[Update] Ajax bevestigt: driejarig contract Pinas

JesseTH, 25-05-2018 om 18:51, 65075 views, Voetbal International ; Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks belangstelling uit het buitenland heeft Jaymillio Pinas ervoor gekozen om zijn toekomst te verbinden aan Ajax. Voetbal International meldt dat de zestienjarige spits een akkoord met Ajax heeft bereikt over een contract voor drie jaar.

Pinas kwam een jaar geleden over van FC Volendam en in zijn eerste seizoen bij Ajax O16 werd hij direct topscorer. Bovendien scoorde hij ook acht keer in negen interlands voor Oranje O16, waardoor de buitenlandse clubs voor hem in de rij stond.

Voor Pinas was een vertrek bij Ajax nooit een optie. De tiener zou het uitstekend naar zijn zin hebben en kan zich goed vinden in de plannen die de club met hem heeft. In het nieuwe seizoen zal Pinas wellicht aansluiten bij Ajax O17.

Update - 18.45 uur (25 mei 2018)
Ajax heeft met een contractverlenging bevestigd dat de toekomst van Jaymillio Pinas voorlopig nog in Amsterdam ligt. Even na de aankondiging van de contractverlenging van Kenneth Taylor, maakt de club bekend dat ook Pinas een contract heeft getekend tot 2021. Voor de aanvaller geldt dat hij eerder in mei de leeftijd van zestien bereikte. Pinas was dit seizoen onderdeel van de selectie van Ajax Onder 16, maar maakte ook zijn minuten bij Onder 17.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
jongens heeft iemand magalan gezien?
0 0
Gerbrand
Magelhan en Benedetti komen niet. Ze zijn al uit AS gehaald . We kunnen nergens meer onze onvrede kwijt, dus doe ik het maar op deze plek. Voor de kaartverkoop trouwens wel een handige truc geweest !
0 0
FlyingDutchMan
Wie is Magelhan xD
1 0
RobChina
Leuk al die kleuterschool contracten, maar waar blijven die Zuid-Amerikanen nu? Het is al bijna weer Pinksteren!
1 0
MNJ7
Weet iemand wat jeugdspelers met hun eerste contract verdienen ?
0 0
Rood Gevaar
rond de 80.000 euro
0 0
JopieCruijff
gemiddeld 60/70K begreep ik
0 0
MNJ7
Ken een speler van vvv die verdient 5000 per maand en een 2e keeper van Roda paar jaar terug 4000. Hoe goed hebben die 16 jarige talentjes van ons het dan. Die Europese clubs verneuken het echt voor ons als we nu eens de 16 jarige talentjes vast konden leggen voor 3 jaar en 2 als er aan bepaalde voorwaarde voldaan wordt konden we echte Europese subtop worden.
1 0
ajax4ever01
Offtopic: Is het jullie ook al opgevallen dat Ajaxshowtime niet meer in de Google Playstore van Android te vinden is?
1 0
ajax4ever01
Kluivert lees je mee? Zo doe je dat eerst een tijdje bij Ajax en dan pas vertrekken.
1 -3
MosesD
Kluivert tekende ook zijn eerste contract op zijn 16e, dus begrijp niet helemaal wat je hier bedoelt.......
0 0
Dwergje48
Zeiken is het leukst als je niet weet waar je het over hebt.
0 0
arie h
Als dit contract afloopt is hij net zo oud als kluivert nu is
4 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
er komen wel een paar goede spitsen aan mensen.
pinas, sierhuijs, hopelijk dat dolberg zijn weg terug vind.
aanvallend maak ik mij totaal geen zorgen over de toekomst.

maar ajax,versterk alsjeblieft die verdediging.
neem eens de tijd om mensen uitvoerig te volgen.
1 -1
Ozymandias
Sierhuis is een beperkte spits waarbij alles mee moet zitten wil hij slagen bij Ajax. Hij is duidelijk een fenomenale doelpuntenmaker maar heeft op Jupiler League niveau moeite met een bijdrage te leveren aan het combinatievoetbal. Ik hoop dat Ajax veel geduld met hem heeft en hem na een seizoen als basisspits van Jong Ajax in de Jupiler League twee seizoenen verhuurt aan een club uit de Eredivisie. Dan kan Ajax medio 2021 bepalen of hij goed genoeg is om als één van de twee eerste spitsen van Ajax te fungeren.
1 -5
El Mas Mejor
There's only ooone giant....
1 0
Web
Goede zaak, en hopelijk een voorbeeld voor de andere talenten.
1 0
wzawzdb40
Mooi dat Pinas er op dit moment zo over denkt. Ik ben benieuwd of dat zo blijft als hij een zaakwaarnemer als Raiola krijgt en hij een aantal wedstrijden in het eerste heeft gespeeld.

Ajax zou talenten die kiezen voor Raiola direct op de bank moeten zetten en ze te kennen moeten geven dat ze opzoek kunnen naar een andere club, is de betreffende speler aan het doorbreken (lees Kluijvert) dan maar gewoon aan het contract houden en op de bank zetten. Het is natuurlijk vernietiging van kapitaal, maar dat heeft Ajax voldoende. Ajax investeert gedurende de hele opleiding van een talent ontzettend tijd en geld aan een jeugdspeler en dit is de enige manier om figuren als Raiola buitenspel te zetten.

Zorg dat de talenten niet meer voor mensen als Raiola kiezen door ze tijdig te laten weten wat de consequenties zijn als ze toch met zo iemand in zee gaan.

Uiteindelijk zal je hierdoor spelers langer behouden of voor een hogere prijs kunnen verkopen omdat ze keuzes maken in het belang van hun carriere en ook in het belang van Ajax.

Nu kiest een Kluijvert alleen voor het financiele plaatje want Raiola vertelt die jongen dat hij zich financieel onafhankelijk moet spelen en dat hij die kans direct moet pakken als die voorbij komt, dat begrijp ik wel, maar als je echt in jezelf wil investeren en de top wil halen dan is een geleidelijke groei van levensbelang.

Een Kluijvert zou eerst eens wekelijks de beste moeten zijn bij Ajax en dan zou je niemand horen als die jongen een overstap zou willen maken.

Sanchez was bijvoorbeeld niet meer te houden omdat je zag dat hij wekelijks de beste was, dan is het nog zuur dat hij na een jaar weggaat en daar baalde ik ook ontzettend van, maar ik begreep het wel.

Dus Ajax, ajb zorg dat malafide makelaars als Raiola buiten de deur blijven en wees duidelijk naar je jeugdspelers toe dat ieder contact met deze man er voor zorgt dat je geen toekomst meer hebt bij Ajax.
2 -2
AFCAlways
Dat gezeik op Raiola... uiteindelijk zorgt hij er wel voor dat hij en zijn speler het maximaal verdienen aan de talenten van de speler
1 -9
wzawzdb40
Dat hij geld voor zijn clienten binnen harkt is prima, maar dit gaat ten koste van de carriere van een talentvolle speler en meneer wordt er zelf beter van wanneer een jonge talentvolle speler zijn carriere omzeep helpt.

Raiola houdt zijn clienten tevreden maar is een vloek voor het voetbal. Kijk alleen maar naar de transfer van Pogba. Raiola wordt door Juventus betaald om de verkoopprijs zo hoog mogelijk te laten zijn en aan de andere kant door Manchester United werd hij betaald om de transfer tot stand te laten komen voor de beste prijs voor United.

In iedere andere bedrijfstak zou Raiola achter de tralies verdwijnen als er zulke transacties plaats vinden in deze vorm waar hij als zaakwaarnemer ongeveer 35 miljoen aan overhoudt door de bedragen die Juve en ManU hem hebben betaald en dat staat nog los van de het bedrag dat hij van Pogba ontvangt.

Raiola is een meester in onderhandelen en geld verdienen over de rug van spelers maar voor clubs en voor de carriere van talenten is dit het grootste gezwel wat er bestaat in de voetballerij. Overigens is dit natuurlijk niet alleen bij Raiola het geval, echter is hij wel de zaakwaarnemer die veel te vaak verbonden is aan talenten die te vroeg zijn weggegaan en daardoor hun carriere omzeep hebben geholpen.

Ze zijn er allemaal financieel op vooruit gegaan, maar op sportief vlak vergooid 80% van de jonge clienten van Raiola hun carriere.

Dit ligt bij spelers die zich al bewezen hebben weer anders, maar daar weet deze boef ook weer ontzettend veel geld aan te verdienen wat niet terug de sport in vloeit, maar direct in de zakken van de zaakwaarnemer.

Clubs en de Fifa en Uefa moeten proberen dit soort figuren ver buiten de voetballerij te houden.

Het is toch eeuwig zonde dat er zoveel jonge talenten verkassen naar het buitenland en je vervolgens niets meer van ze hoort. Dit gaat ook tenkoste van het Nederlands elftal helaas.
3 0
Milko1971
Ja dus......wat wil je daar nou mee zeggen?
Dat zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld binnen harken, ongeacht op welke manier, altijd de juiste keuze is?
1 0
wzawzdb40
Juist niet. Maar Raiola zorgt er voor dat de spelers zo gaan denken. Ik heb het vermoeden dat die pizzabakker spelers manipuleert en ze redelijk vaak vertelt dat hun carriere zo over kan zijn en dat ze zo snel mogelijk moeten cashen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
uiteindelijk hark je niet zoveel geld binnen, als je vanuit topclub, weg word gebankt naar de krochten van europa.
ken je die nederlandse voetballer herrineren die een pizza moest delen met zijn gezin?
of die ene oud ajax speler die zelfs over straat rondzwierf?

verstandige keuzes maak je nu, deze man is de duivels advocaat.
0 0
Freddy Al
Mooi dat die gozer het helemaal ziet zitten, wel zaak om in de komende drie jaar veel met zo'n jongen te praten over de periode na 18.
Tenminste vermijd je dan dat goudzoekers zoals Raiola gebruik maken van eventuele onduidelijkheid en derhalve snel een wig kunnen drijven tussen speler en club.
Tegen de macht van het grote kapitaal kun je nooit winnen maar oprecht begeleiden en een duidelijk perspectief bieden is zeker mogelijk.
1 -1
RayJordaan
Off: 016 speelt toch tegen Fey uit?
1 -1
RedFeather
Kijk..
0 0
koenos1
Top vriend!
0 0
ajaxcied4life
Is deze jongen enigszins een talent?
0 -1
FlyingDutchMan
Vond Lima's op De Future Cup niet opvallen, maar was al mooi dat hij erbij was. Volgend jaar vlammen in de onder 17!
0 -1
FlyingDutchMan
Toch nog brains op De Toekomst!
1 -1
grannig mokum1
Verstandig keuze
0 0
Keizer020
Verstandige keuze jongen, het geld komt nog wel
0 0
ajaxcied4life
Wat zou helpen is dat je 16-jarigen ook een contract voor vijf jaar kan aanbieden.
0 0
MNJ7
Maar wat is de reden dat het niet mag ? Mogen ze dat in het buitenland wel?
0 0
Lars93
Bij mijn weten in de hele EU niet. Wellicht omdat je als 16-jarige nog niet echt je toekomst kan overzien?
0 0
ajaxcied4life
Ik heb ook geen idee. Echter zie ik regelmatig dat men in Engeland 6-jarige contracten tekenen. Dat mag toch ook niet?
0 0
Michels
Een standaard 6 jarig contract mag idd niet. Maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind: 5 jarig contract met een optie voor een extra jaar, of, een 4 jarig contract met een optie voor 2 extra jaar. Ik heb trouwens geen idee hoe de regelgeving in GB is. Had Lozano ook niet een 6 jarig contract bij psv? Hoe zit die constructie eigenlijk in elkaar?
0 0
Ajax27
Lozano komt van buiten de EU. Daar moet je minimaal 18 zijn om überhaupt naar de EU te mogen. En met 18 jaar gelden er weer hele andere regels, dan mag je idd gewoon een 4,5,6 of meerjarig contract tekenen.
0 0
Ajax27
Mag van de wet niet, dus klaar.
3 0
ajaxcied4life
Hetgeen vreemd is aangezien een 16-jarige ook een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mag aangaan met een werkgever.
1 -1
off
Je kan dat niet vergelijken. Moeten ze dan ook een opzeg termijn van een maand in het contract gaan zetten? En wellicht een proeftijd
2 0
DannTheDon020
Kluivert? Zie je zo kan het ook
2 -2
AjaxPassion
Kluivert heeft ook gewoon een 3-jarig jeugdcontract getekend...
3 -1
insectenverdelg
Mooi zo.
3 0