Ten Hag: 'Zag een heel dominant Ajax'

JesseTH, 18-02-2018 om 19:10, 14697 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is zeer content met hetgeen zijn ploeg zondagmiddag liet zien tijdens de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen PEC Zwolle. Uiteraard vond ook de trainer dat Ajax meer had moeten scoren en was daarnaast van mening dat Klaas-Jan Huntelaar geen rood, maar een penalty moest krijgen.

Wat Ten Hag te zien kreeg in Zwolle, was positief te noemen. 'Een heel goed Ajax. Heel overtuigend', begint Ten Hag in gesprek met FOX Sports. 'Het enige wat we na hebben gelaten, is het in de score verder uitdrukken. Ik denk dat 3, 4 of 5-0 ook een normale uitslag was geweest. Ik zag een heel dominant Ajax, continu spelend op de helft van PEC Zwolle. Heel veel kansen uitspelend en we hebben eigenlijk niets toegelaten.'

De oefenmeester zag dat Ajax in vergelijking met eerdere wedstrijden vooral een stuk stabieler was. 'In de afgelopen weken waren we vaak een fase in de wedstrijd goed en nu waren de we gehele wedstrijd goed.' Frenkie de Jong speelde daarin een behoorlijke rol. 'Tactisch, in het voor schuiven met Frenkie defensief en het inschuiven met de bal, liep het uitstekend. Zwolle kreeg geen enkele grip op onze opbouw en we neutraliseerden het vierkant van het middenveld van PEC Zwolle heel goed.'

Tot slot het moment van de vermeende elleboogstoot van Klaas-Jan Huntelaar. Ten Hag wil er niets van weten. 'Ik heb het wel gehoord, maar je kunt ook zeggen dat het een penalty is. Hij wordt vastgehouden bij een corner. Hij probeert los te komen en de scheidsrechter moet daar een penalty geven.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Helemaal eens met TH en wat een heerlijke wedstrijd zondag. Maar die term 'dominant', moet dat nou? Dan begint dan weer bijna het doel te worden, terwijl het punt nu juist is dat je veel kansen creëert, weinig weggeeft en een goed baltempo hebt. FdB zei ook altijd dat het dominant was, en dan leek het goed. Maar in de realiteit waren Veltman, Riedewald en Cilessen dan driehoekjes heen en terug aan het doen, kon ik m'n ogen niet openhouden en verloren we van tegenstanders als Molde BK.
0 0
Schöne82
Waar moeten jongens als Viergever, Wober, Sinkgraven, Dolberg gaan spelen als die weer fit zijn? Men ontloopt elkaar niks. Een Wober hoort wat mij betreft gewoon te spelen, maar waar?? Eiting of Schone..... Tja
1 0
Ajax-Amsterdam
Mooi toch, zo'n luxe probleem. Dat is nog weleens anders geweest de voorgaande seizoenen :)

De sterkste spelen uiteraard, de rest zal gewoon plaats moeten nemen op de bank. Er zullen zeker ook wat spelers vertrekken in de zomerstop. Het is dan ideaal dat we de vervanger al in huis hebben!
1 0
gras
Prima wedstrijd met een sterke keuze voor Eiting. Daar spreekt inzicht en voetbal uit, ben daar mee in mijn nopjes. Niet alleen omdat ik al vanaf begin seizoen pleit voor Eiting - die net als vdBeek te licht werd bevonden door zo'n beetje de helft hier - maar ook omdat TH eindelijk iets van ballen laat zien.

Ten tweede was dit een goede wedstrijd omdat TH eindelijk zijn idee losgelaten heeft dat hij gefaseerd en lager druk wil zetten. Ze deden dat direct en dat was enorm lastig voor Zwolle. En je ziet dat Ajax daar enorm van in zijn spel komt, van die agressie en dat initiatief. Je bepaalt dan zelf het tempo en houdt de ander uit zijn eigen spel.

Een enorm pluspunt is dat je dan druk op de bal ontwikkelt over het hele veld, omdat iedereen mee moet doen met druk zetten/doordekken en dat maakt weer dat Frenkie kan doorschuiven. Die stond echt voor spek en bonen mee te doen eerder, zonder hoge druk.

Zit trouwens wel bizar veel voetbal in wanneer Frenkie, Eiting en Ziyech en vdBeek in de as spelen. Ik tel die laatste twee er een beetje bij, al moesten ze ook vaak de zijkant kiezen. Als Dolberg er straks weer bijkomt, wordt dat nog makkelijker combineren.
2 0
AgeM
Grotendeels met je eens , alleen of PEC de juiste maatstaf is , moet nog blijken . Dat is een voetballende ploeg die veel risicoruimte weggeeft met een behoorlijke Ajax invloed (Schip).
Zonder pittige overtredingen van PEC "mocht" Ajax ook voetballen .
Maar inderdaad , het leek erop of het goed stond allemaal .
1 0
Babangida83
Eens, waarbij we wel echt heel veel goede kansen hebben gehad. Dat zegt wel wat, imo
0 0
Rentokill
Het was ook geen rood. Hij wordt vastgehouden en wil zich losdraaien. De enige die erom zeurt is Calimero uit Eindhoven.
0 0
gras
Eens, het was geen bedoelde klap, wel een duw richting hoofd om zich los te rukken. Maar er zat enorm veel frustratie in Huntelaar. Hij was echt ruzie aan het maken, niet zich vrij aan het maken. Kennelijk zit zijn eigen spel hem ook dwars. Hunt moet ff dimmen, want pak je rood, is je titelrace gelopen.
0 0
GerardAjax26
Eerste wedstrijd onder Ten Hag die ik leuk vond om te zien. Hopelijk zet hij deze lijn door. Ook respect voor dat interview met Fox. Mooi hoe hij zelfverzekerd Hans ''aanpakt'' dat het geen rood maar een penalty hoorde te zijn.
4 0
FlyingDutchMan
Inderdaad, mooi om te zien.
0 0
b.hulshof
Na 60 minuten was Kluivert rijp voor en wissel en had Younes erin gemoeten. Twee minuten voor tijd knalt Justin dom op doel ipv tijd te rekken bij de cornervlag. Na de winterstop nog geen goal en nog geen assist voor Kluivert. Veltman was zeer sterk vandaag net als invaller Eiting.
7 -7
Aspers73
Eens. En vond Neres ook matig. Maar Kluivert was zeker rijp voor eens wissel.
0 0
arigold
Dat laatste was echt heel jammer, onervarenheid. Die bal had duidelijk naar Ziyech gemoeten.
0 0
Turbo
Kluivert heeft vorige week nog gescoord en gaf de week daarvoor een prachtige assist op vdBeek..
4 0
Rentokill
hahaha!
0 0
Jaridebeste
Haha en dit keer klopt het. Dominant in de positieve zin van het woord! Houden zo. Zo is het leuk om naar te kijken en het levert een goed resultaat op.
2 0
Wereld
Maz en Carel speeltijd geven is een pluspunt.
Nu Cassierra nog.
6 0
ErikDeBosz
Beste wedstrijd tot nu toe, dominant voetbal en een goede organisatie. Ik hoop dat we nu stabiel goed voetbal gaan zien in de komende weken. Het voordeel is dat wij voor niemand bang hoeven te zijn, terwijl PSV van iedereen kan verliezen.
9 0
insectenverdelg
Het mooie is, zondag spelen we eindelijk is voor PSV. Als je zo tegen ADO speelt thuis, scoor je wel iets vaker en zet je de druk er eindelijk is echt op. Kijken hoe PSV daar dan mee omgaat, want die moeten dan eigenlijk winnen. T gaatje kan wel is sneller gedicht zijn dan dat vele hier ooit voor mogelijk hebben grhouden.
3 0
Godenzoon24
Psv wint daar gewoon. Feyenoord beker Psv comp. Buiten dat , woe daarna Feyenoord voor beker. Die gaan niet m aximaal.
1 -2
MisterAFCA
Er bestaat voor die kakkies ook wel zoiets als eergevoel. Kampioen worden ze zeker niet maar ik neem aan dat ze de play-offs ook liever ontlopen. Voor hun tellen de punten dus ook. Die zijn echt wel gemotiveerd hoor. In de beker spelen ze tegen Willem II in een volle kuip. Daar gaan ze wel van winnen. De competitie is voor hun ook gewoon nog belangrijk zeker omdat ze ook nog eens regerend kampioen zijn. Ik zie PiS Vereniging Eindhoven daar niet ff 3 punten halen. Wordt een lekkere zondag iig. Heb er nu al zin in!

Maw het is geen handjeklap verhaal zoals jij schetst.
0 0
Ajacied33
Feyenoord kan niet alleen gokken op de beker,stel dat ze die verliezen....Ze moeten de punten halen gewoon. Probleem alleen is dat ze totaal niet draaien. Zie PSV daar niet verliezen. Gelijkspel mag ook
2 0
DarkDefender
PSV draait ook niet hoor, maar gelijkspel is prima inderdaad
1 0
Jaridebeste
Precies. Gelijkspel zou ik ook al heel blij mee zijn.
0 0
Broekzak
als we winnen staat de druk er inderdaad goed op. Maar Ado speelt in 2018 ook uitstekend hoor. Alleen de top 3 presteert beter. Maar thuis in de Arena met dit goede spel moet het geen probleem zijn.
0 0
insectenverdelg
Laat ze maar lekker voetballen, net als Zwolle. Dat ligt Ajax t beste. Maar t gaat vooral hoe scherp Ajax t veld op komt. Als dat zo scherp is als vandaag is een punt verlies zeer incidenteel in de eredivisie. En eigenlijk was deze pot, waar je zoveel kansen mistte zo'n pot geweest dag een incident had kunnen zijn. Maar dat gaat echt niet elke week dan grbeuren. Maar eerst moeten ze maar is beseffen dat dit dus elke week gebracht dient te worden.
3 0
Patajax
kan zomaar 2 punten verschil worden volgende week en dan is alles weer open
1 0
insectenverdelg
Sterker nog, dan wordt t t weekend daarna pas echt leuk. PSV krijgt Utrecht thuis en wij Vitesse uit....
0 0
Ajacied33
Utrecht thuis is nooit een probleem voor PSV. Alhoewel,Utrecht draait nu wel lekker
0 0
insectenverdelg
Bijna elke ploeg is momenteel een probleem voor psv. Ze winnen zelden overtuigend.
1 0
Yeshyeshyall
Behoorlijke pot inderdaad, hopelijk kunnen we dit doorzetten en ontstaat er wat
1 0
Patajax
alle huntelaarshaters ook weer de mond gesnoerd. Die man is gewoon belangrijk voor Ajax
4 -8
Schöne82
Door Huntelaar was het tot de laatste seconde spannend. Had 2 verliespunten kunnen opleveren.

(overigens ben ik een grote Huntelaar fan)
0 0
Turbo
Huntelaar was wederom matig en maakte het zijn teamgenoten onnodig moeilijk door voor rust een levensgrote kans te missen én door de wedstrijd niet voor open doel te beslissen. Qua veldspel ook niet best. Dat ie dan tussendoor wél een keer een kans afmaakt is dan wel het minste wat ie kan doen, anders staat ie er helemáál voor jan lul.
3 -3
Koenniiee
Doe maar niet.
2 0
insectenverdelg
Werkt hard, maar je merkt wel dat hij iets ouder begint te worden. Wat me opvalt is dat hij mss wel veel kansen mist, maar toch ook door slim te lopen heel veel kansen creëert. Zowel voor zichzelf als voor anderen. Heel bruikbaar dus en slim om hem terug te halen.
9 -1
DS
De stukjes gaan langzaam wel vallen bij Ajax en ten Hag, dit was een wedstrijd om op door te bouwen.
2 0
Panama
Careltj goed hoor!
3 0
talent020
vond dat hij eindelijk een goede wissel deed Eiting ipv Schone kwam de wedstrijd en het spel ten goede.
1 0
3*stars*3
Vandaag zeker met Ten Hag eens, hoog in de concentratie!
9 0
Fredschuit1
Haha.. dat ook weer niet. Anders had je hier wel met 0-5 weggelopen.
1 0
3*stars*3
Daar heb je gelijk in maar ik zag eindelijk Ajax bijna hele wedstrijd domineren.
Reacties van v Polen en Schip zeggen ook genoeg maar idd, afwerken moet snel beter.
4 0
Fredschuit1
Ja, idd. Een prima wedstrijd onder ETH.
0 0
Ajaxsupzuidned
Goed gewisseld Eiting voor Schone!
20 0
insectenverdelg
Hoor vaak dat Eiting niet goed genoeg zou zijn voor Ajax 1, maar ben het daar niet mee eens. Die jongen is zo ongelofelijk balvast. Mss niet de meest spectaculair ogende middenvelder, maar heeft echt heel veel talent. Terecht dat hij is een helft kreeg op een moment dat het erom gaat. Zeker omdat schone al een tijdje niet goed speelt.
13 0
Freddy Al
Ik heb met veel plezier gekeken naar Ajax, meer goals was eigenlijk verdiend geweest.
Duidelijk een sterke pot, Eiting viel heel goed in,als dadelijk er meer spelers terug zijn van blessures dan maken we echt kans op die titel!
9 0
AFC34
Resultaten zijn knap voor een coach die halverwege instapt, snap ook wel dat hij enigzins behouden speelt. Liever vanuit een goede verdediging resultaten halen en vanuit daar opbouwen, dan kamikaze gaan spelen en een paar keer op je muil gaan voordat de spelers het door hebben.
2 -1
insectenverdelg
Leuk en aardig, maar deze pot was imo totaal niet behouden. Toch was dit de pot waar mss wel het minste is weggegeven sinds ten Hag. Echt grote kansen zijn er voor Zwolle imo niet geweest. Kortom, dat behouden spelen gaat nergens over.
2 0
AFC34
Heb het ook niet over deze pot,de lijn naar boven is goed ingezet. Hij begon in de eerste wedstrijden wat behoudend, gaat nu een stuk beter met de eerste helft vorige week en nu 80 minuten.
0 -1
Dirkteur
Vorige week 10-15 minuten, wel reëel blijven hè.
Nu idd vrij behoorlijke pot voetbal. We wachten af, hopelijk zet dit door.
0 0
Jelephi
Prima pot erik
9 0
GrandMasterFlex
Gewoon een uitstekende coach die het nu op de rit lijkt te krijgen en daarnaast alleen wisselt wanneer echt noodzakelijk prima
5 -1
Dirkteur
Eén duif maakt nog geen zomer.
0 0
insectenverdelg
Moet iets langer goed spelen. Maar als Ajax elke week met deze intentieteit speelt zijn ze by far de beste ploeg van de eredivisie. Geen ploeg die ook maar in de buurt komt
Maar op de 1 of andere manier lukt het ze lang niet altijd.

Wat me overigens wel opviel was dat Onsna niet zo heel zeker eruit zag. Niet zoveel te doen gehad, maar wel een paar vreemde ballen verwerkt. Ook toen hij de bal over de lijn schoot, geïrriteerd en verwijtend op zn ploeggenoten, terwijl hij zelf die bal geheel verkeerd raakt.
0 0
Bjorn
Ik vond de persconferentie van Ten Hag heerlijk zelfverzekerd en duidelijk. Pluspluntje.
8 0
ElPistolero9
Gemist. Kan die nog ergens teruggekeken worden?
0 0
Bjorn
Durf ik niet te zeggen. Ik ben bang van niet.
0 0