Teleurstellend seizoen: 'Past alleen schaamte'

BVeenstra, 27-04-2018 om 07:10, 6327 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt kijkt met een zeer teleurstellend gevoel terug op het huidige seizoen. Wel is de verdediger tevreden over zijn eigen progressie, maar het uitblijven van succes met Ajax is iets om je 'kapot voor te schamen', zo geeft hij toe in gesprek met De Telegraaf.

'Eens. Bij Ajax moet je altijd voor de prijzen gaan. We hebben ons Europees niet gekwalificeerd, vlogen al vroeg uit de beker en moesten de titelrace al heel snel opgeven', soms De Ligt het teleurstellende seizoen op. 'Dan past alleen schaamte. Er is bijna geen grotere vernedering dan de manier waarop PSV tegen ons kampioen is geworden.'

Over zijn eigen progressie is De Ligt wel tevreden. 'Als team is het natuurlijk een heel ander verhaal, want we hebben geen prijs gepakt. Maar als ik mezelf vergelijk met de speler die ik een jaar geleden was, dan denk ik dat ik grote stappen heb gezet: op voetbalgebied, het mentale vlak en qua fysiek. Ik probeer te leren van de fouten. En dat gaat me tot nu toe goed af.'

De Ligt denkt verder in de toekomst in zowel Spanje als Engeland te passen, maar voor nu focust hij zich op Ajax. Hij is dan ook van mening dat hij nog niet is uitgeleerd bij Ajax, wat mogelijk betekent dat hij ook volgend seizoen nog in Amsterdam zou spelen. 'Er zijn voldoende verbeterpunten. Door mijn ervaring ben ik al iets beter geworden in het lezen van situaties, maar daarin valt echt nog genoeg progressie te boeken. Er is niet één specifiek punt waarop heel veel verbetering nodig is. Maar over de hele linie moet het nog wel vooruit, zodat ik een betere speler word.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
Schamen? Ok, balen dat je 2e wordt. 1e was veel beter. Maar het is echt wel eens erger geweest hoor. 2 nieuwe trainers, Interne strubbelingen, Nouri. Nee je hoeft je niet te schamen. Je mag wel balen. Doe ik ook.
0 -1
Raydo
Als je Koscielny en Mustafi zo ziet schutteren gisteren, denk ik dat Arsenal best eens een gigabod kan gaan doen deze zomer.
1 0
Sunstridr
Mislintat heeft waarshijnlijk al plannen daarvoor zo dat verwacht ik niet.
0 0
Dexy
Realistische en zelfkritische reactie van Matthijs.

Kan Kluivert nog wat van leren
1 0
Ruff Rhythim
samen met onana de enige lichtpuntjes dit seizoen
2 0
trodat4030
Frenkie..?
2 0
Bocarra
Duidelijk verhaal. Ervaring krijg je door veel wedstrijden te spelen. Alleen dan leer je de verschillende wedstrijd situatie te herkennen. Ajax is verplicht om zo snel mogelijk een volwaardige selectie neer te zetten die wat leeftijd betreft in balans is.
0 0
Joseph
Ajax moet ambitie tonen, zeker na dit dramatische seizoen, de Ligt MOET blijven. Verkopen mag alleen aan een partij die hem wilt verhuren aan ons.

Ziyech, Kluivert en Onana, de enige van de "belangrijke" spelers die weg mogen. Maar dan wel met sterke opvolgers!
1 0
OuweDibbes
Matthijs kan er weinig aan doen.. hij moet ook wekelijks spelen met spelers die er de kantjes vanaf lopen of spelers die met hen hart al ergens zijn zoals Kluivert en Younes.
0 0
gras
Niks mooier maken dan het is, niet met excuses komen, of een draai aan geven alsof het toch nog ergens op heeft geleken. Het lijkt een volstrekt normaal antwoord, maar het is gewoon eerlijk en sterk.

Moet de norm zijn, is het niet. De meeste aanvoerders voelen gelijk de druk om het op te nemen voor team, club etc. en gaan dan onzin verhalen ophangen waardoor je het idee hebt dat ze in een bubbel leven.

Eigenlijk bizar dat zo'n goeie groep zo slecht heeft gepresteerd. Zelfs met tegenslag moet je op tenminste een front een prijs pakken.
3 0
A-west
Er valt voor hem hier nog genoeg te leren. In topwedstrijden is het allemaal nog niet zo geweldig.
Hij is nog jong zat. Drie seizoenen in de eredivisie is niks mis mee.
1 0
FlyingDutchMan
Kan je rekenen, reken er maar niet op.. Maar je hebt wel gelijk
0 -1
FlyingDutchMan
Kan je rekenen, reken er maar niet op.. Maar je hebt wel gelijk
0 -1
Mokum31
Laten we hopen dat deze jongen nog een jaar bij ons is
3 0
AFCAwooz
Europees voetbal is natuurlijk wel een must en dan het liefst cl natuurlijk. Anders heeft hij weinig meer te zoeken bij ons. Van potjes alleen in de eredivisie word je op een gegeven moment niet beter. Dan sluipt de nonchalance er in, iets wat je ook een beetje bij Vertonghen zag.
0 -2