Gênant Ajax slachtoffer van Eindhovens feest

SJvanveen, 15-04-2018 om 18:30, 175488 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft zondagmiddag op bezoek bij PSV definitief de titel verspeeld. Geen moment waren de Amsterdammers dicht bij een resultaat, waardoor het slachtoffer werd van een Eindhovens feest: 3-0.

Op voorhand waren de belangen van de topper in het Phillips Stadion duidelijk: PSV moest winnen om officieel de schaal in ontvangst te mogen nemen, Ajax moest punten afsnoepen van PSV om enigszins de titelhoop levend te houden. Coach Erik ten Hag begon met Joël Veltman in de basis, ook Maximilian Wöber mocht beginnen.

De Oostenrijker speelde een ongelukkige eerste helft en was mede betrokken bij de eerste goal van PSV. Wöber stapte zomaar in bij een inworp van PSV, waarna een drie-tegen-twee-situatie ontstond. PSV was uiterst effectief en uiteindelijk gaf Gastón Pereiro het laatste zetje: 1-0.

Aan de overkant had Klaas-Jan Huntelaar een uitstekende mogelijkheid om ook een Amsterdamse treffer op het scorebord te zetten, maar Jeroen Zoet kwam goed uit en voorkwam een goal van de uitploeg. Nog voordat het rust was, verdubbelde PSV de voorsprong. Luuk de Jong torende boven Wöber uit en knikte binnen: 2-0.

Ajax wisselde in de rust en bracht Siem de Jong. De aanvallende speler kon voorin nauwelijks een vuist maken, maar was achterin mede betrokken bij de 3-0. De Jong weerhield ex-Ajacied Steven Bergwijn niet van een schot, alvorens de poging van de buitenspeler via Onana achter de Ajax-goalie belandde.

Hierna kwam op de tribunes letterlijk de vlam in de pan. Een aantal Ajax-supporters vuurwerk aan, wat ogenschijnlijk ook in een PSV-vak terechtkwam. Matthijs de Ligt en Veltman opperden voor kalmte in het Ajax-vak, waarna de wedstrijd werd hervat. Luttele minuten later stroomde het uitvak langzaamaan leeg.

Met nog een halfuur op de klok speelde PSV langzaam de wedstrijd uit. Ajax had weinig in de melk te brokkelen en eindigde het duel zelfs met negen man door rode kaarten (twee keer geel) van Nicolás Tagliafico en Siem de Jong (direct rood). Zo verspeelde Ajax op 15 april al de officieel de titel. Tijdens de laatste drie speelronden van het seizoen moet Ajax de tweede plek veiligstellen. Feit is wel: Ajax heeft al vier jaar geen prijs gepakt.

Opstelling PSV: Zoet (89' Room); Arias, Isimat, Schwaab, Brenet; Van Ginkel, Hendrix, Pereiro; Bergwijn (71' Luckassen), De Jong (54' Ramselaar), Lozano.
Wissels:
Room, Van Osch, Luckassen, Lammers, Rigo, Rosario, Ramselaar, Gudmondsson, Paal, Malen, Mauro, Obispo.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, Wöber (46' Siem de Jong), Tagliafico (rood); Schöne, Van de Beek, Ziyech (84' Mazraoui); Neres, Huntelaar (69' Huntelaar), Kluivert.
Wissels:
Lamprou, Cassierra, S. De Jong, Dolberg, Orejuela, Mazraoui, Kristensen, Bakker.

Doelpunten:
1-0 Gastón Pereiro (24')
2-0 Luuk de Jong (38')
3-0 Steven Bergwijn (54')

Bijzonderheden:
- Ajax begint met een achterstand van zeven punten aan de onderlinge confrontatie. Wint Ajax, dan verkleint het de achterstand naar vier punten. Bij een gelijkspel blijft de afstand als vanzelfsprekend zeven punten en bij een overwinning van de Eindhovenaren betekent dat voor hen het kampioenschap.
- Carel Eiting behoort niet tot de selectie wegens knieklachten, terwijl Joël Veltman er na een schorsing juist weer bij is.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Zo zie je maar hoe in deze wedstrijden Viergever node wordt gemist als LCV. Wöber is òf ziekjes òf kan de spanning niet aan. Nou ..topaankoop weer. En Viergever wordt door die Overnars gewoon weggegeven aan PSV! En wat heb je er straks voor in de plaats? Helemaal nakkos niente. Oh nee hij komt natuurlijk aanzetten met Bakker. Tuurlijk! die jongen kan direct dragende speler worden... Nou een dergelijk scenario kennen we nu wel na deze '4 op een rij' ==> helemaal niets!
0 0
michaellaudrup
Blind maar om advies vragen:] ?
0 0
suske
En nu op houden met zeuren en onzin uitkramen en van avond met zu,n alle naar Jong Ajax - NEC zij verdienen 100% onze steun.
1 0
sabastiann
Wij willen Ajax terug wij willen Ajax terug


Beginnen met Jonk
1 -1
PJK54
En wat moet die gaan doen dan?
0 0
Pierre Heno
Koffie uitschenken. Dat is meteen al meer dan het huidige incompetente bestuur en RvC. Nu zal VderSar opstappen maar dan kun je net zo goed een schoonmaker ontslaan want Vder Sar was een 100% aangestuurde trekpop van de RvC en / of Marcus Aurelius Overmars. Zeker hij moet opstappen want hij is een vazal van NV Ajax = geld verdienen aan opleiden spelerstransfers en heeft Afc Ajax 100% de das om gedaan. De kliekjesvorming in de ledenraad zorgt er wel voor dat het een complete chaos blijft bij Ajax.
1 0
Pierre Heno
Er zal in de loop van de maandag vast wel een communiqué via de directie worden uitgegeven waarin veel zaken op de lange baan zullen worden geschoven.

Iets nietszeggends als

" ook de directie, trainers en spelers betreuren in hoge mate het gebrek aan aansprekende resultaten en de staf is inmiddels druk doende de huidige gang van zaken te inventariseren en te analyseren. Van belang is dat nu iedereen als één man achter onze club blijft staan en onze trainer-coach het volle vertrouwen geeft! De directie zal alles in het werk stellen om aan het begin van het nieuwe seizoen een weerbare selectie bij elkaar te hebben die volop de strijd zal kunnen aangaan voor het kampioenschap en waarbij tevens het streven zal zijn om in een Europees bekertoernooi minimaal te overwinteren. Het bestuur heeft er alle vertrouwen in dat wij dat gezamenlijk met de steun van onze supporters zullen kunnen verwezenlijken en dan zullen er weer mooie en succesvolle tijden aanbreken voor onze club. En steun ons elftal komende donderdag tegen VVV want er staat een 2e plaats op het spel en dat betekent plaatsing voor de 2e voorronde CL. Laten we er weer vol voor gaan met z'n allen!! Voor Ajax! "

Van zulke taal lusten de honden inmiddels ook al 4 seizoenen op rij geen brood meer . Nou ..en dan horen we van de directeur spelerszaken Overmars natuurlijk dat er weliswaar belangrijke spelers voor een nieuwe uitdaging in het buitenland staan maar ...dat de scouting daar reeds op inspeelt etc etc bla bla ( zie verder de uitlatingen aan het begin van de voorgaande 5 seizoenen)/

Ondertussen rollen ze in Eindhoven de Platte Kar alweer voor de 3e keer in 4 jaar tijd naar buiten. En hoeveel geld hebben die nou eigenlijk te besteden in vergelijking met Ajax? Precies!!
1 0
michaellaudrup
Wat zoveel betekent als koop vooral weer seizoenkaarten wij gaan op dezelfde voet verder [met zakken vullen]. En meer van dat soort propaganda, jezus wat kots ik van Ajax mijn cluppie. En weet jewat nog het ergste is, ik heb nu al geen zin in volgend seizoen onder ten Hag.
1 0
Pierre Heno
Ik ook niet. Niemand heeft daar zin in.
0 0
Pierre Heno
Wanneer Ten Hag er uit moet aan het eind van dit seizoen zal niemand er van opkijken. "Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar" luidt het dan. En die afkoopsom voor Ten Hag mag worden opgebracht door het huidige bestuur d.w.z. uit hun eigen zak. Ze hebben gezamenlijk al voor een veelvoud van deze afkoopsom aan tantièmes opgestreken gedurende de laatste 4 seizoenen. Daar kan dus nog wel wat van af voordat ze ophoepelen.
0 0
MankeNelis
Als je niet ken winnen moet je zorgen dat je niet verliest. Een karakterloze club is het geworden. Meer niet.
0 -1
Kikke
En wat hadden we zin vorig jaar in het nieuwe seizoen, Bergkamp en consorten hebben het aardig verneukt, door Bosz weg te laten gaan met consorten.. mogen we nu eindelijk, Jonk terug en Bosz, gaan we dan nu pas werken aan een Ajax die Cruijff voor ogen had? Past mooi bij de nieuwe naam! Dan mogen vd Sar en Overmars echt wel blijven, maar moeten ze die twee wel volledig de vrije hand geven! Ten Hag sowieso weg, die heeft werkelijk niks gebracht, snel weer terug naar de provincie...
0 -2
JanTa
Keizer mag misschien niet tactisch sterk zijn geweest maar er straalde van de spelers wel voetbalplezier uit. De 1e maanden dat het heel erg stroef liep kan je Keizer niet kwalijk nemen gezien wat er met Nouri was gebeurd. Nu zie ik weinig plezier omdat er een speelwijze gespeeld moet worden dat niet past bij de Ajax visie, er word gerommeld aan het DNA waardoor het mis gaat.
5 0
A-west
AS showtime, doe je werk beter en en ban dit soort hersenlozen meteen.
0 -2
Pierre Heno
eh...bestaat er eigenlijk ook zoiets als '5 op een rij' ?
0 -1
lekebusch
Gewoon van bestuur tot in het veld, niemand begaan met Ajax. Alleen met henzelf. Wie de schuld heeft en wie de schamele eer dient toe te komen.

Niemand praat met Wim, Peter eist vertrek vriendje van Dennis, Edwin blokkeert mark, vriendje wordt coach, machtstrijdje bij wisselvallig spel, paar kopjes rollen, ander vriendje van wordt coach, Danny schuif gewoon weer aan. Gewoonste zaak bij Ajax.

Spelers die half in de knoop liggen met een degradatie klant, laat staan in een échte wedstrijd, zoals vandaag, wat laten zien, zijn al bezig of het Barca of City gaat worden.

Zolang Ajax niet leert hoe je van een EL finale tot hier kan komen, één club vormt en begrijpt dat dit ook je eigen b.v. helpt, blijft het nog even zo. Jammer, echt.
9 0
A-west
Kluivert,s uitlating bij AT5: PSV deed meer zijn best. Wel heb ik ooit. Mijnheer staat nog net niet te lachen voor de camera. Deze
blaag moet voorlopig maar eens naar jong Ajax. Schandalige houding jegens de supporters. Dit soort uitlatingen geven aan hoe de instelling is bij sommige kleuters.
8 -1
Kikke
Wat een onzin, de clubleiding heeft gefaald, niet de spelers. Zet er een goeie coach neer, niet een ten Hag of Keizer... totaal te verwijten aan vd Sar en Overmars plus bestuur...
1 -1
Cello
De spelers hebben óók gefaald. Er wordt teveel door de achterban blind-gestaard op de clubleiding (die ook fouten heeft gemaakt). Echter de clubleding stond niet op het veld. De spelers wel. En nagenoeg dezelfde die eerder dit seizoen geen spaan heel hielden van ditzelfde PSV. Ze kunnen het dus wel. Tactiek wordt ook te belangrijk gemaakt, net als de coach, want welke bespreeking je ook vooraf houdt als trainer, na minuut 1 kan alles anders zijn en kan je hele strijdplan overboord. En dan moeten spelers het ook zelf doen!.
Tegenwoordig hebben we schijnbaar goede spelers die het alleen kunnen als hun handje wordt vastgehouden. Te gek voor woorden eigenlijk. In vroegere tijden werd dan het één en ander door spelers zelf omgezet in het veld als ze zagen dat het niet liep....nu doen ze dat niet, kunnen ze dat denk ik ook niet meer, want noem eens één speler vandaag die zoals dat heet de wedstrijd las?. Welke speler zag het fout gaan en waar het fout ging èn nam daar actie op?. Ze laten het maar begaan.....dat ging vroeger toch echt wel anders.

Het verhaal mging toch ook altijd dat Michels werd uitgelachen tijdens wedstrijdbesprekingen en dat zodra men het veld op ging men onderling tegen elkaar zei en zo gaan we het doen.... Bij Ajax had je in jaren 70 natuurlijk Cruijff die dat meesterlijk kon, in jaren 80 had je een Wouters, Muhren bijvoorbeeld en in de jaren 90 Rijkaard, maar ook Jonk en Blind die dat konden en deden. Dus afgezien van het invullen van de basiself en het basis strijdplan wordte denk ik nogal eens de rol, tijdens de wedstrijd, van een coach te belangrijk gemaakt. En dan...hoe vaak hoor je een coach wel niet zeggen dat zijn invloed tijdens de wedstrijd niet zo groot is en dat ie alleen in de rust en met het inbrengen van de 3 mogelijke wissels nog een beetje kan sturen.....
1 0
Tufono
Snotaap, hij heeft wel hét probleem aangekaart, ze willen niet hun best doen, want daar worden ze moe van! Tja, als ze nou ook op hun salaris worden gekort, dan hoor je ze anders piepen!
0 -2
jarenfan
Wanneer gaan de eerste slachtoffers vallen,......
vd Sar,ten Hag,........
5 0
Minsc
Daar gaan we weer, de hoofdschuldige niet noemen.
0 -2
Pierre Heno
Het hele bestuur in min of meer gelijke mate. En dat nu al 4 x op een rij. Wanneer er 14-18 jarige floptalenten worden aangetrokken mag je niet verwachten dat die ook maar iets zullen kunnen bijdragen in de wederopstanding van Afc Ajax.
Eind van komende zomer staat er meer dan 200 miljoen op de rekening van NV Ajax en kunnen de tantièmes weer worden uitgekeerd aan de heren.
1 -1
Cello
In het begin van het seizoen, ja zelfs na het Nouri-verhaal, had ik er nog wel vertrouwen in dat wbt het kampioenschap we een goed team hadden. Dat werd helemaal gesterkt na de ijzersterke eerste topper tegen PSV in de Arena.
Echter..... gaande het seizoen (eigenlijk ook al onder Keizer, maar helemaal onder Ten Hag) werd me steeds meer duidelijk, dat we dan misschien wel individueel gezien het betere team hadden, maar niet als collectief het beste team waren.
Stuk voor stuk (uitzondering daargelaten) hebben we een technisch betere voetballer dan bijvoorbeeld PSV, misschien wel op iedere positie. Maar wat wij niet hebben en dus onze spelers niet zijn: een team. Tel daarbij op dat ze veelal als kippen zonder kop op het veld rondrennen en je komt al gauw tot de conclusie dat het gogme ook ver te zoeken is, totaal geen voetbalintelligentie. Totaal niet!.
En verder, als dat nog niet genoeg was, is er helemaal geen leider binnen het team. Zo eentje die iedereen aanstuurt, die je op je plek zet als je niet goed functioneert tijdens de wedstrijd; die bijvoorbeeld binnen de lijnen de tactiek iets veranderd als dat tijdens de wedstrijd gevraagd wordt. Immers, de trainer doet de voorbespreking, stelt de tactiek vast, maar die kan soms al na 1 minuut overboord als alles toch anders blijkt te zijn, blijkt te gaan. Binnen ons team hebben we niet zo iemand. Niet Schone, niet Klaas-Jan en niet onze "grote" ster Ziyech. Mannen, die stuk voor stuk onze kar zouden moeten gaan en kunnen trekken. Niemand.

En dan hebben we nog de jonge garde, die niet alleen door media, maar ook door ons in 'no time' omhoog geschreven zijn. Gassies als Kluivert jr., maar ook De Ligt en ook Van de Beek. Allemaal slappe hap en best snel met hangende koppies als het niet gelijkt allemaal lukt in het begin. Dan moet je echt concluderen, dat ze niet thuis geven, niet genoeg in ieder geval. En ik weet wel....ze zijn idd nog jong, maar dan nog....je speelt in Ajax-1!. Ajax-1 is geen speeltuin, geen proeftuin, zoals Jong Ajax dat is en mag zijn. Wordt je geselecteerd en opgesteld in Ajax-1 dan mopet je het laten zien en wordt je als volwaardig selectielid beoordeeld. En dat is terecht, of ze nu jong zijn of niet.

En laten deze mannetjes eerst maar eens prijzen gaan pakken met Ajax, 1 a 2 volledige seizoenen met regelmaat presteren alvorens men al begint te kijken over de landsgrenzen, laat staan erover praten/speculeren. Onze jonge mannen zijn daar bij lange na niet klaar voor....ze zijn nog eigenlijk niet eens klaar om een volledig seizoen lang bij Ajax top te presteren.

En verder mag het toch eindelijk wel eens duidelijk zijn, dat de oudere garde allang niet meer van toegevoegde waarde is. Schone (te traag wbt handelingssnelheid èn sprintsnelheid), Veltman (heb er eigenlijk geen woorden meer voor en kan soms niet geloven dat iemand zo naïef kan voetballen, die al jaren in Ajax-1 inmiddels staat), De Jong (is geen schim meer van vroeger bij Ajax en idem het commentar bij Schone), Klaas-Jan (heeft slechts af en toe nog de uitstraling van weleer, maar kan het eigenlijk ook niet meer bolwerken).

En dan onze grootste ster. Hakim Ziyech. Ik begin me steeds meer af te vragen wat nu eigenlijk zijn toegevoegde waarde is. Op momenten strooiend met weergaloze passes, afgewisseld met de meest domme actie's of mislukte passes. Als je kijkt naar het gehele seizoen kan je bijna niet anders concluderen dat het eigenlijk maar een momenten voetballer is, die er af en toe staat voor het team, maar meestal niet. Hij kan maar niet de slimheid naar boven halen om dit team aan de hand te nemen en wedstrijden te beslissen dan wel niet verloren te laten gaan. En natuurlijk....je doet het met 11... maximaal 14, en niet alleen Ziyech, maar van hem verwacht je gezien zijn status gewoon net dat ietse-pietsie meer. Dus als er een club komt die hem kan verleiden dan heb ik er vrede mee als ie vertrekt. En wonnen we nu nog iets met dit stelletje..tsjah dan zou je dat vertrek als ramp kunnen betitelen.....maar nu met de beste wil van de wereld echt niet.

Ajax seizoen 2017-18 is verworden tot 11 eilandjes, met veelal eigenwijze gassies die maar niet samen een team kunnen vormen. Te vaak alles òf niets spelen, en tevaak niets krijgen.
6 -1
Pierre Heno
Met een tuinkabouter aan het roer wordt je hooguit de langste dwerg in het voetbal. Ten Hag zingt vanaf morgen elke ochtend " 1,2,3,4,5,6,7....wàs ik maar in bed gebleven". En gelijk heeft 'ie. FC Twente zoekt nog een trainer-coach om ze weer in één seizoen terug naar de kleredivisie te laten promoveren. Grijp die kans Erik en doe iedereen hier en in de achterhoek een groot plezier.
2 -2
Kikke
Hahaha helemaal mee eens! Je kan dat echt niet die jochies van achtien, negentien verwijten. Wel het club bestuur, Overmars en vd Sar! Plus natuurlijk de trainers, maar die eigenlijk ook niet, die worden daar ook maar neer gezet, zonder noemenswaardige prestaties of visie.... club leiding des te meer!
1 -1
Elflashy
Dit is mijn club mijn ideaal!
2 -1
Jariiii
De bonus van zo'n wedstrijd als vandaag is natuurlijk ook dat je alle spelers die nog twijfelden of ze nog wel of niet een seizoen langer bij Ajax zouden moeten blijven (Onana, De Ligt, Dolberg, waarschijnlijk ook Neres) het beslissende zetje hebt gegeven.
Wat een ellende allemaal.
6 0
AlexIbarra
Dat was de hoofdreden dat ik hoopte dat we Psv met lekker voetbal (dus niet met 'de beuk erin') van de mat zouden spelen met een nulletje of 4.

Dat we tegen een relatief sterke tegenstander het team aan het werk gingen zien zoals dat er over 3 maanden moet staan. Waarbij iedereen denkt: Kut, geen prijzen maar toch wel heerlijk voetballen hier met dit team.

Het tegenovergestelde was helaas het geval.
0 0
Cello
Al was het ook mogelijk geweest dat wanneer je PSV alle hoeken van het veld had laten zien en ze dus weggespeeld zou hebben, dat dan al helemaal de clubs weer aan de poort van de Arena zouden staan om onze spelers op te komen halen. Met hele grote geldbuidels.....

En we kennen onze pappenheimers inmiddels wel; de geldbuidel gaat toch echt bij de meesten vóór alles. En velen, ook hier op AS, geven de spelers eigenlijk nog groot gelijk. Immers zij zouden ook het geld pakken.

Tsjah. Tuurlijk betalen ze in de grote competitie's makkelijk 5x meer dan hier. Maar echte uitkeringstrekkers, zoals sommigen ons willen laten geloven, zijn Ajax-1 spelers echt niet. Soms stromen ze met een jeugdcontract binnen in het eerste team, maar zodra ze vast overgeheveld worden naar Ajax-1 gaat ook de zaakwaarnemer aan het werk en is er echt geen sprake van een tiental duizenden euro's.... dan gaat het al rap naar een paar ton. En sommigen zijn dan nog niet eens 20 of misschien net 20/21. Dat noem ik allang niet meer ff op een houtje bijten. En dat eeuwige gelul over het moeten onderhouden van familie. Ook zo'n dooddoener. Bij een Afrikaan kan ik me er nog wat bij voorstellen (al valt het levensonderhoud in Afrikaanse landen niet te vergelijken met Europa); maar Europese gasten, die hun familie moeten onderhouden????. Kom op zeg!. Of dooddoener dat voetballers het moeten verdienen vóór hun voetbalpensioen. Waarom?. Zijn ze als ze 35-37 jaar zijn dan al arbeidsongeschikt?. Moeten ze dan de rest van hun leven onderuit zitten op de bank thuis en kunnen ze niks meer?.

Nee die praatjes geloof ik allang niet meer.. De meesten komen ook na hun carriere best wel goed terecht, al was het maar in een soort van pr-funktie ergens vanwege bijv. de naamsbekendheid die ze te gelde kunnen maken. En tuurlijk zijn er uitzonderingen. Maar kom op hè. Werken kunnen ze ook heus nog wel als ze met voetbalpensioen gaan. De wereld houd niet op al willen ze het je wel laten geloven.
0 0
AjaxPassion
Kut bug
0 0
Jelephi
Weet je wat nog wel het meest trieste aan deze hele situatie is. Is dat dat de supporters zich altijd 4/5 jaar in de zeik laten nemen voordat er eens wat gebeurd. En als er dan wat gebeurd, het altijd halfslachtig gebeurd omdat er veel te veel is beloofd. Zo ook nu met het nieuwe Home en geld voor acties.
2 0
Wesl
Zolang Ajax gezien wordt als een springplank naar de europese top, zal geen enkele trainer een solide team kunnen bouwen. Spelers zijn veel te individualistisch
1 -1
Dwergje48
Vorig seizoen hadden we een goed team.
1 0
Duif63
En wonnen we ook niks. Maar daar zat wel veel meer potentie in. Met 2 of 3 echte versterkingen hadden we dit jaar de dubbel gewonnen en Europees overwintert. Maar ja, Marc en Edwin en toen ook nog Dennis dachten er anders over. Zie hier het resultaat.
1 -1
Kikke
Sorry moest plusje zijn..
0 0
Pierre Heno
Zolang de vlag en wimpel van NV Ajax hoog in de wind wappert kun je Afc Ajax wel naar Zorgvlied brengen.
4 0
Woodenshoe
Dat is inderdaad de kern van het probleem
3 0
niquedegraaff
Ik zag het vandaag ook weer, dat eindeloos doorcombineren tot in den treure en dan als je eenmaal op 1 meter van het doel staat in paniek raken en niet weten wat te doen (scoren). Dit was ook héél duidelijk zichtbaar in het laatste jaar van Frank de Boer.

Jammer dat men in plaats van op zoek te gaan naar een type Bosz, wéér voor de Frank de Boer weg gekozen hebben. Frank heeft óók heel veel mazzel gehad met al die kampioenschappen.
3 0
MortenOlsen
Klopt. Volgens mij (ik weet dit niet zeker, zou het moeten nakijken) had Peter Bosz vorig seizoen ook meer punten gehaald dan Frank de Boer in elk seizoen dan hij kampioen werd. Vorig seizoen deden we het natuurlijk wel gewoon heel erg goed, ook in de competitie, alleen hadden we de pech dat Feyenoord net 1 zo'n zeldzaam topjaar had. Psv kwam er vorig jaar nog minder aan te pas dan wij, die verloren uit en thuis van 010. Wij haalden finale EL en eindigden 1 punt onder kampioen Feyenoord. Daar kon ik meer vrede mee hebben dan nu 10 punten achter Psv en vroegtijdig uitgeschakeld in Europees verband en in de beker eruit tegen uitgerekend FC Twente dat nu dus het zwakste jongetje van de klas blijkt te zijn.
0 0
Bobbaasje
https://twitter.com/bart_sanders/status/985543938189783040?s=21

Zie hier onze verrader binnen de organisatie van Ajax: Hennie Henrichs.
19 0
Babangida83
Bron van het laten falen van plan Cruijff (en eerder de aanpak van het rapport Coronel). En de reden dat we straks met Van Gaal opgescheept zitten als algemeen directeur. En wij maar om het hoofd van onze voetbalheld Sar schreeuwen. Die zou een stapje terug moeten doen, naast een ervaren man.
Maar voor deze puinzooi is Henrichs persoonlijk verantwoordelijk. Al jaren. Wordt tijd dat ie oprot en dat de directeur eindelijk zijn werk kan doen.
5 0
IDJosh
Die moest sowieso als eerste de club uit, maar nu al helemaal.
6 0
X-RaY
De alfa rat.
7 0
Verthongen
Wat haat ik die man, op dat niveau word de club helemaal kapot gemaakt... komt overal in terug.
10 0
Jeugdtrainer
Heerlijk dat dit op beeld staat!
11 0
AjaxDaniel
Zoveel mogelijk delen
10 0
Jelephi
Die gast moet je echt afschieten
11 -1
MrPink
Persona non grata!
10 0
Djabber
We leven nu echt in het tijdperk dat Ajax de meest gehate club is door in het verleden behaalde resultaten, maar niet de juiste mensen heeft om voetballen te domineren. Kortom we vangen alle klappen, zonder er zelf uit te kunnen delen. Erg pijnlijk dit allemaal.
9 0
MrPink
Ach, in Europa kunnen ze alleen Ajax. Wij hebben NL op de kaart gezet!
3 0
Kikke
Kennen.. wat is kunnen?
1 0
MrPink
Aantal spelers staat buiten de bus. Ze staan de mensen te woord. Jeroen Slop ook. Na wat geschreeuw is het nu rustig.
2 0
Pierre Heno
Jeroen Slop erbij? oh ..dan is het allemaal prima geregeld. Top.
2 0
MrPink
40/50 man bij de slagboom poeh hee
0 0
AjacNouri
Beter dan niemand!
0 -1
MrPink
Het boeit die spelers toch niks. Die kijken straks op hun bankieren app en gaan languit op de bank.
5 -1
Pierre Heno
en de meesten vertrekken bij Ajax dus wat kan het hen allemaal nog schelen.
4 0
Kikke
Hoezo vertrekken bij Ajax, wie wil ze hebben dan? Niks gewonnen dit seizoen hoor, geen europees voetbal, geen titel. Hartstikke jong...
0 0
supporter sinds
Wat een seizoen ...
achteraf ging het al mis met de finale tegen united. Wij dachten als fan dat we terug aan de Europese “semi” top waren. Op de achtergrond woede echter een asociale machtsstrijd. Bosz en kneuzen bleken passanten die weg moesten. De verkoop van sanches , traore, Klaassen, tete en riedewald werd niet goed of slecht op geanticipeerd. De keuze voor marcel keizer werd niet breed gedragen binnen de club... de kiem werd gepland voor een hopeloos seizoen. Het drama Nouri was vreselijk voor iedereen binnen de vlub en voor iedereen met een Ajax hart. Europees lagen we er al in de voorronde uit door tactische missers van keizer tegen Europese laagvliegers.. Ajax onwaardig. De competitie start was slecht .. Nouri was toen nog een excuus al vind ik wel dat daar door Ajax slecht mee is omgegaan. Op mentaal vlak hadden ze daar meer professionele ondersteuning moeten bieden. Op het moment dat Ajax er doorheen leek te komen werd na een beschamende bekernederlaag tegen “iedereen wint van Twente - behalve Ajax - keizer vervangen door ten hag. Onbegrijpelijk. Net keizer verdween bergkamp - met wie de situatie 6 maanden na dato nog steeds niet is opgelost.. en Spijkerman. Tagliafico kwam als versterking .. een paar maanden te laat maar een van de weinige lichtpuntjes.. en begon de soap younes ... na de winterstop wonnen we zoals gewoonlijk van Feijenoord in een saaie topper.. daarna is het minder en minder gegaan met een climax vandaag tegen PSV. Wie is verantwoordelijk om die Siem de Jong terug te halen naar Ajax .. een schande.. Veltman passeren na 1 wedstrijd weer terug in de basis en vandaag weer al aanvoerder.. wat een triestheid.. zyech de beste speler op de Nederlandse velden voetbalt alleen voor zichzelf.. hij heeft niets met Ajax en door zijn houding heeft het Ajax publiek ook biets met hem. Trainers die geen keuze durven maken om frenkie de jong op het middenveld te positioneren, cassierra ondanks prima inzet geen kans geven ondanks falen van Huntelaar. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik kan alleen tagliafico, doorbraak de ligt, en de naamsverandering naar Johan Cruijff arena noemen als lichtpuntjes.. ik ben alle thuiswedstrijden geweest en heb niet een hele goede wedstrijd gezien .. gewoon triest !! De klote sfeer inde arena van de laatste jaren.. bah ..is er licht aan de Tunnel ? Nee helaas .. zolang dit zooitje het voor het zeggen heeft gaat het om macht , geld en vriendjes.. gelukkig kreeg ik twee weken terug al een mailtje of ik mijn seizoenkaart wilde verlengen .. ik wil eigenlijk een excuusbrief dat ze onze mooie club naar de klote hebben geholpen. Volgend seizoen ben ik er toch weer bij en hoop dat er de komende maanden veel dingen gaan veranderen. sorry voor het lange verhaal maar ik ben het ff kwijt.. Tot Ajax ✖️✖️✖️ Deze club mogen ze niet van ons afnemen ✖️✖️✖️
21 0
Duif63
Goed verhaal. Respect !
1 0
Simon1
WIJ WILLEN KOPPEN ZIEN, WIJ WILLEN KOPPEN ZIEN!!!!!
1 -2
MrPink
https://twitter.com/ajaxlife/status/985588974965182465
0 0
Stefanaladin
al nieuws over een opgewachtte bus of nog niet?
2 0
AntiCatenaccio
Bus opgewacht.
3 0
Murph
Klopt
1 0
Stefanaladin
is dit een grap of is het echt zo want dan wil ik weten hoeveel man er staan
0 0
supporter sinds
3 man met muts op ..
3 0
MrPink
Klein groepje, gaat ook nergens over.
0 0
Stefanaladin
jammer inderdaad
maar teminste een paar
0 -1
rogerbandit
Ik laat voor het eerst in 7 jaar me plek in de Arena as donderdag tegen VVV leeg. Ik wil er ff niet bij zijn. Om je kapot te schamen. Heb zo'n vermoeden dat ik niet de enige zal zijn..........
6 0
supporter sinds
Ik snap je .. maar juist nu moeten we met zijn allen gaan en een keihard statement maken naar bestuur, directie, trainers en spelers. De club is van ons en niet van al die passanten.
3 0
Jariiii
Maar maak dan ook een statement.
Een hele wedstrijd lang leuzen (geen agressie, dat is iets anders) tegen het bestuur, dát zou mooi zijn.
0 0
Afca85meer
Ik ga ook niet. Laten we een statement maken.
4 0
AFCAlways
Alsof het anders wel vol zou zijn... dit gaat echt niet opvallen..
2 -1
niquedegraaff
Lekker pessimistisch weer. Denk dat een statement wel goed is. Als meer mensen hier aan mee doen, gaat het wél opvallen.
1 0
ElBlanquito
off topic; Onana held!! mag mij van mij nog heel wat jaren blijven.
6 -1
kaashaas
Ik heb nog liever Frank terug dan deze clown
9 -1
Djabber
Inderdaad. Ik durf het bijna niet toe te geven. Alles is beter dan deze mafkees.
0 -1
MrPink
Ja, Frank was ook niet alles maar heeft wel Ajax in zijn hart. Alles is beter dan clown Ten Hag.
7 -2
Simon1
Zal nooit meer die uitbarsting vergeten toen ze één goal tegen kregen terwijl ze dik voorstonden. Frank = Held.
7 0
Pierre Heno
Vijverberg was dan wel weer een stukje minder toch?!
1 0
MrPink
Was dat niet NEC uit? Mooi was dat.
3 0
liefhebber1
Wat verdedigen we ongelooflijk naïef .
Kijk toch eens bij die 2-0.
Ik heb het er dan nog niet eens over hoe De Jong mag koppen tussen 2 personen in, maar ik wil het hebben over de voorzet welke heel simpel gegeven mag worden.

Veltman maakt nog niet eens een sliding om de voorzet eruit te halen....hoe is dit toch mogelijk ?

Ik wil graag verdedigers zien, waar de aanvallers bang voor zijn.
0 -1
Duif63
Die hadden we met Tete maar die is hier door iedereen uitgekotst. Nu zitten we met Kristensen en Orejuela opgescheept.
1 -1
A-west
Er is werkelijk niet èèn spleler die mag lullen over een transfer. Ziyech en Schone die steeds maar met zijn tweeen bij een vrije trap of corner staan. Wat is dat voor gedoe. Eén is lijkt mij genoeg.
Laat van Gaal maar de boel overnemen. Dan luisteren die snotapen eens een keer. Heel die mentaliteit deugd niet meer. Er is geen gezag meer. Bij Bayern heb je geen vriendjes cultuur. Rummenique en Hoenes bepalen alles en hebben geen vriendje als trainer. Zij kijken van boven op afstand mee. En grijpen in als dat nodig is. Moeten ze bij Ajax eens naar kijken. Ga daar maar in de leer. Misschien leren ze ervan.
7 -1
Kikke
Van Gaal? Nee echt liever niet, Bosz en Jonk heel snel terug, kunnen we de naam Cruijff Arena eer aan doen en deze twee minstens vijf jaar laten zitten... ooo ben weer aan het dagdromen, over hoe mooi het kan zijn....
0 0
Simon1
Sorry, maar liever wel. Gaan er i.i.g. wat rotte appels weg. ^^
0 0
Pierre Heno
en heel wat goede spelers ook.
0 0
ajaxtukker89
tsja dit was niet goed nee, maar heeft iemand een idee hoe je zo iets beter kunt leiden ja peter bosz leuk zo seizoen maar die man heeft ook nog nooit geen prijs gewonnen ,
vond overigs al onzin om ten hag te halen had reiziger met bogarde dit seizoen lekker laten afmaken , van het begin was het al om te janken
0 0
aniel.rambharos
LOUIS VAN GAAL,LOUIS VAN GAAL, LOUIS VAN GAAL!. De enige die Ajax weer op de rit kan zetten. Oprotten met v.d. Sar, T. Hag!.
P.Bosz is wel een goede trainer, maar ook hij is geen kampioen geworden met Ajax. De enige die dat gelukt is, door tussentijd naar Ajax terug te keren, ja..... F.de Boer!.
Zeker is wel, dat het geen zin heeft om de spelers af te schepen, want als je als trainer een visie hebt, waarin de spelers zich daarin niet kunnen vinden, dan ligt het gewoon aan de trainer. Wat ETH wil, is niet wat de jongens willen.
1 -10
Simon1
Waneer komt die schoonmaak nu eens?

Out:
- Van der Sar
- Erik ten Hag
- Kristensen
- Veltman
- Schöne
- Huntelaar

In:
- Jonk
- Bosz
- Goede spelers die het verschil kunnen maken
2 -5
Dwergje48
‘Goede spelers die het verschil kunnen maken.’


Goh, dat ze daar nou nooit aan gedacht hebben. Dit is onze redding.
4 -1
Simon1
Schijnbaar niet als je ziet met wat ze aan komen kakken. Vind jij Siem de Jong onze redding? Voor zover ik weet hebben zij een compleet scoutingsnetwerk en ik niet. Lijkt me dus logisch dat zij daar veel meer uit kunnen halen.
1 0
Dwergje48
Als je niks te zeggen hebt, zeg dan ook niks.
0 -1
Bjorn
Op de lange termijn willen we iets veranderen binnen Ajax. Laat een passant als de trainer (voor nu) met rust. Beginnen bij de kern.

Richt je op Henrichs en alles wat eromheen zwermt. Het doek moet vallen voor deze mensen.

Geef ons Ajax terug. F-side, AFCASC... zijn we wakker?
2 -1
AjaxPassion
Jammer
0 0
anrejane
Laten we eerlijk zijn: het seizoen mislukt niet door deze ene wedstrijd, die je nu eenmaal altijd zou kunnen verliezen. Voor de zoveelste keer heeft Ajax zich laten afbluffen door ploegen waarvan iedereen weet dat ze tegen Ajax op hun scherpst zijn: zes verliespunten tegen Vitesse, 5 verliespunten tegen Utrecht en 4 verliespunten tegen ADO. In dat soort wedstrijden komt Ajax al jaren fysiek, qua ervaring en qua instelling tekort. Ik zou eindelijk weleens twee aankopen willen die specifiek dáárop gericht zijn en niet de zoveelste jonge talentvolle maar daardoor ook wéér wisselvallige, fysiek én mentaal onvolwassen en kwetsbare spelertjes!
10 -3
Simon1
Dus jij wilt spelers selecteren op hun mentaliteit? Sorry, maar is dat niet gewoon de norm voor iedere topsporter? Als die er niet is, wat doe je hier dan in godsnaam? Daarnaast moeten ze wel verder kijken, anders krijgen we weer van die domme krachten als Gudelj. Weten van voren niet wat ze achter doen.
2 -2
Jeugdtrainer
Heel makkelijk scoren. Iedereen wil mentaliteit 'zien'. Maar wat als ik zeg dat je met een middenveld met Frenkie - Blind - Donny heel energiek kan spelen. Dan zie je ook ineens mentaliteit hoor, zolang je tactisch plan maar klopt. Iniesta - Busqi - Xavi is ook heel energiek geweest.

Of wil jij 'een type Gudelj' laten spelen voor Frenkie?
1 -2
Babayaka
Ik mag toch hopen dat mentaliteit alleen niet voldoende is, ze moeten wel kunnen voetballen, een voorzet die 7van de 10x aankomt is best handig, in plaats van een voorzet die 1op de 20x aankomt
1 0
Jeugdtrainer
Dat zeg ik toch in principe? Kies voor voetbal, creëer met je tactiek de voorwaarden dat ook de meest pure voetballers volle bak kunnen rennen/mentaliteit eruit kunnen halen. Zo moeilijk is dat niet.
0 0
Knalpot
Knul er valt niet altijd voor voetbal te kiezen wat anrejane zegt is dat je voor een x aantal wedstrijden per jaar wat andere spelers nodig hebt, en nee die hoeven niet 34 wedstrijden in de basis te spelen. Bij 10 van de 17 uitwedstrijden kan je net zo goed eens streepje zetten door kluivert en neres (die doen gewoon niet mee) wat zou het lekker zijn als je dan een ik noem maar een Linssen als back up hebt staan die dolblij dat ie bij zo'n grote club mag voetballen en daardoor de ballen uit zn broek schoffelt.
0 -1
Jeugdtrainer
Dat is dus zo’n kul. Linssen. En ik het niet puur op Linssen betrekken, maar om de type. Maar het is gewoon heel anders voetballen bij Ajax als bij een omschakelwedstrijd zoals clubs als Groningen, NAC en Twente bijvoorbeeld elke (!) wedstrijd spelen. Zelfs Sparta gaat niet met elf man achter de bal spelen tegen AZ of Groningen of Twente.

Dan red je het niet met types als Linssen en Weghorst. Dan moet je dribbel en techniek hebben, maar ook spelers die een pass kunnen geven. Ik zou tegen die muren bv altijd met een type als Mazraoui spelen om die lopende mensen te vinden. In elk geval niet met een Linssen ofzo.
0 0
WillyBrokamp
Helemaal eens, types als Wouters en van Halst, die Deen wiens naam me nu even niet te binnenschiet. Dat soort killers heb je gewoon nodig. Juist dan kan de rest excelleren.
1 -1
Babayaka
Lerby arnesen ?
0 0
Jeugdtrainer
Kan ik al ergens de petitie 'JA tegen PETER B' tekenen?
14 -2
anrejane
Ik snap die verheerlijking door jou en anderen van Bosz totaal niet. Ja, na de uitschakeling in de Champions League waren de Europese wedstrijden vorig jaar (overigens met heel veel geluk) geweldig, maar zelfs in een jaar waarin PSV bij wijze van uitzondering faalde en waarin alleen afgerekend hoefde te worden met een zéér matig Feijenoord, lukte het hem niet om kampioen te worden. Weten jullie dat Ajax dit jaar (waarschijnlijk aanzienlijk) meer punten gaat halen dan onder Bosz? Kortom, het falen ligt niet alleen aan Ten Hag (of Keizer) en alleen het terughalen van Bosz is absoluut geen oplossing. Het probleem is al jaren hetzelfde: een gebrekkige balans tussen techniek en mentaliteit. Er zijn te veel jonge, technische spelers en te weinig ervaren spelers die mentaal en fysiek hun mannetje staan en die ook in moeilijke wedstrijden altijd goed presteren. Zoals ik al eerder aangaf, komt dat al jaren tot uiting in veel te veel puntenverlies tegen middelmatige en wisselvallige teams zoals ADO, Vitesse en Utrecht, die tegen Ajax altijd hun beste wedstrijd spelen en waar Ajax (net als vandaag overigens) dan altijd onvoldoende inzet en mentaliteit tegenover stelt. Ik bedoel maar: je wint de oorlog niet met een middenveld met Schöne (te langzaam, fysiek en mentaal niet sterk), Ziyech (mentaal en fysiek niet sterk, wisselvallig) en Van de Beek (onervaren, wisselvallig en fysiek niet sterk). En ook in de verdediging kosten de onervarenheid (bijvoorbeeld zwak optreden van Wöber) en puur gebrek aan klasse (Veltman) veel punten. Er hoeven nu echt geen jonge (dus onervaren, fysiek zwakke en wisselvallige) talenten meer te worden gekocht. Ajax heeft behoefte aan twee of liefst drie oudere, ervaren, technisch misschien iets mindere maar mentaal ijzersterke versterkingen ten behoeve van een goede balans.
5 -6
Knalpot
Hear hear eindelijk iemand die het snapt! Je moet er wel ff bij zeggen dat die niet alle 34 wedstrijden hoeven te spelen anders krijg je weer dat jeugd in de weglopen verhaal over je heen van de
'oogkleppers'
1 -2
niquedegraaff
Noem eens een betere trainer dan? Bosz heeft het prima gedaan vorig seizoen. Mooi voetbal én tot het eind meegedaan aan het kampioenschap. Voor mij droomscenario als hij terug komt en WEL die interne steun krijgt.
2 0
Jeugdtrainer
‘Van jou’

Ik heb het idee dat je nooit mijn posts leest. Ik ga idd een heel eind met Bosz’ visie mee. Maar tegen kleine teams had hij aanpassingen moeten doen, net wat meer creativiteit in loopacties toe moeten staan. Ik aanbid Bosz zeker niet blind.

En je kunt wel simpel roepen ‘3 mentaliteitspelers’ erbij. En waar moeten die spelen dan? Op de plek van Frenkie de Jong?

Ook een middenveld met Iniesta - Busqi - Xavi heeft heel energiek gespeeld. Maar het gaat erom dat je de meest pure voetballers dat op kunt laten brengen. Heel simpel, maak afspraken over wie waar achter de bal blijft en hoe groot de onderlinge afstanden op dat moment zijn. Dat kan ook met Frenkie - CVM - Donny en met Sinkgraven op linksback, bv. Daar hoeft geen ‘bodybuilder met mentaliteit’ voor op het veld te staan.
1 0
Simon1
#TenHagOut!
#BoszIn!
8 -3
Morrissey
Wat een kut jaar: Nouri, ikzelf incomplete dwarslaesie, geen kampioen.
11 -1
Sampaoli
Veel sterkte.
3 0
Jeroen127F
Heel veel sterkte er zijn belangrijkere dingen in het leven.
2 0
BrandjeXL
Sterkte maatje!!
1 0
Jeugdtrainer
Heel kut inderdaad. Maar je wens is uitgekomen, vuurwerk is naar beneden gegooid. Blij?

Ik ben heel empatisch hoor, sterkte kerel, maar zulke reacties kun je verwachten na je eerdere post.
2 -3
Morrissey
was het hoogtepunt van de wedstrijd.
0 -2
godofajax1900
Geef bosz 10 miljoen en een contract van 5 jaar + excuus
7 0
Dwergje48
10 miljoen salaris? Gaat het?
1 -1
Simon1
Hij kan toch het salaris van Van der Sar én Ten Hag krijgen. Wellicht dat er nog wat bobo's opstappen, kan dat geld ook naar Bosz. :P
1 0
Boer Gijs
Supporters al jaren slachtoffer van genant Ajax
9 0
blava
genant slecht Ajax.
0 0
WillyBrokamp
Het gaat op hoog niveau donderen en bliksemen daar kunnen we vergif op innemen. ETH blijft nog 1 jaar tenzij hij zelf weg wil, Sar gaat zeker weg en Overmars zal denk ik nog maar 1 seizoen aanblijven. ETH is mede op zijn voorspraak gehaald...dus
Ik verwacht dat ze niet op een miljoentje meer of minder gaan kijken en in iedere linie een topper gaan halen.
1 -1
MrPink
Niemand wil in de Eredivisie voetballen!
0 -1
Duif63
Eindelijk de kanonnen van Overmars haha. Wel 4 jaar te laat, maar goed.
1 0
Simon1
Wie willen ze gaan halen dan? Welke topper wilt nu nog naar de eredivisie toe? Lekker op dat kut kunstgras balletje tikken. En met de visie van Ajax liggen wij er toch bij de voorrondes van europa er al uit? Ik zie Overmars al bellen naar Messi... "You wanna play for Ajax?" "We are the best..." Vorig jaar had Bosz met deze groep, en uiteraard Sanchez, Klaassen en Traoré, de finale EL gehaald. Sanchez missen we zeker, maar De Ligt vervult die rol met ferve. Klaassen was nooit goed genoeg voor Ajax en op Traoré liep iedereen maar te fitten. Het enige wat echt heel duidelijk veranderd is, is de strategie die Ajax erop nahoudt en de omgang met spelers. Vroeger werden de "kikkers" gewoon op de bank gezet en verkocht en nu staan ze iedere week weer in de basis. Ik zie geen hoog druk zetten, snelle aanvallen, vechtlust en ga zo maar door. Alsof Bosz het allemaal heeft meegenomen. Wie is er daarvoor verantwoordelijk? Van der Sar! Dus opbokken met die pinokio.
0 -2
WillyBrokamp
Dat is ook zo, de balans is zoek. We zijn gewoon een minder "team" als psv. En dat met al dat talent en centen genoeg om evt de juiste key spelers te kopen voor het evenwicht in je selectie, Dat kan toch niet...dan klopt er iets heel erg niet
0 0
Simon1
Ajax durft niet gerichte aankopen te doen zoals met Tagliafico. Leuk dat eigen jeugd, maar met jeugd win je niks. Het is de levensader van Ajax op financieel en sportief gebied, maar voor dat laatste stapje heb je aankopen nodig. Neem nu eens de '6 positie. Die is al jaren vacant en ze hebben er nooit iemand voor gehaald. Hoe kansloos is dat beleid. Alle posities dubbel bezet.
0 0
godofajax1900
Wij hebben nu langer om ons alvast voor volgend sz te richten

O nee eerst zorgen dat we het seizoen niet nog een flater geven en 3e worden
0 0
Matts
Tot de 2-0 vond ik het nog niet zo slecht. Middenveld stond best goed, met name Ziyech speelde sterk. Daarna was het idd huilen met de pet op. Voor- en achterhoede allebei dramatisch.

Helaas. Op naar volgend seizoen; veel kutter dan dit jaar kan het niet echt worden.
2 -2
Jeugdtrainer
Helemaal eens. Ajax speelde best aardig in de eerste helft. Maar PSV is zó onwijs effectief. Daarna is de ploeg geknakt. Begrijpelijk, menselijk ook.
4 -1
Simon1
Wie zijn er ontslagen?
4 -1
ditisdebeslissing
Haha ik zit ook telkens te refreshen maar helaas.
2 0
Simon1
Ze moeten wel even haast maken hoor. Straks zijn we weer niet klaar voor de voorrondes van de CL.
2 0
Vreker
Ik vind dat van der sar, overmars en het RVC ook wel iemand geslachtofferd mag worden. Door de slechte situatie rond de trainers en door andere bestuurlijke fouten (Ziyech op de laatste dag van de transfermarkt aantrekken bijv). Toch is het makkelijk om naar de andere te wijzen dua vind ik dat wij als supporters ook onszelf in de spiegel mogen kijken. Ik vind dat wij ook wel eens een groot protest mogen doen om het bestuur onze stabdpunten te laten zien. Wat willen ze met het geld doen? Daar moeten wij een antwoord op eisen. Ik vind dat we ze de afgelopen jaren ook veel te veel hebben laten aanmodderen met transfers. Daarnaast merk ik ook geen enkele hulp vanuit de KNVB, wat is hun plan om het bergafwaardse spiraal van de NL competitie om te draaien? Misschien samengaan met België?
3 0
Pierre Heno
KBVB en KNVB: Jut en Jul competities samenvoegen. Allez sunne!!
0 0
WillyBrokamp
er gaan ook heus wel koppen rollen, maak je geen zorgen
0 0
MrPink
17 clubs zijn blij vandaag, wat zeg ik? Heel NL. Zegt ook wel wat. De haat is erg groot.
2 0
ajaxpat
schijnbaar is het op de Coolsingel drukker dan op Stratumseind
0 0
WillyBrokamp
Ik vind dat eigenlijk heel naar. Zal wel deels afgunst zijn. Je zou wat meer compassie verwachten na zo'n seizoen. Ik ben te oud en te soft waarschijnlijk.
3 0
Duif63
16. Bij Twente lopen ze ook niet bepaald de polonaise.
1 0
Sampaoli
Dit is zeiken om het zeiken, maar ga het toch posten. Ik erger me zo verschrikkelijk aan Joel Veltman, wat een verschrikkelijke speler én vent. Het is een pussy, continu lachen met de tegenstander, handjes uitdelen en als voetballer wilt hij de grote man uithangen maar heeft vandaag weer in niks laten zien dat hij de aanvoerder van Ajax is. Gelatenheid, als een mietje. Nooit meer opstellen.
7 -4
Jeugdtrainer
Ach, met het publiek erachter kun je nou eenmaal veel meer permitteren. Dat hoort allemaal bij het spel, joh. Je moet vuurtjes in uitwedstrijden niet aanwakkeren, dat is stomste wat je kunt. En dus vind ik dat Joel het zowel thuis, als uit, in die zin, goed gedaan heeft. Thuis vol erop, fel, aanpakken. Uit, handjes geven, de vriendelijke gast uithangen, maar in de duels wel hard. En dat deed hij wel degelijk.
2 0
godofajax1900
Niemand is perfect maar als je voor ajax bent scheelt het bar weinig
0 0
ST
Wij zijn Ajax wij zijn de rijkste!
9 0
Ajaxtrouw
Met geld los je ons probleem zeker niet op
0 -5
JanTa
Dat schept verplichtingen die Ajax al 4 jaar lang niet heeft waargemaakt. Wanbeleid is dat.
3 0
WijZijnAjaxWijZijnDeRijkste
uiteraard
0 -1
ST
Welke grote Ajax coryfee staat er op? Dit was het moment voor Cruijff geweest. Nu hij het niet meer kan, wie gaat het doen? Wie staat er op en pleegt de coup? Ik tel 24 uur af en dan zal Vd Sar bekend hebben gemaakt dat hij stopt bij Ajax. Reden voor een feestje. Die arrogante kwast is alles wat Ajax niet nodig heeft.
2 -1
Bjorn
Niemand ben ik bang. Alleen Johan had deze statuur in mijn ogen.
1 0
charis
Heer Henrichs zit nog binnen de club, geen enkele reden tot een feestje.
2 -2
ajax4ever01
Volgende week zullen de supporters in de Arena vast weer braaf doen alsof er niets aan het handje is.
3 -1
Dwergje48
Kom eens met een idee dan.
1 -2
Nijmegenaar
Spandoeken? Witte zakdoekjes? Als de onvrede echt zo groot is als AS doet vermoeden, dan mag er best een stevig signaal worden gestuurd. Zeker na zo’n wanprestatie als vandaag, wat zeg ik, het hele seizoen!
1 0
Dwergje48
En dan? Een directie die dat ziet en daardoor aanpassingen maakt is pas incompetent.
0 0
X-RaY
Kijk nu al uit naar kale & kokkie.

Gestrekt been erin.
0 0
Murph
Nieuwe trainers ?
0 0
X-RaY
Haha kokkie rost die mentaliteit er wel in dat is een ding wat zeker is.
0 0
Kesjax
Een positief iets: een slechter seizoen dan dit seizoen is niet mogelijk, volgend seizoen gaat hoe dan ook beter worden.
0 0
pinquin
Grote schoonmaak zal gaan komen in de selectie...vd Sar/Overmars/TenHag zullen blijven om het spelersbeleid voort te zetten die in december is gestart.

Onana/Ziyech/Veltman/Younes/Viergever zeker weg
Orejuela/Cassierra/S de Jong afscheid nemen. Geen kans op basisplaats en er zijn al "vergelijkbare" spelers
Huntelaar/Schone/Wober uit de basis
Kluivert/de Ligt/Dolberg zien hopelijk in dat ze er nog niet zijn en blijven

van de normale wisselspelers of Jong Ajax is er niemand die tegen een basisplaats aanzit

Dus nodig:
Keeper - aankoop - van Leer
RB - aankoop - Kristensen
RCV - de Ligt - Schuurs
LCV - aankoop - Wober
LB - Nico - Sinkgraven

vm - aankoop - Schone
rh - de Jong - aankoop
lh - vd Beek - aankoop

rb - Kluivert - Bandé
s Dolberg - Huntelaar - jong top talent
lb - Neres - aankoop

En het liefst ook geen aankopen waarbij een duidelijke hierarchie (basis-wissel) zichtbaar is...de bank moet sowieso sterker zodat je niet zo dusdanig verzwakt bij een blessure zoals dit seizoen
0 0
Sampaoli
Huntelaar moet godverdomme nooit meer spelen, wat een aanfluiting. Verder wel eens, behalve over Cassierra.
2 0
Ajaxtrouw
Word er nog steeds niet warm van
0 0
Morrissey
Ohhh wat zijn ze slecht zo slecht ohhh zo slecht.

Mijn Ajaxhart bloed.
2 0
X-RaY
Het gutst eruit idd :(
0 0
charis
je bent zo sterk als de zwakste schakel en in dit bedrijf (dat zijn we helaas) zijn erik,edje en in mindere mate marc zwakke schakels , maar de zwakste schakel lijkt onaantastbaar en lekker veilig op zijn plucje troon te zitten. Ook Henricjs mag zich gaan komen verantwoorden.
0 -1
Murph
Wij zijn AJAX wij zijn de ......
0 0
MrPink
Rijkste!!
3 0
Ajacied33
De beste niet,wel de allermooiste club!!
4 0
Sampaoli
Kan toch alleen maar aan Ajax denken dus ff een rondje cijfers:
Onana - 6
Veltman - 4
De Ligt - 5.5
Wöber - 3
Tagliafico - 4
Schöne - 4.5
Donny - 4
Ziyech - 6
Neres - 6
Huntelaar - 2
Kluivert - 4
2 -3
AjacNouri
Onana - 1
Veltman - 1
De Ligt - 1
Wöber - 1
Tagliafico - 1
Schöne - 1
Donny - 1
Ziyech - 1
Neres - 1
Huntelaar - 1
Kluivert - 1

Ten hag - 0
4 0
Pierre Heno
Onana een 1? je bent compleet van het padje man!
1 0
Jelephi
Wober verdient een 1, zelfde voor Kluivert en Huntelaar. Die hebben alle drie NIKS goed gedaan. Veltman een magere 2.
1 0
charis
Wat wil je dan van Wober.
Ken geen club buiten de onze waar je je basisplaats verlies terwijl je in vorm bent
5 -1
supporter sinds
Precies .. onze trainers zijn in staat om onze eigen spelers kapot te maken en met 0,0 vertrouwen het veld in te sturen
0 0
Johan_C
Hoewel het niet veel pijnlijker had kunnen verlopen vanmiddag, moeten we de eindhovenaren misschien maar bedanken voor het blootleggen van de zwaktes van Ajax. Het ontbreekt op alle niveaus (directie, staf en spelers) aan visie, uitstraling en lef. De roep om Bosz is dan ook logisch, die gaf het gevoel daar wel over te beschikken. Met in het veld Sanchez, Klaassen, Traoré en een in goede vorm verkerende Dolberg, Younes en Ziyech kom je dan heel ver, al leverde dat uiteindelijk ook geen kampioenschap op.

Ik denk dat we de volgende stappen moeten zetten voor volgend seizoen:

Afscheid nemen van vd Sar en een directeur aanstellen met aanzien, veel ervaring en goede communicatieve vaardigheden. Een krachtige persoonlijkheid. Iemand die ervan houdt om de pers te woord te staan en die de uitstraling van de club versterkt. Geen Van Gaal, die vindt zichzelf interessanter dan de club. Jordi Cruijff misschien. Maar het kan even goed een succesvolle bestuurder zijn die als die-hard supporter de gouden jaren van Ajax heeft meegemaakt. Wat mij betreft hoeft dit geen oud-voetballer te zijn.

De TD en de technische staf zou ik nog een seizoen de kans geven met een duidelijk doel: kampioen worden, anders vlieg je eruit. Marc Overmars heeft pas onlangs meer vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen, hij moet de kans krijgen om die doelstelling te behalen. De technische staf zit er nog maar kort, te kort om ze nu al de laan uit te sturen. Ook zij moeten de kans krijgen, met als kanttekening dat er een adviseur wordt aangesteld als resultaten achterblijven bij de verwachtingen.

Dan de selectie, daar ligt de grootste uitdaging. We willen technisch vaardige spelers met lef en trots om voor Ajax te spelen. Ook willen we spelers die niet keer op keer teleurstellen of tekort komen. Dat betekent afscheid nemen van Ziyech, Kluivert en Veltman. Een reserverol voor Schone en Huntelaar. En alles proberen om Onana, Tagliafico en De Ligt te behouden. Voor elke linie moeten er echte versterkingen worden gehaald zodat er voor elke positie twee eerste elftal waardige spelers zijn, waarbij er voldoende ruimte is voor talentvolle jeugdige spelers (schorsingen, blessures, invalbeurten en wedstrijden tegen de mindere tegenstanders) maar we daar niet in doorschieten.

Iedereen die zegt: keep on dreaming, dit lukt nooit, moet ik misschien wel een beetje gelijk geven. Maar ik blijf geloven dat ons aller Ajax ooit weer de voetbalwereld op z'n kop zet. Dat is ons vaker gelukt en dat maakt onze club zo mooi. We hebben vaker heel slechte periodes gehad en zijn niet zo lang geleden zelfs financieel op sterven na dood geweest. We staan er nu financieel en met de aankomende talenten prima voor. Laat dat alsjeblieft het fundament zijn onder een geweldige toekomst, te starten met het komende seizoen. Daar is ambitie en durf voor nodig, geen dooddoeners dat we in deze tijd geen kans meer maken om aan te sluiten bij de top. Het gaat ons lukken!
5 -3
Jelephi
Mooi geschreven. Alleen schier onmogelijk, helaas. Onana en De Ligt zijn weg na dit seizoen. De kas wordt weer lekker gespekt en de seizoenskaarten worden duurder.
1 0
Johan_C
Ik zie ook wel gebeuren dat Onana en De Ligt vertrekken, dat kan maar het gaat me erom dat Overmars probeert dat te voorkomen en niet nu al bedragen gaat noemen waarvoor ze mogen vertrekken. En als ze dan vertrekken, dan moet al lang en breed duidelijk zijn wie er als vervangers moeten worden gehaald en daar mag de knip voor getrokken worden, we hebben geld zat.
0 0
DS
Bosz terug met een goede staf ernaast.
De Basis van Onana, Tagliafico De Ligt, Frenkie, Donny,!Dolberg en Neres behouden. En investeer maar eens een keer flink in topspelers.
Na de Europese finale vorige seizoen hadden we gvd de perfecte basis, maar alles is verkloot door vd sar bergkamp en consorten.
2 0
Sampaoli
Afscheid nemen van Ziyech, Veltman, Siem de Jong en Huntelaar. Kun je misschien met wat geluk 40 miljoen voor krijgen. Dat investeren in nieuwe spelers en De Ligt en Onana kosten wat het kost aan hun contract houden.
1 -1
Jelephi
Wat zou die kale einstein hebben gedacht toen hij Siem de Jong erin bracht in de rust?

Die malloot is echt onnavolgbaar, in de negatieve zin van het woord.

TEN HAG WEG-WE-ZEN. In NIETS een Ajax trainer. Woord, gebaar en tactiek driewerf mislukt.

Lijstje wat mag wieberen:
Van der Sar
Ten Hag
Schreuder
Winter
Veltman
Ziyech
Schone
Huntelaar
Kristensen (dat kan echt niet)
Orejuela
Kluivert (over het paard getild ventje, presteert eens in de 5 wedstrijden).

Grote schoonmaak is nodig bij dit doodzieke kind genaamd Ajax.
1 -2
AJAX1996
Een jaar geleden (13 april 2017) hadden we net Schalke van de mat getikt. Hoe is het mogelijk dat we in een jaar tijd zo diep zijn gezonken
4 0
DS
Te bizar voor worden, wat als ze toen Bosz zijn zin hadden gegeven en geïnvesteerd hadden... wat als....
0 0
ajax4ever01
Tja door domme beslissingen van het bestuur
2 0
AjacNouri
Ten hag mag even de schaal vasthouden denk ik.....
1 0
martin1234
Ah, voelde dit aankomen en heb alleen de uitslag op teletekst gelezen. Laf, maar ik had geen zin om een vernedering aan te zien. Ik denk toch dat ik er goed aan gedaan heb.
4 0
Murph
Dan had jij ook geen teletekst moeten kijken of doe jij dat altijd.
0 0
martin1234
Alleen als ik de spanning niet meer aan kan. Soms net tè fanatiek.
0 0
ajax4ever01
Ik geef je geen ongelijk. Had het ook beter kunnen doen. Na de 2-0 ging de tv uit had ik alleen de radio nog aan tot aan de rode kaarten toen was ik er klaar mee
1 0
Marcoryn
We Staan erbij en kijken ernaar. Na de Boer jaren zonder prijzen. We hebben talenten, het meeste geld, grote ex voetballers als trainers en bestuursleden. We hebben goede faciliteiten en toch slagen we er niet in een goed geoliede machine op het veld te zetten.

Wie grijpt er aub in nu Cruyff er niet meer is..wie maakt ons volgend jaar kampioen?
2 0
MidMid
Omdat het bij Ajax veel te veel over randzaken gaat. Over het bestuur, over de bankrekening, over samenwerking in China, over van alles en nog wat. Maar alles zou in het teken moeten staan van Ajax 1. Niet jeugd inpassen omdat het moet, maar omdat het kan. Zorg voor goed uitgebalanceerd team, met ervaring. Dat maakt het voor de jeugd ook makkelijker.
2 0
Rick65
Niemand kan of wil ingrijpen. De directie en RvC zijn de grootste vijanden van Ajax!
1 0
ajax4ever01
Supporters dan?
0 0
charis
Je hebt alleen niets aan talenten zonder mentaliteit.
0 0
Robinjo1988
Nog steeds niks gehoord van ten hag, sar en overmars. Waar zijn die lafaards nu dan??
1 0
ajax4ever01
uitgenodigd om met psv mee te feesten denk ik?
0 0
Willem410
Wat mis ik Johan, die had al lang in Amsterdam geweest om de boel is goed wakker te schudden.
Ajax is Ajax niet meer, het halen van de finale van vorig jaar was de laatste stuiptrekking van de ooit zo mooie roemrijke club.
Onverstaanbare provinciale als Ten Hag en Schreuder die het bij onze club voor het zeggen hebben.
Michels en Jaap van Praag draaien zich om in hun graf als ze van dit beleid afwisten.
2 -2
johan_afca
Is dat zo? Jij denkt oprecht dat Cruijff een half jaar geleden naar Ajax was gekomen om de boel wakker te schudden? Ben je echt de hele periode onder de boer vergeten? Je praat vanuit sentiment, en dat is begrijpelijk,maar geen wetenschap.
3 0
ajax4ever01
Volgend seizoen Eriksen terughalen voor Ziyech
0 -7
johan_afca
Hahahaha ja, Eriksen staat te trappelen om weer tegen VVV-Venlo te spelen.
0 0
Jelephi
Hahaha wat heb jij gesnoven?
0 0
ajax4ever01
Vicks, goed voor tegen de verkoudheid ;)
0 -1
bremovic
hadden bet seizoen onder keizer dus best prima af kunnen maken en eind van het seizoen bosz weer terug halen maarja Overmars wou perse zijn vriendje als coach
0 0
Sampaoli
vd Sar en Overmars moeten hier wel conclusies uit trekken hoor. Wat een beleid afgelopen jaren en wij fans staan erbij en kijken ernaar.
15 0
Bobbaasje
Overmars moest persé zijn vriendje Ten Hag halen, want hij zou de verlosser zijn. De loop jongen van Pep Guardiola zie ik helemaal nergens in terug in het spel van Ajax.
7 -2
martin1234
Heye Bobbaasje je hebt een posting gemaakt zonder Bosz te noemen, kan niet heh.
0 -3
Babayaka
Waarom blijft Ajax aanklotenn in de Nederlandse competitie?
Probleem is instabiliteit van het elftal, elk jaar verdwijnen pilaren en krijg je spelers terug die je net goddank kwijt was.

Waarom geen plan verzinnen buiten Nederland, in Nederland kotsen pers en andere clubs toch maar op ons cluppie. zouden spelers als Eriksen Sanchez de ligt onana suares ook snel weg willen als Ajax goed zou meedoen in Duitsland ?
Hoelang zou het duren voordat Ajax in de hoogste divisie daar zou spelen? Waarom overwegen ze deze optie niet?
Voetbal in Nederland is dood. Ik ben zo ie zo spelers als Veltman de jong zat qua niveau, en andere zat qua het overwegen van een volgende stap terwijl ze nog geen 4 wedstrijden achter elkaar kunnen vlammen.

Maar ja misschien wordt ik te oud voor die bullshit en is mijn interesse in het voetbal tanende.
2 -4
PuurGeluk
Wat is er voor nodig om van de beurs te gaan en wie kan dat beslissen?
4 -2
johan_afca
Wat is toch die obsessie van supporters om van de beurs af te gaan? Begrijpen ze daadwerkelijk niet dat Ajax NV een bedrijf is? En denken zij daadwerkelijk dat het voetbal dan beter wordt?
1 0
RusselWestbrook
Wat ga je daar mee oplossen?
2 -1
PuurGeluk
Dat het weer om voetbal draait. Kennelijk zijn er mensen teveel met zichzelf bezig. Van die mensen zouden we nooit gehoord hebben als we geen N.V. waren.
2 -1
RusselWestbrook
Welke mensen zijn er bij gekomen doordat we een N.V. zijn geworden?(die N.V. is overigens in eigendom van de vereniging Ajax, maar goed)

En hoe draait het bij Ajax nu niet om voetbal? Het voetbal is zo'n beetje de enige business die Ajax heeft. Je zou als je echt wilt mierenneuken kunnen zeggen dat de E-sports tak niets van doen heeft met voetbal, maar dat heeft totaal geen invloed op wat er met Ajax 1 gebeurt.
1 -1
Babayaka
In hoeverre heeft de beurs invloed op de besluiten om spelers te verkopen? Echter zonder de verkoop van spelers draait Ajax dik verlies. Dus ik denk niet dat de beurs of het ervan afgaan iets verandert.
0 0
RusselWestbrook
Niet.
0 0
Babayaka
Dan maakt het dus niks uit wel of niet op de beurs. Dan is het alleen emotie en gevoel, kost het verder alleen een bak met centen en schiet Ajax er verder niks mee op, om de beurs te verlaten.
0 0
SambaNeres
Ten Hag wegwezen!
11 0
3sterren
Keizer wint met 3-0 van PSV en kan zijn biezen pakken, Ten Hag verliest met dezelfde cijfers en kan blijven. Overmars wilde perse een trainer die in één seizoen 10 doelpunten tegen kreeg tegen PSV en zijn teams wisten zelf geen één te scoren, weliswaar met twee verschillende teams, maar toch.

Kan iemand mij vertellen waarom ik toch nog vertrouwen zou moeten hebben in deze ongelooflijk slechte imitatie van Joe Cocker? En kom niet aan met dat het nog te vroeg is om de hand van de trainer goed te kunnen zien.

Ik heb genoeg gezien, en wat ik zag beviel voor geen meter …
4 -1
X-RaY
Niemand kan er muziek van maken denk ik.
Triest.
3 0
meerzicht
Ajax is geen team. Het bestuur had Keizer die met het team het drama van Nouri hebben meegemaakt, nooit mogen ontslaan, het was immers dat hele team die met elkaar uit die malaise moesten komen. Dat ging redelijk de goede kant op. Na het ontslag van keizer ontstond een vreselijk gat in het verwerkingsproces binnen het team en is het team uit elkaar gevallen. Een vreselijke misser binnen het bestuur die al verdeeld was over de aanstelling van keizer en meer oog had voor het eigen gelijk dan het noodzakelijke voor het team. Vanaf nu moet dan ook alles opnieuw worden opgebouwd, er is zo enorm veel schade aangericht. Er zal eerts wat in de bestuurslaag moeten gebeuren, daarna in het TH en dan binnen het team. Het vervelende is dat de gifbeker nog steeds aan de lippen staat want ik moet nog zien of de tweede plaats behouden blijft. Maar vd sar heeft zijn tijd wel gehad.
5 -1
Ajaxsupzuidned
Met Schone in de basis win je NÓÓIT meer een prijs!!
3 -7
Pierre Heno
Met Wöber en Kluivert ook niet!
2 -1
Rick65
Met ten Hag als trainer win je ook NOOIT een prijs!
0 -1
DiAngelo
Dit heeft niks met de kwaliteit van trainer of trainers te maken. Wel met beleid, te veel wisselingen, te snel verkopen en zodoende niet kunnen bouwen op belangrijke spelers en automatismen. Verder is het leeftijd, kwaliteit en een gebrek aan winnaarsmentaliteit en efficiency. Wat je de trainer wel aan kan rekenen zijn enkele details. Maar zowel in het team als op de bank is er te weinig fysiek en mentaal als je het vergelijkt met PSV. Verder, en dat moet gezegd worden speelde Ziyech een fantastische wedstrijd...nu de rest nog....en maar fluiten. Ajax is ziek maar zeker niet dood..het is een proces...ik zeg niemand weg (bestuur, trainers en spelers)...laat alles maar n paar jaar staan zoveel mogelijk. Dat werkt beter als alles en iedereen weg doen....daar is Ajax iig niet beter van geworden de laatste jaren.
4 -5
3sterren
Dit heeft alles te maken met het functioneren van een trainer.
Een trainer die zijn team niet kan laten doen wat hij voor ogen heeft, moet gewoon weg, want dat is gewoon een slechte coach ...
2 -1
Pierre Heno
Even ter herinnering: dit zooitje zit er al langer dan 4 jaar!! De hoogste tijd om de club nu voorgoed te ontdoen van deze incompetente bestuursbende alsmede van 2e rangs spelers die zichzelf al goed genoeg vinden voor Barcelona en Real Madrid. Het is zo verschrikkelijk lachwekkend wat er bij onze club allemaal plaatsvindt. Maar het lachen is me inmiddels wel vergaan en het huilen staat me eerder na dan het lachen .
3 0
Robinjo1988
Sar en Overmars zouden nu lef moeten tonen en ten hag moeten ontslaan om vervolgens beide hun ontslag in te dienen. Alle 3 ongeschikt!
7 0
erwtenpeller
Verledenweek zei ik dat Ajax 40 procent is gaan voetballen onder Ten Hag maar dat is nu 80 procent ik hoop dat deze man vanavond nog vertrek bij mijn mooie club deze man maak Ajax nog zieker dan we al waren.
0 0
Jeroen127F
Hoe ik ook baal van het resultaat is het nu echt nodig om alweer een nieuwe trainer te nemen. Dat is toch niet zo Ajax waardig.

Vond de scheids trouwens wel een negatieve stempel op de wedstrijd drukken Psv werd amper afgefloten en Ajax kreeg alles tegen.
0 -9
kolan
Sorry ja is wel nodig je bent gvd trainer van Ajax niet van psv of een andere kut club, hier moet je presteren...je ziet aan Ten hag dat hij niet in zich heeft, hij is geen motivator en geen generaal waar je spelers voor je gaan vechten!!nee ik heb geen zin in nog een kut seizoen. Haal gvd Bosz terug je weet wat je aan hebt!!!!
2 0
kolan
Is Tem Hag al weg samen met van det Sar?
8 0
Jariiii
Het wordt hoog tijd voor supportersactie. Het kán niet meer zo. De komende twee wedstrijden negentig minuten lang een geluid laten horen tegen directie en RvC (en liefst ook eisen dat Ajax zo snel als praktisch mogelijk van de beurs verdwijnt). Iedereen weet dat als er serieuze onvrede onder de supporters komt bij een club, daar vroeg of laat iets mee gebeurt. En daar is het nu de aller-, allerhoogste tijd voor.
0 0
Turbo
Als onze "supporters" het voor het zeggen hebben staat Frank volgende week weer voor de groep, worden alle talenten eruit geflikkerd, gaan we realistisch voetbal spelen en wordt alles met een gebruiksaanwijzing op voorhand de vuilnisbak in gesodemietert
3 -4
Knalpot
Jij snapt het echt niet.
1 -2
Turbo
Oh, the irony..

Ga jij nou maar weer roepen om mentaliteit en Gudelj etc.
3 -1
Knalpot
Ik roep nergens om Gudelj want er zijn veel betere voetballers dan Gudelj, ik roep wel om een echte '6' en wel eentje die voor elk grassprietje vecht. Er zijn heus wel wat Kanteetjes te vinden op deze aardkloot maar dan moet je er wel naar scouten en er als de sodemieter bijzijn als de kans voordoet om hem te contracteren.
0 0
Jariiii
Zal voor een deel ongetwijfeld gelden. Maar ik word het wel een beetje zat om lijdzaam toe te zien hoe de club door structureel wanbeleid zichzelf totaal voor schut zet. Je ziet het in heel Europa: als supporters zich structureel gaan roeren heeft dat effect, zo simpel is het.
0 0
PJK54
misschien allemaal de 1e helft weg blijven
1 0
AFCA-B93
Zonde van je centen. Koop dan geen kaart en blijf helemaal weg
0 0
Pierre Heno
Zonde van je tijd om wèl te gaan zul je bedoelen.
1 0
AbdelhakNouri22
De schrijver van dit artikel is net zo ver van het padje af als de spelers vandaag. Volgens hem/haar viel Huntelaar in de 69e minuut in voor Huntelaar.
2 0
Ajaxsupzuidned
Ajax schaam je doos, wat een beleid van EL finalist tot kansloos verliezen in dat kut Eindhovuhhh
1 0
Lionhear
Ajax is gewoon deel van onze leven, maar je hebt flikkers als van de sar en overmars die trainers net ten hag halen zonder resultaat gericht ze maken valse beloftes met betrekking tot geen verbetering in resultaat benen nemen en weggaan en vandaag zie je dat Ajax onder ten hag slechter is geworden dan bij keizer nu willen wij reactie zien.
6 0
Pierre Heno
Nou had je de kans om Nouri te eren met een 34e titel.,..en dan weet je het als club zó gigantisch te verkloten! Eigenlijk ontzettend knap met bijna 200 miljoen op de bank. We zijn dus eigenlijk toch de kampioen van dit seizoen: kampioen aankloten en de naam van de club te grabbel gooien. Voor het 4e opeenvolgende seizoen al weer! 4 op een rij!!
2 -1
X-RaY
Toch knap van Ajax om in zo een korte periode 2x 4 op een rij te hebben. Hebben ze toch weer geschiedenis geschreven. Ajax kan er wel een spel van uitbrengen. De NV blij want 4 op een rij...
2 0
ST
Vd Sar en Overmars - Ten Hag en Schreuder - Allemaal optyfen!
10 0
Pierre Heno
je vergeet die plucheplakkers Van Wijk en Henrichs.
0 0
AFCA-B93
De echte Pep is officieel kampioen in Engeland dus die kan mooi hierheen komen
3 0
marrene
Begrijp de emotionele reacties, maar we moeten niet vergeten dat nog geen jaar geleden 100000 mensen op het Museumplein stonden. Er moet veel gebeuren de komende twee maanden. Trainer weg heeft geen zin. Die zit er pas een half jaar. Doet hij het goed? in ieder geval in de wedstrijden niet te zien tot nu. Maar nu alweer een heel nieuwe staf nemen vind ik ridicuu, totaal ongeloofwaardig.
De bezem wel door de spelersgroep. Degene die op het veld staat laten het afweten.
Doorselecteren, geld laten rollen. Kwaliteit moet komen. De eigen jeugd wordt veelal onterecht gehyped. Wat heeft Kluivert nu laten zien? Donny speelt een voldoende maar meer ook niet. Frenkie vind ik wel prima. Mathijs ook.
1 -6
damskowest
100000 mensen op het Museumplein. Ja inderdaad, allemaal neppe kut boeren. Nog nooit zoveel kneuzen gezien.
0 -1
Amp
dat er een jaar terug 100000 man op het plein stonden, maar deze huidige situatie alleen maar erger. En ook toen was het een grote soepzooi binnen de organisatie waarbij je ook meevallers had europees en op nationaal niveau het ook meerdere keren weer liet afweten
0 0
Pierre Heno
Jammer dat je het echte probleem maar niet wenst te zien= een bestuur van niks en een volkomen mismatch tussen Ajax en Ten Hag. Na het met enig fortuin ( maar zonder geluk vaart niemand wel) bereiken van de EL finale had direct moeten zijn doorgepakt op kwaliteit met het op de bank beschikbare vermogen waardoor je Sanchez, Klaassen en Traoré nog voor een seizoen had kunnen behouden en dan was je in januari al kampioen geweest en had het bereiken van de EL-finale meer dan een incident geweest en daarmee had je de naam van Afc Ajax weer nieuw internationaal leven in hebben kunnen blazen. Nu heeft deze incompetente bestuursbende het vorig seizoen aangewakkerde vlammetje volledig uitgetrapt en er een emmer water over gegooid zodat het nog wel wat seizoenen zal duren voordat we weer echt ergens om gaan mee doen.
3 0
xstaniox
Ik zou zeggen, probeer deze zomer Bosz en anders De Boer terug te halen.
Voorlopig hoeft Ajax van mij niet mooi te spelen, zolang ze dan maar winnen, zoals onder De Boer. En als het beide kan, zoals onder Bosz, is het natuurlijk nog mooier.

Maar niet roekeloos Ten Hag ontslaan, want zo kunnen we blijven gaan. Veel mensen zeggen hier Ten Hag Out, wat van mij wel mag, maar dan moet er een ander komen die zich al bewezen heeft bij Ajax.
Dus geen Streppel, Van de Brom, Van 't Schip of wie dan ook, want als zij ff niet presteren, kunnen ze ook weer weg en blijft het hier een chaos.
0 -4
blessure
Waarom brengt Ten Hag Siem de Jong?
Waarom geen Cassierra?
3 -4
Mikey Stormram
Tering wat een kutseizoen... Vooral de manier waarop PSV kampioen is geworden (Slecht Ajax, lucky en laf PSV) doet pijn en geeft een moedeloos gevoel.

Het gaan 4 hele lange, zware en trieste maanden worden tot we aan het nieuwe seizoen gaan beginnen...
8 -1
Amp
we mogen eind juli alweer als het goed is, zoals we de laatste jaren wel gewend zijn
0 0
AjacNouri
Van EL finale in Stockholm naar nog geen jaar later een volledige afgang in Eindhoven.......
De ploeg waarvan niemand iets verwachte aan het begin van dit seizoen.

Wanbeleid
11 -1
3sterrenAjax1
ajax is ziek. je hoort spelers alleen maar over een transfer praten. totaal geen bezieling of beleving en alleen maar bezig met de volgende stap. wie hoor je bij psv over een transfer? juist niemand. wij hebben met kluivert en de ligt 18 jarige spelers die wekelijks geheimzinnig lopen te doen over een transfer.
5 0
Knalpot
En dan al die jongens die daar jarenlang in het 2e spelen en amper een kansje krijgen van veldheer Cocu, niemand piept daar. En zijn ze eenmaal 21/22 en niet goed genoeg dan is het jammer, nee hier horen ze met 18 jaar al een basisplaats te hebben, krijgen ze dat niet binnen een seizoen dan willen ze weg....naar het grote geld.
0 0
Babayaka
Exact
0 0
PJK54
klopt helemaal daar ligt het verschil en de hype die rond sommige spelers wordt gemaakt
1 0
El-Dorado
zit eigenlijk nog op interview van van Hag te wachten.

ben wel benieuwd wat hij nu te zeggen heeft
0 0
Toon meer reacties