Puntenverlies Ajax O19 in allerlaatste minuut

JipVR, 17-03-2018 om 16:35, 25094 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax O19 en O16. Het vlaggenschip speelde thuis tegen FC Utrecht, dat in de laatste minuut gelijkmaakte. O16 wist wel te winnen op bezoek bij Vitesse. De wedstrijd van Ajax O17 werd wegens een afgekeurd speelveld niet gespeeld. 

FT | Ajax O19 - FC Utrecht O19 (3-3)
De openingsfase van de wedstrijd tussen Ajax O19 was sterk van de thuisploeg. Voor de Amsterdammers waren het vooral Pereira, Ylätupa en Ekkelenkamp die voor het gevaar zorgde, maar de verschillende pogingen resulteerden niet in de openingstreffer. Ook FC Utrecht probeerde iets te forceren, maar verder dan een afstandsschot kwam men in eerste instantie niet. 

Ajax kwam dan ook terecht op voorsprong, toen Schön drie man passeerde en feilloos tegen de touwen schoot: 1-0. FC Utrecht schoot echter ook met scherp en speelde een counter goed uit, waardoor de gelijkmaker zo'n tien minuutjes later in de 34e minuut viel. Met die gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op. 

Na de thee waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Via Darkwa werd opnieuw de counter benut van de Domstedelingen. Gelukkig was er direct een antwoord van Pereira, die een voorzet goed aannam en hard binnen schoot: 2-2. Daarna volgde een treffer van Pereira, waarna de Amsterdammers de wedstrijd binnen leken te slepen. Maar na een halfuur op voorsprong te hebben gestaan, besliste de scheidsrechter in de blessuretijd dat een bal van FC Utrecht de lijn had gepasseerd, daar waar dat niet het geval leek te zijn. Direct na de 3-3 werd er afgefloten. PSV O19, dat nog moet spelen, kan de Amsterdammers nu inhalen bij winst. 


Opstelling Ajax O19: 

El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Ter Heide; Ekkelenkamp (Kaars 85'), Gravenberch, Pasquali (Solomons 59'); Schön (Horvath 67'), Pereira, Ylätupa (Jensen 74').
Wissels Ajax O19: 
Plomper, Solomons, Margaret, De la Vega, Jensen, Kaars, Horvath.

Opstelling FC Utrecht O19: 
Keijzer, Pabai, Hoogenhout, Culhaci, Belesi, Jensen, Albu, Darkwa, Macnack, Swijghuisen Reigersberg, Mokono;
Wissels FC Utrecht O19: 
Kanters, Vink, De Windt, Khajouli.

Doelpunten:
1-0 Szabolcs Schön (24')
1-1 Dereck Darkwa (34')
1-2 Dereck Darkwa (48')
2-2 Danilo Pereira (49')
3-2 Danilo Pereira (58')
3-3 Utrecht (90')

Overig duel:

FT | Vitesse O16 - Ajax O16 (2-6)

Opstelling Ajax O16: 
Dieker; Kasanwirjo, Warmerdam, Rensch, Bonnah; Unuvar, Regeer, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Zamani.
Wissels Ajax O16: 
Aksit, Scholten, Pynadath, Misidjan.

Doelpunten:
Dillon Hoogewerf (twee), Naci Unuvar (twee), Youri Regeer en Devyne Rensch

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaishRedan
Wel jammer hoe het gaat met Zamani lijkt het totaal verleerd te zijn
1 0
Sunstridr
Ik geloof dat Zamani hetzelfde probleem heeft als Justin had, dus proberen de coaches/trainers hem te helpen met dat probleem en de potentiele oplossing is hem te laten concentreren op de voorzetten met zijn linkerbeen.
0 0
altijdwelwat
Helaas geen tijd om zelf te gaan kijken , zijn er nog mensen die wel gegaan zijn ? Lees dat Pasquali gespeeld heeft hoe deed hij het ? Was gecharmeerd van hem maar speelt de laatste tijd weinig, tempo moet wel omhoog.
0 0
geronimo
Kan geen Ajax elftal dit jaar van kutrecht winnen
5 -1
Ajax95Duivendrecht
Ajax dat een voorsprong uit handen geeft in de absolute slotfase en een slechte scheidsrechter, what's new...
3 -1
NouriVandeBeek
Duur puntverlies zeg, maar het komt niet uit de lucht vallen. Ajax O19 heeft gewoon heel veel moeite met teams die zich massaal terugtrekken. Een paar weken terug ook al tegen Vitesse.
PSV O19 kan nu uitgaan lopen. Feyenoord kan dichterbij komen.
0 0
BrandjeXL
De " ziekte" om wedstrijden over de streep te trekken zit helaas diep geworteld in onze club. Tijd dat men eens anders gaat scouten cq opleiden!!
6 -4
Mitta023
Word dan lekker psv fan ofzo. Hier leren ze alleen maar van. Heitinga kan beter eens wat aanvallender voetbal gaan laten zien want dat was weer eens waardeloos.
0 -2
BrandjeXL
Je leert ervan als ze daarna niet of in ieder geval minder vaak gebeurd maar het zit door de hele club heen. Dus voordat je komt met termen " wordt dan voor psv" zou ik wat beter opletten knul
1 0
trodat4030
Bullshit, Utrecht krijgt eerst onterecht een corner en daarna bepaalt diezelfde grens dat een bal over de lijn was wat ie niet was.. Mistte ook al 3x buitenspel..

Wat niet wegneemt dat t een matige pot was van Ajax overigens..
0 0
NouriVandeBeek
Stel je niet zo aan. Statistisch zal dat meevallen in vergelijking met de andere clubs.
0 -1
insectenverdelg
Wat is er met Jensen? Speelt overal amper. Is dat totaal mis gescout? Heb m een paar keer gezien en vond t wel frivool. Maar niemand stelt de man van 3 miljoen op.
1 0
Mitta023
Te veel risico voor Heitinga. Jeugdopleiding gaat weer lekker achteruit dankzij dit soort dingen...
2 0
Duif63
Gewoon een miskoop. Gaat dezelfde weg als Andersen, maar die was in ieder geval niet zo duur.
1 -6
Ozymandias
Hahaha, laten we lekker een eerstejaars A-junior in zijn eerste seizoen in het buitenland al afschrijven omdat een eerstejaars elftaltrainer (Heitinga) het niet in hem ziet zitten...
3 -1
Duif63
Van een A junior van 3,5 miljoen verwacht ik ook in zijn 1e jaar dat hij er meteen staat. Vergeet niet dat de Telegraaf aan het begin van het seizoen schreef dat men binnen Ajax verwachte dat hij dit seizoen al zijn debuut in het 1e zou maken.
1 -2
Ozymandias
Ik denk dat Heitinga het gewoon niet in hem ziet zitten. Hopelijk heeft hij volgend seizoen wel een vaste basisplaats want die jongen heeft duidelijk een enorme bak aan voetballend vermogen.
2 0
insectenverdelg
Dan moet Overmars Heitinga, die eerste jaar trainer is in de jeugd en voornamelijk moet opleiden, m op de vingers tikken en daar vragen over stellen. Echter kan t ook zo zijn dat heel Ajax Jensen te licht vind. 1 ding is zeker, hij zal moeten spelen om beter te worden. Mits je nog hoop hebt dat hij Ajax 1 kan halen als Ajax zijnde.
3 0
trodat4030
Jensen is gewoon nog niet zo stabiel en leid relatief veel balverlies, daarom speelt ie niet alles. Je moet niet spelen op basis van potentie, maar op basis van prestaties en die zijn bij hem niet zo stabiel. Daarnaast móet Johnny kampioen worden om YL voor volgend seizoen veilig te stellen. Daardoor is het het enige jeugdelftal dat kampioen móet worden, voor de ontwikkeling van de volgende lichting. Dát is de opdracht van Heitinga..
5 0
witchmaster11
het lukt mij niet altijd , maar ik raad iedereen die een beetje in de buurt zit in masterdam .om toch eens naar de toekomst te gaan , niet alleen voor het balletje wat ze daar trappen maar ook vaak voor de fijne goede sfeer ook is het leuk om die jongens in in het geheel te zien want positie lopen ect wordt nooit in beeld gebracht
2 0
AFCA-B93
Danilo Pereira doet het volgens mij behoorlijk goed voor een eerste seizoen in Europa.

Kan iemand me wat meer vertellen over hem? Wat voor type spits (spits is 'ie toch haha), wat zijn z'n kwaliteiten en heeft hij potentie om het eerste te halen?
2 0
Ozymandias
Ik hoop dat Huntelaar en Dolberg volgend seizoen nog bij Ajax spelen maar met Cassierra, Sierhuis en Danilo daarachter wordt het erg druk. Misschien dat Van 't Schip (mits hij bij PEC Zwolle blijft) of Lijnders (mits NEC promoveert) volgend seizoen Cassierra willen huren. Sierhuis en Danilo kunnen dan met elkaar concurreren voor een basisplaats bij Jong Ajax in de Jupiler League. Met Brobbey bij de A1/o19 en Hansen bij de B1/o17 heeft Ajax de spits dan ook in de bovenbouw van de jeugdopleiding goed bezet.
3 -1
willieovertoom
Volgend seizoen een mooie selectie bij Jong Ajax hoor. Kunnen weer magische avonden worden op DT, zoals vorig seizoen.

Kotarski - Van Bladeren
Bakboord, Sidoel, Doekhi, Bergsma, Kemper, Bakker (Van Gelderen, Botman)
Pasquali, Lang, Jensen, Ekkelenkamp, Ter Heide, Mazraoui, De Wit (Gravenberch)
Nunnely, Sierhuis, Johnsen, Kuhn, Ylatupa, Danilo (Schon, Horvath)
1 0
Ozymandias
Ik verwacht niet dat Mazraoui volgend seizoen nog veel met Jong Ajax mee zal spelen en ik hoop dat Bergsma en De Wit worden verhuurd. Ik zou dan Gravenberch volgend seizoen naar Jong Ajax doorschuiven (mits hij een driejarig contract tekent) en Ekkelenkamp met Jensen en Quinten Timber het middenveld van de A1/o19 laten vormen. Hopelijk heeft Jensen dan wel een vaste basisplaats zodat hij in de loop van het seizoen naar Jong Ajax kan doorschuiven en Taylor een basisplaats op het middenveld van de A1/o19 kan krijgen.

Met een opstelling met El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Douglas; Ekkelenkamp, Timber, Jensen; Schön, Brobbey en Horváth kan de A1/o19 volgend seizoen een heel leuk team hebben.
2 0
Lagasj
Dit is voor mij de meest interessante pagina van AS met WolterX, Keffie L, Nouri/VandeBeek e.a.
Echt waardevolle info, bedankt daarvoor.
2 0
Keffie L
Thanks kerel maar leden zoals Trodat, Turbo, Mikes, Wolter, Champy, Willieovertoom, Nourivandebeek, Jeugdvolger etc, zijn doorgaans veel beter ingelicht en volgen de jeugd veel intensiever dan dat ik dat doe ;)
2 0
3*stars*3
Mee eens.
Verder ook mannen als Trodat en Turbo, die al jaren updates geven, voor mensen die niet of weinig op De Toekomst komen.
Dat geeft AS ook wat extra's, hoewel AS ook goed werk doet met kweekvijver bijv.
3 0
Lagasj
Dat is precies zo. Ik woon tegenwoordig te ver weg om een goed overzicht te krijgen van voor mij het belangrijkste, de Ajax jeugd. Het is fantastisch om die jonge gastjes te zien opgroeien tot wereld voetballers. Of tenminste sterren in Ajax 1. Zal b.v. nooit vergeten dat arrogante klootzakje van 16 in de jeugd te zien spelen; Clarence Seedorf. Zo zullen jullie wel nieuwe grote talenten al eerder dan wie dan ook spotten. Leuk toch.
Ik ga Trodat, Turbo, Mikes, Wolter, Champy, Willieovertoom, Nourivandebeek, Jeugdvolger beter volgen.
1 0
witchmaster11
dat hier jongens van 17 worden afgebrand zegt veel over de persoon die dit zegt
0 0
bremovic
Ga alsjeblieft weg met die dani de wit,die gast is veel te slecht voor het eerste
0 -5
Pheadrus
Eindelijk krijgt Pasquali weer eens speeltijd.....
1 -1
Sampaoli
Moet eerst zijn contract maar eens verlengen voordat hij speeltijd mag eisen, simpel toch?
1 -1
wolterx
Ajax heeft optie in contract voor nog een jaar.
4 0
trodat4030
Speeltijd eis je niet, die moet je verdienen..
4 0
wolterx
O14 wint 3-0 van Sparta zie ik net. Misehouy van de o13 weer trefzeker.
2 0
Keffie L
Vind je Misehouy van hetzelfde kaliber als Gravenberch en Unuvar?
0 0
wolterx
Misehouy is buitencategorie naar mijn mening. Maar is pas 12 dus lastig te oordelen nog over. Verwacht hem volgend seizoen vast bij de o15. En dan kunnen we gaan kijken waar hij staat afgezet tegen die andere 2 namen. Heeft ook al o15 gespeeld dit seizoen en vorig jaar met de o12 internationaal toptoernooi in Algarve, Portugal gewonnen waar hij speler van het toernooi was. Rijkhoff werd daar topscorer, die heeft al voor o15 gescoord en had een item op YT pagina van Ajax van team van de Toekomst.
3 0
Keffie L
Klinkt veelbelovend!
0 0
Suarez16_
Trouwens over Sierhuis dit seizoen, 13 JL wedstrijden gespeeld waarin hij 9 keer trefzeker was. In minuten staat hij zelfs op 1 treffer per 74.5 minuten. Vorig seizoen in 8 JL wedstrijden 4 goals en 2 assists in 449 minuten. Hierbij was hij opnieuw betrokken bij 1 goal per 75 minuten. Geweldige statistieken voor een 18/19-jarige spits in de JL.
4 0
Sampaoli
Sierhuis is een echte goalgetter, heeft zeker potentie om het eerste te halen. Heeft op dit moment wel 3 spitsen voor zich, en misschien zelfs Siem de Jong.
0 0
Sampaoli
Jammer genoeg weer geen Jensen, weet iemand of de wedstrijd ergens wordt uitgezonden?
0 0
wolterx
Naci is nu MVP van de opleiding (014 en hoger) als ik me niet vergis. Zowel in goals als assists al ruim in de dubbele cijfers in 18 wedstrijden, ik verwacht -en hoop- hem bij de Future Cup in de selectie te zien.
5 0
wolterx
O16 2-6 in Arnhem, Regeer van de o15 stond basis en scoorde nog. Hoogewerf en Unuvar ook op scorebord.
2 0
NouriVandeBeek
Echt benieuwd wie er volgend seizoen allemaal in Ajax O17 gaan ballen. Unuvar sowieso, maar ik hoop ook Hoogewerf en Regeer. Kenneth Taylor zie ik volgend seizoen graag in Ajax O19 met Gravenberch.
1 0
wolterx
Ik denk Brobbey, Gravenberch en Taylor in o19. Hoever zal wel o17 blijven, Warmerdam is eigenlijk doorgeschoven maar zie ik volgend jaar ook nog daar spelen. Bonnah-Owusu, Hoogewerf, Regeer, Rensch en natuurlijk Unuvar erbij en dan rest van '02 groep. Hansen soms o19, soms o17.
1 0
wolterx
Owja, Unuvar 2 goals en 2 assist, Hoogewerf 2 goals, Regeer goaltje en ook van de o15 meespelende Rensch ook doelpuntje nog.
4 0
Keffie L
Word het niet tijd om Unuvar definitief door te schuiven naar O17?
1 0
wolterx
Traint al mee daar, kijken wedstrijd op wedstrijd welke pot beste is. Deze week goede keuze want o17 kon zich weer omdraaien bij aankomst omdat diens wedstrijd afgelast is.
2 0
Keffie L
Oke dan!
0 0
FlyingDutchMan
Gaat voetbal gewoon door? Of heeft in Amsterdam niet zoveel gesneeuwd en gevroren?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Hier geen sneeuw, wel een ijskoude wind.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Is dit de eerste keer dat Horvath weer op de bank zit bij O19 sinds zijn blessure?
0 0
Pieter433
Ik heb hem 1x eerder bij de wissels zien staan kort na de winterstop. Even teruggezocht, dat was op 13 januari.
0 0