Journalist: 'Kühn soms te vergelijken met Messi'

BartVeenstra, 18-01-2018 om 14:45, 31352 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Eerder deze week wist Ajax Nicolas Kühn over te nemen uit de jeugdopleiding van RasenBallsport Leipzig. Maar wie is deze jonge Duitse aanvaller eigenlijk? Ajax Showtime sprak erover met Robert Dost, journalist van het Duitse Sky en watcher van RB Leipzig.

Menigeen vraagt zich af wat voor type speler Kühn is. Is hij een echte centrumspits of kan hij ook op meerdere posities uit de voeten? Dost geeft het antwoord: 'Hij kan zowel als spits als buitenspeler spelen. Hij is klein, snel en een goede dribbelaar. Wat zijn mindere punten zijn? Zijn rechterbeen en soms is hij wat egoïstisch. Met wie ik hem kan vergelijken? Misschien, en hopelijk, soms met Messi.'

Daarnaast zit Kühn wat betreft zijn persoonlijkheid ook goed in elkaar, zo lijkt het. 'Hij was vaak wat verlegen, maar ook ijverig toen ik hem zag bij de hoofdmacht van RB Leipzig. Ik denk dat het normaal is dat jonge spelers wat verlegen zijn. Met spelers van zijn eigen leeftijd zal het vast anders lopen. Ik heb nooit gehoord of gezien dat hij lui of niet gedisciplineerd zou zijn.'

Dost vertelt dat Kühn een van de grootste Duitse talenten in zijn generatie is. Zijn vertrek bij RB Leipzig wordt dan ook betreurd. 'Voor mij is het een groot verlies. Leipzig heeft meerdere getalenteerde jonge Duitse spelers verloren het laatste jaar en iedereen is daarover verbaasd. Ze willen graag jonge spelers ontwikkelen in hun eigen opleiding, maar geen enkele van de spelers uit het eerste elftal is afkomstig uit de jeugdopleiding. Dat is een veelbesproken onderwerp in het Duitse voetbal op het moment. Ik denk dat ze wel een plan met hem hadden, maar mogelijk was hij (nog) niet goed genoeg voor trainer Ralph Hasenhüttl.'

Bij RB Leipzig had Kühn nog een contract voor een halfjaar, maar toch koos Ajax ervoor om hem nu al naar Amsterdam te halen. Daarvoor moest het wel een transfersom van twee miljoen euro overmaken naar de Duitse club. 'Het is veel geld, maar als je kijkt naar de huidige markt is hij eigenlijk hartstikke goedkoop. Helemaal als je je bedenkt dat er een clausule in zijn contract stond dat RB Leipzig de mogelijkheid had om zijn verbintenis te verlengen tot 2020.'

Voor Kühn zelf is er eigenlijk maar één reden om RB Leipzig te verlaten en te kiezen voor Ajax. 'Speeltijd, speeltijd, speeltijd. In Leipzig speelde hij eigenlijk alleen voor het O19-team en kreeg hij nooit de kans in het eerste elftal. In Amsterdam zijn er veel meer mogelijkheden om te ontwikkelen. Misschien wordt hij wel de nieuwe Younes', besluit Dost.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Best of Nicolas Kühn! | Goals, Skills and Assists (HD) | The German future | Welcome to Ajax! ❌❌❌

Nicolas Kühn . Born/age: Jan 01, 2000 (17). Place of birth: Germany. Nationality: German. Height: 1,75 m. Position: Offensive - Allrounder __ Heute ein Best-of von Nicolas Gerrit Kühn . Er spielt in der Deutschen U17 Nationalmannschaft und wurde dieses Jahr zum 1. Mal in den Profikader des Bundesligisten RB Leipzig berufen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DS
Je zou eerder zeggen dat het een kopie van Cerny is.
Klein snel behendig en soms wat egoïstisch.
0 0
Pheadrus
Messi? Younes? Kijk niet te ver vooruit.
Kuhn is net 18 jaar en hoeft allen maar beter te zijn (meer potentie) dan Nunnely, Thetani en Margaret op rechts buiten. Dan is hij al waardevol. Gewoon volgen en kijken of we er plezier aan gaan beleven. Ik hoop het.
1 0
Champy
Zijn speelstijl wordt vergeleken met die van Messi, en is een jonge Duitse aanvaller die zich straks hopelijk opwerkt via Ajax, de route Younes.. Wat is daar zo moeilijk aan om te begrijpen.
Waar de lezers hieronder zich druk om maken. ..
1 0
JariKanu
Van "te vergelijken met Messi" naar "misschien wel de nieuwe Younes" in 4 alinea's.
2 0
ram
Ach ja.. Younes is ook extreem met Messi te vergelijken door zijn dribbel, vele aanrakingen op kleine ruimte, korte wegdraaien. Maar leuk dat ze hem met Messi vergelijken hoor. Maar laat ie zich maar lekker in rust ontwikkelen.
1 -1
Ajaxtrouw
Huh
0 0
Puurvoetbal
Met zo’n kop boven het artikel ben je aan het overdrijven en wordt het lachwekkend.
2 0
EVH
Soms.
Heeeeel soms dan waarschijnlijk.
0 0
derby_aj
Mijn slaapkamer is soms ook te vergelijken met messy
0 -1
RSM
Ik ben benieuwd.
0 0
Pheadrus
Ik maak me een beetje zorgen als ik die filmpjes zie. Hij is wel heel veel bezig met een bal in een container te schieten. Goochelaars zijn anders dan goede voetballers. Goochelaars hebben geen tegenstander. Goede voetballers kunnen een tegenstander "lezen". Dat is veel belangrijker dan kunstjes met een bal doen. Maar goed, we moeten afwachten en zien wat hij brengt. Thetani hebben we ook nog en die is zelfs een jaar ouder. Kuhn mag volgend jaar nog een jaar meedoen aan de Youth League.
3 0
RusselWestbrook
Als ie zijn tegenstander perfect kan lezen maar vervolgens een bal schiet zoals Dijks een voorzet geeft, dan heb je er natuurlijk helemaal niks aan.

Tegenstanders leren lezen doe je ook vooral op de training en in wedstrijden, laat hem in zijn vrije tijd maar oefenen op het raken van een dubbeltje van 50 meter afstand.
2 0
Pheadrus
Mee eens. Dijks kon echt niet. Heel opvallend tegen Willem II thuis; 0-1 achter. Vervolgens Dijks er uit en Siem er in en het draait weer.
0 0
trainerdv
Beetje nieuwe trend om aanvallerde spelers zonder echte positie aan te kopen. Neres, Kuhn, Bandé, eerder al Cassieira, allemaal all round aanvallers, geen specialisten. Ben benieuwd.
3 0
DonAdam
Nieuwe trend is eerder om aanvallende spelers op de verkeerde positie aan te trekken. Neres, Bandé en Cassiera zijn alle drie centrumspitsen. Overigens pakt het bij Neres prima uit, want die heeft diepgang en overzicht, maar Cassiera heeft weleenswaar scorend vermogen, maar komt te kort op de vleugels. Mateo heeft te weinig diepgang en komt teveel in de bal.

Ik zag laatst Jan Boskamp bij Ziggo. Die was vrij verwonderd dat Ajax Bandé voor de vleugels had gekocht, want hij had hem daar nooit zien spelen. Bij Mechelen speelt hij als centrumspits. Hij vermeldde er overigens ook bij dat Bandé geen knikker meer had geraakt sinds hij door Ajax was gekocht;)

Overigens zijn spitsen als Neres en Kluivert de toekomst. Ze komen naar binnen, hebben scorend vermogen, maar kunnen ook een andere spelers vrij voor de goal zetten. Ajax heeft met Neres en Kluivert goud in handen, en ik hoop dat we ze nog jaren kunnen bewonderen in de Arena.
0 0
gi0vanni
Neres is duidelijk een vleugel. Daar heeft hij de meeste kwaliteiten voor. En hij had er bij zijn vorige club ook al gespeeld. Misschien dat hij ook in het centrum uit de voeten kan dan is dat mooi meegenomen.

Bij Cassierra is dat duidelijk omgedraaid. Een centrumspits die eventueel op de vleugel zou kunnen.

Ik hoorde dat Bande eerst als linker vleugel speelde met een wat vrijere rol. En dat het juist minder ging vanaf het moment dat hij in de spits moest spelen. Daarom gaan we maar uit van het Neres verhaal alleen i.p.v. aan de rechterkant de linkerkant.
3 0
DonAdam
Neres is niet duidelijk ' vleugel', hij functioneert als vleugelspits omdat hij snelheid en diepgang heeft, en daarom denk jij, en ik gok 95% van de fans dat hij vleugelspits is, maar hij is beter in een systeem met twee spitsen; daar ben ik van overtuigd. Dat kan 5-3-2, 3-5-2 of 4-4-2 zijn, dat maakt niet uit. Dat iemand iets kan betekent niet dat hij iets anders niet beter zou kunnen.

Saillaint detail is dat Richarlison, die bijna rond was met Ajax, en uiteindelijk naar Watford is gegaan, waar hij zeer succesvol diepe spits speelt, ook als vleugelaanvaller is gescout door ons. Richarlison is nog beter dan Neres, en daar baal ik van:P
0 0
afcas
ik ga nu ook een vergelijking maken. puur qua type dan natuurlijk. neres kan voorin in de spits en op de vleugel spelen. vergelijk hem daarbij met messi en suarez. neres is een beetje een combinatie daarvan en alle drie kunnen op de vleugel en in de spits doordat ze eigenlijk alle aanvallende kwaliteiten daarvoor beschikken. ze kunnen allemaal diep gestuurd worden, hebben de techniek om sterke verdedigers af te houden en zo met de rug naar de goal de spelen dmv kaatsen en wegdraaien, hebben het overzicht om iemand vrij voor de goal te zetten etc.
0 0
DonAdam
Nou nee, Neres heeft helemaal niets van Messi en/of Suarez. Hij heeft meer van Neymar of Ronaldo dan die twee. Maar ook die vergelijking lijkt mij onbehoorlijk.

Messi is uitzonderlijk, die kan je overal neerzetten, ook als linksback en dan maakt hij er nog 30 per seizoen. Die begint achterin met de bal aan de voet en die loopt hem gewoon erin. Er is geen speler te vergelijken met hem.

Suarez, de rommelaar, is ook uniek. Die klutst maar wat en dan lukt het. Dat blijft (voor mij) nog altijd apart, zeker omdat hij het elk niveau hoger ook doet, terwijl je als kenner altijd dacht dat een stapje hoger niets zou worden.
0 0
Champy
Hij lijkt in ieder geval een versnelling in de versnelling te hebben. ALtijd een goede eigenschap voor een aanvaller.
3 0
grannig mokum1
Künh kan wel goed zijn, maar niemand maar dan ook niemand is te vergelijken met Messi.....
0 0
ajax4ever01
Was het niet zo dat Younes in zijn normale vorm in het begin dat hij bij ons speelde onze Messi werd genoemd?
0 -1
Ajax412
"Robert Dost soms te vergelijken met Aad de Mos."
2 0
DJMokum
Een ouwe dribbelaar.. als buitenspeler doet hij ook een beetje denken aan Overmars..
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ben ik de enige die moest glimlachen bij het lezen van de naam van zijn oud-trainer, Ralph Hasenhüttl?
3 0
Dexy
De nieuwe Younes...

Qua rendement hopelijk niet.
4 0
Pheadrus
Tot nu toe heeft hij al bijna net zo veel rendement als Younes.
Ben benieuwd hoe dat zal zijn als hij ook nog speelminuten maakt!
1 0
Wilbert
haha
0 0
Red Devil
We gaan het zien hoe goed hij is binnenkort.
1 0
Redrum
Als hij de nieuwe Younes is en Orejuela de nieuwe Veltman en Tagliafico de nieuwe Dijks en Schuurs de nieuwe Viergever, dan denk ik dat Ajax op zoek moet naar andere scouts. Maar vooralsnog ga ik er vanuit dat Ajax alleen maar kwaliteit gekocht heeft.
2 -3
chrisjuhhh
Hoe maak je iets positiefs heel snel negatief ?
4 -1
DonAdam
Hij heeft gewoon gelijk, de scouting vindt (nog steeds)teveel middelmaat. Daarnaast klopt het bovenstaande niet, het is veel te positief. Als je gaat zoeken naar deze jeugdspeler, vind je het volgende, wat niet heel hoopgevend is:

Bij O17 scoorde hij erop los, maar sinds hij bij O19 speelt, bakt hij er niets meer van. Barcelona is hierdoor afgehaakt en Leipzig wilde hem alleen met een klein juniorencontractje verlengen. Kühn zelf wilde een volwaardig seniorencontract, waardoor Ajax zijn slag kon slaan.

Op zich kan je het risico wel nemen, al is 2 miljoen rijkelijk veel voor een jeugdspeler waarvan de ontwikkeling is gestagneerd. Aan de andere kant, als het slecht een vormcrisis is en geen stagnatie van de ontwikkeling, heb je een topaankoop gedaan. Ik denk alleen dat de kans op een vormcrisis veel kleiner is dan een stagnatie in ontwikkeling. De weerstand is in de eigen leeftijdscategorie vrij klein vergeleken bij de senioren, waardoor een echte wereldtopper zich nog steeds zou moeten kunnen onderscheiden ondanks vormverlies.

Dit gezegd hebbende, vergelijken met Messi(de kop) is de absurdheid voorbij. Messi had op die leeftijd als een basisplaats bij het grote Barca, wat op dat moment onbetwist de beste van de wereld was.

Hoe dan ook, het stukje hierboven is pure propaganda, daar is niets objectiefs aan.
1 -2
wolterx
Hij bakt er weinig van in de o19 omdat hij blessure heeft gehad en dit seizoen zodoende pas 4 wedstrijden qua speeltijd heeft gespeeld, daarin 1 goal en 2 assist (allen in YL waar hij 132 minuten heeft gespeeld) en 3 wedstrijden op WK voor Duitsland gespeeld daar een goal gemaakt en assist gegeven. Daarnaast wezen hij en RB Leipzig Barcelona af met oog op dat WK en de blessure die hem maanden aan de kant heeft gehouden. Heeft op toernooi debuut voor eerste ploeg al gemaakt, was toen 17, in Emirates Cup tegen Benfica. Om te stellen dat de ontwikkeling is gestagneerd gaat me beetje ver als speler nog geen 600 minuten heeft gespeeld sinds zomer door WK verplichting met Duitsland u17 en blessureleed + mee met eerste elftal naar Emirates Cup. Loopt meer dan 1 g/a per 90 minuten in Duitse jeugdelftallen, word er gezien als een van de grootste aanvallende talenten van wat ik te horen krijg van mensen die iets meer betrokken zijn met Duits jeugdvoetbal. Qua contractnieuws was plan om hem met nog 2 spelers als ze alle 3 18 waren (een ervan was Abouchabaka, hele leuke speler om te zien) een seniorencontract te geven, iets dat je normaal niet doet bij een speler die eerste jaar A-jeugd is. Kluivert hier heeft bijvoorbeeld ook nog zijn eerste jeugdcontract, die tot 2019 loopt.
0 0
DonAdam
Blessureleed is wel goed? Viktor Fischer was in de jeugd onklopbaar, maakte een geweldige start in Ajax 1, kreeg blessureleed, kwam nooit meer op zijn oude niveau en zakt steeds verder af. Bankie bij Mainz, was het niet? Als ik heel eerlijk ben, vrees ik ook voor Cerny, al dwaal ik nu af.

Dit verklaart ook niet waarom Leipzig hem een klein juniorencontract aanbood. Leipzig is juist zo succesvol door het herkennen van jong toptalent en deze vervolgens te halen. Leipzig liet hem dus bewust lopen, hoe verklaar je dat?

Overigens heeft hij 17 keer gespeeld(3 goals) in de afgelopen seizoenshelft. Dat is best veel voor iemand met blessureleed.
0 0
FlyingDutchMan
Ga je nou beweren dat Fischer door blessures op de bank zit bij Mainz? Viktor is uiteindelijk een blind dravertje gebleken, die blind op intuïtie op de brommer gaat. Cerny heeft momenteel wel dezelfde issues.. Leipzig is inderdaad bezig met talent en opleiding, maar daarbij ben je ook maar een nummertje als je in die opleiding zit. Voor jou net zo goed tien anderen, dat is gelukkig bij Ajax toch anders.
0 0
Ajax#1900
Jij weet waar je het over hebt, dat komt hier steeds minder voor heb ik het idee haha. Goede post.
0 0
chrisjuhhh
ps minnetje is niet van mij
0 0
DonAdam
Maak je niet druk, doe ik ook niet. Als ik me druk zou maken om minnetjes, zou ik alleen lovende berichten typen hoe geweldig alles is en dat dit stuk inhoudelijk super, super, supergoed is!

"Helaas" ben ik al ruim 40 jaar dol op Ajax, lees ik alles over de spelers , en kan ik daarom het kaf van het koren onderscheiden.
0 0
chrisjuhhh
Helaas ik ook joh hahaha maar wel vaak op de toekomst dat weer wel
0 0
chrisjuhhh
Ik zou best eens al die mensen die zo goed weten over hoe of wat bij Ajax willen vragen om eens op de toekomst te komen , want daar kan je echt waar gewoon praten met en scouts en trainers en spelers helemaal niets mis mee , ook kan je zien wie wel wie niet daar zijn mooi toch :)
0 0
chrisjuhhh
Nou ik heb iets anders vernomen in rl van een duitser en wat jij nu zeg kan ik waarschijnlijk ook terug vinden toen over Sanchez en Neres en wat blijkt ???
Juist jij en wij weten het nog niet en enkel op onderbuikgevoel .
Wat betreft de scouting die doen hun werk naar behoren en jij kijk teveel terug in het verleden toen meer mogelijk was .

Over Messi kun je rede twisten , want Duitsland beschikt over hele goede voetballers en Messi had gewoon geluk op dat moment , neem niet weg dat hij gewoon de beste is .
Maar hij zei helemaal niet net als en vergelijken doet iedereen toch ?
0 -1
Aianteia
Hij zegt hier toch niets geks? Die laatste zin geeft duidelijk weer dat hij juist van het positieve uitgaat.
0 0
chrisjuhhh
Als je het gewoon lees zoals ieder doet dan staat het wel snel negatief het lees gewoon raar .
0 0
Pheadrus
Ik zou wel eens willen horen wie het initiatief heeft genomen voor deze transfer. Kuhn is wel heel blij om bij Ajax te spelen. Zou niet de makelaar van Kuhn het initiatief hebben kunnen nemen en bij Ajax hebben aangeklopt? Alleen bij Ajax kun je als O19 speler Europese ervaring opdoen als je tot een uitzonderlijke klasse behoort.

Van de andere kant; Jong Ajax had geen rechtsbuiten die er boven uitsteekt zoals bv Johnson op links dus de behoefte was er.
2 0
chrisjuhhh
Een oom adviseerde hem .
0 0
OmeMichel
De nieuwe Younes, man hou op schei uit man, alsjeblieft niet. Als ie 25% meer rendement heeft dan Younes, is ie al beter... Tja en verder ben ik niet zo van de vergelijkingen, we wachten het gewoon af. Hij zal zijn plaats uiteindelijk zelf moeten gaan afdwingen, net als iedere andere speler!
0 0
Lello
Ik moest aan Dybala denken toen im hem zag.
0 0
pizzapunt
Marc Kühn er geen genoeg van krijgen op de transfermarkt, lekker bezig!
2 0
chrisjuhhh
Gezien de vele na aap reacties uit Eindhoven ( media ) , zal PSV ook wel zo iets hebben binnen kort .
1 0
Matzet
Ze hebben met Brenet toch al de nieuwe Alaba?
0 0
chrisjuhhh
ja maar nog niet naar buiten gebracht .
Wel over die Romero hoe goed en geweldig hij niet al is .
0 0
chrisjuhhh
Onthoud dat Barca deze jongen niet voor niets wilde .

Hij ga de supporters verrassen let maar op .
1 0
kleinedraaicirkel
Khun Aguero.
0 0
Pheadrus
Ajax blijft met dit soort aankopen het niveau opkrikken. Alle NL jeugd spelers gaan zich richten op het nieuwe hoger spelniveau. Als je tot en met de O17 de beste was, is dat geen garantie dat je ook Ajax1 gaat halen omdat de "wereld top" bij O19 kan instromen (Danilo, Ylatupa, Thetani, Jensen, Kotarski, Pasquali, Johnson en nu weer Kuhn maar ook Frenkie en Dolberg daarvoor). Het kan er alleen maar beter van worden.

Je begrijpt eigenlijk niet waarom Redan hier niet tussen wil lopen en vervroegd naar Chelsea gaat.
4 0
altijdwelwat
Zit geen Wereldtop bij hoor ....
0 0
RaynoFischer
Alleen is het ook de vraag hoe ver die jongens kunnen komen natuurlijk, zitten zeker een paar leuke spelers tussen :)

1 woord voor Redan: geld ...
1 0
Pheadrus
Niet iedereen gaat door naar Ajax1. Sommigen omdat ze de belofte niet kunnen inlossen. Anderen omdat er net geen kans of opening zich voordoet (bv blessure van een basis speler) waardoor de aansluiting wordt gemist (Tete?, Denswil?). Echter; de kans is groter dat een paar per jaar het wel halen omdat het algehele niveau hoger ligt.
1 0
afcas
geld.
1 0
NouridolbergNeres34
De nieuwe younes, man hou op zeg laten we hopen van niet.
Ben heel benieuwd naar deze jongen, hopelijk speelt hij maandag tegen cambuur.
3 -2
RaynoFischer
Zou niks tegen een verbeterde versie van Younes hebben, 1 met wel rendement dus ;)
4 0
ETM
Haha de Younes-vergelijking; denk niet dat de man weet dat dat voor inmiddels de meeste supporters geen complement is.
Maar dat is natuurlijk ook het frappante, voor de buitenwacht is Younes die levensgevaarlijke dribbelaar die het herboren Ajax naar de finale hielp en pasant de selectie van het Duitse nationale team haalde waarna Low lovend over hem was.. wat rest is een transfer naar een mooie subtopper in Europa..

Das ook een mooie trouwens; 'soms' te vergelijken met Messi'.. Denk iig dat deze journalist meent dat Kuhn heel sterk is in de kleine ruimte..
4 0
altijdwelwat
Pfff Messi , en dan laat één van de rijkste clubs van Duitsland (die interesse tonen in Kluivert) die jongen gaan voor 2 miljoen terwijl ze ook nog een optie in het contract hebben tot 2020 ?
2 0
Woodenshoe
Laat dit nou alsjeblieft niet de nieuwe Younes worden!
3 0
Zwaan
Nogal een verschil: 'iets' van Messi hebben of de nieuwe Younes worden..
2 0
Ozymandias
Hoezo? Younes heeft wel 'iets' van Messi, hij mist alleen ook heel veel andere dingen die Messi wel heeft.
0 0
de-Ajacied
ja ze zijn allebei klein en hebben een baardje
2 0
Mart42
Weer 60 miljoen in aantocht. Korting op de seizoenskaart in de toekomst?
0 0
Jornnn
De nieuwe Younes.... Doe maar de nieuwe Kluivert als Justin over een paar jaar vertrekt.
3 0
Ajacied33
Ben benieuwd naar onze "millennium" kid
2 -1