'Rijkaard bedankte, shortlist van drie afgewezen'

BVeenstra, 13-03-2018 om 07:15, 21745 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Danny Blind was klaarblijkelijk niet Ajax' eerste keuze om voorgedragen te worden als nieuw lid van de Raad van Commissarissen. Op de verlanglijst, maar ook op de shortlist bestaande uit drie potentiële technisch commissarissen prijkten andere namen, zo meldt De Telegraaf.

Bovenaan de verlanglijst bij bijna iedere Ajacied stond de naam van Frank Rijkaard. Er werden gesprekken gevoerd, maar de voormalig topvoetballer gaf daarbij aan geen ambitie meer te hebben om nog een officiële functie te bekleden. De RvC en de bestuursraad hadden daarnaast een shortlist samengesteld met drie potentiële technisch commissarissen. De directie kon een keuze maken uit Henk ten Cate, Morten Olsen en Edo Ophof.

De directie was van mening dat Ten Cate als trainer van Al Jazira te ver weg woont, dat Olsen (68) te oud is en daarnaast werd Ophof als te licht bevonden. Eerder al zetten de RvC, de bestuursraad en de directie een streep door de naam van Louis van Gaal. Hij wordt als te dominant gezien om een controlerende rol op de achtergrond te kunnen vervullen. Daarnaast werd de 66-jarige Van Gaal net als Olsen als 'te oud' bevonden.

De naam van Blind werd in eerste instantie niet genoemd, omdat vrijwel iedereen er vanuit ging dat diens benoeming gevoelig zou liggen. De reden hiervoor is de rechtszaak die Johan Cruijff en een grote groep oud-spelers in 2012 voerden om de benoemingen van Van Gaal (algemeen directeur) en Blind (technisch directeur) tegen te houden. Toen Van Wijk - op voorspraak van de directeuren Edwin van der Sar, Marc Overmars en Jeroen Slop - toch de naam van Blind inbracht, werd gevraagd of de overleden clubicoon Johan Cruijff moeite zou hebben gehad met een terugkeer van Blind bij Ajax. Dick Schoenaker, lid van de bestuursraad, verzekerde de commissarissen van niet. Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op maandag 23 april (13.00 uur) wordt een besluit gemaakt over de voordracht van Blind als lid van de RvC.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Tuurlijk gaat frank niet tussen die backstabbers zitten! Dus dan maar danny ! Echt pro hoor
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
laten we op zijn minst blind weer ontarmen en hem een kans geven. we moeten als suporters een keer kappen met het schofferen van onze oud spelers.
straks hebben we niemand meer over, en dan zijn we een club zonder ziel, en zonder prijzen.
we kunnen ook gewoon op een normale manier een oordeel geven. we moeten niet vergeten dat blind meer dan 10 jaar voor onze club heeft gespeeld en aan de basis stond van alle prijzen.

wie zijn we straks als de club alleen bestaat uit mensen uit het bedrijfsleven, hockeycoaches en mensen van buiten ajax die ons jeugdbeleid voeren
niet dat nieuwe meningen en opvattingen onbelangrijk zijn, maar er moet binnen de club mensen rondlopen die kunnen overbrengen naar de jeugd, van "het was zo fantastisch om die europa cup in de hoogte te heizen, ik gun jullie dat doe je best" het heeft ook een bepaalde sfeer als er van die mensen rondlopen binnen de club.

als iemand niet slaagt, gewoon een hand geven en proberen binnen de club te houden.
het slagen van iemand is toch afhankelijk met het talent wat je op dat moment in huis hebt, hoeveel geld er is. denk je nou echt dat bosz overal verantwoordelijk voor was dat ajax zo succesvol was vorig jaar? de spelers waren er op dat moment toevallig, marc haalfe ziyech en sanchez, tja en nu word bosz op handen gedragen is overmars de boeman.
0 0
michaellaudrup
ontarmen goed plan, een kans geven no way, verrader.
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Ook al was Blind een '' zoon '' van Cruijff omdat hij zijn trainer was, ook al koos Blind de kant van Ten have, Cruijff heeft nooit wrok gehad tegen oud pupillen die niet achter hem stonden. Weet je wel hoe erg Van Basten Cruijff behandelde in de media. Cruijffs plan was 1 grote poppenkast, nooit maar dan ook nooit heb je Johan negatief over Marco gehoord. Terwijl laten we eerlijk zijn, Ajax met Cruijffs plan de puinhopen van Marco/Vd Boog moest opruimen. Inc. salaris 25mil. voor Sulejmani die een half jaartje goed speelde bij een boerenclub. Delorge & Wielaert een Ajax 1 shirt laten dragen.... En dan het lef hebben om Cruijff voor gek te zetten door zijn plan een poppenkast te noemen.Hoeveel schuld was er in 2009/2010 en hoelang geen schaal destijds? Nu meer poen dan ooit.
Niet vergeten dat Blind meedeed om een bom binnen Ajax te gooien toen Van gaal zonder Cruijffs medeweten werd aangesteld, racisme beschuldiging van Davids en Ten Have, hoorde Blind ook bij he. Onze grootste held eerst buitenspel zetten met van gaal, en dan op nationale tv karaktermoord op Johan willen plegen met racisme. Opmerking die door Johan 6 maanden eerder werd gemaakt en toen vond niemand het erg, maar door de tegenpartij werd ''bewaard'' voor als ze Cruijff een mes in zijn rug wilde steken.
Als je Cruijff zo wil ''naaien'' dan hoort eigenlijk niemand die bij dat groepje hoort ooit nog een functie bij Ajax te krijgen. Helaas hoorde daar ook echte Ajacieden en legendes bij zoals Davids,Blind,Van Gaal. Van gaal met zijn aanstelling was een bom bij Ajax naar binnen gooien terwijl Louis zelf nog lekker buiten stond. Youtube Cruyff Godfather en dan zie je Johan v.s Ten have vanuit de Arena en hoe wij als Ajacieden massaal op stonden voor Johan.
Ik geloof niet dat Blind ooit wrok tegen Cruijff zal hebben ook al leeft hij niet meer, Cruijff maakte Blinds loopbaan bijna met eigen handen.
Gelukkig zijn er nog zat mensen die weten hoe blij Ajax moet zijn dat Johan zijn laatste kunststukje voor zijn jeugdliefde heeft geflikt, tot zijn dood aan toe. Want Ajax rijker maker dan ooit en een europese finale, dat had niemand in 2011 ooit geloofd. Het ging niet perfect want Cruijff liet de teugels vieren. Maar hadden Ten have en zijn vriendjes Ajax zo rijk gemaakt? Dus Johan, bedankt dat je ons kwam helpen, je had ook lekker in Spanje kunnen blijven en kunnen denken: Laat ze lekker de ziekte krijgen. 4x weggegaan bij Ajax, 4x was Ajax rijk toen hij wegging. Die schatkist die we nu hebben als erfenis. Dat is de basis, we hebben zoveel poen dat we van gekkigheid neit weten wat we er mee moeten doen. Zonder prijzen krijg je dan natuurlijk gezeur van de supporters. Feit blijft dat we een van de gezondste van Europa zijn, wat je daarvoor koopt? Nou een toekomst de komende 20 jaar zonder zorgen. Stel Ajax haalde de laatste jaren ook nog CL, hadden we nu 250 mil!!! Economen zijn er zeker van dat feyenoord city ervoor gaat zorgen dat alles daar als een kaartenhuis instort. 5 jr terug nog een inzameling en gaf Sjaak Swart bij dwdd een tientje voor feyenoord. Wij kunnen nu een nieuw jeugdcomplex aanleggen voor 40 mil. Feyenoord dacht slim te zijn om jorgensen niet voor 20 te verkopen, nu staan ze 5e.....
4 jaar geen prijs mag nooit bij Ajax, maar als je daar doorheen kan kijken dan zie je wel een fundering die staat als een huis, want waar gaat het om in het moderne voetbal: De knaken.
Jammer dat Ajax al jaren vergeet spelers te halen die CL waardig zijn, ze stellen een trainer aan die zelfs niet eens EL voetbal waardig is. Jongens als Guardado, speelde 200 wedstrijden primera, daar kan je Europa mee in. Dacht je dat met Poulsen of N De jong, je van Nice en Rosenborg verloor? Zulke gasten laten na 5 minuten al zien wie de baas is door hun sterkste speler een paar keer hard aan te pakken zodat je hem niet meer ziet. Zie je dat Schone, Vd Beek,Ziyech,f De jong, ooit doen? Felaini in de finale vorig jaar, Nigel of Poulsen had hem na 10 minuutjes al de 2e ring ingetrapt. Nu was hij een magneet die alle ballen pakte en niemand kon hem wat maken.
Youtube Cruyff godfather en dan snap je dat iedereen die meedeed met Ten Have eigenlijk nooit meer terug mag komen. Gelukkig voor Blind en ook van Gaal blijven het helden. Uiteindelijk weten ze ook dat een oorlog tegen Cruijff beginnen meer zei over hen dan over Cruijff. Want Johan weg willen jagen bij Ajax, dat moesten zelf zijn grootste vijanden nooit hebben gewild.
Ajax- Godenzonen-J.C-gestorven voor goede vrijdag Maar das logisch
7 -2
MosesD
Hier staan zoveel onjuistheden in, dat het ondoenlijk is om hier op te reageren.
1 -3
Babangida83
Haal dat bord weg voor je kop, Moses. Echt stuitend. Misschien lees je sommige feiten liever niet. Iets in mij zegt dat je achternaam Henrichs is.
0 0
Ajaxvooraltijd
Vervelend dat Rijkaard zorgt dat er een v Gaal man nu binnen komt hoor door vriendelijk te bedanken......
0 -5
Starring
Ik las de naam Jordy Cruijff. Waarom niet? Kan ie ook haasten maken met de naamswijziging van de Arena en vervolgens Jonk binnenhalen.
6 -1
Jayq
Want dat hoort tot het takenpakket van de RvC?

Het enige wat de RvC echt kan doen is directeuren ontslaan en aanstellen.
En je hebt daar ook nog een meerderheid binnen de RvC voor nodig.
0 0
Starring
Ja, de RvC draagt haar eigen kandidaten voor. Deze worden vervolgens door het bestuursraad goed of afgekeurd. Maar das slechts een formaliteit zoals Blind zelf al stelde.

De RvC doet veel meer dan je denkt. Vooral in het (dagelijkse) praktijk.
0 0
Ajaxvooraltijd
Wat een onzin dat het gevoelig zou liggen. Meneer is 1 van de grootste nog levende ajacieden en is altijd fatsoenlijk over Ajax blijven spreken hoe erg de media ook graag een negatief antwoord bij hem wilden ontlokken toen der tijd.
1 -3
Starring
Is dat genoeg om Ajax te leiden cq. controleren als grote baas? We zijn geen amateurvereniging hé...
2 0
Jayq
Sinds wanneer leidt de RvC een voetbalclub?
1 0
Eastwood
Edo Ophof is een volgeling van Cruijff. Zou geen slechte geweest zijn denk ik.
1 0
michaellaudrup
yep hij ziet de bui ook al hangen een pion op het schaakbord van Hennie H te A
0 0
Ozymandias
Cruijff is er niet meer en de meeste van zijn volgelingen zullen inmiddels wel een nieuw kliekje hebben gevonden om bij te horen. Ajax moet jammer genoeg verder met een toekomst zonder Cruijff maar hopelijk ook met een toekomst zonder Henrichs en Van Gaal. Vd Sar en Overmars zijn een combinatie van de visie van Cruijff en die van Van Gaal en kunnen daardoor hopelijk alle kampen binnen de organisatie tevreden houden. Alleen wordt er aan hun stoelpoten gezaagd door Henrichs en consorten die alleen aan hun eigen positie denken. Hopelijk toont Blind dat hij wel degelijk een ruggegraat heeft en laat hij zich niet gebruiken door Henrichs en consorten. Hij moet het beleid van Vd Sar en Overmars steunen in het ontwikkelen van een Ajax cultuur waarin er ruimte is voor de visie van alle grote personen in het verleden van Ajax van Buckingham via Michels, Cruijff, Van Gaal en vele andere tot Ten Hag. De goede aspecten van al die visies (bijvoorbeeld de visie van Cruijff op de tactische en technische ontwikkeling van spelers en de visie van Van Gaal op mentale ontwikkeling van spelers) en voeg ze samen in één Ajax School.
4 0
Dexy
Zoiets zou mooi zijn, ja.
0 0
Starring
Blind en ruggengraat tonen, toen stopte ik met lezen. ;)

Goed verhaal verder. Beide visies verenigen in 1 Ajax-school. Maar wie o wie is geschikt voor die rol?
4 0
Lagasj
Eerst Henrichs weg.
Dan pas verder praten.
5 -1
Joseph
Kan Henrichs dan ook weg, die is ook te oud!
8 0
Dexy
Vind het frappant dat (volgens dit artikel) Van der Sar en Overmars de naam van Blind hebben voorgelegd, en juist niet de bestuursraad.

Er zijn twee opties mogelijk: Of Sar en Overmars zijn er daadwerkelijk op eigen initiatief mee gekomen, of Leo van Wijk heeft ze overgehaald om deze naam voor te dragen. In het eerste geval realiseren Sar en Overmars niet dat ze hun eigen graf graven, want de optie Blind in de RvC geeft de mogelijkheid om Sar en Overmars weg te werken. In het tweede geval heeft Van Wijk ze dus overgehaald en zijn ze zelf slachtoffer van het machtsspel.

Krijg hier een heel naar gevoel bij. Laten we hopen dat Vd Sar en Overmars het overleven en kunnen blijven zitten.
2 -1
MosesD
Haha, Dick Schoenaker de grote persoonlijkheid die op uitdrukkelijk wens van JC in de bestuursraad plaatsnam. Wat een mensenkennis hebben zowel JC als Schoenaker toch, zo blijkt maar weer. Overigens wat jammer dat Morten Olsen het niet is geworden. Te oud? Wat een onzin. Een éminence grise, een verbinder, een ongelofelijk goed mens. En onder hem speelde Ajax veruit het beste voetbal gespeeld in de JCA!
1 -4
kaashaas
En toen kwamen we bij DEL DE LA DANNY BLIND UIT! JIPPY KAJEEE !! Dit is er eentje voor een stand uo comedian!! Wtf
2 0
Hagmag
Morten Olsen, 68 jaar is te oud ????
Dus als je 68 bent, wordt je door Ajax afgeschreven, oud en seniel.????
Edo Ophof hahahaha een belachelijke kandidaat. Zal wel te maken hebben met de het aantal € op de bankrekening van die familie.
Henk ten Cate woont te ver weg weg, die snijdt hout.
Jammer dat Frank Rijkaard deze positie in de RVC niet wilde bekleden.
Louis v Gaal te dominant voor een controlerende rol. Ik zou zeggen leg eens uit waarom je bang bent voor Louis.
Tja en dan kom je bij de rechterhand van Louis.......
0 -1
chrisjuhhh
Ik vind dat als je Blind kan terug halen , dit ook met Jonk kan doen !
Beide zijn toch Ajax en Cruijff adepten , jaja ook Blind en voor wie het niet weet .
Cruijff heeft Blind gehaald van Sparta en steunde hem altijd .
2 -1
GerardAjax26
Ik lees geregeld reacties als ''Jonk terug halen'' ''Bosz terug halen''. Net zoals zovele zou ik dat graag zien, maar net alsof dat allemaal realistisch is. Jonk is weggestuurd na een conflict met de mensen die er nog steeds zitten. Waarom zou hij weer naar die slangenkuil gaan, als het beleid alleen maar verder is gaan afwijken van Plan Cruijff / visie van Jonk.

Ja, Bergkamp is inmiddels weg, maar bijv. VD Sar zit er nog. VD Sar is degene die eind 2015 naar de toekomst ging om kranten van de deuren af te trekken waarop stond ''Cruijff volledig achter Jonk''.. dezelfde VD Sar die overigens 2 maanden geleden nog zei dat Lijn Cruijff niet is doorbroken.
2 0
chrisjuhhh
Ach zolang er hoop is mag je hopen dat een vd Sar ook inziet dat hij water bij de wijn moet doen
Niemand is beter of groter dan het Ajax belang en zo kan je ook redeneren .
Verder snap ik je wel hoor en Jonk kan prima als Hoofd opleidingen werken enkel zal de afspraken beter op papier moeten staan .
0 0
Web
Jonk is niet weggestuurd om zijn trainers kwaliteiten.
Daarom zou ik hem heel graag in die functie terug zien, net als Bergkamp.
0 -1
Web
Van mij mag Jonk en Bergkamp terug, maar dan als trainers waar ze goed in zijn.
Graag zelfs.
0 -2
FUBAR
Denk dat Jonk niet een dergelijke functie ambieert.
2 0
chrisjuhhh
Dat zeg ik ook niet .
0 0
Boer Gijs
Terughalen in andere functie...
0 0
chrisjuhhh
Hoofd jeugd opleiding ja is iets anders dan RvC
0 0
Ajacied33
Rijkaard heeft geen zin in een officiële functie lees ik. Maar waarom zijn er dan gesprekken gevoerd als je toch niet wilt? Overigens vind ik bij de namen leeftijd niet relevant
2 0
Restored
Omdat ze dan kunnen zeggen dat ze wel geprobeerd hebben om iemand anders te halen maar dat het niet gelukt is en dat ze daarom voor Blind gaan. Slaat nergens op om Rijkaard te benaderen iedereen weet dat hij klaar is met de voetballerij...
4 0
chrisjuhhh
wie niet waagt , wie niet wint .
Je moet het altijd proberen aangezien Rijkaard wel vaak op de club is , maar als supporter verder niets meer .
2 -1
Web
Natuurlijk doet Rijkaard het niet. Hij is nu nog een Ajax icoon.
Kun je van heel veel anderen niet meer zeggen. Enorm beschadigd.
5 -4
GerardAjax26
Vreemd dat Olsen te oud is, maar dat de 62 jarige bankier Dolf Collee in 2015 nog wel algemeen directeur kon worden bij Ajax .. notabene degene die Jonk heeft weggestuurd.
4 0
Starring
Wat dacht je van the good old Theo van Duivebode. Die is 74 en wilde nog dolgraag verder. Het leeftijdsargument is uit de grote duim verzonnen, vermoed ik.
1 0
Web
Leeftijd vind ik ook onzin. Maar waarom wel Olsen en niet Blind?
Jonk heeft het zich zelf onmogelijk gemaakt.
0 -5
Bjorn
Ik zie het allemaal met lede ogen aan, met het gevoel dat de club hoe de meeste supporters hem het liefst zien, steeds verder van ons weg glipt.
3 -3
PetrusKeizer
krankzinnig. vooral dat van 'wat zou Johan ervan gedacht hebben'. Schoenaker: zou er geen moeite mee gehad hebben. paranormale Dick.
5 0
Ozymandias
Ik denk dat Cruijff er wel moeite mee had gehad maar niet omdat hij nog enige rancune richting Blind had. Cruijff heeft na de Fluwelen Revolutie ook Van Basten weer naar voren geschoven terwijl een paar jaar daarvoor (toen Van Basten hoofdtrainer bij Ajax werd en ook het technisch beleid bepaalde) Cruijff vertrok omdat Van Basten niet mee wilde gaan in zijn plan voor de jeugdopleiding. Voor Cruijff was het vooral belangrijk dat oud-Ajacieden de macht binnen Ajax hebben om de Henrichs kliek (die er alleen voor zichzelf zitten) buiten de deur te houden. Alleen daarom zou hij waarschijnlijk wel moeite met de aanstelling van Blind hebben gehad aangezien dat een pion uit de Henrichs kliek is.
2 0
suitie
Cruijff en Van Basten hadden wdb wel een aparte relatie..
1 0
Web
Cruijff en Bergkamp ook.
1 0
KingVince
inderdaad KRANKZINNIG!!
5 0
Dexy
Schoenaker is ook weer zo'n Henrichs-pion. In de bestuursraad zitten allemaal aanhangers van Henrichs, omdat hij de bestuursraad praktisch naar eigen wens heeft kunnen samenstellen.
1 0
Ozymandias
Schoenaker was juist iemand uit de groep om Cruijff heen. Ik denk alleen dat hij niet door heeft wat voor een machtstrijd er binnen Ajax gaande is. Als het klopt dat Vd Sar en Overmars zelf Blind hebben voorgedragen begrijpen zij dat duidelijk ook niet. Blind (een pion van Henrichs) zal namelijk het einde van Vd Sar als algemeen directeur (en op termijn ook Overmars als technisch directeur) bij Ajax betekenen. Zoals ik gisteren al schreef is het niet voor niets dat Van Os (een andere pion van Henrichs) de aanval op de RvC, Vd Sar en (een beetje) Overmars al heeft geopend.

Nu Cruijff is overleden en Vd Sar, Overmars, Jonk en Bergkamp geen hecht front hebben gevormd is er niemand meer die tegen kan houden dat Henrichs de macht over de RvC grijpt en daarmee op termijn ook weer de macht over de directie in handen zal krijgen. Trouwens heb ik dit jaren geleden al voorspeld toen Henrichs voorzitter van de bestuursraad werd. Zolang hij de macht heeft in de bestuusraad zal hij altijd blijven proberen om ook weer de macht over de Ajax NV te krijgen. Vd Sar en Overmars zullen moeten kiezen tussen het kussen van de ring van Henrichs of vertrekken.
3 0
Dexy
Verhelderende tekst, thanks!
0 0
Web
Daar gaat er weer een nu Schoenaker.
Wie is de volgende die onderuit geschoffeld word hier?
Ben benieuwd.
1 -3
Youri08
Helaas is het allemaal serieus anders was het erg lachwekkend. Wat een lichtgewichten. Amateurs!
2 0
De_Realist
Van Gaal te oud? Wat een onzin, Jupp Heynckes is 72 en nog steeds een top coach.
2 -1
Web
Van Gaal is te dominant voor die functie. Dat is het verhaal.
En dat hebben ze goed gezien binnen Ajax.
3 0
laptoptrainer
lachen al die complottheorieën van gisteren

blind die op voorspraak komt van overmars en sar
en iedereen die tegen de komst van louis is

totaal anders dan de onzin van gisteren
2 -1
Jelephi
De supportersverenigingen vinden het zeker allemaal wel weer goed?

Club is dood en doodziek en ik betwijfel of er in de toekomst wat gaat veranderen. Supporters hebben hier geen ruggengraat.
1 -1
PeterVKV
Blind is door Cruyff naar Ajax gehaald en opgeleid in het Ajax voetbal. Het is goed. Dick Schoenaker is ook een cultuurdrager.
1 -2
Web
Zo is het. Maar daar stappen ze hier zo overeen.
1 -1
De_Realist
Blind heeft met het Nederlands elftal allerminst Ajax voetbal gespeeld. Tenzij je het tikkie breed tikkie terug voetbal bedoelt van Frank de Boer, dat dan weer wel.
3 0
Web
Dus jij wil straks tegen Duitsland en Frankrijk hoog druk zetten.
Koeman ( Cruijf zijn grootste vriend ) gaat dat echt ook niet doen
Wees inderdaad maar een realistisch.
Weet je nog hoe het met Dortmund ging, ook hoog druk zetten.
0 -4
ST
Guus Hiddink?
0 0
Wilbert
die kan alleen met steun van de gemeente
0 -1
Babayaka
ruud krol, johan neeskens willem van hanegem :() die laatste geintje natuurlijk
2 -1
Einstijn
Dus Ophof werd te licht bevonden, maar Blind heeft een bak aan bestuurlijke ervaring? Echt waar, de voetballer Blind was fantastisch, maar als bestuurder zie ik hem liever niet.

Hij heeft geen ervaring als bestuurder, niks gepresteerd als trainer/technisch directeur en heeft niks met de visie van Cruijff. Hoewel Louis van Gaal ons veel gebracht heeft, geloof ik meer in de voetbalvisie van Cruijff, en dat is de weg die we bij Ajax nog niet zo gek lang geleden gekozen hebben. Al zie ik ook wel in dat we dat pad allang verlaten hebben...
3 0
Leviathan
Jordi Cruijf
4 0
Web
Alleen al om zijn naam?
1 -1
Ruff Rhythim
Denk je echt dat die zo gek is om in zo'n wespennest te duiken?
1 0