Viergever traint met groep; Sinkgraven apart

BartVeenstra, 14-02-2018 om 13:45, 15152 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Nick Viergever heeft woensdag weer volledig kunnen meetrainen bij Ajax. De linkspoot trainde volledig mee met de groep, zo meldt de Amsterdamse club via Ajax.nl.

Eerder deze week gaf Ajax nog aan dat de verdediger individueel trainde van de groep, maar dit keer laat de Amsterdamse club weten dat de Viergever weer volledig met de groep heeft kunnen meetrainen. Of Viergever komende zondag weer van de partij is - Ajax speelt dan op bezoek bij PEC Zwolle - is nog niet bekend. Wellicht dat trainer Erik ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie uitsluitsel kan geven.

Ook wat betreft Daley Sinkgraven valt er goed nieuws te melden. De linksbenige verdediger annex middenvelder trainde buiten, maar nog wel apart van de groep.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAlways
Dan kan je volgend jaar een redelijk team bouwen met:

Onana

Aankoop - De Ligt (bij gebrek aan beter) - Wober - Tagliafico

Van de Beek - De Jong - Ziyech

Neres - Bande - Kluivert ()
0 -7
Web
Ik neem aan dat je je vergist met de Ligt, met afstand de beste verdediger in Nederland, ik zou hem nog niet willen ruilen voor van Dijk. Om even aan te geven hoe goed hij is.
0 0
AmSTERdamzuid
ene kristensen op de rechtsback over het hoofd gezien? dolberg en huntelaar?
0 0
AFCAlways
Achterin is het natuurlijk nog steeds niet breed genoeg. Tagliafico en Wöber zijn goed, maar De Ligt en Veltman wordt ik echt niet vrolijk van. Prioriteit nummer 1 voor Overmars als het aan mij ligt.
0 -8
Ajaxvooraltijd
Wacht ff de Ligt? Je maakt een grapje zeker?
6 0
Michelinho
Ben bang dat het met die knie van Sinkgraven niet meer goed gaat komen. Ajax zou daar in ieder geval niet vanuit mogen gaan na een tweede en ernstige terugval. Was afgelopen zomer al een gok met Dijks als alternatief. Nu heb je Nico en twee (geblesseerde of net herstelde) CV's die ook op LB kunnen als alternatief. Nou zie ik ijzeren Nico niet zo gauw geblesseerd raken, maar een echte LB erachter zou volgende zomer (ook met het oog op Europees voetbal) wel zo verstandig zijn. Denk niet dat Bakker er dan al klaar voor is.
3 0
BrandjeXL
Dus ga je weer ( dure) breedte-aankopen doen?
1 0
Michelinho
Ben ik geen voorstander van als je in de jeugd waardige vervanging hebt lopen, maar hebben we die? Bakker toont veel belofte, maar zit nog maar net bij Jong en het is hoe dan ook altijd afwachten hoe het de jonkies bij een overstap naar het eerste af zal gaan. Viergever zal vd zomer vertrekken, Wöber is hard in het centrum nodig. Sterker nog, ook daar zie ik niet echt een goed linksbenig alternatief voor (behalve Tagliafico die dus hard op LV nodig is). We zullen wss uitkomen op een speler die op beide posities uit de voeten kan.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Vraag me af of daley ooit nog terug komt op nivo.
In topsport is het gewoon heel moeilijk om je na een jaar terug te knokken op nivo. Je moet 3x keer zo hard trainen om uberhaubt weer goed te kunnen debuteren. En dan moet je ook nog wedstrijd ritme opdoen en dat ook nog eens tussen zulke goede spelers.

Vroeger had je bobby haarms met zijn slopende hersteltrainingen met gewichten en zijn harde taal.
Nu lopen er alleen maar gymleraren
5 0
petwes
Gegeven de leeftijd van VIergever hadden ze die gewoon moeten verlengen. Prima leeftijd, geen transfersom, en prima speler voor in de selectie, kan de eredivisie moeiteloos aan.
2 0
ajax500
Tis wachten op t moment dat sinkie weer geblesseerd raakt. niet meer waard dan op t bankie. dus zeker geen basismateriaal.
1 -2
martin1234
Hoop je erop of zo?!
0 0
Bertus2002
Ik denk het niet, maar ik hoop dat Blind haalbaar is. Frenkie en Donny op de halven en dan Daley op '6' zou zeker een geweldig middenveld zijn.
2 0
Hagmag
Sinkgraven is GEEN verdediger.
Moet zich richten links op het middenveld.
4 0
AFCA.
Mooi dat Sinkie op de weg terug is!
Volgend seizoen lijkt mij dit een heerlijk team:

Kluivert - Dolberg - Neres
F. de Jong - Vd Beek
Sinkgraven
Tagliafico - Wöber - De Ligt - Kristensen
Onana

Sinkgraven lijkt mij een ideale man op 6 voor echt Ajax voetbal. Handig in de kleine ruimte, denkt vooruit, kan fel en vooruit verdedigen (dat zagen we als linksback) en qua scorend vermogen zal je niet veel missen.
Met dit middenveld kun je veel doordraaien tijdens de wedstrijden aangezien ze alle 3 op alle posities uit de voeten kunnen.
Onana is misschien niet houdbaar maar dan even 10 miljoen er tegen aangooien voor een klasse keeper.
Kristensen is nog een groot vraagteken maar toch het voordeel van de twijfel.
9 -1
Rentokill
Volgens mij staat Sinkgraven juist bekend om zn snelheid en werd hij mede daardoor als back opgesteld. Op 6 hoef je niet per se snel te zijn. Wel behendig. Daarnaast vrees ik dat de Ligt bij Bayern of Barca wordt gevraagd. Ook Onana is er denk ik volgend jaar niet meer bij. Leuke opstelling, dat wel.
0 -1
AFCAlways
De Ligt bij Bayern of Barca... ken je die van de 7 dwergjes ook al?
0 0
Ajax4life16
Goede opstelling, maar het liefst zie ik een verdedigende middenvelder die vooruit denkt komen en Sinkgraven op de plek van vd Beek. Donny scoort veel, maar voegt niks toe aan het positiespel en ik denk dat als je er een echte voetballer neer zou zetten, het niveau drastisch omhoog zal gaan.
0 -1
petwes
Dat klopt absoluut niet, Donny is cruciaal voor het positie spel. Buiten dat hij zichzelf goed positioneert, laat hij de bal ook gaan, en versnelt hij vaak het spel. Bij positiespel hoort ook weinig balverlies, en dat is ook typerend voor hem. Van de Beek is een echte voetballer pur sang, een hele slimmie ook nog, die altijd anticipeert en de tegenstander een stap voor is.
1 0
Ajax4life16
Meningen verschillen, maar Donny positioneerd zich voor de goal misschien goed, maar ergens anders in het veld verstopt hij zich het liefst. En daarnaast kan iedereen weinig balverlies leiden als je geen risico in je spel legt (zelfs Ziyech ;) )
0 0
gi0vanni
Een verdedigende middenvelder erbij? Misschien dat Serero volgend jaar Schone kan opvolgen want die ziet er wat oud uit voor een jeugdspeler. :d
0 -2
Ajax4life16
Een verdedigende middenvelder die dus ook goed kan voetballen. Met Frenkie en Sinkgraven heb je dan een creatief middenveld wat ook nog eens goed kan verdedigen. Op deze manier kunnen de backs veel hoger gepositioneerd staan, aangezien de middenvelders hun positie bij balverlies kunnen opvangen.
0 0
BrandjeXL
En wederom in de laatste minuten punten verliezen omdat je geen nummer zes hebt die wedstrijden voor je over de streep trekt. Sinkgraven, De Jong, vd Beek en Schöne zijn alleen geen echte nummer zes en dat kost je punten. Onbegrijpelijk dat mensen dat niet inzien. Dus laat Overmars eens een specialist voor die positie halen en laten we kappen met spelers die ook op zes "kunnen spelen".
1 -2
petwes
Zowel de Jong, Schone als van de Beek zijn heel goed op de 6, ik vind die positie niet echt een probleem, alleen de middenvelder naast Ziyech zou zowel creatief als scored moeten zijn. De Jong is misschine wat meer creatief, maar niet scored, en van de Beek andersom.
0 0
Jornnn
Nou. Dat vind jij. Terwijl je je mening presenteert als een feit.

Denk je dat Schone beter kan dan Ajax op de 6 positie? Ik denk het niet.

Denk je dat clubs als City en Juventus naar vd beek kijken als optie voor de nr 6? Ik denk het niet.


We blijven de lat omlaag gooien zolang we spelers opstellen die “tevens ook op positie x uit de voeten kunnen”.
Ik vind dit niks en was blij dat Neres niet ook op links kon of dat Sánchez alleen rcv kon spelen.
Of heb je liever Veltman die ook erg goed rechtsback kan spelen. Of nog erger. Viergever die op 6 komt te staan.
0 0
BrandjeXL
mee eens!
0 0
BrandjeXL
Ja ze zijn goed wanneer je bal hebt maar men vergeet dat de nummer 6 in beginsel nog altijd eem verdedigende positie is. Hoe vaak zijn wij tegen doelpunten aangelopen in de laatste minuten? Dat komt voor een groot gedeelte omdat we geen spelers hebben die wedstrijden over de streep trekken zoals een Davids of Anita dat wel konden. Ga nou eens kijken wel team ter wereld met drie echte voetballers op het middenveld speelt? Geen een!!
1 0
AFCA.
Ja zeker een sloper op 6 waardoor je er voetballend niet aan te pas komt in de laatste minuten. Hierdoor verlies je alle ballen snel waardoor de tegenstander het initiatief neemt. Dan loop je zelf steeds verdee achteruit en roep je het over jezelf af.

Het weggeven in de laatste minuten komt juist doordat we niet gewoon voetballen.
3 0
BrandjeXL
Je gaat gelijk al dingen suggereren die ik niet zeg? Er zijn voldoende cvm te vinden die zowel kunnen voetballen als verdedigend hun mannetje staan. Elk team heeft nu eenmaal spelers nodig die zich wegcijferen voor het team. Met een echte nummer zes zou Ziyech nog beter uit de verf komen. Er is geen team ter wereld wat met drie lieve jongens op het middenveld speelt maar wij zouden dat wel weer als enige kunnen? Droom lekker verder.
1 -1
Ajax412
Zo denk ik er ook over. Jullie doelen op twee verschillende typen "6", waarvan eentje een sloper is en de andere een voetballer. Het ligt eraan of je van verdedigen of van voetballen uit gaat voor welke je kiest wat mij betreft. Een voetballer op "6" is meer mijn stijl, om zo het hele team richting het doel van de tegenpartij te kunnen tikken. Met een sloper op "6" zul je wat opportunistischer moeten spelen en alle focus op de omschakelmomenten moeten leggen.
1 0
jackwolf
Davids was beide
0 0
Sampaoli
Als je dit voor elkaar kan krijgen dan staat de basis en kunnen we met jeugd en aankopen de selectie versterken. Geld hebben we zat (zeker als Ziyech en Veltman voor grote bedragen weggaan).
0 0
iammike
Vanaf nu gewoon de ligt en Wöber centraal. Viergever komende maandag en de week erna even 2 wedstrijden in Jong ritme laten opdoen.
3 0
Piejotter
Lijkt me niet verstandig, en zal Erik ook niet doen . Viergever is er al geruime tijd uit en dan om direct na eenmaal met groep trainen bij de selectie te plaatsen is zeker onverstandig.
Laat hem eerst maar een paar keer met jong Ajax spelen en dan heb je meer aan Viergever.
2 0
Finalvoetbal
Ik vind dat Overmars uitstekend werk verricht, maar wat betreft Viergever snap ik hem echt niet.
Ik had het contract van Viergever al lang verlengd. Zou een uitstekende backup zijn voor LCV en eventueel ook nog voor de linksback positie. Nu loopt die transfervrij de deur uit en in het ergste geval ook nog eens naar PSV.
12 0
Beretta
Sinkgraven klaarstomen voor de '6', met Donny en Frenkie voor hem heb je komend seizoen een heerlijk middenveld.
2 -1
Nouri8
Sinkgraven is niet 'zeker' genoeg in balbezit voor op '6'. Kan me nog herinneren dat ie daar uitkwam in de vCl? onder De Boer, leed balverlies op een plek waar dat niet kon, en werd vervolgens helemaal uitgekafferd door Cillessen. Zou dan eerder opteren voor Donny op '6' en Daley als Linkshalf. Al vraag ik me af of Daley niet gewoon te blessuregevoelig is.
2 0
Beretta
Eensch, er zit een risico aan verbonden. Maar hij is inmiddels ook een paar jaar verder, en een ervaren rijker als LB. Ik denk dat het het proberen waard is. Donny is inderdaad een alternatief maar het is ook wel fijn als hij meer vooruitgeschoven speelt, aangezien hij zeer doelgericht is. Iig heb je met zo'n middenveld best wat dynamiek en kan je ook prima positiewisselingen uitvoeren.
1 0
Koenniiee
Sinkgraven dan maar een CVM van maken als er geen goede transfer voorhanden is in de zomer. Heeft meer discipline om in die positie te spelen als Frenkie, maar gaat ook zijn foutjes maken op die plek. Ik zou het in elk geval proberen.
2 -2
AFCA.
Voor mij de ideale 6 hoor. Iedereen die roept dat hij niet vast genoeg is baseert dat op die ene foute val in de voorronde CL van 2 jaar? geleden.
Kan fel en vooruit verdedigen, goede pass, denkt altijd vooruit en qua scorend vermogen mis je niet veel door hem meer naar achter te positioneren.
2 0
Simon1
Blij dat Viergever weer terug is en Sinkgraven op de weg terug. Ik vraag me toch wel af wat Ajax volgend seizoen gaat doen. Tagliafico is erg goed en, in mijn ogen, eerste keus. Maar wie zet je daarachter neer. Sinkgraven is beter dan Viergever, maar zijn blessuregevoeligheid zorgt voor onzekerheid. Wellicht is Viergever daarom wel een betere tweede keus... Middenveld is met Frenkie, Schöne en Donny rond. Al moet ik zeggen dat ik liever een echte CVM zie in plaats van Schöne.
0 0
Ajax27
Brede bank is altijd goed! Denk alleen dat het voor zowel Viergever als Sinkgraven plan 2 is nu met Wober, Tagliafico en Frenkie. Volgend seizoen nieuwe kansen al zie ik het somber in voor beiden.
1 0
iammike
Ik dacht dat Sinkgraven dit seizoen al klaar was?
1 0
Keffie L
Zolang Frenkie maar weer niet achterin speelt ben ik tevreden
1 0
Suarez16_
Liever Frenkie dan Viergever.
0 -2
Keffie L
Nee gewoon Wöber daar en Frenkie ipv Schöne
0 0
Ozymandias
Ik denkt dat Ten Hag een fan van Sinkgraven zal zijn aangezien hij een intelligente speler is die positioneel goed is. Hopelijk blijft Sinkgraven bespaart van verdere blessures want dan geef ik hem nog steeds een kans om bij Ajax te slagen. Ziyech vertrekt waarschijnlijk en Sinkgraven kan met Schone, Vd Beek, Frenkie en Mazraoui de concurrentie aangaan voor een basisplaats op het middenveld.
3 0
gras
Toch lekker als deze jongens weer aansluiten, niet in het minst voor henzelf. Nou nog wachten op een herstelde Dolberg, die is cruciaal voor een goed aanvalsspel.
5 0
maus_afca
waarom is het goed nieuws als Nick terug is?
1 -11
mickey2602
Waarom is het slecht nieuws als Nick terug is?
Als hij weer terug is heb je in ieder geval meer als 2 centrumverdedigers beschikbaar.
Momenteel is het zo dat als de Ligt er niet is dan moet er geschoven worden.
Nu staat er links centraal als noodverband Frenkie maar normaal heb je daar alleen Wöber.
Ik denk en hoop dat als Viergever ook weer volledig terug is dat ten Hag sneller de beslissing zal nemen om Wöber of Viergever weer centraal te zetten en Frenkie naar het middenveld. Dat laatste zal zeker zijn bedoeling zijn want het is niet voor niks dat wanneer hij wisselde Schöne eraf ging en Frenkie naar het middenveld.
Ik hoop alleen dat hij die wissels dan doorvoert tegen een,op papier,mindere tegenstander. Om dat nou komend weekend tegen PEC te doen die dit seizoen thuis gewoon erg goed draait...
0 0