Slecht Ajax rekent maar nét af met Twente

SJvanveen, 11-02-2018 om 14:20, 76731 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft zondagmiddag met grootse moeite afgerekend met FC Twente. De wedstrijd begon positief, maar uiteindelijk was de nipte zege zwaarbevochten: 2-1. 

Ajax ging daverend van start tegen Twente. Na tien minuten had het al 3-0 kunnen en misschien wel moeten staan. Justin Kluivert zorgde voor de openingstreffer na een snelle counter via David Neres en Donny van de Beek. Laatstgenoemde werd gelanceerd door de Braziliaan, Van de Beek legde knap de bal breed en Kluivert rondde keurig af.

Minuten later moest het alweer raak zijn. Uit de kluts kreeg Van de Beek dé mogelijkheid om de 2-0 te scoren, maar de zo trefzekere middenvelder dit seizoen verzuimde succesvol af te ronden. Niet veel later had Van de Beek het vizier weer niet op scherp staan, waarna Ajax gas terugkwam. Hierdoor kwam Twente er bij vlagen beter uit, maar mede door zelfzuchtigheid aan de kant van de club uit Enschede bleef het lang 1-0.

Dit bleek ook de ruststand, maar na de thee ging Ajax steeds minder spelen. De Amsterdammers waren slordig en riepen het onheil over zichzelf af. Coach Erik ten Hag besloot te wisselen en haalde Neres er af voor verdediger Rasmus Nissen Kristensen. Met Hakim Ziyech aan de rechterkant kwam Twente plots langszij. Adnane Tighadouini scoorde de gelijkmaker na belabberd verdedigen aan Ajax-zijde.

De nummer twee van de Eredivisie moest aan de bak en werd twintig minuten voor tijd geholpen door Lasse Schöne. De Deen mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Ziyech en zoals wel vaker op cruciale momenten faalde de ervaren middenvelder niet vanaf elf meter: 2-1. Ajax hield na de voorsprong met moeite stand, waardoor het gat met koploper PSV weer zeven punten is. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle.

Opstelling Ajax: 
Onana; Veltman, De Ligt, Frenkie de Jong, Tagliafico; Schöne, Van de Beek (90' Wöber), Ziyech; Neres (63' Kristensen), Huntelaar, Kluivert (82' Younes). 
Wissels Ajax: 
Lamprou, Wöber, Kristensen, Eiting, Mazraoui, Siem de Jong, Younes, Cassierra. 

Opstelling FC Twente: 
Drommel, Ter Avest, Lam, Maria, Boere, Vuckic, Jensen, Maher, Holla, Bijen, Tighadouini. 
Wissels FC Twente: 
Brondeel, Hooiveld, Van der Lely, Van der Heyden, Frimann, Laukart, Liendl, Kvasina, Slagveer.

Doelpunten: 
1-0 Justin Kluivert (3')
1-1 Adnane Tighadouini (66')
2-1 Lasse Schöne pen. (71')

Bijzonderheden: 
- Maximilian Wöber en Matthijs de Ligt zijn weer inzetbaar. Het defensieve tweetal was respectievelijk geblesseerd en geschorst toen Ajax midweeks aantrad tegen Roda JC (2-4 winst). 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aspers73
Na Roda uit dacht ik dat ik verbetering zag, en dat leek het eerste kwartier door te gaan. Wat zich daarna afspeelde heeft niks met Ajax te maken. Betwijfel echt of de spelers de trainer serieus nemen.
6 0
Lagasj
Als we de 5 seconden regel niet snel terug krijgen samen met een denkbeeldig elastiek tussen de linies kan de Tubant aan het eind van het seizoen terug naar de Duitse grens. Dit gaat helemaal mis.
2 0
Dexy
== Perk de speelruimte van Lasse in ==

Er wordt, al dan niet terecht, veel afgegeven op Lasse omdat hij traag is en vaak te laat is met zijn slidings/tackles. Maar hij is hier zeker niet alleen schuldig aan. Sterker nog, ik denk dat als je Lasse bankt en Frenkie op zijn plaats zet, je nog steeds te maken hebt met hetzelfde probleem. Namelijk: de controleur/CVM van Ajax speelt al tijden in zeeën van ruimtes. Dat heeft te maken met de tactische veldbezetting van Ajax. Schöne heeft eigenlijk al sinds begin dit seizoen steeds in gigantische ruimtes moeten spelen op omschakelmomenten, doordat die halven voor hem te veel zwerven (van hun positie aflopen). De onderlinge afstanden zijn als gevolg daarvan heel groot, direct drukzetten en de bal terug veroveren wordt heel moeilijk. Vorig jaar tijdens de EL was al zichtbaar dat Lasse kwetsbaar is wanneer hij in zeeën van ruimte komt te spelen in de omschakeling.

Check veldbezetting van Ajax nu: https://www.mupload.nl/img/dntm0edc.png. Zie hier in wat voor enorm gat Lasse staat. Dat kan hij absoluut niet belopen, zeker niet met zijn beperkte loopvermogen wat al nooit 'je van het' is geweest bij hem.

De oplossing lijkt me dan ook simpel: Perk de speelruimte van Schöne in. Hoe te doen? Nou, door een extra lage mid naast hem te posteren. En wie kan dat het beste worden? Frenkie natuurlijk!

Ziyech hoort niet als half te spelen. Zwerft veel te veel, staat te diep en leidt bovendien te veel balverlies. Ziyech moet gewoon of hangend op rechtsbuiten (in dat geval Neres of Kluivert eruit), of als een valse spits achter Kluivert en Neres (in dat geval Huntelaar eruit). Nu is het moment gekomen dat Ten Hag echt keuzes moet gaan maken.

Het experiment van vanmiddag, namelijk een buitenspeler eraf voor een rechtsback, is in dat licht bezien wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Maar de volgende keer zou je bijvoorbeeld ook een keer Kluivert eruit kunnen halen en Neres laten staan.

Check de veldbezetting hoe Ten Hag het in potentie zou kunnen neerzetten: https://www.mupload.nl/img/jdnw53.png. Je ziet hier dat het speelveld van Lasse door de komst van Frenkie drastisch is verkleind. Daardoor hoeft hij minder meters te maken en heeft hij een extra verdedigende 'buffer' naast hem in de vorm van Frenkie. Frenkie kan zo bovendien ook meer in zijn kracht spelen, namelijk op het middenveld waar hij thuishoort. Win-win dus.
8 0
trooop
Goed stukje. Al zijn er daarna nog veel meer problemen op te lossen, met name ook in balbezit. Maar het is een goed begin. Schone's probleem is wat mij betreft trouwens niet alleen dat hij verdedigend kwetsbaar is, ook aan de bal is hij me te traag en te weinig doortastend. Het is een geen slechte speler maar de sleet komt er een beetje op, we moeten naar een niveau hoger.
0 0
ajaxiscruijff
Ik heb onder ten hag nauwelijks leuk voetbal gezien. Alleen tegen Roda was het wel aardig. Onder keizer begon het net te lopen. Die heeft ongelooflijk veel pech gehad. Maar was wel een coach met lef, wat bij Ajax past. En eentje die hamerde op spelplezier. Dat zag je steeds meer terugkomen, waardoor het steeds frivoler oogde. Onder ten hag lijkt het aslsof die spelers zo veel instructies meekrijgen dat ze verstijven. Anders kan ik niet verklaren dat je na 15 minuten al zo’n laag tempo hanteert en dat je zo onnauwkeurig wordt.
4 0
artteun
Kijk nu voor de 4e x een samenvatting. Nadat ik tot de 66 min live heb gezien en daarna da carnaval ben ingedoken....maar als ze de 1ste 10 min 3 x scoren hoor je niemand zeiken, en dat gebeurt helaas niet. Maar kan je dat een trainer ,Overmars aanrekenen of vd Sar , dat Donny na de 1-0 voor open goal zo'n kand mist??? Want die moet er gewoon in en dan loop je er gewoon overheen. Begin was prima alleen was dat van korte duur.
Maar wel genoten in de kroeg vd uitslag vd kakkies......
3 -1
jarenfan
Ten Hag seizoen dit seizoen af laten maken er is toch niets meer te halen.
En volgend seizoen proberen Peter Bosch te strikken,beroerder dan dit kan het niet worden.
Je zit je af te vragen waarom Keizer weg moest.
3 -2
PJK54
Peter Bosz is met ruzie vertrokken denk je nu echt dat die zit te wachten op het belletje van vd Sar? die volgens mij de volgende is die vertrekt want met deze coach gaan we zeker dit jaar geen kampioen worden en vd Sar heeft gezegd op te stappen als het niet lukt.
2 0
koppendicht
van der sar heeft nooit gezegd op te stappen als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt, dat heeft Valentijn Driessen ervan gemaakt. Van der Sar zei dat hij zou opstappen als er geen progressie in het proces zou zijn, maar heeft daar geen termijn aan verbonden. Van der Sar doet al een jaar uitstekend werk, met allerlei binnengeharkte sponsorcontracten. Maar uiteraard moeten er weer koppen rollen omdat het kortetermijndenkende publiek instant gratification wil. Dan mag Ajax weer opnieuw gaan beginnen en komt er weer een financieel niet onafhankelijke kerel uit het bedrijfsleven aan het roer, met allerlei managementgebrabbel. Van der Sar en Overmars hebben behoorlijk wat gezaaid de afgelopen jaren. De selectie barst van de kwaliteit, de bankrekening puilt uit, er zijn veel jeugdspelers doorgestroomd, links en rechts sponsorcontracten. Wat wil je dat ze doen? Van mij mogen ze na dit seizoen nog 1 jaar de kans krijgen. Als het dan niet lukt om een prijs te pakken, dan moet je helaas je conclusies trekken, want zo werkt het in de voetballerij.
0 0
jarenfan
Als vd sar weg is,..
0 0
A-west
Keizer die weg is gestuurd, na een trieste gebeurtenis aan het begin van het seizoen, links en rechts
hebben er koppen moeten rollen. En hoe staan we nu voor. Een andere trainer.We zijn niets opgeschoten. Het voetbal wordt er niet beter op. Het is dieptriest wat er allemaal is gebeurd. Jonk weg. Peter Bosz weg. Waar moet je ophouden? Het is wachten op het volgende debacle.
Met zoveel talent zo weinig presteren. Op zich knap werk, maar te triest voor woorden. Daar in die kantoren boven moeten ze zich kapot schamen. Ga maar eens in de leer bij de leiding van Bayern Munchen. Maar daar zullen ze wel te eigenwijs voor zijn.
3 -2
Sampaoli
Orejuela krijgt gigantisch veel kritiek, maar als je Kristensen een wedstrijd in Jong Ajax laat spelen weet ik zeker dat die nog veel erger door het ijs zal zakken. Ze zijn beide nog jong, dus kunnen ze allebei nog niet afschrijven. Toch vind ik het kwalijk dat er nu voor bijna 10 miljoen aan rechtsbacks gekocht is en beide allerminst zekerheidjes zijn.
7 -1
Sampaoli
Het is niet eens meer een beetje genieten in de ArenA, echt verschrikkelijk. Je ergert je kapot, aan de slappe instelling van de spelers, aan het gebrek aan creativiteit en loopacties, aan de wissels van Ten Hag, aan álles.
3 -1
bremovic
het was weer niet om aan te zien vandaag,kijk elke week met minder plezier
8 0
Woodenshoe
Gewoon kappen met dat gedoe met Frenkie achterin, scheelt al een hele hoop! Die jongen hoort daar gewoon niet te staan..
9 0
AFCAPolarBear
Hij deed het verdedigend anders wel een stuk beter dan de centrale verdediger/rechtsback Veltman
3 0
Woodenshoe
Daar gaat het toch niet om? Gewoon 2 verdedigers opstellen en 2 backs. Frenkie hoort daar niet tussen..
7 0
A-west
Belachelijke reactie van Kluivert voor de camera. Schijnbaar niet de intentie om er nog iets van te maken dit seizoen. Van Gaal zou met dit soort spelers wel raad weten.
0 0
RedFeather
Kunnen we ook nog even Kristensen bespreken hier. Allemensen, zo'n matige speler kunnen we niets eens zelf opleiden.
9 -2
didierajax020
Viel inderdaad, op een enkele actie na, zeer zwak in.
3 0
AFCAPolarBear
De enige fout die ten Hag, Keizer en Bosz maken, is Veltman opstellen. Deze man brengt zoveel onzekerheid en gevaar mee. Op rechts brengt hij aanvallend veel te weinig, waardoor de rechterkant veel te statisch staat. En centraal in de verdediging komt hij steeds te laat of schat de bal/tegenstander helemaal verkeerd in. Voor de rest snap ik alle negativiteit niet echt hier. Het spel is niet goed, maar nog wel 10x beter dan PSV. Ajax begon vandaag echt goed, zag de hand van Ten Hag duidelijk het eerste kwartier. Goed druk zetten met hele team en daar kwam in 5 minuten al een stuk of 6 kansen uit. Na eerste paar goede kansen van Twente kwam er (weer) angst in de ploeg en durfde ze niet meer druk te zetten en ruimte achter hun rug te laten. Ze vielen weer terug in het oude patroon, en daardoor zag het er slecht uit. Maar er was in principe wel controle, totdat Veltman weer als een pupil het duel ingaat met de spits van Twente. Maar ik vind dat je dat Ten Hag (nog) niet echt mag aanrekenen. Als hij de ploeg een hele helft kan laten voetballen als het begin vandaag, wordt PSV weer van de mat geveegd in april en de schaal naar Amsterdam in mei :-)
8 -4
lauw
Er was controle zeg je het wordt met de week slechter het frivole wat we hadden is totaal verdwenen.
1 -1
AFCAPolarBear
Ik kan me geen andere grote kansen voor Twente herinneren voor de 1-1 of een fase dat Ajax onder druk kwam te staan en op eigen helft werd vastgezet. Dat noem ik controle hebben. Ik zeg niet dat ze 60 minuten lang goed hebben gespeeld, ik zie liever ook meer beweging en passes naar voren. De tegenstander bij de strot grijpen en helemaal wegspelen. Maar hoe ze begonnen, vind ik iets om aan vast te houden en waar Ten Hag op kan bouwen. Een hele groep mensen hier hebben Ten Hag al afgeschreven, maar dat vind ik veel te vroeg en zag vandaag veel goede dingen, helaas alleen in het begin van de wedstrijd.
0 0
Jelephi
Het Ten Hag effect. 15 minuten redelijk voetbal en daarna inspiratieloze bagger. Gepingel in de breedte zoals we bij Frank de Boer zagen.

Zolang je Schone en Huntelaar blijft opstellen kom je nergens.

Kansloos kutvoetbal.
6 -3
Bobbaasje
Waarom is iedereen zo bang dat feijenooit de beker wint? Ook al winnen ze de pis beker, dan moeten ze toch een voorronde Europa League spelen en dat gaan ze never nooit redden met dit materiaal.
6 -3
ELMagico
De directie moet het contract van Ten Hag, na dit seizoen ontbinden. Probeer het met wederzijds goedvinden, anders ontslaan. Zijn voetbalvisie en denkwijze doet mij denken aan F. De Boer 3.0.

#hoofdpijn~!
6 -6
Ajacied33
Mee eens
2 0
lauw
Inderdaad deze man heeft niets wat een Ajax trainer moet hebben. Verkeerde spel opvating is nog het ergste snap werkelijk niet dat ze hem hebben aangesteld. Keizer was erg onervaren en had een mongool naast hem zitten op de bank maar die wou tenminste wel voetballen. De tijden dat we met 3 of 4 doelpunten verschil wedstrijden wonnen is voorbij met de Mourinho kloon.
2 -2
Koenniiee
De enige reden dat Bosz zijn pressie' voetbal op de mat kon leggen met zijn elftal is gestructureerd aanvallen zodat je in een logische veldbezetting staat als je de bal verliest. Ik wil weer middenvelders die niet mogen zwerven (enkel voorwaarts) zodat de flanken de positiewisselingen en dynamiek voor hun rekening nemen. Het middenveld is dan altijd gesloten en ready to press.

Zelfs van Klaassen heb ik zo 3 beelden waar hij kiest voor controle onder de bal (ready to press) in plaats van in de punt vóór de bal. Het centrum ligt gewoon weer open - net als onder Keizer - en dan kun je geen hoge pressie spelen. Ten Hag wil dat nog niet eens, maar juist wat tegenhouden zodat de tegenstander moeilijke ballen gaat geven, maar ook dat lukt dan niet. Dan speel je een wedstrijd waarin je continu terug moet lopen. Koppel dat aan de pass onzuiverheid en je hebt nul controle.
6 -5
AFCA.
Naar mijn idee kun je niet goed voetballen zoals Ten Hag het nu doet. Je kunt niet met een statisch middenveld spelen zonder veel druk. Ja het kan wel, maar dan is het werkelijk niet om aan te gluren. Dan krijg je tafelvoetval. Alle poppetjes staan vast. Iedere tegenstander kan ons middenveld vast zetten. Dat gebeurd namelijk als sinds de winterstop. Het gevaar moet nu dus van de zijkanten komen. Maar Neres is het onder Ten Hag helemaal kwijt. Kluivert komt vaker in de half space (wat naar mijn idee een goede ontwikkeling is) waardoor er ruimte komt voor Tagliafico. Maar dit kun je niet altijd doen. Dat is niet te belopen en de tegenstander pareert het makkelijk. Nu zitten we dus weer regelmatig te kijken naar aanvallen op puur geluk.
Op verdedigend vlak valt het totaal uit elkaar. Het drukzetten is totaal weg. Onder Keizer zag je ook regelmatig de backs doorschuiven naar de backs van de tegenstander. Dat is nu niet meer. Nu is het vanuit de positie opvangen. Betekent dus ook dat je als team steeds 40 meter terug moet in plaats van 10 meter naar voren (pressen).
Het is het gewoon allemaal net niet.
Ik zie het veel liever anders. Met meer positiewisselingen. Dat betekent ook niet dat iedereen uit positie staat. Maar een Vd Beek en Schöne kunnen roeleren. Als de spelers gewoon van positie wisselen blijft je organisatie gewoon staan.
Combineer dat met opkomende backs en buitenspelers in de halfspace. Dan ben je aanvallend veel en veel creatiever en onvoorspelbaar. Ook kun je gewoon hoog drukzetten. Of Ziyech of Schöne nou op 6 staat maakt weinig uit.

Tot nu toe bevalt Ten Hag mij niet echt. Maar we zullen zien.
1 -1
trooop
Ik lees je posts altijd graag maar je begint wel een beetje in cursustaal te spreken tegenwoordig. Jargon is altijd een zwaktebod, de rest van de wereld wil het ook graag begrijpen. Controle onder de bal ipv in de punt voor de bal? Ik zie het niet helemaal voor me.

Waar ik van schrok, toen de camera even uitzoomde (en een heel groot deel van het veld ineens zichtbaar was), was dat de 2 cv's bij balverlies voorin onmiddellijk als gekken terug sprintten, terug in de organisatie zeg maar. Als bange hazen gingen ze ervandoor. Daar was duidelijk keihard op getraind. Geen wonder dat het veld steeds zo gigantisch groot is als ze voorin vervolgens gaan jagen, zou ik dan denken. Ik dacht altijd dat het aansluiten van de linies een basisdingetje was. Dat was in elk geval een belangrijke reden dat het onder bosz op een gegeven moment zo goed ging: het middenveld zat tijdens het drukzetten vlak achter de aanvallers, en de verdediging zat daar weer vlak op, soms zelfs over de middellijn. Nu staat de verdediging 30 meter verder naar achter en lopen de mids daar ergens tussenin te zwemmen. Ik snap je probleem met de halven die steeds wijken, maar is dit niet nog zelfs problematischer? Hoe dan ook: er klopt geen reet van, maar aangezien er na 4 potten nog zo goed als niets aan verandert lijkt ten hag het toch echt zo te willen. Dat voorspelt niet veel goeds.
3 0
Koenniiee
Ik heb geen cursus gedaan. Maar goed dat je het zegt want ik wil het graag begrijpelijk houden.

Ten Hag houdt het veld iets langer omdat de tegenstander met bal ook meer tijd heeft om de voorwaartse pass te geven. Omdat Ajax geen volle pressie speelt. Dus door het veld langer te maken is het moeilijker om over de laatste lijn te spelen. In de praktijk valt de ploeg in tweëen.

Dan over dat cursustaal. Bosz had als regel dat als de rechtsvoor de 1v1 aan gaat of de bal heeft op rechtsvoor dan moet de RAM (Klaassen) onder de bal spelen (dus onder de situatie) om direct druk te kunnen geven bij balverlies. Stel Traoré verliest de bal met Klaassen in de punt (spits) dan heb je alleen nog Schone (als Ziyech ver van de bal staat).

Nu staan Donny en KJH in de punt (aanval) zonder aanspeelbaar te zijn, zakt Ziyech uit naar rechter zijlijn en ligt het centrum open. Je spel in balbezit is moeilijk met zoveel niet-aanspeelbare spelers (als de bal rechts is speel je niet gemakkelijk links in Donny en KJH die niet meedoen). Dan lijd je eerder balverlies en komt Schone weer in te grote ruimtes te spelen (verdedigen) en dan kan hij niet functioneren. Ook niet onder Bosz. Daarom was het zo knap van Bosz, paste perfect allemaal door wat simpele regels.
0 0
trooop
Ah. Goed verhaal. Hij speelt dus bewust geen volle pressie, aangezien hij het veld bewust zo lang houdt, en het middenveld komt min of meer bewust vaak zo te staan (donny en ziyech hebben neem ik aan toestemming om te zwerven) dat schone het fort alleen moet bewaken. Dat ziet er lekker hoopgevend uit zo. Nou was het in de 1e helft tegen roda zo dat Ajax wel degelijk volle pressie speelde (of althans iets probeerde wat erop leek). Maar ook toen hielden ze het veld heel lang. Beheerst ten hag dat kunstje dan gewoon niet, maar probeert hij toch iets wat erop lijkt omdat dat hier nu eenmaal geeist wordt? Is het vooral een kwestie van oefenen en afstemmen en is het nog te vroeg om te oordelen? Of is ten hag in z'n hart gewoon veel te controle-gericht voor Ajax? Nac in de arena opwachten op de middellijn, dat kun je wat mij betreft niet maken. Welke theorie je er ook aan hangt.
0 0
Koenniiee
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/794118/betere-organisatie-en-aangepaste-pressing-dit-is-het-nieuwe-ajax-van-ten-hag.html

Dit schreef ik vorige week over Ten Hag. Hij is zeker van de controle. Niet vol druk zetten, eerst kijken of de organisatie staat en dan moeilijke ballen afdwingen door tussen twee spelers in te staan. Het liefst een bal naar de flank afdwingen en daar toeslaan met een overtal.

Volg @LaptoptrainerNL als je wat meer beelden wilt zien.
0 0
trooop
Dank je, inzichtelijk. Als ik het zo overzie kan het wel eens lang gaan duren voor we onder ten hag echt warm gaan worden van het spel, als dat überhaupt al gaat gebeuren. Het zal als hij de tijd krijgt een modern, solide en verstandig geheel worden. Maar dat zijn tegelijk linke woorden voor een club als Ajax, waar we boven alles magie en twinkeling willen zien. Pas als hij die 2 werelden weet te verenigen, wat niet meevalt, dan hebben we wat mij betreft echt een stap omhoog gezet.
0 0
geronimo
Nog steeds geen goede wedstrijd gezien onder ten Hag -Schreuder, hoop dat het beter wordt
2 0
nightgoat
Maar Edje zag dat het goed was.
2 -1
Van Reenen
Mensen moeten niet zeuren en wel in ogenschouw nemen dat Ajax afgelopen woensdagavond een hele zware wedstrijd heft gespeeld tegen Manchester City. Dat moet je ook niet vergeten.
Toch wel apart dat ik dit niveau al na 25 minuten omschreef als K.U.T. Enig idee waar dat een afkorting van is?
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
4 -8
Daniii
Ik wil niet bijdehand doen maar ik vond het onder Keizer beter raar genoeg, en daar was ik al niet zo'n fan van...
13 0
Flarkow
Had Bosz tagliafico gegeven dan hadden we tenminste fatsoenlijk voetbal gezien aan de andere kant moet je th even de tijd geven.
Ik was blij dat Keizer ontslagen werd mede door zijn vreemde wissels maar ik kan niet zeggen dat TH nu zo'n logisch wisselbeleid heeft maar het veld spel van Keizer was zonder fatsoenlijke lb al beter dan onder th met diverse versterkingen.

Maar nogmaals je moet th wat tijd gunnen om zijn visie over te brengen op de groep.
Ik krijg nu al flashbacks naar FdB dat is bepaald niet positief te noemen.

Wij willen aanvallend voetbal zien geen tikkie breed daarvoor moet je echt bij 040 zijn.
4 0
Ajaxtrouw
Ja en als het met rood zo verder gaat bij Fnoord spelen ze ook nog verzwakt tegen PSV. Mazzel voor PSV houdt niet op.
1 -1
Flarkow
Die Malacia krijgt maar 1 wedstrijd dus is er gewoon bij
1 0
Wereld
het ontbreken van Bilal is alleen maar positief.
Malacia wordt wel gemist, is Haps dan wel weer terug?
1 0
geDaante
Wel weer lekker ontspannend zo'n wedstrijdje Ajax, je wordt er lekker loom en duf van.
Er is weer een controlfreak aan het roer die niet durft druk te zetten, en controle boven volop de aanval verkiest. Dat straalt af op de spelers. Het is wel vele malen beter spel dan onder De Boer, maar bijna net zo saai. Ten Hag is een beetje een mix tussen De Boer en Bosz. Nou speelde Bosz nog wat teveel op de omschakeling na drukzetten, daar kon wat meer combinatiespel in, maar dat zou hij vast geregeld hebben na weer een zomer doorselecteren.

Ik schrijf verder niet snel spelers af, maar ik zie niet waarom Kristensen gehaald is. Waarom zo'n logge speler weer als back? Heel leuk dat ie snel is en langs de lijn kan rennen, maar verdedigen hoefde hij nooit in de 5-3-2 van zijn oude club, en voor echt goed aanvallen is het allemaal veel te robuust en lompjes, en moet in beide aspecten nog wel heel veel leren. Zeefuik deed het beter. Miljoenen uitgegeven aan iemand die minder is dan je eigen jeugdspeler...

Maar goed, ik kan Ajax sowieso al een tijdje niet meer volgen.
7 0
Koenniiee
Eens maar Zeefuik is absoluut geen Ajax-materiaal. Geef tien hoge ballen en hij controleert er 2. Pass hem tien keer in onder hoge pressie en hij raakt hem 9 keer kwijt. Dat kan niet.

Voetballende aspect -> Defensieve kwaliteit / Aanvallende kwaliteit. Eerst kijken naar passing, spelinzicht en techniek bij Ajax' back. Dan naar overige.
3 -1
Restored
Waarom zegt iedereen dat het zo slecht was? Je had na de eerste helft gewoon al met 5 - 0 voor moeten staan als de kansen worden afgemaakt. Feit dat we het moeilijk kregen kwam door persoonlijke fouten van o.a. Veltman (maar die laat het altijd afweten als de druk groter wordt). Ook 2e helft gewoon een aantal kansen gezien. Uiteindelijk maak je het jezelf natuurlijk moeilijk door die kansen niet af te maken.

Als we het dan toch over iets slechts moeten hebben neem dan het publiek, wat een kneuzenpubliek hebben wij joh (voor het grootste deel), idioten met selfiesticks, die dwaas naast me zat na 7 minuten al te zeiken dat Donny gewisseld moest worden. Niemand (behalve dat groepje van 500 man op de Fside) die de ploeg ook vooruit schreeuwt na die goede eerste 10 minuten... wat een bioscooppubliek tegenwoordig maar wel allemaal met de vingers in de mond zitten te wachten tot Ziyech een kut pass geeft, Onana te lang wacht met uitschieten of de scheidersrechter een fout maakt..
3 -2
AFCAsphere
In welk vat zat jij dan?
0 0
Jan Doedel
Weet niet of het wat wordt met ten Hag maar geef m aub ff de tijd. In een maand kun je niet veel veranderen lijkt mij. De slechte en gemakzuchtige instelliing van onze heertjes baart me veel meer zorgen.
Zeiken over langer aanwezig moeten zijn op de club.......
Boos zijn over weet ik veel wat allemaal..........
Klagen over het gemene psv dat steeds onverdiend wint.........

Wees blij en trots dat je voor Ajax mag spelen en doe wat met het talent wat je van onze lieve heer hebt gekregen.
Minste wat je kunt doen is je stinkende best lijkt me.
STOP MET DE SMOESJES EN GA IEDERE WEEK DIK WINNEN VAN VEEL MINDERE TEGENSTANDERS!!!
0 -3
Rogmentus34
Donny was ook met ze hoofd in de plaatselijke frietboetiek , heeft geen bal geraakt
1 -1
NouriVandeBeek
Die assist was zo bedoeld hoor.
5 0
Rogmentus34
Bijna elke wedstrijd onder Ten Hag hebben is beslist op individuele kwaliteiten van onze Ajax spelers. Wanneer komt er nou eens een normale tactiek, waarin je met lef speelt en je tegenstander volledig vastzet op eigen helft.
2 0
Wereld
Die wissel van Ten Hag pakte echt slecht uit, hij had wat meer geluk dan Keizer met Zeefuik.
Eerst verliest Ziyech als rechtsbuiten op een gevaarlijke plek de bal, waarna Boere bijna een voorzet binnen kopt. Even later is het dan Veltman als lcv die het tegendoelpunt inleidt. (waarom zou je hem lcv zetten, daar speelt hij nóóit? zet hem dan rcv en schuif De Ligt naar links, of beter wissel Veltman voor Wöber, hij bakte er namelijk niets van vandaag)
4 0
Superjan
Jongens bekijk het positief, voor hetzelfde geld waren we in Rotterdam geboren.
1 0
geDaante
Dan was de kans 99% dat je een Feijenoord supporter was geweest, en dat geeft maar weer aan hoe belachelijk die strijd tussen Ajax en Feijenoordsupporters is.
3 0
Superjan
Absoluut. Maar een beetje leedvermaak gun ik mezelf wel. Ben laatst Ajax-Feyenoord in Leiden wezen kijken. We waren met 6: drie Ajacieden en drie Feyenoorders.
1 0
EVH
Tjonge wat was het slecht.
Behalve de eerste 15 minuten, toen hadden we al 3-0 moeten staan.
0 0
Jaridebeste
Het is ook wel het seizoen van de meest beroerde wissels zeg. Veel slechter maak je ze niet mee. En dan heb je nota bene twee verschillende trainers.
5 0
A-west
Ik zie die kakkies ploeteren tegen Vitesse, die kunnen niet beter. Maar wij moeten veel en veel beter kunnen, stelletje druiloren. Wanneer komen ze nou eindelijk eens tot besef dat die instelling moet verbeteren. Moeten ze echt een schop onder hun reet hebben? Langer op de club blijven ipv half twee naar huis, erg he? pfff.
2 -3
X-RaY
Je denkt lekker een wedstrijdje van Ajax te kijken en ziet weer eens een mooie wedstrijd met een flinke score waarbij een tegenstander kapot wordt gespeeld met vlagen van weergaloos combinatiespel en dito goals. Keel schor van het juichen en tranen in mijn ogen van geluk wat is het toch heerlijk om dan Ajaxsupporter te zijn.

Heerlijk geslapen met een fantastische droom. Hoop dat ik er vanavond weer een heb wat zal ik genieten...
2 0
Freddy Al
Ajax lijkt ingeleverd te hebben aan overtuiging.
De intenties zijn goed maar de onzekerheid te groot.
Indirect zijn we dan slachtoffer van de grotere individuele spelers kwaliteiten; bij gebrek aan een plan doen we waar we goed in zijn als individu en wordt het slordig en ongecoördineerd.
Dat heeft als resultaat dat er minder gepresteerd wordt als team en zorgt door de onzekerheid voor minder initiatieven.
Mogelijk een gevolg van het vervangen van de trainersstaf en het opnemen van nieuwe spelers in de selectie.
Er is geen duidelijk beeld van het strijdplan en dat is ten dele te begrijpen.
Ajax laat dit seizoen een instabiele indruk achter,waar 1+ 1 meer dan 2 kan zijn wordt het nogal eens minder dan 2.
2 0
Red Devil
Waardeloze wedstrijd weer van Ajax.
Er zitten bijna geen echte winnaars in deze selectie. Ze zijn meer met zichzelf bezig dan met het teambelang.
11 0
Dwergje48
Hoezo zijn ze met zichzelf bezig? En niet met het teambelang?
0 -2
ElPistolero9
Ik denk dat het vervangen van Keizer door Ten Hag een slechte zet is geweest. Nog niet eens zozeer omdat Ten Hag een slechtere coach is dan Keizer (Keizer z'n wissels waren ook dramatisch), maar omdat het wel lijkt alsof er sinds de winterstop geen plezier, passie en beleving meer in de ploeg zit. Het komt heel plichtmatig op me over, alsof ze snakken naar het einde van het seizoen.

Voorbeelden zijn niet doordrukken tegen een belabberd Feyenoord voor een hoge score, niet graag de 0-1 willen maken in Utrecht, en compleet inzakken na een korte periode goed voetbal tegen NAC en Twente.

Ik denk dat veel spelers graag met Keizer het seizoen af wilden maken, omdat ze samen al zoveel hebben meegemaakt (Nouri, Europese uitschakeling). Nu lijkt het alsof het seizoen bij veel spelers al voorbij is in hun hoofd.
14 -2
Superjan
Ik denk dat Overmars en van der Sar hebben onderschat hoe groot de weerstand bij de spelersgroep zou zijn tegen het ontslag van Keizer.
4 -1
Jaridebeste
Eens. Waarbij een aantal in gedachten ook al bezig is met een transfer. Het is een trieste constatering.
8 -1
Amsteraaij
Dit gevoel deel ik volledig.
5 -2
JHM
Geef Ten Hag eens wat tijd. Guardiola heeft een seizoen nodig gehad om City naar zijn hand te zetten. Het is mooi als we dit seizoen alsnog de titel pakken, maar door wederom een slechte start hebben we het daar al laten liggen. Ik hoop van harte dat Ten Hag het op de rit krijgt en we op lange termijn weer kunnen gaan genieten van mooi spel en prijzen.
8 -4
Aspers73
Voordeeltje dat Guardiola heeft is dat A) Hij heeft zelf in de top gespeeld, B) heeft alleen bij topclubs getraind, en heeft daarmee met onderscheidend voetbal alles gewonnen wat je maar kon winnen Dan luisteren spelers vanzelf. Ten Hag heeft niks van dit alles, niet gevoetbald in de top en niet getraind in de top. En een raar stemmetje wat geen probleem hoeft te zijn als je goed speelt en wint. Maar Cruijff zei ooit over Vanenburg dat hij nooit een top trainer zou worden met dat rare stemmetje, en zo denk ik ook over Ten Hag.
0 0
Duif63
Hoeveel tijd wil je die man nog geven ? Over 11 weken is het seizoen al voorbij. Hij is gehaald om kampioen te worden dan moet hij dat ook waarmaken anders hadden ze beter Keizer kunnen laten zitten. Die was ook wel 2e geworden. Zelfs zonder Tagliafico.
2 -5
Superjan
Ja, laten we vanaf nu iedere twee maanden een trainer de laan uit sturen.
3 0
Duif63
Als je ziet dat iets niet werkt moet je ingrijpen. Of wil je wachten tot oktober als we in het nieuwe seizoen ook weer een punt of 10 achterstaan ?
1 -3
Superjan
Hadden we Bosz na twee maanden moeten ontslaan? Toen waren de resultaten drama en liepen de spelers met hun ziel onder hun arm.
4 0
Duif63
Onder Bosz hebben we ook niets gewonnen en was het seizoen eigenlijk in Augustus al voorbij. Bovendien verloor hij van Cambuur. Dat was helemaal een afgang.
0 -4
Superjan
Echt man, jouw hele bek staat naar janken.
2 -2
Duif63
Tsja ik wordt niet bepaald vrolijk van Ajax de laatste jaren. Jij misschien wel. Smaken verschillen.
0 -1
afcas
dat had je bij de vorige coach moeten doen. deze coach werd gehaald om dit seizoen nog kampioen te worden omdat hij meer resultaatgericht is. dan moet hij er ook direct staan.
2 -5
JHM
Volgens mij is hij gehaald omdat er geen vertrouwen meer in Keizer was en ze tijdig willen inspelen op komend seizoen. Idem met de transfers.
2 -1
Duif63
Nee, zo heeft vd Sar het niet naar buiten gebracht.
2 -2
JHM
Nee natuurlijk gaat vd Sar niet halverwege het seizoem al roepen dat het voorbij is.
1 0
PJK54
en moet hij de spelers meekrijgen en dat ontbreekt er nu helemaal aan er lopen spelers met hun neus in de wolken en wel zover dat ze alles wat ze moeten doen vergeten en constant dezelfde fouten maken.
1 0
A-west
Schandalig hoe deze wedstrijd na een kwartier werd benaderd. Alles maar op 70 % doen.
Beseffen ze eigenlijk wel dat de wedstrijd 2 maal 45 minuten duurt. Toeschouwers hebben 15 minuten goeie inzet gezien. De rest was weggegooid geld. Lamlendelingen zijn het. Wat voor trainer je ook voor de groep zet, met deze mentaliteit ga je het niet redden. Ziyech zei het zelf. Instelling en mentaliteit niet goed genoeg. Gvd de schaal is als enigste nog te winnen en dan dit laten zien. Schandalig.
10 0
Freddy Al
Als mentaliteit en instelling de oorzaak zouden zijn ben ik het met je eens, ik denk dat de spelers zelf ook niet snappen waarom ze niet doen wat ze wel willen.
Het gebrek aan afstemming is belangrijk ,onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en gebrek aan overtuiging blokkeert het handelen.
Iedere speler roept na de wedstrijd dat het tempo te laag lag en dat we te slordig waren, het wordt dus wel gezien en het is geen keuze maar een onbedoeld gevolg.

Oke, dan moet je kijken waarom dit ontstaat en welk middel een speler heeft om dat om te buigen.
0 0
ElPistolero9
Precies hoe ik er over denk
4 0
fanforeffer
Waardeloze trainer we eindigen met 5 verdedigers. En Schone ....die sjokt wat over het veld maar die wordt niet gewisseld .wat een ongeïnteresseerd zooitje bij elkaar.
10 -2
MankeNelis
Eric maak je jezelf zorgen over Twente, wat is dat nou voor een vraag??
6 0
X-RaY
Al gooi je er als club zijnde nog 50mio tegenaan. Er is volgens mij geen club in de wereld die zo goed is om er een teringzooi van te maken dan Ajax zelf.

Het zijn paarden van Troje die rustig bivakkeren tussen de linies bij Ajax en lachend elkaar de handen schudden. Deze mentaliteit en professionele gedragingen zijn ook op het veld terug te zien.
Het lijkt allemaal heel wat, lopen met hun hoofd in de wolken terwijl er totaal geen reden toe is om jezelf daar boven te zetten.

Het Nederlandse voetbal is vergane glorie en daar past Ajax prima bij.
Ik begrijp Ajax niet meer, waar gaat het telkens fout?!
9 0
FT`S
Ik heb trouwens de #Boszback! inmiddels 4x gebruikt in deze draad en de tussenstand opgeteld is ongeveer 743x voor en 3x tegen.. Dus als alle 743 mensen deze keer nog 1x de moeite nemen om een duimpie te geven , trappen we die kale pannenkoek misschien terug richting de provincie!
9 -6
BokkieBokstra
Jezus man, die Ten Hag zit er net een paar wedstrijden. Ik vraag me af wie de zondebok is als Ajax de titel niet haalt. Ik denk Veltman, Ziyech of Ten Hag. Of alle drie. Ik ga voor Overmars en van de Sar.
0 0
3*stars*3
Onze vriend Veltman begon in 13/14 sterk als CV en haalde zo ook oranje.
Maar we zagen hem in Kerkrade en vandaag weer, hij lijkt het helemaal verleerd.

In Eindhoven maakt het ze geen reet uit hoe ze winnen maar wij kunnen niet happy met zijn het voetbal en dat moet snel veranderen.
Ten Hag zal natuurlijk lekker slapen maar moet oppassen want het is kwestie van tijd voordat een wedstrijd fout afloopt.
Ik hoop het natuurlijk niet want hoop vooruitgang te zien.
4 0
HarryHarHar
Wat kan je als Ajax zijnde in een jaar tijd zo ongelofelijk afzakken naar middenmoot niveau
Geld zat en een trainer voor de groep die voor kilometervergoeding nog te duur is, wat is het spel en met name de beleving, de inzet, het afjagen... achteruit gegaan.... koop het doorbetaalde contract van Bosz af zo snel mogelijk want dit is Ajax zwaar onwaardig en laten we niks meer over Psv en hun spel zeggen!.......... wij zijn nog slechter!..........
3 -1
DS
We hadden Twente gewoon helemaal weg moeten tikken, die waren echt slecht de eerste helft.
2 0
Suarez16_
Wat een mega slechte wedstrijd. Na 10 minuten ging ik heerlijk achter over zitten met het idee van dit kan wel is 4-0 worden en dan krijg je dit 80 minuten te zien. Een punt voor twente was niet eens onverdiend geweest.
7 -1
Daneman
ervaren CVM halen met goede verdedigende kwaliteiten. En uitstraling. Schone mist power.
5 -1
Babayaka
We moeten juist helemaal niet meer met een cvm spelen.
Zeker in Nederland niet. Tenzij je 343 gaat spelen .
0 -1
NouridolbergNeres34
Gelijk een nieuwe trainer erbij dan.
5 0
didierajax020
In mijn ogen was het team met Keizer tot nu toe contenter. Keizer had de stijgende lijn te pakken en gaf meer pit en spelvreugde dan Ten Hag momenteel. Er moet gauw wat veranderen.
2 0
Toon meer reacties