Dekker volledig hersteld: 'Was moeilijk jaar'

BVeenstra, 21-02-2018 om 12:40, 12547 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voor Vince Gino Dekker is er eindelijk een einde gekomen aan een lange lijdensweg. De linksbuiten van Jong Ajax stond liefst veertien maanden aan de kant met kraakbeenproblemen in zijn knie, maar inmiddels is hij volledig hersteld. 'Het was een moeilijk jaar. Vooral mentaal was het heel lastig', vertelt hij op Ajax.nl.

Eigenlijk zou het herstel van Dekker zes tot zeven maanden gaan duren, maar vanwege meerdere tegenslagen duurde het uiteindelijk veertien maanden voordat hij hersteld was. 'Na het eerste halfjaar bij Ajax, heb ik bewust ergens anders gerevalideerd. Het was lastig voor mij om die jongens dagelijks te zien trainen, zeker toen ik een terugslag had', blikt Dekker terug. De buitenspeler zag teamgenoten uit Jong Ajax debuteren, maar zelf moest hij zijn geduld bewaren. 'Ik heb wel eens gedacht: zit het er nog wel in? Komt dit nog wel goed? Gesprekken met een vertrouwenspersoon en mijn ouders hebben me door die periode heen gesleept. Op dat soort momenten is er altijd mijn familie die achter me staat.'

Inmiddels is Dekker - zoals gezegd - weer hersteld en heeft hij sinds januari geen tegenslagen meer gehad. Toch wil hij nog niet te ver vooruitkijken. 'Er zijn dit seizoen nog veertien wedstrijden. Ik wil eerst honderd procent fit worden en dan minuten maken in Jong Ajax, dat is waar ik me volledig op focus. Ik heb alweer bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax gezeten, voor 45 minuten ben ik zeker ready!’

Het volledige interview met Dekker is te lezen op Ajax.nl.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjakieWolfs
Jammer voor hem dat hij die blessure kreeg maar daar heeft Justin Kluivert dan weer van geprofiteerd. Hij zat heel dicht tegen Ajax 1 aan voor dat ie in de lappenmand terecht kwam. Reken er op dat Nederland 'm nog gaat leren kennen. Misschien niet via Ajax 1 maar voor hem is er zeker een toekomst in het betaalde voetbal.
0 0
Ozymandias
Ik zou het contract van Dekker niet verlengen maar wel regelen dat hij in ieder geval van Almere City een profcontract krijgt aangeboden. Misschien dat hij via een omweg de top van de Eredivisie nog kan bereiken maar Jong Ajax heeft met Johnsen en Ylatupa twee linksbuitens voor het volgende seizoen die een grotere kans maken om het eerste van Ajax te halen. Hem tot een linksback omtrainen heeft momenteel ook geen nu aangezien Jong Ajax met Bakker een zeer talentevolle linksback heeft. Dekker zal dan voornamelijk op de bank terecht komen terwijl hij nu juist veel aan spelen toe moet komen om zich ontwikkeling weer op het juiste pad te brengen.
0 0
Michelinho
AS, is er ook een foto beschikbaar waarop hij niét op Valentijn Driessen lijkt? :P
0 -3
Piejotter
Gun elke Ajacied het beste zeker de spelers in opleiding. Maar zie het somber voor Gino in. Het duurt nog maanden voordat hij zijn oude wedstrijd vorm te pakken heeft. En tegen die tijd dat hij echt weer terug is heeft Ajax al een beslissing moeten nemen voor het volgend seizoen. Weet niet hoelang zijn contract nog loopt mocht dat volgend seizoen nog doorlopen dan zie ik hem bij Jong Ajax en anders einde oefening. Inmiddels weet ik dat zijn contract in de zomer dit jaar afloopt. Misschien dat Ajax nog een eenjarig contract geeft als laatste strohalm zich te bewijzen.
0 -1
Thymo10
Omturnen tot linksback zie ik ook als de beste optie. Dan zie ik hem wel ergens in de eredivisie aan de slag gaan.
2 0
NouridolbergNeres34
Welkom terug, hopelijk snel weer minuten maken invalbeurtjes. Ik zie nog steeds toekomst in hem bij Ajax1 misschien omturnen tot linksback net als Sinky.
2 0
trainerdv
Benieuwd hoe ze dat opgelost hebben. Kraakbeenschade is vrijwel niet te herstellen.
2 0
trodat4030
Tegenwoordig is het mogelijk om kraakbeen te kweken in een laboratorium, dat hebben ze bij Kishna indertijd ook gedaan aan beide knieën. T is nog niet een veelgebruikte methode though. Overigens weet ik niet of dat hier is gebeurd. Ligt er ook aan het probleem precies was natuurlijk.
2 0
martin1234
Doet me denken aan de enkel van Marco van Basten, die blessure zou met de huidige stand van de medische wetenschap genezen kunnen worden?
0 0
trainerdv
Cool. Bij Kishna nog geen doorslaand succes gebleken ;) Hier hopelijk wel.
Als die methode ooit mainstream wordt, dan zal heel Nederland tot zijn 50e kunnen voetballen met een spuit nieuw kraakbeen na je 35e :)
2 0
martin1234
Ho ho ho, ik ben zelf ruim over de vijftig en ken nog zat mensen van mijn leeftijd die fanatiek aan sport doen. Ook voetbal!
0 0
hakkietjakkie
Klassieke linksbuiten, hoop dat hij zijn oude niveau haalt! Vond hem veelbelovend in de jeugd! Maar na zo een lange revalidatie is het voor elke sporter lastig zijn oude niveau terug te pakken. Zie Kishna, Cerny etc.
3 -1
ajaxinho
Topperrrrr!

Welcome back!
5 -1
WantAmsterdam
Misschien, zoals menig Ajacied roept, kan hij als linksback Ajax 1 halen! Als linksbuiten denk ik niet. Heeft wel een fanastische voorzet
3 -1
Suarez16_
Nee hoor. Bakker is beter en jonger. Tagliafico zal ook nog wel even blijven. Moet lekker naar pec of groningen gaan.
3 -2
X-RaY
Lekker man! Hoop dat ie weer kan aanhaken na al die ellende. Mentaal heeft hij al gewonnen.
6 0
Mikey Stormram
Was altijd wel fan van zijn voorzetten. Ben heel benieuwd waar die nu staat. Omturnen tot linksback kan altijd nog ;)
6 0
AbdelhakNouri22
Hij is snel en heeft een goede voorzet inderdaad. Hij heeft trouwens toch best veel wedstrijden met Nouri samengespeeld? Lijkt me dat dat mentaal ook voor hem lastig was en dan ook nog zo'n kloteblessure van 14 maanden.
6 0
Suarez16_
Hij is niet snel en zijn voorzetten zijn van niveau Dijks. Zie er echt niks in.
0 -9
FlyingDutchMan
Dijks? Heb medelijden met Gino
0 0
Sjaakvaak
Jij hebt hem duidelijk nog nooit een voorzet zien geven. Als er iets is waar hij goed in is, dan is dat het wel.
0 0
Panama
Hij heeft wel een goede voorzet, sterker nog, misschien zelfs een van de beste voorzetten vanaf links in de benen van de hele opleiding.
1 0
Jornnn
Hij is inderdaad niet snel, maar een prima voorzet heeft hij wel hoor. Ik denk niet dat hij het haalt, maar Kluivert heeft me ook positief verrast, dus waarom dekker niet?
2 0
Suarez16_
Kluivert heeft wel veel meer talent.
1 -2
afcas
kluivert past vooral veel meer in het moderne voetbal. dekker zou in het voetbal tot de jaren 90 de betere van de 2 zijn geweest. heeft alles wat de klassieke buitenspeler moet hebben, terwijl kluivert vrijwel alles heeft voor de moderne buitenspeler. is niet voor niets beter op links dan op rechts.
1 -1
Jappindo
Hij heeft sinds de F jes alle jeugdelftallen samen met Nouri doorlopen, zij zijn hun hele leven al bevriend.
8 0