Ziyech: 'Verdriet over Appie zal altijd blijven'

BVeenstra, 05-05-2018 om 08:35, 11048 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Hakim Ziyech heeft het nog altijd zwaar met het leed rond zijn goede vriend en teamgenoot Abdelhak Nouri. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt Ziyech dat Nouri nog altijd heel dichtbij hem in zijn leven is.

'Ik ga bij hem langs in het ziekenhuis. Als ik kan gaan, ga ik. Als ik bij Appie aan het bed sta, gaat er van alles door mijn hoofd. Ik praat niet tegen hem, maar ik haal in mezelf wel alle mooie herinneringen naar boven', vertelt Ziyech, die een jaar lang heel close met Nouri is omgegaan. 'We sliepen tijdens de reizen altijd bij elkaar op de kamer. We hebben de grootste lol gehad samen. Dan maakten we filmpjes als we de slappe lach hadden. Ik heb nog veel beelden van Appie en ik op mijn telefoon. Dat zijn beelden die ik koester en die ik op een apart schijfje heb gezet zodat ik ze altijd bij me kan hebben.'

Vanaf het moment dat Ziyech bij Ajax kwam, had hij een klik met Nouri. Bovendien zag de jongeling Ziyech als een voorbeeld. 'Ik praatte veel met hem over het voetbal. Samen met Frenkie de Jong en Donny van de Beek speelde hij bij Jong Ajax de pannen van het dak. Hij wilde zó graag in Ajax 1 spelen. Daarover hebben we uren gepraat. Dan zei ik dat hij rustig moest blijven en dat het moment vanzelf zou komen. Elke minuut die hij in Ajax 1 speelde, ging hij er volledig voor.'

Ook in Oostenrijk, waar Ajax in de zomer op trainingskamp was, wilde Nouri zich heel graag laten zien. En dat terwijl hij last van zijn enkel had. 'Dat is Appie, die enorme drive om te voetballen. En toen lag hij opeens in die helikopter. Toen ik terugkwam in het hotel zag ik zijn spullen op de kamer liggen. Dat was zo moeilijk. Eenmaal terug in Nederland kropen de dagen voorbij. We werden gek van de onzekerheid. En dan het slechte nieuws...', doelt Ziyech op het dramatische bericht over de ernstige en blijvende hersenschade bij Nouri, waarna hij besluit. 'Het verdriet over Appie zal altijd blijven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Al die commotie om wat in wezen een sympathiek mens is en een goede voetballer. Te gek voor woorden eigenlijk. Ja, Ziyech heeft moeite met al die ogen en een houding die hem geen dienst bewijst, maar daar prikt een beetje volwassen kerel toch zo doorheen.
Sterkte Ziyech, moge je nog maar veel van die Ziyechiaanse balletjes geven en je relatie met Nouri goed koesteren met je hart.
0 0
Matzet
Respect Hakim! Je trouwe bezoek aan Appie laat zien dat je een echte vriend bent! Er valt misschien genoeg aan te merken zijn op je houding, maar dit laat zien hoe je echt in elkaar zit en houding slechts de buitenkant is. Misschien kan je Justin eens meenemen.
4 0
b.hulshof
Wellicht ook de reden dat spelers zo snel al willen vertrekken, gewoon moeilijk om het uit je hoofd te zetten.
4 0
AnsB
Dat zou idd heel goed kunnen meespelen. Het is ook al door mijn gedachten gegaan.
1 0
atalantanio
Dat dit moest gebeuren.. Ik kan het eigenlijk nog steeds niet bevatten. Het ene moment sta je in de Europa League finale, speel je Schalke en Lyon helemaal zoek in de Arena. Denk je als supporter; volgend seizoen halen we gewoon de kwartfinale van de Champions League. Zo goed is Ajax gewoon. Twee maanden later is alles weg.. Ik kan me niet voorstellen hoe moeilijk het geweest moet zijn om terug te komen op je kamer en dan liggen daar Nouri zijn spullen.
5 0
Middenweg401
Ziyech is best een goeie gozer. Ook dit interview toont dat weer.
Jammer dat hij wat onbeholpen is voor de camera. En zijn trots zit 'm soms ook wat in de weg (of is het juist onzekerheid; altijd enkel luisteren naar de paar negatieve geluiden, en niet beseffen dat veel en veel minder is dan de positieve meerderheid).
5 0
AnsB
Geen onzekerheid denk ik, eerder gevoeligheid. Zijn stoere houding ("het doet me niets") is meer een zelfbescherming; hij zegt het vooral aan zichzelf in feite, in een poging om die gevoeligheid te bedekken. Helaas voor hem krijgt het voor veel supporters de allure van een opgeheven middenvelder ("ik heb schijt aan jullie"). En zo is het in feite óók een beetje bedoeld, maar wederom: uit zelfbescherming, want in werkelijkheid trekt hij zich het dus wel aan. Te veel juist.
1 0
FlyingDutchMan
Klopt, hij houdt zichzelf groot alleen de rest van Nederland prikt daar doorheen. Neemt niet weg dat het leuk is om daar het gedol tussen Hakim en Appie te kijken, heerlijke beelden!
0 0
Ajacied33
Ik denk sowieso wel dat Ziyech een goed hart heeft. Hij is erg geliefd onder de spelers,dat is niet voor niks. Zij zien hem elke dag. Voor de buitenwereld ziet hij er koud en nors uit
4 0
3*stars*3
Alleen Driessen met zijn rattenkop denkt er anders over.
Die riep tijdje geleden bij VI, dat Ziyech niet goed in de groep ligt.

Viel mij vorig seizoen al op hoe hij goed in de groep lag en op trainingsbeelden vaak zag dollen.
Hij had/heeft ook klik met de jonkies en buitenlandse jongens als: Onana, Neres, Sanchez en vooral Traoré.

Het moet geen speeltuin zijn maar een goede sfeer is belangrijk.
Je ziet alleen een hele andere Ziyech voor de camera's, apart.
1 0
Jayajax
En dan die supporters die deze jongen week in week uit uitfluiten, de bus opwachten en vol agressie op de ramen bonken. Zet het allemaal toch weer even in een ander perspectief.
11 0
Ajacied33
Pfff echt heel zwaar om dit te lezen,en dan zijn wij buitenstaanders. Laat staan als je zijn teamgenoot/vriend bent,hoe moet je je dan voelen? Over familie zwijg ik maar helemaal. Echt vreselijk dit,gewoon een nachtmerrie
6 0
ajaxminimax
Dit maakt het seizoen ook zo zwaar, dat we geen europees voetbal haalden was ook echt te danken aan die verschrikkelijke gebeurtenis. En zeker het eerste half jaar heeft dat in de competitie ook nog mee gezeten. Daarom heb ik ook nog veel medelijden met Marcel Keizer. Gelukkig is het seizoen nu bijna voorbij. En ik hoop dat de fans het altijd in het achterhoofd houden wat voor impact het heeft gehad, als ik dan naar dat filmpje keek waar de bus staande werd gehouden en daarna dat gespot met die k ziekte. Dan denk ik van hoe diep kun je zinken.
4 0
Bocarra
De impact hiervan is door iedereen zo onderschat. Ik hoop voor iedereen dat we het een plekje kunnen geven. Nouri is onlosmakelijk voor eeuwig aan Ajax verbonden. Wat nummer 14 voor Cruijff is, is 34 voor Nouri. Laat er nooit meer iemand mee spelen. Laat regelmatig beelden zien op Ajax TV. Plaats een gedenk teken op de Toekomst. Zodat hij nooit meer vergeten zal worden en wij ons blijvend kunnen herinneren.
8 -2
Dwergje48
Ik denk dat we een gedenk teken niet moeten doen. Hij is niet overleden.
3 -1
MickS
echt, ik zeg het gewoon nog maar eens: dat we uberhaupt nog tweede zijn geworden na alles wat er allemaal het afgelopen jaar is gebeurd, blijf ik knap vinden en geeft mij zoveel vertrouwen voor volgend seizoen. Zo veel mensen onderschatten wat voor impact dat allemaal heeft. En dan kan je nog roepen dat je zgn. prof bent en maar gewoon moet ballen, maar zo werkt het niet. En als je in je emotie/gevoel niet vrij bent, speel je niet optimaal. zo simpel is het helaas.
11 0
abi
Blijft elke keer pijnlijk om dit soort interviews te lezen, uiteindelijk blijven het mensen en soms vergeten we dat wel eens..
4 0
AjaxCitizen
Deze twee waren zo leuk samen. Alsof ze twee broers waren. Telkens grappen met elkaar. De chemie was duidelijk te zien. Dan zag je de andere kant van Ziyech.

Snap wel dat het zo een grote impact voor Hakim heeft. Eerst slaap je elke keer met Appie in de kamer en dan is hij er opeens niet meer. Lijkt me zwaar om hem dan in het ziekenhuis in zijn huidige toestand te moeten zien. De meesten van ons weten niet hoe moeilijk het voor iemand is om zoiets mee te maken. Toch knap hoe onze jongens er mee omgaan.
11 -1