'Huntelaar verlengstuk van de trainer in het veld'

giobelloni, 19-01-2018 om 14:15, 13593 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Erik ten Hag ziet in Klaas-Jan Huntelaar een verlengstuk van de technische staf in het veld. Dat vertelt de nieuwbakken Ajax-trainer tijdens de laatste persconferentie voor De Klassieker. Daarnaast is hij ook tevreden over een andere nieuwkomer: Nicolás Tagliafico.

Ten Hag is erg tevreden over Huntelaar. 'Hij is altijd goed voor goals en hij is een goed aanspeelpunt. Daarnaast is hij ook iemand die de spelers neerzet, als een soort verlengstuk van de trainer in het veld. Maar ook in het verdedigende aspect en het storen heeft hij een organiserende rol.'

Ook Tagliafico, die deze winter overkwam van Independiente, maakte tot nu toe een goede indruk. 'Hij bevestigt de beelden die ik van hem heb gezien. Hij past zich makkelijk aan, heeft snel een klik gevonden met de spelersgroep en past prima in de speelwijze van Ajax. Het is wel te zien dat hij al wat ervaring in zijn rugzak heeft zitten.' Naast Tagliafico zou Zakaria Labyad wellicht een overstap kunnen maken naar Amsterdam. Ten Hag sluit een hereniging met de speler niet uit. 'Hij is iemand die in de top-3 hoort. Hij heeft de kwaliteiten om in een grote competitie te spelen. Hij kan dus ook bij Ajax spelen.'

Tenslotte had de oefenmeester nog een goed woordje over voor Frenkie de Jong. Daarbij sprak hij over de rol die hij voor de spelmaker ziet weggelegd. 'Neem een voorbeeld aan Javier Mascherano. Die speelde bij Liverpool altijd op het middenveld, maar nu bij Barcelona staat hij al jaren achterin. Het is duidelijk dat de Jong een goede middenvelder is.' 

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Huntelaar een goed aanspeelpunt. Dat is hij echt nog nooit geweest. Daar is zijn aanname veel te matig voor. Hunter is een eindstation van niveau, niets meer, niets minder.

Benieuwd wat dit inhoudt voor Dolberg. Die jongen was zeldzame klasse eind vorig seizoen. Dat niveau heeft Hunter nog nooit gehaald. Prima als Hunter een belangrijke rol kan spelen, maar wil je het voetbal van Ajax op een hoger plan trekken, moet Dolberg spelen. Dat is het enige aanspeelpunt, die kan meevoetballen, met de rug naar het doel kan spelen, weg kan draaien en de diepte in kan sprinten, een veel betere aanname heeft etc.

Hopelijk is dit enkel bedoeld om de komende periode goed door te komen en vertrouwen over en weer te kweken.
0 -1
Godenzoon88
Macherano en de jong zijn niet echt te vergelijken.
2 0
4xEC1
Nou dan hoop ik vurig dat Huntelaar de band van Veltman heel snel overneemt!
7 0
jollie18
Na mijn mening hoort Huntelaar altijd te spelen.
3 -6
FissaDeGekste
Zo te horen Huntelaar voorlopig als eerste spits.
6 0
RaynoFischer
Logisch, heeft nog wel wat streepjes voor op Cassierra en Sierhuis natuurlijk, Dolberg is pas weer ergens in Maart/April fit.
2 0
FissaDeGekste
Haha, moggel, even niet aan gedacht. Had het anders ook prima gevonden eerlijk gezegd.
2 0
Redrum
Huntelaar captain dus?
3 0
EuforischeRealist
Ik geloof niet dat dat ervan komt. Ten eerste omdat hij de groep pas kort bij elkaar heeft en niet al te veel wil/zal wijzigen en ten tweede omdat straks met een weer fitte Dolberg Huntelaar er ook zomaar een paar wedstrijden naast kan komen.
1 0