Wöber over fout: 'Wilde gewoon alleen zijn'

FinnDekker, 27-04-2018 om 23:20, 18258 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vrijdag was Max Wöber te gast bij Inside Ajax waar de verdediger zijn eerste periode bij Ajax besprak. De Oostenrijker spreekt over een seizoen met ups en downs, mede door blessures. Nu het seizoen bijna ten einde is, lijkt Wöber weer de oude, hetgeen de verdediger graag laat zien tegen AZ in de ArenA zondag.

'Er waren wat hoogte- en dieptepunten. Ik stond snel in de basis, na drie weken. Tot december speelde ik bijna alles.' Daarna kwam Wöber in de lappenmand terecht. 'Sindsdien kwakkel ik en ben ik niet fit. En toen ik weer de kans kreeg om te spelen, maakte ik een grote fout tegen Vitesse.' Deze fout bleef de linkspoot achtervolgen. 'Ik wilde niet bellen met mijn ouders of wie dan ook. Ik wilde gewoon alleen zijn. Het waren twee zware dagen, maar dat hoort erbij.'

Wöber is niet meer zeker van een basisplaats. De concurrentie is stevig in Amsterdam. 'Wanneer je altijd een basisplaats hebt, kan je denken dat je niet zo hard hoeft te werken. Maar als je niet honderd procent geeft, kan je ernaast staan. Het zorgt er voor dat je altijd hard blijft werken en alles geeft.' Met het uitvallen van aanvoerder Joël Veltman heeft de twintigjarige wel een concurrent minder in de defensie. 'Het is altijd vervelend als dat gebeurt. Zeker voor Joël. Ik denk dat dit het moment is om een grote carrièrestap te zetten. Voor ons als team is het natuurlijk altijd vervelend om je aanvoerder kwijt te raken. Het hele team zal Joël steunen. '

Of Wöber tegen AZ speelt, is nog niet duidelijk. Wel is het belang van het duel vanzelfsprekend. 'AZ speelt erg goed voetbal. Ze hebben een sterke aanval. Dus het wordt een hele lastige wedstrijd. Wij moeten de tweede plek veilig stellen en we willen winnen. Dat zou voldoende motivatie moeten zijn om er honderd procent voor te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Twéé zware dagen....nou Max dat valt nog wel te overkomen toch?!
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
matige aankopen allemaal. het lijkt heel wat, maar we hebben flink moeten inleveren
1 0
Freddy Al
Ik hoop dat we na de nieuwe seizoen start Wober weer in goede doen zien, ik zie hem als een vervanging van Viergever en wel een met meer perspectief.
Goed om te horen dat hij de concurrentie bij Ajax zwaar vindt, dat is een prima zaak.

Hopelijk kunnen we volgend seizoen weer op hem en Sinkgraven rekenen.
0 0
HeavenlyDivine
Vóór z'n blessure vond ik hem echt heel goed. Hij speelde zo volwassen, zelfs De Ligt ging mede dankzij Wober, beter spelen. Na z'n blessures is het wat minder geworden, maar ik heb er wel vertrouwen in.
1 0
martin1234
Gewoon goed laten uitrusten in de zomer!
0 0
Hziyech14
Off: het nieuwe uittenue is er, ik vind het persoonlijk de lelijkste in jaren.
2 0
ajaxinho
Is aan de bal sterk en vol vertrouwen.
Hij weet wat er gevraagd wordt als Ajacied.

Verdedigend is hij nog niet heel overtuigend.
Maar meestal kan de een goed voetballen.
En de ander kan goed verdedigen.
4 -1
Daneman
Ik vond hem de laatste tijd niet zo goed. Wellicht dat dat te maken heeft met weinig verdedigende kwaliteiten van de middenvelders/Cvm. Schone voldoet voor geen meter als CVM. En alle andere zijn jong en onervaren. Dit is natuurlijke pas van belang tegen de sterkere/mannelijkere teams. Tegen PSV kregen Wober en de Ligt het verdedigend niet bol gewerkt omdat er geen rem opzet vanuit het middenveld. Wedstrijden tegen Utrecht en Den Haag morst ajax oa punten vanwege dat er geen een degelijke, ervaren, CVM is, met voldoende loopvermogen.
1 0
Freddy Al
Het zou mij niet verbazen dat we volgend seizoen met Sinkgraven als CVM lopen en aangevuld met vd Beek en de Jong zou dit een mooi en fris middenveld kunnen worden.( Mazraoui,Schone en S.deJong als back -up en ervan uitgaande dat Ziyech verkast).
Moet wel iedereen heel blijven natuurlijk.
Als dan Tagliafico, Wober, de Ligt,Kristensen , Orujuela,Schuurs en wie weet Maggalan beschikbaar zijn voor de verdediging dan staat er wel kwaliteit.

In de aanval moeten we naast Neres ,Kluivert(???),Dolberg ,Bande, Huntelaar, nog wel wat extra's krijgen.
Misschien dat ontwikkeling van J.A .spelers al voldoende kan zijn maar op dit moment zie ik daar nog te weinig gebeuren.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
sowieso moet ajax gaan spelen met viergever en sinkgrave en hopelijk een nieuwe cvm en een nieuwe rechtsback.

lekker verkopen die zwakke verdedigers. met 30 goals kan je nou niet bepaald spreken over een goede ajax verdediging. zo liggen de feiten nou eenmaal. het seizoen ervoor vond ik alles veel beter uitgebalanceerd in het elftal.
0 0
Ajacied33
Ik ben wel blij met Wober,speelde in de 1e seizoenshelft gewoon sterk,zeker voor een nieuweling. Fouten kan iedereen maken,hij dus ook. Hij kreeg ook te maken met zijn blessure en een trainerswissel
5 -1
HsvHoek
Heb niks tegen die jongen en hij kan er niks aan doen, maar als dit de vervanger voor Sanches moet voorstellen dan gaat er iets niet goed in de scouting. Maar goed zoals het er nu uitziet beseffen ze zelf ook dat ze flink verkloot hebben de laatste jaren, nu mag je het laten zien Marc.
1 -12
Freddy Al
Sanchez was een RCV en is in die zin opgevolgd door de Ligt, Ik vind Wober meer een vervanging voor Viergever en dan is dat geen verkeerde zet geweest.
0 0
insectenverdelg
Boor Sanchez is er jaren geen Sanchez gescout. Als hij denkt dat je gelijk iemand scout die Sanchez doet vergeten ben je niet lekker. Overigens wist niemand dat Sanchez t zo goed zou doen voordat hij kwam. Denk dus ook niet dat Marc dit verwachtte bij wober.
0 0
D4nny
Idd Sanchez was het ultieme schot in de roos qua scouting voor Ajax. Zo ga je echt niet ieder jaar vinden.

Blij met Wober, goede aankoop geweest.

“De vervanger van” werkt sowieso niet, iedere speler is anders.
2 0
HsvHoek
Je moet hem toch zien als de vervanger van Sanchez? Ik zeg ook nergens dat hij gelijk van het niveau Sanchez moet zijn, 1 niveau minder mag best, alleen Wober is 3 niveaus minder en dat vind ik niet kunnen als Overmars zijnde.
0 0
Freddy Al
Sanchez was een RCV geen LCV.
0 0
DeSlagerVanBilbao
Zo'n 19 jarige jongen zoals hij moet als invaller zijn minuten pakken, langzaam brengen. Heel erg fijn dat zo'n talent bij Ajax wil spelen maar niet kan verwacht worden dat het meteen een vaste waarde wordt. Voor de CV positie heb ik liever een mentaal en fysiek volwassen midtwintiger. Met tieners ga je de oorlog niet winnen.
1 -3
Fairsquare
Toen Sanchez debuteerde was hij net 20
0 0
KleinMiljoen
Sanchez
3 0
MisterAFCA
Iets met meer uitzondering dan regel.... of heb je de afgelopen 20 jaar elk seizoen zo’n goede aankoop gezien? Spelers van dat kaliber zijn onvervangbaar en kan je dus ook niet voor de poten van Marc blijven gooien. Wöber is een goede verdediger maar zoals driekwart van de selectie nog erg jong.
0 0
godenzonenssuper
Dat je een bal verkeerd aanneemt kan een keer gebeuren zoals tegen Vitesse.
Ik vond zijn wedstrijd tegen Psv veel schrijnender.
Stond bij beide goals in de eerste helft hopeloos te verdedigen.
8 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, twee zware dagen lol..
1 -1
Ajax#1900
Hij is sinds blessure niet meer in vorm gekomen, maar ik heb alle vertrouwen in hem op basis van z'n eerste seizoenshelft. Heeft het toen als 19 jarige gewoon goed gedaan.
10 0