Slecht Ajax rekent maar nét af met Twente

SJvanveen, 11-02-2018 om 14:20, 75147 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax heeft zondagmiddag met grootse moeite afgerekend met FC Twente. De wedstrijd begon positief, maar uiteindelijk was de nipte zege zwaarbevochten: 2-1. 

Ajax ging daverend van start tegen Twente. Na tien minuten had het al 3-0 kunnen en misschien wel moeten staan. Justin Kluivert zorgde voor de openingstreffer na een snelle counter via David Neres en Donny van de Beek. Laatstgenoemde werd gelanceerd door de Braziliaan, Van de Beek legde knap de bal breed en Kluivert rondde keurig af.

Minuten later moest het alweer raak zijn. Uit de kluts kreeg Van de Beek dé mogelijkheid om de 2-0 te scoren, maar de zo trefzekere middenvelder dit seizoen verzuimde succesvol af te ronden. Niet veel later had Van de Beek het vizier weer niet op scherp staan, waarna Ajax gas terugkwam. Hierdoor kwam Twente er bij vlagen beter uit, maar mede door zelfzuchtigheid aan de kant van de club uit Enschede bleef het lang 1-0.

Dit bleek ook de ruststand, maar na de thee ging Ajax steeds minder spelen. De Amsterdammers waren slordig en riepen het onheil over zichzelf af. Coach Erik ten Hag besloot te wisselen en haalde Neres er af voor verdediger Rasmus Nissen Kristensen. Met Hakim Ziyech aan de rechterkant kwam Twente plots langszij. Adnane Tighadouini scoorde de gelijkmaker na belabberd verdedigen aan Ajax-zijde.

De nummer twee van de Eredivisie moest aan de bak en werd twintig minuten voor tijd geholpen door Lasse Schöne. De Deen mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding op Ziyech en zoals wel vaker op cruciale momenten faalde de ervaren middenvelder niet vanaf elf meter: 2-1. Ajax hield na de voorsprong met moeite stand, waardoor het gat met koploper PSV weer zeven punten is. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle.

Opstelling Ajax: 
Onana; Veltman, De Ligt, Frenkie de Jong, Tagliafico; Schöne, Van de Beek (90' Wöber), Ziyech; Neres (63' Kristensen), Huntelaar, Kluivert (82' Younes). 
Wissels Ajax: 
Lamprou, Wöber, Kristensen, Eiting, Mazraoui, Siem de Jong, Younes, Cassierra. 

Opstelling FC Twente: 
Drommel, Ter Avest, Lam, Maria, Boere, Vuckic, Jensen, Maher, Holla, Bijen, Tighadouini. 
Wissels FC Twente: 
Brondeel, Hooiveld, Van der Lely, Van der Heyden, Frimann, Laukart, Liendl, Kvasina, Slagveer.

Doelpunten: 
1-0 Justin Kluivert (3')
1-1 Adnane Tighadouini (66')
2-1 Lasse Schöne pen. (71')

Bijzonderheden: 
- Maximilian Wöber en Matthijs de Ligt zijn weer inzetbaar. Het defensieve tweetal was respectievelijk geblesseerd en geschorst toen Ajax midweeks aantrad tegen Roda JC (2-4 winst). 

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Compact spelen volgens Ten Hag: iedereen loopt maar wat aan te klojen en lopen continue uit positie. Breien en haken gaat zelfs nu al mis. Volgende wedstrijd maar eens zonder doelen proberen Erik.
0 0
Aspers73
Na Roda uit dacht ik dat ik verbetering zag, en dat leek het eerste kwartier door te gaan. Wat zich daarna afspeelde heeft niks met Ajax te maken. Betwijfel echt of de spelers de trainer serieus nemen.
6 0
Lagasj
Als we de 5 seconden regel niet snel terug krijgen samen met een denkbeeldig elastiek tussen de linies kan de Tubant aan het eind van het seizoen terug naar de Duitse grens. Dit gaat helemaal mis.
2 0
Dexy
== Perk de speelruimte van Lasse in ==

Er wordt, al dan niet terecht, veel afgegeven op Lasse omdat hij traag is en vaak te laat is met zijn slidings/tackles. Maar hij is hier zeker niet alleen schuldig aan. Sterker nog, ik denk dat als je Lasse bankt en Frenkie op zijn plaats zet, je nog steeds te maken hebt met hetzelfde probleem. Namelijk: de controleur/CVM van Ajax speelt al tijden in zeeën van ruimtes. Dat heeft te maken met de tactische veldbezetting van Ajax. Schöne heeft eigenlijk al sinds begin dit seizoen steeds in gigantische ruimtes moeten spelen op omschakelmomenten, doordat die halven voor hem te veel zwerven (van hun positie aflopen). De onderlinge afstanden zijn als gevolg daarvan heel groot, direct drukzetten en de bal terug veroveren wordt heel moeilijk. Vorig jaar tijdens de EL was al zichtbaar dat Lasse kwetsbaar is wanneer hij in zeeën van ruimte komt te spelen in de omschakeling.

Check veldbezetting van Ajax nu: https://www.mupload.nl/img/dntm0edc.png. Zie hier in wat voor enorm gat Lasse staat. Dat kan hij absoluut niet belopen, zeker niet met zijn beperkte loopvermogen wat al nooit 'je van het' is geweest bij hem.

De oplossing lijkt me dan ook simpel: Perk de speelruimte van Schöne in. Hoe te doen? Nou, door een extra lage mid naast hem te posteren. En wie kan dat het beste worden? Frenkie natuurlijk!

Ziyech hoort niet als half te spelen. Zwerft veel te veel, staat te diep en leidt bovendien te veel balverlies. Ziyech moet gewoon of hangend op rechtsbuiten (in dat geval Neres of Kluivert eruit), of als een valse spits achter Kluivert en Neres (in dat geval Huntelaar eruit). Nu is het moment gekomen dat Ten Hag echt keuzes moet gaan maken.

Het experiment van vanmiddag, namelijk een buitenspeler eraf voor een rechtsback, is in dat licht bezien wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar. Maar de volgende keer zou je bijvoorbeeld ook een keer Kluivert eruit kunnen halen en Neres laten staan.

Check de veldbezetting hoe Ten Hag het in potentie zou kunnen neerzetten: https://www.mupload.nl/img/jdnw53.png. Je ziet hier dat het speelveld van Lasse door de komst van Frenkie drastisch is verkleind. Daardoor hoeft hij minder meters te maken en heeft hij een extra verdedigende 'buffer' naast hem in de vorm van Frenkie. Frenkie kan zo bovendien ook meer in zijn kracht spelen, namelijk op het middenveld waar hij thuishoort. Win-win dus.
8 0
trooop
Goed stukje. Al zijn er daarna nog veel meer problemen op te lossen, met name ook in balbezit. Maar het is een goed begin. Schone's probleem is wat mij betreft trouwens niet alleen dat hij verdedigend kwetsbaar is, ook aan de bal is hij me te traag en te weinig doortastend. Het is een geen slechte speler maar de sleet komt er een beetje op, we moeten naar een niveau hoger.
0 0
ajaxiscruijff
Ik heb onder ten hag nauwelijks leuk voetbal gezien. Alleen tegen Roda was het wel aardig. Onder keizer begon het net te lopen. Die heeft ongelooflijk veel pech gehad. Maar was wel een coach met lef, wat bij Ajax past. En eentje die hamerde op spelplezier. Dat zag je steeds meer terugkomen, waardoor het steeds frivoler oogde. Onder ten hag lijkt het aslsof die spelers zo veel instructies meekrijgen dat ze verstijven. Anders kan ik niet verklaren dat je na 15 minuten al zo’n laag tempo hanteert en dat je zo onnauwkeurig wordt.
4 0
artteun
Kijk nu voor de 4e x een samenvatting. Nadat ik tot de 66 min live heb gezien en daarna da carnaval ben ingedoken....maar als ze de 1ste 10 min 3 x scoren hoor je niemand zeiken, en dat gebeurt helaas niet. Maar kan je dat een trainer ,Overmars aanrekenen of vd Sar , dat Donny na de 1-0 voor open goal zo'n kand mist??? Want die moet er gewoon in en dan loop je er gewoon overheen. Begin was prima alleen was dat van korte duur.
Maar wel genoten in de kroeg vd uitslag vd kakkies......
3 -1
jarenfan
Ten Hag seizoen dit seizoen af laten maken er is toch niets meer te halen.
En volgend seizoen proberen Peter Bosch te strikken,beroerder dan dit kan het niet worden.
Je zit je af te vragen waarom Keizer weg moest.
3 -2
PJK54
Peter Bosz is met ruzie vertrokken denk je nu echt dat die zit te wachten op het belletje van vd Sar? die volgens mij de volgende is die vertrekt want met deze coach gaan we zeker dit jaar geen kampioen worden en vd Sar heeft gezegd op te stappen als het niet lukt.
2 0
koppendicht
van der sar heeft nooit gezegd op te stappen als Ajax dit seizoen geen kampioen wordt, dat heeft Valentijn Driessen ervan gemaakt. Van der Sar zei dat hij zou opstappen als er geen progressie in het proces zou zijn, maar heeft daar geen termijn aan verbonden. Van der Sar doet al een jaar uitstekend werk, met allerlei binnengeharkte sponsorcontracten. Maar uiteraard moeten er weer koppen rollen omdat het kortetermijndenkende publiek instant gratification wil. Dan mag Ajax weer opnieuw gaan beginnen en komt er weer een financieel niet onafhankelijke kerel uit het bedrijfsleven aan het roer, met allerlei managementgebrabbel. Van der Sar en Overmars hebben behoorlijk wat gezaaid de afgelopen jaren. De selectie barst van de kwaliteit, de bankrekening puilt uit, er zijn veel jeugdspelers doorgestroomd, links en rechts sponsorcontracten. Wat wil je dat ze doen? Van mij mogen ze na dit seizoen nog 1 jaar de kans krijgen. Als het dan niet lukt om een prijs te pakken, dan moet je helaas je conclusies trekken, want zo werkt het in de voetballerij.
0 0
jarenfan
Als vd sar weg is,..
0 0
A-west
Keizer die weg is gestuurd, na een trieste gebeurtenis aan het begin van het seizoen, links en rechts
hebben er koppen moeten rollen. En hoe staan we nu voor. Een andere trainer.We zijn niets opgeschoten. Het voetbal wordt er niet beter op. Het is dieptriest wat er allemaal is gebeurd. Jonk weg. Peter Bosz weg. Waar moet je ophouden? Het is wachten op het volgende debacle.
Met zoveel talent zo weinig presteren. Op zich knap werk, maar te triest voor woorden. Daar in die kantoren boven moeten ze zich kapot schamen. Ga maar eens in de leer bij de leiding van Bayern Munchen. Maar daar zullen ze wel te eigenwijs voor zijn.
3 -2
Sampaoli
Orejuela krijgt gigantisch veel kritiek, maar als je Kristensen een wedstrijd in Jong Ajax laat spelen weet ik zeker dat die nog veel erger door het ijs zal zakken. Ze zijn beide nog jong, dus kunnen ze allebei nog niet afschrijven. Toch vind ik het kwalijk dat er nu voor bijna 10 miljoen aan rechtsbacks gekocht is en beide allerminst zekerheidjes zijn.
7 -1
Sampaoli
Het is niet eens meer een beetje genieten in de ArenA, echt verschrikkelijk. Je ergert je kapot, aan de slappe instelling van de spelers, aan het gebrek aan creativiteit en loopacties, aan de wissels van Ten Hag, aan álles.
3 -1
bremovic
het was weer niet om aan te zien vandaag,kijk elke week met minder plezier
8 0
Woodenshoe
Gewoon kappen met dat gedoe met Frenkie achterin, scheelt al een hele hoop! Die jongen hoort daar gewoon niet te staan..
9 0
AFCAPolarBear
Hij deed het verdedigend anders wel een stuk beter dan de centrale verdediger/rechtsback Veltman
3 0
Woodenshoe
Daar gaat het toch niet om? Gewoon 2 verdedigers opstellen en 2 backs. Frenkie hoort daar niet tussen..
7 0
A-west
Belachelijke reactie van Kluivert voor de camera. Schijnbaar niet de intentie om er nog iets van te maken dit seizoen. Van Gaal zou met dit soort spelers wel raad weten.
0 0
RedFeather
Kunnen we ook nog even Kristensen bespreken hier. Allemensen, zo'n matige speler kunnen we niets eens zelf opleiden.
9 -2
didierajax020
Viel inderdaad, op een enkele actie na, zeer zwak in.
3 0
AFCAPolarBear
De enige fout die ten Hag, Keizer en Bosz maken, is Veltman opstellen. Deze man brengt zoveel onzekerheid en gevaar mee. Op rechts brengt hij aanvallend veel te weinig, waardoor de rechterkant veel te statisch staat. En centraal in de verdediging komt hij steeds te laat of schat de bal/tegenstander helemaal verkeerd in. Voor de rest snap ik alle negativiteit niet echt hier. Het spel is niet goed, maar nog wel 10x beter dan PSV. Ajax begon vandaag echt goed, zag de hand van Ten Hag duidelijk het eerste kwartier. Goed druk zetten met hele team en daar kwam in 5 minuten al een stuk of 6 kansen uit. Na eerste paar goede kansen van Twente kwam er (weer) angst in de ploeg en durfde ze niet meer druk te zetten en ruimte achter hun rug te laten. Ze vielen weer terug in het oude patroon, en daardoor zag het er slecht uit. Maar er was in principe wel controle, totdat Veltman weer als een pupil het duel ingaat met de spits van Twente. Maar ik vind dat je dat Ten Hag (nog) niet echt mag aanrekenen. Als hij de ploeg een hele helft kan laten voetballen als het begin vandaag, wordt PSV weer van de mat geveegd in april en de schaal naar Amsterdam in mei :-)
8 -4
lauw
Er was controle zeg je het wordt met de week slechter het frivole wat we hadden is totaal verdwenen.
1 -1
AFCAPolarBear
Ik kan me geen andere grote kansen voor Twente herinneren voor de 1-1 of een fase dat Ajax onder druk kwam te staan en op eigen helft werd vastgezet. Dat noem ik controle hebben. Ik zeg niet dat ze 60 minuten lang goed hebben gespeeld, ik zie liever ook meer beweging en passes naar voren. De tegenstander bij de strot grijpen en helemaal wegspelen. Maar hoe ze begonnen, vind ik iets om aan vast te houden en waar Ten Hag op kan bouwen. Een hele groep mensen hier hebben Ten Hag al afgeschreven, maar dat vind ik veel te vroeg en zag vandaag veel goede dingen, helaas alleen in het begin van de wedstrijd.
0 0
Jelephi
Het Ten Hag effect. 15 minuten redelijk voetbal en daarna inspiratieloze bagger. Gepingel in de breedte zoals we bij Frank de Boer zagen.

Zolang je Schone en Huntelaar blijft opstellen kom je nergens.

Kansloos kutvoetbal.
6 -3
Bobbaasje
Waarom is iedereen zo bang dat feijenooit de beker wint? Ook al winnen ze de pis beker, dan moeten ze toch een voorronde Europa League spelen en dat gaan ze never nooit redden met dit materiaal.
6 -3
ELMagico
De directie moet het contract van Ten Hag, na dit seizoen ontbinden. Probeer het met wederzijds goedvinden, anders ontslaan. Zijn voetbalvisie en denkwijze doet mij denken aan F. De Boer 3.0.

#hoofdpijn~!
6 -6
Ajacied33
Mee eens
2 0
lauw
Inderdaad deze man heeft niets wat een Ajax trainer moet hebben. Verkeerde spel opvating is nog het ergste snap werkelijk niet dat ze hem hebben aangesteld. Keizer was erg onervaren en had een mongool naast hem zitten op de bank maar die wou tenminste wel voetballen. De tijden dat we met 3 of 4 doelpunten verschil wedstrijden wonnen is voorbij met de Mourinho kloon.
2 -2
Koenniiee
De enige reden dat Bosz zijn pressie' voetbal op de mat kon leggen met zijn elftal is gestructureerd aanvallen zodat je in een logische veldbezetting staat als je de bal verliest. Ik wil weer middenvelders die niet mogen zwerven (enkel voorwaarts) zodat de flanken de positiewisselingen en dynamiek voor hun rekening nemen. Het middenveld is dan altijd gesloten en ready to press.

Zelfs van Klaassen heb ik zo 3 beelden waar hij kiest voor controle onder de bal (ready to press) in plaats van in de punt vóór de bal. Het centrum ligt gewoon weer open - net als onder Keizer - en dan kun je geen hoge pressie spelen. Ten Hag wil dat nog niet eens, maar juist wat tegenhouden zodat de tegenstander moeilijke ballen gaat geven, maar ook dat lukt dan niet. Dan speel je een wedstrijd waarin je continu terug moet lopen. Koppel dat aan de pass onzuiverheid en je hebt nul controle.
6 -5
AFCA.
Naar mijn idee kun je niet goed voetballen zoals Ten Hag het nu doet. Je kunt niet met een statisch middenveld spelen zonder veel druk. Ja het kan wel, maar dan is het werkelijk niet om aan te gluren. Dan krijg je tafelvoetval. Alle poppetjes staan vast. Iedere tegenstander kan ons middenveld vast zetten. Dat gebeurd namelijk als sinds de winterstop. Het gevaar moet nu dus van de zijkanten komen. Maar Neres is het onder Ten Hag helemaal kwijt. Kluivert komt vaker in de half space (wat naar mijn idee een goede ontwikkeling is) waardoor er ruimte komt voor Tagliafico. Maar dit kun je niet altijd doen. Dat is niet te belopen en de tegenstander pareert het makkelijk. Nu zitten we dus weer regelmatig te kijken naar aanvallen op puur geluk.
Op verdedigend vlak valt het totaal uit elkaar. Het drukzetten is totaal weg. Onder Keizer zag je ook regelmatig de backs doorschuiven naar de backs van de tegenstander. Dat is nu niet meer. Nu is het vanuit de positie opvangen. Betekent dus ook dat je als team steeds 40 meter terug moet in plaats van 10 meter naar voren (pressen).
Het is het gewoon allemaal net niet.
Ik zie het veel liever anders. Met meer positiewisselingen. Dat betekent ook niet dat iedereen uit positie staat. Maar een Vd Beek en Schöne kunnen roeleren. Als de spelers gewoon van positie wisselen blijft je organisatie gewoon staan.
Combineer dat met opkomende backs en buitenspelers in de halfspace. Dan ben je aanvallend veel en veel creatiever en onvoorspelbaar. Ook kun je gewoon hoog drukzetten. Of Ziyech of Schöne nou op 6 staat maakt weinig uit.

Tot nu toe bevalt Ten Hag mij niet echt. Maar we zullen zien.
1 -1
trooop
Ik lees je posts altijd graag maar je begint wel een beetje in cursustaal te spreken tegenwoordig. Jargon is altijd een zwaktebod, de rest van de wereld wil het ook graag begrijpen. Controle onder de bal ipv in de punt voor de bal? Ik zie het niet helemaal voor me.

Waar ik van schrok, toen de camera even uitzoomde (en een heel groot deel van het veld ineens zichtbaar was), was dat de 2 cv's bij balverlies voorin onmiddellijk als gekken terug sprintten, terug in de organisatie zeg maar. Als bange hazen gingen ze ervandoor. Daar was duidelijk keihard op getraind. Geen wonder dat het veld steeds zo gigantisch groot is als ze voorin vervolgens gaan jagen, zou ik dan denken. Ik dacht altijd dat het aansluiten van de linies een basisdingetje was. Dat was in elk geval een belangrijke reden dat het onder bosz op een gegeven moment zo goed ging: het middenveld zat tijdens het drukzetten vlak achter de aanvallers, en de verdediging zat daar weer vlak op, soms zelfs over de middellijn. Nu staat de verdediging 30 meter verder naar achter en lopen de mids daar ergens tussenin te zwemmen. Ik snap je probleem met de halven die steeds wijken, maar is dit niet nog zelfs problematischer? Hoe dan ook: er klopt geen reet van, maar aangezien er na 4 potten nog zo goed als niets aan verandert lijkt ten hag het toch echt zo te willen. Dat voorspelt niet veel goeds.
3 0
Koenniiee
Ik heb geen cursus gedaan. Maar goed dat je het zegt want ik wil het graag begrijpelijk houden.

Ten Hag houdt het veld iets langer omdat de tegenstander met bal ook meer tijd heeft om de voorwaartse pass te geven. Omdat Ajax geen volle pressie speelt. Dus door het veld langer te maken is het moeilijker om over de laatste lijn te spelen. In de praktijk valt de ploeg in tweëen.

Dan over dat cursustaal. Bosz had als regel dat als de rechtsvoor de 1v1 aan gaat of de bal heeft op rechtsvoor dan moet de RAM (Klaassen) onder de bal spelen (dus onder de situatie) om direct druk te kunnen geven bij balverlies. Stel Traoré verliest de bal met Klaassen in de punt (spits) dan heb je alleen nog Schone (als Ziyech ver van de bal staat).

Nu staan Donny en KJH in de punt (aanval) zonder aanspeelbaar te zijn, zakt Ziyech uit naar rechter zijlijn en ligt het centrum open. Je spel in balbezit is moeilijk met zoveel niet-aanspeelbare spelers (als de bal rechts is speel je niet gemakkelijk links in Donny en KJH die niet meedoen). Dan lijd je eerder balverlies en komt Schone weer in te grote ruimtes te spelen (verdedigen) en dan kan hij niet functioneren. Ook niet onder Bosz. Daarom was het zo knap van Bosz, paste perfect allemaal door wat simpele regels.
0 0
trooop
Ah. Goed verhaal. Hij speelt dus bewust geen volle pressie, aangezien hij het veld bewust zo lang houdt, en het middenveld komt min of meer bewust vaak zo te staan (donny en ziyech hebben neem ik aan toestemming om te zwerven) dat schone het fort alleen moet bewaken. Dat ziet er lekker hoopgevend uit zo. Nou was het in de 1e helft tegen roda zo dat Ajax wel degelijk volle pressie speelde (of althans iets probeerde wat erop leek). Maar ook toen hielden ze het veld heel lang. Beheerst ten hag dat kunstje dan gewoon niet, maar probeert hij toch iets wat erop lijkt omdat dat hier nu eenmaal geeist wordt? Is het vooral een kwestie van oefenen en afstemmen en is het nog te vroeg om te oordelen? Of is ten hag in z'n hart gewoon veel te controle-gericht voor Ajax? Nac in de arena opwachten op de middellijn, dat kun je wat mij betreft niet maken. Welke theorie je er ook aan hangt.
0 0
Koenniiee
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/794118/betere-organisatie-en-aangepaste-pressing-dit-is-het-nieuwe-ajax-van-ten-hag.html

Dit schreef ik vorige week over Ten Hag. Hij is zeker van de controle. Niet vol druk zetten, eerst kijken of de organisatie staat en dan moeilijke ballen afdwingen door tussen twee spelers in te staan. Het liefst een bal naar de flank afdwingen en daar toeslaan met een overtal.

Volg @LaptoptrainerNL als je wat meer beelden wilt zien.
0 0
trooop
Dank je, inzichtelijk. Als ik het zo overzie kan het wel eens lang gaan duren voor we onder ten hag echt warm gaan worden van het spel, als dat überhaupt al gaat gebeuren. Het zal als hij de tijd krijgt een modern, solide en verstandig geheel worden. Maar dat zijn tegelijk linke woorden voor een club als Ajax, waar we boven alles magie en twinkeling willen zien. Pas als hij die 2 werelden weet te verenigen, wat niet meevalt, dan hebben we wat mij betreft echt een stap omhoog gezet.
0 0
geronimo
Nog steeds geen goede wedstrijd gezien onder ten Hag -Schreuder, hoop dat het beter wordt
2 0
nightgoat
Maar Edje zag dat het goed was.
2 -1
Van Reenen
Mensen moeten niet zeuren en wel in ogenschouw nemen dat Ajax afgelopen woensdagavond een hele zware wedstrijd heft gespeeld tegen Manchester City. Dat moet je ook niet vergeten.
Toch wel apart dat ik dit niveau al na 25 minuten omschreef als K.U.T. Enig idee waar dat een afkorting van is?
Kwalitatief Uitermate Teleurstellend.
4 -8
Daniii
Ik wil niet bijdehand doen maar ik vond het onder Keizer beter raar genoeg, en daar was ik al niet zo'n fan van...
13 0
Flarkow
Had Bosz tagliafico gegeven dan hadden we tenminste fatsoenlijk voetbal gezien aan de andere kant moet je th even de tijd geven.
Ik was blij dat Keizer ontslagen werd mede door zijn vreemde wissels maar ik kan niet zeggen dat TH nu zo'n logisch wisselbeleid heeft maar het veld spel van Keizer was zonder fatsoenlijke lb al beter dan onder th met diverse versterkingen.

Maar nogmaals je moet th wat tijd gunnen om zijn visie over te brengen op de groep.
Ik krijg nu al flashbacks naar FdB dat is bepaald niet positief te noemen.

Wij willen aanvallend voetbal zien geen tikkie breed daarvoor moet je echt bij 040 zijn.
4 0
Ajaxtrouw
Ja en als het met rood zo verder gaat bij Fnoord spelen ze ook nog verzwakt tegen PSV. Mazzel voor PSV houdt niet op.
1 -1
Flarkow
Die Malacia krijgt maar 1 wedstrijd dus is er gewoon bij
1 0
Wereld
het ontbreken van Bilal is alleen maar positief.
Malacia wordt wel gemist, is Haps dan wel weer terug?
1 0
geDaante
Wel weer lekker ontspannend zo'n wedstrijdje Ajax, je wordt er lekker loom en duf van.
Er is weer een controlfreak aan het roer die niet durft druk te zetten, en controle boven volop de aanval verkiest. Dat straalt af op de spelers. Het is wel vele malen beter spel dan onder De Boer, maar bijna net zo saai. Ten Hag is een beetje een mix tussen De Boer en Bosz. Nou speelde Bosz nog wat teveel op de omschakeling na drukzetten, daar kon wat meer combinatiespel in, maar dat zou hij vast geregeld hebben na weer een zomer doorselecteren.

Ik schrijf verder niet snel spelers af, maar ik zie niet waarom Kristensen gehaald is. Waarom zo'n logge speler weer als back? Heel leuk dat ie snel is en langs de lijn kan rennen, maar verdedigen hoefde hij nooit in de 5-3-2 van zijn oude club, en voor echt goed aanvallen is het allemaal veel te robuust en lompjes, en moet in beide aspecten nog wel heel veel leren. Zeefuik deed het beter. Miljoenen uitgegeven aan iemand die minder is dan je eigen jeugdspeler...

Maar goed, ik kan Ajax sowieso al een tijdje niet meer volgen.
7 0
Koenniiee
Eens maar Zeefuik is absoluut geen Ajax-materiaal. Geef tien hoge ballen en hij controleert er 2. Pass hem tien keer in onder hoge pressie en hij raakt hem 9 keer kwijt. Dat kan niet.

Voetballende aspect -> Defensieve kwaliteit / Aanvallende kwaliteit. Eerst kijken naar passing, spelinzicht en techniek bij Ajax' back. Dan naar overige.
3 -1
Restored
Waarom zegt iedereen dat het zo slecht was? Je had na de eerste helft gewoon al met 5 - 0 voor moeten staan als de kansen worden afgemaakt. Feit dat we het moeilijk kregen kwam door persoonlijke fouten van o.a. Veltman (maar die laat het altijd afweten als de druk groter wordt). Ook 2e helft gewoon een aantal kansen gezien. Uiteindelijk maak je het jezelf natuurlijk moeilijk door die kansen niet af te maken.

Als we het dan toch over iets slechts moeten hebben neem dan het publiek, wat een kneuzenpubliek hebben wij joh (voor het grootste deel), idioten met selfiesticks, die dwaas naast me zat na 7 minuten al te zeiken dat Donny gewisseld moest worden. Niemand (behalve dat groepje van 500 man op de Fside) die de ploeg ook vooruit schreeuwt na die goede eerste 10 minuten... wat een bioscooppubliek tegenwoordig maar wel allemaal met de vingers in de mond zitten te wachten tot Ziyech een kut pass geeft, Onana te lang wacht met uitschieten of de scheidersrechter een fout maakt..
3 -2
AFCAsphere
In welk vat zat jij dan?
0 0
Jan Doedel
Weet niet of het wat wordt met ten Hag maar geef m aub ff de tijd. In een maand kun je niet veel veranderen lijkt mij. De slechte en gemakzuchtige instelliing van onze heertjes baart me veel meer zorgen.
Zeiken over langer aanwezig moeten zijn op de club.......
Boos zijn over weet ik veel wat allemaal..........
Klagen over het gemene psv dat steeds onverdiend wint.........

Wees blij en trots dat je voor Ajax mag spelen en doe wat met het talent wat je van onze lieve heer hebt gekregen.
Minste wat je kunt doen is je stinkende best lijkt me.
STOP MET DE SMOESJES EN GA IEDERE WEEK DIK WINNEN VAN VEEL MINDERE TEGENSTANDERS!!!
0 -3
Rogmentus34
Donny was ook met ze hoofd in de plaatselijke frietboetiek , heeft geen bal geraakt
1 -1
NouriVandeBeek
Die assist was zo bedoeld hoor.
5 0
Rogmentus34
Bijna elke wedstrijd onder Ten Hag hebben is beslist op individuele kwaliteiten van onze Ajax spelers. Wanneer komt er nou eens een normale tactiek, waarin je met lef speelt en je tegenstander volledig vastzet op eigen helft.
2 0
Wereld
Die wissel van Ten Hag pakte echt slecht uit, hij had wat meer geluk dan Keizer met Zeefuik.
Eerst verliest Ziyech als rechtsbuiten op een gevaarlijke plek de bal, waarna Boere bijna een voorzet binnen kopt. Even later is het dan Veltman als lcv die het tegendoelpunt inleidt. (waarom zou je hem lcv zetten, daar speelt hij nóóit? zet hem dan rcv en schuif De Ligt naar links, of beter wissel Veltman voor Wöber, hij bakte er namelijk niets van vandaag)
4 0
Superjan
Jongens bekijk het positief, voor hetzelfde geld waren we in Rotterdam geboren.
1 0
geDaante
Dan was de kans 99% dat je een Feijenoord supporter was geweest, en dat geeft maar weer aan hoe belachelijk die strijd tussen Ajax en Feijenoordsupporters is.
3 0
Superjan
Absoluut. Maar een beetje leedvermaak gun ik mezelf wel. Ben laatst Ajax-Feyenoord in Leiden wezen kijken. We waren met 6: drie Ajacieden en drie Feyenoorders.
1 0
EVH
Tjonge wat was het slecht.
Behalve de eerste 15 minuten, toen hadden we al 3-0 moeten staan.
0 0
Jaridebeste
Het is ook wel het seizoen van de meest beroerde wissels zeg. Veel slechter maak je ze niet mee. En dan heb je nota bene twee verschillende trainers.
5 0
A-west
Ik zie die kakkies ploeteren tegen Vitesse, die kunnen niet beter. Maar wij moeten veel en veel beter kunnen, stelletje druiloren. Wanneer komen ze nou eindelijk eens tot besef dat die instelling moet verbeteren. Moeten ze echt een schop onder hun reet hebben? Langer op de club blijven ipv half twee naar huis, erg he? pfff.
2 -3
X-RaY
Je denkt lekker een wedstrijdje van Ajax te kijken en ziet weer eens een mooie wedstrijd met een flinke score waarbij een tegenstander kapot wordt gespeeld met vlagen van weergaloos combinatiespel en dito goals. Keel schor van het juichen en tranen in mijn ogen van geluk wat is het toch heerlijk om dan Ajaxsupporter te zijn.

Heerlijk geslapen met een fantastische droom. Hoop dat ik er vanavond weer een heb wat zal ik genieten...
2 0
Freddy Al
Ajax lijkt ingeleverd te hebben aan overtuiging.
De intenties zijn goed maar de onzekerheid te groot.
Indirect zijn we dan slachtoffer van de grotere individuele spelers kwaliteiten; bij gebrek aan een plan doen we waar we goed in zijn als individu en wordt het slordig en ongecoördineerd.
Dat heeft als resultaat dat er minder gepresteerd wordt als team en zorgt door de onzekerheid voor minder initiatieven.
Mogelijk een gevolg van het vervangen van de trainersstaf en het opnemen van nieuwe spelers in de selectie.
Er is geen duidelijk beeld van het strijdplan en dat is ten dele te begrijpen.
Ajax laat dit seizoen een instabiele indruk achter,waar 1+ 1 meer dan 2 kan zijn wordt het nogal eens minder dan 2.
2 0
Red Devil
Waardeloze wedstrijd weer van Ajax.
Er zitten bijna geen echte winnaars in deze selectie. Ze zijn meer met zichzelf bezig dan met het teambelang.
11 0
Dwergje48
Hoezo zijn ze met zichzelf bezig? En niet met het teambelang?
0 -2
ElPistolero9
Ik denk dat het vervangen van Keizer door Ten Hag een slechte zet is geweest. Nog niet eens zozeer omdat Ten Hag een slechtere coach is dan Keizer (Keizer z'n wissels waren ook dramatisch), maar omdat het wel lijkt alsof er sinds de winterstop geen plezier, passie en beleving meer in de ploeg zit. Het komt heel plichtmatig op me over, alsof ze snakken naar het einde van het seizoen.

Voorbeelden zijn niet doordrukken tegen een belabberd Feyenoord voor een hoge score, niet graag de 0-1 willen maken in Utrecht, en compleet inzakken na een korte periode goed voetbal tegen NAC en Twente.

Ik denk dat veel spelers graag met Keizer het seizoen af wilden maken, omdat ze samen al zoveel hebben meegemaakt (Nouri, Europese uitschakeling). Nu lijkt het alsof het seizoen bij veel spelers al voorbij is in hun hoofd.
14 -2
Superjan
Ik denk dat Overmars en van der Sar hebben onderschat hoe groot de weerstand bij de spelersgroep zou zijn tegen het ontslag van Keizer.
4 -1
Jaridebeste
Eens. Waarbij een aantal in gedachten ook al bezig is met een transfer. Het is een trieste constatering.
8 -1
Amsteraaij
Dit gevoel deel ik volledig.
5 -2
JHM
Geef Ten Hag eens wat tijd. Guardiola heeft een seizoen nodig gehad om City naar zijn hand te zetten. Het is mooi als we dit seizoen alsnog de titel pakken, maar door wederom een slechte start hebben we het daar al laten liggen. Ik hoop van harte dat Ten Hag het op de rit krijgt en we op lange termijn weer kunnen gaan genieten van mooi spel en prijzen.
8 -4
Aspers73
Voordeeltje dat Guardiola heeft is dat A) Hij heeft zelf in de top gespeeld, B) heeft alleen bij topclubs getraind, en heeft daarmee met onderscheidend voetbal alles gewonnen wat je maar kon winnen Dan luisteren spelers vanzelf. Ten Hag heeft niks van dit alles, niet gevoetbald in de top en niet getraind in de top. En een raar stemmetje wat geen probleem hoeft te zijn als je goed speelt en wint. Maar Cruijff zei ooit over Vanenburg dat hij nooit een top trainer zou worden met dat rare stemmetje, en zo denk ik ook over Ten Hag.
0 0
Duif63
Hoeveel tijd wil je die man nog geven ? Over 11 weken is het seizoen al voorbij. Hij is gehaald om kampioen te worden dan moet hij dat ook waarmaken anders hadden ze beter Keizer kunnen laten zitten. Die was ook wel 2e geworden. Zelfs zonder Tagliafico.
2 -5
Superjan
Ja, laten we vanaf nu iedere twee maanden een trainer de laan uit sturen.
3 0
Duif63
Als je ziet dat iets niet werkt moet je ingrijpen. Of wil je wachten tot oktober als we in het nieuwe seizoen ook weer een punt of 10 achterstaan ?
1 -3
Superjan
Hadden we Bosz na twee maanden moeten ontslaan? Toen waren de resultaten drama en liepen de spelers met hun ziel onder hun arm.
4 0
Duif63
Onder Bosz hebben we ook niets gewonnen en was het seizoen eigenlijk in Augustus al voorbij. Bovendien verloor hij van Cambuur. Dat was helemaal een afgang.
0 -4
Superjan
Echt man, jouw hele bek staat naar janken.
2 -2
Duif63
Tsja ik wordt niet bepaald vrolijk van Ajax de laatste jaren. Jij misschien wel. Smaken verschillen.
0 -1
afcas
dat had je bij de vorige coach moeten doen. deze coach werd gehaald om dit seizoen nog kampioen te worden omdat hij meer resultaatgericht is. dan moet hij er ook direct staan.
2 -5
JHM
Volgens mij is hij gehaald omdat er geen vertrouwen meer in Keizer was en ze tijdig willen inspelen op komend seizoen. Idem met de transfers.
2 -1
Duif63
Nee, zo heeft vd Sar het niet naar buiten gebracht.
2 -2
JHM
Nee natuurlijk gaat vd Sar niet halverwege het seizoem al roepen dat het voorbij is.
1 0
PJK54
en moet hij de spelers meekrijgen en dat ontbreekt er nu helemaal aan er lopen spelers met hun neus in de wolken en wel zover dat ze alles wat ze moeten doen vergeten en constant dezelfde fouten maken.
1 0
A-west
Schandalig hoe deze wedstrijd na een kwartier werd benaderd. Alles maar op 70 % doen.
Beseffen ze eigenlijk wel dat de wedstrijd 2 maal 45 minuten duurt. Toeschouwers hebben 15 minuten goeie inzet gezien. De rest was weggegooid geld. Lamlendelingen zijn het. Wat voor trainer je ook voor de groep zet, met deze mentaliteit ga je het niet redden. Ziyech zei het zelf. Instelling en mentaliteit niet goed genoeg. Gvd de schaal is als enigste nog te winnen en dan dit laten zien. Schandalig.
10 0
Freddy Al
Als mentaliteit en instelling de oorzaak zouden zijn ben ik het met je eens, ik denk dat de spelers zelf ook niet snappen waarom ze niet doen wat ze wel willen.
Het gebrek aan afstemming is belangrijk ,onduidelijkheid zorgt voor onzekerheid en gebrek aan overtuiging blokkeert het handelen.
Iedere speler roept na de wedstrijd dat het tempo te laag lag en dat we te slordig waren, het wordt dus wel gezien en het is geen keuze maar een onbedoeld gevolg.

Oke, dan moet je kijken waarom dit ontstaat en welk middel een speler heeft om dat om te buigen.
0 0
ElPistolero9
Precies hoe ik er over denk
4 0
fanforeffer
Waardeloze trainer we eindigen met 5 verdedigers. En Schone ....die sjokt wat over het veld maar die wordt niet gewisseld .wat een ongeïnteresseerd zooitje bij elkaar.
10 -2
MankeNelis
Eric maak je jezelf zorgen over Twente, wat is dat nou voor een vraag??
6 0
X-RaY
Al gooi je er als club zijnde nog 50mio tegenaan. Er is volgens mij geen club in de wereld die zo goed is om er een teringzooi van te maken dan Ajax zelf.

Het zijn paarden van Troje die rustig bivakkeren tussen de linies bij Ajax en lachend elkaar de handen schudden. Deze mentaliteit en professionele gedragingen zijn ook op het veld terug te zien.
Het lijkt allemaal heel wat, lopen met hun hoofd in de wolken terwijl er totaal geen reden toe is om jezelf daar boven te zetten.

Het Nederlandse voetbal is vergane glorie en daar past Ajax prima bij.
Ik begrijp Ajax niet meer, waar gaat het telkens fout?!
9 0
godenzonenssuper
Persconferentie

Valentijn Driessen: “Erik, waarom die wissel, er veranderen meteen 4 posities”

Ten Hag: “Helemaal niet”
14 0
Jaridebeste
Heeft ie zelf eigenlijk wel door wat voor wissel hij bracht?
6 0
Keffie L
Hahaha
4 0
FT`S
Ik heb trouwens de #Boszback! inmiddels 4x gebruikt in deze draad en de tussenstand opgeteld is ongeveer 743x voor en 3x tegen.. Dus als alle 743 mensen deze keer nog 1x de moeite nemen om een duimpie te geven , trappen we die kale pannenkoek misschien terug richting de provincie!
9 -6
BokkieBokstra
Jezus man, die Ten Hag zit er net een paar wedstrijden. Ik vraag me af wie de zondebok is als Ajax de titel niet haalt. Ik denk Veltman, Ziyech of Ten Hag. Of alle drie. Ik ga voor Overmars en van de Sar.
0 0
3*stars*3
Onze vriend Veltman begon in 13/14 sterk als CV en haalde zo ook oranje.
Maar we zagen hem in Kerkrade en vandaag weer, hij lijkt het helemaal verleerd.

In Eindhoven maakt het ze geen reet uit hoe ze winnen maar wij kunnen niet happy met zijn het voetbal en dat moet snel veranderen.
Ten Hag zal natuurlijk lekker slapen maar moet oppassen want het is kwestie van tijd voordat een wedstrijd fout afloopt.
Ik hoop het natuurlijk niet want hoop vooruitgang te zien.
4 0
HarryHarHar
Wat kan je als Ajax zijnde in een jaar tijd zo ongelofelijk afzakken naar middenmoot niveau
Geld zat en een trainer voor de groep die voor kilometervergoeding nog te duur is, wat is het spel en met name de beleving, de inzet, het afjagen... achteruit gegaan.... koop het doorbetaalde contract van Bosz af zo snel mogelijk want dit is Ajax zwaar onwaardig en laten we niks meer over Psv en hun spel zeggen!.......... wij zijn nog slechter!..........
3 -1
DS
We hadden Twente gewoon helemaal weg moeten tikken, die waren echt slecht de eerste helft.
2 0
Suarez16_
Wat een mega slechte wedstrijd. Na 10 minuten ging ik heerlijk achter over zitten met het idee van dit kan wel is 4-0 worden en dan krijg je dit 80 minuten te zien. Een punt voor twente was niet eens onverdiend geweest.
7 -1
Daneman
ervaren CVM halen met goede verdedigende kwaliteiten. En uitstraling. Schone mist power.
5 -1
Babayaka
We moeten juist helemaal niet meer met een cvm spelen.
Zeker in Nederland niet. Tenzij je 343 gaat spelen .
0 -1
NouridolbergNeres34
Gelijk een nieuwe trainer erbij dan.
5 0
didierajax020
In mijn ogen was het team met Keizer tot nu toe contenter. Keizer had de stijgende lijn te pakken en gaf meer pit en spelvreugde dan Ten Hag momenteel. Er moet gauw wat veranderen.
2 0
V12
Ten Hag zijn manier van verdedigen werkt niet, de tegenstanders krijgen teveel de bal en dat leidt steeds tot mogelijkheden voor hen. Bovendien is het niet des Ajax. Bij Ajax moet de druk er gewoon vol op. Het liefst 90 minuten maar nu gebeurt het gewoon niet. We gaan voor de bal staan. Zo niet Ajax. Als Ten Hag dit niet gaat veranderen wordt het niets.
5 0
jarenfan
Na zo'n wedstrijd,nooit meer wat over het slechte voetbal
van de lampies zeggen,.....
Eigenlijk zou je het kampioenschap dit jaar maar moeten overslaan.
Het is allemaal helemaal niets,.....
8 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Alle ellende is ook begonnen in maart 2017, met het in de basis zetten van een aantal spelers. Het liep nig een tijdje omdat de ploeg zeer veel zelfvertrouwen had en veel scoorde
Ajax heeft daarna gewoon veel snelheid verloren in het spel, de ellende is eigenlijk begonnen nadat viergever en sinkgrave niet meer samenspeelde, waarna youness uit vorm raakte, ziyech opnieuw weer in zijn oude fouten viel. Het is een opstapeling van factoren. Als ajax gedreven is en iedereen gaat voor elkaar door het vuur, had zelfs deze selectie vanaf dag 1 bovenaan gestaan.

Maar nee je haalt dijks, laat de ligt te snel in de basis staan, je maakt veltman aanvoerder, je neemt het gedrag van ziyech niet serieus.

Als je ajax weer goed wil maken moet je een andere aanvoerder aanwijzen, wober, viergever, sinkgrave achterin opstellen. Shone eruit frenkie daarvoor op zijn plek of afwisselen. En kluivert eruit halen als hij niet direct aanwezig is. En we moeten een betere spits hebben.
Dan heeft ajax weer haar snelheid terug.
0 -2
ElPistolero9
Ben blij dat jij geen trainer bent
6 0
SuperKanu
De wissel van Ten Hag! Man man man. Wilde de tukkers terug in de wedstrijd helpen. Het is geen raketwetenschap hoor. Ziyech eruit en Wöber erin. Hoe moeilijk kan het zijn? Ten Hag na Bosz het tweede Paard van Troje.
9 -3
PeterVKV
Ziyech zorgde voor de penalty die het alsnog redde.
0 0
DannTheDon020
Als Ten Hag niet zo dom had gewisseld was de 1-1 niet eens gevallen, hoe vind je die?
6 0
SuperKanu
Precies. Ziyech speelde een waardeloze wedstrijd, maar mag kennelijk niet gewisseld worden.
0 0
Mentir
Durf Ziyech maar eens te wisselen
3 0
DeWareRealist
Die interviewer moet doorvragen want Ten Haha lult zwaar uit z'n nek.
8 0
godenzonenssuper
Ook op dat vlak lijkt Ten hag op Frankie.
Bosz kwam wel goed over voor de camera.
8 0
Ajaxfan16
Ondanks de overwinning, voelt het gewoon als een nederlaag
16 -1
Redrum
Klopt, deze wedstrijd heeft mij doen beseffen dat ook Ten Hag knettergek is en ons niet gaat brengen wat we zoeken.
10 -1
MankeNelis
Met al die accenten is de verrassing er compleet uit
3 -1
Boer Gijs
Ik vond die wissel Kristensen voor Neres anders best een verrassing en ook dat we niet op eigen kracht kunnen winnen van een heel matig Twente vond ik een onaangename verrassing
0 -1
PJK54
Ik denk dat het grootste gemis Davy Klaassen is de spil op het middenveld die de boel verdeelde
4 0
NouridolbergNeres34
Ten hag kan beter de interviews overslaan, ratelt alleen maar onzin met zijn processen. Loopt het nog recht te lullen ook dit spel.
8 -2
FT`S
Ooohhh...Zeer gênant Dit..ik wil meer dynamiek aan de zijkant, dus je haalt Neres eruit...euh?
16 -1
Mentir
Omdat ie ziyech niet durft te wisselen. want dan krijgt ie de strop van de media
want de ''probleem'' jongen moet gewoon zijn kansen blijven krijgen
4 -2
rodnet
Jezus, ten Hag begint al net als Keizer als een kip met zijn kop heen en weer te draaien bij elke min of meer kritische vraag.
6 -1
Leviathan
Alleen Keizer was nog verstaanbaar en geen boere accent
3 -4
Ajacied33
Ik kan Ten Hag niet aanhoren. Kijk gewoon naar voetbal vanuit Arnhem
4 -1
ppierce34
Alsof ik naar een zelfcastratie heb lopen kijken in de Arena
11 -1
NouridolbergNeres34
Van pepperstreet loopt te zuigen bij ziyech bloedirritant.
7 0
iammike
Een aantal dingen zijn nu wel duidelijk.

- Veltman is geen cv. Als rechtsback prima maar komt centraal te kort.

- Veel te onvolwassen. Donny had 2x moeten scoren vlak na de 1-0 en is het klaar.

- Mentaal dat ze niet 100% kunnen geven tegen clubs uit het rechterrijtje. Als je dit volgende week bij Zwolle doet ga je er keihard af.
6 0
DannTheDon020
Gelukkig is Zwolle geen rechterrijtje
2 0
mickey2602
Het eerste verstandige dat ik hoor van Bruggink. Laat gaan,dat gedoe rondom Ziyech.
Maar Twan moest Ziyech er toch nog weer naar vragen...
5 0
Keffie L
Vreselijk vervelend mannetje is die huilebalk, zijn bij de NPO maar wat al te blij dat hij nu bij FOX zit.
4 0
iammike
Ook over de rechtsbuiten positie. Man wat een geniepig zoekertje naar problemen.
0 0
Mikey Stormram
De selectie gelooft echt niet meer in de titel hoor. Zie je aan alles; slappe instelling na voorsprong, slordige passing, geen passie, geen strijd, niemand die mekaar op scherp zet, de ‘grote namen’ (Veltman, KJH, Schöne) die het team niet op sleeptouw nemen...

Supporters worden weer genaaid en in mei zingt heel Nederland weer ‘Helemaal niks in Amsterdam’.
12 -2
BokkieBokstra
Vind je het gek? In het begin van het seizoen dacht ik het seizoen is voorbij en zie eerst maar eens als club om over de klap met Nouri heen te komen. Daarom was ik ook zo verbaasd dat het uiteindelijk steeds beter ging met Ajax, mooi voetbal en plezier. Dan krijgt de selectie zomaar plompverloren een nieuwe trainer. Je moet toch wel een hele domme bestuurder zijn om iets te repareren wat niet stuk is. Deze selectie heeft teveel voor zijn kiezen gehad dit jaar. En dan moet je ook nog spelen in de treurbak vol met chaggerijnen die recht op succes hebben. En in zo een situatie moet je presteren?
0 0
Ajacied33
Ik denk dat haast niemand in de titel gelooft,ik ook niet. Maar toch,het gaat om instelling,mentaliteit. Je laat passie zien,vechtlust,je moet strijden voor deze prachtige club. Er zitten 50000 man op de tribune die vermaakt willen worden. Dus al geloof je niet in de titel,dan laat je wel deze genoemde aspecten zien
4 0
Boer Gijs
Op basis van het vechten voor resultaat heeft de koploper 10x met 1 goal verschil gewonnen dit seizoen met een paar keer in de laatste minuut de winnende goal. Dus daar kun je ver mee komen, sterker daar begint het mee, onmisbaar om te presteren.
1 0
Keffie L
Schrijnend dat Ajax niet langer dan 45 min gewoon constant goed kan spelen..
6 -1
Boer Gijs
Niet langer dan 20 minuten
6 0
Keffie L
Vandaag idd het geval
0 0
footietsar
Kristensen is verdedigend nog te zwak. Zowel positioneel als één op één. Hij had beter meteen Wober erin kunnen brengen. Veltman moet je alleen centraal laten spelen als je geen andere opties hebt. We hebben nu wel iets te veel 'veltmannetjes' gezien.
4 0
Multi
Waar o waar is ons Ajax gebleven van nog geen jaar geleden? Wat mis ik dat spel zeg, dit doet gewoon pijn aan de ogen. Ik wil Ajax terug.
2 -1
Woodenshoe
#Schijtbakkenvoetbal...
12 -1
ElPistolero9
Je maakt het jezelf weer moeilijk vandaag op instelling. Na 10 minuutjes goed voetbal vinden ze het wel weer welletjes. Bij NAC vonden ze het welletjes na 20 minuten goed voetbal. En dat valt ook de trainer aan te rekenen.

Er staat gewoon geen ploeg op het veld die koste wat kost kampioen willen worden, het leeft totaal niet bij de selectie lijkt het. Deze ploeg ontbreekt het aan karakter, vechtlust, winnaarsmentaliteit, beleving. Als de rest vd ploeg ook maar 20% van de wil van Tagliafico overneemt wordt je fluitend kampioen.

Ieder jaar de beste spelers, ieder jaar geen prijs, hoe zou dat nou komen?
2 0
Dwergje48
Zit niet zo te vissen Toine.
4 0
Keffie L
Toine is voor Willem 2 en heeft sympathie voor PSV
1 0
Dwergje48
Prima. Moet hij weten.
0 0
Keffie L
Helaas moet hij dat aan half Nederland laten weten die gluiperd
0 0
X-RaY
Ajax mag blij zijn dat de marketingmachine altijd goed draait. Voor de rest is Ajax voetbaltechnisch gezien failliet. Er zit nul komma nul verbetering in.

Als je een trainer die werkelijk waar nog geen ene flikker gepresteerd heeft aansteld om de A1 te laten trainen dan ben je werkelijk waar als club zijnde al volkomen het spoor kwijt. Hier begint het allemaal al bij.

Pure armoede voor het eens zo grote Ajax.
Ajax moet zich kapot schamen met dat amateuristische gehalte, want dat is wat ze uitdragen niks meer niks minder.
3 0
NouridolbergNeres34
Ik ben ook niet kapot van Kristensen, oogt log ,niet technisch . Lijkt meer op een centrale verdediger.
8 -1
trooop
10 minuutjes vol gas, daarna weer in sleepmode. Waarna het van kwaad tot erger gaat. Voelen ze zich te goed voor dit niveau? Vinden ze er niks aan onder ten hag? Worden ze overladen met opdrachten? Ik zie met een beetje goede wil nog steeds genoeg perspectief, maar dit gaat voorlopig helemaal niet goed zo. Met die wissel in blessuretijd als absoluut dieptepunt onder ten hag tot nu toe. Die voelde alsof ik in m'n gezicht werd gespuugd.
3 0
MankeNelis
Serdar Gözübüyük onze dank is groot. Doen we tenminste nog een beetje mee..
5 0
FT`S
Fuck it: Bosz back!
12 -1
Rob1706
Ben ooit in 1969 supporter van Ajax geworden vanwege spelopvattting. Resultaatvoetbal hoort niet bij onze club. Deze wedstrijd was m.i. echt niet om aan te zien.
8 0
Raoul14
Ten Hag is geen Ajax trainer, Next in line!
11 -1
Dwergje48
Ik kijk nu eens een interview. Besef me opeens dat ik Ziyech z’n stem nog nooit gehoord heb. Moest ff denken is dat echt Ziyech?
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Toch blijft het los van de tactiek van ten hag, gewoon de spelers die niet onderling er voor strijden.
Dat zag je vandaag ook weer in die slappe duels, slappe passing en dat telkens de tweede bal voor de tegenstander was. Het ging allemaal zo tergend langzaam, dat maakt het ook geen moer uit wie er tegen ajax speelt.
Als er geen verandering in de mentaliteit komt deze week gaan we er 4-1 af tegen zwolle, die jongens gaan er namelijk altijd voor, en hebben gewoon goede spelers.

Ik denk zelf dat de titelstrijd word verloren volgende week, spelers worden structureel slechter met de week. Ik weet niet of dat door ten hag komt, maar ik mis die alertheid van spelers.
6 -3
Boer Gijs
Ze spelen alsof het er niet meer echt om gaat. Kan ook zo lijken door tactiek/opdracht om ingehouden te spelen en niet in het mes te lopen.
2 0
Mentir
Grootste probleem in mijn ogen is het middenveld. en met name Ziyech. Toen ie naar rechtsbuiten moest uitwijken kwam het combinatie spel van Shone en de Jong beter uit de verf dan hakim hele wedstrijd heeft laten zien.

De wissel die had moeten gebeuren was gewoon Ziyech er uit voor Wober, centraal achterin gewoon weer op zijn sterkste met echte verdedigers. Neres die als een gek mee terug verdedigd op de rechter flak , waar je hakim gewoon terug schokt en pas inbeeld komt als de vrije trap van Twente word genomen. Bij ajax moet je lopen voor me medenspeler en bij uitstappen de positie overnemen. Dat zie je gewoon niet gebeuren
4 0
trooop
Met ziyech krijg je 3 smaken: een mooie pass (soms), een tikkie breed (vaak) of oerdom balverlies (vaakst). Hij is helemaal niet geschikt als spelmaker. Heeft niet de techniek en het bewustzijn van een as-speler. Doet 2 goeie dingen per wedstrijd en baadt dan weer in zelfgenoegzaamheid. Sjokt, onttrekt met die puberale pesthouding energie uit de rest van de spelers, verneukt het positiespel. Hangend op rechts zou in dit team z'n enige positie moeten zijn. En dan nog kun je betwisten of hij in de basis hoort.
3 0
Mentir
Vraag me af waarom ie zoveel krediet krijgt, en hopelijk fluiten ze volgende week weer want toen ging het wel ineens beter spelen. Vorige wedstrijd dacht ik. Er is nog hoop voor die jongen maar nu weer denk ik. vertrek zo spoedig mogelijk
0 -1
Lane 8
Nooit meer zeuren over het spel van psv.. Wij zijn even slecht.
8 -3
ElFlaco14
Ergste vind ik dat je dit zogenaamd controvoetbal ook in de jeugd terugziet. Een spelers a la ziyech worden veel afgeleerd in de jeugd. Bal terugleggen, geen risico zie je vaak. Zonde
5 0
Kikke
Jonk terug en Bosz... dan is de naam Cruijff Arena terecht... anders verdient Ajax die naam niet eens... wat een afbraak voetbal zeg....
3 0
godenzonenssuper
Exact.
0 0
amthree
Waarom krijgen wij meestal die 12:30 wedstrijden echt meer dan de lampen en 010.?
1 -1
mehmetseuntjens
Wordt gedaan door iemand die op de computer een knop indrukt en dan krijg je een random speelschema. Dus nee, is geen mysterieuze complottheorie om Ajax te benadelen. Next.
1 -3
Mark03
Die computer doet het dan wel ieder jaar opnieuw
3 -1
PJK54
werkelijk alles wat voetbal normaal zo leuk maakt ontbreekt bij dit Ajax op de eerste 10 minuten na was het het aankijken niet waard en hebben ze met ontzettend veel geluk gewonnen
4 0
Ajaxvooraltijd
Voorin Kluivert/Younes, Dolberg/Cassierra, Neres
Midden Frenkie, Vd Beek, Ziyech
Achterin Tagliafico, Wober, de Ligt, Kristensen

De rest die nu nog op het veld stonden mogen van mijn part een andere club gaan uitzoeken.
3 -6
Boer Gijs
Zo simpel is.
0 -2
daniajax1
Kristensen? Die wordt zo makkelijk uitgespeeld 1 vs 1 met een buitenspeler voorlopig. Heb 'm echt nog heel weinig goed zien doen, ook tegen Roda. Zegt nog niet zo heel veel, maar om 'm nu boven Veltman te verkiezen (die juist uitblonkt tegen goede tegenstanders als PSV en Feyenoord ) slaat nergens op.
5 0
hallo1
Ten Hag gaat het moeilijk krijgen.

- Rare wissels of geen wissels wanneer dat nodig was (Utrecht-uit)
- Spelniveau is ondermaats
- Krediet van spelers voor trainer komt onder druk door lange trainingen

Kristensen lijkt overigens de 2de miskoop op rechtsback in 7 maanden tijd. Hij is log, niet fel op de bal, zijn tegenstander komt hem makkelijk voorbij en in balbezit is hij erg voorzichtig met veel tikjes breed en terug. Zou toch een blamage zijn om bijna 10 miljoen euro uit te geven aan twee rechtsbacks die allebei totaal niet mee kunnen....
7 -4
AFCAsphere
Dit is pas zijn tweede wedstrijd hahaha.

Leave it up to an Ajacied om iemand na 115 minuten al af te branden en te bestempelen als miskoop.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat heb ik gvd al zovaak geroepen, kap nou een keer met die ouderwetse houthakkers achterin.
Die worden gewoon compleet weggevaagd op handelingssnelheid van middenvelders en aanvallers vandaag de dag. Voetbal heeft gewoon progressie gemaakt.
0 -1
hallo1
Ik vind de aankoop Kristensen dan ook heel raar. Die is log, beweegt moeilijk op de eerste meters, wordt gemakkelijk uitgespeeld en aan de bal voorzichtig. Waarop is die jongen aangetrokken? Je zou toch denken dat ze het na de koop van Tagliafico begrijpen bij Ajax...
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Omdat men bij ajax geen moer verstand heeft van modern verdedigen.
Ze denken nog steeds dat je met een heitinga, stam of vertongen alle priizen pakt.
Gooi er gewoon technisch sterke maar snelle verdedigers is zoals sanchez een tete.
De ligt word onze volgende deceptie, die komt echt niet mee hoor internationaal. Je speelt nu eredivisie geen europacup voetbal.
0 -2
afcas
tete een technisch sterke verdediger? wat slik jij voordat je ajax gaat kijken?
0 0
Gerrr
Veltman,kan toch niet meer,wat een drama aanvoerder
5 -2
Bjorn
Kan die nieuwe back wel verdedigen? Zit me niet helemaal lekker.
3 0
Gerrr
Het is nog geen Tagliafico......
0 0
jaripettersson
Ik ga dat fox weer opzeggen. Niet alleen mensen als Bruggink en twan hangen me de neus uit, maar het hele anti Ajax gevoel en de Feyenoordpijperij zijn wanstaltig.
10 -1
AFCAsphere
Wedden dat je het niet doet?
1 0
AJAIXIXIXI
Kristinsen voor Neres was de slechtste wissel sinds keizer Veltman op 6 neerzette en Zeefuik op rechtsachter liet spelen.
19 0
blessure
I.p.v Kristensen, had Ten Hag Wober moeten brengen.
Schone er af en Frenkie de Jong naar het middenveld.
Hoe lang gaat het nog duren, voordat Ten Hag dat door heeft?
Met laatst genoemde wissel, geef je ook minder kansen weg.
4 0
Ajacied33
Wordt volgende week nog wat. Daar in Zwolle ga je niet winnen als je zo voor de dag komt..
4 0
Multi
Na een wervelende 10 minuten kregen, we weer helaas het voetbal te zien wat we de laatste tijd weer voorgeschoteld krijgen. Traag en statisch voetbal, waarin geen tot weinig winnaarsmentaliteit te vinden is. Tien minuten speelde ze als een team, jaagde ze als een team en was er passie te zien. Daarna was het slechts kommer en kwel.

Waarin ten Hag ook meedeelde in de malaise. Wat een waardeloze wissel was dat zag. Veltman centraal achterin is vragen om problemen en daarnaast was Neres nou net de gevaarlijkste aanvaller nog van de 3. Het krediet wat bijvoorbeeld een Huntelaar heeft verbaasd me ook. Waarom krijgt een Cassiera niet eens een keer de kans, het is nu niet dat Huntelaar de pannen van het dak speelt.

Het meest pijnlijk om te zien is nog wel dat we van het voetbal wat ons de finale van de eufa legeau bezorgde, terug zijn gezakt naar het huidige niveau in slechts zo'n korte tijd.
En nee dat ligt niet alleen aan de trainer, want ook de spelers laten weinig vechtlust zien helaas.
8 0
Ajax_33
Ik ben tot nu toe totaal niet tevreden met Ten Hag, het spel is er eerder op achteruit gegaan tov van Keizer
8 0
SuaSulejAjax
Gefeliciteerd met de overwinning mede-ajacieden :)
5 -1
nap3000
wat een drama pot weer.
Voor mensen met slaapstoornissen en
kinderen met ADHD was dit een ideale wedstrijd om in slaap te vallen of rustig te
worden.

heerlijke wissels weer man. Bij 1-0 Kristenssen voor Neres.
Bij 2-1 Wöber voor vd Beek.
lekker offensief.
laffe coach
9 0
Boer Gijs
Ten Hag is af op deze manier. Hij moet de tijd krijgen, maar het begint op Psv te lijken en daar ben ik niet blij mee. Verdedigende wissel. Op controle gericht. Erik, dat willen we niet zien in Arena. Wissel dan Veltman als je een aanvallende back wilt ipv dit soort rare gewissel. Schandalig om Ziyech van het middenveld te halen. Schandalig om de wedstrijd niet te beslissen en Twente zoveel kans te geven. En dan nog geholpen worden door een penalty.

Wanbeleid wordt nu voltooid. Het enige voordeel van het nadeel dat psv de titel krijgt is dat Sar zijn conclusies trekt. Hij heeft geblunderd door Bosz te laten gaan. Overmars heeft dat ook laten gebeuren en wilde nu ten Hag, dat is ook niet des Ajax. Haal Bosz maar snel terug deze zomer, dit lijkt nergens op. Voor de 3e keer dit seizoen kun je Twente niet terecht wijzen (met hulp van de scheids alleen op papier), dat ligt dus niet alleen aan trainers, maar aan wanbeleid.
8 0
koppendicht
van der sar presteert juist het best van de hele organisatie. Kijk hoeveel contracten hij afsluit en hoeveel geld hij binnenschraapt.
0 -2
Kikke
Vd Sar, heeft het te hoog in zijn bol. Jonk laten gaan met Cruijff, zie nog zijn verbeten gezicht toen hij krantjes aan het weghalen was. Durven ze ook nog te beweren dat ze lijn Cruijff nog steeds volgen. Nadat Cruijff was overleden, kregen we hoop doordat ze Bosz hadden aangsteld. Was ook een fantastisch jaar, laten die oetlullen hem gaan voor 5 miljoen. Wat een zakken zeg, wat hadden we er zin in, vorig jaar in dit seizoen. En wat een wanbeleid is er voor terug gekomen. Iedereen eruit, laten Jonk en Bosz voor een aantal jaren het beleid uit zetten... dan kunnen we pas zien wat Cruijff voor ogen had... zucht...
0 0
ajax4ever01
Amen
0 0
Boer Gijs
Je zegt het zelf al waar de kwaliteiten van Sar liggen, laat hem dan ook een functie bekleden die daarbij past. Je deed europees gewoon echt mee vorig jaar, en hij heeft dat gewoon laten lopen met Bosz en Sanchez. En nu is het billen knijpen thuis tegen Twente (vorige 0-4 tegen AZ) en hulp van scheids nodig hebben. Inmiddels het 4e jaar op rij zonder titel en volgend seizoen zal ook niet meevallen met vertrekkende spelers uit de as.
0 0
blava
Ten Hag zal wel genoten hebben van de looplijnen.

Geen beleving, geen inzet. Ajax speelde met 9 man. Schone en Huntelaar hebben geen enkele inbreng meer. Ook weer veel glijpartijen van Ajacieden. Onbegrijpelijk met Adidas als sponsor.
0 0
Toon meer reacties