Video Assistant Referee komend seizoen in Eredivisie

ArthurV, 19-03-2018 om 19:05, 8296 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De KNVB heeft laten weten dat er tijdens de AVBV (Algemene Vergadering Betaald Voetbal) van maandagavond door de BVO's unaniem is besloten dat de Video Assistant Referee komend seizoen in de Eredivisie actief zal gaan zijn. Eerder werd er al in de KNVB Beker, de play-offs en de Johan Cruijff Schaal gebruikgemaakt van het hulpmiddel.

'Dit is een uniek moment in het Nederlandse voetbal, waar we al geruime tijd naartoe werken', zo laat algemeen directeur Eric Gudde weten. 'In die tijd hebben we in Nederland bewezen voorloper te zijn op het gebied van de videoscheidsrechter. Dankzij het voorbereidende werk in de afgelopen jaren van Gijs de Jong, Mike van der Roest en anderen zijn we internationaal gezien een boegbeeld van deze ontwikkeling.'

De komende maanden zullen vooral in het teken staan van het opleiden van scheidsrechters en het verschaffen van de nodige technische hulpmiddelen. In totaal zal de videoscheidsrechter bij 324 wedstrijden actief zijn. Hieronder vallen de wedstrijden uit de Eredivisie, play-offs om promotie/degradatie, halve finales en finales play-offs voor een Europees ticket en het duel om de Johan Cruijff Schaal. In de KNVB Beker zal de videoscheidsrechter vanaf de kwartfinales worden ingezet.

Eerder vandaag werd ook bekend dat het Nederlands elftal in de vriendschappelijke interland tegen Portugal voor het eerst te maken krijgt met de videoscheidsrechter. Het duel met de Europees kampioen wordt volgende week maandag afgewerkt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Dit gaat Ajax heel veel punten opleveren..
3 0
Redrum
Tja, daar schieten we niet veel mee op als Nijhuis op het veld staat en Polletje van Boekel in de videobus zit. Dan worden we waarschijnlijk nog erger genaaid dan nu haha
0 0
Michelinho
Worst case scenario tot de duizendste macht hahaha. Nou, één voordeel is dan nog dat onomstotelijk bewezen wordt dat ze het niet wíllen zien.
0 0
PJK54
Goede zaak dat zal voor een paar clubs niet leuk zijn want dan kunnen kampioenschappen niet zomaar "gegeven" worden. Of het echt gaat werken zal de tijd uitwijzen.
1 0
Adam24
De videoscheids is een fantastisch idee wanneer de regels van het spel duidelijk zijn. Want daar lijkt het op het moment nogal aan te schorten. Kijk maar naar Nijhuis, een verschrikkelijke scheidsrechter die denkt dat belachelijke tackles en duwen bij "mannelijk voetbal' horen. Higler deed dit gister erg goed, 2 a 3 lichte, onnozele overtredingen en meteen een gele kaart binnen tien minuten. Dat zou de standaard moeten zijn. Verder verschillen de regels wat betreft hands zo ongeveer per week en weet bijna geen enkele scheids het verschil tussen een elleboog en breed maken.

Is het overigens al duidelijk bij wat voor situaties de VAR ingezet kan worden? Of wordt het een feest voor clubs die tijd willen rekken? Persoonlijk ook niet zo een zin om bij iedere situatie te kijken of iemand wel of geen buitenspel stond met zijn grote teennagel. Regel zou nog steeds moeten zijn, bij twijfel, voordeel voor de aanvallende partij.
1 0
vincent_DV
Misschien ben ik de enige maar ik vind dit dus totaal geen goed nieuws. Natuurlijk is het fijn als alles eerlijk gaat maar is het in Nederland niet gewoon zo dat je de ene keer pech hebt en de andere keer geluk. Ik zit er zelf niet op te wachten dat je 5 keer in een wedstrijd een minuut of 2 moet wachten voordat het spel verder gaat of wat dan ook. En dan nog ga je twijfelgevallen krijgen met bijvoorbeeld hands of wat dan ook. Zoals bij hockey is het toch gewoon vervelend dat ze elke keer dat spel stilleggen. Noem me maar conservatief maar ik zie de grote toegevoegde waarde niet echt.

Volgens mij is het zelfs zo dat de topclubs dit wilde laten schieten in ruil voor het weghalen van alle kunstgrasvelden. Dus wat dat betreft is het al helemaal geen goed nieuws.
1 -1
Michelinho
Over dat laatste: Is het niet gewoon bespottelijk dat de KNVB vijf miljoen wegzet voor de VAR en ze daardoor zgn. geen geld meer zouden hebben om het kunstgras aan te pakken?
0 0
vincent_DV
Dat klopt. Het is sowieso bespottelijk dat de grote clubs mee moeten betalen aan iets wat niet hun verantwoordelijkheid is.

Volgens mij las ik pas ergens dat Belgische clubs alleen met de play offs mee mogen doen als het veld in orde is. Dat is nou een goede regel, iedereen dopt zijn eigen boontjes. We moeten eens ophouden met dat gedoe dat de rijkste maar moeten betalen.

Stel gewoon in dat je best op kunstgras mag voetballen, máár dan kom je niet in aanmerking voor Europees voetbal of wordt het televisiegeld gehalveerd(Zij hebben immers een voordeel omdat ze minder kosten kwijt zijn aan het veld). Dan kunnen al die clubs zelf kiezen wat ze willen. Weet je wat het gewoon is, clubs als VVV, Roda JC en Excelsior zijn makkelijk inwisselbaar voor NEC, Fortuna Sittard(Nu zij geld hebben door een eigenaar) en Go Ahead Eagles in normale doen. Daar wordt de Eredivisie niet direct slechter van en qua financiën doen die niet zo heel veel van elkaar onder dus wie niet mee wil doen gaat maar lekker Jupiler League voetballen.
2 0
strafschop
Wat jullie willen moeten de clubs onderling regelen. De KNVB kan dat niet afdwingen.

Daarnaast hebben de BVO's met kunstgras de meerderheid van stemmen.
0 0
Michelinho
Eens! En ik noemde het al in een ander topic: kunstgras verplicht sproeien, vlak voor de wedstrijd, in de rust en op hete dagen ook tijdens de wedstrijd. Zo niet, reglementair verlies vanwege vals spelen.
1 0
MisterAFCA
Mooie gedachte en ik vind ook dat ze hun eigen boontjes moeten doppen. Aan de andere kant is het wel een voordeel voor Ajax en andere clubs als er overal echt gras ligt. Die kunstvelden zijn natuurlijk pure competitie vervalsing en voor sommige spelers een reden om niet in de ED te komen voetballen. Het mes snijd een beetje aan twee kanten dus.
1 0
Jeugdtrainer
Zuivere speeltijd invoeren. Aller belangrijkste.
3 0
Sualex
Je krijgt nu zeker weer discussies of de video ref het goed ziet. Het is het probleem verleggen.

Nieuwe regels die goed zouden zijn:
Wisselen terwijl de wedstrijd doorgaat. Om tijdrekken te voorkomen.
Kunstgras eruit.
3 0
RusselWestbrook
Wat ze nog zouden moeten doen is de grensrechters niet meer laten vlaggen voor buitenspel. Aanval gewoon altijd uitspelen en buitenspel laten beoordelen door de videoref.
4 -2
Oliveira
1 woord: godzijdank! . Werd tijd dat ze dit doorvoerde. Veel belangrijker dan die doellijn technologie want met de video arbitrage zou je dit ook moeten kunnen waarnemen of er wel of niet een doelpunt is gemaakt.
0 0
Bocarra
En daarna het kunstgras eruit!
5 -1
trooop
Hoe vaak staat zo'n onnozelaar van een scheids na de wedstrijd voor de camera wel niet naar z'n eigen gepruts te kijken, om dan doodleuk te constateren: 'ik sta achter m'n beslissing'? De meesten zijn gewoon te stom voor dat werk, dan helpt het heus niet als je ze ergens in een busje parkeert. En dan nog: over de meeste situaties is überhaupt geen eenduidig oordeel te geven. Ik verwacht dat de videoscheids de frustratie alleen maar gaat verergeren.
4 0
witchmaster11
Zo wat zal de jong blij zijn , kan tie extra op tv die aansteller en dan die taco vreter dat zal wel vele rode kaarten worden en na afloop gezellig kijken naar bassie en adriaan
4 -1
ajaxminimax
Was er bij psv-vvv maar al een videoscheidsrechter... hoe die guzubuyuk stond te fluiten was echt verschrikkelijk
8 0
Van Reenen
Ja 12 tegen 10 spelers is inderdaad niet normaal. Kan die Guzbuik niet terug naar Turkije? Hij begint nu wel erg op zijn Turks te fluiten.
0 0
Suarez16_
Werd tijd, we zijn de afgelopen jaren flink genaaid door de scheids.
1 0
Ajax#1900
Haha ze beoordelen een overtreding van Kramer lijkt het wel
0 0
arigold
Dit is gunstig voor ons, had ons heel wat kampioenschappen extra opgeleverd.
2 0
Dexy
Mooi zo, eindelijk afgelopen met die naaierij van Nijhuis/v Boekel/Higler/Blom.
1 -1
AjaxPassion
Nee, interpretatie van de scheids in charge staat nog altijd op nummer 1. Enkel gemiste (beslissende) momenten worden evt. beoordeeld.
0 0
Bobbaasje
Werkt in Italië en Duitsland voor geen meter.
1 -1
3*stars*3
Haha in Italië, met zo'n Juve werkt niks.
Ze speelden paar maanden geleden een pot en scheids zag hands en ging voor zekerheid dubbelchecken en nog steeds hands.
Bal raakte schouder van een speler.
Maarja Juve stond onder Napoli en moest winnen.

Maar laten we hopen dat het in NL werkt.
Worden wel moeilijke jaren voor de kakkies want falen van hun clubbie kan niet meer afgeschoven worden op "KNJB".
1 0
Bobbaasje
Klopt, dat was de wedstrijd Juventus - Torino.
0 0
3*stars*3
Weet je zeker dat het Juve-Torino was en niet andersom?
Was iig een uitduel en Dybala had een pingel gemist.
Of het was Juve-Torino en dus WEER een duel waarin Juve werd geholpen...
Weet nu ff niet meer welke pot het was maar wel dat Juve natuurlijk een boevenclub blijft.

Van Duitsland weet ik ff niet een voorbeeld van blunders met VAR.
1 0
Bobbaasje
https://www.youtube.com/watch?v=-VYi_Lg7kk8

Moet je vanaf 0:31 afspelen, dan zie je een speler van Torino naar de grond gaan en later gaat de scheidsrechter dat terug kijken, maar doet er niks mee. De trainer van Torino gaat daarop reageren en word ook nog eens weg gestuurd (wat natuurlijk onterecht is).

Italiaans voetbal is zo corrupt als wat idd.
0 0
3*stars*3
Had deze pot niet gezien.
Maar in een uitduel kwamen ze dit seizoen ook smerig weg.
Scheids zei hands en bleef er na videobeelden ook bij.
Iedereen werd helemaal gek maar bizar dat rest van de Serie a clubs maar blijven toekijken.
Gewoon speelrondes staken want Juve blijft maar boel bedonderen en zelfs met VAR.

Maar voor NL is het toppie en zeker met zo'n engerd als Nijhuis.

Edit: was Atalanta-Juve van oktober, 2-2.
0 0
Bobbaasje
Ik heb die wedstrijd niet gezien.
0 0
AlexIbarra
De derby ook nog..

Die scheids heeft wel ballen. ;)
0 0
maikelklaassen
een goede zaak!! ajax-utrecht 1-0 buitenspel, gister wober geen buitenspel, geen penalty tegen zwolle, den haag en vast wel meer dit seizoen, vorig jaar tegen groningen 2 zuivere pingels onthouden en overtreding op onana "niet gezien" dit gaat ons zo veel punten opleveren.
1 0
SnakeDoc
Naaihuis krijgt al training in het wissen van de beelden.
2 0
iammike
Ik denk dat dit een fijn voordeel is voor ons. Nijhuis kan dus ook met pensioen.
1 0
NouridolbergNeres34
Mooi! Dat gaat ons volgend seizoen punten opleveren die we nu steeds mislopen door naaihuis, polletje en andere.
6 -1
insectenverdelg
Zolang Nijhuis maar niet in dat hok zit.....
12 0
Concrete
Haha
1 0