Ten Hag: 'Vertrek drie selectiespelers op te vangen'

BartVeenstra, 17-05-2018 om 15:25, 26506 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag denkt dat Ajax het vertrek van maximaal drie selectiespelers kan opvangen. In de vorige zomerse transferperiode vertrokken er met Davinson Sánchez, Davy Klaassen en Bertrand Traoré drie basisspelers, terwijl er met Kenny Tete en Jaïro Riedewald ook nog eens twee belangrijke selectiekrachten vertrokken.

'Drie is te doen. Dan heb ik het niet over drie van de elf basisspelers, maar drie uit de eerste vijftien selectiespelers. Dat is op te vangen. Helemaal bij Ajax met die talentenfabriek. Het mooist is eigenlijk als je twee transfers doet', legt Ten Hag uit aan Ajax Life, waarna hij begrijpt dat Ajax wel degelijk spelers moet verkopen. 'Als trainer wil je dat helemaal niet, maar ik snap dat iedere club – ook Ajax – dat bedrijfstechnisch nodig heeft.'

Toch is het de vraag of er deze zomer niet meer dan drie spelers gaan vertrekken. Van de eerste vijftien spelers zijn immers Nick Viergever en Amin Younes al vertrokken, lijken Hakim Ziyech en Justin Kluivert op weg naar de uitgang en zouden meerdere spelers hun vertrekwens hebben uitgesproken. Volgens Ten Hag hangt het er ook vanaf hoe groot de bedragen zijn die op zijn spelers worden geboden. 'Als er morgen een club uit de top-vijf van Europa komt en die legt een astronomisch bedrag neer, waar blijf je dan? Welke druk ontstaat er dan?'

De oefenmeester hoopt in ieder geval het geraamte van de selectie bijeen te kunnen houden. Daarvoor werd met elkaar gesproken. 'Wij hebben de spelers in een groepsgesprek geprobeerd duidelijk te maken dat we op een gezamenlijke missie zijn om Ajax weer succesvol te laten zijn. We willen een team bouwen', is Ten Hag hoopvol, waarbij hij vooral mikt op de lange termijn. 'Uiteindelijk moet iedere speler daarin zijn eigen keuze maken. Anderzijds staan ze natuurlijk gewoon onder contract bij Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ar
Eigenlijk levert Erik hiermee direct kritiek op de clubleiding, met name diegene verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie (en ook degene die hem heeft aangesteld).
Van de kern van 16 spelers waarmee Bosz de EL finale heeft gehaald heeft Ajax afgelopen zomer 5 sterkhouders verkocht. Voeg daar toe het gratis uit de deur lopen van Viergever en Younes, en het waarschijnlijke vertrek van Ziyech, en dan heb je het over de helft van die kern. Voeg er ook nog de blessures van Veltman en Sinkgraven aan toe en dan heb je het over 10 van die 16 die je mist.
Ik heb het al vaker gezegd, maar dat is puur wanbeleid.
Aan blessures kun je weliswaar niets doen, maar aan de rest is Overmars debet.
0 0
ETM
Vetrek Ziyech, Younes en Kluivert heb ik me om uiteenlopende redenen bij neergelegd.

Vertrek Viergever ben ik het niet mee eens maar lig er ook niet wakker van.

Vertrek Onana, De Ligt en Neres zou ik betreuren. En gek genoeg Neres misschien nog wel meer dan De Ligt. Ik denk dat Neres mits hij blijft volgend seizoen een hele positieve rol gaat vervullen.

Ik had graag meegeluisterd met dat groepsgesprek.
1 0
Duif63
Een team bouwen ? Lange termijn ? Bij Ajax is dat al jarenlang geen optie meer. 1 of 2 jaar en dan zijn de beste spelers al weer weg. Presteren Erik en wel meteen.
3 0
komopajax777
Tsja als ik Kluivert hoor praten dan hoor ik eigenlijk Mino Raiola praten.Alles is de schuld van Ajax en Raiola is niet op het geld uit...mag ik even lachen.Die Kluivert heeft gewoon nog niet door dat die zaakwaarnemer van hem puur aan hem wil verdienen.Zijn carrière is voor Raiola niet belangrijk.Kluivert reageert hier als het domste puberjongetje van de klas.Ajax is een van de beste jeugdopleiders van de wereld en wil ook nog eens aanhaken bij de Europese top.Nou dan heb je wel goede transferbedragen nodig om dat staande te kunnen houden.Ajax heeft fors geïnvesteerd in jongetje Kluivert en dan is het niet meer dan logisch dat ze aan hem willen verdienen om de talentenfabriek draaiende te houden.
1 -1
ajaxcied4life
Naja, tot dusver hebben alle dissidenten een ding gemeen, namelijk Mino Raiola. Ook Matthijs De Ligt overigens. En daarmee is denk ik alles gezegd.
1 0
Vlieske
Kluivert gaat definitief niet verlengen. Zijn er dus al 2 die zeker vertrekken.
1 0
bazza25
Lees net een stuk in de volkskrant van Kluivert.. die legt werkelijk waar alles buiten zichzelf.. ingefluisterd door raiola.. ik zeg het al langer Kluivert heeft een laag IQ/EQ .. die mist werkelijk elke vorm van zelfreflectie..
3 0
komopajax777
Zoals hij praat zegt al genoeg.Te weinig hersens.Overigens zijn de hersenen pas rond je 25ste volgroeid.
0 0
ajaxcied4life
Hopelijk voor hem komt er een club die in de youtube filmpjes van Raiola trapt.
0 0
bojansuarez
On topic: Als Ziyech en Onana weggaan voor goede prijzen kan je ze alleen maar het beste wensen. Als de ligt en/of kluivert weggaan is het pijnlijk. Dat zou iets zeggen over de samenhorigheid van een generatie die niet persé de drang hebben om SAMEN met ajax succes te behalen. Althans zo zie ik het, dat die jongens daar niet mee bezig zijn, wil ik ook niet veroordelen maar het bevestigd wel hoe een generatie erin staat. Uitzonderingen daar gelaten maar de meeste spelers gaan direct weg bij de 1e goede aanbieding. Hoop echt dat ze het begrijpen en gewoon 2 jaar blijft, daarna "ligt de"wereld ook aan je voeten.
1 0
bojansuarez
Frenkie moet nu alles erop zetten om fysiek goed voor de dag te komen. Een beetje extra been en lichaamskracht kan hem helpen die volgende stap de maken. Een constante factor gedurende het hele seizoen en elke keer 90 minuten , wordt nog een hele kluif voor 'm denk ik. Dat die man kan voetballen, hoef je niet eens over te praten. Maar op 10 of 8 bij ajax wordt wel meer verwacht dan alleen meedoen, je zal veel vaker zelf die kansen moeten creëren.
1 0
Inhartennieren
Ze krabbelen al terug.
Eerst mocht alleen Ziyech weg.
Toen kwam Kluivert er bij, en anders mocht er echt niemand weg.
En nu beginnen ze al over drie spelers.
We worden weer voor de gek gehouden.
De seizoenkaarten zijn al weer bijna verkocht, en dan zijn ze weer tevreden voor n jaar.
3 -4
Ajaxvooraltijd
GA EERST EENS DE TEKST LEZEN.
0 -1
Ozymandias
Hoezo krabbelen ze terug? Met Viergever (nummer twaalf qua gespeelde minuten) en Younes (nummer vijftien qua gespeelde minuten) vertrekken er al twee spelers. Dat betekent dat er eigenlijk maar één (Ziyech, nummer één qua gespeelde minuten) bij mag komen.
1 0
trooop
Dat groepsgesprek heeft vast veel zin gehad. Ze zijn net voor het lapje gehouden door bosz, iemand voor wie ze door het vuur gingen. Die overtuigde iedereen persoonlijk om te blijven en ging er een paar dagen later zelf vandoor. Nu probeert ten hag hetzelfde, bij nagenoeg dezelfde spelers. Ten hag, voor wie tot nu toe duidelijk niemand door het vuur ging, wiens trainingen langdradig, wiens besprekingen stomvervelend en wiens wedstrijdopvatting bloedsaai worden gevonden. Aron winter instemmend knikkend op de achtergrond. Lekker overtuigend.
4 -2
niquedegraaff
Dat Bosz weg ging kwam omdat hij moest werken met een tegenstrijdige staf dat hem continu lastig viel. Paste totaal niet bij zijn plan voor Ajax. Het plan waarvoor Ajax hem vroeg. Dat hij dus weg gegaan is, en de groep zoals jij het noemt 'in de steek gelaten' heeft, komt niet door Bosz zelf maar door o.a. Bergkamp en Van der Sar.

Hij gebruikte zijn assistenten niet meer en dat zou het volgende seizoen opnieuw moeten gegaan zijn. Dat zag hij niet zitten en daar geef ik hem groot gelijk in.
0 0
trooop
Dat zei ik niet zo, maar daar komt het inderdaad wel op neer. Hij zou het het volgende seizoen met 1 zelfgekozen assistent minder dan gewenst moeten doen. Dat probleem is in mijn ogen niet onoverkomelijk, als dat betekent dat je daarmee je band met en je beloftes aan je spelers kunt eren. In plaats daarvan koos hij voor zichzelf. Mag gewoon hoor, maar hij koos voor zichzelf.
0 0
Ozymandias
Spelers die het saai vinden om meer aan tactiek te werken horen niet bij Ajax (waar tactisch moeilijk voetbal bij de cultuur van de club hoort) te spelen.
1 -1
trooop
Lulkoek. Hoe leuk denk je dat vd vaart tactische besprekingen vond?

Maar het doet er niet toe of ze het leuk vinden (dat wil jij volgens mij ook zeggen). Het is gewoon een heel belangrijk onderdeel, waar je een nog veel betere speler van kunt worden. Waar het om gaat is dit: als je een groep ongeschoolde jonge gasten van een generatie met de aandachtsspanne van een junkie, die gewend is aan max 15/30 minuutjes luisteren, ineens 3 uur lang theoretisch gaat lopen onderwijzen, dan ben je echt een fucking domme boer.

Bouw het op, doe het in stukjes, verzin iets prikkelends en slims. Maar nee. 'Dit is modern voetbal, verwende zeurpieten zijn het, luisteren zullen ze.'
Lekker snugger.
1 0
gras
Ik zie het voor me :) zzzzzzzzzzzzzzzz
0 -1
GeraldSibon
Het ligt er gewoon enorm aan wie je moet vervangen. Een creatieve 10 is de belangrijkste speler van je elftal en die gaat sws weg. Dat lijkt me dus de belangrijkste te vervangen speler.

Een verdediger zoals De Ligt (ja, ook die) is prima op te vangen en een buitenspeler zoals Kluivert ook.
0 0
ajaxinho
Ik zou Frenkie voorbereiden als vervanger van Ziyech (en Nouri).
Het duo Frenkie-Donny kan dodelijk worden.

Ben het met je eens dat die groentjes (dat zijn ze nog) op te vangen zijn.

... Ik vrees voor het vertrek van Onana.
Daar moet een internationale keeper voor in de plaats komen.
2 0
GeraldSibon
Haha Frenkie wordt zwaar overschat, zou ik niet te veel van verwachten. Onana is ook wel te vervangen hoor.
0 -1
Lars93
Het vertrek van Gerald Sibon was daarentegen een aderlating.
1 0
GeraldSibon
Clublegend. Never forget.
1 0
dumperPattiruhu
Hij heeft alvast een excuus als komend seizoen het voetbal onder ten Hag weer tegenvalt.
3 -1
ajaxinho
Vooral het vertrek van Riedewald was zwaar onderschat.
De kwalificatiecampagne beginnen met Dijks als enige linksback was vreselijk naïef.
Sinds de blessure van Sinkgraven was het al puzzelen: Viergever en Riedewald.

De vervanging van Traore, Sanchez en Klaassen zou natuurlijk tijd en punten kosten.
Daar werd te weinig rekening mee gehouden en te weinig geduld voor opgebracht.

Wij hebben nu geen andere keuze dan Ten Hag de ruimte te geven.
Wij zijn maar supporters :(

Het stelt mij wel een beetje gerust dat hij de waarde van 'de bank' erkent.
2 -1
Cohiba
Waarom zo negatief. Hij moet zijn kans krijgen nu hij vanaf het begin van het seizoen aan de macht is. Ik ben ook teleurgesteld in de gang van zaken en met name het sportieve deel. Ik heb er alle vertrouwen in dat we komend jaar weer het Ajax gaan zien waar we recht op hebben!
2 -1
Joseph
Die is zeker op te vangen, door Peter Bosz. Dan gaan ze misschien niet eens weg..
6 -3
Jelephi
Kan deze pastoor zijn mond houden met dat demagogische gelul
8 -8
SjaakWolfs
Wat is hier demagogisch aan? Of wilde je gewoon een duur woordje gebruiken?
0 0
niquedegraaff
Weer een hoop gelul in de leegte. Wat doet die man toch allemaal?
8 -9
AFCAsphere
Weet je, je kan het artikel ook gewoon niet lezen hè? Maar elke keer kom je terug, lees je iets over Ten Hag en is het weer "wat lult deze man toch?"
1 -1
ajaxinho
Jij bent echt zo'n supporter die Keizer de grond in boorde vanwege 'wanprestaties'.
1 -3
Ozymandias
Wat precies zegt hij wat jouw niet aanstaat? Hoe had hij volgens jouw op de vragen moeten reageren die hij werd gesteld?
2 -4
niquedegraaff
Het gaat mij er om dat hij veel te veel lult en veel te veel nadenkt over van alles en nog wat. Denkt in hokjes, vanuit angst. Wil alles doorberekenen. Zo ook met "3 transfers op te vangen" e.t.c. Ten eerste geef je daarmee meteen al aan dat het je eigenlijk geen ene kut interesseert of er iemand weg gaat of niet, wat voor moois je daar dan vervolgens allemaal om heen breid doet er niet toe. Ten tweede gaat het wéér om een ALS. Als dit, Als dat, Als zus... Man man man. It aint over till it's over. Zeg gewoon dat je niet in gaat op zulke domme vragen. Want je trapt daarmee op de tenen van spelers.

Waarom betrap je die vent nou werkelijk nooit op een intelligente voetbal-inhoudelijke reactie of uitleg? "Hoog in de concentratie". Weer zo eentje. Het is allemaal psychologisch en doorberekend. Voorspelbaar. Saai. Beton.

Bij Peter Bosz kwam er tenminste wat zinnigs uit. Je kreeg vrijwel altijd een inhoudelijk antwoord. En zo niet, dan zei hij gewoon dat hij er niet op in gaat. Ten Hag verzint er weer een mooi verhaal omheen met allerlei zinloze cliché's.

Peter Bosz kreeg dezelfde vragen gedurende zijn periode. Lulde hij altijd zo stom dan? Nee. Is deze uitleg genoeg? Ik erger mij kapot aan deze angst-trainer.

Ook Keizer vond ik presentatief zeer slecht. Hij zal best een 'warme' man zijn geweest voor de groep inzake Nouri, maar hij is niet aangesteld om de warme vader te zijn. Hij is aangesteld om de leiding te nemen, boven de ploeg te staan. Dat doe je met je ten eerste presentatief op te stellen. Geen gelul om de kerk heen, maar gewoon duidelijk met een plan waaraan je jezelf vast houdt. Ajax heeft er een handje van om trainers aan te stellen die maar gewoon wat aanmodderen. Bosz was daar een uitzondering op maar werd al snel vanwege zijn eisen weggepest.
0 0
Yeshyeshyall
Ja ok eens de vragen zijn ook superkut. Maar dan nog. In mijn ogen benadert hij alles met een soort mathematische precisie. Als er 3 vd 14 eerste selectie spelers vertrekken: probleem, 3 vd 15 kan net en 2 vd 15 no worries. Hoe is dat logisch. Dat hangt toch af vd spelers en of je goede vervangers kunt halen. En als het toch gebeurt wat dan? Stapt ie dan op, moeten we dan de doelstellingen aanpassen? Wat zegt hij dan? Niks toch? Doe dan het interview niet
0 0
Piejotter
Ik heb wel vertrouwen in Ajax dat ze er alles aan doen om spelers te behouden. Maar er zijn natuurlijk grenzen. En ik weet niet waar het bestuur de grens heeft gelegd? Zelf zou ik vanaf 40-45 miljoen gaan als minimum. Ligt er ook aan welke voorwaarden in het contract staan. Als Ajax supporter kun je er heel moeilijk over doen Ajax is en blijft een opleidingsclub die internationaal gezien ergens tussen de 20-30 ste plaats staat. Wat ik zelf wel zou willen zien dat ze een termijn stellen van : je hebt tot pakweg 1 juli de tijd om een club te kiezen die daarna komen kunnen het vergeten. Zwart op wit zetten. Ze hebben ooit doelbewust een contract getekend en dan is het niet meer dan normaal dat je je werkgever de kans moet geven om met een fatsoenlijk team de competitie te starten.
2 0
Yeshyeshyall
Weer zo’n loze tekst. Wat overanalyseert deze man alles en hoe is het serieus te nemen? 3 van de 15 ‘eerste’ selectiespelers - hoeveel hokjes heeft deze man en hoe druk heeft hij het met alles een plekje te geven in zn tactische meesterbrein pffffff
6 -4
AFCAsphere
Loop eens niet zo over alles te janken man. Alles wat deze man zegt is blijkbaar verkeerd.
0 0
Yeshyeshyall
Ik jank niet ouwe maar ik merk gewoon op dat deze man slap lult. Wat zegt hij nou dat niet iedereen al weet? Ik vind dat hij de tijd moet krijgen want hij is nu eenmaal aangesteld en hij zal ook echt wel wat kunnen. Tot nu toe heb ik het niet gezien maar het is nog te kort dag om hem al te veroordelen. Neemt niet weg dat hij slap lult. Ik vond De Boer een toptrainer die de groep niet meer kon motiveren en geen oog had voor aankopen. Bosz vind ik een eikel die me positief verrast heeft met echt leuk voetbal. Keizer was ik voorstander van en die had niet weggehoeven van mij al vond ik hem in de pers ook vaak warrig. Ten Hag moet de tijd krijgen maar elk perspraatje dat hij doet is zo wollig. Daar erger ik me aan. Verder heb ik niks te janken dus rustig aan maar
0 0
gras
Ok, maar deze teksten zouden hetzelfde zijn onder De Boer, Bosz en Keizer. Hier valt niets intelligents over te zeggen vrees ik.

Punt is dat zijn eerdere teksten nu tegen hem werken.

Ik ben nu wel klaar met de discussie. Ik ben niet voor TH, wel voor Bosz, maar laat hem maar bewijzen in de voorrondes dat hij zijn plaats als hoofdcoach waard is. De statistieken neukerige manier waarop de zaak pro TH wordt gemaakt, laat ik graag aan me voorbij gaan verder.
1 0
koenos1
Ziyech, Onana en de Ligt?
1 -1
Ozymandias
Viergever, Younes, Ziyech en Kluivert.
1 0
Joseph
En wat is tegenwoordig astronomisch voor Ajax? vorig seizoen hebben we voor 40 miljoen weggegooid, zouden ze daarvan geleerd hebben?
0 -3
BobaAjax
prima toch, Schone , Siem de jong en Ziyech.

Schone en Ziyech mis je toch tijdens de 2e voorronde cl. ivm het wk. Kan je gelijk spelen met het team dat er het hele jaar moet gaan staan.
0 0
Siemmie
En ze krabbelen alweer terug. Vorige week was het nog 'we verkopen niemand behalve Ziyech en evt Kluivert', nu hangt het er ineens wel vanaf hoe groot de geboden bedragen zijn. Altijd weer hetzelfde liedje. Volgende wat er komt is 'Sommige bedragen kunnen we gewoon niet weigeren'. Gevolg: Onana, De Ligt, Kluivert en Neres weg.
7 -1
Web
Kijk je hoort hem niet praten nu.
En dat ziet het er best uit.
Komen de grote clubs, ben je echt kansloos.
2 -2
Ajaxbrl
Kansloze missie
3 -4
JanTa
Ik was ook niet bijster gelukkig met de komst van Ten Hag maar nu hij er is moet hij wel de kans krijgen om er iets moois van te maken. Stop met zeuren en ga hem pas beoordelen tijdens de winterstop.
10 -6
Bocarra
Gedachte aan een goede start onder ETH bij Ajax gaat steeds beter smaken. Het beloofd een mooie zomer op AS te worden.
2 -2
Ar
Er kan geen goede start meer zijn want zijn start was slecht, getuige het afgelopen half jaar.
0 0
Ferd
hou maar op Erik, we trappen er niet in.
0 0
Ar
Vertrek trainer is nog beter op te vangen.
9 -12
jarenfan
Dat zou een betere transfer zijn.
4 -3
Redrum
Tja, echt gek is het niet wat hij zegt natuurlijk, maar ik vind wel dat er altijd een bepaalde twijfel in zijn woorden zit. Het zijn nooit echt krachtige duidelijke uitspraken. Je voelt aan alles dat Erik sinds hij bij Ajax zit niet overloopt van zelfvertrouwen.
6 -7
EuforischeRealist
Probleem is dat als hij zegt "Meer dan 3 selectiespelers laten we niet gaan" en er uiteindelijk toch 4/5 vertrekken iedereen hem weer op z'n eerdere uitspraken zit te vangen. Kortom doe het maar eens goed in zo'n situatie.
3 0
ItsinmyDNA
Als het om transfers gaat is alles mogelijk dus kan hij ook niet een twee drie zeggen zoals bosz op traore na houden we de selectie intact...
We all know what happened next
4 0
Ajax412
Ja klopt, hij zegt niet iets geks hier.
4 0
niquedegraaff
Dat is het probleem juist ook; hij klept er maar een hoop op los. Een hoop open deuren en cliche's. It aint over till it's over smaak... Geef mij maar Bosz die inhoudelijk praatte en zijn beweegredenen zeer logisch uitsprak en presenteerde. Deze man doet maar wat, en is vooral bezig zichzelf en zijn teams voort te bewegen op basis van angst en aanpassen. Totaal on-ajax.
1 -3
BrandjeXL
Je Peter Bosz die met een geweldige selectie dat clubje uit Rotterdam kampioen liet worden? Hou toch met dat gegeil op die vent. Heeft vijf misschien zes wedstrijden Ajax heel goed laten spelen maar zeker het dubbele aantal ervan waren dramatisch en kost je gewoon de titel. Dus kom maar terug in de realiteit
1 -1
Ferd
dat zijn vijf a zes wedstrijden meer dan Ten Hag. En ook die kost je keihard de titel met z'n rare fratsen zoals niet wisselen, en Siem in de spits zetten.
0 0