Ajax door in FC na zuivere hattrick Brobbey

SJvanveen, 01-04-2018 om 13:35, 27627 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax Onder-17 is door naar de halve finales van de Future Cup. Met onder meer dank aan een loepzuivere hattrick van Brian Brobbey zegevierden de Amsterdammers tegen Paris Saint-Germain: 5-0. 

De equipe van Dave Vos had op voorhand aan een gelijkspel genoeg, maar dat was niet te zien. Met Liam van Gelderen en Ryan Gravenberch nog extra in de gelederen ging men daverend van start. PSG was nergens, kwam niet van de eigen helft af en Ajax creërde kans op kans via onder meer Gravenberch. Na vier minuten was het raak. Gravenberch dook weer op in de zestien en bediende Brobbey, die zo het startsein verzorgde van een doelpuntrijke eerste helft.

Nog geen drie minuten later was het immers weer raak. Tikte Brobbey na een mooie aanval eerst met zijn rechter binnen, nu was na een fraaie aanval en op aangeven van linksback Terrence Douglas Brobbey met zijn linkerbeen trefzeker. Ajax ging een tempo lager spelen, waarna PSG beter in de wedstrijd kwam. De Fransen misten echter voor open goal, waarna de O17-ploeg uit Amsterdam nog voor rust het duel besliste. Sontje Hansen gaf voor, Brobbey kopte binnen, waardoor met een loepzuivere hattrick de wedstrijd gespeeld was.

Gedurende de tweede helft werd er lang niet gescoord, maar Naci Ünüvar zorgde met zijn veertien jaar en twee goals voor het slotakkoord. Na fraaie aanvallen was de jongeling trefzeker. Door de ruime zege op PSG gaat Ajax als poulewinnaar door naar de volgende ronde.

Opstelling Ajax O17: 
Reiziger (44' Dieker); J. Timber (44' Kasanwirjo), Van Gelderen (31' Fosu-Mensah), Llansana, Douglas; Gravenberch, Q. Timber (31' Zamani), Taylor; Hansen, Brobbey, Unuvar.
Wissels Ajax O17: 
Dieker, Fosu-Mensah, Kasanwirjo, Sint, Pinas, Zamani.

Opstelling PSG:
-
Wissels PSG: 
-

Doelpunten: 
1-0 Brian Brobbey (3')
2-0 Brian Brobbey (6')
3-0 Brian Brobbey (18')
4-0 Naci Ünüvar (43')
5-0 Naci Ünüvar (50')

Bijzonderheden: 
- Ki-Jana Hoever mist het duel door een rode prent die hij kreeg tegen Sporting Lissabon (0-2 verlies). 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JopieCruijff
Ik heb gisteren gekeken en vandaag ook. Het verschil is duidelijk Gravenberch. Hij is dit niveau ontstegen. Alles soepel, natuurlijke rust, niks geforceerd, functioneel, soepele tred, uitstraling, altijd aanspeelbaar, oplossingen altijd goed, technisch, atletisch...etc etc etc. Hij bepaalde het tempo van de wedstrijd. Dit is echt een hele goede speler hoor.

PS...ik kom nooit op de toekomst en kijk normaal alleen senioren voetbal
0 -1
Ozymandias
Gravenberch is misschien de beste speler maar hij speelt (bijna) nooit als de beste speler. Zelfs zijn broer zei terecht dat het lijkt alsof Gravenberch altijd voor een zes/zeven speelt terwijl hij elke wedstrijd een acht/negen zou kunnen halen.
1 0
JopieCruijff
Ik weet niet hoe jij de wedstrijd dan hebt bekeken. Hij heeft het gehele middenveld gedomineerd, was altijd aanspeelbaar en bepaalde het tempo.
Ik denk dat jullie meer naar doelpunten en 4/5 man uitspelen kijken, maar dat is te kortzichtig....
Het was voor mij duidelijk dat Brobbey en Gravenberch de beste mannen aan Ajax kant waren....als je Unuvar bv zou vervangen voor een andere speler dan zou de afloop denk ik niet veel anders zijn. Als Gravenberch of Brobbey niet zouden spelen dan weet ik zeker dat de uitslag anders zou zijn.
0 -1
Ozymandias
Hij speelde goed maar ik vond hem ook vandaag weer niet de beste. Dat was in mijn ogen Unuvar en ook Brobbey vond ik beter (al hoewel een spits natuurlijk voornamelijk op doelpunten wordt afgerekend dus als hij drie keer scoort is het lastig voor andere om toch beter te spelen).

Ik verwacht niet dat hij vier/vijf man uitspeelt maar voor een toptalent zou hij wel vaker beslissend mogen zijn met assists of doelpunten. Ook is hij soms hele delen van wedstrijden onzichtbaar. Het is duidelijk dat Gravenberch bijna nooit op 100% geeft. Zelfs zijn eigen broer noemde dit als een punt van kritiek.
2 0
JopieCruijff
Nou dan heb ik het anders gezien....ik denk dat het bepalend is wat voor rol een speler heeft in een team. In de 1e helft of beter gezegd in de 1e 10 minuten is hij de diepste middenvelder en is meteen 2x levensgevaarlijk om vervolgens de assist op Brobbey af te leveren. Vervolgens werd het snel 2-0 en gaat Gravenberch meer in dienst van het team spelen als verbinder. Maar ieder zijn eigen keuze natuurlijk.
Het is me opgevallen dat veel mensen hier 'anders' naar een wedstrijd kijken als dat ik doe.
0 -1
Ozymandias
Nogmaals, hij speelde een goede wedstrijd. Ik vond Unuvar (en Brobbey) alleen beter. Unuvar was erg goed in het spel zonder de bal (steeds de eerste in het drukzetten en constant tussen de linies te vinden) en aan de bal was hij bijna foutloos.
2 0
Dexy
Mee eens. Ik vond Gravenberch vandaag goed, maar zeker niet de beste speler aan Ajax-zijde. Daar kwamen Ünüvar, Van Gelderen en Brobbey meer voor in aanmerking.
2 0
Mokum_32
Wel triest geen enkel blanke speler gezien zowel bij psg als bij Ajax niet.
0 -7
Ozymandias
Mokum? Het lijkt me sterk dat jij uit Amsterdam komt als je het uberhaubt opvalt dat er weinig blanke spelers meespelen. Daarbij is het trouwens ook nog gewoon onzin.
2 0
NouriVandeBeek
Los van het feit dat het totaal niet triest is, zou ik een brilletje kopen.
2 0
Mokum_32
lekker politiek correct antwoord het is gewoon nogal triest.
0 0
shachalnur
Vraag me af wanneer er weer een paar nederlandse bleekneusjes in de basis mogen/kunnen staan bij de jongere jeugd bij Ajax.
0 -7
Dexy
Pfff, wat een kansloze reactie. Alsof de 'donkere' jongens in de jeugd geen echte Ajacieden zijn... Die zijn hier ook vrijwel allemaal geboren en getogen en weten niet beter dan dat ze Nederlander zijn.

En by the way, het waren toch echt de 'gekleurde' spelers die vandaag uitblonken tegen PSG (Van Gelderen, Brobbey en Unuvar).
0 0
Starring
Dan zit je bij Ajax verkeerd gappie. Jij zou fan moeten worden van de Friese amateurclub ONS Sneek. Misschien hebben ze ook leuke huizen in Friesland voor je.
5 0
Middenweg401
Ik vraag me af waar deze opmerking vandaan komt.
1 0
shachalnur
bleekneusjes,

je weet wel.

type Cruijff,Keizer,Swart,Krol,Muhren ,Hulshoff,Neeskens,Kieft,Sneyder .vd Vaart,van Basten ,Bergkamp,de Boer(2x),Jonk

voor mijn part wouters of blind.

Waar zijn de bleekneusjes van enig niveau?

Allemaal druk bezig met G , e. of Q voetbal waarschijnlijk .

Want onder de 18 zie ik er niet één meer.

Daar komt dat vandaan.
0 -6
Panama
Misschien dat PVV o19 wat is voor je?
6 0
Middenweg401
Is het een gedicht of zo, met die spatiëring?
Ik bedoelde meer waar die neerbuigende term vandaan komt. Of beter gezegd jouw frustratie.
2 0
Middenweg401
De samenvatting staat al weer op Youtube.
Lekker snel gemonteerd. In de tijden van het makkelijke kritiek spuien via sociale media, mag ook wel eens gezegd worden: lekker bezig Ajax media!

Samenvatting nog maar even gekeken. 2 dingen vielen op; Unuvar's pasing doet soms erg aan Nouri denken. En Brobbey is niet bepaald een lachebekje.
1 0
Ajax_33
Toch wel grappig om een donker iemand te zien in het team van de J-League
0 -5
EVH
Ernst, Brobbey en de rest
8 0
Onpartijdig
Wat heeft sporting gedaan?
0 0
3*stars*3
1-0 verloren en Ajax eindigt als 1e.
5 0
Bobbaasje
Kan Brobbey een toekomstige spits worden in Ajax1?
0 0
Onpartijdig
Blijft lastig zeggen,vooral bij fysiek sterke spelers. Hij heeft zich goed ontwikkeld afgelopen jaar. Het is de vraag hoe hij zich staande houdt als hij tegen volwassenen speelt en zijn fysieke voordeel niet meer zo enorm is. Zodra hij de stap maakt naar Jong Ajax en zich daar goed aanpast kun je meer zeggen imo
1 0
FlyingDutchMan
Sontje Hanssen heeft wel vaker van die slordige acties, slechte aanname of bal te ver vooruit spelen..
0 0
10Sneijder10
Brobbey in Oranje ooohohowwowow!
0 -1
FlyingDutchMan
Die actie van Zamani, lekkah
0 0
Dexy
Het is voor het eerst sinds Appie/Donny/El Azzouzi dat ik weer zo intens aan het genieten ben van een O17-lichting!
2 -1
Champy
Waarom je El Azzouzi erbij noemt, is mij een mysterie... Die jongen zat toen op de bank.

Edit: dacht dat ie zelfs niet was opgenomen voor de Future Cup.
4 -1
reaguurder
waarschijnlijk doelende op de youth league potjes tegen psg waarbij el azzouzi mooie dingen liet zien (oa een mooie stift)
0 0
AFCA.
Gravenberch lijkt qua spel op Pogba. Beide lang en toch beweeglijk. Straalt macht uit aan de bal
0 -1
Nieuwegein
en brobbey type lukaku
0 -1
Champy
Alleen niet zo atletisch en Lukaku was al een beest op z'n 16de: 1m90

Brobbey is nu 1m79-81...
2 0
Ozymandias
De vergelijking met Lukaku slaat natuurlijk nergens op maar Brobbey is naast fysiek sterk zeker ook redelijk atletisch. Hij draait (zeer) makkelijk voor een speler van zijn fysiek en is ook behoorlijk snel (op de eerste meters).
2 0
FlyingDutchMan
Vond eigenlijk de Lukaku van Anderlecht nog indrukwekkender dan nu, toen was hij nog wendbaarder en sneller. Nu is Lukaku nog meer fysiek een beest geworden
2 0
Ellende
Helemaal waar
0 0
Champy
Yep, mensen die Brobbey met Lukaku vergelijken, hebben geen idee waar ze over praten.
1 0
Suarez16_
Dat PSG zal wel blij zijn dat ze er niet met 10-0 af gaan.
0 0
jaribombari
Die gasten zijn wel echt heel slecht hoor.
1 0
Suarez16_
Dat zeker. Al is het ook vaak zo bij 15/16-jarige dat als ze op elk vlak worden afgetroefd en meteen al achter staan dat ze het al opgeven.
0 0
RaynoFischer
Hebben het na 6 minuten wel een beetje opgegeven idd
0 0
Bobbaasje
Die gasten weten al dat ze nooit het eerste zullen halen van PSG.
0 0
Bobbaasje
Ik heb de vorige potjes gemist, tegen wie waren dat?
0 0
Hziyech22
Sydney FC, Sporting cp.
0 0
Bobbaasje
Oké bedankt.
0 0
AFCA.
Buiten het feit dat Brobbey een bizar fysiek heeft, kan hij ook gewoon prima voetballen. Hij is pas 16 jaar en wordt zelf dus ook alleen maar groter en sterker
3 0
gi0vanni
De nieuwe Redan?
0 0
wolterx
Nah, Redan heeft meer talent, schoot er gisteren nog 3 in 'Jong Chelsea'/u23. Had qua leeftijd hier nog mee kunnen doen.
3 0
Keffie L
Is Jayden Braaf van hetzelfde niveau? Weliswaar jonger natuurlijk.
0 0
wolterx
Nee, imo niet. Braaf was terecht weggestuurd hier, heeft zich goed ontwikkeld maar is al weggedreven uit de spits bij PSV. Zie het hem bij Chelsea niet gaan redden, Redan heeft meer kans het te halen.
0 0
wolterx
Heeft aardig wat talent rondgelopen laatste jaren, alleen nooit echt een geweldig team.
2 0
reaguurder
ik snap niet hoeveel minuten deze potjes zijn :(
0 0
Middenweg401
Is geen kwestie van snappen maar weten lijkt mij.
0 0
wolterx
2x 30 minuten.
2 0
reaguurder
thanks man
0 0
frisooooooo
Nu begrijp ik waarom Paris altijd spelers moet kopen in de jeugd loopt weinig goeds rond voor de toekomst ;)
0 0
Keffie L
Brobbey topper!! Ongekend hoe makkelijk Unuvar het niveau aan kan
4 0
RaynoFischer
14 en is al een van de betere tegen jongens van 2 a 3 jaar ouder, wat een baas :)
4 0
Keffie L
Idd!
0 0
Bobbaasje
Ik kan echt genieten van deze lichting, vooral van die Brobbey. Scoort vrij makkelijk, kan ook een assist opleveren (heeft goed overzicht) en gebruikt zijn lichaam geweldig.
2 0
jaribombari
Hij loopt er wel bij alsof hij denkt dat ie de nieuwe Lukaku is.
0 -7
wolterx
Als je bij 6 van de 7 goals rechtstreeks betrokken bent mag je dat ook wel uitstralen, haha.
9 0
AIR-S
Dat PSG is wel echt heel dramatisch.... 3x naar een teamgenoot spelen lukt ze niet, ze nemen veel te veel tijd.
0 0
Onpartijdig
Leuk voor die jongen
1 0
3*stars*3
Wat is die Unuvar trouwens, lijkt aardig tweebenig maar is hij toch rechtsbenig?
14 jaar...
2 0
RaynoFischer
Volgens mij idd bij voorkeur rechtsbenig, in hoeverre het bij hem uitmaakt ;)
1 0
3*stars*3
Doet er eigenlijk niet toe maar was toch nieuwsgierig.
Bizar dat zo'n jonge speler zo tweebenig is.
Benieuwd waar deze gasten over een paar jaar staan en hopelijk hebben ze geduld en blijven ze gezond maar er is veel potentie.

@Turbo, thanks.
2 0
Suarez16_
Unuvar beloond zijn sterke optreden.
2 0
RaynoFischer
Naci Unuvar!!! :)
1 0
AFCA1510
Gravenberch valt me wel wat tegen vandaag
1 -2
AlexIbarra
Zozo, Brobbey in de zomer naar PSG voor 35 mln? ;)
0 0
Bobbaasje
Fosu-Mensah familie van Fosu-Mensah (Manchester United - Crystal Palace)???
0 0
RaynoFischer
Yup, broertje van idd
1 0
Dwergje48
Fun fact: Er is ook nog een 3e broer. Speelt op het 2e niveau in Wales.
1 0
tom1as
Jaa
1 0
AFCA.
Even voor de jeugdkenners: Ik wil graag een keer op de zaterdag naar De Toekomst. Welke teams zijn dan leuk om te kijken?
0 0
trodat4030
Eigenlijk moet je morgen gewoon gaan, geen enkel elftal heeft zóveel voetballend vermogen als dit team. Na morgen gaan Gravenberch en v Gelderen weer naar u19, de Timber twins waarschijnlijk ook en Unuvar (en wellicht Zamani) weer naar u16. Morgen zijn ze nog allemaal bij elkaar, beter ga je t niet krijgen imo.
1 0
wolterx
O16 en O17 spelen dit jaar leuk voetbal. O14 als Rijkhoff en Misehouy + Klaasen, Van Axel-Dongen, Brandes, Sarfo etc mee doen ook leuk team.
1 0
AFCA1510
Boef draaien op de toekomst? Doe toch meer ff niet...
2 0
afcas
waar mensen zich druk om maken...
0 0
Ajax_33
Deden ze gister ook al
0 0
VoorMokum
Doen ze best vaak.
0 0
trodat4030
En dan komt Zamani er ook nog ff bij :')
0 0
trodat4030
Lekkere 1e helft. Golden hattrick Brobbey (1 met links, 1 met rechts en 1 met de kop). Verder is het net het Ajax 1 van vorig seizoen qua drukzetten, heerlijk! En er staat sowieso bizar veel voetballend vermogen op het veld met Llansana, Unuvar, v Gelderen, Gravenberch en Taylor. I'm lovin' it!
4 0
3*stars*3
Echt mooi om een aantal 14/15-jarigen zo te zien voetballen. Zou mij alleen niet verbazen als die Engelsen komen aankloppen bij Brobbey. Hij past wel in hun profiel.
0 0
AFCA.
Prima coach ook
0 0
Ozymandias
Zo zie je maar weer dat de kwaliteit van de spelers belangrijker is dan de trainer. Want trainers met ploegen met minder kwaliteit zou er worden gezeurd dat er een middenvelder en een spits op de flanken staat. Vos lijkt me een goede trainer hoor maar stel hij heeft volgend jaar een mindere ploeg ter beschikking en stelt weer een spits en een middenvelder als buitenspelers op, zal er dan ook geen kritiek op zijn keuzes zijn?
1 0
Ajax_33
Zamani beetje stil in de ontwikkeling dat zelfs Unuvar boven hem wordt verkozen als linksbuiten?
4 -1
trodat4030
Heeft het een tijd erg moeilijk gehad ja. Mede door blessures, maar leek vanaf de zijlijn ook iets mentaals te zijn. Althans, zo kwam het op mij over. Speelt nu ook weer geregeld met u16 mee.
0 0
DaishRedan
Ja inderdaad, heb perongeluk op een minnetje geklikt :(
0 0
RaynoFischer
Nou is Unuvar ook bizar goed voor een 14 jarige ;)
2 0
Michelinho
Wat is dit nou weer, nog even voor de corner affluiten en op de seconde af?
0 0
MarcOndertwix
AS be like: Brobbey gaat 100 miljoen opleveren!!!
0 -1
Dwergje48
Die Franse jongens denken allemaal wat doen we hier.
0 0
DaishRedan
Gaat niet zo goed he Sint, zonder je maatje Redan. Als Chelsea langs kwam of een United geloof me die zou de eerstvolgende vliegtuig pakken die er is.
0 0
FlyingDutchMan
Vind Taylor qua type speler op Donny lijken, kan overal op middenveld uit de voeten
2 0
trodat4030
En kan ook nog op lcv uit de voeten.
0 0
Dexy
Is zeker een speler die potentie heeft tot het halen van Ajax 1, mits hij zich goed blijft ontwikkelen.
1 0
AFCA1510
die Brobbey gaat er nog een paar prikken hoor, kan niet anders.
0 0
FlyingDutchMan
Dat atletisch lichaam van Gravenberch, die gaat echt een grote toekomst tegemoet als hij slim blijft
0 0
cruijff71
Hij moet wel gaan stoppen met groeien denk ik.. Er zijn niet veel spelers van 2 meter die het redden op het middenveld.
0 0
wolterx
Zijn broer is tussen de 1.85-1.90 zijn vader is ook niet gigantisch groot, hopelijk stopt Ryan bij 1.90 ongeveer. Dan kom je in de Pogba/Milenkovic-Savic categorie als je naar zijn technische capaciteit kijkt.
0 0
Dexy
Behalve atletisch vind ik hem ook technischer ogen dan bijvoorbeeld Bazoer toen die in Jong speelde. En dan te bedenken dat Ryan nog een stuk jonger is dan de Bazoer van Jong Ajax.
1 0
AIR-S
Wat s dat PSG slordig zeg.... jemig
2 0
RaynoFischer
Ajax is erg goed, maar PSG bakt er idd niks van ...
We spelen letterijk met ze. :p
1 0
Dexy
Brobbey's on fire, your defence is terrified
1 0
Minsc
Brombeer gaat lekker.
0 0
X-RaY
Terminator die Brobbey pff
0 0
RaynoFischer
Brobbey komt zo wel op minimaal 6 goals dit toernooi ;)
Lekker man
1 0
FlyingDutchMan
Ajax speelt geweldig, maar dit PSG is ook wel bagger zeg.. Nipt van blinden van Sydney gewonnen, verdedigend schieten ze hem er nog net niet zelf in..
0 0
Middenweg401
PSG is ook geen voetbalclub, maar een hebbedingetje van een paar kamelenhouders.
0 -1
FlyingDutchMan
Jawel, maar ondanks dat toch wel een aardige jeugdopleiding en scouting neergezet.
0 0
AFCA.
Brobbey onder politie begeleiding naar Groningen en gas erop
4 0
FlyingDutchMan
Haha inderdaad
0 0
AFCA1510
sjonge jonge heerlijk zeg
0 0
3*stars*3
Damn Brobbey...
2 0
Toon meer reacties