[Update V] VI: Kristensen doorstaat medische keuring

giobelloni, 22-01-2018 om 22:10, 124917 views, Telesport |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Rasmus Nissen Kristensen, rechtsback van FC Midtjylland, wordt Ajax' volgende aankoop, zo meldt De Telegraaf. De club hoopt de transfer van de jeugdinternational van Denemarken snel formeel af te ronden.

Hoofdscout Henk Veldmate had de verdediger in zijn tijd bij FC Groningen al op de radar en ziet in hem bij Ajax de ideale back-up voor Joël Veltman. Het aantrekken van Nissen zou voor Ajax de vijfde inkomende transfer in korte tijd worden. De Deen speelde dit seizoen al 24 wedstrijden voor Midtjylland en wist daarin vier goals te maken. Ook bij Jong Denemarken is hij voor een rechtsback behoorlijk doeltreffend te noemen. In twaalf interlands maakte hij vijf doelpunten.

Update - 11.05 uur (20 januari 2018)
Als we het Deense EkstraBladet moeten geloven zal Rasmus Nissen Kristensen de opvolger zijn van Joël Veltman. Het medium verwacht namelijk dat de huidige rechtsback van Ajax na dit seizoen zal vertrekken. Naar verluidt zou Ajax zo'n 5,5 miljoen euro over hebben voor de rechtsback, die deze winter al naar Amsterdam moet komen. Ajax wil hem namelijk eerst een halfjaar laten wennen, zodat hij vanaf de zomer klaar is voor 'het grote werk'

Update II - 14.30 uur (20 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen vliegt morgen (zondag, red.) naar Amsterdam, zo meldt Algemeen Dagblad-journalist Daniël Dwarswaard via Twitter. Ajax betaalt naar verluidt 5,3 miljoen euro voor de Deense jeugdinternational, die voorlopig als stand-in van Joël Veltman zal moeten fungeren.

Update III - 10.57 uur (21 januari 2018)
Rasmus Nissen Kristensen bracht zaterdagmiddag al een verrassingsbezoek aan de training van Ajax. Aanvankelijk zou hij pas zondag naar Amsterdam afreizen, maar dat werd met een dag vervroegd. Naar verwachting zal de definitieve transfer naar Ajax op korte termijn afgerond worden.

Update IV - 07.00 uur (22 januari 2018)
De Deense rechtsback Rasmus Nissen Kristensen zal naar verluidt een contract voor vierenhalf jaar gaan tekenen bij Ajax. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend. De krant verwacht dat Ajax maandag of uiterlijk dinsdag de komst van de speler zal gaan bevestigen. Zondag was hij nog toeschouwer bij de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord (2-0).

Update V - 20.50 uur (22 januari 2018)
Het gaat niet meer lang duren voordat Rasmus Nissen Kristensen gepresenteerd gaat worden bij Ajax. De rechtsback uit Denemarken doorstond maandag met succes de medische tests bij de Amsterdamse club. Momenteel verblijft het talent nog even in Denemarken, maar de verwachting is dat hij snel aansluit bij de groep van Erik ten Hag.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ETM
Ik ben ook weer wat opgeleefd na een periode waarin ik het effe helemaal nie meer zag zitten met Ajax. Down van alle ontwikkelingen en weinig vertrouwen in de leiding..
Dit komt dan vooral neer op dat ik weer echt benieuwd ben naar de volgende wedstrijd.
Maar op dit op dit forum heerst een haast euforisch optimisme. Daar ben ik nog lang niet.
0 0
Champy
Een zelfverzekerde jongeman zo op het eerst. Ik ben benieuwd!
0 0
Mikey Stormram
Op het eerste oog lijkt hij een stuk fysieker en atletischer dan zijn Deense voorgangers (Andersen, Boilesen, Bay etc.)
2 0
RaynoFischer
Een beest idd :)
0 0
Ajaxtrouw
Nu ff klaar zou ik zeggen, eerst weer spelers lozen Dijks, Zeefuik.... we moeten wel financieel gezond blijven
1 -1
LS16
Ik hoop dat Ajax dan ook direct Zeefuik en Oreguela voor het komende half jaar verhuren aan eredivisie clubs. Ik ben heel benieuwd of ze zich staande kunnen houden. Vooral bij de laatstgenoemde.
1 0
Ozymandias
Ik denk dat er geen enkele club in de Eredivisie is die Orejuela zou willen huren. Hij heeft bij Jong Ajax namelijk een zeer slechte indruk gemaakt. Zeefuik heeft in de Eredivisie zich ook alleen nog negatief laten zien maar heeft (als rechtsback) in Jong Ajax wel veel hele goede wedstrijden gespeeld.
0 0
Champy
Voor het psychologische kan je Zeefuik beter verhuren. Zo'n Orejuela heeft nu vooral rust in het hoofd nodig en moet gewoon veel spelen bij Jong.

Zeefuik speelt inmiddels al anderhalf jaar in Jong, en die kan je wel gemakkelijker verhuren, desnoods aan een Belgische club.
0 0
LS16
Het is begrijpelijk dat Overmars niet aan kunstgras clubs verhuurt maar ook wel jammer. Die backs van Sparta zijn bijvoorbeeld niet om aan te gluren. Daar had een van deze twee niet misstaan.
0 0
Ozymandias
Floranus is juist één van de enige Eredivisie waardige spelers die Sparta heeft. Hij is in ieder geval een stuk beter dan het niveau wat Orejuela tot nu toe heeft gehaald.
0 0
LS16
Ja daar heb je een punt, maar Floranus is een linksback.
0 0
Milan95
Gewoon Rasmus NK zoals ie vaak genoemd wordt. Lekker makkelijk
0 0
RaynoFischer
Welkom Nissen of Kristensen!, whatever welkom Rasmus!! :)
0 0
TikkieTerugJaap
Het is dus toch Kristensen, staat ook op z'n shirt.
Iedereen maar hele tijd roepen dat het Rasmus Nissen is op Twitter.
2 -1
RaynoFischer
Stond in Denenmarken ook gewoon Nissen op zijn shirt, misschien dat hij hier voor Kristensen kiest?
1 0
Ricbun
Hij koos in Denemarken voor de achternaam van zijn moeder (Nissen) maar kiest ervoor om bij Ajax met achternaam van zijn vader te spelen: Kristensen. Bron: AjaxTV
1 0
RaynoFischer
Zag het idd, Thanks ;)
1 0
didierajax020
Welkom Rasmus Kristensen!
0 0
Ajax68
WELKOM Rasmus, en ik hoop dat jij Veldman snel eruit kan spelen, SUCCES dus .
2 -6
didierajax020
Het is nog altijd VelTman.
3 0
Ozymandias
Wat raar, komt het vaker voor dat iemand een hoofletter in het midden van hun naam heeft? ;-)
0 0
Panama
Ja, want die is zo slecht....
4 0
godenzonenssuper
Iets met een zwaluw.
0 0
Labrador
Echt he. Speelde tegen 010 gewoon prima.
5 0
ajax1forever
Voor zijn doen... Zijn wij nu al tevreden mee... Moet zeggen de assist op klaas was ok, maar hoe vaak geeft hij dit soort ballen? 2 keer per jaar?
Ik hoop ook dat deze Viking snel in de basis staat. Sorry Joel, ik denk dat het vinden van een andere aanvoerder een lastiger vraagstuk wordt dan de beslissing om jou op de bank te zetten.
0 -1
ETM
geheel offtopic: Ik heb lang op het AN gepost en wel bijna dagelijks. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig of hier veel ex of actieve ANers zitten. Na verloop van tijd is het leuke van zo'n forum dat users echt een beetje personages worden. Van AN herken ik voorlopig Champy en geDaante.. en bij anderen heb ik slechts een vaag vermoeden..
0 0
Ajaxvooraltijd
Marc Overlord!
0 -1
jollie18
Ow dacht dat hij bij JA gaat voetballen maar hij gaat meteen naar Ajax 1
4 0
Ajax#1900
Uiteindelijk gaat hij wel voetballen bij JA en op de bank zitten bij 1 natuurlijk.
0 -1
Oliveira
Achter Veltman hebben we nu eigen geen echte goede vervanger als hij eerder van het veld moet of geblesseerd is, dus ik snap wel dat ze nu hem halen om die rol in te vullen.
0 0
RaynoFischer
En als je Zeefuik vandaag weer ziet kutten en Orejuela ziet stuntelen, kan deze jongen vrijwel niet minder zijn.

Welkom Rasmus!! :)
6 0
jollie18
Idd Zeefuik zou nog wel verhuurd gaan worden denk ik. Orejuela moet je gewoon de kans geven ook al is het vanavond niet veel. Idd een goede stand-in voor Veltman.
2 -1
Oliveira
Welkom! Ik hoop dat hij een goede opvolger zal zijn voor Veltman en een goede concurrent zal zijn voor Orejuela.
1 0
insectenverdelg
Orejuela nog niet afgeschrevrn. Maar hoop dat deze jongen verder is. Want 5.5 miljorn is best veel geld voor een back. Ben wel benieuwd.
0 0
Oliveira
Orejuela heb ik ook zeker nog niet afgeschreven maar gezien de huidige situatie waar hij nu in zit denk ik dat hij 2de keuze zal worden. Maar goed we zullen zien wie van de 2 bovenop komt als ze met elkaar de concurrentie strijd aangaan.
0 0
Lagasj
Orejuela was al in de eerste wedstrijd afgeschreven.
0 0
YochananAFCA
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen
0 0
Budapest
Vrij uitgebreide analyse van de speler:
http://breakingthelines.com/player-analysis/my-best-prospect-rasmus-nissen-kristensen/

Kortom: Back met goede fysiek, agressiviteit, en zowel aanvallende als verdedigende kwaliteiten. In de Deense competitie weliswaar.
Relatief zwak in communicatie en tactisch inzicht. Maar dat is iets wat men bij Ajax vaak leert, zeker met een coach als Ten Hag.
3 0
DappreStryder
Juist, dat hele stuk heb ik ook gelezen. Verder viel mij op dat hij, volgens dat stuk, redelijk onbesuisd is in de duels. Hij schijnt er altijd vol voor te gaan en daardoor niet alleen tegenstanders in gevaar te brengen, maar ook zichzelf. Daarnaast veel drang naar voren. Ik heb er wel veel vertrouwen in als ik dit zo lees.
1 0
Jajijdaar
Ik hoop echt dat Ziyech volgend jaar nog blijft als we wat willen betekenen Europees gezien.
4 0
Pointer1
Zou mooi zijn als we volgend jaar Europees weer leuk mee doen. Was wel een gemis dit seizoen. Best saai.
2 0
oudzuid2
probleem is dat iedere speler die het een beetje leuk doet gelijk weg is. ik vrees bij Neres voor hetzelfde scenario als Sanchez. een jaartje top spelen en foetsie. De Ligt en Ziyech ook weg waarschijnlijk, en je kan weer opnieuw beginnen
4 -1
DappreStryder
Ziyech doet het toch al jaren fantastisch in de Eredivisie en tot nu toe is er nog steeds geen concrete interesse
0 0
pinballmagic
Daar heb je gelijk in
Als ik Ajax was legde ik de lat wel heeeeel hoog als er interesse is in onze spelers
Meteen denken in 10tallen miljoenen
0 0
Isthisreal
In mijn ogen het sterkste Ajax team sinds 2001, en misschien zelfs nog beter dan 2001. En dan dus zelfs het beste team sinds 1995. Man man wat hebben we dramatisch gevoetbald in de jaren na 2001!
1 -1
mgtow
Met zo'n tactisch wonderbrein als Ten Hag die ook nog eens meer traint en het talent van onze jongens moet je elk seizoen minimaal leuk mee kunnen doen in Europa. Moet je alleen wel zorgen dat de belangrijkste spelers net even dat ene seizoen langer bij de club blijven. Dan zijn ze beter en hebben ze meer ervaring en het neemt de druk weg bij de (nog) en geeft Ajax meer tijd om ruim op tijd binnen eigen gelederen of op de transfermarkt een goeie opvolger te vinden. Ik meen het, als we zo doorgaan bulken we helemaal van 't geld en kunnen we serieus het Bayern München van Nederland worden. PSV kan nu nog aanhaken en pakt nu meer punten (zonder beter te spelen overigens)maar kan al snel niet meer aanhaken en Feyenoord is zelfs al compleet achterhaald. Alles valt en staat bij stabiliteit binnen de staf. Geen drama's, neuzen dezelfde kant op.
2 0
ym22
Rond 2003 hadden we ook nog een aardige selectie hoor. Jonge jongens zoals Sneijder,Van Der Vaart,Heitinga,Zlatan,Maxwell,Trabelsi etc. In de allerlaatste seconde uitgeschakeld in de kwart finale CL.
10 0
Isthisreal
Sorry, ik bedoel ook 2003:)
0 0
nightgoat
Er zit een goede kop op deze jongen en hij snapt het spelletje dus zelden loopt hij achter de feiten aan.
~
0 0
Piejotter
Ziet er uit als een echte viking. Positief bedoeld uiteraard.
3 0
DappreStryder
Dat zal dan wel de training voor de klassieker geweest zijn, mooi man. Dat zal sowieso een goede indruk op hem hebben gemaakt.
6 0
chloorbestendig
Straks gewoon een hesje aantrekken en meedoen met de warming-up, beetje de boel stangen.
1 0
AlexIbarra
Doet me op de foto denken aan Ole Tobiasen.
Hopelijk gaat deze jongen wel een mooie en blessurevrije toekomst bij ons tegemoet.
1 -1
RobbertB
Zelfde plan als Neres. Half jaar wennen en dan aan het begin van volgend jaar vlammen.
3 0
Superjan
Gast heet dus Nissen, niet Kristensen.

https://da.wikipedia.org/wiki/Rasmus_Nissen
0 0
Michelinho
Op YouTube staan filmpjes met 'Rasmus NK'. Rasmus Nederlands Kampioen, ik zeg: doen!
1 0
meerzicht
Komt ook beter uit; met nissen kunnen we veltman missen
0 0
OKP-AFCA
In FM is het ook Rasmus Nissen..

Speelt volgens mij ook met Nissen op de rug.
1 0
lf87
Nissen Kristensen, komt wel vaker voor dat de naam van vader en moeder wordt gegeven.
1 0
RaynoFischer
Klopt, Kasper heet volledig ook Kasper Dolberg Rasmussen.
Meestal kiezen ze dan de minst voorkomende als eerste
2 0
Superjan
Ja, dat snap ik maar de naam in het artikel is Kristensen en zo begint iedereen hem hier inmiddels te noemen. Dat wilde ik even rechtzetten. De korte versie is dus Nissen. Ik was idd niet helemaal duidelijk.

Edit: maar Rasmus vind ik ook prima. Beuker van een naam. Net als Ragnar en Gunnar.
2 -1
Gonzo
Rasmus wordt dan de 5e verdediger die we dit seizoen aantrekken. Magellan misschien zelfs de zesde. Benieuwd wie er nog weggaan deze winter en dan in de zomer.
1 0
Ellende
Denk in Viergever, Veltman, Dijks, Zefuik (verhuur)
0 0
michaellaudrup
Gewoon brengen als het kan, om het niveau van Veltman aan te tikken hoef je echt geen half jaar in jong te spelen.
0 -4
AFC34
Het is zeefuik en orejuela nog niet gelukt anders..
9 -1
Ellende
Orejuela heeft nog niet veel mogen laten zien. Hoeveel basisplaatsen in 1 heeft hij gehad.
0 0
arigold
Precies, let maar op vanmiddag...Veltman is in toppers altijd één van de betere
2 0
BillSplate
Vraag me af waarom hij in zomer niet kon komen ipv Orejuela. Kennelijk vonden we Orejuela dan beter of geschikter. Een club laat een sterkhouder niet zomaar gaan in de winter. Dus ze zijn nu echt overtuigd door ons bod. Mogelijk niet destijds in de zomer?
1 0
AlexIbarra
Mooie profielnaam Bill.. ;)

Ik denk dat we afgelopen zomer per se een back wilde die itt Nick, Mitchell en Joel acties naar voren kon brengen. Orejuela ( Zeefuik) heeft wel het loopvermogen om de hele flank te bestrijken maar voegt voetballend toch weinig toe. Verdedigend geen topper, waardoor ik goed begrijp dat beide trainers Joel opstellen.

Nu is het profiel volgens mij ge-update naar een degelijke allround rechtsback die er snel kan staan, en komen we bij Nissen uit.
1 0
Michelinho
Nou, ik lees vooral dat deze back m.n. aanvallend sterk is en verdedigend minder.
0 0
Jessey1981
zo langzamerhand beginnen we toch echt wel een mooie selectie te krijgen. tis natuurkijk afwachten wat bande en kristensen zijn maar Ajax 1, JA en o-19 barsten van de talenten. Hopelijk pakken we door en worden we de Bayern Munchen van Nederland. Verwacht morgen gewoon weer een ruime overwinning van een nulletje of 4.
3 0
EVH
Bergkamp is pleite en eindelijk kan de voet van de rem.

Heerlijk.

Doorpakken nu.
8 -3
Cleo9
Als ie maar niet op aanraden van vd Vaart komt.... we weten hoe dat de vorige keer is afgelopen
4 -1
Michelinho
Was ook het eerste waar ik aan dacht :)
0 -1
didierajax020
https://www.youtube.com/watch?v=oRrJ-Ze77H0

Een behoorlijke en creatieve opkomende back. Spreekt me via deze beelden erg aan.
3 -1
ram
Het filmpje van Orejuela was ook bizar. Even afwachten dus maar dit ziet er leuk uit!
0 0
Edski
Okee, het is maar een youtube-filmpje, maar ik word hier toch wel voorzichtig blij van. Als we Veltman een leuke transfer gunnen, kunnen Orejuela en deze jongen prima als opstomende back spelen.
0 0
Ajax_33
Qua postuur en uiterlijk doet hij mij een beetje denken aan Fischer haha
1 -2
AFCAsphere
Ik keek naar zijn foto en ik dacht direct aan Viktor Fischer. Zal ook net zoals hem goed bij de vrouwelijke fans bevallen haha.
0 0
lf87
Ik kan als vrouwelijke fan zeggen dat hij zeker bevalt haha, net als dat Fischer dat ook deed
0 0
AFCAsphere
Haha, ik kan het ook als man zijnde enigszins begrijpen. Denk dat er ook een behoorlijk aantal vrouwen fan van Ajax worden vanwege de spelers die we hebben (gehad). Dani, Fischer, Daniel de Ridder, Schöne, Dolberg en nu ook weer Tagliafico.

Leuk trouwens om te zien dat er ook een vrouwelijke stem op AS te zien is. Ik heb het idee dat er bijna alleen maar mannen op deze site komen.
1 0
Dolle
En Wöber!

Nog een vrouwelijke meelezer hier! :)
0 0
AFCAsphere
Haha, goed om te lezen! Ben erg blij dat hij erbij is gekomen. Hij levert de nodige strijd die ik bij sommige spelers mis.
0 0
lf87
Haha ja ik hou wel van blond dus Dolberg valt ook zeer in de smaak.
Volgens mij zijn er idd niet heel vrouwen hier, maar bij deze, Lotte, 19 jaar en groot fan van Ajax, niet alleen door de knappe spelers haha
1 0
AFCAsphere
Haha, goed om te horen. Een èchte supporter dus.

Aangenaam, Yannick hier. Ben je trouwens ook actief op Instagram?
0 -1
lf87
Ik ben zeker actief op instagram, lottuhb, omdat je meer ajacieden wil volgen ;)
0 0
ST
Zojuist een verzoek ingediend :)
0 0
apeldoorner
is het waard om te volgen hoor :)
0 0
apeldoorner
yannick wil scoren :)
3 0
AFCAsphere
Haha, ik weet niet eens hoe ze eruit ziet. Wil gewoon graag wat meer Ajacieden op IG volgen :-)
0 0
apeldoorner
haha....ik dol maar wat...zet je eigen insta hier neer...maybe volgen er enkele :)
0 0
wolterx
Ach, wij zijn de meest scorende ploeg. He got this.
1 0
AFCAsphere
Mooie opmerking haha
0 0
lf87
Haha vond ik ook ja
0 0
Jordialbers16
Ben ik de enige die dit heel lullig voor Orejuela vind? Op zo'n jongen leeftijd de overstap naar een ander continent maken, dan afgedankt worden binnen een half jaar..
7 -4
Ajaxvooraltijd
Jij bent er dus zo 1 die alles voor waarheid aan neemt en Freek gelooft op zijn blauwe ogen? Geen wonder dat dit soort mensen in dienst worden genomen door vroeger gerespecteerde bladen en kranten. Dat soort mensen krijgen pas schofterig betaald als je de kwaliteit van hun geleverde werk na gaat. Maar ja als er dan mensen zoals jij zijn die hen in stand houden is dat wel te begrijpen. Het spijt me als ik nu onaardig over kom maar begin me nogal te irriteren aan het Privé gehalte van de huidige media en de kritiekloosheid van de meeste lezers.
0 -1
zuidzuid
Jaartje in Jong laten spelen.

Kijk maar op links waar alles geblesseerd was ineens. Altijd goed wat als back up te hebben.
0 0
X-RaY
Het is geen zomeravond voetbal hoor. Ze worden er schofterig voor betaald.
0 0
Oliveira
Ik denk dat het nog wel mee gaat vallen. Veltman gaat waarschijnlijk weg en achter Orejuela is Zeefuik die niet een al te beste indruk heeft gemaakt. Ik denk zelf dat er volgend jaar een strijd zal zijn voor de rechtsback positie met Orejuela en Kristensen als de voornaamste kandidaten.
8 0
Gerrr
Ik zie Veltman binnenkort nog wel vertrekken.....
0 0
Dwergje48
Business is business.
2 -1
Jordialbers16
Hoop dat ie een goeie club krijgt. Verhuren aan een eredivisie ploegje ofzo.
0 -3
NotForSale
Best veel geld voor iemand die alles nog moet bewijzen, maar goed in Henk Veldmate heb ik wel vertrouwen
0 -1
Ozymandias
Ik vertrouw Veldmate ook maar ik vertrouw Olsen nog veel meer en aangezien dit een Deense speler is neem ik aan dat Olsen degene is die hem bij Ajax heeft aangeraden. Natuurlijk zijn Boilesen, Fischer en Andersen niet geslaagd maar het was duidelijk dat ze alle drie zeker wel het potentieel hadden om te slagen. Bij Boilesen en Fischer zijn het voornamelijk (zware) blessures geweest die roet in het eten hebben gegooid.
8 0
michaellaudrup
Fischer had het gewoon niet, maar Boilesen en Andersen daar had meer in gezeten ware het niet dat je met een betere begeleiding er wellicht meer uit kunnen halen.
0 -1
Ajax#1900
Veldmate schijnt hem al hebben gescout toen hij nog voor FC Groningen werkte.
2 0
gras
Niet eerder dan Olsen hem al op zijn radar had staan.
1 -1
Ajax#1900
Dat is puur de situatie op de markt. Nog niet zo lang geleden zouden we 2.5 betalen, naar kregen we ook nooit 40 mln voor Sanchez.
1 0
Champy
Nog geen 5 jaar geleden was het schande om 1m te betalen voor Cerny. Nu betalen we het 3-voudige voor vergelijkbare talenten.
0 0
Mikey Stormram
Dit is duidelijk een ander type Deen dan Andersen of Boilesen. Ziet er een stuk fysieker en atletischer uit dan die twee. Ben benieuwd
5 -1
kaashaas
Het zou zo maar kunnen dat er een club voor veltman zich gemeld heeft...
0 -2
Oliveira
Veltman heeft dit seizoen geen reden om te vertrekken. Hij staat altijd basis en is aanvoerder.
0 0
Piejotter
Veltman laten ze niet gaan in de winterstop zal tot zomer moeten wachten.
1 0
lf87
Zal zelf ook niet weggaan nu, zijn vrouw kan elk moment bevallen dan vertrek je niet even naar het buitenland
0 0
Champy
Ik heb zo'n gevoel dat Magallan de nieuwe Coetzee wordt. Elke zomer gaat z'n naam weer herhaald worden op de fora.
0 0
Woodenshoe
Wie is Coetzee?
0 0
Ajax#1900
Speelde bij Capetown en werd daardoor een paar keer aan ons gelinkt maar is verder niks bijzonders.
1 0
gi0vanni
Wel grappig ja. Heb ook de naam Eto'o ook heel vaak gezien. En wat te denken van van der Vaart om er wat te noemen.
0 0
Champy
Elke voetbalvolger kent die twee spelers maar een speler van Cape Town leken sommigen echt heel goed te kennen....
0 0
Champy
Een spook uit het verleden. Tientallen fans hier wisten van alles over hem te vertellen op basis van wat COPA wedstrijden bij de o19.
0 0
Suarez16_
Volgend jaar is dit hopelijk dus onze selectie van optie 1 t/m 3 in volgorde:

DM: Onana, Van Leer en Kotarski.
RB: Kristensen, Orejuela en Sidoel.
RCV: De Ligt, schuurs en Botman.
LCV: Wöber, aankoop (Magallan?) en Bergsma.
LB: Tagliafico, Sinkgraven en Bakker.
CVM: F. De Jong, Schone en Eiting.
RCM: Van de Beek, S. De Jong en Lang.
LCM: Ziyech, aankoop (labyad/thomas?) en Jensen.
RV: Neres, Cerny en Kühn. (Bandé kan hier ook).
LV: Kluivert, Bandé en Johnsen.
SP: Dolberg, Huntelaar en Cassierra/Sierhuis.

Hierachter eventueel ook nog El Maach, Pasquali, Ylatupa, Ekkelenkamp, Nunnely en Danilo.

Huntelaar is de enigste met een aflopend contract en die zie ik graag verlengd worden.

Weg: Lamprou, Alblas, Veltman, Zeefuik, Viergever, Dijks en Younes.

Uitlenen: Cassierra of Sierhuis en Mazraoui. Eventueel Eiting, Cerny en Zeefuik.

Nieuw: back-up Wöber en Ziyech en dat zouden dan Magallan en labyad/thomas kunnen worden.

Nu hoop ik dat Ziyech, De Ligt, etc. allemaal blijven, maar dat lijkt mij niet onrealistisch aangezien ze allemaal nog tot 2021 vastliggen.
2 0
Keffie L
Liever Jensen dan Ekkelenkamp, dat is een mindere variant van Klaassen.
1 0
Suarez16_
Klopt. Jensen heb ik ook als 3de achter Ziyech staan.
0 0
Piejotter
Leuk om deze lijst te bewaren en in januari 2019 de verschillen te zien.
3 0
Suarez16_
Zeker. Al lijkt mij dit niet onrealistisch op Onana en Ziyech na. De namen die ik bij vertrek zette lijken ook daadwerkelijk te vertrekken en de eventuele aankopen (zijn er maar 2) worden hevig aan ons gelinkt.
0 0
R.F.
Marc zet pijlen op Jupiler league.
Jong ajax wordt echt gruwelijk.
3 0
Jayajax
Goed om te zien dat er nu eindelijk geanticipeerd wordt op transfers in plaats van gereageerd. Dit is de enige manier om ons financiële voordeel uit te buiten en om te zetten in een sportieve voorsprong.

Vroeger was het opleiden van eigen spelers een totaal nieuwe ontwikkeling, waardoor wij als Ajax mee konden dingen met de Europese grootmachten. Totdat zij dit trucje afkeken en door de grote verschillen op financieel gebied, met name door de ongelofelijke bedragen die omgaan in de wereld van TV-rechten, niet meer bij te benen werden.

Begrijp me niet verkeerd, we moeten blijven opleiden, want het blijft toch het mooist als eigen jeugdspelers doorbreken. Neemt niet weg dat als er niet direct een jeugdspeler klaar kan staan met de gewenste kwaliteiten, deze met gerichte aankopen zullen moeten worden aangevuld.
4 -1
RedFeather
Marc is on fire.
Jarenlang gezeik.
Bergkamp is weg.
En alle zwakke jeugspelers worden direct vervangen.
Hulde!!
5 0
Puurvoetbal
Kopen, kopen, kopen.
6 -6
Oliveira
Volgens mij heb jij niet door dat geld de meest voornaamste middel is om aan spelers te komen. Hoe denk jij dat (bijna) alle spelers bij Ajax zijn gekomen? Het zou een heel ander concept van kopen worden als Ajax bijvoorbeeld 25-30 miljoen zou uitgeven voor een ervaren speler die ook een enorme salaris zou hebben. Dit huidige beleid is kijken wat je zelf hebt en daarop anticiperen. Dat er nu geen goede backs rondlopen bij Ajax geeft de consequentie dat Ajax genoodzaakt is door spelers van andere clubs te halen. Of begrijp jij deze logica niet?
0 0
Turbo
Hey, daar is onze undercover kakkerlak weer.. Al zenuwachtig voor morgen? Durf je wel te kijken?
2 0
X-RaY
Puur genieten dus ;) gewoon omdat het kan bij Royal Bank Overmars.
0 0
ram
Ja. Mooi hé! :)
5 0
Mentir
Wie moet er dan spelen, zeefuik is gewoon niet goed genoeg
Orejuela laat ook nog niet echt wat goeds zien
2 -1
AjaxDordt
Sinds de veranderingen in het TH zit er geen rem meer op Overmars haha!
2 0
X-RaY
Zijn remmen heeft ie meegeven aan handrem hennie, die kon nog wel een extra setje gebruiken.
0 -1
Raikkonen94
Marc Netto is niet meer ;-)
4 0
SjaakieSwart
Ik verwacht dat komende zomer Ziyech, Viergever, Veltman en Younes vertrekken. Met deze aankopen heb je de selectie voor het volgende seizoen dus al bijna rond:

Keepers: Onana, van Leer, Lamprou
Rechtsback: Kristensen, Orejuela
CV's: De Ligt, Schuurs, Wober
Linksbacks: Tagliafico, Bakker, (Sinkgraven)
Middenvelders: vd Beek, de Jong, Schone, S. de Jong, (Sinkgraven)
Buitenspelers: Kluivert, Neres, Bande, Cerny
Spitsen: Dolberg, Huntelaar, (Cassierra)

Ik zou er dan alleen nog een creatieve aanvallende middenvelder bij willen om Ziyech op te volgen. En misschien nog een buitenspeler erbij en Cerny laten gaan.
1 0
Ferd
Lamprou heeft ook een aflopend contract en is weg. Die kwam alleen vanwege veel blessures.
0 0
piemonte
Magallan en Labyad erbij..
1 0
koppendicht
Daar waar Brands volkomen faalt in het versterken van de selectie (elftal van PSV is volkomen uit balans + geen LB), stoomt Overmars door.
4 -3
Ajaxvooraltijd
Zitten veel lampen en kakkerlakken hier vandaag vanwege de afgunst.
1 0
Minsc
Calimero fan?
1 -2
Rsv
Staan ze toch 5 punten voor helaas
1 -1
Ajaxvooraltijd
Met alle schijtmazzel van de wereld ja. Dat is niet structureel.
0 0
X-RaY
Dat zat erin, Zeefuik en Orejuela zouden het toch niet redden dus Logisch dat Overmars in de tweede versnelling doorschakelt.

Was Orejuela ook niet gescout door Veldmate?
3 -2
Superjan
Scouting heeft een negatief advies uitgebracht over Orejuela.
0 0
Hugoboss92
Orejuela geef ik nog een kans, vanwege zijn degelijke 2e helft tegen AZ. Zeefuik komt duidelijk tekort
1 -2
X-RaY
Geef hem weinig kans. Tegen AZ had hij een aardige invalbeurt ja maar daarentegen was hij de bal meerdere malen letterlijk kwijt.
0 0
RedFeather
Zeefuik is te zwak.
Orejuela heeft wel potentie.
1 -2
Champy
Die 1m76 volgens google en wiki is trouwens wel een beetje gedateerd.
Die jongen is een stukkie groter op beeld (1m86 volgens de clubsite).

Lijkt een jongen met inhoud en houdt van aanvallen. We zullen zijn defensieve en voetballende kwaliteiten nog moeten bekijken.
Met hem erbij heeft Ajax voor ruim 100m aan spelers gekocht (1, Jong en onder 19).

Marc mag van z'n bijnaam af lijkt me.
8 0
Ajaxvooraltijd
100 miljoen in wat voor tijdsbestek? Neem aan niet alleen in deze tp?
0 0
Champy
Alle spelers die nu onder contract staan bij Ajax plus de spelers die gekocht zijn voor volgend jaar.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik ben in ieder geval blij met deze speler en de ingeslagen weg om even positief af te sluiten. Ik hoop dat Overmars en de nieuwe aankopen alle zure mondjes heerlijk zullen snoeren en de oogjes van afgunstige types zullen uitsteken.
2 -1
Sulejmanibesteaankoopooit
hoelang moet orejuela nog wennen?
maar als de staf concludeert dat orejuela niet goed genoeg is moet er nog een back bij.

Wat een verademing met afgelopen jaren, nu hebben we de selectie voor de winter en komend seizoen al rond, in plaats van dat alles misgaat omdat er chinees besteld wordt.
1 -1
Toon meer reacties