'Blind voor zowel Van Gaal als Cruijff'

ArthurV, 13-03-2018 om 08:30, 16696 views, Ajax Showtime | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Sjaak Swart is positief gestemd over de terugkeer van Danny Blind bij Ajax als lid van de raad van commissarissen. Dat geeft Mister Ajax aan tegenover Ajax Showtime.

'Ik vind het prima', reageert Swart uiterst tevreden op het nieuws. 'Het is een jongen van de club, die weet hoe het is binnen Ajax. Het is dus alleen maar mooi.' Zes jaar geleden vertrok Blind nog bij Ajax, nadat hij het slachtoffer was geworden van de Cruijff-revolutie. Volgens de rechtsbuiten van weleer betekent dat niet dat Blind automatisch iets tegen Johan Cruijff heeft. 'Hij is niet alleen voor Van Gaal, maar ook voor Cruijff. Dus dat wordt allemaal wel gezegd, maar dat is helemaal niet zo.'

Swart is ook blij met de timing van de terugkeer van de toenmalig verdediger. 'We hebben op dit moment iemand nodig die zowel in de voetballerij heeft gewerkt als er verstand van heeft. Hij heeft van alles binnen de club gedaan, dus hij weet precies hoe het te werk gaat bij Ajax.'

Arthur Vuijk (e-mail: arthur_vuijk@hotmail.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
heinp
Ik denk dat niemand echt weet hoe het er bij Ajax aan toe gaat Sjaak ,ook Danny niet.
0 -1
jarenfan
Heet niet voor niets scholletje,
Ontegenzeggelijk een goede staat van dienst
2 -4
gras
Ik kan weinig met die loyaliteitsverwijten en zo. Ik vond Blind een scholletje noemen achter zijn rug om net zo min. En het blijft een speler met een absurde staat van dienst voor Ajax.

Alleen heeft hij laten zien niets toe te voegen in technische functies voor Ajax. Misschien met uitzondering van scoutinsgwerk. Had hij Chivu niet gescout of Maxwell?

In de RvC kan hij op zich niet veel kwaad, maar je wil geen kleurloze leden hebben daar - of waar dan ook, maar mensen met visie.
3 -1
BokkieBokstra
Als coach was hij pirma, goed voetbal, een echt Ajax coach. Maar wara Ajax al jaren mee kamp is de torenhoge verwachtingen waar eigenlijk geen trainer aan kan voldoen.
1 -1
DarkChild
dan heb je dat seizoen niet bekeken. Slechtste coach die ik ooit bij Ajax heb gezien (en dan tel ik Wouters mee) Blind presteerde het om een voorhoede met Huntelaar/Anastasiou/Rosenberg op te stellen. Speelde ook geregeld 4-4-2. Dat hele seizoen was 1 lange voorbereiding met elke week een andere opstelling en speelwijze, spelers die van aanvoerder in een week tribuneklant werden (Escudé) en vooral een coach die één en al onzekerheid uitstraalde. Diezelfde Blind dus als bij het Nederlands elftal zo veel jaar later.
0 0
Babangida83
Was dit niet degene die Cruijff een mes in z'n ruk stak ten tijde van de revolutie door de rol van TD te accepteren, aangeboden door Ten Have?

Volgende zet van Heinrichs is Van Gaal als algemeen directeur, let maar op. Niet voor niets dat Van Gaal en Blind steeds vaker in het nieuws komen deze jaargang. Om moedeloos van te worden. Dit is niet de Cruijff revolutie, maar de Van Gaal revolutie aan het worden. Die mag de veters nog niet strikken van Cruijff en zou moeten weten wat zijn plek is. Zonde dat hij zo machtsbelust is, dat blijkt maar weer, anders ga je niet zo slinks tegen je icoon in. Want reken maar dat dit een aantal jaar terug al bekokstoofd is.
9 -3
MosesD
Je vergeet gemakshalve even dat daarvoor Blind al van JC al het veld moest ruimen, i.v.m. zijn iets te goede band met van Gaal. Jol ging, maar Blind bleef mede omdat de Boer dit wilde. Ook nam JC het diezelfde de Boer zeer kwalijk dat die geen 'partij koos'. De Boer vond het kiezen tussen een vader of moeder. JC was toen zo rancuneus. Ging niet om Ajax om een soort persoonlijke vendetta. De hele fluwelen revolutie was allesbehalve fluweel. En inmiddels wel zo goed als mislukt. Zwarte bladzijde in de historie van de club.
0 -1
Babangida83
Iemand die zo tegen Cruijff is als jij, en alles in zijn nadeel uitlegt, kan ik geen Ajacied noemen. Ga lekker bij een andere club je betonvoetbal nastreven, beter voor iedereen.
0 0
blueberry
Heb Johan nog als voetballer meegemaakt was een weergaloze voetballer heb nog de film nr. 14 Maar als coach van ajax heeft van Gaal toch meer succes gehad Ajax speelde in de jaren 95 n 96 weergaloos voetbal.
Dus ik weet niet wat die opmerking betekent over veters strikken
1 -5
Babangida83
Van Gaal mag als voetballer de veters nog niet strikken van Cruijff. Cruijff was echt een fenomeen en een tactisch brein en de beste van de wereld (probeer je dat eens voor te stellen). Hij heeft ons een voetbalstijl gegeven. Maar ook de commercie en het VVCS in het voetbal gebracht. Dat is allemaal bij Cruijff en zijn schoonvader begonnen.
Als trainer heeft Van Gaal misschien meer met Ajax gewonnen, maar ook Cruijff heeft ons een Europa Cup geschonken in de korte tijd. Daar heeft Van Gaal later op voort kunnen borduren.
En qua erelijst heeft Cruijff het zeker niet slechter gedaan dan Van Gaal. Dus ik snap die verering van Van Gaal als trainer niet zo, boven Cruijff. Dat is puur omdat mensen de historie van Cruijff niet kennen. Die heeft wel iets meer voor het voetbal in het algemeen en Ajax in het bijzonder betekend. Daarbij staat Van Gaal nog niet eens in zijn schaduw. Zo'n concept als Totaalvoetbal, dat was echt innovatief. Van Gaal heeft dat gewoon gekopieerd. Cruijff is de uitvinder daarvan. Die begrijpt dat ook het beste. Dit is geen discussie, dit is gewoon feitelijk.

Kortom: Cruijff was zowel als voetballer, als trainer, als tacticus en als organisator van randzaken om het voetbal absolute wereldtop en innovatief. Heeft echt alles meegemaakt wat je maar kunt bedenken. Dat is best wel een lekker compleet pakketje.
0 0
DarkChild
Niet helemaal. Want Blind had niet echt een andere keuze dan het spoor Van Gaal kiezen als hij bij Ajax wilde blijven.
1 0
gras
Ben je niet meer op AN, of kom je gewoon eens hier buurten?
1 0
DarkChild
Er is niet echt een AN meer natuurlijk. Behalve het omhulsel. Dus dan kijk je eens wat verder. Bloed. Kruipen ;)
1 -1
gras
Welkom! Geen gele kaarten hier hoor :)
1 0
DarkChild
haha. Dank je wel. Ik kon ze daar ook niet geven, dus dat zal ook hier wel loslopen :)
0 0
cruijffthebest
Off topic: Van Hangem zegt in een nieuw te verschijnen boek dat het totaalvoetbal niet van Ajax maar van Feijenoord afkomt.
Het is dus nu officieel: Van Hanegem is echt seniel geworden en is hopeloos verloren!!!
3 -3
3sterrenAjax1
geef mij maar echte cruijffianen. zoals boeve roy menzo. die snappen dat je voor de jeugd moet kiezen en moet stoppen met die aankopen.
4 -3
Robinjo1988
Jij hebt dus liever Dijks dan Tagliafico?
2 -2
Babangida83
Nee, juist niet dus. Van Gaal = Dijks, Cruijff = Tagliafico of Bakker.
1 -7
gras
Dom gekakel. Jij weet echt niets van je clubgeschiedenis en van Gaal af.
1 -1
Babangida83
Een speler als Dijks zou ten eerste niet uit een Cruijff-opleiding komen, want is een dom renpaard. Dat zou Van Gaal wel kunnen hebben, omdat die in eerste instantie kijkt naar of een speler goed naar hem luistert en omdat het een controlefreak is, zal de eigen creativiteit van het talent naar de achtergrond geraken. Hij leidt een back sowieso op, terwijl Cruijff eerder een niet doorgebroken vleugelaanvaller daar zou posteren.
Daarbij, Dijks komt uit een door een in beginsel Van Gaal georiënteerde opleiding. Was het ook niet De Boer, een pur sang Van Gaal adept, die hem hoogstpersoonlijk terughaalde?
Bakker daarentegen zit er net een beetje tussenin. Ik vergelijk hem met Michel Kreek. Het grote verschil is dat Kreek meer een verdedigende middenvelder was en daardoor een betere techniek had. Volgens Cruijff zou je daarom nooit een back hoeven te kopen. Mocht je dat toch moeten, dan dient het er één met een meerwaarde te zijn. Dan is Tagliafico dus een goede. Al zou het Cruijffiaanser zijn om iets meer te betalen en die Arana te halen.
Dus geen dom gekakel. Eerder wat kort neergezet.
0 -1
Liniaal
Haha dit is echt nergens op gebaseerd
3 0
Ozymandias
Welke eigen talenten krijgen momenteel niet voldoende de kans door te breken of zich verder te ontwikkelen?
2 0
DarkChild
Dus stokt het in de jeugdopleiding...was dat geen pijler van iemand?

Nou goed, ondertussen kopen we alles wat los en vast zit, voor zowel eerste als jeugd. Of het goed is. ach. boeiend. En het betaalt zich uit, want we hadden afgelopen zondag met De Ligt, Van de Beek en Kluivert toch zeker drie jeugdspelers. Koopclub zonder prijzen.
2 -1
Ozymandias
De generatie die nu op doorbreken zou horen te staan is die van 1998-1999 maar uit die lichtingen zijn de grootste talenten (Fosu-Mensah, Dilrosun, Malen, Adekanye, etc.) vertrokken. Maar het is heel normaal dat als de ene lichting net is doorgebroken (Vd Beek, De Jong, Dolberg, etc.) de volgende lichting niet al klaarstaat. Tegen de tijd dat jongens als Vd Beek en De Jong vertrekken zal dat heel anders zijn (gezien het potentieel van talenten als Pasquali, Jensen en Gravenberch).
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
en waarom zijn zij weggegaan? Omdat zij hun contract pas later konden tekenen bij Ajax omdat dat in een of ander plan stond.
0 0
DarkChild
Ik snap wat je zegt, maar dat was niet het idee van de revolutie. Er zou onder andere een soort lopende band moeten ontstaan. Individueel niveau omhoog, spelers langer blijven, niveau Ajax1 omhoog. En alleen gaten zouden extern worden aangevuld. Dat is nu wel heeel erg ruim geïnterpreteerd. Met breedteaankopen zowel in de jeugd als voor het eerste. En das niet eens omdat men expres voor de breedte koopt, maar omdat men er niet genoeg kijk op heeft. Ik denk werkelijk dat Overmars van mening is dat de transfersom, tekengeld en 3 jaar salaris voor Siem de Jong een goed idee is voor Ajax1. Om zo maar een voorbeeld te noemen. Je kan het nog zo leuk bedenken, maar die uitvoering he.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik vind het wel grappig dat mensen denken dat iemand als Blind geen eigen mening heeft en een soort buikspreekpop is en een voorbode van wie er mogelijk gaan komen uit het zogenaamde v. Gaal kamp. Als Rijkaard de `Cruijff`man namelijk ja had gezegd was Danny niet eens gevraagd. Maar succes met de complottheorieën hier.
5 -13
Babangida83
Hoe kan Rijkaard nu functioneren met iemand als Hennie Heinrichs die hem kan ontslaan. Heinrichs is zeer slinks. Die zet daar een Cruijffiaan neer, maar heeft vervolgens wel de macht om die weg te stemmen. Zo houdt Heinrichs de macht en lijkt het voor het publiek alsof de lijn Cruijff wordt volgehouden. Van Duivenbode is er ook aan onder door gegaan en is uiteindelijk teruggetreden vanwege het technische beleid (waarvan hij dus de baas was!!).
Daarom heeft Rijkaard bedankt.
1 -1
CruyffFootball
Wat was de reden dat Blind wegging bij Ajax in 2012?
Leg eens uit.
5 -1
Ajaxvooraltijd
Is geen reactie op wat ik hier stel. Als voorgaande drie kandidaten hadden geaccepteerd was Danny er niet mee akkoord KUNNEN gaan. Buiten dat heeft Blind toen der tijd helemaal niets gezegd om Ajax te schaden maar was hij lijdend voorwerp doordat hij met v Gaal samen werd binnen gehaald. Dat hij toen andere ideeen had mag toch gewoon? Of moet iedereen maar doen alsof alles wat Cruijff deed 100% geweldig was (99% misschien). Feit blijft dat blind een oud voetballegende is bij Ajax en nu op een belangrijke positie komt zoals Cruijff graag wilde. Denk ook echt niet dat Cruijff zo tegen Blind was maar meer tegen v Gaal. Niet iedereen houd ervan verplicht te kiezen tussen v Gaal en Cruijff omdat 1 van hen dat eist. Misschien mag je ze allebei wel en vind je dat ze allebei wel een punt hebben op het gebied van bepaalde zaken. Dat zwart-wit denken zonder enige kennis van zaken tegenwoordig begin ik een beetje zat te worden eerlijk gezegd. Mensen roepen maar wat en zonder enige reden zeiken ze ook alles keihard af om de volgende dag weer de polonaise te lopen als het ze goed uit komt. Er is gewoon totaal geen respect meer tegenwoordig en dat is echt geestelijke armoede van een hoop mensen als ze denken dat ze dan ook nog eens heel wijs en stoer over komen. Echt dan ben je een grote hoor als je onze grootste Ajax helden als "ajacied" zijnde zo weg zet, de termen die gebruikt worden zijn gewoon een schande en getuigen vooral van weinig respect en domheid.
5 -9
rodnet
Blind werd niet samen met Van Gaal binnengehaald, Blind was er al (assistent van eerst Jol en daarna De Boer en als Technisch Manager). hij koos het wiel van Van Gaal toen die door Ten Have door de achterdeur werd binnengeloodst en vormde met Schurkenboom het directieteam wat schoon schip poogde te maken na de Cruijff-revolutie. En accepteerde, recht tegen de wens van Cruijff in, de positie van Technisch Directeur. Dat zijn de feiten en in mijn optiek (en in die van vele anderen met mij) heeft deze man werkelijk alles verloochend waar Cruijff voor stond.
11 -3
Web
Dus Blind mag niet voor van Gaal kiezen.
Waar hij alle successen mee gehaald heeft als voetballer.
Ik hoor Frank nog zeggen, het lijkt dat ik uit twee vaders moet kiezen. Ik heb daar zo veel moeite mee.
Wanneer komt de tijd dat wij ze beide waarderen.

Maar Cruijff en van Gaal kunnen eelkaars bloed wel drinken.
Overegens heeft van Gaal zeker niet minder sucses gehad als trainer dan Cruijff.
2 -4
MichelAngelo66
Dat wel of geen succes heeft er toch geen zak mee te maken man. Blind dacht het winnende wiel te kiezen. Dat ten Have en van Gaal sterk genoeg waren om de ingezette weg op slot te gooien samen met Sturkenboom. Alleen hij kwam bedrogen uit. Puur uit op een positie verder niks. Principes hebben er maar weinig blijkbaar. Ik heb er sterkere bewoordingen voor maar dat zal ik hier maar niet zeggen.
1 -1
Web
Blind heeft altijd met van Gaal gewerkt.
Ik vond het ook een minne streek toen.
Maar als of Johan altijd rieel was.
Maar dat mag je hier niet zeggen.

Maar wat is er van de revolutie overgebleven?
Wie is daar verantwoordelijk voor?
Een organisatie veranderen van uit Barcelona werkt niet. Voetballers zouden het even doen, want kunnen sneller denken. Hoe kom je er op. Bewezen dat dit niet kan.
1 0
Babangida83
Niet als je met zń allen besloten hebt de lijn Cruijff te volgen, inderdaad. Dat is er afgesproken en vervolgens heeft iedereen z'n eigen plannen uitgevoerd. Tja, dat gaat dus niet werken.
Anders zou hij de baan niet moeten accepteren, als hij niet naar die maatstaven invulling kan geven aan de functie. Simpel, je kunt moeilijk iemand projectleider maken van een project waar hij niet achter staat.
1 -1
rodnet
Blind mag best voor Van Gaal kiezen maar niet voor het vieze spelletje wat Ten Have achter de rug van (toen commissaris) Cruijff om speelde met Van Gaal.
6 -1
rodnet
Beste Sjaak, hoeveel respect ik ook voor je heb en hoezeer ik je onvoorwaardelijke clubliefde ook waardeer, ditmaal sla je de plank volledig mis. Danny Blind was een geweldige rechtsback en laatste man maar is er op geen enkel moment in zijn carriere na het voetbal in geslaagd ook maar enigszins aan te tonen dat hij iets anders kan dan voetballen. Hij is mislukt op elke positie waar hij is neergezet, is een paar keer in de schaduw van andere, grotere persoonlijkheden omhoog gevallen en heeft ook dan geen blijk gegeven van enige toegevoegde waarde. Tijdens de Cruijff-revolutie heeft hij blijk gegeven van misselijkmakend achterbaks gedrag door zijn karretje tegen alle afspraken in achter dat van Ten Have en Van Gaal te plakken.
Deze man heeft geen enkele bestuurlijke ervaring dus het is sowieso een godsraadsel hoe ze bij hem uitkomen als commissaris maar zijn stuitend opportunische keuzes in het verleden hadden hem sowieso levenslang moeten diskwalificeren voor welke verantwoordelijke positie binnen Ajax dan ook.
11 -2
Ajaxvooraltijd
Zo! Nu horen die pubertjes hier die scholletje liepen te roepen het eens van mister Ajax himself. Kunnen jullie weer fijn zwijgen. Als je al geen respect meer kunt hebben voor Sjaak Swart, zegt dat echt heel veel over jezelf en je eigen ego en gebrek aan verstand.
3 -11
Bertus2002
Je bent wel heel agressief voor iemand op een forum.
1 -1
Eastwood
Het lijkt wel alsof Danny Blind in de ogen van velen hier niets goed meer kan doen.
5 -8
Alderweireld3
Wat heeft Blind na 1999 wel goed gedaan dan?
9 0
Binnu
Ik begrijp werkelijk waar niet waarom Danny Blind weer terug komt bij Ajax. Zoals al geschreven krijgt hij, gelukkig, maar minimale invloed als lid van de RvC. Maar laten we eerlijk zijn sinds de beëindiging van zijn voetbal carrière is er maar weinig meer goed gegaan bij Danny.

Als directeur spelers-beleid heeft hij er maar weinig van gebakken. Gaan we door, als hoofdtrainer viel het volgens mij ook een "beetje" tegen, we werden 4e na Feyenoord, AZ en PSV. Niet alles ging dat seizoen (2005-2006) mis, we wonnen wel de Johan Cruyff schaal. Dus niet geheel met lege handen, waarvoor dank Danny! En dus besliste Danny in al zijn wijsheid ermee te stoppen, ook hiervoor dank Danny!

Maar goed, ik dacht eindelijk, hij gaat weg, maar nee hoor, Danny (net Heintje Davids) kwam weer terug (2008) als technisch manager met als verantwoordelijkheden, aan- en verkoop van spelers, scouting en jeugdopleidingen. Dit hield hij nog geen jaartje vol, want Martin Jol wenste hem als nummer 2....

Na wat geploeter als assistent en technisch manager besloot Danny dat het wel welletjes was (waar hebben we dit eerder gehoord) en leverde zijn contract in...

Over zijn periode bij de KNVB zal ik niet verder uitweiden, even goed, Danny welkom terug op het oude nest en ik wens je alle succes en wijsheid toe in jouw nieuwe rol als lid van de raad van commissarissen! Doe me een lol en waai lekker met alle winden mee, dan kom je het lekkerst uit de verf en zal je voor zo min mogelijk schade zorgen!
6 -3
Web
Leuk alle min punten van Danny, klopt overengens ook niet allemaal
Zou je sieren om ook zijn verdienste voor de club op te noemen.
Daar had je mee kunnen beginnen, jij wil zijn hele Ajax geschiedenis zo graag noemen.
2 -1
wendoo9
Ben je wel die pingel in 1995 vergeten tegen Gremio voor de wereldbeker ??? Die was wel goed heeee !! Stoppen met steeds ouwe koeien uit de sloot te halen. We leven in het nu en kijk naar morgen. Iedereen maakt fouten in het in het leven. Deze man is wel een echte Ajacied en kunnen velen niet zeggen !
2 -5
3sterren
”Zonder wrijving geen glans” en ”onder druk ontstaan diamanten”.
Althans, zo wil men ons doen geloven. Dit seizoen is voor mij sowieso al naar de ’klote’, ook al gaat PSV hun gehele voorsprong verspelen en wordt Ajax alsnog kampioen. Supporters fluiten de eigen spelers uit, macht groeit de Ajax-directie boven het hoofd en reageren paniekerig of juist helemaal niet.
Maar de allerbelangrijkste reden voor mij is, dat Nouri ons is ontvallen en de trainer/coach die in hem geloofde is ontslagen en dus zodoende beroofd van de mogelijkheid onze dappere strijder te eren met een 34ste schaal.
Paco is de enige overgebleven echte Ajacied, mijn held van vroeger. Mooi om te lezen dat hij de nuance terug wilt brengen ...
3 0
PeterVKV
De echte Ajacied Sjaak Swart spreekt en maakt geen onderscheid tussen Cruijff (de grote man van de jaren 70 die Ajax op de kaart zette) en van Gaal (de grote man van de jaren 90 die Ajax terugbracht aan de top). Daar kunnen velen hier nog veel van leren. Danny Blind is gebracht door Cruijff en groot geworden onder van Gaal. Hij is een clubicoon die zijn hele carrière bij Ajax is gebleven. Waanzin dat mensen zo dom kunnen zijn om te blijven terugvallen op de gebeurtenissen rond de volledig mislukte fluwelen revolutie; een dieptepunt in de geschiedenis van Ajax waarbij echte Ajacieden elkaar afmaakten en dat in de jaren daarna bleven doen. En de rest van het land keek lachend toe.
13 -7
MosesD
Wijze woorden! Hoewel ik er bij blijf dat Blind op dit moment wellicht niet de beste keuze is, i.v.m. allerlei (valse) sentimenten. Het kampen denken maakt de club kapot en de fluwelen revolutie was alles behalve fluweel en is idd het dieptepunt in de clubgeschiedenis. Ik had graag Morton Olsen als lid van de RvC gezien. Een gentleman, een verbinder, onafhankelijk. En ook (en dat heeft niet zoveel te maken met het nu) speelde Ajax onder hem het beste voetbal tot nu toe in de JCA!
7 -4
3sterren
Ik las ergens dat de reden is omdat Olsen te oud zou zijn. Wat een kul, ooit werd Hiddink gepolst voor dezelfde functie, en die staat toch echt al met één been in het graf, afgaande op zijn laatste ’Oranje periode’.
Dat Blind een rasechte Ajacied is vind ik voor deze positie eerder een nadeel dan een voordeel, zoals sommigen vinden. Er zijn namelijk ontelbare soorten rood-wit binnen de Ajax-gelederen en dat gaat binnen de kortste keren botsen. Ben overigens blij dat Blind en Ajax zich hebben verzoend.
Maar as lid van de RvC kun je in mijn ogen beter kleurenblind zijn ...
3 -1
Dexy
Nobel streven, ik zou zelf ook graag willen dat de strijdbijl tussen de verschillende kampen voorgoed begraven wordt.

Echter is het steeds weer Ajax zelf, waar mensen elkaar op verkeerde momenten in de haren vliegen. De bestuursraad liet de strubbelingen in het Technisch Hart (Jonk, Bergkamp) maar zijn gang gaan, deed niks om de onderlinge meningsverschillen weg te halen. Ze lijken het wel prima te vinden dat de door Cruijff neergezette mensen in het TH elkaar de deur uitvechten.
7 0
PeterVKV
Allemaal het gevolg van de fluwelen revolutie en dan vooral de uitvoering ervan. De gevolgen van een oorlog kunnen tientallen jaren aanhouden en zorgen ervoor dat het karma van Ajax bijzonder slecht is. En de rest van het land blijft lachend toekijken.
2 -3
BokkieBokstra
Het is de schuld van Cruijff en die foute vrienden om hem heen. Mensen die hun kans schoon zagen, zoals Jongekind of een Koopmans. Dat vind ik ook zo jammer, kon dat nou niet anders? Kan me voorstellen dat je de voetballkennis mee wil geven en ik denk dat iedereen niets liever had gewild dan dat. Het had de beste manier van invloed uitoefenen geweest. Maar het ging van meet af aan over wie er weg moet wezen en wie er deugde of niet. En die discussie is er nu nog steed: wie deugt en wie niet. Ik geloof dat bijvoorbeeld Hennie Henrichs niet deugt als ik berichten lees.
0 0
Dexy
Vooral dat laatste: de uitvoering ervan. De TH-structuur die Cruijff graag wilde (zonder verbindingsman, en met Ling als Algemeen Directeur) is er in feite nooit gekomen, omdat Ling vroegtijdig sneuvelde en Wijers een verbindingsman in de persoon van Bergkamp aanstelde.

Het blijft natuurlijk gissen over hoe het anders zou zijn gegaan, maar ik denk dat er een hoop brokken in het TH hadden kunnen voorkomen als Dennis gewoon assistent-trainer was gebleven en Ling de AD in plaats van Van der Sar. Maar nogmaals, dat weet je natuurlijk nooit.
3 0
3sterren
Het huilen staat mij anders nader dan het lachen ...
1 0
gi0vanni
Terugkijken heeft geen zin. Cruijff is eruit getrapt en is niet meer. Wat overblijft is aanhang van van Gaal. Dus dat zal nooit meer veranderen.
3 -3
CruyffFootball
De rest van Nederland keek lachend toe toen je held Danny Blind en Van den Boog’s vazal Martin Jol geen woord meer tegen elkaar zeiden als trainer en assistent.
5 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
want Jol heeft het zo slecht gedaan? meer dan 80 punten en veel meer dan 100 doelpunten met zeer aanvallend spel, bijna 4 goals per wedstrijd.
3 -5
Dexy
Dat we onder Jol zoveel scoorden, lag puur aan de enorme ruimtes die Suárez, Pantelic en Siem kregen achter de laatste linie van de tegenstanders. En hoe werden die ruimtes achter de laatste linie gecreëerd? Precies, omdat we zelf inzakten.

Het was vooral inzakken en dan een lange dieptebal richting Suárez/Pantelic en er snel uit komen. Het was eerder countervoetbal, maar wel zeer attractief countervoetbal (veel goals). Maar met goed positiespel had het weinig van doen.
1 -2
Ajaxvooraltijd
Mwoea ik denk dat het ook wel een beetje met de kwaliteit van Suarez en Pantelic te maken had. Je doet ze tekort om te zeggen dat het kwam door de slechte verdediging van de tegenpartij.
0 0
gi0vanni
Dat deden de topspelers, om dat te bereiken met spelers als Suarez kan ik ook. Niets bijzonders aan. Maar zonder die topspelers bleef er niets over. Jol heeft het heel slecht gedaan en dat zag je in de laatste paar wedstrijden.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
als dat het criterium is dan is het ook niet knap dat welk team dan ook ooit wat won, want ze hadden immers "topspelers".

Die hadden Rinus, van Gaal en de Boer ook, toch is het knap wat ze hebben gedaan.
0 0
Ozymandias
Het verschil is dat Michels en Van Gaal hun ploegen ook goed positievoetbal lieten spelen waardoor een weggevalle topper makkelijk met een mindere speler kon worden opgevangen. Kijk bijvoorbeeld naar hoe relatief makkelijk Wooter en Musampa met de toppers mee konden spelen terwijl ze zelf middelmatige voetballers waren.

Jol en De Boer teerde puur en alleen op de individuele kwaliteit van de spelers. Als onder Suarez onder Jol weg was gevallen had Ajax niets meer gepresteerd. Onder De Boer was dat hetzelfde met voornamelijk Eriksen. Zonder Eriksen bleef er helemaal niets van de ploeg over en creëerde Ajax nauwelijks nog kansen.
1 0
jvs
Goed, dat er nu weer een echte clubman bij komt. Behalve Sjaak en Blind hebben we er niet zo veel meer! Welkom terug Danny.
6 -8
pizzapunt
Manman wat een negativiteit hier! We doen alsof het allemaal het einde van de wereld is hier. Blind is een man van de club. hij krijgt één stem in de RvC, een toezichthoudend en adviesgevend orgaan. hiermee is zijn invloed minimaal t.o.v. die van een Overmars, van der Sar of andere bobo. Ik zie liever mannen als Blind een stem hebben dan een of andere pipo van KLM/ABN of andere stropdasslaaf zonder clubbinding. ik hoop dat er nog vele oud-voetballers volgen juist. Wat een storm in een glas water.
9 -10
koelman
eens, welkom terug Danny!
7 -8
Sulejmanibesteaankoopooit
Het is tijd voor koning Lodewijk (Louis) de 1e als directeur van Ajax. wat ben ik blij dat die "fluwelen" revolutie ten einde is.

Danny blind heeft bijna zijn hele Volwassen leven voor Ajax gewerkt, als je dan niet kan spreken van een clubhart dan weet ik het ook niet.

En van Gaal mag wat mij betreft zeker binnenkomen als directeur.
5 -19
CruyffFootball
Kijk mensen dit is @sulejmanibesteaankoopooit, deze meneer was tegen oud voeballers op bestuurlijke plekken want “geen ervaring”.
Maar meneer wil wel dat Lowietje AD wordt.
U weet wel, Lowietje die nog nooit ergens AD geweest is en als TD bij Ajax hopeloos faalde en na 7 maanden buiten stond.
5 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
Louis van Gaal heeft wel degelijk bestuurlijke ervaring.

Maar goed, staar je blind op je god Johan Cruijff. zeg de magische woorden "ik geloof in zijn evangelie" en je kan niks meer fout doen.

Behalve met een gedateerde visie op de proppen komen die kant nog wal raakt in het huidige moderne voetbal.

En Louis faalde niet als td, hij werd weggestuurd vanwege de vele kampen bij Ajax, waar jouw god een van de grootste oorzaken van is.
0 -6
MichelAngelo66
Je laatste alinea geeft aan dat je geen idee hebt. De alinea daarvoor..... ken je Guardiola? Heb je de reacties na Cruijff z'n overlijden een beetje gevolgd? Man man wat een flauwekul schrijf jij.
0 0
Ozymandias
Cruijff had helemaal niets te maken met het feit dat Van Gaal als technisch directeur faalde. Het probleem was dat Van Gaal en Koeman niet door één duur konden als technisch directeur en hoofdtrainer. Van Gaal wilde te veel macht naar zich toetrekken en Koeman verzette zich daar tegen. Behalve die korte periode als technisch directeur heeft Van Gaal geen bestuurlijke ervaring. Als er trouwens iemand een gedateerde visie heeft is het Van Gaal we. De visie van Cruijff is helemaal niet gedateerd, Guardiola laat zien dat een moderne interpretatie van die visie nog steeds het mooiste voetbal oplevert.
4 0
Bocarra
Zo is het Sjaak, geen gelul!
6 -4
louis60
Hou op over al die bobo's. Gewoon goede spelers opleiden, slim inkopen en kampioen worden. Al die ego's maken je niet beter. Je moet je richten op presteren. Parkeert de tegenstander de bus dan moet je een goed koppende spits hebben en spelers die op het doel schieten. Niet dat oeverloze gebrei als tegen ADO. Het is toch allemaal niet zo moeilijk. Oprollen die clubjes en laat die muppets nu maar lekker lullen over vroeger.
0 -2
MosesD
Allemaal naar ome Sjakie luisteren jongens!
3 -2
Ajaxvooraltijd
Inderdaad, dat zou iedereen eens moeten doen (ook van de media'. Tegenwoordig worden bejaarde legende belachelijk gemaakt door een stel snotapen die nooit wat hebben gepresteerd.
0 -1
CruyffFootball
De woorden van Blind bij zijn afscheid.

“Ik heb een heel duidelijke visie op de toekomst van Ajax. Deze sluit aan op de mogelijke komst van Louis van Gaal. Nu zijn komst niet meer aan de orde is, kan en wil ik ook niet meer verder.”
12 -2
PeterVKV
Met deze visie hadden we waarschijnlijk meer bereikt dan nu het geval is onder leiding van de kinderen van het TH.
2 -3
CruyffFootball
Ja dat zagen we bij de knvb.
2 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
laten we hopen dat zijn komst dan ook aanstaande is!
1 -6
T.reckveugel
Wie plaatst hier een duim omlaag? Een simpele weergave van de woorden van iemand die toen om die reden vertrok. Dat dat nu slecht uitkomt omdat het precies is waarom hij binnen de club de bijnaam het Scholletje kreeg is iets anders. Conclusie is dat de plucheplakkers zijn blijven zitten en dat bijvoorbeeld Blind weg is gegaan. Diezelfde plucheplakkers herstellen hun posities nu en halen Blind als beloning terug.
Kijk naar de ING, onze oud voorzitter van de RvC Wijers zit al in de raad en de beloningscommissie, die volgt vdVeer op en dan volgt er een nieuwe poging om het salaris te verhogen. Bij Ajax ligt 175 miljoen, de strontvliegen zitten er bovenop, Blind is het ideale lulletje om ze hun gang te laten gaan.
Waarschijnlijk krijgt vGaal het ere-lidmaatschap en kan hij zich verschillende keren opofferen om Ajax te redden. Het is te walgelijk voor woorden
8 -1
eitreb
wat een oeverloos gelul! hij krijgt een controlerende functie tjsonge jonge wat erg.Het wordt ook tijd dat we realistisch worden en niet klakkeloos de visie van Cruyff (wat is dat eigenlijk?) volgen.
Voor Cruyff bestond Ajax en na Cruyff zal Ajax ook gewoon bestaan. Met de tijd meegaan heet dat.
2 -13
Sulejmanibesteaankoopooit
pas op , het JC evangelie is voor sommige bekrompen geesten heilig. Iedere vorm van kritiek op de onbegrijpelijke onsamenhangende plannen om Ajax terug te brengen naar de top
(plan van een paar a4tjes waarop besloten werd om jeugdspelers later een contract te geven, waardoor alle top Ajax jongelingen in Engeland spelen) is onmogelijk, want Cruijff is een GOD en groter dan de club.

Ik ben het wat dat betreft helemaal eens met je laatste woorden, voor Cruijff bestond Ajax en na Cruijff zal Ajax ook bestaan. Want niemand is groter dan de club.
0 -9
godenzonenssuper
Deze tekst..
En jij was de persoon die Cruijff niet zo slim noemde?

HAHA.
4 0
Sulejmanibesteaankoopooit
ik kan me niet herinneren dat ik Cruijff "niet zo slim " heb genoemd. Ik ben het niet eens met zijn visie en de gedragingen van zijn volgelingen die iedere andere mening afbranden ,en geen enkel ander geluid willen horen dan zijn geluid.
0 -4
T.reckveugel
Vlak voordat Cruijff debuteerde degradeerde Ajax bijna. De rest is de spreekwoordelijke geschiedenis, hoe suf kun je zijn met een dergelijke reactie?
Ajax bestaat inderdaad, ze lopen in een betonklomp in Ajaxshirts, verder is wat we nu voorgeschoteld krijgen alles behalve Ajax
7 0
MichelAngelo66
Voor Cruijff was Ajax een puinhoop. De meesten hebben geen idee man. Cruijff heeft Ajax op de kaart gezet, als die kleine nooit vanuit zijn huis elke dag naar de Middenweg was gewandeld en daar als tiener al iedereen met de bek open liet staan dan hadden we het hier nooit over het grote Ajax gehad. Had ie bij de Maastunnel gewoond dan was er een andere historische club ontstaan.
2 0
Mitta023
Als je Cruijff zijn visie niet eens weet kan je beter stoppen met dit soort domme reacties en je eens inlezen in deze visie!
10 0
CruyffFootball
“wat is dat eigenlijk?”
5 0
Hagmag
Hieronder lees ik een zeer bedenkelijk niveau.
1 -1
TvdH
Ajax is niet meer te redden, is Amsterdam niet groot genoeg voor een tweede profclub?
10 -9
skinny hein
pffffff zelden zo n domme opmerking gezien.
Vorig jaar nog EL finale...nu weer met zn allen huilen omdat ene Danny Blind in de rvc komt.
En nee een 2e club erbij is niet mogelijk.Geen interesse ,al 30 jaar niet
4 -3
Sulejmanibesteaankoopooit
Het is bizar hoe de meeste fans in het moment leven. Iedere trainer die komt moet oprotten voor hij aangesteld wordt (bosz keizer ten hag) de spelers die gekocht zijn worden afgeschreven voor hun eerste wedstrijd.
En in principe moet de hele directie, wie dat ook zijn, altijd oprotten.

Maar mensen hebben een hekel aan clubman blind die meer voor de club heeft betekend dan sommigen denken.
1 -1
Ozymandias
Ach, welke (historische) Europese topclub heeft niet te maken met een bestuur wat de club verpest? Kijk naar Real Madrid, Manchester United, Barcelona, AC Milan, etc., etc., allen topclubs die in handen zijn van een Henrichs-achtige kliek (of erger nog) die daar alleen voor zichzelf zit. Prachtige clubs trekken nu eenmaal personen aan die hun eigen status willen vergroten. Gelukkig zal de Henrichs kliek zelfs als ze de macht grijpen niet lang meer bij Ajax betrokken zijn aangezien ze allen bejaard zijn.
3 -2
Web
Pas op Sjaak, anders ben jij de volgende die onderuit gesabeld word hier.
Want daar hebben ze totaal geen moeite mee.
En jij kent Johan beter dan alle criticasters hier.
6 -13
BokkieBokstra
Misschien daarom ook wel, dat hij Johan beter kent dan ieder andere. Het is geen heilige.
0 0
AgeM
Lieve mensen, voor en tegenstanders . Er loopt op dit moment een voetballer bij Ajax die door zijn inzicht , techniek en winners bijna hetzelfde heeft als Cruyff in zn nadagen . Hij neemt inderdaad Ajax bij de hand ons aller Ziyech .
Nog niet op het allerhoogst niveau maar toch .
Geniet daar van zolang dat nog kan . !
Ook jij Gedaante !
En laat ons geen tijden herleven van 25 jaar geleden Web , daar zijn reünies voor , daar kan je geen beleid van maken.
1 -25
CruyffFootball
Is dit humor?
1 0
cruijffthebest
Wat Cruijff in zijn laatste jaren alleen al in 1 linkerteen had, heeft Ziyech niet eens in beide voeten en benen. Hem vergelijken met Cruijff is als een Ferrari vergelijken met een oude verroeste Fiat.
Ziyech kan geweldig voetballen ,maar laat het helaas te weinig zien wanneer het echt moet!
1 0
Ajax4xbestevaneuropa
Hoevaak nam hij Ajax in 1,5 jaar tijd bij de hand? 2x nice 2x rosenborg, zag jij hem?Deed hij wel mee? Hij draagt 10 en is een vd beste, mag je ook wel verwachten dat hij de kar trekt tegen Willem 2 etc. Balletje in de kruising schieten tegen roda is leuk, 3 assists tegen heerenveen ook. Ze roepen dat hij na een goed wk zo weggaat, als je Ajax niet wekelijks bij de hand kan nemen ga je dat op een wk wel doen tegen de europees kampioen portugal? Ze kunnen Ziyech uitlachen omdat hij nog nooit CL speelde.
3 -1
AgeM
Komen hier de uitfluiters en Ziyech Rot op onder hun steen vandaan ?
1 -2
Kikke
Daar gaat het helemaal niet om, ik respecteer Ziyech heel erg, vorig jaar keihard gewerkt... en heel goed gespeeld. Dit jaar is iedereen minder, drie trainers in een jaar et cetera... maar om Ziyech met Cruijff te vergelijken is volkomen belachelijk, heeft niks met uitfluiters te maken...
1 0
RaynoFischer
Hakim met Johan vergelijken?
Grap van de eeuw :p
16 0
AgeM
Weer zo een slechte lezer , Ik zeg toch bijna ! tjonge jonge .
Er zullen ongetwijfeld meer van dit soort slechte lezers op dit forum zijn , laten we hopen dat Ajax zijn oren niet naar dit soort stemmingmakers laat hangen .
De strekking van mij stukje is . Kijk nog wat er nog mooi is in het voetbal , en dan vooral voetbal !
Maar dat is aan manisch depressieve figuren niet besteed
1 -6
suitie
Als je met zo’n vergelijking aan komt zetten, kan je reacties verwachten. Bijna? Zeg maar gewoon niet!
0 0
RaynoFischer
Ik lees het goed, Ziyech komt ook niet "bijna" in de buurt van Cruijff.
Cruijff was wat Messi in deze tijd is. ;)
Dat maakt Ziyech geen slechte voetballer, maar hun zijn gewoon buitenaards

En verder gaat het prima en ben zeker niet manisch depressief :p
1 0
COYS
Bijna... ? Het komt niet eens in de buurt. Het grootdte verschil is dat Johan echt goed was en Ziyech denkt dat hij goed is. Technisch gaat t allemaal wel, maar tactisch is het te gewoon te zwak. Johan liet de mensen om hen heen uitblinken, Ziyech loopt ze in de weg.
2 0
Ajax#1900
Bovendien neemt Ziyech Ajax niet bij de hand. Daar is hij veel te wisselvallig voor.
0 0
Web
Jij bent de weg helemaal kwijt, de beste voetballer ooit vergelijken met Ziyech.
Dit is zelfs stuitend. Onacceptabel.
Ik ben een ongelooflijk groot Cruijff fan.
Maar zie ook de goede dingen van een ander, en de slechte dingen van Cruijff.
3 -3
AgeM
geloof je het zelf ?
1 0
altijdwelwat
Geen ruggegraat , waait met alle richtingen mee....en past daardoor natuurlijk prima in het oude jongens krentenbrood beleid.
4 0
Afca85meer
Typisch een schol dus?
10 -1
kaashaas
Jep haha
5 0
Bjorn
Ik heb het gevoel dat Sjaak iets te positief gestemd is, maar als Sjaak het zegt neem ik het maar al te graag aan. Hij kent al die jongens al tientallen jaren. Maar persoonlijk ben ik bang dat we het Ajax dat wij graag zien langzaam kwijtraken.
2 -5