Ten Hag over Younes: 'Ik vind het vreemd'

sammekors, 16-03-2018 om 14:20, 16462 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-trainer Erik ten Hag snapt niet dat Amin Younes afgelopen zondag weigerde in het veld te komen. De speler heeft aan Ten Hag aangegeven zich volledig in te zetten voor Ajax, maar laat dat niet zien.

'Bij Manchester City valt İlkay Gündoğan in in de 92e minuut bij een 2-0 voorsprong, Johannes Geis bij Sevilla in de negentigste minuut', legt Ten Hag zijn standpunt uit. 'Wil je graag deel uit maken van het team of niet? Dat is de vraag. Younes toonde dat hij dat niet wilde.' De trainer gaf nog wel aan dat Younes tekenen van spijt toonde. 'Hij zei tegen me dat hij zijn reactie niet goed vindt.'

De Ajax-coach vindt het moeilijk te begrijpen waarom Younes weigerde het veld in te komen. 'Ik vind het vreemd als je onderdeel van het team wil zijn. Zeker in een week dat we meer van elkaar eisen en elkaar corrigeren. Hij werkte hard mee aan die teamspirit. Wat is er dan mooier dan op het veld gaan om een overwinning te vieren en het mee te beleven?'

Ten Hag kreeg deze week veel commentaar op zijn wisselende standpunt tegenover de actie van Younes. De speler werd uiteindelijk verbannen naar het tweede elftal, maar Ten Hag leek aanvankelijk juist mild voor hem. 'Ik vond het na de wedstrijd niet het juiste moment om het extern te communiceren. De ploeg moest even genieten van de overwinning. Ik wilde eerst de spelers spreken en het daarna pas naar buiten brengen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Volgens mij geilt Erik net iets te veel op de zogenaamde grootheid Guardiola, die overal waar hij werkt oneindig veel geld mag investeren....
0 0
Wijnvoord
Begrijp Younes ook wel, maar hij had gewoon in moeten vallen dan had hij het ongelijk van Ten Hag kunnen bewijzen., A:een speler moet altijd invallen als de trainer dat eist. B: maar een speler 1 min voor tijd (lees ook blessuretijd) in te laten vallen betekend geen respect voor je spelers. Maar heb wel een goed geloof in Ten Hag. Zal ook de eerste zijn om mijn ongelijk kenbaar te maken.
0 -1
A-west
Die enge ten Hag wilde moedwillig Younes voor schut zetten.Normaal laat die idioot een wisselspeler een half uur warmlopen.Younes moest ineens opdraven. Die rare tukker moet opzouten en Twente maar op de rails zetten, als hij dat tenminste kan. Wat een miskleun van die kantoren daarboven deze droeftoeter aan te stellen. Hij lult zich in alle bochten zijn falen goed te praten. Optyfen ten Hag.
1 -2
DaHool
Voor al die uilskuikens die Younes een werkweigeraar vinden, bekijk de beelden nog maar eens goed. Younes wordt 2 minuten voor tijd geroepen en moet zonder warming-up aantreden voor de show. Ben je dan een professional of een amateur als je weigert?
2 0
atalantanio
Geen professional in ieder geval.
0 0
RusselWestbrook
Onbegrijpelijk dit gezeur over een wissel in blessuretijd die letterlijk elke week op elk profniveau in de wereld gedaan worden.
2 -1
ElFlaco14
Was jammer, topspeler!
0 0
Dennis1964
Younes is helemaal de weg kwijt nadat hij een contract tekende bij Napoli of niet of toch wel.
1 0
PetrusKeizer
younes een ordinaire werkweigeraar, terwijl HAGGIE bezich is overuren te maken. met het schoonvegen van zn eigen straatje en met zn Eigen HAGGIE te redden! Younes en HAGGIE krijgen beiden het Gouden Uilskuiken!
0 -4
Kikke
Mmm raar je hoeft het toch niet naar buiten te brengen, kan dit toch gewoon intern oplossen!
0 0
ajaxinho
Hij stond voor lul... dus hij moest zichzelf wel goedpraten.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
blijf het gewoon een volslagen idiote wissel bij een 4-1 voorsprong, zonder tactische meerwaarde. dat doen ze echt niet bij city met zo'n voorsprong, alleen bij een 2-1 om de tegenstander uit zijn spelritme te halen.
of je younes nog mag of niet, hij was terecht boos.
1 0
RusselWestbrook
Ze doen dit dus wel gewoon bij City op een 2-0 voorsprong. Staat gewoon letterlijk in de tekst.
0 0
A-west
Ten Hag ongelofeljke eikel. Niemand laat zich voor lul zetten door jou. Snap dat nou toch.
Voor mijn part vervang je die Verbeek bij Twente. Ga daar maar spelers voor gek zetten. Deze
sukkel hoort echt niet, nee, totaal niet in Amsterdam. Prutser.
2 -1
gras
Dat deze kerel niet begrijpt dat hij nu even zijn snars moet houden met dat belachelijke driedeel die hij als tweede huid draagt.

Hij zet Younes gewoon voor lul door die wissel. Dat Younes dat eigenlijk moet slikken en daarna Ten Hag verrot moet schelden in de kleedkamer is een ding. Maar dat Ten Hag dit weer gaat lopen goedpraten.

Ik erger me rot aan deze gehypte trainer.
2 -3
RusselWestbrook
Younes is gewoon aan het werk en moet gewoon invallen.
0 0
Rinus M.
Dat jij het niet snapt is ook wel weer duidelijk.
0 -1
michaellaudrup
Hij is weg einde seizoen, waneer hij langer bij Ajax zou blijven had hij wel ingevallen. Ajax betaald zijn vette salaris dus moet hij gewoon doen wat er gezegd wordt. De beweegredenen van ten Hag zijn amaturistisch beledigend en onzinnig, maar dat heb je op dat moment maar te pikken.
0 0
trooop
Enerverende teksten weer. Dit is toch wel de meest stijve kneus die we in lange tijd als trainer hebben gehad. Zelfs frank had een minder dikke plaat voor z'n kop.
Maar wat zou het, ik geloof nog steeds dat hij ons goed kan gaan laten spelen. Vraag blijft alleen of het ook het aanzien waard wordt.
2 -6
Biss
Hij kan Ajax dus ‘goed’ laten spelen maar je vraagt je af of dat ook het aanzien waard word? 0_o
2 0
JanTa
Ik ga mij daar niet meer over druk maken. 1 ding staat al vast, Younes is aan het eind van dit seizoen toch al vertrokken.
8 -1
Juichtoon
Ten Hag heeft gewoon gelijk. Younes denkt alleen maar aan zichzelf en laat nu voor de 2e keer in korte tijd het team in de steek.
Al zou Ten Hag mij vragen om in de 96e min in te vallen, dan zou ik het doen. Alles voor Ajax, iets wat Younes niet meer kent.
11 -4
Biss
Hahah ja, en ipv daar dik betaald voor te worden zou ik zelfs geld toe geven ;)
1 0
Michelinho
Denk dat TH de vinger op de zere plek legt. Je kan zo'n late wissel op verschillende manieren opvatten (hoewel 'belonen' wel de meest ongelukkige uitleg is) . Je kan je eigen woorden waarmaken en het team willen helpen. Laten zien dat je bereidwillig bent en proberen hem net als Cassierra laatst binnen drie minuten in het netje te leggen, zoals Neres deed nog in blessuretijd scoren of een assist geven.
Je kan ook vanuit ego reageren en je gepiepeld voelen. We weten nu uit wat voor hout hij gesneden is.
1 0
Web
Laat ik voor opstellen dat ik het altijd vreemd vind om spelers in de laatste minuten in te laten invallen Mits je achter komt en nog iets wil forceren. Heel veel trainers doen dit.

Maar younes moet niet zeuren, als hij een kerel is, loopt hij maandag naar zijn kantoortje en vraag je waarom laat je mij invallen voor een paar minuten in een wedstrijd die gespeeld is.

Ik hoef hem niet terug te zien, ook niet in Jong Ajax. Geef daar maar talenten een kans.
Wel trainen want daar word hij voor betaald.
2 0
talent020
Ten Hag heeft gelijk maar hoop wel dat hij hier ook van leert, een speler inbrengen in de laatste minuut is zelfs bij de amateurs al een not done, laat dan een Noa Lang of Bakker lekker nog ff zijn debuut maken en meedelen in de winstpremie
4 -3
Ajaxvooraltijd
Bullshit! Als ten Hag het doet is het not done, maar voor de rest gebeurt dit al jaren en overal ter wereld op profniveau, de heisa is gewoon begonnen om op Ajax en de persoon ten Hag in te kunnen hakken en meer niet. Als ten Hag ras-Amsterdammer was geweest of oud Ajacied was het allemaal geweldig geweest, maar meneer is een boer en heeft een rare manier in de ogen van bepaalde mensen van spreken en dus is alles kut, plus dat zeiken op Ajax voor velen een hobby is. Dat je dat bij de amateurs meestal niet doet is omdat ten eerste een amateur echt niet langer dan 30 seconden een warming up gaat doen en de trainer daar veelal een vriend of kennis is waar iedereen schijt aan heeft.
9 -4
koppendicht
als je het niet wil communiceren zeg je iets als: we zullen dit intern bespreken. Ten hag is een twijfelaar, dat kun je er in deze fase echt niet bij hebben, want dan gaan spelers muiten.
1 -6
Ajaxvooraltijd
Of Ten Hag weegt dingen af. Dat zijn twee totaal verschillende zaken.
2 -2
Ajaxvooraltijd
Ten Hag heeft gelijk en Younes heeft een dikke kronkel in zijn hoofd.
6 -1
Weswess
Ten Hag heeft deels gelijk. De reactie van Younes valt niet goed te praten, maar een speler in de 92e minuut in laten vallen onder het idee 'belonen' is volkomen misplaatst.
Zijn wissels laten tevens ook zien dat hij, net als Keizer, onervaren is en niet geschikt voor Ajax.
2 -8
DannTheDon020
Oh ten Hag kopieert dus echt Guardiola! Pas spelers wisselen in de 92ste minuut! Geweldig bezig flapdrol, als trainer breng je geen enkele speler na de 90ste minuut in. Op z’n laatst de tachtigste. Alleen wanneer je met 1 doelpunt voor staat is het slim om wat tijd te rekken en de tegenstander uit het spel te halen. Niet bij een 3-1 voorsprong tegen Heerenveen in eigen huis!
2 -11
Ajaxvooraltijd
Je bent zelf een flapdrol. Waar sta jij dan op de voetballadder van Nederland om professionals bij Ajax uit te maken voor flapdrol?
3 -1
A-west
Hij heeft gelijk. Ten Hag is een flapdrol ja, ga maar bij die tukkers de held uithangelen, gekunstelde trainer. Sukkel.
0 0
@Maar7en
Nee Guardiola kopieert Ten Hag in dezen :-P Manchester City speelde na Ajax - Heerenveen.
3 0
ajaxinho
Hij voelt zich verplicht om er verder op in te gaan.
Beetje jammer.

Om dan ook de CHAMPIONS League als voorbeeld te nemen.
Daar ben jij / zijn wij nog laaaang niet.
1 -9
RusselWestbrook
Hij wordt er naar gevraagd door een journalist.

Oh dus zulke wissels mogen wel in de CL maar niet in de eredivisie? Wat een onzin.
0 0
ErikDeBosz
Ik vind het vreemd dat jij een volwassen speler in de laatste minuut wil inbrengen terwijl het 3-1 staat.
1 -9
Panama
Die 2 hebben dan ook dikke wedstrijdpremies, en voor 20k kom ik ook t veld nog wel eventjes on.
3 0
vincent_DV
Wat is er mooier dan op het veld om een overwinning te vieren en het mee te beleven? Bij deze retorische vraag gaat het fout. Want zo goed als alles is mooier dan dat. Als jouw team 3-1 voor staat zonder jou, wil je na de wedstrijd best de overwinning vieren op het veld, maar dan hoef je die paar minuten echt niet te spelen want dat boeit je geen reet. Of je je nou deel voelt van het team of niet. Dan wil je gewoon lekker in je trui blijven wachten tot het fluitsignaal en dan loop je het veld op. Dat weet ik uit ervaring, dat heb ik bij mijn elftallen vaak zat meegemaakt). Neemt niet weg dat hij er gewoon in had gemoeten. Alleen trainers begrijpen spelers en hun gedachten vaak niet zo goed. Denk je nou werkelijk dat die Geis en Gundogan er wel in wilde dan? Die Gundogan durft alleen nooit tegen Guardiola in te gaan natuurlijk.
1 0
Redrum
Younes is volledig de weg kwijt geraakt sinds zijn interlands voor Duitsland
2 0
koppendicht
Iemand moet hem het hoofd op hol hebben gebracht, hij is niet meer de bescheiden younes die zijn vakantie afbreekt om nouri te bezoeken.
2 0