Ajax Vrouwen kampioen na zege op Twente

ArthurV, 21-05-2018 om 16:30, 16734 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag beslag weten te leggen op de tweede landstitel op rij. Na een 1-2 zege op FC Twente kan de Amsterdamse club één speelronde voor het einde niet meer worden achterhaald door de concurrentie.

Ajax begon uitstekend aan de wedstrijd met een aantal grote kansen van onder meer Loïs Oudemast en Desiree van Lunteren. Toch waren het de Tukkers die na ruim een kwartier op de klok door middel van een tegenaanval via Ellen Jansen de openingstreffer wisten te produceren. Het lukte Twente echter niet op deze voorsprong vast te houden tot het rustsignaal, want vijf minuten voor de pauze was het Marjolein van den Bighelaar die de Amsterdammers op gelijke hoogte wist te brengen.

De tweede helft kwamen de vrouwen van Ajax wederom erg sterk uit de startblokken, wat al snel resulteerde in een treffer van Van Lunteren. Vervolgens kwamen de Ajacieden het tweede bedrijf zonder al te veel problemen door, maar bleef het door de kleine marge toch spannend. Een kwartier voor tijd kreeg Van den Bighelaar een enorme kans op de derde treffer en daarmee de titel zo goed als veilig te stellen, maar haar inzet werd door een Twentse verdedigster van de lijn gehaald. Ondanks dat wisten de Ajacieden de overwinning over de streep de trekken en mogen ze zich zodoende wederom de kampioen van Nederland noemen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Toch mooi om te zien dat er nu wél veel positieve reacties zijn. Dat was een paar jaar geleden wel anders.

Ik hoop dat Ajax doorpakt en nog meer investeert. Zet maar een jeugdopleiding op voor meisjes en haal de beste profs en grootste talenten uit heel de wereld naar Ajax. Nu kan dat voor een klein bedrag. Daarmee kun je heel gemakkelijk de beste club ter wereld worden. Over een paar jaar, als vrouwenvoetbal écht groot is, pluk je daar de vruchten van. Dan is Ajax, en Oranje, oppermachtig in het vrouwenvoetbal.

Zowel sportief als financieel zou dit een geweldige investering zijn!

PS. En natuurlijk gefeliciteerd dames!
0 0
Jeroen88
Ajax en twente vrouwen de trots van het nederlands vrouwen voetbal.
0 0
trainerdv
Erg netjes. In het hol van de Leeuw kampioen worden. Precies het tegenovergestelde van de heren. Ook een mooi succes voor La Koster die als manager vrouwenvoetbal de lijn van vorig jaar doortrekt buiten de lijnen. Gefelicifteerd.
3 0
Stroeve
Er is iemand ontslagen zodat ‚ÄėLa Koster‚Äô toch nog een baantje zou krijgen binnen Ajax. Ik weet niet of dat nou zo sjiek is.
0 0
chrisjuhhh
Gefeliciteerd meiden en nu op weg naar de 1e CL vrouwen in Nederland .

PS kan Ajax geen Braziliaanse speelsters scouten ???
2 -1
martin1234
We hebben Amerikaanse speelsters gehad. Alex Melin bijvoorbeeld.
0 0
nosrettep
Overigens, de dames krijgen ook nauwelijks betaald tov de mannen. De meeste dames moeten er nog naast werken waardoor je niet fulltime met je sport bezig kunt zijn. Dat vergeten de macho’s ook altijd voor het gemak.
2 -1
nosrettep
Wanneer stoppen we eens met het vergelijken van damesvoetbal met herenvoetbal? Damesvoetbal kan ook gewoon leuk zijn om te zien. Ja, herenvoetbal heeft een hoger niveau, maar dat loopt dan ook een jaartje of 100 voorop omdat van macho’s zoals ook hier op AS damesvoetbal zogenaamd een zinloze hobby zou zijn waar je geen energie in moet steken.

We roepen bij het dameshockey toch ook niet constant dat de heren beter en sterker zijn en op een hoger niveau spelen? En waarom roepen we niet constant dat Usain Bolt sneller rent dan Dafne Schippers?

Stop nou eens met die vergelijkingen tussen damesvoetbal en herenvoetbal.
4 0
ETM
Juist
0 0
Bky
Stoppen de dames dan zelf ook met de hypocriet vergelijking?

Als ze zelf een succesje boeken wordt er altijd gesteld dat de "mannen" daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Het werkt dan beide kanten op.
1 -2
nosrettep
Dat zal misschien een handvol keren schertsend gezegd zijn.

Echter, bij ELKE scheet over damesvoetbal moeten een hoop kerels weer laten weten hoe slecht en oninteressant ze het vinden. En dat werkt door in de jeugd. Ik hoor m’n neefje van 13 ook precies dezelfde dingen roepen, dat damesvoetbal zinloos en kansloos zou zijn.

Dat stimuleert meisjes ook niet echt om van jongs af aan de schouders eronder te zetten om beter te worden, want tja, wat ze doen is toch kansloos?
1 0
afcas
jij hebt duidelijk afgelopen jaar onder een steen gelegen...
0 0
DavidFerr
He he, jij snapt het :-)
0 0
RoodWit
Top prestatie dames, proficiat!
1 0
Jelephi
Gefeliciteerd.

Het is een absolute bijzaak die vrouwen. Brengen qua omzet niks extras in het laatje. Kost je alleen maar geld.

Zelfs Esports is interessanter dan vrouwen. Betere marketing tool en potenti√ęle veel grotere markt. Vrouwenvoetbal is er eentje uit 2018 wat je onder de noemer ‚Äúgelijkheid‚ÄĚ door de strot wordt geduwd als profclub. Als je inhoudelijk naar het spel en de kwaliteit kijkt, heeft het helemaal niks met voetbal op prof niveau te maken.

Hard, maar wel de waarheid.
3 -7
Salamis
helemaal waar. vanwege politieke correctheid moeten we het vrouwenvoetbal allemaal maar fantastisch vinden, maar het niveau van de meeste wedstrijden is gewoon dramatisch. het is leuk voor ze dat de meiden ook voetballen, maar al die aandacht is overdreven.
0 -1
DavidFerr
Wat je niet slim doet is om het relatief jonge vrouwen voetbal met het al gearriveerde mannen voetbal te vergelijken.

In het begin was Ajax een amateurclub met dus nauwelijks omzet. Volgens jou dus geen toegevoegde waarde maar na 100 jaar ontwikkeling is dat nu wel anders.

ps. Ajax was niet verplicht om een vrouwentak op te richter maar Ajax wilde dat.

Jij bent duidelijk niet goed geinformeerd. Hard, maar wel de waarheid.
3 0
Jelephi
https://www.youtube.com/watch?v=bZCgrwC80pA

kijk dit eens. Niveautje hoor. Het G-team van onze lokale voetbalvereniging is er niets bij.
0 -2
Indoorajaxzoon
Samenspel/teamspel/geen ego's topprestatie dames!! Verdienen meer credit! **
3 0
Knalpot
En volgend jaar met onze vanity erbij op naar de 3e in een rij!
2 0
Sallons@AS
Lekker hoor dames!!! Gefeliciteerd!!!
3 0
tonny
vrouwen tonen tegenwoordig een betere instelling dan de heren in het algemeen in het nederlandse voetbal
klasse dames
8 0
Bky
Dat komt dus omdat mannenvoetbal veel meer op techniek en tactiek wordt gespeeld. Als je dat goed uitvoert, net zoals Ajax zou moeten doen, hoef je minder op "instelling" te doen. Een goede bal spelen heeft namelijk niets met "instelling" te maken. Compact verdedigen heeft namelijk niets met "instelling" te maken. Tot een uitgespeelde kans komen heeft niets met "instelling" te maken.

Instelling is een manier om fouten te corrigeren en ja, dat gebeurt nu eenmaal meer bij vrouwenvoetbal, omdat daar vaak zaken hopeloos mis gaan.
2 -7
Stone020island
Tuurlijk heeft een bal goed inspelen wel deels met instelling te maken. Je moet toch perse die bal goed willen spelen. hahhaha zelf nooit gevoetbald zeker?
0 0
Bky
Wat een gelul.
0 -2
afcas
dat doen ze al tijden. dat is 1 van de voordelen aan vrouwensporten. ze tonen meer inzet omdat ze harder moeten werken om een beetje aandacht te krijgen dan mannen.
7 -1
Bobbaasje
Wat een azijn heb je soms op het forum. Vrouwenvoetbal valt gewoon niet te vergelijken met mannenvoetbal. Of de vrouwen moeten allemaal aan de anabolen gaan. Stop eens met die nutteloze vergelijkingen en geniet gewoon van de Ajax dames. De afgelopen jaren heb ik genoten van Anouk Hoogendijk en Marlous Pie√ęte, nu is mijn oog appeltje Inessa Kaagman.
12 0
3sterren
Chapeau dames !!!
Proficiat, dat smaakt naar (nog) meer ...
14 0
FU
Nu een leuk kleedkamerfilmpje!
5 -16
Superjan
Dat soort opmerkingen zijn zooooooo 2015
14 -2
zierikzee
gefeliciteerd met het kampioenschap.
12 0
martin1234
Jammer dat het geen thuiswedstrijd was, dan had ik er bij kunnen zijn! Wordt het gevierd tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen die wel thuis is?
18 0
Mart42
Gefeliciteerd dames. Moeten ze dit ook nog mee maken in Enschede.
33 0
amthree
Nou de dames doen wat de ‚Äúkerels‚ÄĚ niet kunnen.
31 -1
MrPink
Gefeliciteerd Dames!
23 0
AjaxMH
Waarom staat dit onder bijzaken?
28 -1
Superjan
Precies. Zet het gewoon in vette letters.
5 0
EKS
Omdat er vermoedelijk weinig tienermeisjes op deze site komen?
0 -12
martin1234
Inderdaad, en omdat er te weinig tienermeisjes op de site komen, zou dit onder hoofdnieuws moeten.
3 0
EKS
Als je het zo bekijkt...
0 0
Stone020island
Omdat dit nog slechter niveau is dan de derde klasse zondag?
9 -22
Labrador
Oke dat is niet helemaal fair maar ik ben het met je eens dat het een niveau is om van te janken MAARR het vrouwenvoetbal zit in de lift. De oranjedames hebben bijvoorbeeld een prima toernooi in de algarve gespeeld.
2 -3
Bky
Wow dat is kwetsend!11!!1!
13 -1
edalm
En echt van een niveau
0 0
D4nny
Tja, niveau is uiteraard minder. Of het in bijzaken moet of iet is een andere discussie. Persoonlijk begrijp ik het wel aangezien de interesse minder is.
4 -4
Dennish
Zag het gelukkig live net op Youtube. Van harte gefeliciteerd dames.
41 0
DavidFerr
Voor het 2e jaar op rij alweer, een geweldige prestatie van onze dames!
43 0