'Het zijn beide goede posities voor mij'

SJvanveen, 11-02-2018 om 14:50, 10611 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech vond het niet erg dat hij rechtsbuiten moest spelen in de slotfase van Ajax - FC Twente. De middenvelder denkt ook goed op de zijkant te kunnen spelen.

De middenvelder werd in de tweede helft op de zijkant geposteerd toen Rasmus Nissen Kristensen erin kwam voor David Neres. Ziyech sprak erover met FOX Sports. 'Het maakt mij niet uit. Het zijn beide goede posities voor mij', aldus Ziyech, die niets meer kwijt wilde over het gedrag van het Ajax-publiek jegens zijn persoon. 'Het gaat een hele week alleen maar daarover. Wij moeten aan het voetballen denken en voor de rest nergens aan.' 

Ziyech zag Ajax een matige wedstrijd spelen tegen Twente (2-1) en dat had de Amsterdamse ploeg aan zichzelf te danken, was de Marokkaan van mening. 'Het is wel gemakzucht ja', analyseerde Ziyech. Ajax kon in de beginfase drie keer scoren, maar liet dat na. Vervolgens werd het slordig. 'En als dan ook nog het tempo lager gaat...', vertelde Ziyech, die een penalty versierde. 'Ik kon doorlopen en ik voelde dat ik geraakt werd. Dan ga ik liggen en hij geeft hem.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Als Ziyech doorschuift vind ik het middenveld wel zwakker, Ziyech loopt ontzettend veel, met opa Schone en Frenkie die dat minder kan dan Ziyech, worden we kwetsbaar.
Ajax mist wat dat betreft wel middenvelders met wat pit, Donny-Schone-Frenkie is gewoon te braaf.
1 0
Adios
misschien een keer Neres in de spits proberen? met zijn diepgang en scorend vermogen een interessante optie. Ook met het druk zetten heb je meer loopvermogen en snelheid, en Frenkie kan dan ook op het middenveld
0 -1
grannig mokum1
Neres heeft niks wat ajax verlangd van een spits, wel acher de spits wil ik Neres wel zien spelen
0 0
Simon1
Wat verlangd Ajax dan van een spits. Wat zijn de taken die hij moet verrichten en de bijbehorende competenties?
0 0
Stone020island
Nee
1 0
DeGodenzonen020
Kort maar krachtig
0 0
Ozymandias
Ziyech speelde bij FC Twente zijn beste periode als hangende rechtsbuiten maar Ajax heeft met Neres al een geweldige rechtsbuiten in de ploeg.
1 0
Voetbal1900
En op beide posities even slecht!
1 -3
Multi
Mooie momenten wisselt die af met veel te makkelijk balverlies helaas. Ik kan me ook niet volledige aan de gedachte onttrekken dat Ziyech voor zichzelf speelt en niet voor Ajax. Het vertrek van Bosz heeft hem zeker geen goed gedaan.
3 -3
Maxwell5
Dat is je reinste onzin. Juist de moeilijke passes gaan weleens fout. En bovendien hij werkt ie zich het apelazerus, dat doe je niet als je voor jezelf speelt. De Ziyech van toen bij Twente deed dat wel, want toen liep ie geen meter extra. Dus wat dit betreft moet je niet zo laten leiden door onderbuikgevoelens, maar door feiten.
3 -3
DeGodenzonen020
Hakim heeft de schijn tegen: zn houding die hij toont is wat onverschillig. Hij werkt wel degelijk de ballen uit zijn broek. Maakt vele km's en pakt veel ballen af naast de vele kansen die hij creëert. Gisteren liepen zowat alle kansrijke situaties via hem.
0 0
Simon1
Hij loopt teveel kilometers.
0 0
afcas
nee, hij heeft gelijk. geen probleem als moeilijke dingen fout gaan (wel als de makkelijke oplossing beter is en hij er niet voor kiest) maar bij ziyech zijn het juist de meest simpele balletjes die niet zuiver zijn. hierdoor kom je niet tot fatsoenlijk combinatievoetbal. en misschien ben ik 1 van de weinige hier die dat vind, maar daar hoort ajax voetbal wel voor te staan...
4 -2
mickey2602
Hier ben ik het geheel mee eens. En bij Ziyech wordt er ook altijd maar gezegd dat het in zijn spel zit maar de moeilijkste dingen gaan vaak goed terwijl de simpele dingen juist vaak fout gaan.
En tot in den treure een vrije trap nemen en die ook vaak niet raak te schieten heeft niks te maken met het spel van Ziyech. Dat is gewoon de vrije trappen opeisen.
1 0
Ricbun
Slechte zaak dat ze zelf ook altijd achteraf zeggen dat het gemakzucht is en het toch blijven doen.
1 0