Gezondheidssituatie Nouri is onveranderd

BVeenstra, 05-05-2018 om 08:55, 23060 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri is sinds de laatste berichten onveranderd. Dat schrijft Het Parool zaterdagochtend. 'Nouri verkeert in een zeer lage staat van bewustzijn en ligt volgens onbevestigde berichten in het AMC.'

De krant schrijft dat Nouri eerder in Leijpark - een revalidatiekliniek in Tilburg - is geweest, maar vanwege een terugslag moest hij echter terug naar het ziekenhuis. Nouri kan zelfstandig ademen en volgens zijn familie glimlacht hij soms en knippert hij af en toe met zijn ogen. Hij is echter niet aanspreekbaar en hij wordt gevoed met een sonde. 'De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil. Mensen met soortgelijk letsel lopen een hoger risico op complicaties, bijvoorbeeld lucht- en urineweginfecties, maar ze kunnen met de juiste medische zorg lang in leven blijven', schrijft de krant verder.

Over Nouri zijn er meer vragen dan alleen die over zijn gezondheidstoestand. Een van die vragen gaat over zijn salaris. Volgens de CAO voor profvoetballers is de club tot de datum (juni 2020) van het einde van zijn contract verplicht tot honderd procent uitbetaling van Nouri's bruto jaarsalaris van naar schatting 450.000 euro. 'Daarna valt Nouri terug in een WIA-uitkering van 30.000 of maximaal 45.000 euro, tenzij hij zich aanvullend heeft verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid," zegt Harry Metten, die voor de voetbalvakbond VVCS zaken rondom arbeidsrecht, sociale wetgeving en sociale verzekeringen afwikkelt. Het wrange is wel dat Ajax alleen verplicht is het salaris van Nouri te betalen zolang de speler in leven is. 'Als een voetballer voor het einde van zijn contractperiode overlijdt, krijgen nabestaanden een overlijdensuitkering van twee maandsalarissen, staat in de cao voor profvoetballers.'

Wat betreft het juridische steekspel tussen de advocaten van Ajax en de familie Nouri kan gezegd worden dat er bij de rechtbank geen procedure is aangemeld. 'Het lijkt erop dat de partijen achter de schermen onderhandelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjakieWolfs
Ach dit seizoen gaat uit als een nachtkaars. Je zag het aan die koppen in de spelerstunnel. Het is dat ze moeten maar ze hadden liever thuis gebleven. Dit gaat helemaal nergens meer over. Heb de tv na de opkomst maar uitgezet want ik wist bij voorbaat al dat één en al ergenis zou gaan worden.
0 0
Dennis1964
Nog steeds de zwartste bladzijde van mijn Ajax tijd. Die begon begin jaren 70. Ik kan het af en toe gewoon nog steeds niet geloven. Ik had zo zin in dit seizoen. Appie zou minuten maken maar ik wist hij gaat doorbreken en de mensen op de tribune vermaken. En kampioen worden met heel mooi voetbal. Daarom doet het mij geen ruk dat psv nu kampioen en wij niet. Ok jammer maar meer ook niet.
1 0
A-west
Afgelopen zomer heb ik daags na het zien van de beelden mij al afgevraagd waarom er niet meteen een AED is ingeschakeld. De cruciale 6 minuten traden meteen in werking. Als iemand zo maar in elkaar zakt is dit het eerste wat moet gebeuren. Hartslag controleren en meteen de AED erop. Door het warme weer was de tijd cruciaal want de lichaamstemperatuur is door het warme weer hoger waardoor de beschadiging sneller optreedt als het hart faalt.
En niet op zijn zij leggen wat duidelijk aan de beelden is te zien. Zo snel mogelijk het hart weer in beweging zien te krijgen. Shirt open scheuren en AED erop. Dit is niet gebeurd of veel te laat. Trieste zaak.
0 0
AjaxIJmuiden123
Ik denk ook dat het beste is als ze zijn stoeltje weghalen in de kleedkamer. Ik denk dat de spelers meer pijn doet dan het een motivatie is want je voelt toch die verdriet als je het ziet.
3 -1
Fredschuit1
Zal altijd een kind van de club blijven. Hoop dat ze straks het de Appie Nouri stadion gaan noemen wat op de toekomst gebouwd moet gaan worden.
5 -1
3*stars*3
Ja het is een kutseizoen en we maken ons soms druk om kleine dingen maar als je dit leest...
Heb echt geen woorden voor, arme Nouri....
3 -1
bremovic
contract voor het leven geven!
1 -3
ZeeuwsAjax34
Dat is misschien een beetje overdreven, maar ik zou het wel mooi vinden als Ajax zodra Nouri’s contract afloopt aanbiedt om zijn ziekenhuiskosten/revalidatiekosten te betalen.
1 -2
Jelle2500
Geen goed idee..
1 -1
Ajax4xbestevaneuropa
Niet vergeten dat er toen Nouri op de grond lag in Oostenrijk, er al veel dingen mis gingen. Was de arts van Ajax capabel genoeg en wist hij wat hij deed? Anderen specialisten denken daar anders over na het zien van de beelden. Het bericht over zijn hartkwaal van de KNVB, klopt dat en waar ligt de fout.
Einde van het verhaal, een werknemer van Ajax had medische zorg nodig, maar die zorg werd niet goed uitgevoerd. Ik vind dat je daar als werkgever voor aansprakelijk gesteld moet worden. Als ik bij AJax zou spelen zou ik denken: Wat als ik morgen neerval, komt dezelfde arts als bij Nouri mij dan op het veld helpen? Nogmaals, meerdere specialisten zeiden dat de afloop heel anders geweest was als de arts van Ajax anders handelde op het veld. Wil niemand aan de schandpaal hangen, maar als feitelijk duidelijk wordt dat de arts verkeerd handelde terwijl hij hier een diploma voor heeft en hoofdverantwoordelijke is ij dit soort situatie's, dan is het aan de kant van AJax dus ernstig letsel, op den duur wellicht dood door schuld.
Als werkgever ben je verplicht adequate hulp te kunnen bieden aan je werknemers tijdens werkuren, of je nou in een fabriek werkt of bij de grootste voetbal club van het land. En Ajax schoot hier dus te kort. Zwijg ik nog over het feit dat Nouri in oostenrijk ziek was en in een vlog zei dat Ziyech zijn gesnurk hem nachten wakker hield, dit in combinatie met wellicht de hartkwaal info die Ajax over Nouri had, was alles bij elkaar opgeteld met ook nog hoge temperatuur wellicht zeer onverstandig om een zwakke zieke Nouri te laten spelen. Eind verantwoordelijke? Niet de trainer maar de medische staf.
2 -4
AFCAlways
Helemaal met je eens. Het zou de club ook sieren als het toegegeven wordt en er beloofd wordt dat ze er wat aan gaan doen. Dat begint dan met die arts ontslaan.
0 -1
FUBAR
Je lult maar een eind in de ruimte of niet. Aannames en speculaties waar niemand wat aan heeft. Laat het lekker aan die televaag journalisten over.
5 -2
AFCA1510
vreselijk. wat een drama... :'(
2 0
arigold
Ajax heeft echt wel een excedentenverzekering afgesloten, geld is hierdoor wel het minst belangrijke...
3 0
Gabri411
Babayaka zit je tampon verkeerd? Je punt is wel gemaakt ondertussen. Ga genieten van het mooie weer. De wetgeving is nou eenmaal zo. Reken maar dat iedereen liever heeft dat nouri vandaag nog ontwaakt en zegt dat alles goed is ipv in coma te blijven liggen.
3 -2
Babayaka
Daarbij de meeste krijgen na een bepaalde tijd nog 70procent salaris, dus ze hebben nog mazzel.
1 -5
robinozzi
Is hij nou al ontwaakt of niet?
0 -12
Middenweg401
Kom op.. Je kunt lezen toch? Hij heeft (onveranderd) een zeer lage staat van bewustzijn.
Hij ademt zelfstandig, en dat is het zo'n beetje.
4 0
Babayaka
Ik begin echt pissig te worden, alsof de maatschappij en Ajax deze shit op de nek moeten nemen.
Die familie is groot, nourie is niet de enige die kon werken, de rest kan ook zijn klauwen uitsteken als de familie zo heilig is.
Wia van 45000euro waanzin.
7 -8
ETM
Geld in de voetballerij is compleet scheef, en belachelijk ja, en zus en zo is nog erger dan zus en zo, maar ik vind het erg ongepast dat jij hier als een ridder van de ronde tafel door het topic stormt om daar je punt in te maken.
Voor bijna iedereen gaat dit topic over de mens en voetballer Nouri. Aanhoudend diep triest nieuws.
0 0
MankeNelis
Het moet een vreselijke martelgang voor de ouders zijn. Je kan het jezelf niet voorstellen. Ieder moment van de dag tussen hoop en vrees leven. Je weet ook niet wat de toekomst brengt.
4 0
Babayaka
Die wia uitkering is trouwens puur meer dan dat televisie monteurs en telecom monteurs verdienen. Met werken van 7usmorgens tot 18uavonds. Die gasten kunnen er ook niks aan doen dat ze geen talent voor voetbal hadden.
1 -5
AFCA.
Niet raar dat Ajax alleen zijn salaris hoeft te betalen tot einde contract of overleiden. Het zou Ajax wel sieren om de familie financieel te steunen. Nouri zou met zijn salaris voor zijn hele familie zorgen.
1 -6
martin1234
Nee, kom op. Is het gegeven dat Nouri al zijn geld aan zijn familie zou geven een argument? Is die hele familie Nouri hulpbehoeftig? Ajax doet genoeg lijkt me. Indien Ajax filantropisch iets moet steunen, zijn er nog dozijnen andere goede doelen.
0 0
afcklaasf
waarom zou ajax de familie financieel moeten steunen? ze krijgen tot jun 2020 nog genoeg geld.. het is triest dat nouri dit overkomen is maar ajax heeft/doet genoeg imo.
3 0
Dooye
Miss een mooi gebaar om als ajax zijnde de medische kosten sowieso voor rekening te nemen (en dan ook tot het einde, wanneer dat dan ook is). Het is natuurlijk gebeurd tijdens zijn actieve loopbaan en heeft nog niet een buffer kunnen opbouwen. Hiernaast moet door de advocaten idd gekeken worden naar loon.
0 -3
Sjaakvaak
De medische kosten zullen grotendeels door de zorgverzekering worden gedragen en verder springt Ajax vast ook bij waar mogelijk.

Dat hij geen buffer heeft kunnen opbouwen is natuurlijk onzin. Deze jongen verdient al een aantal jaren tonnen per jaar, en blijft dat doen tot 2020/zolang hij in leven is. Dat is een stuk meer dan Jan Modaal in tientallen jaren verdient.

Daarnaast is het misschien hard om te zeggen maar wat heeft Nouri nog aan geld?
0 0
Babayaka
Hoezo moet Ajax nog verder steunen? Wat is dat voor onzin?
Niemand heeft het recht om rijk te blijven als situaties veranderen. Eerst hadden ze geluk met zijn talent, en nu hebben ze gewoon vette pech.
Of bedoel je verder steunen met eens per jaar een bos bloemen en een fruitmand. Tot hij sterft?
6 -2
Babayaka
Hoezo is het wrang dat Ajax alleen hoeft te betalen zolang die leeft tijdens zijn contract duur?

Wat willen ze dan dat Ajax de rest van die families leven 4ton blijft betalen? Ze zijn fucking krankjorum in voetballand.
7 -5
Ajacied33
Het is onmogelijk dat jij een Ajacied bent. Mocht je er wel een zijn dan heb je geen zuiver hart. Wat een haat/afgunst/wrok en bitterheid zitten er in jouw 23 reacties over Nouri alleen al. Triest,ga je schamen man
4 -3
Babayaka
Nee hier zitten mensen die doen alsof het ze boeit, terwijl als deze jongen geen Ajacied was geweest het ze niks maar dan ook helemaal niks had geboeid.
Ik vind de vermoorde kinderen en de vermoorde Ann Faber erger. Maar ja die zijn niet bekend en geen Ajacieden. Verder ken ik nouri niet , maar dat gewauwel van een spelersvakbond over dat het wrang is dat Ajax alleen maar hoeft te betalen tot einde contract . En mensen hier ja maar nourie zou voor zijn hele familie zorgen dus moet Ajax dat maar doen nu . Schei toch uit. Laat zijn broers maar werken en voor pa en ma zorgen. En zich een slag in de rondte werken voor de medische kosten. Wat nou Ajax en de maatschappij daarmee opzadelen.
1 -3
martin1234
De zaak Nouri is dieptriest, maar nuchtere waarheid is dat Ajax inderdaad nog tientallen andere filantropische acties zou kunnen doen, voordat de op zich helemaal niet hulpbehoeftige familie Nouri geld gegeven hoeft te worden. Ajax wikkelt de zaak netjes af, doet helemaal niks verkeerd.
0 0
Ajacied33
Scheer je weg respectloze kwal
2 -2
Afcas20
De tering, als hij geen Ajacied was hadden we het niet geweten nee. Als jouw pa overlijdt vind je dat ook erg, als die man je pa niet was had je het niet eens geweten. Nou goed? Ga weg met je respectloze onzin man
2 -1
Ron403
Goos... ga ff lekker van de zon genieten ofzo.
2 -1
Inhartennieren
Wie begint er in deze situatie nou over geld.
Sommige mensen hebben echt geen verstand.
6 -2
Sjaakvaak
Er wordt over geld gesproken omdat de familie eerder dit jaar een letselschade-advocaat in de arm heeft genomen. Om de zaak verder te onderzoeken. Ik deel wel je mening dat AS dat niet hoeft te berichten in dit artikel.
0 0
RayJordaan
Echt he bah
0 0
Bocarra
Ajax moet dit snel en netjes afhandelen. Ajax moet laten zien dat zij geen koele en overwegend zakelijke club is.
1 -1
abi
Dat laatste over zijn salaris boeit niemand denk ik wat... Niet nodig denk ik om het te publiceren in ieder geval
2 -1
Sjaakvaak
Het zou AS ook sieren om verder niet te speculeren over waar hij ligt. Laat die jongen lekker rusten.
1 0
AFCAwooz
Wel wrang om bij zo'n slecht bericht te beginnen over salaris. Helaas gaat het in deze wereld te veel over de knaken.
8 0
Mathijsvenner
Juist, helemaal mee eens.
0 0
Labrador
Godverdomme wat een kutnieuws op de Zaterdagochtend. Het blijft zo'n ontzettend treurig verhaal. Ik weet gewoon niet wat ik er verder van moet zeggen. Ben ook bang dat er binnekort mischien nog wel slechter nieuws naar buiten wordt gebracht als ik dit zo lees.
2 0
Siemmie
Dat nieuws komt er vroeg of laat indd. Kan nog 40 jaar duren, kan ook volgend jaar. En of dat nieuws dan heel slecht is.. Dat mag iedereen voor zichzelf weten, maar het lijkt mij voor alle betrokkenen beter als Nouri daar niet nog 40 jaar op deze manier ligt.
7 0