TG: 'Overmars blijft opvallend buiten schot'

FinnDekker, 17-04-2018 om 07:21, 22141 views, Telegraaf | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

De Telegraaf denkt dat er bij Ajax na dit desastreuze seizoen grondig zal worden gekeken naar het functioneren van Edwin van der Sar. De Algemeen Directeur wordt onder meer bekritiseerd om de trainerswissel, de affaire met Dennis Bergkamp en de vermeende chaos in de jeugdopleiding. 'Het kan niet anders of de algemeen directeur krijgt die kritiekpunten aan het einde van het seizoen voor zijn voeten geworpen', valt te lezen.

'Dat Van der Sar nu de kop van Jut is, komt doordat hij in januari spreekwoordelijk zijn hoofd in de strop hing door te stellen dat hij zichzelf zeer kritisch gaat evalueren als onder Erik ten Hag de titel óf progressie uitbleef.' Toch wordt Van der Sar volgens de krant een aantal dingen aangerekend, terwijl dat niet zijn taken zouden zijn. 'Sommige zaken zitten in feite in de portefeuille van andere directeuren.' 

'Opvallend is dat directeur voetbalzaken Overmars binnen de vereniging ondanks de titeldroogte vooralsnog volledig buiten schot blijft. Hij beloofde Ten Hag minimaal zo lang te blijven als de trainer en is verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie.' Overmars geniet een betere positie onder andere door zijn trouw aan Peter Bosz. 'Het pleit binnen de vereniging kennelijk ook voor Overmars, die naast alle voltreffers een aantal slechte aankopen op zijn naam heeft dat hij zich sterk maakte voor het aanblijven van Bosz en niet achter de komst van Keizer stond.'

'De opvolging door Ten Hag moet echter vooral op zijn conto worden geschreven.' Het was de directeur spelerszaken die de naam van de voormalig Utrecht-trainer opperde in Amsterdam. 'Binnen de vereniging leeft het gevoel dat de huidige trainer ook komend seizoen een kans verdient en geniet Ten Hag nog het volste vertrouwen.'

 

Marc Overmars blijft opvallend buiten schot, terwijl Edwin van der Sar van veel zaken bekritiseerd wordt. Marc Overmars geniet een betere positie, vanwege zijn trouw aan Peter Bosz. ūü§Ē.#ajax #wijzijnajax #amsterdam

Een bericht gedeeld door Ajax Showtime (@ajaxshowtimeinsta) op

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Als netto ballen heeft flikkert hij Haggy eruit en geeft zijn miskleun toe. Dan verdiend hij mijn respect.
0 0
Rentokill
Straks gaan jullie nog roepen dat Bergkamp terug moet.
0 0
Pierre Heno
OverMars naar PSV als opvolger van Brands. Dàt zou p[as een mooie oplossing zijn. Dan kunnen ze daar ook eens het '4 op een rij' helemaal nakkos gevoel ervaren en is die platte kar meteen ook weggeroest. Kat in Bakkie zogezegd!
1 -1
Pierre Heno
Ze zitten alweer wat te bekonkelen, dat moge duidelijk zijn. De onderlinge animositeit tussen de verschillende vriendenkliekjes in de ledenraad zal er voor borg staan dat de echte oplossing voor dit zieke Afc Ajax = kwaliteit op het veld i.c.m. met een echte Ajaxtrainer, nog lang niet in zicht komt. Hoe schrijnend is dat. En dat alles omdat bepaalde mensen zich belangrijker voelen dan de cub zèlf!! Flikker toch op allemaal!
1 -2
Rentokill
Ik snap niet wat er opvallend aan is. Hij heeft zn functie bijna perfect uitgevoerd en prima zaken gedaan. Dingen die buiten zijn verantwoordelijkheid vallen kun je m niet echt kwalijk nemen. Als RvC vind dat we iemand niet moeten halen, of juist moeten verkopen kan ie hoog of laag springen. Als een trainer het niet ziet zitten in een speler, idem. Als een speler weg wil, idem. Als een speler onhoudbaar is, idem.
1 -6
Pierre Heno
Niet serieus te nemen dit. Dan kijk je echt bewust overal naast.
2 -2
X-RaY
Bijna perfect? Als je blind bent zou ik je niets kwalijk nemen. Zeker ook tevreden met een zeeman spijkerbroekie?
2 -2
Simon1
Op dit moment zijn de meeste mensen op dit forum niet bij machte om rationeel de situatie te analyseren. Schijnbaar zouden ze ook graag op hun werk zien dat als een ander zijn verantwoordelijkheden verkloot dat zij de klappen moeten vangen.
1 -2
DarkChild
Sowieso snap ik de hooghartigheid niet (meestal is dat compensatie voor een gebrek aan juist rationale argumentatie, maar soit) Hier staat zijn takenpakket:http://nl.afcajax.wikia.com/wiki/Directeur_Spelersbeleid

Gaat hem dat lekker af? En dan graag alle aspecten, dus ja, dat is inclusief het ruim buiten-het-salarisplafond Huntelaar, de 10 miljoen aan niet renderende rechtsbacks, het reparatiewerk in de winterstop aan linksback en natuurlijk...project Siem de Jong. En das zo maar een bloemlezing uit een jaar, we kunnen ook een andere pakken.

Daarnaast heeft hij samen met AD Van der Sar Bergkamp voor een voldongen feit gesteld. De beslissing was genomen, Keizer moest weg, Ten Hag moest komen. Natuurlijk, ze hadden niet verwacht dat Bergkamp zo zou reageren, maar ok, dan moest hij ook maar weg. Je weet wel, in die extreem sterke arbeidsrechtelijke zaak, die er nu toe leidt dat Bergkamp duurbetaald thuis zit.

Rationeel genoeg? In iedere organisatie heb je als directeur behoorlijk wat uit te leggen als je er operationeel zo'n zooitje van maakt, kan ik je melden.
2 -3
Rentokill
Nee niet rationeel. Behoorlijk eenzijdig ook.
0 -1
michaellaudrup
Jij bent toch dat ventje die ook op netwerk alles recht lult wat krom is?
0 0
Ar
Neem nog een rentokill man. Of juist niet.
Het tast schijnbaar de hersenen aan.
Bijna perfect uitgevoerd, je bent nog lachwekkender dan onze trainer.
3 -1
Rentokill
Ik snap dat emotionele supporters graag koppen zien rollen. Vorig jaar was zo'n beetje iedereen het hier op dit forum er over eens dat Overmars goed bezig was. Sommige supporters (waaronder dus jij) koppelen korte termijn resultaten aan zijn resultaten. Dan heb je het dus niet begrepen. Zo werkt het niet. Ik denk eigenlijk ook niet dat je het dan zult begrijpen. Nee ik denk zelfs dat je het eigenlijk ook helemaal niet wilt begrijpen. Das ook goed.
0 -1
wt4ajax
Henrichs blijft opvallend buiten schot.
4 -1
Ar
Onbegrijpelijk eigenlijk, dat Overmars niet de volle mik krijgt.
Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling van deze selectie.
Het vertrek van Sanchez, Klaassen, Traore, Tete en Riedewald, 5 spelers van de kern van 13 basisspelers vorig seizoen, heeft ie opgevangen met een jonge Oostenrijker die van mindere kwaliteit is dan genoemde verdedigers, plus Huntelaar en Siem de Jong.
Daardoor moesten we Dijks bijna een half jaar lang van stal halen.
Dan heb je het dus gewoon slecht gedaan.

Voeg het gedoe met Younes er aan toe, Viergever die afgelopen zomer niet weg mocht maar wiens contract nu afloopt en straks waarschijnlijk gratis de deur uitloopt, dan is dat meer dan de helft van die kern van 13 spelers.
Dan ook nog Bazoer en El-Ghazi, spelers tegen de basis aan die voor flinke concurrentie zorgden, dan heb je het over de helft van de selectie van anderhalf jaar geleden.
Tegen dat verloop van spelers, allemaal potentiele basisspelers, daar kan je toch niet tegen op met enkel een jonge Oostenrijker, een oude rot voor in de spits, en Siem de Jong?!
Dan heb je het dus gewoon echt slecht gedaan.
6 -2
Daneman
inderdaad. Zelf was ik vroeger heel boos op het wanbeleid van MO. Later dacht ik dat EvdS slechter was. Vandaag VI gelezen. Toch ook weer overtuigd dat MO meer slecht dan goed heeft gedaan. Dus zeker, heel zeker, eigenlijk allebei opzouten. Belangrijke vraag is natuurlijk. Heeft ajax uberhaupt mensen in de organisatie die het verdienen om te blijven omdat zij van absolute meerwaarde blijken te zijn? Als al de guust flaters weg gaan is ajax wel erg leeg.
3 0
kolan
Sorry maar zo lang ten hag nog trainer van Ajax is heb ik geen vetrouwen in nieuw seizoen...past total niet hier
2 0
ajax4ever01
Ter Hag inruilen voor Bosz. Dat is de enige voor de hand liggende optie om de boel weer aan het draaien te krijgen. Wie wil er mee helpen een groot duidelijk spandoek te maken om dat kenbaar te maken aan de grote heren bij Ajax?
2 -1
Rentokill
Bosz zou geweldig zijn. Ik put ook hoop uit t feit dat LVG door een deur lijkt te kunnen met Sjaak. En zo zijn er nog veel meer betere oplossingen dan ten Hag. Ik was in het begin best enthousiast maar het doet me heel erg aan F de Boer denken, maar dan ook nog eens zonder resultaten.
0 0
plusULTRA
Ga jij nog kijken donderdag? We worden allemaal besodemieterd.
1 -1
ajax4ever01
Enkel om het statement te maken
1 -1
X-RaY
Maakt het allemaal uit. Zolang de NV maar goed draait is het prima. De balans is goed net zoals de balans van de selectie elk jaar. Op naar 5 op een rij.

Maduro schijnt ook plannen te hebben. Hij moet Overmars anders maar vervangen. Past prima in het algehele plaatje. Of anders Dani√ęl de Ridder...
2 0
TripNRaVeR
Ik word zo kots kots misselijk van die laatste zin! Ouweteringhoer hoe blind kun je zijn! Ik heb het stuk zelf opnieuw gelezen op de TG site zeker te weten dat AS geen typfout maakte. Het staat er verdomme echt........
1 0
ram
Wat mij betreft mag Overmars ook vertrekken maar dan moet er wel een goede opvolger zijn.

Ik waardeer Marc al een paar jaar met een onvoldoende. Het is vrij simpel: Overmars moet een selectie neerzetten die 'zeker' kampioen wordt en kan overwinteren in de Champions League. Beide zou volgens mij (na tijdperk De Boer en met onze status √©n financi√ęn) gewoon moeten en Marc is hier nooit in geslaagd.

Deze hoofdtaak bestaat uit 3 onderdelen: aankopen, verkopen en contractmanagement. Je kunt hem afzonderlijk beoordelen op deze 3 punten.
Verkopen doet hij vrij goed, al vind ik dat nooit zo'n kunst: als Napoli 2 miljoen biedt op Milik zeg je "nee", als ze 80 miljoen bieden zeg je "ja". Contractmanagement doet hij vrij goed en aankopen redelijk.
Maar puntje bij paaltje gaat het dus niet om deze 3 losse elementen. Het gaat om de eindsom: de waardige uitgebalanceerde selectie...

Hierbij negeer ik het aanstellen van de coach nog maar even want ik weet niet precies hoe dat gaat bij Ajax. Laat ik voorop stellen dat degene(n) die Bosz zo gemakkelijk heeft laten gaan, wat mij betreft, al héél lang weg had moeten zijn.
5 0
Daneman
Juist, en regelmatig ook goedkoop = duurkoop.
0 0
ram
Misschien in de begintijd. Ik vind het nu wel meevallen en vind het wel goed dat ze meer durven te investeren. Alleen zijn Kristensen en Orejuela nu niet echt de juiste mensen voor dat vele geld...
0 0
waayop
Veel mensen hier denken klaarblijkelijk dat je een kampioensselectie kunt kopen. Tsja.
0 -3
michaellaudrup
Met de begroting en spelers die Ajax heeft is het idd een schande dat je al 4 seizoenen droog staat.
0 0
ram
Ja, dat kan gewoon en al helemaal in de Eredivisie kun je met een aantal aankopen kampioenschappen kopen. Wat denk jij dan..?

Maar als ik het heb over het samenstellen van een uitgebalanceerde selectie, doel ik niet per se op vet investeren maar op slim samenstellen. Redelijk bizar dat wij het jaren zonder waardige linksback gedaan hebben natuurlijk... Om maar een voorbeeld te noemen.

En ik doel op het juist afstemmen van de selectie. Denk aan de mix ervaring vs jeugd en frivool vs harde werkers. En denk aan het samenstellen van de selectie op basis van specifieke kwaliteiten. Als je bijvoorbeeld buitenspelers hebt die alleen maar naar binnen gaan, moet je backs hebben die eroverheen kunnen denderen. Met dat soort logica in je achterhoofd is het bizar om Veltman rechtsback te zetten. En zo zijn er nog meer zaken waar Ajax gewoon geen zicht op lijkt te hebben.
0 0
ajax4ever01
Je kan wel selectiever een sectie aanvullen met een kwaliteitsimpuls
2 0
Ajaxbrl
SAR OUT HAG OUT
3 0
Web
Iedereen out, opdoeken die club.
0 -1
ProfZonnebloem
OVERMARS OUT
3 -2
Web
Begin eerst maar eens met het grootste deel van AS uit
Daar is het nog een grotere zooi dan binnen Ajax
1 -2
michaellaudrup
web out
0 0
Pierre Heno
OVERMARS OUT
1 0
Robinjo1988
Overmars wilde Keizer weg en Ten hag in zijn plaats. Dus is hij medeverantwoordelijk voor de huidige puinhoop.

Overmars en vooral Sar moeten gewoon hun trots opzij zetten en Petertje terugvragen, excuses aanbieden, een mooi salaris geven en zijn eigen staff laten samenstellen.
Ik wilde verdomme weer eens genieten van Ajax en vlammen in Europa!
Ik vraag me af of zoiets ter sprake is gekomen bij dat 'gesprek' tussen supporters en Sar afgelopen zondag, ik betwijfel het...
4 0
Simon1
Altijd weer De Telegraaf die onrust probeert te stoken. Waarom is het raar dat Overmars buiten schot blijft, als dat al zo is? Wat is zijn functie en wat is de inhoud van zijn takenpakket en dus zijn verantwoordelijkheden? Mogelijk dat het antwoord op die vraag een reden is waarom hij buiten schot blijft...
0 -5
ProfZonnebloem
Takenpakket? Overmars is Directeur Spelersbeleid en lid van het TH. Hij is eindverantwoordelijk voor wat er op het veld staat en op de bank zit. Teveel middelmaat, weinig tot geen directe versterkingen, jeugd die het mentaal en fysiek amper kan opbrengen leidt tot deze sportieve deceptie. OVERMARS OUT!
5 -2
Simon1
Moraal van het verhaal, jullie bevestigen wat ik al zei. je kan Overmars niet afrekenen op de coach/trainer. Als hij advies uitbrengt over welke coach/trainer er volgens hem geschikt zou zijn is dat niks meer dan een advies. Een andere functionaris binnen de club is daarvoor verantwoordelijk. Lijkt mij Van der Sar. Dan is het ook logisch dat je ter verantwoording wordt geroepen.

Daarnaast kan iedereen wel klagen over de spelers, maar dit zijn over het algemeen wel de spelers die al in de selectie zaten toen wij de finale EL halen. Wat je nu ziet gebeuren is dat er een heksenketel op gang is en dat iedereen maar wilt om zich heen schiet. Echter dien je deze zaken altijd goed te overzien.

Een coach/trainer is verantwoordelijk voor de prestaties van het eerste elftal. Na Bosz kon het eigenlijk alleen minder gaan. Sterkhouders Sanchez, Klaassen en Traoré verlieten de club, evenals bankzitters Tete en Riedewald. Voor Sanchez is Wöber gehaald, Klaassens opvolger Van de Beek stond al klaar en Traoré zijn opvolger was Neres. Allen conform plan Cruijff. Riedewald deed voornamelijk dienst als LB en op die posities hadden we Sinkgraven en Viergever. Op de rechtsback positie lieten ze de jeugd, lees: Zeefuik, doorstromen en dus kon je vinden wat je wilt, maar alle posities waren dubbel bezet. Dat het wellicht te laat was klopt niet. Want alleen Wöber is later gehaald, maar Veltman kon ook als CV, dus je had alles bezet.

Voor een club als Ajax is het moeilijk om je selectie op tijd op orde te hebben, tenzij je middelmaat haalt, want die schreeuwen nog om bij Ajax te komen. Neem de situatie Richarlison (als ik het goed spel). Die onderhandelingen hebben lang geduurd en zelfs toen Ajax een goed bedrag neertelde verkoos hij een avontuur in Engeland bij een relatieve laagvlieger boven een avontuur bij Ajax. Dit is nu tekenend voor de situatie van Ajax. Vroeger stonden spelers te springen om naar Ajax te komen, nu is Ajax maar gewoon één van de zoveel tussenstations. Dat merk je direct, want spelers zeggen niet snel ja. Wachten de transferwindow af tot er geen andere club voorbij komt en beslissen dan pas of ze naar Ajax toe gaan.

Dan kunnen wij wel kritiek op Overmars hebben, maar vergeet niet dat sinds zijn aanstelling Ajax van de rode cijfers naar de 160.000.000 euro in de zwarte cijfers is geschoten. Daarnaast is heel voetballend Nederland het erover eens dat Ajax ook dit jaar weer de beste selectie had. Echter wordt er geen bekwame coach aangenomen die dit aankan. Die hadden we met Bosz. Maar wie had die ook alweer weggejaagd? Was dat ook Overmars of was dat Van der Sar?
0 -2
plusULTRA
T is al 4 jaar aan de gang en niet sinds vertrek Bosz .
1 -2
Biss
Die onrust is er zonder telegraaf ook wel. Maar ze staan inderdaad wel vooraan om hun slaatje eruit te slaan.
Jammer dat ze niet zo kritsch op hun eigen flutkrantje zijn.
1 -1
ajaxinho
Dat roep ik letterlijk elke week (op zaterdagavond).
Wanneer de Telegraaf onze opstelling prijsgeeft.

Wat Overmars betreft.
Hij heeft wel leuke aankopen gedaan.
Maar de timing is elke keer waardeloos.
Pas wanneer een speler is verkocht wordt er een speler gekocht.
En wie is degene die toestemming geeft voor aankopen?
2 0
Simon1
We kunnen wel lopen klagen dat spelers pas worden gekocht als er iemand is verkocht, maar wat wil je dan? Weer terug naar de tijd vóór de fluwelen revolutie waarin we te veel spelers onder contract hadden staan waarvan een deel nog middelmaat ook? Dat gaat ons weer lijken in de kast brengen.
0 0
ajaxinho
De aankopen van Jol.
Nooit meer!

Maar het seizoen beginnen met Dijks
heeft ook zware gevolgen gehad.
0 0
DarkChild
http://nl.afcajax.wikia.com/wiki/Directeur_Spelersbeleid
1 0
Simon1
Retorische vraag...
0 0
Shardo
Het is volgens mij heel simpel, zet je kapitaal (+190M) op het veld en de titel is voor Ajax.
1 -3
Michelinho
Zoek eens op wat 'eigen vermogen' betekent en daarna dat in de jaarcijfers opzoeken en kijken wat er bij 'liquide middelen' staat.
0 0
Robinjo1988
Niet eens nodig. Een hele goede nummer 6 en een goede rechtsback halen. En Ten Hag weg natuurlijk. Dat scheelt al een hoop.
2 0
X-RaY
Precies! Een goede 6 is al heel lang het probleem. Juist daar moet heel veel kwaliteit staan.
0 0
Web
Was het maar zo simpel.
Waar haal je 190 miljoen vandaan?
1 -4
WIJSNEUS14
Nee, je bént heel simpel als je zo denkt.
1 -3
kaashaas
ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!ten hag is een clown!
1 -9
Web
Jij bent heel triest, wat een waardeloze goser
Kom eens met wat zinnigs
2 0
kaashaas
Hij clown
0 -3
Michelinho
godsamme, jij bent echt zwakbegaafd he? "hij clown"... zit je lekker te schuimbekken?
1 0
Web
Geen Kaashaas maar Blaaskaak
0 0
DelPiero2
Club is dood
0 0
Web
Overdrijven is ook een kunst.
0 0
Mr.P.
overmars heeft er mede voor gezorgd dat de inkomsten de afgelopen jaren enorm zijn gestegen dus dumpen zou dom zijn

veel zogenaamde fans weten het beter maar saboteren in wezen, zie voorbeeld KEIZEROUT terwijl dat de boel juist verder in de war geschopt heeft, ten hag is niet een betere coach dan keizer en ook niet in communicatie naar spelers
0 -1
WIJSNEUS14
Is het dankzij Overmars of ondanks Overmars?

Dat begin ik me steeds meer af te vragen. De Milik-deal was fantastisch en vrij onverwacht, maar dat we S√°nchez voor de hoofdprijs konden verkopen lag inmiddels in de lijn der verwachtingen. En als hij dat niet had gedaan dan was ik nog vrolijker geweest.
1 0
plusULTRA
Sportief resultaat moet de boventoon voeren. En elke idioot kan goede spelers vekopen. Milik was ecbt een klapper voor een middelmatige Ajax-spits, Sanchez echter te goedkoop laten gaan in mijn optiek. Sportief resultaat is echter 0,0.
2 0
A Kind of Magic
Ik lees hier al dagen alle reacties na het debacle van afgelopen zondag. Het is volgens mij nog nooit gebeurd dan men het hier zo oneens is met elkaar, dat zegt mij genoeg. Ook ik heb geen idee hoe dit Ajax te redden is.

Voor het eerst sinds jaren kreeg ik vanaf maart 2017 die echte kriebels in m'n buik. Er stond een goed team met veel jong talent waar rek in zit én die lang vast lagen. Daarnaast stonden er voor de vertrekkende spelers prima opvolgers klaar en had Ajax een coach die kwa visie en uitstraling perfect paste...

Helaas voel ik nu slechts leegte en angst voor de komende maanden, jaren. Wordt het komende zomer een leegloop? Zal Overmars goede vervangers halen, of, worden Overmars en Sar ontslagen? Krijgen we dan weer jobhoppers zoals voor 2012? Gaan we weer terug naar de donkere jaren tussen na 2005?

Tegen beterweten in hoop ik dat Marc en Sar (in een commerci√ęle rol) blijven, Bosz en Jonk terugkeren en Jordi wordt aangesteld als AD... maar ik ben steeds angstiger dat het richting 2004/2010 gaat...
2 -1
Matzet
Ik deel je gevoel helemaal! Het geld was op, er was geen visie en toen kwam Cruijff. Met horten en stoten werd er weer iets moois opgezet. Er was een visie, de jeugdopleiding begon te bloeien en financieel ging het voor de wind. Frank de Boer heeft een wereldprestatie neer gezet, door zo vaak kampioen te worden, met een matige selectie. Onder Bosz werd het voetbal beter en hadden we een alleraardigste selectie.

MAAR, ondertussen ontstonden er weer onderhuids machtsspelletjes. Vriendjes kwamen binnen, de directie is weifelend en nu is ook de selectie uit balans en blijkbaar is de trainer (tegen mijn verwachting in) niet in staat om Ajax flair te geven. Ik wordt er moedeloos van.

Ik kan heel hard gaan roepen 'die en die eruit', maar ik vind het veel belangrijker, hoe zorgen we dat kwaliteit juist komt? Iedereen (ook degenen die goed werk leveren) heeft boter op z'n hoofd. Waar is de sterke leider die de boel weer recht trekt en dwars door alle machtsverhoudingen heen ons Ajax weer Ajax laat zijn?
1 -1
Welja
Iedere keer iedereen eruit schiet niet op. Buiten dat Overmars zíjn gedeelte gewoon goed doet, heeft het geen zin om telkens weer koppen te willen zien rollen als het fout gaat.

Ajax is een weg ingeslagen een aantal jaar geleden en nu weer het roer omgooien betekent terug bij af. Er zal de komende tijd goed gekeken moeten worden naar wat goed is gegaan en wat niet de afgelopen 5 jaar. Vooral op organisatorisch vlak. Zijn de oud-voetballers geschikt voor de rol binnen de organisatie en hebben ze nodige ervaring? Wie heeft wat voor het zeggen? Er zal ook iets op papier gezet moeten worden. Waar wil de club naar toe?

Dan vervolgens de accenten verleggen ipv alles anders doen. Want hoe je het ook wendt of keert, er is wel degelijk vooruitgang geboekt. Financieel als sportief. Dit seizoen maakt alleen wel juist duidelijk dat je zult moeten blijven varen op de gekozen route. Juist het gezwabber zorgt voor gezwalk.

Dat was een hoop manager geleuter voor een niet-manager. :/
0 -2
ProfZonnebloem
Sportief resultaat? Overmars heeft daarin hard gefaald. 4 jaar 0 prijzen.
1 0
Biss
Top reactie!
0 -2
WIJSNEUS14
Jordi is nog nooit algemeen directeur geweest, dus hoezo zou hij in die functie moeten komen? En wat heeft hij verder met Ajax? Hij is niet zo als zijn pa een op en top Ajacied. En Van der Sar bakt er commercieel niets van, dat komt voor 90% op het conto van Menno.
0 0
Web
Denk je nou echt dat alles top zou lopen met Bosz
Een sterke tegenstander in de EL en wij waren kansloos, ook dat was een dood saaie wedstrijd. Werden wij toen kampioen. Sanchez was toe onze reddende engel
Waar op baseer jij dat Jordi als AD gaat slagen ( achter naam ) zou kunnen hoor.

Ik mijn ogen komt het dat de spelers te snel vertrekken, stel je eens voor dat Sanchez nog naast de Ligt stond in het centrum. Wereld centrum
Traore was top in de EL was geleend, onhaal baar voor Ajax
Dolberg speelde top toen ( nu geblesseerd en ook net als alle jonge spelers terugslag)
Klaassen misschien niet de beste speler, maan een aanjager, en dat missen wij

Allemaal zo makkelijk.
0 0
michaellaudrup
Tja had je Veltman rechtsback en Dijks linksback had top en daarnaast flop.
0 0
kaashaas
Echt he
0 0
ProfZonnebloem
Dat is het probleem, Overmars blijft al jaren buiten schot en dat levert de laatste 4 jaar 0 prijzen op. Hij is Directeur Spelersbeleid en verantwoordelijk voor deze sportieve deceptie. Z.s.m. buiten werken. Trouw aan Bosz heb je nu geen flikker meer aan, hij had zich dan sterker moeten opstellen.
0 0
Ajaxsupport
Eens. Was hij toen maar zo standvastig geweest bij het behouden van Bosz als dat hij was bij het binnen halen van ten Hag. Ik vermoed dat v/d Sar uiteindelijk geslachtofferd word maar Overmars is net zo goed schuldig. In al die jaren heeft hij misschien 10 goede spelers binnen gehaald, waar ik allemaal wel een punt van kritiek bij kan plaatsen.
0 0
plusULTRA
Ben blij dat sommigen hier nog helder van geest zijn.
0 0
nightgoat
Het stink aan alle kanten en al heel erg lang, hoog tijd voor de schoonmaakploeg die alle incapabele gluiperds eruit veegt.
Drastische maatregelen moeten er nu genomen worden, wil de club terugkeren naar iets wat in de verte lijkt op een schim van wat het grandioze Ajax ooit was, waar Ajax voor stond.
1 -1
ProfZonnebloem
Ovemars als verantwoordelijke voor het Spelersbeleid meteen buiten zetten.
2 -1
blessure
Het nieuwe seizoen.
AJAX speelt in de Johan Cruyff Arena.
Jordy Cruyff technisch directeur.
Peter Bosz trainer.
Voor mij, het ideale plaatje.
8 0
WIJSNEUS14
Bosz komt niet meer terug, daar geloof ik niet in. Die ziet de club afglijden en gaat daar zijn vingers niet meer aan branden. Of hij moet carte blanche krijgen en al zijn eigen mensen mee mogen nemen. Denk dat Van der Sar te koppig is om daar aan te voldoen. Of Overmars dat aandurft betwijfel ik ook, dan zou hij 'zijn' trainer moeten ontslaan. Ten Hag komt namelijk uit zijn koker.
0 0
Joseph
Ik denk voor het overgrote deel van de supporters. De kans dat er echter weer iemand binnen komt die Cruijff een warm hart toedraagt, laat staan zijn zoon is, is vrijwel nul.

Het enige wat belangrijk is, is dat de supporters geen band hebben met de trainer, zodat als het kut gaat de trainer er weer uit gaat ipv het falende bestuur.
0 0
ProfZonnebloem
Overmars als Directeur Spelersbeleid OPROTTEN! Van der Sar moet juist het voordeel van de twijfel krijgen met zijn megasponsorcontracten. Van der Sar heeft echter de situatie Bosz niet op waarde geschat.
2 -1
WIJSNEUS14
Van der Sar heeft zo weinig inbreng gehad bij die sponsorcontracten. Arisz en Geelen hebben op de achtergrond alles geregeld en Van der Sar mocht uiteindelijk als uithangbord op de foto.
0 0
ProfZonnebloem
Dan rotten SAR en dwerg Overmars toch allebei op! OPROTTEN!
1 0
amthree
Flikker op met ten hag van der sar en die vuile henrichs!
4 0
ProfZonnebloem
het is Overmars.....
1 -1
Pierre Heno
Ten Hag naar Twente, Overnars naar PSV om Brands op te volgen en wij met Jordi als AD, Van 't Schip als hoofdcoach met geld op het veld en een oude voetbalschoen wordt Afc Ajax weer kampioen. Verder die kliekjesbende vol naijver , die zichzelf 'ledenraad' noemt gewoon statutair opheffen ( kan wel niet maar het zou wel e.e.a. oplossen). Van Wijk en Henrichs linea recta naar het bejaardenhuis.
3 0
AFCA_OneLove
Ik zie het volgende elftal graag staan volgend seizoen:

Kluivert/Bandé - Huntelaar/Dolberg * - Neres/Aankoop *

vd Beek - F. de Jong

Aankoop *

Tagliafico - Wober/Lisandro Magallan * - Veltman/Schuurs - Kristensen/Dumfries *

van Leer

Trainer: Ten Hag vanaf de start een goede voorbereiding. Indien er veranderingen gaan plaatsvinden, graag van Gaal als TD en Rijkaard z.s.m. aanstellen.

* = mogelijke (nieuwe) aankoop

- Dolberg: mogelijk verkocht, Cassiera daarachter die je de kans moet gunnen. Vervolgens ben je met Sierhuis daarachter nog prima voorbereidt.
- Neres: mogelijk verkocht, aankoop zou hier niet misstaan uit het buitenland. Ik kan echter zo snel geen oplossing aanwijzen.
- Dumfries: mogelijke aankoop die ik erg graag zie komen.
- Lisandro Magallan: Mag duidelijk zijn. Daarnaast kan Schuurs uitgroeien
- Verdedigende middenvelder: Tja, lastig. Ik zie graag Van Ginkel komen maar die lijkt me onhaalbaar. Een ding is zeker, Schone kan niet meer.

edit: Overmars heeft al voorbereidingen getroffen natuurlijk. Heeft wat pech met aankopen zoals Orejuela, maar ik heb nog wel vertrouwen in Kristensen. Afkraken is makkelijk namelijk, maar geef die jongen eens het vertrouwen.

Wober? Ja Wober ja. Of zijn we vergeten dat hij de eerste seizoenshelft als ene dijk verdedigde... Je kan nu wel iedereen afbranden, maar het hele elftal zit in een neerwaartse spiraal.
1 -9
kaashaas
Erik de beunhaas clown aub weg ...
0 0
ProfZonnebloem
Meerdendeel van de spelers kan het niet opbrengen om passie, beleving en strijdvaardigheid ten toon te spreiden en jij wil bijna geheel het elftal intact houden? Nee, Ajax is ziek, de omhooggeschreven jeugd is er mentaal en fysiek (miss behalve De Ligt) niet klaar voor het grote werk. De JUISTE directe versterkingen aantrekken en niet de afgeschreven middelmaat noch een leger aan 19-jarige spelers die je kennelijk niet zelf kan opleiden.
1 0
AFCA_OneLove
Gast?

Bande = nieuw
Dolber = dit jaar niet gespeeld en blijft een topper
Neres = staat een * bij
Middenvelder moet een aankoop
Tagliafico is een beest
Schuurt magallan = nieuw
Rechtsback = nieuw

Welke volledig intact gehouden elftal doel je op precies?
1 0
ProfZonnebloem
Heb Bandé gevolgd sinds dat hij getekend heeft en ik word hier helemaal niet vrolijk van. Dolberg was onder Bosz leuk maar na de zomer was het gewoon 3 keer niks, Neres speelt de afgelopen 4 maanden als een dweil, Schuurs is leuk bij Fortuna dus is het een gok wat hij gaat doen in Ajax 1, Magallan die is geen Ajax speler. MIDDELMATIGE SCHIJTZOOI
0 0
Eastwood
Er gaat een grote leegloop komen straks. Marc Overmars mag/moet nu al overuren draaien om een degelijke, betere selectie voor volgend seizoen op de mat te krijgen dan wat er nu staat. Het lijkt wel of het heilige vuur eruit is.
6 0
HarryHarHar
Dat lijkt niet zo, dat is al vanaf de winterstop!... Keizer had het net voor de winterstop goed aan het voetballen na het verschrikkelijke begin, toen vlak voor de winterstop lieten de spelers Keizer vallen als een baksteen, de spelersgroep legde een schandalige offday op de mat met een totaal misplaatste arrogantie van dat Twente rollen wij wel ff op,, nou niet dus zo goed zijn jullie blijkbaar niet want je kan nog niet winnen van de nummer laatst!... zelfs niet na 120 minuten!.. en gaande weg het seizoen bleek dat ze... helemaal niet wzawzdb waren verre van dat zelfs...
en nu staat de ArenA in brand mosterd na de maaltijd dit had zelfs een blinde aan zien komen toen de trainer van Utrecht werd aangesteld en ingehaald werd als de verlosser!... nou had keizer maar voor de groep gehouden.
Maar het zal wel weer gaan als steeds bij Ajax,,, ze hullen zich in een oorverdovend stilzwijgen verkopen de helft van de basis spelers want dan zijn de aandeelhouders tevreden en het hagje van het TH (technisch Hart) is weer gered, Ten Hag blijft gewoon zitten en de supporters worden weer voor de gek gehouden want de seizoenkaarten worden toch wel verkocht.
Dus.. we gaan in het nieuwe seizoen een geheel nieuw Ajax zien met een stuk of 8 nieuwe namen een ploeg die (weer) de jongste is van de ere divisie met de daar bij horende onstabiliteit en na de winterstop gaan we gewoon weer in de achtervolging net als de laatste 7 van de 8 jaar!..
wzawzm.. (wij zijn Ajax wij zijn middenmoot!)
0 0
PJK54
Dat komt omdat het merendeel van de spelers passanten zijn zonder enige binding met Ajax ja ze staan op de loonlijst maar verder hebben ze niets met de club. Het enige wat ze voor voetballen is een mooie transfer naar één van de grote competities in Europa.
0 0
GerardAjax26
Ik vind het te makkelijk om te zeggen dat merendeel van de spelers geen binding met de club hebben. Natuurlijk staat hun eigen carrière voorop, dat geldt voor zo'n beetje alle spelers bij elke club.

Het helpt in ieder geval niet dat spelers worden uitgefloten bij mindere wedstrijden. Het zijn jongens die samen veel hebben meegemaakt dit seizoen en als je dan kijkt hoe iemand als Ziyech wordt behandeld afgelopen zondag.. dan vind ik het niet gek dat (bevriende) spelers een overstap willen maken als de kans zich voordoet ipv nog een jaar blijven.
0 0
plusULTRA
Overmars moet per direct zijn taken neerleggen. Alleen zo kan het volgende seizoen nog worden gered. Sportieve deceptie: 4 jaar 0 prijzen.
4 0
kaashaas
Erik tukker beunhaas de clown moet per direct
Zijn burotje leegmaken.. weg met die kansloze clown.
0 0
plusULTRA
Ook dat....
0 0
nahfahlaar
Wat volgens mij vooral de problemen hebben veroorzaakt, zijn de onderlinge verhoudingen tussen vooral Bergkamp, vd Sar en Overmars. Als je als een groep vrienden gaat samenwerken, maar er zijn er een aantal die hun functie niet naar behoren uitvoeren (door bijv henzelf boven Ajax te plaatsen), dan kan dat serieuze problemen gaan opleveren. Zoals ook bij Ajax is gebeurd. Bijv: objectief gezien is het idioot om een trainer te ontslaan waarmee je de finale EL hebt gehaald, en die Ajax fris en aanvallend voetbal heeft laten spelen. Of: objectief gezien is de aanstelling van Keizer een enorme gok, die helaas niet zo goed heeft uitgepakt. Maar ook het ontslag van Keizer ziet er nogal knullig uit, en is niet echt logisch, gezien de tijd die de Ajax-spelers vaak nodig hebben om zich aan te passen aan de visie van de trainer. Kortom, het zijn beslissingen die in eerste instantie niet zijn gemaakt vanuit het oogpunt om Ajax omhoog te helpen.
1 0
louis60
Dat worden tegen VVV wiitte zakdoekjes. Uithuilen en opnieuw beginnen. Snelle, stevige rechtsback halen. En nu al kijken naar eventuele vervangers voor Onana, Zyech, Dolberg (gaat vlammen op WK), Schone (zal wel stoppen), goede 2e(reserve) achter Kluivert. Want ook een talent heeft mindere weken. En dat geldt voor al die jonge talenten. Daar wordt je geen kampioen mee. En laat ze oefenen op plan B. Goede voorzetten waar een lange spits een keer het verschil maakt. Huntelaar krijgt bijna nooit een bruikbare bal. Ten Hag zal wel blijven. En volgend seizoen nooit meer een speler uitfluiten. Laat de opstelling en keuze over aan de trainer. Wanneer de sfeer beter wordt, gaan ze ook beter presteren. En wat Bayern en City ook doen...koop in de laatste week van de transfer periode een belangrijke speler van de concurrent.
1 0
Pierre Heno
Er komt donderdag niemand heb ik vernomen. Het is dan stil in de JC Arena.....gepaste stilte na zo'n ongekende blamage!!
0 0
ProfZonnebloem
Ik hoop dat de wedstrijd en masse wordt geboycot.
0 -1
Minsc
"En volgend seizoen nooit meer een speler uitfluiten." Ha ha ha. Is goed, mama, zal het niet meer doen.
0 0
chrisjuhhh
Korte termijn geheugen regeer hier alom .

Overmars kreeg pas eind 2017 volmacht om te kopen van RVC !!!!
vd Sar is een prima uithangbord naar het buitenland toe niets mis mee .!!

Waarom moeten deze 2 weg van iedereen ?
Omdat er nu een trainer zit waarvan en zelfs hier op AS iedereen zei van prima trainer ja toch ?

Onderbuik gevoel regeer vol op .

Nu het een geweldige zooi is moet Ajax ( Overmars en vd Sar ) stappen nemen en tegen de RVC zeggen "het is klaar nu " .
En dan bedoel ik stop met Ten Hag en helaas dan maar van Gaal , want denk dat dit de enige is die deze zooi aan het praten krijgt en waar spelers voor blijven .

Trainers die stee vast zich vast houden aan spelers als Schone ipv Frenkie de Jong , Kluivert op rechts ipv Neres , Siem belangrijker vind dan een Eiting , of die elke week een ander team opstelt omdat er anders gemopperd word , hoor simpelweg niet in Ajax te staan als trainer .

Hoe moeilijk kan het zijn om nee eens te durven zeggen zodat ieder het begrijpt van ;

Mijn opstelling is
Onana
Veltman ; de Ligt ; Wober ; Tagliafico
Ziyech ; vd Beek ; F de Jong
Neres ; Cassierra ; Kluivert

Dan is er meer begrip dan dat gekloot van de afgelopen maanden .
( let wel is suggestief deze opstelling)

Nu rol en gil ieder over elkaar heen en wat schiet Ajax ermee op ?? juist helemaal niets .
1 -11
gras
Dus jij vindt dat een AD die het niet voor elkaar krijgt om twee voorvechters van de FR van het eerste uur aan tafel met elkaar te krijgen, goed functioneert als AD?

Bijzonder.

En vervolgens vertrekt er een, en wordt de ander op non actief gesteld. Maar dan zonder enige steekhoudende grond. Dus AJax moet weer afkopen omdat ze zonder grondslag zich niet aan een contract houden dat net is verlengd.

Vind jij dat ook een deugdelijk beleid?

Uiteindelijk ben je twee pioniers kwijt die herkenden dat de 6jes cultuur moest ophouden, dat er geen kliekjes en vriendjescultuur in stand moest worden gehouden in de opleiding, dat er meer ruimte moest komen voor technische en individuele trainingen en dat de norm voor de spelers omhoog moest om geen eenheidsworsten te produceren, dat de selectiecriteria anders moesten worden omdat een speler als Elia te licht werd bevonden, maar Martina op bizarre wijze wel het eerste haalde als vleugelspeler etc., jij vindt dat deze beiden niet aan boord gehouden moeten worden?

Jij vindt ook dat Jonk niet terecht om vastlegging van zijn bevoegdheden vroeg, om discussies over bevoegdheden te voorkomen? En dat terwijl er tientallen miljoenen op de bank staan te schimmelen, Jonk geen paar ton extra budget kon krijgen?

Jij vindt het geen taak zo niet verantwoordelijkheid voor de directie om dit soort bepalende cultuurbewakers in de opleiding te hebben en te houden? Omdat zij weten wat voor creatieve spelers een opleiding hoort te produceren en het lef hadden nog voor Johan Cruijff de zaak oppakte, tegen het HO in te gaan en tegen de directie?

En jij vindt ook dat het vertrek van Bosz door hem geen volledig eigen staf te geven, terwijl de vorige staf van een andere trainer was en Bergkamp geen klik had met Bosz, niet een wat naief en kostbaar principestandpunt was? Moet de aanwezigheid van Bergkamp dan zwaarder wegen dan de werkwijze van Bosz?

En de aanstelling van een in het topvoetbal onervaren trainer als Keizer was niet onverantwoord voor zowel Ajax als Keizer zelf?

En het op laffe wijze vervangen van hem terwijl hij niet aan het inhalen was, om een type Ten Hag te halen die nooit Bosz voetbal heeft gespeeld was goed en doordacht beleid? In plaats Keizer een seizoen te geven en je dan pas te beraden en conclusies te trekken?

En jij vindt dat het na 6 maanden van het ene uiterste - Keizer - naar het andere uiterste - TH - gaan voor een AD die juist staat voor continu√Įteit van de sportieve koers, niet onaanvaardbaar paniekvoetbal is en laat zien dat Sar zwicht onder druk?

Jij vindt ook dat met een enorme bankrekening en groen licht van de RvC Overmars een evenwichtige selectie heeft samengesteld, waarin de routiniers de jongeren bij de hand nemen?

Ok, dan mogen Sar en Overmars blijven. En dus ook Ten Hag. Want dat is hun beslissing geweest en Sar heeft zijn lot zelf verbonden een aan titel dit seizoen onder Ten Hag.

Feli met deze inzichtrijke post van je Crisjuh.
5 -1
Minsc
Alsof Overmars daarvoor geen geld kreeg om spelers te kopen, onzin. En wat heeft Overmars met die 'volmacht' gedaan? Orejuela en Kristensen gekocht.
3 0
DarkChild
Klopt ook niks van. Overmars heeft hooguit méér speelruimte gekregen, ook door de verdeling in de RvC nu Van Duijvenbode er niet meer inzit. Heeft niks met een volmacht van doen.
0 0
michaellaudrup
Als je ten Hag laat zitten wordt het zeker weer een kut seizoen. Je ziet nu al dat er totaal geen chemie is tussen spelers en trainer.Zoek een trainer die zijn sporen al verdiend heeft en die de diva s onder de duim heeft en weet te motiveren. Geef Sar een andere functie, bordenwasser of zo laat netto alleen verkopen en zoek een ander voor het aankoop beleid. Heinrichs met pek en veren de arena uit en je hebt het probleem zo goed als getackeld.
2 0
kaashaas
Ja klopt weg met die kansloze clown
0 0
Ajaxbrl
Sar en Hag moeten gewoon weg klaar uit... En Overmars moet is ff een miljoen of 100 uit gaan geven anders kan hij ook weg..
3 -1
Juichtoon
Begrijp nu eens dat we dat geld vrijwel niet goed kunnen besteden. Alleen aan middelmaat is het gemakkelijk uitgeven.
1 -1
Minsc
En dat laatste zouden we niet meer doen, en wat doet Overmars? Middelmaatjes halen.
0 0
plusULTRA
Geen directe versterkingen maar Ajax volpompen met 20 miljoen aam onbruikbare spelers op Cassiera na.
0 0
Ar
Als er binnen de verneging nog steeds het volste vertrouwen is in Ten Hag dan laat dat zien hoe ziek de vereneging nu is.
Die vent is in niets een Ajax trainer.
8 0
Toekomst1900
Nul reactie vanuit Ajax! Dat is het vreemde aan dit verhaal. Verder vind ik het moeilijk om nou te zeggen wie écht de schuldige is. Van der Sar is zeker geschikt voor Ajax, alleen niet vanuit deze rol. Hij moet zich lekker met commerciele zaken bezighouden, niet met voetbaltechnische. Overmars is voor mij net zo schuldig aan de komst van TenHag. Deed hij dit alleen om Bergkamp een hak te zetten? Ik vind dat hij de laatste jaren wel steeds beter in zijn functie aan het worden is, maar waar hij vroeger Netto was, wordt er nu geld gestrooid. 2 rechtsbacks voor 9 miljoen kopen. Had dat salaris van die 2 bij elkaar aan Tete gegeven en je had een jeugdspeler binnen gehouden. Het begon allemaal bij vertrek Jonk. Vervolgens het vertrek van Bosz en ook Keizer bij Jong Ajax. Dit was een perfect drietal. Keizer en Bosz zaten nagenoeg op 1 lijn, Jonk en Bosz zaten op 1 lijn. Heitinga had onder Jonk nooit O19 getraind, was Weijs nooit vertrokken. Begin vanuit de jeugd te herstructureren. Jonk terug, Weijs en Vos als toptrainers voor de jeugd. Haal Bosz terug als dat mogelijk is.. TenHag? Ik vind het voor hem ook sneu! Net als voor Keizer. Nu valt iedereen over zijn accent. Had ie resultaat gehad, viel niemand erover. Instappen in een wespennest, terwijl je eigenlijk niet de juiste man bent voor de functie.. ik geef het je te doen!
6 0
Web
Er word intern gesproken. Begrijp wel dat ze daar niet direct mee komen. Er moeten verstandige beslissingen genomen worden.
3 -1
robinozzi
Misschien is v/d Sar niet de beste directeur, maar het is de instelling van de spelers waar het probleem ligt.
1 -2
Juichtoon
De instelling begint bovenin. Daar hangt de rest zich aan op. Wat op het veld gebeurt is een spiegel van wat ernaast gebeurt zei Johan al.
Ooit wijzigde Johan de duur van lunch bij Barca van 2 u naar 1u om de vaart erin te houden. Die haast die de spelers op het veld hadden begon al daar.
1 0
Daneman
grapjas. vd Sar en Overmars hebben een team neergezet dat niet in balans is. Jongetjes ipv mannen. behalve Huntelaar, maar die staat voorin. En Schone heeft de leeftijd van een man, maar mist mannelijkheid, defensieve kwaliteiten, sluwheid, snelheid uitstraling. power
5 0
AIR-S
Gelul. Dit team is kwalitatief beter als ADO en Vitesse. Zelfs als de coach alleen zou zeggen. "Joh, jullie 11 spelen en maak er een leuke pot van" dan hadden ze moeten winnen.

Slap geouwehoer de hele tijd. En dan Veltman na afloop van PSV zeggen: Denk dat t aan de instelling lag.... Dat hoor ik nou al 4 seizoenen. Wanneer dringt het tot hun eens door dat je niet wedstrijden op 50% kan spelen.
1 0
BennJii020
Overmars heeft t laatste 2 jaar zo slecht nog niet gedaan.... Ook vdSar met zijn contracten/sponsors e.d. Niet slecht.... Ook was Overmars de enige die Bosz wel wou houden.... Nee het ligt niet geheel aan lze
0 -4
Daneman
youness en Milik sanchez, het leek beter te gaan. Maar Kristensen en orejuala of zoiets, en Bande te duur. weer genoeg onkunde.
4 0
plusULTRA
Samchez kwam uit de koker van Veldmate, ze gingen voor Sisto kijken en kwamen terug met een goedkoop alternatief, Milik was ook rrn gok, een bankzitter bij een duitse middenmoter. Overmars heeft het niet goed gedaam, 4.jaar en geen prijzen en moet worden afgerekend op het sportief resultaat.
4 -2
AIR-S
Sorry, maar Overmars is eindverantwoordelijke. Voor zowel de goede als de slechte transfers. Je kan niet alleen de slechte transfers op zijn naam zetten.

En de transfers die goed uitpakken noem je een "gok", maar de slechte zijn de fout van Overmars?

Overigens kwam Sanchez niet "uit de koker van Veltmate." Als je loopt te zeiken, zeik dan goed.
0 0
Boer Gijs
Vind ik ook. Ongschikt. Faalt voortdurend om goede selectie / spelers neer te zetten. Zowel toen de hand op knip werd gehouden door rvc als nu die open is gegaan. Heel spijtig. Vooral voor supporters
1 0
Web
Een hele belangrijke reden dat het bij Ajax verkeerd gaat is, in het verleden bleven de eigen spelers tot rond de 24 jaar. Nu stappen de grootste talenten al van uit de jeugd Europa in.
Of ze lopen voor dat ze 20 jaar zijn al weg. Kijk een naar Kluivert, komt net kijken en tekent nu al geen nieuw contract meer. Beleid maken voor de toekomst is bijna niet meer te doen.

Ook onze oud voetballers komen niet meer terug. Vd Vaart en Sneijder als voorbeeld

Sanchez hebben wij een jaar van mogen genieten. Het valt niet mee voor Overmars

Blijft de Ligt ( net 18 jaar )

Vroeger bleven ze tot rond de 24. Namen de jonge spelers bij de hand en vertrokken toen.

Ook wat er zich zondag afgespeeld heeft is een drama voor Ajax. Hoe haal je het in je hoofd om de spelers bus tegen te houden. Kunnen onze jonge talenten hier wat aan doen? Nee

In ieder team hoort een mix van leeftijden te zitten om te kunnen presteren. Spelers als Donny, de Ligt hadden het erg moeilijk zondag. De druk is veel te hoog voor ze. Routine dat missen ze. Iemand die de rust bewaard in het veld.

Wij zullen het er mee moeten doen, de verhoudingen in Europa zitten zo in elkaar.
Triest voor een club als Ajax. Ik baal er gigantisch van.
2 -2
Juichtoon
Uiteindelijk sijpelen alle problemen van boven naar beneden en wordt de spelersbus aangehouden.
Veel van deze problemrn hadden allang opgelost moeten zijn.
Je kunt het supporters die vol emotie ziten niet kwalijk nemen dat ze de bus opwachten.
Het een is het gevolg van het ander.
Bv waarom is er niemand bij Ajax die Ziyech corrigeert? Deze man provoceert al maanden z'n eigen aanhang omdat ze hem geheel terecht uitfloten. Ook dit had al lang opgeslost moeten zijn.
0 0
foroloca
Jonk terug zou fijn zijn. Maar veel oud teamgenoten liggen zo met elkaar overhoop althans dat heeft de schijn dat je geen combinatie meer kan maken iedereen heeft wel wat mot met elkaar gehad.
1 0
WIJSNEUS14
Verweij zit er niet voor niets vuistdiep in bij Overmars. Die dekt hem continu en op alle fronten. Maar goed, je moet wat natuurlijk om je bronnen te waarborgen. Verwacht geen kritisch woordje van Mike over Marcie hoor.
2 -2
Jelle2500
Bij Overmars was tenminste wel verbetering te zien
1 -1
foroloca
Ten Hag is niet de trainer voor Ajax je voelt het aan alles. Ok hij is communicatief niet de beste, maar dat maakt mij ook niet veel uit als het voetbal maar goed tot geweldig is. Heb hem op nog geen tactische zet betrapt.
3 0
Ajax4glory
Kom op zeg die wissel van siem tegen die lampies was echt briljant of ga je dat ook nog ontkennen ;-)
1 0
Red Devil
Ook Overmars moet aangepakt worden want hij is net zo schuldig aan deze puinhoop.
4 0
MarcOndertwix
Hahahaha ja man, ''De spelers zijn er kapot van''. Check dan even het verhaal van Ziyech op Instagram. Zo zie ik er niet uit als ik ergens kapot van ben.
0 0
ajaxdordt078
heel blij als hij weg is!
0 0
Red Devil
De meeste voetballers zijn gewoon hele grote huichelaars.
0 0
Jelle2500
Percies dat! en daarom volg ik hem ook al maanden niet meer.
Gangster boi van 12
0 0
JanTa
Je gaat niet de kip met de gouden eieren wegdoen want maar weinig TD kunnen zeggen dat ze van een lege clubkas naar schatrijk gebracht hebben. Een algemeen directeur is de eindverantwoordelijke en die is makkelijker vervangbaar.
0 -1
wladimir
Ik ben de afgelopen 2 jaar 100.000 rijker geworden, omdat de waarde van mijn woning is gestegen. Je moet de rol van Overmars m.b.t. de clubkas niet overschatten. Het is vooral de markt die daarvoor heeft gezorgd.

Viergever, Dijks en Younes vertrekken deze zomer transfervrij, terwijl die afgelopen zomer misschien wel 20 miljoen konden opbrengen. Ik vind eigenlijk dat we juist kritisch op Overmars zouden moeten zijn.
7 0
JanTa
Ruim 250 miljoen heeft hij binnen gebracht. Voor zijn aanstelling was de kas leeg met een jaarlijks begrotingstekort van 21 miljoen. Je moet zijn bijdrage niet overschatten maar zeker niet onderschatten.
0 -1
Robeerke
Is Ajax een bedrijf of een voetbalclub?
2 0
Jessey1981
er is maar 1 oplossing. Ten Hag,Overmars,Heinrichs en Van Der Sar eruit en op je knieen smeken of Jonk terug wilt komen. wat mij betreft Louis voor de groep zetten en Jordi Cruyff aanstellen als tech.directeur.
3 -3
WIJSNEUS14
Van Gaal als trainer van United gezien? Wat een drama was dat zeg. Mensen leven in het verleden, Van Gaal is passé. Zeker na het mes in de rug van Cruijff zou Van Gaal niet eens meer bij Ajax mogen werken. Bah, misselijkmakende streek was dat.
5 -2
Rinus M.
Bijzonder onrealistische voorstellen allemaal.
2 -1
rodnet
Je vraagt je toch af op basis waarvan Ten Hag nog vertrouwen geniet. Het voetbal is matig en minstens net zo wisselvallig als onder Keizer, ik zie geen spelers opbloeien en zijn wisselbeleid is waardeloos. Het hoog druk zetten zoals onder Bosz is als sneeuw voor de zon verdwenen en het vertrouwen in ouwe knarren als Huntelaar en de Jong (Siem dus) wordt vrijwel nooit beloond. Woorden als controle en dominantie doen net als het waardeloze voetbal denken aan de periode waarin Ajax het minst aantrekkelijke voetbal ooit speelde, namelijk de laatste twee jaar onder de Boer. Keizer was gewoon te licht maar Ten Hag past qua filosofie volgens mij absoluut niet bij Ajax..
4 -1
mistert
ik denk dat ze hem gewoon het seizoen laten afmaken. Kan me niet voorstellen dat het bij vd sar blijft. Terwijl ik hem nog wel als commercieel directeur zie. Hij heeft toch een paat mooie deals binnen. gehaald.

Ben benieuwd naar donderdag en de selectie volgend jaar.
0 0
Nijmegenaar
Op basis van die laatste alinea ben ik bang dat ze Ten Hag gewoon het nieuwe seizoen laten beginnen.
1 0
ajaxdordt078
ik ook. zou het normaal gesproken ook logisch vinden, maar iedereen heeft gezien dat ten Hag en Ajax een complete mismatch is. Volgend jaar weer een kloteseizoen.
1 0
talent020
binnen de vereniging leeft het gevoel dat de huidige trainer komend seizoen nog een kans verdient... nou het merendeel van de achterban ziet hem liever vandaag dan morgen vertrekken,
5 0
foroloca
Wij hebben geen stemrecht dat zijn al die vriendjes van Henrichs wel. Henrichs bijv. heeft nu zo'n positie dat hij over zijn eigen lot kan beslissen. Hij is twee keer eerder weg gestemd vanwege slecht beleid en elke keer weer kwam die op één of andere manier terug. Engnek.
0 0
geronimo
Hier en daar lees je dat de spelers doodziek worden van ten Hag ook in bij de voorbereiding naar de van de ramp wedstrijd of is dit niet waar?
1 0
mvdk
De spelers kunnen ook gewoon een spiegel kopen. Het schijnt dat Ten Hag een mierenneuker is en dat dat de jongens irriteert, maar dan moeten ze vooral niet naar de Europese top gaan want daar zijn ze nog veel erger.
3 -1
kleinedraaicirkel
Spelers moeten niet zeiken. Het is hun werk. De trainer heeft een visie en als de spelers zich niet kunnen motiveren om hun werk te doen moeten ze niet de schuld bij een trainer leggen.

Verwende wijven zijn het.
10 -1
Boer Gijs
Precies dat. Harde hand is juist nodig. Met Keizer konden ze zeker lekker freeweehlen. Nu tijd om te presteren. Anders eindig je echt niet boven het psv van cocu
0 -2
Schilder14
Ze zien het gewoon niet he. De spelers nemen hem totaal niet serieus en dat is voor velen de voornaamste reden om te willen vertrekken. Ook wel weer slap dat geen speler dat openlijk ook zegt. Management is niet goed bij hun hoofd dat ze met deze pipo de clown doorwillen. Heel Nederland ziet dat het niets is en zij gaan gewoon vrolijk door met hem. Als je logisch nadenkt weet je toch dat het niets kan worden met hem
3 -1
NouridolbergNeres34
Op basis van wat vertrouwen in ten hag , de man bakt er geen klote van de spelers hebben totaal geen vertrouwen in die man , en vinden het een rare snuiter. Maar laten we eerst eens beginnen met het grootste gezwel binnen Ajax Hennie Heinrichs weg te werken, die beslist letterlijk alles bij Ajax!

https://dematvanpantelic.wordpress.com/2017/06/25/hoe-hennie-henrichs-de-machtigste-man-binnen-ajax-werd/
2 0
Schilder14
Ja he, ik snap ook niet dar deze man altijd buiten schot blijft. Ik zou deze man zo graag de Arena uit willen jagen. Supporters moetn niet de bus opwachten maar die Henrichs aanpakken.
2 0
AlexIbarra
Misschien is Henrichs de enige binnen Ajax die wel de steun van De Telegraaf heeft..
2 0
Ajacied33
Dus met andere woorden TH blijft gewoon zitten. Wat een ellende man, en dit gaat gewoon door. Zien ze dan niet dat het met de week slechter wordt met die man? Je kan blijven aanmodderen met hem maar ik geloof niet in progressie onder deze trainer. Als TH niet wordt weggestuurd weten we 1 ding zeker,5 op een rij wordt het dan
5 0
fc Barcelona_ke
Terecht. Overmars zorgt alleen meestal voor transfers. Zs hebben tot nu prima ingekocht en verkocht.. oa sanchez klaassen el ghazi bazoer veel geld weg maar tagliafico ziyech fantasische aankoop.
Overmars wou wens van bosz wel toe maar vd sar weigerde.. jammer...
4 -3
Dastaan
Ja nog wel. Maar ook dat kan niet lang goed gaan. Overmars is deels mede verantwoordelijk voor de selectie en staf. Je haalt ten Hag binnen, je haalt Alfred schreuder binnen, je haalt wat spelers die op tagliafico na niet meteen staan. Bepaalde spelers die bij de eerste 11 spelen hebben hun beste tijd gehad. Veltman, schone, en helaas Huntelaar. Ik denk ook eerlijk gezegd dat de complete directie naar het einde snakken van dit seizoen. Deze chaos is niet meer om te draaien. En wij als supporters zullen het maar moeten verdragen.
0 0
witchmaster11
bosz terug wat zal dit kosten ? en als een andere club een aantal miljoenen neer legt wat doet hij dan ?
heeft men de periode bij feyenooit eens nagegaan ? en in Duitsland ? kan wel ff door gaan het is echt niet allemaal rozengeur en maneschijn ? wij zullen nooit te nimmer er achter komen wat er precies heeft afgespeeld Ajax vang de wel 5 miljoen voor hem .
Verder reageren er velen nu wel op emotie en wel terecht vind ik want Ter Hag vind ik persoonlijk de slechtste trainer die ooit heeft rond gelopen bij Ajax dit gaat geen zode aan de dijk zetten , mijn wens zou zijn om a.s seizoen Schipie neer te zetten en hem de kans geven wel met de ligt en frenkie dus de beter spelers aub als hij de kans zou krijgen dan wel met goed matriaal en verkoop veltmuis zo snel mogelijk die andere rechts back kan ook gaan en jong ajax lopen enkele verdomde goede spelers haal die naar Ajax 1 schone behouden om juist de jongere spelers wegwijs te maken even als de hunter zij zijn gewoon met hun jaren ozo belangrijk ...mijn zoon zit gewoon weer a.s wedstrijd op de tribune wij laten nimmer de club zakken en blijf met je poten van een speler af wat dit betreft is het een verlies van vak 410 die altijd wel iets moois hadden als een stil protest maar wel een die altijd opviel
0 -1
RoodWit
‚ÄúHennie Henrichs en consorten blijven al tientallen jaren buiten shot‚ÄĚ.
14 0
AjaxDaniel
Eruit gooien die mafkees
5 0
kaashaas
Per omgaande
0 0
AFCA.
Gooi Ten Hag er in ieder geval uit. De selectie zet geen stap voor hem.
Van 't Schip erin. Laat verzorgd voetbal zien. Kent Ajax.
Witschge assistent. Soort van Kruzen rol. Spelers zullen met hem weglopen.
Dan nog een tactische sterke assistent die op de achtergrond werkt.
3 -5
Rujar
Van 't Schip heeft veel geluk gehad en nu verlies hij wel vaak punten. met Zwolle. Bovendien weinig ervaring als coach op hoog niveau. Slaat echt nergens op om hem aan te stellen.
9 0
cruijffthebest
Frank de Boer en keizer vergeten?
Hadden helemaal geen ervaring als coach op het hoogste niveau!
0 0
Marcw1972
Ja, en Keizer deed het geweldig natuurlijk
4 0
Daneman
Belangrijk punt is natuurlijk ook. Met wel hart van de organisatie kan er wel door gegaan worden?
Wie in de top (bestuur, raad, etc.) mag wel blijven? Bijvoorbeeld iemand die door het merendeel van de fans, leiding, spelers wel als capabel voor zijn functie wordt gezien?
0 0
AJAIXIXIXI
De weg voor bosz lijkt open.
2 -1
kaashaas
Bosz heeft Ajax nog met toestemming van Cruijff bewezen de Ajax-Trainer te zijn die wij nodig hebben. Van de Sar is eindverantwoordelijk voor zijn vertrekt. Sar exit .. Overmars heeft zijn werk naar behoren gedaan.
2 -1
Schilder14
Henrichs en die andere losers uit de bestuursraad willen Bosz ook niet. Teveel gelinkt aan Cruijff filosofie en gaat zijn eigen gang. Willen ze gewoon niet dat uitschot wat daar zit.
2 0
MelleAfca
Laatste stukje doet anders vermoeden helaas
0 -1
AJAIXIXIXI
Zal niet meer lang duren dat Ten hag het vertrouwen heeft.
3 -1
Ron44
Zaterdag naar de A jeugd Ajax - PSV gelijke munt terug betalen ; keihard werken en er 3-0 of meer van maken; iedereen erheen; om ze aan te moedigen.
2 -1
Schilder14
waar slaat dit nou weer op ? Pfff, de A1 is toch niet belangrijk qua resultaat
2 0
J0ris
Manmanman de telegraaf denkt: ‚Äúmmm wiens positie binnen ajax wankelt nog niet? Dan gooien we daar ook nog even wat modder naar‚ÄĚ
3 -2
Cruijffiaan14
Jij hebt nog vertrouwen in één van de bestuurders?
1 0
GerardAjax26
Kortom, VD Sar is de volgende die geslachtofferd wordt en de rest blijft zitten.. schiet je uiteindelijk nog niets mee op dus.
8 0
DarkChild
klopt. Er zal 1 zondebok worden gekozen. op zich uitstel van executie voor Marcie Marc, want zijn positie is verbonden met die van Ten Hag. Hij denkt nu achter Sar te kunnen schuilen, maar als die er straks niet meer is, is hij echt de volgende. Dit hebben we zo vaak gezien. Zonde, weer een reputatie naar de klote. Kunnen die oud-spelers niet gewoon oud-speler blijven?
1 -1
Mart42
Als het laatste alinea echt klopt dan wordt 2018/19 wederom een seizoen zonder prijzen. Man man man heeft nou niemand van de directie in de gaten dat Ajax op een dood spoor zit? De smeerlap van een Hennie Henrichs blijft wederom buitenspel. Als in augustus het europees voetbal er wederom er opzit dan is de club definitief naar de kloten. Bestuur, rvc en directie oprotten aub!!!!!
3 0
BokkieBokstra
Het is heel duidelijk waar de Telegraaf en welke belangen ze dienen. Van de RVC en Overmars. Kan toch niet dat van der Sar eruit vliegt en de rest ermee wegkomt. De foute beslissing was het ontslag van Keizer, de bedenker was niet van der Sar maar komt uit de koker van Overmars gesteund door de RVC. Er proberen een paar mensen hun kont te redden. Ik hoop niet dat ze ermee wegkomen.
6 0
HilversumNoord
Er zit maar een ding op...Ajax massaal de rug toekeren. spandoeken. Niet meer naar het stadion. Duidelijk aangeven dat we het zat zijn...
5 0
Mart42
Houd er maar rekening mee dat je weer met lege handen staat.
2 0
SambaNeres
We zitten dus ook volgend jaar nog aan ten Hag vast.. Dat belooft weinig goeds..
2 -1
HilversumNoord
Ze hadden bij natafelen wel gelijk. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat de grootste club van NL (volgens Mossou is dat PSV maar die man heeft mij iets teveel zachte G) met het meeste geld zoveel ellende heeft? Daar moet toch een gelikt bestuur staan met mannen die verstand van voetbal en van zakendoen hebben? Weg bij die beurs. teveel invloeden. Weg uit die Arena...de successen van de jaren 90 waren het begin van ons graf...
1 0
Redrum
Juist omdat Ajax zo groot is gaat het fout de laatste tijd. Het is net als een artiest die te beroemd wordt en daardoor gekke dingen gaat doen, ook omdat er zich verkeerde mensen om hem heen verzamelen. Heeft die mongool van een mossou met zijn depressieve schijthoofd serieus gezegd dat psv de grootste club is? Op basis van wat? Dat ze sinds de eeuwwisseling vaker op de counter de titel gepakt hebben dan Ajax dat met zichzelf worstelt? Daarbij negeert hij maar even alle prijzen die in de vorige eeuw gewonnen zijn voor het gemak zeker..
0 -1
rexxo
Gouden tijden voor die vaginakrant ,onrust bij Ajax, ze kunnen weer stoken. Natuurkijk is het grotendeels eigen schuld door dat bestuurlijk gepruts maar walgelijk is het wel. Hier zal het nooit rustig zijn omdat er altijd stromingen zijn die macht willen uitoefenen. Die hele structuur moet overboord en wegwezen met die 5e , 6e en 7e colonne(Hennie H en posse). Schande is het dat je met veruit het meeste geld, talentvolste selectie de afgelopen jaren blijft falen. We hadden al minimaal 4 sterren moeten hebben.
5 0
TvdH
Meest talentvol maar zeker niet de beste selectie. We hadden PSV na die titels onder De Boer definitief de afgrond in kunnen helpen. Maar we weigerden het nekschot te geven en investeerden louter in de breedte, al hadden we beter ingekocht hadden ze nooit de titel kunnen pakken met CL inkomsten en waren ze nu gewoon failliet geweest. Ze lagen gvd al op hun rug met die grondverkoop aan de gemeente. En ja, dat is de schuld van Overmars
1 -3
Ruudje74
PSV failliet? Dat laat de KNVB nooit gebeuren. Waarom denk je dat PSV dit seizoen de zoveel mee had? Feyenoord vorig seizoen alles mee had....
Ze moeten ook hier en daar kampioen worden om de competitie interessanter te maken en deze clubs financieel gezonder te maken zodat ze mee kunnen blijven doen.
1 -2
Redrum
Precies, de knvb zal psv altijd wel een handje helpen, want als Ajax elk jaar de titel wint dan zijn ze bang dat de competitie nog minder interessant wordt.
1 -2
KlasseLasse
bullshit man! ajax kwam op alle fronten te kort! inzet motivatie en de drang om te winnen!
2 0
Raikkonen94
Zo opvallend vind ik het niet dat Overmars buiten schot blijft. Zijn aanlopen zijn over het algemeen prima en je gaat mij niet vertellen dat er een technisch directeur is die nooit een misser begaat. Als de RvC wat doortastender was geweest dan hadden we dankzij Overmars Richarlinson kunnen halen en dan had het er echt wat beter uit gezien.
1 -8
Vlieske
Aankopen prima? Wober? Orjeuela? Kristensen? Sinkgraven? Casseira? Siem de Jong? En dan over de vele dure talenten nog niet gesproken. Is al meer dan 30 miljoen euro aan miskoop.
3 -1
Ruudje74
Zet Sanchez er tegenover en je staat alweer in de plus...en ook deze spelers hebben nog een restwaarde en de meeste zou ik nog niet gelijk afschrijven.
Wat het probleem is dat er meer spelers gekocht moeten worden die er direct staat, zoals Tagliafico of Ziyech. Net ff wat ouder en een meerwaarde voor het basiselftal. De aanval is puur talent, gemiddeld 19 jaar, veel te jong. Nu staat Huntelaar daar, maar die was eigenlijk gehaald als tweede spits, doet het verder redelijk overigens, maar is op z’n retour. Centrale verdediging van gemiddeld 19, te jong. De Ligt is uitstekend, Wober ook prima, maar zijn het jongens die de rest even op sleeptouw nemen? Naast de Ligt had een Vermaelen moeten staan of zoiets.
0 -2
Welja
je bent wel heel specifiek in je namen. staat overmars 30 M in de min per saldo?
2 -3
DarkChild
Daar heb je dus de hamvraag. Gaat het om Ajax sportief verder te helpen, of om in de plus of min te eindigen? Die twee dingen lijken bij Ajax al jaren aparte stromingen.
3 0
Stibba020
Je moet nu al veranderingen aanbrengen. Niet na dit seizoen pas. Dan is het alweer te laat..

Van der Sar
Overmars
Ten Hag
Schreuder
RvC

Out aub..
6 0
Eastwood
Gemakkelijk om te roepen wie er allemaal weg moeten. Maar noem nu ook eens capabele vervangers.
0 0
Bocarra
Het is wel de Televaag die dit schrijft dus neem het met een korreltje zout.
0 0
WGM
Ik snap de kop, maar eigenlijk moet het zijn: ‚ÄĚHennie Henrichs blijft opvallend buiten schot‚ÄĚ. Dan zouden ze pas echt een punt hebben.
3 0
bremovic
Overmars moet ook gewoon weg. in ieder geval jordi cruijff halen.
2 0
Josajacied87
Ten Hag heeft misschien een Van Gaal nodig, zoals Hiddink Cocu steunde en Advocaat Gio.
0 0
Duif63
Dat hadden ze juist bij Keizer moeten doen !
5 -2
MarcOndertwix
Ik mag Marc eigenlijk wel.. ben ik de enige?
3 -4
Duif63
Het zal best een aardige man zijn. Lief voor zijn vrouw en kinderen, aardig voor zijn vader en moeder en waarschijnlijk helpt hij ook oude dametjes bij het oversteken. Maar daar zit hij niet voor bij Ajax. Je moet hem beoordelen op zijn beleid en dat is gewoon zwaar onvoldoende. Hij zadelde ons op met Sana en Sanogo, Zimling en Duarte, nu weer Orejuela en Kristensen, het terughalen van Siem en het gehannes met Dijks, handenvol mislukte dure buitenlandse jeugdspelers in A1 en Jong Ajax, veel te lage verkoopprijzen voor S√°nchez, Gudelj, Tete, Bazoer en El Ghazi, het gestuntel met Vermeer en zijn zaakwaarnemer, het niet verkopen van Viergever voor 5 miljoen en hem nu gratis laten vertrekken, het ontslag van Keizer en het binnenhalen van zijn vriend Ten Hag, wat precies hetzelfde is als wat hij Bergkamp verweet met Keizer, enz. enz.
4 -3
Ajax27
Hope, ben ook tevreden over m. Was in het begin echt aan het stunten maar heeft inmiddels bewezen een sterke onderhandelaar te zijn. Er zijn sterke aankopen gedaan en spelers voor recordbedragen verkocht. Dat er af en toe missers tussen zitten heeft iedere club, ieder jaar weer. En van zn fouten lijkt ie ook te leren... begin dit seizoen niet de back gehaald die er werd gevraagd, maar nu al tijdig verschillende aankopen gedaan. Hij leert, en dat doet ie met vallen en opstaan maar zijn rapport is gewoon ruim voldoende.
0 -5
DarkChild
Inderdaad, na Heitinga en Westermann nu De Jong. Meteen maar voor drie jaar, want je kan nooit weten. En ook op de rechtsback positie is ie lerende. Want straks hebben we er minimaal 15 miljoen voor uitgegeven, maar dan hebben we er wel 3 die bij elkaar net voldoen. Hoeveel mag ik er dan nog opstellen?

We moeten er niet te krampachtig over doen, rupsje-nooit-genoeg schiet met hagel op de transfermarkt, maar ik denk dat hij de 50/60 procent succesvolle aankopen niet eens haalt. Is dat te veel gevraagd voor een TD van Ajax? Of gaat het er anno 2018 bij handelshuis Ajax alleen maar om dat hij met het spelen met de blokken in de plus uitkomt? Want in dat geval gaat het inderdaad best wel goed.
5 0
31xAjax
Die laatste alinea is ernstig zorgwekkend.....
10 0
BokkieBokstra
Zo is de telegraaf zo ken ik hem weer. Duidelijk.
0 0
Jeugdtrainer
Huwelijk tussen Ten Hag en Ajax’ selectie zou weinig levensvatbaarheid nog hebben. Maar goed, er vertrekken er dan ook een hoop.

TG: Oversmars buiten schot > Maken we toch even een artikel om hem in de loper te krijgen!
3 0
Superjan
Nou oke, einde discussie dan. Prettige zomer iedereen!
3 0