Ten Hag: 'Tagliafico snapt waar het om gaat'

sammekors, 09-03-2018 om 14:40, 12397 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-coach Erik ten Hag is zeer te spreken over nieuwe aanwinst Nicolás Tagliafico. De linksback is een vaste waarde in het team van Ten Hag en voegt wat nieuws toe aan de ploeg, zo stelt de coach tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

'Tagliafico heeft zich vanaf het eerste moment makkelijk aangepast', vertelt Ten Hag. 'Hij heeft een bijdrage aan het spel van Ajax en vult zijn rol buitengewoon goed in. Hij kan ook aanvallende impulsen geven. Hij is voor de tweede keer opgeroepen bij het Argentijnse elftal, dat je daar als Ajacied bij kan komen is een compliment.' Ten Hag is zeer blij de linksback bij de ploeg te hebben. 'Hij weet waar het om gaat, zowel tactisch als mentaal. Doordat hij spelers in zijn omgeving stuurt, staat het vaak heel goed aan de linkerkant.'

Twijfels
Waar Tagliafico één van de eerste namen op het wedstrijdformulier van Ten Hag zal zijn, is er over andere spelers meer twijfel. Nu Justin Kluivert op vrijdag wegens pijntjes niet mee trainde, lijkt er bijvoorbeeld ruimte voor Amin Younes te ontstaan. Ten Hag: 'Ik vond Amin uitstekend invallen, hij is een hele goede optie.' Ook voor Matéo Casssierra had de coach lovende woorden over, maar gezien de voorspoedige revalidatie van Klaas-Jan Huntelaar lijkt een basisplaats voor de Colombiaanse spits een stuk minder voor de hand liggend. En dat is ook omdat Siem de Jong de laatste tijd de voorkeur kreeg. Opvallend: De Jong gaf vorig seizoen bij PSV nog aan niet meer in de spits te willen spelen. 'Dat heeft Siem mij niet gezegd. Sterker nog, hij kwam terug naar me toe en zei: ik kan het team helpen, stel me op.'

Maximilian Wöber, die tegen Vitesse een grote fout maakte, lijkt ook gewoon weer in de basis te mogen starten. 'Wöber maakte een ongelukkige fout, maar hij was tegen Vitesse een goed voorbeeld van hoe je moet initiëren', legt Ten Hag uit. 'Vertrouwen is de basis. Wij hebben helaas moeten wisselen door blessures van Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar, maar vertrouwen is een belangrijke basis om succes te behalen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
#staat het vaak goed
#hele goede optie
#initieren

nu nog ff hoog in de concentratie in de eindfase en we kunnen vanmiddag weer volop genieten. Ik neem nog maar ns n stukkie appeltaart bij mijn zojuist geinitieerde, geurige bakkie HAG !
0 0
Sjoff
heb ik echt nog nooit van gehoord! haha
0 0
Sjoff
wtf betekend het woord initiëren?
0 0
Woodenshoe
Tagliafico is een harde werker, maar meer ook niet. Vind het nog niet zo geweldig allemaal...
0 -2
Joseph
En dan heb je aan de andere kant Veltman, de aanvoerder, hoe groot kan het verschil zijn?!

Ajax moet op zoek naar een rechtsback en een nieuwe 6, anders kun je komend seizoen weer vergeten. Ajax moet nu eindelijk eens zwakke posities gaan opvagen!
0 0
koppendicht
Nu moet jij het nog snappen ten hag, met je eihoofd.
1 -3
Ruff Rhythim
Dus Siem de Jong heeft gezegd 'ik kan het team helpen, stel me op' ??

Wat de F is dat dan?
3 0
NouridolbergNeres34
Deze man heeft echt iets tegen Cassierra hoor.
2 -2
Ar
Wöber was een goed voorbeeld van hoe je moet initiëren.
Is er iemand hier die weet waar die professor het over heeft?

Hij bedoelt vast niet dat het knullig verspelen van de bal waardoor de tegenstander het initiatief kan nemen om te scoren. Dus wat bedoelt ie dan? Zouden zijn spelers het begrijpen?
Ik denk eerder dat ik nu juist begrijp door dit soort taal dat de spelers er de ballen van begrijpen en daardoor minder voetballen.
3 -3
PetrusKeizer
ik heb altijd geleerd dat initieren doet begeren.
0 0
Michelinho
Vakjargon gebruiken in een persconferentie vol zelfbenoemde kenners. Nee, het moet ook niet gekker worden.
0 0
ST
Zegt initiatief nemen je iets?
1 0
DavidFerr
Initiatief nemen.

Je zag Wober meerdere malen het middenveld indribbelen.
1 0
Ar
Joh, en dat deed ie eerder dit seizoen noooooooooit.
Echt de hand van Ten Hag hoor.
Hij kon de bal overigens vervolgens vaker niet dan wel kwijt, dus dat zegt ook wat. Wöbertje kan het initiëren beter laten aan Mathijs. Die kan tenminste nog wat als ie het middenveld indribbelt.
1 0
Prethoofd123
Ik hoop dat Ajax van de zomer zo’n zelfde type als Tagliafico haalt maar dan als rechtsback!
0 -1
ST
Goed plan! We hebben er net twee gekocht...
1 0
mgtow
Initiëren. Professor Ten Hag.
2 -1
Ar
Hageren
1 0
Labrador
Vertrouwen in de basis. Aldus de trainer die hem na de goal meteen wisselde . ( gevalletje ongelukkig moment)
4 -1
Michelinho
De tering, máákt ie een gedurfde, aanvallende wissel is het weer niet goed.
0 0
Liniaal
Mwah vanaf dat moment moesten ze eigenlijk drie keer scoren he. Hij kon moeilijk De Ligt eruit halen.
4 0
Bjorn
Het is jammer dat Nico geen Nederlands spreekt, anders heb je de ideale captain. Hij heeft het gif, de mentaliteit en de voetballende kwaliteiten.
4 -1
RaynoFischer
Ik weet niet hoe goed zijn Engels is als hij zich daarmee goed genoeg kan redden zou ik hem alsnog captain maken komend seizoen, veel liever dat dan een Veltman ;)
1 -1
Michelinho
Op trainingskamp sprak ie nog geen woord Engels, maar het is een intelligente jongen. Wie weet is hij het aan het leren.
0 0
gi0vanni
Engels is beter als het Nederlands van ten Hag. :d
2 -2
Bjorn2321
..beter dan...
5 0
Professor
Cassierra zegt juist dat vertrouwen te missen.
3 -1