Ten Hag loopt weg met 'fenomenale' Neres

BVeenstra, 19-01-2018 om 11:35, 24386 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Erik ten Hag is na zijn eerste echte trainingsweek zeer te spreken over buitenspeler David Neres. De Braziliaan werd vorig jaar al aangetrokken, maar is dit seizoen pas echt doorgebroken in het shirt van Ajax.

'Hij is een intelligente speler die goed ageert en positie kiest', vertelt Ten Hag in gesprek met Ajax Life. 'Dat zag ik in Portugal al heel snel. Hij heeft ook een groot lerend vermogen en is voor zijn leeftijd al behoorlijk rijp.'

Waar assistent-trainer Alfred Schreuder Neres omschrijft als een 'straatvechter', noemt Ten Hag de Eredivisiestatistieken van Neres 'fenomenaal'. 'Tenminste, in aanvallend opzicht. Hij kan goed tussen de linies spelen. Uit tegen AZ stuurde hij Klaas-Jan met drie balcontacten weg. Die situatie zegt veel over de intelligentie die hij heeft. Hij jaagt, schat de pass in, loopt met zijn vleugelverdediger mee en blokt en vangt de bal goed af. Bovendien is zijn eerste gedachte altijd vooruit en dat is ook vaak het moment dat de tegenstander uit de organisatie staat.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA.
Ten Hag hint vaak naar de buitenspelers in de half space. Backs moeten dan voor de dynamiek op de flanken zorgen. Fijn om te lezen!
2 0
mistermiyagi
Neres word als hij zo door gaat de revelatie van dit seizoen.

Mocht hij nog stappen zetten in zijn ontwikkeling dan gaat hij naar de top. (40+ Miljoen)
2 0
ajaxinho
Die pass op Huntelaar was van het niveau Messi.
Als buitenspeler/aanvaller kunnen denken als middenvelder.

Als liefhebber van de klassieke buitenspelers, moet ik toegeven dat zij dat niet kunnen.
2 0
AJAXTHELEGEND
Neres vindt ik een prachtspeler ,daar komt men voor naar het stadion .Genieten van zijn vaardigheden ,hij speelt met zijn tegenstander(s) . Al met al een top aankoop ,hopelijk blijft hij nog lang bij Ajax te bewonderen. En Hugo Borst die Neres een lijmsnuiver noemde ; wat een klote opmerking was dat ,gelukkig neemt niemand Borst serieus als zogenaamde voetbalkenner .Neres gaat a.s.zondag weer een bepalende rol spelen ,met goals en assists.
2 0
ajaxinho
"Hij speelt met zijn tegenstanders."

Nice!
2 0
Joseph
Hier zie je toch wel het verschil tussen trainers. Keizer en zijn staff gaven hem pas vertrouwen toen Younes geblesseerd raakte.
4 -2
gras
Neres is pas de Neres geworden die we nu kennen na onder Keizer aan spelen te zijn toegekomen. Alsof Ten Hag daarom heen kan.

Verder vind ik zijn analyse van de speler wel spot on.
2 0
Kikke
Nee man, Neres heeft die kwaliteiten gewoon van zichzelf. En ja hij heeft een basisplaats gekregen onder Keizer. Iedereen zag hoe goed hij was. Ik zag vorig jaar al meteen dat hij voetbal gogme heeft. Kiest altijd voor de makkelijkste en meest gevaarlijke optie, iets wat Kluivert ook heeft!
0 0
fanforeffer
En de "kenners "hadden het al over een miskoop !!! Derksen en co noemden hem een lijm snuiver etc.
9 0
3*stars*3
Vond dat over lijm snuiven echt laag.
Maar mensen hebben weinig geduld want Neres moest gewoon wennen.
Traoré en Kluivert begrepen wel wat Bosz/Ajax spelletje vraagt.

Valt wel op dat veel "kenners", nu moeite hebben om toe te geven dat ze het fout zagen.
Dat gelul over 12mil is er niet meer en was destijds al belachelijk want voor El Ghazi (bankzitter), kreeg Ajax al 9mil maar daar hoorde je ze niet over...
4 0
Kikke
Hij scoorde vorig jaar meteen, ik had hem toen al vaker laten spelen, maar goed, het is nu ook helemaal goed gekomen. Hoop dat we hem nog een tijdje vast kunnen houden. Gooi dat salaris omhoog! Elk jaar dat je hem vast houdt, krijg je toch wel terug in hogere transfer som!
0 0
gras
Dat was en is veel geld en zal het altijd blijven. Ook als je hem voor het dubbele verkoopt. Alleen al het risico dat je een miskoop aantrekt is eigenlijk amper nog uit te leggen voor zo'n bedrag.

Zelfs Overmars zelf gaf aan dat hij waarschijnlijk overbetaald had.
0 -4
Kikke
Jij hebt werkelijk niet zoveel verstand van voetbal he?
0 0
Maxwell5
Daarom bestaan er scouts. En achteraf gezien is 10 miljoen voor een speler, die kennelijk meer talent heeft dan een EL Ghazi die voor 9 miljoen wegging met nog een anderhalf jarig contract, een heel net bedrag. Als je 'm zelfs 'slechts' voor het dubbele verkoopt op den duur dan is dat nog steeds minimaal een dikke 10 miljoen euro winst. Om een dergelijke bedrag te bagatelliseren is dan ook volkomen misplaatst.
1 0
OKP-AFCA
Menig persoon op AS had hem ook al afgeschreven, nog voordat hij uberhaubt in Nederland was..

Te duur, koopclub, jeugd in de weg.. zomaar een greep uit de reacties die ik mij herinner.
2 -1
RoodWit
Ook genoeg supporters die Neres in Jong zagen en hem graag in het eerste wouden zien. Echter dacht onze Keizer daar toen anders over, maakte van Neres gewoon een tribuneklant.
2 0
3*stars*3
Pfff echt onbegrijpelijk dat hij in Noorwegen naar tribune werd verwezen.
Daarom heb ik echt respect voor mentaliteit van Neres want hij knokte zich heel sterk terug.

Voor drama van Nouri riepen Freek en Verweij destijds, dat Neres indruk maakte in Oostenrijk.
In Nice lieten Neres en Frenkie al zien dat ze wat toevoegen maar Keizer zag het toen niet.
2 0
Voetbalverstand
Ik hoop zo erg dat Marc bezig is met een verlenging voor deze parel.
4 0
Ajacied33
Ik heb zo'n zin in de hervatting van de competitie. Op vakantie geweest naar de zon,veel buitenlands voetbal kijken nu. Maar er gaat niets boven een zondag waarin mijn Ajax speelt. Opvreten zondag die Rotterdammers
3 0
Lane 8
Topaankoop, Marc! 12 miljoen is in de huidige markt ook niet extreem veel. Ik zie hem wel over een jaar of drie voor 35+ weggaan.
2 0
Pheadrus
Hij is gehaald als vervanger van El Gahzi die voor 6 mil is verkocht. Dus hij kost eigenlijk maar 6 mil. Goede zet want Ajax is er veel sterker door geworden. El Gahzi had dit niveau niet gehaald.
0 -1
Kikke
El Ghazi was zeker een goede voetballer, had alleen de Boer als coach, iedereen werd slechter onder hem... helaas.. soms dacht je echt wat doen ze daar op de training...
0 0
ratje
Wat een slechte beredenering.. dus Wöber kostte -35 miljoen?
1 0
Ajax4life16
Als hij zo doorgaat word het wel meer dan dat. Braziliaan, jong, aanvaller, heel veel rendement en komt van Ajax. Over 2/3 jaar moet er wel een club zijn die 50 voor hem wilt neerleggen.
0 0
Tinus
Het heeft echt nul zin om nu al over bedragen te praten. Vorig seizoen werd er ook geroepen door iedereen dat Dolberg wel even 50-60 zou opleveren. Kijk nu eens wat de waarde is.
0 0
Ruff Rhythim
Over 2/3 jaar zeg je ? Nou, ik hoop het echt voor ons.
Ben juist bang dat hij eind van dit seizoen al weg is, dat wordt best een spannende transferperiode...
0 0
OKP-AFCA
Zeker nu elke Engelse club hem kan kopen bij wijze van spreken.

Dan moeten we hopen dat Neres het niet ziet zitten om naar een Watford of misschien Brighton te gaan maar die zouden hem zo kunnen betalen.
0 0
Minsc
Neres heeft alleen wel de vervelende gewoonte na het aannemen van de bal naar binnen te draaien, wil 'm voor het linker pootje hebben, waardoor hij niet gelijk rechts diep kan gaan.
Hoop dat Ten Hag 'm dat af kan leren.
0 -1
Kikke
Neres speelt prima, hoop niet dat hij naar je luistert. De bal naar binnen draaien, betekent dat je overzicht over het veld houdt... het stomste zou zijn is naar links opendraaien, met je rug naar het veld... natuurlijk is elke situatie anders en het kan dat het dan wel de beste oplossing is!
0 0
PowNed
Kudo's voor Marc!
1 0
MosesD
Geweldige speler! Ik zou het echt helemaal geweldig vinden als Overmars zijn contract met twee jaar verlengd.
6 0
Ajax412
Heerlijk ventje die David!
4 0
RaynoFischer
Volgens mij kan je echt lachen met die jongen buiten het veld =D
Naast een topvoetballer een topgozer
2 0
arigold
Kijk, zo geef je een speler vertrouwen!
5 0