'Nog zoveel mogelijk spelen voor Ajax 1'

BartVeenstra, 10-03-2018 om 12:15, 11879 views, Ajax TV |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Nick Viergever hoopt dit seizoen nog van waarde te kunnen zijn voor het eerste elftal van Ajax. De linkspoot maakte vrijdagavond namens Jong Ajax in het thuisduel met Go Ahead Eagles (0-2) zijn rentree nadat hij lange tijd aan de kant stond met een blessure aan zijn enkel. In gesprek met Ajax TV vertelt hij over de moeilijke periode.

'Ik ben er een tijd uit geweest. Dat je dan weer mag spelen, geeft persoonlijk weer een lekker gevoel', begint Viergever. 'De enkel is het belangrijkste, dat ging goed. De laatste paar dagen heb ik pijnvrij kunnen trainen. Het was belangrijk om minuten te maken, het gevoel van een wedstrijd weer te krijgen', vervolgt de verdediger, die vertelt dat hij een paar duels kon aangaan. 'Ik was niet bang om er in te gaan en aan de bal ging het ook wel lekker. Ik heb een paar lekkere passes kunnen geven en had ook een paar verdedigende acties die goed waren. Dat was op zich naar behoren voor een eerste wedstrijd.'

Viergever speelde zijn laatste wedstrijd op 18 november van het vorige jaar toen Ajax met 0-8 won bij NAC Breda. Sindsdien stond hij aan de kant met een enkelblessure. 'Het gevoel van een wedstrijd, de wedstrijdspanning, het hele teamproces, de besprekingen, de warming-up..dat soort dingen is toch weer wennen. Het was mijn eerste blessure in mijn carrière, in de zin dat ik meer dan één wedstrijd achter elkaar miste', vervolgt Viergever, die spreekt van een mentaal proces. 'Je bent erg op jezelf, je kunt thuis je ei niet kwijt. Mijn vriendin en familie hebben er ook wel mee te maken gehad. Je bent in de weekenden vrij, je kunt ineens naar verjaardagen en dat soort dingen. De familie vindt dat wel leuk, maar ik zat thuis voor de buis de wedstrijden te kijken. Dat vind ik niets. Het was heel erg wennen en aanpassen. De fysio's hebben het ook weleens te horen gekregen, zij zijn dan de kop van jut. Maar iedereen heeft mij erdoorheen gesleept.'

Voor Viergever lijken het zijn laatste maanden bij Ajax. De verdediger beschikt over een aflopend contract en het lijkt er niet op dat deze verbintenis nog verlengd gaat worden. Toch wil hij zich nog graag bewijzen voor de Amsterdamse club. 'Nu is het een week goed trainen en dan moet de trainer zien dat ik er klaar voor ben. Ik wil nog zo veel mogelijk wedstrijden spelen voor Ajax 1. We moeten de tweede plek vasthouden, dat is nu het enige dat telt. Daar wil ik mijn steentje in bijdragen. Volgende week wil ik die stap zetten.'

Showtime Poll
Verdient Nick Viergever een nieuw contract bij Ajax? 81% Ja!
19% Nee!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Michelinho
Ik kon het eerst niet geloven, begint er nu toch echt op te lijken. Wat doe je nou man? Ga lekker in het buitenland voetballen, pak die ervaring en de centen! Je zong eerder dit seizoen "het zijn maar" en dan ga je bij die antivoetballers spelen?
Ik vraag me nu ook af hoe echt die blessure was terwijl jij bij de concurrent aan het onderhandelen was. "Nick is weer fit en zo goed als rond met PSV" Wtf?
1 0
X-RaY
Ajax bood hem geen nieuw contract aan dus dit is zijn wraak om naar PSV te gaan. Hoe dom kan je zijn? Ik zou ook lekker cashen, er is echt wel een buitenlandse club voor hem in de markt dat weet ik zeker.
0 0
JordyAjacied
Gaat naar PSV zeiden ze net bij FOX. Beoogde nieuwe linksback, prima want het is totaal geen linksback. Wordt PSV zwakker van.
0 0
Boer Gijs
Goed zo Overmars, klooi maar lekker verder. Dit soort jongens hebben wij zo nodig. Deze wil gewoon winnen en dat is zoveel waard. Vaak meer dan alleen maar veel talent.
1 -2
P.Russo
Nou, volgens mij speelde hij vorig jaar linksback in de EL tegen o.a. Legia, Kopenhagen, Schalke-uit (waar hij de goal maakte) en tegen Lyon. Vond hem toen als linksback behoorlijk goed spelen.
2 0
Joseph
Wegwezen, hoort gewoon in het rijtje Veltman, Dijks, Schone en Siem de Jong.
Spelers met ervaring zonder kwaliteit. Daar moet Ajax nu echt mee stoppen en moet dus ook deze 5 laten gaan!
Ajax moet verder met kwaliteit, met Tagliafico is een goede weg ingeslagen met het transferbeleid, dat moet nu doorgetrokken worden!
Straks worst Viergever nog aanvoerder omdat hij er al zo lang zit, nou dan ga ik echt janken..
1 -4
Vierendertigste
Nick moet blijven!
Is een kanjer qua mentaliteit en dat schort er bij sommige anderen wel aan.
1 -1
LS16
Ik snap niet waarom ze hem niet verlengen. Met als eerste keuze Wober en De Ligt en daarachter Schuurs en Viergever heb je prima centrale verdedigers. Het is ook belangrijk om een ervaren man te hebben tussen deze jonkies.
3 -1
Michelinho
Denk toch dat het is omdat hij niet het niveau om voor de basis mee te doen heeft en ze voor de toekomst een echte concurrent willen.
0 0
Wereld
sowieso, want Tagliafico gaat ook zijn kaarten pakken en misschien een blessure krijgen (want hij gaat er altijd vol in, dus dat risico is er) en Sinkgraven is ook niet het hele seizoen fit (en wordt hij niet als middenvelder gezien?)
0 0
Michelinho
Ik heb nog geen blessuregeschiedenis van hem kunnen ontdekken en die komt uit Argentinië. Ook die aanslag van Görtler kwam ie zonder last uit. Ik heb het vermoeden dat die man van staal is. Maar ja, kaarten zal ie op zeker genoeg pakken.
0 0
AJAIXIXIXI
ik denk dat Viergever niet zit te wachten op weer een seizoen op de bank van Ajax.
0 0
FlyingDutchMan
Ik denk dat Ajax het nog niet eens besproken heeft, omdat hij er best voor open had gestaan. Alleen inmiddels denkt hij wel je komt er wel uit..
0 0