'Bergkamp terug in staf? Ga er niet voor liggen'

BVeenstra, 19-01-2018 om 14:01, 31245 views, AS | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag sluit niet uit dat hij Dennis Bergkamp eventueel in zijn technische staf zou opnemen. Bergkamp werd onlangs op non-actief gesteld door Ajax, maar is officieel nog niet ontslagen. Reden hiervoor is dat de assistent-trainer/individueel trainer het niet eens is met zijn ontslag.

'Of er nog een plekje vrij is in de technische staf voor Bergkamp? Dat moet je aan de de directie vragen. Of ik ervoor zou gaan liggen? Nee', houdt Ten Hag zelf de deur in ieder geval open voor Bergkamp, al wil hij ook niet al te veel kwijt over het onderwerp.

De kans dat Richard Witschge definitief lid wordt van de technische staf van Ajax lijkt op dit moment een stuk groter. 'Daar ben ik met de clubleiding over aan het spreken', vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'Hij is ook trainer bij de jeugd, daar is hij ook voor aangesteld. Mocht hij richting het eerste gaan, moet dat in overleg met de jeugd. De prioriteit is nu eerst deze twee wedstrijden', doelt hij op de duels met Feyenoord en FC Utrecht.

Bij de bookmakers krijg je 20x keer je inzet voor een 4-1 overwinning op Feyenoord.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JDerksen
mensen maken een standaard fout om zomaar kenmerken toe te delen aan goede voetballers; maar Gullit is niet slim en ook nog eens een eikel, Ibrahimovic is een arrogante lul en totaal geen sociaal mens, van Basten is geen goede coach en Bergkamp is geen goede bestuurder. Als je met het schip Ajax koers wil varen, moeten alle neuzen de zelfde kant op staan. Als er contstant 1 iemand discussies aangaat en de koers bemoeilijkt, dan moet er gegeven moment ingegrepen worden. Dennis was een fenomeen als voetballer en zal voor altijd een erelid zijn, maar past niet in de functie die hij helaas al te lang heeft bekleed
0 0
mcjc
Bergkamp moet gewoon een rol krijgen als cultuurbewaker van de jeugdopleiding. Hij moet alleen niet meer lid zijn van het technisch hart, want daar zorgde hij voor te veel conflicten en onrust.
0 -4
Ajaxvooraltijd
Ja want die non functie voerde hij zo goed uit.... Nee laat hem maar spitsentrainer worden of de slagbomen opendoen ofzo. maar al die macht moet hij nooit meer krijgen.
2 0
CaptainDavy
Hij heeft de cultuur daar goed bewaakt hoor. Toen Jonk het wilde verbeteren en de visie van Cruijff wilde doorvoeren heeft Bergkamp dat toch knap tegen weten te houden.
1 0
Ellende
Terug als spitsentrainer heb ik geen moeite mee. Meer dan welkom.. nu niet op een positie met veel zeggenschap
3 -1
Ajax68
NOOIT niet aan beginnen om Bergkamp terug te halen in de technische staf, daar komen problemen van, kun je op wachten, want die zal niet rusten voor hij gelijk krijgt.
Hij zal op zijn minst blijven dwarsbomen, dus formuleer zijn ontslag op een niet mis te verstane manier, en dat het juridisch goed en volledig is onderbouwd, daar moet en mag geen enkele twijfel over bestaan op juridisch gebied.
3 -3
BokkieBokstra
Wat hebben deze mensen allemaal misdaan eigenlijk, Bergkamp, ok daar is een hoop lelijks over geschreven dus dan gaat het gemakkelijk omdat te zeggen, hij deugt niet, hij moet weg. Hij heeft Jongkind in de weg gezeten. Maar Spijkerman? Heeft Derksen daar een hoop lelijks over gezegd? Of omdat hij een van de trainers was die Bosz wilde wegheben? Maar voor de rest kan ik me eigenlijk weinig voorstellen bij de afkeer van Spijkerman.
2 -4
gras
Het is groepsgedrag en gepapegaai pur sang.

Bergkamp heeft geijverd voor Bosz, ziet men gemakshalve over het hoofd.

Jonk is weggestuurd door Sar en Overmars, niet door Bergkamp.

Overmars wilde Jonk niet meer geld geven voor de opleiding, waardoor het hele geheisa begon en Jonk stelde dat Plan Cruijff daardoor niet uitgevoerd kon worden. Op brieven om de bevoegdheden vast te stellen, werd nooit gereageerd door Sar en Overmars. Heeft Bergkamp niets mee te maken.

Jonk kon zich niet vinden in de speelwijze van het eerste, Bergkamp ook niet. Maar Bergkamp blijft zijn ding doen, Jonk weigert te overleggen.

Ik kan ook niet anders denken dat Bergkamp een moeilijk, koppig karakter heeft en zijn mening mogelijk te sterk verdedigt. Maar dat blijft een gis. Ik zie Overmars veel ergere dingen doen met spelers wiens makelaar hij niet moet. Bergkamp vecht met open vizier, Overmars allesbehalve.

Misschien is Overmars daardoor wel een geschikte bestuurder, maar een reden om als lynchmob wel eventjes te oordelen over een Ajax icoon: hoe blind ben je als supporter dan. Je moet gewoon respect opbrengen voor zulke legendes, die zich inzetten voor een betere opleiding en een beter Ajax. Of hij nu gelijk heeft in zijn visie of niet.
4 -2
Ajaxvooraltijd
Dit is net zoveel gespeculeer als de andere versies. Ik acht eerder bewezen dat Bergkamp niemand te vriend wist te houden, eerder vijanden maakte en dat daardoor een hele zooi belangrijkere mensen is vertrokken. Bergkamp was een geweldige voetballer maar een verschrikkelijke machtswellusteling.
1 0
grannig mokum1
Precies D, en rotte appels moet je niet meer terug halen want dat is vragen om problemen.......
0 0
RobbertB
Bergkamp heeft zich wel (te) hard gemaakt voor Keizer als opvolger Bosz. Het was gewoon geen handige keuze.

Sympathieke vent die Keizer. Echt wel. Maar ik schatte Bosz (vooraf) en nu ook Ten Hag, hoger in op tactisch gebied.

Bergkamp zou gewoon terug moeten komen.
0 0
jackwolf
Waarom wij Witschge willen is duidelijk, maar waarom TH Witschge wil ik zou wel graag willen weten.
2 0
mvdk
Omdat het Dennis Bergkamp is. Geen Sjaak Polak.
0 0
grannig mokum1
Ja en? Bergkamp heeft een verleden, en dat is een goede voetballer en voor de rest is die een engert
0 0
Daluniz10
Nee, Bergkamp in de technische stap, moet je sowieso niet willen, die gaat dan alleen maar dwarsliggen om zijn 'gelijk' te halen. Dan heb ik het nog niet eens over alle mensen die (mede) door hem zijn vertrokken.
4 -1
iammike
Zie hem liever weg blijven
2 0
gras
Alsof Bergkamp daar nog trek in zou hebben. Of hij wil gewoon niet zonder slag of stoot vertrekken, of hij ziet nog een rol in de opleiding, zoals vdZee nog aanbleef als scout.

Maar verder zou ik TH zijn staf in laten richten zoals hij dat zelf wil. Pas dan kun je hem afrekenen op de resultaten.
1 -1
afcas
onzin. iedereen rekende keizer ook af op de resultaten. terwijl die met wel meer problemen werd opgezadeld werd dan niet zijn eigen staf mogen inrichten. bij ajax wordt je afgerekend op van alles en nog wat. enige kans op slagen is een pers die achter je staat en de supporters die achter je staan. staat 1 van die groepen of beide niet achter je zoals bij keizer is de huidige directie niet sterk genoeg om een eigen koers te trekken en zijn ze te makkelijk beinvloedbaar.
2 -1
RusselWestbrook
Klopt helemaal, daarom werd de Boer ook ontslagen nadat de support van supporters én pers al minstens een jaar was gesloopt.

Oh nee, dat werd ie niet.
1 0
gras
Tuurlijk, je moet 'kunnen' ook niet letterlijk nemen, maar figuurlijk.
0 0
BokkieBokstra
Klopt, voorgoed beleid heb je bestuurders nodig die stevige in de schoenen staan. Bij Ajax is dat niet het geval anders had je niet al na 2 maanden al de conclusie over Keizer getrokken.
0 -2
gras
Eens.
0 -1
Joseph
Hij mag misschien achter de videorecorder zitten om oude filmpjes van zichzelf te laten zien, dat is de enige functie waar hij misschien geschikt voor is bij Ajax.
Noemen we dat de "Bergkamp experience", kunnen we het ook aan supporters aanbieden.
2 -3
ajax1forever
Gaat alleen over geld. Hij probeert het onderste uit de kan te krijgen. Alsof ie niet al genoeg heeft.
5 -1
talent020
Bergkamp komt echt niet meer terug, die wilt gewoon een hogere ontslagvergoeding hebben, gewoon het gebruikelijke gedoe bij een ontslag
4 -1
CruyffFootball
Bergkamp kan de 37 notitieblokjes van groot tacticus Winter naar de dug out dragen, als ie maar beloofd daarna snel naar huis te gaan.
1 0
TikkieTerugJaap
Bullshit natuurlijk. Bergkamp krijgt echt geen functie meer bij Ajax.
6 -1
FissaDeGekste
Witschge is een topper, super toevoeging aan de staf. Denk ook dat hij prima zal liggen bij de jongere spelers en hij kan toch net wat meer met een bal dan een gemiddeld lid van de technische staf he ;-)
3 0
ajaxinho
In een systeem van hoogbegaafde middenvelders is het ideaal om Witschge erbij te hebben.

Ik weet alleen niet of hij de brugfunctie, begeleiding van jeugd naar eerste, wel aankan.
2 0
atalantanio
Bergkamp terug in de staf? Dat kan alleen een slechte grap zijn. Belachelijk dat dit sowieso een thema is.
8 0
Oliveira
Als Bergkamp alsnog terug keert had Ajax net zo goed Keizer als hoofdtrainer kunnen aanhouden. Nu moeten ze ook doorpakken en geen halve maatregelingen treffen.
7 -1
AJAIXIXIXI
Blij dat hier niet Spijkerman staat.
4 0
FissaDeGekste
Spijkerman zou gelukkig al in de zomer uit de technische staf gezet worden meen ik, vandaar dat dat geen discussiepunt is.
1 0