Overzicht: Blinds zeven eerdere Ajax-functies

BVeenstra, 17-03-2018 om 12:15, 9859 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Op maandag 23 april zal Danny Blind tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) worden voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen van Ajax. De Amsterdamse club was sinds augustus - toen Theo van Duivenbode opstapte - op zoek naar een nieuwe technische man en vond in Blind uiteindelijk de in hun ogen juiste man.

Opvallend genoeg was de voormalig verdediger van Ajax niet de eerste keus. Bij Ajax stond Frank Rijkaard hoog op het verlanglijstje, maar de Amsterdammer heeft geen ambities meer om een topfunctie te vervullen in de voetballerij. Andere opties waren Henk ten Cate, Morten Olsen en Edo Ophof, maar zij vielen af omdat ze respectievelijk te ver weg (Abu Dhabi) wonen, te oud of te licht werden bevonden.

De naam van Blind werd in eerste instantie niet genoemd, omdat men bang was dat zijn naam gevoelig zou liggen na de gebeurtenissen in 2012. Toentertijd won Johan Cruijff en een groep ex-Ajax-spelers een rechtszaak tegen de benoemingen van Louis van Gaal (als algemeen directeur) en Danny Blind (als technisch directeur). Pas toen RvC-voorzitter Leo van Wijk de naam - op advies van directeuren Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop - van Blind inbracht, ging men overstag.

Wanneer de aandeelhouders op maandag 23 april ermee instemmen dat Blind lid wordt van de RvC gaat hij zijn achtste functie bij Ajax vervullen. Hoogste tijd om eens een terugblik te maken op zijn eerdere functies bij de Amsterdamse topclub.

1986 - 1999: Speler Ajax
Liefst 493 wedstrijden speelde Blind voor Ajax, nadat hij overkwam van Sparta Rotterdam. Was hij in zijn beginjaren nog een opkomende rechtsback, vanaf 1992 ging hij spelen als centrale verdediger. Blind won alle prijzen die er te winnen vielen met Ajax. Hij werd met Ajax in dertien jaar tijd vijf keer kampioen, won vier nationale bekers, won drie keer de Nederlandse Supercup, maar ook Europees was er succes. In 1987 werd de Europa Cup II gewonnen, waarna ook de UEFA Cup in 1992 kon worden toegevoegd aan zijn erelijst.

Zijn palmares wist hij uit te breiden door in 1995 de Champions League te winnen. Enkele maanden later won Ajax ook de Wereldbeker voor clubs. In de eindstrijd werd Gremio na strafschoppen verslagen. Uitgerekend Blind scoorde de beslissende en daarmee winnende penalty. Na het seizoen 1998/1999 beëindigde Blind zijn loopbaan als voetballer.


Het enorm succesvolle Ajax dat in 1995 de Champions League wist te winnen. Danny Blind was destijds de aanvoerder van het Amsterdamse elftal.


1999 - 2000: Directeur spelersbeleid
Direct na zijn spelerscarrière ging Blind bij Ajax aan de slag als directeur spelersbeleid. Onder zijn leiding werden toen spelers voor veel geld gehaald. Zo kwam Nikos Machlas voor 8,6 miljoen euro over van Vitesse en werd Frank Verlaat voor ongeveer vijf miljoen euro overgenomen van het Duitse VfB Stuttgart. Andere opvallende aankopen waren Brian Laudrup, Aron Winter, John Nieuwenburg en Bogdan Lobont. Verder werd ook Cristian Chivu aangetrokken, wat later een geweldige aankoop zou blijken te zijn. Kostenplaatje bij elkaar: 26 miljoen euro.

Tegenwoordig zou niemand meer opkijken van dergelijke transfersommen, maar in die tijd werd gezegd dat Ajax wel heel veel geld uit had gegeven. De druk was dan ook groot, maar de prestaties van het eerste elftal onder trainer Jan Wouters waren teleurstellend. Ajax werd vijfde (!) en veel spelers die door Blind werden aangetrokken, werden later met verlies verkocht. Blind was toen zelf al opgestapt: op 8 februari 2000 diende hij zijn ontslag in.

2000 - 2005: Trainer Ajax A1 + Hoofd jeugdopleiding Ajax
Wat volgde was een periode van Blind die iets meer in de luwte lag. De ex-verdediger werd enkele maanden nadat hij ontslag nam als directeur spelersbeleid aangesteld als trainer van Ajax A1, het elftal dat tegenwoordig Ajax O19 genoemd wordt. Vanaf februari 2003 kreeg Blind er een verantwoordelijkheid bij. Hij werd verkozen tot Hoofd Jeugdopleiding van Ajax, terwijl hij actief bleef als trainer van de A1 van Ajax. In vierenhalf jaar tijd werd Blind twee keer kampioen met het vlaggenschip van de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.


Danny Blind actief als trainer van Ajax A1. Met het vlaggenschip van de jeugdopleiding van Ajax won hij in vierenhalf jaar twee landstitels.


2005 - 2006: Trainer Ajax 1
Vanwege zijn goede prestaties als trainer van Ajax A1 en het feit dat Ajax op zoek moest naar een nieuwe trainer omdat Ronald Koeman ontslag had genomen werd Blind in februari 2005 naar voren geschoven als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. Opvallend: onder meer Johan Cruijff had Blind aanbevolen bij Ajax als trainer van het eerste elftal.

Zijn debuut als trainer van Ajax 1 werd geen succes. In Amsterdam werd de grootste nederlaag uit de clubhistorie geleden. Mede dankzij een hattrick van Mark van Bommel won PSV met 0-4 in de ArenA, maar daarna ging het beter. Ajax wist het seizoen te eindigen op een tweede plaats, waardoor voorronde Champions League een feit was.

In het eerste (en tevens laatste) volledige seizoen onder Blind presteerde Ajax matig in de Eredivisie. Slechts zestig punten werden behaald en een vierde plek was daarom teleurstellend. In de Champions League overleefde Ajax de groepsfase door als tweede te eindigen achter Arsenal, maar wel boven Sparta Praag en FC Thun. In de achtste finales kende Ajax een geweldige start tegen Internazionale met doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en Mauro Rosales, maar de Italianen kwamen na rust alsnog langszij: 2-2. In de return werd vervolgens met 1-0 verloren, waardoor er een einde kwam aan het Champions League-avontuur.

Gelukkig voor Blind waren de Amsterdammers aan het einde van het seizoen precies op tijd in vorm, waardoor de play-offs werden gewonnen. Gevolg: Ajax kreeg een ticket voor de voorronde van de Champions League. Bovendien won het de bekerfinale van PSV (2-1).

Blind werd binnen de club en ook bij de supporters gesteund, maar desondanks vond technisch manager Martin van Geel (tegenwoordig technisch directeur bij Feyenoord) het nodig om Blind te ontslaan. Reden voor dit ontslag waren het niet voldoen aan de doelstelling (meespelen voor de titel) en daarnaast was het spel niet attractief genoeg. Uiteindelijk werd Henk ten Cate aangesteld als opvolger van Blind.


Vanwege zijn goede prestaties bij Ajax A1 werd Blind aangesteld als opvolger van Ronald Koeman als hoofdtrainer van Ajax 1. In de competitie werd via de play-offs de voorronde van de Champions League gehaald, terwijl verder de KNVB-beker werd gewonnen.


2008 - 2009: Technisch directeur/manager Ajax
Na jaren te hebben rondgelopen bij Ajax in diverse functies ging Blind voor een seizoen aan de slag bij zijn oude club Sparta Rotterdam. In Zuid-Holland was hij technisch directeur, maar al binnen een jaar werd hij door Ajax teruggehaald naar Amsterdam. Blind ging dit keer aan de slag als technisch manager. Een functie die redelijk vergelijkbaar is met zijn eerdere functie als directeur spelersbeleid bij Ajax, maar naast het aan- en verkoopbeleid was hij nu ook verantwoordelijk voor het aansturen van de scouting en de jeugdopleiding.

Welke spelers werden toen door Blind aangetrokken? Onder meer recordaankoop Miralem Sulejmani voor 16,25 miljoen euro. Daarnaast werd de portemonnee getrokken voor Ismaïl Aissati (4,1 miljoen euro), Oleguer Presas (3 miljoen euro) en Evander Sno (1,5 miljoen euro). In de winterstop werd bovendien met Rob Wielaert (3,15 miljoen euro) nog een extra verdediger gestrikt. Ook verkocht Blind enkele spelers voor veel geld. Zo verkocht hij Klaas-Jan Huntelaar in de winterstop voor liefst 27 miljoen euro aan Real Madrid.

Hoe presteerde Ajax dat seizoen op het veld? Kort gezegd: teleurstellend. Ajax werd derde in de competitie en behaalde in dat seizoen onder trainer Marco van Basten slechts 68 punten. Van Basten zelf besloot een wedstrijd voor het einde van het seizoen te stoppen als trainer van Ajax en daarnaast besloot Blind in juli 2009 zijn functie als technisch manager neer te leggen om assistent te worden onder de nieuwe trainer Martin Jol.


Danny Blind in zijn kantoor in de tijd dat hij technisch manager was bij Ajax. 


2009 - 2011: Assistent-trainer Ajax
Onder Jol wist Ajax in 2010 als tweede te eindigen, werden veel punten bij elkaar gesprokkeld (85) en werd liefst 106 (!) keer gescoord. Ook na het vertrek van Jol - december 2010 - bleef Blind aan als assistent-trainer. Samen met Frank de Boer wist hij Ajax te loodsen naar de eerste landstitel in zeven jaar. In de zomer van 2011 - vlak na het behalen van de landstitel - koos De Boer ervoor om verder te gaan met Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman als assistenten, waardoor Blind opnieuw werd benoemd als technisch manager van Ajax.


Eindelijk, dachten trainers Frank de Boer, Hennie Spijkerman, Carlo L'Ami en Danny Blind. Ajax pakte in 2011 de landstitel. Het betekende het eerste kampioenschap voor Ajax in zeven jaar tijd.


2011 - 2012: Technisch directeur/manager Ajax
Blind was dus terug in zijn oude rol als technisch manager en ging om die reden weer over het aan- en verkoopbeleid. De vraag is dan ook: welke spelers haalde hij dit keer naar Ajax? Dit keer geen dure aankopen meer van het niveau Nikos Machlas of Miralem Sulejmani, maar eerder 'koopjes'. Zo werden Kolbeinn Sigþórsson (4 miljoen euro) en Jasper Cillessen (3,3 miljoen euro) aangetrokken.

Juist op het moment dat alles koek en ei leek tussen Ajax en Blind ging het in het najaar van 2011 goed mis. Wijlen Johan Cruijff was zo geschrokken van het niveau van Ajax in vooral de Champions League dat hij besloot in te grijpen. De Fluwelen Revolutie begon en Cruijff wilde de club naar zijn hand zetten. Echter, achter de rug van Cruijff - die ook in de RvC zat - om maakte de Raad van Commissarissen bekend dat zij voornemens waren Louis van Gaal te benoemen tot algemeen directeur, terwijl Danny Blind in die constructie technisch directeur zou worden.

Er volgde een rechtszaak tussen enerzijds het kamp Cruijff met in zijn kielzog enkele ex-spelers van Ajax, waaronder Wim Jonk en Dennis Bergkamp, en anderzijds het kamp van de RvC van Ajax met hoofdrollen voor Van Gaal en Blind als directieleden. De rechter deed de aanstelling van Van Gaal en Blind teniet. Gevolg: Blind besloot in navolging van de RvC per direct zijn contract in te leveren.

En zo kwam er een voorlopig triest einde aan het tijdperk Blind bij Ajax. De Zeeuw die als speler grote successen vierde bij Ajax, de man die geliefd was bij het Ajax-publiek, ging nu weg bij Ajax als gevolg van een verloren rechtszaak. Niet onbelangrijk: Cruijff greep destijds de macht en maakte van Marc Overmars en Edwin van der Sar belangrijke mensen. Inmiddels is eerstgenoemde directeur spelersbeleid, terwijl Van der Sar - na eerst meegelopen te hebben met Michael Kinsbergen - algemeen directeur van Ajax.


Vanaf het seizoen 2011/2012 was Danny Blind weer technisch manager bij Ajax. Hier zit hij tijdens een Champions League-duel op bezoek bij Olympique Lyon op de tribune met Henri van der Aat en Jeroen Slop.

2012-2018: De tussenjaren bij Oranje
Na zijn vertrek bij Ajax in 2012 werd Blind assistent-bondscoach van, jawel, Louis van Gaal. Op het WK 2014 in Brazilië werd de speelstijl van Oranje aangepast, maar op die manier werd wel de halve finale bereikt. Bovendien werd titelhouder Spanje in de groepsfase met liefst 5-1 (!) verslagen. Uiteindelijk werd Oranje op dat WK derde nadat Brazilië met 3-0 werd verslagen.

Na het WK werd Blind assistent-bondscoach van Guus Hiddink, maar die periode verliep een stuk moeizamer. Het Nederlands elftal liep achter de feiten aan, waardoor Hiddink eerder opstapte. Blind kreeg vervolgens de taak om Oranje alsnog te laten kwalificeren voor het EK, maar zijn eerste wedstrijd als bondscoach liep uit op een deceptie. Sterspeler Arjen Robben viel snel uit en Bruno Martins Indi liep tegen een heel domme rode kaart op. Gevolg: Oranje verloor en het EK was ver uit zicht. Toen daarna ook werd verloren van Turkije en Tsjechië bleek dat Nederland zich niet wist te kwalificeren voor het EK in Frankrijk.

Blind kreeg vervolgens de kans om zich vanaf het begin van een kwalificatiereeks te bewijzen als bondscoach, maar toen na tien kwalificatiewedstrijden pas vijf keer gewonnen was, werd Blind ontslagen. Dick Advocaat nam daarna het stokje over, maar ook hij wist het tij niet meer te keren. Gevolg: opnieuw geen eindtoernooi voor het Nederlands elftal.


Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal. Door een blessure van Arjen Robben en een domme rode kaart van Bruno Martins Indi ging zijn debuutwedstrijd tegen IJsland verloren. Oranje wist zich uiteindelijk niet te kwalificeren voor het EK.


2018 - heden: RvC Ajax
Sinds het vertrek van Van Duivenbode in de zomer van 2017 als enige technische man in de RvC was Ajax op zoek naar een nieuw persoon met knowhow in de voetballerij. De Amsterdammers gingen niet over één nacht ijs en kwamen uiteindelijk (zoals hierboven beschreven) uit bij Blind. Dat de ex-verdediger nu moet werken met Van der Sar en Overmars vindt hij totaal geen probleem, zo liet hij weten aan het Algemeen Dagblad.

'De afgelopen jaren ben ik, onder meer als bondscoach, vaak bij Ajax geweest zonder enig gevoel van wrok', vertelt Blind. 'Het contact met Marc en Edwin is ook prima. Toen Ajax vorig jaar de finale van de Europa League speelde, nodigde Edwin mij ook uit in Stockholm. Waar het om gaat: ik voel geen enkele wrok en zie op dat vlak dus ook geen problemen om deze functie uit te oefenen.'

Blind nam na zijn niet al te succesvolle periode als bondscoach van het Nederlands elftal bewust even wat rust. Hij sloeg dan ook enkele aanbiedingen van andere clubs af, totdat Ajax zich meldde. 'Maar het commissariaat trok me, omdat ik in een fase van mijn leven zit dat dit soort jobs bij me past', aldus Blind, die in De Telegraaf spreekt over een heel serieuze functie. 'De taakverdeling is duidelijk. De directie maakt beleid, de RvC heeft een controlerende rol en – als die behoefte er binnen de directie is – eventueel een adviserende. Wat dat laatste betreft, is het een voordeel dat ik de club op mijn duimpje ken.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WGM
Gek dat bij Ajax wordt doorgeselecteerd als het gaat om slecht presterende voetballers, maar niet bij bestuurders die onderpresteren. En dat laatste is bij Blind echt overduidelijk het geval. Helaas. En met respect voor wat hij als speler betekend heeft

Dit staat nog los van zijn rol tijdens de fluwelen revolutie, maar zijn reputatie is op zijn besmet daardoor, ongeacht wat je ervan vindt.
0 0
Ozymandias
Hopelijk kunnen Blind, Vd Sar en Overmars samen een cultuur bij Ajax ontwikkelen waarin er met respect word gekeken naar wat er van alle grootheden uit het verleden van Ajax kan worden geleerd. De visies van Cruijff, Van Gaal en vele andere moeten samen komen in het beleid van Ajax. Ajax is groter dan Cruijff en groter dan Van Gaal en bewondering voor de visie van één persoon moet niet doorslaan in het negeren van de visie van een andere.
0 -1
Babangida83
Met andere woorden, hij heeft van de jeugdopleiding een rampenplan kunnen maken dat niets meer voortbracht (niets creatiefs) en qua technisch beleid was het ook een ramp. Als trainer toch redelijk voetbal gespeeld, mijns inziens. Dat vond ik bij Ajax, en dat vond ik bij het NL-elftal. Misschien zou hij het eens bij een PEC-Zwolle voor langere tijd moeten proberen om echt het vak te leren. Vind zijn speelstijl een beetje tussen Cruijff en Van Gaal in. Opbouw zeer goed, en dat is belangrijk voor het hele elftal.
Als technisch manager hopeloos gefaald. Dat hij het überhaupt drie keer heeft mogen proberen, is een godswonder. Een teken aan de wand wat betreft het beleid. Dat hij nu als controleur moet optreden van het gehele technische beleid zou op z'n minst de wenkbrauwen bij mensen moeten fronsen.
Daarnaast vraag ik me af waarom hij Van Gaal volgde destijds om Cruijff een mes in z'n rug te steken. Ik neem hier even graag aan dat hij gewoon Van Gaal volgde en dat hij die niet wilde laten vallen.
3 0
tonny
wat een drama om hem terug te halen
0 0
Multi
En we zijn straks weer terug bij af. Geweldige voetballer voor Ajax destijds, maar heeft voor de rest niks binnen de club te zoeken als andere functie. Want het is overduidelijk dat hij hier niet capabel in is, gezien zijn vele schillende functies.
8 -2
Joseph
Ajax lijk een amateurvereniging, wat gaat Blind in hemelsnaam toevoegen als hij zo weinig goed heeft gedaan. Je zou hem dus moeten opbellen voor een plan, als hij het wat vind, weet je zeker dat het niks wordt en moet je dus nog even verder werken aan het plan.

Maar goed, dit is een logische keuze voor de stinkende club Ajax, Danny is niet zo'n slimme jongen, die is makkelijk te controleren door de jongens van boven af.
8 -5
Lazell
Iemand van de RvC hoort niks toe te voegen... Maargoed.
0 -1
Ajaxvooraltijd
Wil je een knuffel jongen? Misschien moet je door je omgeving door iedereen een keertje geknuffeld worden.
3 -8
Rommy
Danny Blind zoon van Ajax. Toen iedereen voor grote geld koos bleef Danny Ajax trouw ondanks mooie aanbieding van Everton.
7 -8
FlyingDutchMan
Had ook niet onder Koeman willen spelen ;D
0 -1
Joseph
Super mooi, van Ajax naar Everton! Alsof je bij de Efteling binnen staat en dat er dan gevraagd wordt of je op het parkeerterrein wilt touwtje springen..
5 -2
Ajax#1900
Super mooi 3 x zoveel gaan verdienen in een betere competitie
2 -2
Sualex
Toentertijd nog niet
3 -1
JCr14
Dat heeft toch niets te maken met zijn functioneren in de andere functies. En Everton was volgens mij niet eens concreet
4 -2
Ajaxvooraltijd
Heerlijke reactie. En zo waar ook!
3 -7
Ajaxvooraltijd
Mensen zijn tegenwoordig niet alleen dom en kortzichtig maar ook erg negatief over alles en iedereen. Misschien hebben die mensen vroeger te weinig liefde gekregen door onze steeds geestelijk armer wordende cultuur en het gebrek aan aandacht dat kinderen tegenwoordig krijgen van veel ouders omdat ze beiden moeten of willen werken en de nanny of de opvang ze groot brengt, maar bestaat ook nog zoiets als een eigen wil om anders en fatsoenlijk te zijn. Het is ook een jammerlijke constatering dat alle positieve dingen een steeds negatievere draai krijgen van dit soort mensen, maar daar mogen we ook mede die eikels in de politiek voor bedanken die dit bevorderen, want al wil je niet beiden werken voor een baas, velen is dat niet gegeven omdat er financieel geen keuze meer is en dat maakt volgende generaties steeds pessimistischer en onfatsoenlijker vanwege het gebrek aan aandacht. Niemand voelt zich gehoord behalve als ze maar hard genoeg onzin verkondigen op platforms die door velen worden bekeken. Dat is een beetje mijn idee van een hoop mensen hieronder. Dit steeds harnekkiger wordende pessimisme over zulke onbenulligheden houd ons als maatschappij, als mens en als club tegen vooruitgang te boeken in de belangrijkere aspecten die er wel toe doen. Het helpt niet.
4 -7
ambtenaar
Niet overdrijven, ben het wel met je eens dat alles hier op as word afgezeken.
Blijkbaar is alle verandering bij Ajax al gedoemd om te mislukken volgens de meeste hier.
0 0
suitie
Je bent een echte held man..damn! Knuffel?
1 0
Bocarra
Een fantastische voetballer. Zo wens ik mij Danny te herinneren. De functies daarna beklede hij met wisselend succes. Het Nederlandse voetbal in het geheel bevond zich in een neerwaartse spiraal. Daar was geen kruid tegen gewassen. Ook in de Cruijff periode zette het verval door en werd er in de CL niet gepresteerd. Denk dat lid zijn van de RvC een mooie functie voor Danny is. Zolang hij Overmars maar ondersteund. Verder staan er zoveel onjuistheden in het stuk van AS dat ik ze verdenk van vooringenomenheid.
5 -5
T.reckveugel
Ideale pion voor plucheplakkers als Henrichs.
Bijna alles is weer in handen van die maffia, vdSar bungelt al aan een draadje, als die weg is, blijft voorlopig alleen Overmars over.
Daar vinden ze wel een oplossing voor
17 -3
JCr14
Blind heeft het fantastisch gedaan als speler.
Maar Je kunt al zien aan de hoeveelheid functies hoe groot de gunfactor was naar hem toe. Alleen heeft hij in al die functies gefaald. En sinds hij weg is wordt er niet meer gelekt naar de media en met name het AD.
En zijn achterbakse manier van handelen tijdens de revolutie heeft er helemaal voor gezorgd dat ik hem niet meer bij Ajax wil zien in een functie.
Hij heeft zijn bijnaam scholletje meer dan waargemaakt.
We zijn wel een topclub, geen liefdadigheidsinstelling die iemand na opzichtig falen maar mag blijven zitten omdat hij zo aardig is.
17 -3
FlyingDutchMan
Was Blind wel achteraf een Scholletje en achterbaks, of had hij en Louis het beste voor met Ajax?
0 -3
Babangida83
Ik denk dat als er net door alle leden gekozen is om voor plan Cruijff te gaan, het getuigt van hoogmoed om toch je eigen zit door te gaan drijven. Dan zul je dat op z'n minst een eerlijke kans moeten geven. Anders hoor je niet in een professionele organisatie te werken. Het gaat niet om jouw persoontje.
1 0
Gerard36
als trainer heeft hij eigenlijk ook niet echt gefaald, tweede geworden in de competitie en de groeps fase van dechampions league goed doorgekomen is zo slecht nog niet
0 -1
MankeNelis
Cruijff over Blind: hij niet recht door zee is, onbetrouwbaar en in alle functies bij Ajax heeft gefaald. Wie stelt de commissarisen aan? Precies de aandeelhouders vergadering. Het circeltje met die andere back stabber Henrichs is weer rond.
9 -4
Bjorn
Ongelooflijk hoe vaak Blind al is teruggehaald. In zijn rol als verantwoordelijke voor de aankopen/verkopen al twee keer opzichtig gefaald. Over zijn rol tijdensde periode met Cruijff nog maar niet te beginnen..

Niets dan respect voor zijn prestaties als speler en hoe hij samen met Frank de landstitel binnenhaalde in 2011 onder moeilijke omstandigheden, maar los daarvan kun je niet spreken van een succesvolle tijd.
13 -3
kaashaas
Nee, gevaarlijke backstabber...
En dat word een cultuurbewaker. Brrrrr
9 -7
geendagsvlieg
Chivu werd ook gekocht door Danny Blind.

"In de zoektocht naar een nieuwe linksback werd hij deze week aangetrokken van Universitatea Craiova. Voor directeur spelersbeleid Danny Blind is de puzzel voorlopig compleet."

Ajax.nl nieuws van 26 augustus 1999.


Dit staat ook niet op de Nederlandse wikipedia van Danny Blind waarvan blind lappen tekst zijn gekopieerd.
3 -1
JariHeijden
Dit mag AS er best even buffetten idd.
Chivu was echt een goede aankoop. Ik kan goed leven met de komst van Blind naar de RVC van Ajax.
5 -3
geendagsvlieg
Chivu is volgens velen een aankoop van Leo Beenhakker.

Alleen Leo Beenhakker was in augustus 1999 nog trainer van Feyenoord.
2 0
Yo
Staan een paar fouten in volgens mij. De aantstelling van van gaal was in najaar 2011 niet najaar 2012 en Theo Janssen werd overgenomen van Twente niet van Vitesse
7 0
geendagsvlieg
Cvitanich werd gekocht door Ajax toen Danny Blind nog bij Sparta zat..

Heitinga werd verkocht aan Atlético Madrid toen Danny Blind nog bij Sparta zat...

Serero werd gekocht van Ajax Cape Town toen Danny Blind nog assistent van Frank was...

Theo Janssen werd gekocht toen Danny Blind nog assistent van Frank was...

Boerrigter werd gekocht toen Danny Blind nog assistent van Frank was...
7 0
Hagmag
Onze eminente aanvoerder uit de jaren 90 en 1995 al hoogtepunt. Landskampioen, winnaar CL en Gremio werd verslagen. Ajax werd "de beste" van Amsterdam, van Rotterdam, van Eindhoven, van NL, van Europa en van de wereld.
Echter zijn coupe poging samen met Louis v Gaal tegen Johan heeft mij een andere kijk op hem gegeven.
Was er nou echt niemand anders die geschikt bevonden zou worden en deze functie had willen bekleden ?
2 -1
Bennyben
Man met een Ajax hart, krijgt veel te weinig waardering van het publiek, won de champions leauge als aanvoerder iets wat weinigen hem na kunnen vertellen
7 -13
JCr14
Te weinig waardering?!? Blind heeft waarschijnlijk het mooiste afscheid ooit gekregen nadat hij stopte als speler.
90 minuten lang “Danny Blind wie kent hem niet”
Zijn andere functies waren ook niet succesvol. Dus logisch. En zijn manier van handelen was ook niet goed.
8 -1
Bennyben
Precies de reden waarom oud spelers als Rijkaard niet meer terug willen komen krijgen alleen maar gezeik en je kan het nooit goed doen kijk maar naar van der sar, overmars, de boer, Heitinga en keizer.

Je club is de dood nabij als je je oud spelers niet blijft eren en respecteren over wat ze allemaal voor de club doen.
0 -1
Sterretje73
Yup hetzelfde met van Basten en Bergkamp. Een goed paard maakt nog geen goede ruiter. Maar door vallen en opstaan leert men dus ik geef hem het voordeel van de twijfel...
3 -3
insectenverdelg
Was een geweldige speler voor Ajax. Zonder meer
Alleen als persoon heeft sinds de geprobeerd coupe met van Gaal wel afgedaan. Kan niet meer naar Blind kijken en dat vergeten. Verder kan je nu ook niet zeggen dat er met Blind onder andere rollen als speler, veel successen zijn behaald door Ajax. Dat is niet alleen op Blind af te schuiven, maar t is ook niet zo dat Blind geen verantwoordelijkheid heeft. Wel denk ik dat in de RvC zijn directe invloed minder groot is. De vraag is wel, wie hij mede helpt aanstellen binnen Ajax.
4 -1
FlyingDutchMan
Als je nu terugkijkt op die revolutie, ajacieden als Van Gaal en Blind vs Johan, Dennis en Wim. Weet niet of Ajax er uiteindelijk beter van is geworden achteraf. Toendertijd stond ik ook aan de kant van Johan, alleen al vanwege die engnek van een Ten Have en de hoop dat Johan eindelijk zijn Ajax naar zijn hand zou zetten ipv commentaar leveren via een column. Met Johan die op afstand wat poppetjes wilde neerzetten en dan zou het wel even goedkomen, zie wat kinders als Bergkamp en Jonk hebben aangericht. Dennis kon met niemand meer door een deur, op Keizer na. Jonk was aardig bezig maar te kinderachtig om bij vergaderingen aan te schuiven. Met wie was Ajax nu beter af geweest, de drie musketiers zijn in elk geval zwaar tegengevallen..
1 -2
T.reckveugel
Ja, precies dit. De plucheplakkers zijn geslaagd. Hebben alles op de achtergrond tegengewerkt, zelfs naar buiten toe zegt bijvoorbeeld vdSar dat nog steeds de lijn Cruijff gevolgd wordt. Niet dus, Blind aanstellen is bewijs nummer zoveel van het tegendeel
0 0