Ten Hag: 'Dolberg met oog op WK in de basis'

BartVeenstra, 30-04-2018 om 07:20, 13548 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft alvast één naam prijsgegeven voor het laatste duel van Ajax van volgende week. Kasper Dolberg staat in de basisopstelling van de Amsterdamse club die zondag op bezoek gaat bij Excelsior.

Of er nog meer wisselingen in de opstelling zullen zijn, zal volgende week blijken, maar Dolberg zal in ieder geval starten. 'Kasper Dolberg staat met het oog op het WK in de basis', zegt Ten Hag in De Telegraaf. 'Het is in het belang van Ajax dat hij - als hij wordt geselecteerd - fit naar het WK gaat en daar goed speelt.'

De kans dat Nico Tagliafico naar het WK gaat, lijkt weer wat groter te zijn geworden. Bondscoach Jorge Sampaoli van Argentinië zag de linksback zondagmiddag in actie komen. In de wedstrijd tegen AZ had Tagliafico AZ-aanvaller Alireza Jahanbakhsh in de tang.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is vanaf nu officieel verkrijgbaar in de fanshop van Ajax! Ook is de nieuwe trainingslijn gelanceerd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WIJSNEUS14
Vind het een chique gedachte om Dolberg op te stellen en aangezien Huntelaar ook niet overtuigend is had ik ook zonder WK voor Dolberg gekozen. Het zou voor die jongen een fantastische ervaring zijn om mee naar het WK te mogen en ik weet zeker dat hij dit gebaar van Ten Hag wel kan waarderen. Puur in het belang van Ajax is het waarschijnlijk beter dat hij afvalt en zich volledig kan richten op de kwalificatiewedstrijden die Ajax heeft te spelen voor de Europese toernooien.
2 0
lf87
Genoeg normale redenen om hem basis te zetten (Niks meer te verliezen, Huntelaar ook niet in topvorm) en dan kraam je zulke onzin uit. Wat maakt een basisplaats in de laatste wedstrijd nou uit voor een eventuele wk-deelname
1 -1
AFCAsphere
Ritme opdoen. Logisch, toch?
0 0
kaashaas
Dit is echt weer een kansloze opmerking..

Het lijkt wel of Erik de tip heeft gehad om meer media op te zoeken en meer ideeën en gedachtes te delen. Ik vind het totaal geen Ajax trainer en het liefst zie ik hem vertrekken maar hij heeft gewoon de kans nodig. Eigenlijk wil ik het niet maar voor Ajax is het helaas het beste. K hoop dat hij het kan waarmaken.
1 -2
Knalpot
Hopen maar dat ie een kutwedstrijd speelt tegen excelsior, heeft op dit moment niks te zoeken op het WK. Laat hem maar lekker de gehele voorbereiding bij ons meemaken, daar hebben we als club meer aan (en die waardedaling van hem boeit mij geen reet).
0 -1
Ar
Ik vind dat Sierhuis veel meer een basisplaats verdient.
Dolberg heeft dit seizoen niet of nauwelijks iets laten zien.
Een WK komt te veoeg voor hem en het is totaal niet in Ajax belang dat hij daar heen gaat.n
1 -2
Stone020island
Sjonge jonge jonge een beetje laat niet erik? Godverdomme wordt echt verdrietig van deze trainer. Moet echt zo snel mogelijk terug naar duitsland worden getrapt
1 -5
Good Luck
Hoezo een beetje last, wat weet jij wat wij niet weten van de fysiek fitheid van Dolberg
0 0
noppenkoning
Ten Hag: Als Denemarken op het WK alles wint worden ze kampioen.
6 0
trodat4030
Erik, wéét je wat in het belang van Ajax is? Dat Dolberg al is aangesloten bij de groep als we de 1e voorrondes CL spelen. En dan niet 2 dagen met een conditie waarmee hij net aan kan warmlopen, maar topfit en al een paar weken in voorbereiding. Dus liever helemaal geen WK voor Dolberg (puur gedacht vanuit de club). Ik gun het Dolberg verder wel hoor, een WK, maar bovenstaande verklaring is gewoon dikke bullshit.
2 -3
MVG
Ja, niet meegaan daar raak je lekker van in vorm. Hij heeft net een hele tijd zijn rust kunnen pakken, ookal is een blessure niet leuk natuurlijk. Lijkt mij belangrijk dat hij wedstrijdritme krijgt en ver komt in het WK. Dan komt hij in een winning mood terug bij Ajax.
3 -1
trodat4030
Het gaat niet om vorm, het gaat om beschikbaarheid. Alleen de poulefase WK duurt al tot 28 juni. Zelfs als ze er dan al uit vliegen is hij pas rond 19 juli weer op de club. Ondanks zijn revalidatie (dat is iets anders dan rust pakken en al helemáál geen vakantie. Als jij ziek bent gaat het ook niet van je vakantie uren af, sterker, als jij ziek wordt terwíjl je op vakantie bent en je kan dat bewijzen dmv een doktersverklaring, dan krijg je die dagen van je werkgever weer terug als nieuwe vakantiedagen, dat is je recht als werknemer) heeft ie daar gewoon recht op, net als elke andere speler. Ajax speelt z'n 1e voorrondes al op 25 juli, dan is Dolberg net een kleine week terug van vakantie (als Denemarken dus strand in de poule) en hoogstwaarschijnlijk nog niet fit genoeg voor hele wedstrijden.

Púúr vanuit Ajax bekeken is een WK deelname van Dolberg dus helemaal niet zo lekker.. Hoogstens voor z'n prijskaartje en dan moet ie t nog goed doen ook. Wie weet speelt ie maar 10 minuten verdeeld over 3 invalbeurtjes en raakt ie 5x de bal.. Komt ie daarvan in vorm?

Nogmaals, het is niet persoonlijk naar Dolberg, ik misgun hem geen WK (integendeel, wat mij betreft wordt hij wereldkampioen en scoort ie een hattrick in de finale), maar als je redeneert zoals TH redeneert, hoop je op geen deelname, want dát is goed voor de club. Het is aardig dat TH dit voornemen heeft, maar als club heb je er weinig aan en dát gebruikt TH als argument. Mij gaat het púúr om het kromme argument, niet meer, niet minder.
2 0
MVG
Dat van die arbeidsvoorwaarden hoef je mij niet uit te leggen. Ik bedoel alleen dat hij zijn rust wel heeft kunnen pakken en misschien wel zin heeft om weer te voetballen.
Ik denk dat het voor hem een teleurstelling zou zijn als hij niet naar het WK gaat. En hij heeft toch al zo’n kutseizoen achter de rug. Liever een positieve Dolberg terug van het WK wat mij betreft. Maar goed ieder zijn mening.
1 0
Mokumnorth
ik snap je volkomen, maar er is ook nog zoiets als doel voor de club. Misschien wilt de club hem wel het liefst verkopen om zo plek te creeeren voor cassiera en sierhuis en verder die pereira voor jong. Ik hoop t natuurlijk niet, maar het zou zomaar kunnen.
1 0
Pingpong
Zit op 407 schuin achter de dug out. Erik ten Hag was vanaf minuut 80 heel druk met zijn wissels. Heb het gadegeslagen maar deze man is niet geschikt. Sierhuis mist zijn feestje met jong. Dan laat je die jongen toch zijn debuut maken. Heeft 25 minuten warm gelopen.... Gewoon een rechtsback brengen die een paar minuten had gelopen hahahaha daarna nog zeggen dat je hem niets verschuldigd bent. Dan ben je sociaal volledig ongeschikt!!! Op het moment dat hij de kleedkamerdeur dicht doet wordt hij uitgelachen, kan niet anders.
8 -3
Duif63
'Het is in het belang van Ajax dat hij naar het WK gaat en daar goed speelt'
Hoezo dat? Om daarna zo snel mogelijk verkocht te worden soms ?
2 -4
Suarez16_
Wat dacht je van een mooie ervaring en een aantal potjes op een hoog niveau om het gevoel weer terug te krijgen?
2 0
DeGodenzonen020
Het is in het belang van Ajax als Dolberg geprikkeld wordt om zijn vorm te hervinden. Een hoofdrol zal hij niet ineens pakken in de selectie bij Denemarken. Een fittere speler keert terug tijdens het voorseizoen
3 0
Cruijffiaan14
Ten Hag laat met zijn wisselbeleid zien dat hij sociaal echt zwakbegaafd is.
Dan heb je tegen AZ nog 1 minuut te spelen, en heb je 3 spelers op de bank die hun debuut kunnen maken. Leuk voor die jongens als beloning, leuk voor het publiek, iets wat bij Ajax past ook.

En wie laat je invallen? Een rechtsback die al bewezen heeft het niet te kunnen.
En het erge is, dit soort wissels voert hij constant door.

Moet toch wel iemand zijn die hem wat sociaal vernuft bij kan brengen?
11 -6
trodat4030
Buiten dat, waarom wissel je een back voor een middenvelder en vervolgens 3 minuten later een aanvaller voor een back? Wissel dán meteen een back voor een back, maar dit sloeg gewoon nergens op. Je zou maar net in die 3 minuten een tegengoal slikken omdat er ff niemand op rechtsback staat.. Niet alleen sociaal een onkunde, maar ook voetbaltactisch.. En het is niet de 1e keer dat ie dat doet. Donny heeft ook al een paar keer 'rechtsback' moeten spelen :s
4 0
vader123
Iets met spijker en kop. Als er iemand beloond had kunnen worden, dan is dat Kaj Sierhuis en dit was daar het ideale moment voor. Gemiste kans. Maar ja, TH is enorme mismatch, geen Ajax gevoel etc.
4 0
NotForSale
Dolberg verdient dit niet op basis van wat hij laten zien heeft tijdens die 5 tal invalbeurten van 30min. Heeft niks laten zien, ik zeg niet dat Klaas-Jan veel beter was hij was ook matig maar als bankzitter moet je laten zien dat je beter bent en in de basis wil komen. Ik wil niet negatief doen maar als hij volgend seizoen zijn goede vorm niet snel vind komt het niet goed met hem. Laten we hopen dat hij snel de oude wordt
2 -5
Suarez16_
Hij heeft pas 71 minuten meegedaan na zijn blessure. Hoe kom jij aan 150 minuten?
6 0
SanMarco
Hij ziet dubbel wss.
0 0
gras
Typisch Ten Hag weer. Volkomen bull shit verhaal en we moeten het allemaal maar geloven.

Het zou meer in het belang zijn van Ajax als hij rustig gaat bijtrainen en goed kan aansluiten bij de voorbereiding, zonder dat hij zich over de kop moet werken voor een WK, op basis waarvan de kans op een vertrek enkel groter wordt. En op basis van een wedstrijd gebeurt werkelijk niets. Dolberg zal bij de Deense selectie worden getest en wordt niet zichtbaar beter van een enkele wedstrijd.
4 -4
AFCAsphere
Loop niet zo te janken man. Gewoon een prima en volkomen logische beslissing van Erik om hem te laten starten. Natuurlijk wordt hij niet zichtbaar beter van een wedstrijd, maar hij moet ritme opdoen. Is niet zo moeilijk te begrijpen toch? Al dat geleuter over Ten Hag...
0 0
vijfennegentig
Elke minuut telt bij het ritme opdoen.

Jij moet beseffen dat dit jaar, zonder europees voetbal, een doodsteek is voor de ontwikkeling van (jonge) Ajacieden.

Als hij 3 wedstrijden mee kan pakken op dat niveau, moet je daar niet eens over nadenken als club en er alles aan doen om hem daar te krijgen.

Ik ben totaal geen fan van Ten Hag, maar dit snappen de meesten hopelijk wel. Beetje redelijkheid mis ik hier wel.


0 0
AFCA.
Ja zeker belangrijk dat hij fit naar het wk gaat. Dan kan hij daar schitteren en kan Marc hem verkopen voor 40 miljoen. Zijn we onze beste spits weer eens kwijt. In het belang van Ajax....
3 -4
AjaxCitizen
Hahaha. Ene keer schreeuwt iedereen om Dolberg. Kiest Ten Hag uiteindelijk voor Dolberg is het weer niet goed. Ben nog steeds geen fan van die kale knikker, maar zie niet in wat er fout aan is om Dolberg minuten te geven.
4 0
Bky
Met dit soort redeneringen hoef je dus geen één speler meer op te stellen, straks spelen ze goed en zijn we ze kwijt.

Fuck logic.
3 0
AFCA.
Haha ik heb het wat onhandig getypt merk ik. Ik bedoel meer wat is het nut dat hij net aan fit naar het wk gaat? Hij schiet er een bal in en je bent hem kwijt. Of het komt te vroeg en je hebt een niet fitte Dolberg terug.
Het beste voor Ajax is geen wk. Bij Ajax blijven en de voorbereiding meemaken en fit aan de vCL verschijnen.
1 -2
Bky
Omdat Dolberg daar ook beter van wordt.

Dolberg lijkt mij geen domme jongen, die weet dat hij na dit jaar echt nog wel een jaartje moet blijven minstens.
1 0
Sazzz
Dus een bondscoach zou hem selecteren op basis van één wedstrijd? En dan nog een totaal onbelangrijke ook?
3 -1
michaellaudrup
Speelde superdegelijk.
1 -1
Figo
De Eredivisie is helaas geen goede graadmeter meer om te zien of iemand goed genoeg is voor het nationale team van Argentinie en Denemarken. Zo jammer dat we alleen nietszeggende potjes in Europa hebben gespeeld in augustus.
1 -1
AjaxPassion
Hoezo niet? Je kunt áltijd de basiskwaliteiten van een speler beoordelen, ook in de Eredivisie. Je luistert teveel naar alle onzin in de NL media.
3 -1
Truth
Vond Dolberg wel sterk spelen in die korte fase dat hij op het veld stond
2 -2
Jeugdtrainer
Wtf! Tagliafico speelde helemaal niet goed en had het lastig. Kom op zeg, ‘geen kind aan..’. Heeft weinig corrigerend vermogen in zich waardoor hij vaak naar de overtreding en gele kaart moet grijpen. Gister ook met Jahanbakhsh, plus die keer dat hij nog weg gleed, dan is hij weg en kan hij niets meer goed maken. In de Eredivisie gaat dat nog, in andere competities is het gedaan. Speelde daarnaast ook slordig aan de bal.

Goed WK spelen en dan lekker laten gaan. Bakker en Sinkgraven over laten nemen. Scouting heb ik weinig vertrouwen in.
6 -17
Knalpot
Leer eens wedstrijden te kijken en analyseren ipv met dat opgedrongen knvb cursusmateriaal hier te oreren dat jij het allemaal wel weet.
0 0
trodat4030
Bakker? Dezelfde Bakker als waar jij donderdag nog over zat te oreren dat ie net zo slecht was als Tete, Bakboord en dergelijken? Als een blad aan een boom in 4 dagen tijd..
1 -1
Jeugdtrainer
Lees dat nog eens svp. ‘Bakker zit ook tegen dat type aan’, da’s nogal een nuance, niet dan?

Prima om een voorsprong te laten verdedigen, maar niet echt basiswaardig materiaal.
0 -2
trooop
Zeg jij nou dat bakker tegen het type tete aan zit? Of begrijp ik dit verkeerd? Zo niet, dan zie je dat toch echt verkeerd. Bakker zit eerder tegen het type kolasinac aan. En is op termijn absoluut basiswaardig materiaal.
0 0
ETM
Ik vind zowel 'geen kind aan..' als 'helemaal niet goed' niet juist.
Tagliafico was gewoon opgewassen tegen Jahanbakhsh, wat volgens menigeen 1 van de beste spelers van AZ is. Enkele momenten had hij het lastig, maar hij liet zich niet kloppen.

Door de manier waarop de backs gebruikt worden, gekoppeld aan de matige druk op de tegenstander zul je wel vaker zien dat backs overtredingen nodig hebben. Ik vind Tagliafico een goed debuutseizoen spelen.
3 -1
Bky
Haps en in minder mate Brenet waren ook opgewassen tegen Jahanbaskh.

Je moet die jongen gewoon per wedstrijd bekijken, want zodra je het niveau omhoog schroeft zie je Jahanbaksh opeens ook niet meer zo duidelijk.
1 0
ETM
Ik reageer dan ook met de beoordeling van Tagliafico in die wedstrijd.
Ingaand op de stelling ' doorselecteren' zeg ik dat ik hem een goed debuutseizoen vind spelen
1 0
Ajaxvooraltijd
Jezus wat zal jij een slechte jeugdtrainer zijn zeg.
6 -2
Jeugdtrainer
Ik zie de correlatie niet..
1 0
DeGodenzonen020
Laten we daar eens een tabel in SPSS maken, volgens de APA-regels natuurlijk. Plausibele waarschijnlijkheid, als je mijn inschatting vraagt
0 -1
Bky
De resultaten laten een significant negatief verband zien tussen de kritiek op Tagliafico en het zijn van een goede jeugdtrainer, r (900) = -0,950, p < 0,001.
1 0
Bky
Kritiek op Tagliafico (heeft goede mentaliteit dus wtf man wat zeur je) betekent een slechte jeugdtrainer.

95 % correlatie.
2 -1
AjaxPassion
Die laatste alinea komt dan ook van de hand van BVeenstra... zegt genoeg lijkt me.
4 0