De Ligt over toekomst: 'Ligt ook aan Ajax'

JesseTH, 20-04-2018 om 22:10, 17515 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-mandekker Matthijs de Ligt voelt zich nog altijd goed bij Ajax en praat met de clubleiding over zijn toekomst. Voorlopig gaat het talent er nog vanuit volgend seizoen 'gewoon' in het rood-wit van Ajax te spelen. Mocht het zover komen, dan is het aan De Ligt en Ajax de taak om een reeks van vijf jaar zonder prijzen te voorkomen.

'Ajax moet altijd voor de titel spelen, dat hebben we dit jaar ook geprobeerd', spreekt De Ligt bij Inside Ajax. 'Het is de laatste vier jaar niet gelukt en dat is spijtig voor Ajax, maar we moeten ervoor zorgen dat we volgend jaar wel met die schaal staan. Ik denk dat er kwaliteit genoeg is. Bij De Graafschap-uit spelen we de laatste wedstrijd gelijk. Als we die wedstrijden hadden gewonnen, dan hadden we het niet over vier jaar zonder kampioenschap gehad.'

Ondanks het mislopen van de titel ziet De Ligt wel een hecht team. 'Wat aan het begin van het seizoen meegemaakt hebben, is natuurlijk verschrikkelijk. De eerste maanden hadden we het er moeilijk mee, maar uiteindelijk hebben we met zijn allen een team geprobeerd te creëren. Ik denk dat dat steeds beter ging en hopelijk kunnen we dat voortzetten.'

Ook de verdediger zijn persoonlijke ontwikkeling komt aan bod. De Ligt ziet dat er tegenwoordig meer bij komt kijken dan alleen het voetballen zelf. 'In het hedendaagse voetbal is de media een grote factor. Ze zitten overal bovenop en de ene week ben je goed en de andere weer minder. Dat is soms wel moeilijk. Maar het hoort erbij als speler en ik denk dat het wel fijn is dat ik dat als jonge speler al regelmatig heb gemaakt, waardoor ik niet van slag raak als het weer gebeurt.'

Toekomst De Ligt
Ajax speelt nog twee wedstrijden tot aan het einde van het seizoen en daardoor blijft De Ligt in ieder geval nog twee wedstrijden Ajacied. 'Normaal gesproken start ik de voorbereiding gewoon hier. Ik voel me goed bij Ajax en voel het volledige vertrouwen. Ik sta nog vier jaar onder contract, dus het ligt denk ik ook aan Ajax. Nu het seizoen bijna voorbij is, merk je wel dat er wat meer gesprekken over de toekomst komen. Dat is goed om een beetje te polsen hoe iedereen erin staat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MyDreamteam59
D LIGT ook aan Ajax
D LIGT ook aan de trainer
D LIGT ook aan de spelers
D LIGT ook aan de supporters
D LIGT ook aan de resultaten
D LIGT ook aan de nieuw tenue’s
D LIGT ook aan Champions League of Europa League

Je hebt gewoon een contract Matthijs en moet jij je kop niet gek laten maken door een stel “graaiers”....je hebt de verplichting om één keer kampioen te worden met Ajax anders zal je nooit eeuwige roem vergaren bij de club waar je van houd en waar je alles aan te danken hebt!

Kijk naar Davy Klaassen, die wil wel kruipend terug! Geld is niet alles pik
1 0
Jornnn
Als je tijdig 4 spelers haalt van het niveau Sánchez en Tagliafico, dan weet ik zeker dat Matthijs blijft. Ajax moet zorgen voor een echt goed team en dan keihard die CL in. Lukt dat niet, zie ik ze 1 voor 1 vertrekken.
0 0
fanforeffer
we werden door een degradant geen kampioen, en dit jaar door een degradant uit de beker gegooid.
Er is talent genoeg maar een winners mentaliteit er in krijgen is blijkbaar heel moeilijk.
1 0
iammike
Gewoon nog een jaar blijven El capitano
1 0
Ajax412
Aan zijn contract houden, is veel te vitaal voor dit team en het zou zonde zijn voor zijn uiteindelijke carrière als hij geen titel met Ajax op zijn naam heeft. Pique gaat volgend seizoen toch nog alles spelen ;).
0 0
fanforeffer
Pique begint een houten klaas te worden,dus barca haalt dit jaar zijn opvolger.
0 0
atalantanio
Goh wat hoop ik dat hij blijft.
3 -2
Freddy Al
Mooi, die blljft.
0 -2
vdvaart23
ignorance is bliss
0 0
Bocarra
Verstandige woorden
0 0
vijfennegentig
“Als we die wedstrijden hadden gewonnen, dan hadden we het niet over vier jaar zonder kampioenschap gehad.”

Ja inderdaad als...maar dan heb ik er nog 1: Als we de finale EL gewonnen hadden dan...
3 0
NouridolbergNeres34
Dan hadden we Champions League gespeeld.
2 0
vijfennegentig
En kun je dan nagaan hoe beter dit jaar zou zijn..ik durf zo ver te gaan dat Bosz en héél misschien Sanchez er nog waren..

Ach ja...
2 -1
AFCAsphere
Denk het niet, want Bosz wilde zelf de rest van de stafleden invullen en dat mocht niet van het technisch hart. Daarna kwam Dortmund en was er snel een deal, omdat Bosz geen perspectief zag met o.a. Spijkerman naast hem.
0 0
ajax4ever01
de Ligt gaat dus eerst wachten wat er aan versterkingen bij komt
2 0
JanTa
En terecht. Elk jaar weer worden we weer gepiepelt omdat bepalende spelers vertrokken omdat geld belangrijker was.
2 0
MyDreamteam59
Blijven Thijske...nog één jaartje
3 0
Koekepeer
Thijske.............
Wel een plusje hoor
1 0