Ten Hag vindt dat Eiting kans gepakt heeft

SJvanveen, 19-02-2018 om 19:32, 19654 views, Ajax | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Erik ten Hag is erg te spreken over Carel Eiting. De middenvelder speelde zondagmiddag zijn tweede wedstrijd in de Eredivisie en viel in voor Lasse Schöne. Dat deed hij meer dan na behoren en dat zag zijn oefenmeester ook.

In gesprek met de officiële kanalen van Ajax laat Ten Hag weten gecharmeerd te zijn geraakt van Eiting. 'Wat ik vooral goed vind aan Carel is dat hij de afgelopen weken op de training zich gemanifesteerd heeft. Hij heeft deze kans verdiend. Het diende zich aan en hij heeft 'm gisteren gepakt.' 

Lasse Schöne had last van zijn rug en Eiting profileerde zich goed. Het zorgt voor nog meer opties op het middenveld voor de trainer. 'Nu is het zaak om het stabiel te maken en het elke keer te bewijzen. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Hier moet hij vertrouwen uit putten. Hij heeft veel potentie.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Als Carel speelt, hebben we alleen nog Hakim om vrije trappen en hoekschoppen te nemen.
1 0
WantAmsterdam
Denk dat Kluivert of de ligt ook vrije trappen kunnen nemen. en de hoekschoppen Donny of Frenkie
0 0
RSM
Een hele goede invalbeurt. Hopelijk ontpopt hij zich in een goede speler!
0 0
Ajaxtrouw
Ten Hag is wel erg goed in het indirect complimenteren van zichzelf
1 -2
WantAmsterdam
Maakt op mij een erg goede indruk, heel veel verstand van voetbal en ook en goed optreden. Als je dat met keizer vergelijkt...
1 0
Ozymandias
Dat is in ieder geval een kwaliteit die hij deelt met alle grote hoofdtrainers (Van Gaal, Mourinho, Ancelotti, Guardiola, Benitez, etc.) van de afgelopen decennia.
3 0
brullie
Heeft zich zeker laten zien! Knap steekpass (weet niet meer op wie) door het midden verraad veel. Goed inzicht en zal zoals Ar al zegt Schöne gaan opvolgen. Bij Ajax 1 houden en lekker iedere wedstrijd laten invallen voor Schöne als dit kan...
1 0
Ar
Eiting is de opvolger van Schöne.
Verdedigend sterker en kan gemakkelijker het plekkie van De Jong overnemen als die indribbelt.
4 0
WantAmsterdam
Vind hem ook tactisch heel sterk. Positioneert heel erg goed, loopt goed de ruimte dicht, en als de ligt inschuivt neemt hij zijn plek in de verdediging over, het is geen toeval dat het opeens zo goed liep tioen hij erin kwam!
0 0
AFCAPolarBear
Vooropgesteld vind ik Eiting een groot talent, en bovenal een ras-Ajacied. Ik heb het idee dat hij nergens anders wil spelen, dan bij Ajax (totdat hij zich heeft ontwikkeld tot een grote speler). Maar gisteren zegt nog weinig. Niemand van de tegenstander (muv Menig) kent Eiting. Dus weten ze ook niet hoe je hem kan uitschakelen. Dat zie je ook aan Frenkie. Onhoudbaar voor de winterstop, maar nu hebben tegenstanders ook een antwoord op hem.
1 -5
Godenzoon24
Nou wat stopten ze Frenkie af gisteren.!!??
4 0
Robeerke
Sorry maar moet even, "naar behoren".

Hopen dat Ten Hag daad bij het woord voegt en gewoon eens doorselecteert. Lasse is mijns inziens teveel de stoorzender voor het voetbal dat Ajax wil spelen. Veel te lage handelingssnelheid en niet ijverig genoeg in de omschakeling.
4 -6
Ar
Die man fungeert als een geweldige stofzuiger.
Je moet eens zien hoe vaak hij op de juiste plek staat om een bal te onderscheppen.
En ruimte maakt voor de andere middenvelders.
2 -2
brullie
precies dat!!
0 0
Toekomst1900
Ach. Hoevaak is Schone nou al afgeserveerd?? Die kerel verdiend wel meer respect vind ik. Staat op al op 9 goals dit jaar, natuurlijk zitten daar penalty’s bij, maar die tellen ook. Ajax liet laatste weken op middenveld veel ruimtes liggen, dan heeft Lasse het moeilijk. Maar gisteren was ook Lasse gewoon goed de eerste helft!

Schone heeft de gunfactor bij mij. Staat niet in mijn favoriete opstelling hoor, maar zie veel liever Schone dan altijd die dramatische Siem de Jong...
9 -2
WantAmsterdam
Hij vertraagt her spel wel heel erg
0 0
Djabber
En het blijkt ook dat Schone dat nodig heeft. Elke keer als ie z'n basisplaatst verliest komt ie sterker terug, dus zo'n schande is het niet om kritisch te zijn hoor. Ik hoor ook niemand respectloos zijn over Schone, alleen velen vinden (in mijn ogen correct) dat ie nu gewoon een mindere periode heeft. Niks mis mee, maar we hebben momenteel niet de luxe om hem te laten staan.
0 0
Web
Ja zo gaat dat hier, de middenvelder met de meeste assist en doelpunten, vrije trappen enz. Word zo weer voor de zoveelste keer afgeschreven.

Als het elftal goed en compact staat, kan hij het nog makkelijk aan, en dat was zondag, ondanks zijn blessure speelde hij goed de eerste helft.

Dat neemt niet weg dat Eiting een uitstekende invalsbeurt had, alleen maar fijn dat je meer opties hebt.
0 0
Robeerke
Haha laten we maar niet beginnen over Siem de Jong.. Schone is vaak onze reddende engel geweest dus respect where respect is due, maar ik erger me gewoon mateloos aan zijn handelingssnelheid, zéker als hij in balbezit is als achterste middenvelder met een openstaande defensie. Daar laat ie zich vaak de bal aftroggelen en dat is gewoon levensgevaarlijk.
4 -1
Ar
Beter kijken dan, want De Jong gebeurt dat vaker.
1 0
Babangida83
Je kijkt enkel naar zijn zwakke punten. Met allemaal jonge gastjes van 19 ga je de titel echt niet winnen. Daar komen ook andere dingen bij kijken. Dat Eiting een helft heel goed speelt, wil niet zeggen dat hij gelijk een basisplaats verdient. Op die leeftijd zijn ze wisselvallig. 1 zwaluw maakt nog geen zomer.
5 0
Robeerke
Ik erken zijn kwaliteiten zeker, maar in het voetballende aspect is ie gewoon een bottleneck.
0 -4
swing
niet geheel mee eens, vind Lasse toch nog altijd een basisspeler met oa al zijn ervaring , hij wordt 'nog steeds' onderschat,.
4 -2
Robeerke
Leuke pass en ook het inzicht daarvoor, fluwelen traptechniek... maar dat is te weinig.
5 -4
afcas
precies, maar hij heeft niet de handelingssnelheid om die pass in de kleine ruimte te geven. hij past beter bij een club die wat meer op de counter loert. als hij dan wat verder vooruit staat en meer ruimte heeft kan hij de buitenspelers of spits wegsturen. eigenlijk is ziyech hier ook beter geschikt in, maar die heeft voldoende handelingssnelheid om ook in de kleine ruimte uit de voeten te kunnen. eiting, frenkie en vd beek zijn daarentegen juist goed in de combinatie wat beter is als je wil en moet domineren zoals ajax.
0 -1
Dolberg25
Waar is het Jong Ajax topic gebleven?
1 0
Panama
Goeie zaak dat Ten Hag fan is van Carel
5 0
RaynoFischer
Zeker, maar Ten Hag is gelukkig ook iemand die veel naar de jeugd kijkt. :)
Ook als het erom gaat zoals gister, veel trainers hadden misschien wel voor Siem gekozen
4 0
Joseph
Als Ten Hag echt iemand was die naar de jeugd kijkt, had hij Eiting al lang gewisseld voor Schone en niet vanwege een blessure.
EIting hoort puur op kwaliteit gewoon op die positie te staan, tenzij je met Wober speelt en Frenkie op 6 zet.
0 -5
Djabber
Frenkie een linie naar voren en Wober op CV lijkt me idd logischer.
0 0
blessure
Laten staan die Eiting.
2 -2
WantAmsterdam
Is imo de einige echte zes die wij op dit moment hebben
0 0
insectenverdelg
Met Siem valt imo schone noet te vervangen. Alleen door Sonny terug te schuiven had t gekund dan was imo Kristensen brengen en Frenkie naar t middenveld logischer geweest. Maar deze keus was wat mij betreft beter. Vooral omdat t elftal wel liep. Moet je niet alles willen omgooien, maar 1 op 1 wisselen.
0 0