Ten Hag: 'Kwalificeren in wedstrijdselectie'

SJvanveen, 04-03-2018 om 14:22, 15685 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag heeft zijn keuze voor Maximilian Wöber en Siem de Jong toegelicht. Daarbij sprak hij met FOX Sports over het kiezen van zeven wissels, terwijl je twaalf spelers op de bank mag zetten. 

'Hij is een tijdje eruit geweest, een linkercentrale verdediger... Hij lijkt mij een logische keuze', vertelde Ten Hag. 'We hebben gekozen voor vastigheid. We hebben Dolberg en Huntelaar geblesseerd en dan valt de keuze op hem', doelde de coach op De Jong, die weer de voorkeur krijgt boven Mateo Cassierra. 'Ik denk dat hij het naar vermogen heeft gedaan (vorige week, red.).' 

Hoewel sinds dit seizoen twaalf wissels op de bank mogen plaatsnemen, zitten er zondagmiddag uit bij Vitesse maar zeven op de Ajax-bank. Ten Hag: 'Af en toe zit er een negentiende, maar je moet je ook kwalificeren in de wedstrijdselectie. Je hebt in uitwedstrijden ook kleine kleedkamers, daar wordt het alleen maar onrustig van.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
dus je kan je gemakkelijker 'in' - IN? - de wedstrijdselectie 'qualificeren' als je tegen feyenoord speelt en dat wordt moeilijker als je tegen excelsior speelt . want dan zijn de kleedkamers kleiner,. Ik ben wat traag van begrip, maar langzaam begint t te dagen bij me.
1 0
altijdwelwat
Bij kwalificaties horen criteria ?? Erg benieuwd aan welke criteria men moet voldoen volgens Erik .. en aan welke eisen heeft Siem de Jong voldaan om in aanmerking te komen voor een basisplaats.
1 0
debarbaar
Nou ja de man is stapelgek. Je zet het maximale aantal wissels op de bank. Toegegeven dat waren er bij Utrecht vast maar 7 want de selectie zal er niet veel groter geweest zijn maar bij Ajax zijn dat er gewoon 12. Als je hoort hoe hij zijn keuze voor Siem de Jong vergoelijkt dan kun je tot gene andere conclusie komen dat de man het Ajax DNA niet heeft. Je kiest voor jonge.betere voetballers in plaats van mannen met veel "titel" ervaring die al jaren op hun retour zijn.
2 -1
mgtow
Nou Erik je bent gekwalificeerd voor 't gesticht.
2 -1
MortenOlsen
Ik ben hier gewoon echt helemaal ziek van!
We zijn met afstand de rijkste club van NL en we pakken voor het 4e seizoen achterelkaar weer helemaal niks.

Maar 3 dingen kan ik alle fans beloven:
- Van der Sar en Overmars krijgen allebei een vette Kerstbonus vanwege de goede spelersverkopen.
- Onze seizoenkaarten worden weer minimaal 3 tientjes duurder. 4 of 5 kan ook zomaar.
- Van de zomer worden De Ligt, Frenkie de Jong en Van der Beek verkocht voor 50 miljoen per persoon en o, o, wat zijn we dan allemaal weer blij dat we zoveel geld verdiend hebben. Dat we vervolgens dan weer geen enkele prijs pakken, zal Marc en Edwin een rotzorg zijn!
Wij de fans, wij zijn de idioten die nog steeds denken dat we een club zijn terwijl we een doorverkoophuis zijn geworden voor talenten met maar 1 doel:

Flinke Kerstbonussen voor de directie!!!!
3 0
altijdwelwat
Van de Beek voor €50 miljoen waar kan ik tekenen??
0 0
AjaciedRK
Ten hag heeft zichzelf vandaag gediskwalificeerd
5 0
koffiedik
Laat ik vooropstellen, dat ook ik teleurgesteld ben, maar van mensen ontslaan word je niet snel beter. Rust bewaren is het toverwoord.
0 -4
Bjorn
Het is sinds 2014 al vrij rustig. Op P2 wel te verstaan.

Vier jaar helemaal niks.
2 0
Sterretje73
Met je eens maar dit verlies is wel van zo’n belabberd slecht niveau op een moment dat je juist beter zou moeten worden dat er wat mij betreft echt wel koppen mogen rollen. Overmars is onzin maar Sar is als hoofdverantwoordelijke inmiddels wel zijn geloofwaardigheid kwijt. Ten Hag wil ik zelf nog wel het voordeel van de twijfel geven maar ook die is een ws onoverkomelijke hoop steun bij zijn selectie en de supporters kwijt. In de selectie mogen mensen als Siem en Lasse ook wel plaats maken voor spelers die wel “thuis” geven op een moment dat er echt gepresteerd moet worden. Hetzelfde riedeltje keer op keer al jaren lang. Wordt doodmoe van het elke keer positief blijven en dan toch nog harder een deksel op m’n neus te krijgen.
0 0
Gerard36
ik vind wel dat ten hag met cassierra had moeten beginnen in plaats van siem, maar is ten hag schuldig aan het aantal kansen wat gemist word? dat was tegen ADO ook al het geval. benutten de spelers de kansen dan heb je 5 punten meer en hoor je niemand over ten hag (ondanks het slechte spel).de kritiek mag best wat minder zijn vind ik
0 0
insectenverdelg
Waarom is Overmars niet verantwoordelijk? Ten hag is geheel uit zijn koker. Geeft 8 miljoen uit op de rechtsback, maar echt fatsoenlijk is t niet.
2 0
Sterretje73
Ten Hag alleen uit Overmars zijn koker ? Ze kennen elkaar ja maar je overschat zijn verantwoordelijkheden behoorlijk als je denkt dat hij in zijn eentje ten Hag zou kunnen aanstellen. Bovendien ben ik er nog niet geheel zeker van dat ten Hag zo vreselijk beroerd is. Hij heeft een erfenis overgenomen en uiteindelijk zijn het vooral de spelers die hier de hoofdschuldigen zijn. Sar blijf ik bij dat die veel maar dan ook echt heel erg veel te weinig body heeft voor zijn positie dus die hoort gewoon zijn stutten te trekken maar Marc doet het prima als je beleid, situatie van de NL-se competitie op de transfermarkt, financiën en inhouse politics erbij betrekt. Ten Hag staat bovendien te boek als de kroonprins van het NL-se trainergilde en speelde toch ook aardig aanvallend met zijn eerdere teams. Ten Hag ben ik gewoon nog niet uit of hij een foute aanstelling is of dat hij meer tijd nodig heeft (2 maanden is veeeel te kort om je eigen visie en werkwijzen, je de kennis van de individuele spelers en de Ajax way of life binnen de club allemaal eigen te maken) Ik ben iig geneigd om hem iig de kans te geven tot in het volgende seizoen al zal wel moeten blijken dat zijn spelers naar hem luisteren. Als laatste geloof ik niet zo in het sprookje dat een trainerswissel nu direct verbeteringen oplevert. Dit vind ik een heel kortzichtige gedachte.
0 -1
insectenverdelg
Vd Sar en Overmars zullen toch conclusies moeten gaan trekken lijkt me.
1 0
noahdepoah
Speelde geweldig Siem de jong vorige week, publiekswissel dus logisch dat ie speelt helemaal omdat je geen spits meer hebt.... oh wacht, ehhh Cassiera, wat een amateuristisch gezever. Ook Veltman mag voorlopig ff banken.
0 0
@Maar7en
Dacht dat Ten Hag een meester was in een team smeden. Het is en blijft los zand waarbij iedereen die een beetje bij de goal in de buurt komt gaat schieten. Nooit is een voorzet.
1 0
fanforeffer
hopeloos voetbal ,helemaal niets in Amsterdam afgelopen 4 jaar niet komende 4 jaar niet.
1 0
talent020
dit is toch gewoon cabaret joh, 7 wissels vanwege kleine kleedkamers, pis zowat in me broek van het lachen!
4 0
blava
Als Ajax verliest vandaag zal er weinig draagvlak zijn voor Ten Hag. Wat een onbenul
1 0
PuurGeluk
Ten Hag met je crackstem rot op!!
2 -1
Keffie L
Ga gewoon weg man!
1 0
@Maar7en
Lijkt wel of ze express die eindpass verprutsen. Zit geen plezier en passie in het voetbal allemaal op de automaat. Gezapig kop omlaag voetbal.
1 0
mgtow
Vriend. Zal ik jou eens vertellen waar ik onrustig van wordt? Van dit kutniveau voetbal...
0 0
simok
Bosz zou denken “verdediger geblesseerd? Spelen we wel met een middenvelder extra”. Maar die zou dan ook niet met een geweldenaar als De Jong in de verdediging zou afwachtend spelen.
0 0
Johan1
Ten Hag OUT.
0 0
Bryan0712
Ten Hag: 'We hebben gekozen voor vastigheid' Dat is te zien, het staat zo vast dat er geen moer gebeurd.
0 0
NouridolbergNeres34
koekoek! Neem nog een pilletje
0 0
meerzicht
Gaat het wel helemaal goed met die man ??
2 -1
godenzoon92
Kap alsjeblieft met dat absolute gezever domme boer.
9 -2
aka
Siem de Jong goed vorige week ?????????
2 0
AFCA-B93
Kwalificeren? Hahahaha
2 0
PetrusKeizer
trainersgeloel
3 -1