TG: 'Bergkamp en Overmars lang op ramkoers'

BVeenstra, 15-01-2018 om 07:20, 35855 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

De reden voor het op non-actief stellen van Dennis Bergkamp heeft te maken met zijn weigerachtige houding rond het ontslag van Marcel Keizer en het aanstellen van Erik ten Hag. Dit blijkt uit een reconstructie van De Telegraaf.

De oefenmeester legde het verzoek naast zich neer om voor het ontslag van Keizer al te praten met diens beoogde opvolger Ten Hag, terwijl hij nog onder contract stond bij FC Utrecht. 'Moreel vond Bergkamp die handelswijze allesbehalve kies. Door die weigerachtige houding van Bergkamp restte algemeen directeur Van der Sar in zijn ogen niets anders dan hem op non-actief te zetten', schrijft de krant. Wat betreft de situatie van Bergkamp is het opmerkelijk dat de individueel trainer een maand eerder overeenstemming met Van der Sar bereikte over de aanpassing van diverse voorwaarden in zijn doorlopende arbeidscontract.

Verder blijkt dat Bergkamp en directeur spelersbeleid Marc Overmars vaak lijnrecht tegenover elkaar stonden in de discussies. 'In het Technisch Hart met Dennis en Marc voerden we vaak discussies over het technisch beleid. Op zich word je daar sterker van', vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. Volgens De Telegraaf gaat het hierbij om doorstroming van talent, het aankoopbeleid en invulling van de trainersstaf. 'Inhoudelijk ga ik daar niet op in. Daarvoor moeten we eerst het ontbinden van de contracten afhandelen.'


Dennis Bergkamp en Marc Overmars in betere tijden. Het tweetal deelde de kleedkamers tijdens hun carrières en volgens Johan Cruijff zou dat een reden moeten zijn dat onderlinge meningsverschillen niet leiden tot een breuk. Een naïeve gedachte, zo is nu gebleken.

Bergkamp en Overmars deelden samen de kleedkamer - en volgens Johan Cruijff zou dat de reden zijn dat onderlinge meningsverschillen niet moeten leiden tot een breuk - maar dat mocht uiteindelijk niet baten. 'Het probleem dat bij die discussies ontstond was dat de betrokkenen het intern niet meer konden opbrengen om samen één lijn te volgen. Iemand moet dan de knoop doorhakken. Ik heb toen gesteld dat we deze nu ingezette koers volgen en alles doen om die koers te laten slagen. Iedereen moet daarin mee', besluit Van der Sar.

Al snel twijfels over Keizer
Na de thuisnederlaag tegen Vitesse eind september 2017 begon Van der Sar serieus te twijfelen aan hoofdtrainer Marcel Keizer. 'Toen heb ik mezelf de vraag gesteld: zijn we op de goede weg?', vraagt de Voorhouter zich af. Overmars had al langer zijn oordeel geveld. Hij heeft het nooit zien zitten in Keizer, die naar voren was geschoven door Bergkamp.

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JDerksen
mensen maken een standaard fout om zomaar kenmerken toe te delen aan goede voetballers; maar Gullit is niet slim en ook nog eens een eikel, Ibrahimovic is een arrogante lul en totaal geen sociaal mens, van Basten is geen goede coach en Bergkamp is geen goede bestuurder. Als je met het schip Ajax koers wil varen, moeten alle neuzen de zelfde kant op staan. Als er contstant 1 iemand discussies aangaat en de koers bemoeilijkt, dan moet er gegeven moment ingegrepen worden. Dennis was een fenomeen als voetballer en zal voor altijd een erelid zijn, maar past niet in de functie die hij helaas al te lang heeft bekleed
0 0
Pierre Heno
Niet te geloven dat ze zo halsstarrig zijn gebleven in hun opvattingen zonder ook maar nader tot elkaar te willen komen in belang van de club. Hun club. Op zo'n wijze valt geen club te besturen. De resultaten zijn er dan ook naar.
1 -1
MosesD
Volgens JC hadden ze als oud-topvoetballers aan een half woord genoeg om elkaar te begrijpen. Als er problemen waren zouden die meteen worden opgelost, desnoods in kleedkamertaal........
We hebben het gezien.
1 0
geDaante
Dat was zijn hoop inderdaad, zijn hoop. En daar zat ook een logische gedachte achter, namelijk samen als teamspelers te werk gaan, elkaar de waarheid kunnen zeggen, en weer doorgaan. Mensen die ook financieel onafhankelijk waren en zichzelf al bewezen hadden, en zo hopelijk minder drang om zich te onderscheiden, bewijzen en hun eigen ego teveel te laten gelden, en ook minder aan het eigenbelang zouden denken. Die als oud-Ajacieden ook het beste met Ajax voor hebben, er minstens zoveel voor Ajax zitten dan dat ze er voor zichzelf zitten, en vooral het sportieve voorop hebben staan, als oud-sporters.

Heel logisch allemaal, zeker als je nagaat hoe vaak lange termijnbeleid altijd maar weer onderuit wordt gehaald door het ego en eigenbelang van mensen.
Helaas bleek de hoop van Cruijff ijdel, en bleken deze jongens net zoveel hun ego te laten gelden als 'normale' mensen. Dat had niemand voorzien, ook jij niet, want dat kon niemand weten. 99% van de Ajaxaanhangers vond het ook prachtig om al die oud-spelers en helden weer terug te zien bij Ajax, ten koste van allerlei nietszeggende figuren.

Buiten dat, en dat heb ik zo vaak geschreven, wilde Cruijff per se Ling als Algemeen Directeur, omdat hij wist dat hij veel 'talent' had neergezet, die leiding nodig had, en bijgestuurd moest worden waar nodig. Elk akkefietje had heel makkelijk opgelost kunnen worden, maar omdat er geen enkele leiding en sturing van bovenaf was, liep het de spuigaten uit, en werd onenigheid ruzie en een strijd tussen de TH leden. Als Ling er had gezeten, had Jonk er nog gezeten, was Cruijff nog verbonden aan de club (bij leven), waren De Boer en Overmars op hun plek gezet wat betreft speelwijze en aankoopbeleid, en was Bergkamps rol en zeggenschap ook beter afgekaderd.

Laat dat eens goed op je inwerken, en denk daar eens een keer goed over na, zodat je niet steeds met datzelfde onzin riedeltje komt.
1 0
Noroja
Zijn jullie echt bang dat Ajax zijn ziel en gezicht kwijt gaat raken dan? Voorlopig hebben nog steeds 2 Ajacieden de macht en na de Beursgang werd duidelijk hoe het niet moet.

Daarnaast is het DNA van Ajax zo duidelijk (jeugdopleiding is de levensader o.a. ) dat men hier niet veel van af zal wijken.
Ik geloof (en hoop) niet dat het gedachtegoed van Johan veel deuken op zal lopen.
Of je moet vinden dat het hem in de details zit, dan wel.
0 0
MosesD
Daan, JC vergelijkt samen een potje voetballen en alles daar omheen, met het leiden/managen van een grote club. Een wezenlijke denkfout/misvatting. Zeker als je er mensen neerzet die bepaalde cruciale en elementaire kwaliteiten en zelfs eigenschappen missen (let wel het laatste is niet aan te leren of te veranderen). Maar goed, dat is dus duidelijk gebleken. Ik heb het vanaf dag 1 geroepen. Dat jij in dergelijke naïeve onzin (ook wel sprookjes genoemd) tuint, is prima, maar doe niet of jij de waarheid in pacht hebt.
Nu kom je weer met Ling. Vertel, wat garandeert jou dat die zo goed is en het beter zou doen dan Overmars/Sar? Ook weer een aanname, net zoals jij aannam dat Bergkamp en Jonk het als oude voetbal maatjes ook wel even zouden doen.
Wanneer open jij nou een keer de ogen? JC heeft een prima voetbal visie, die heb ik nooit ter discussie gesteld. Maar verstand van mensen en organisaties (zeker als hij denkt die op afstand te kunnen aansturen) heeft hij , zo is gebleken, totaal niet. Ook.niet erg, hij was ook een mens van vlees en bloed. Maar geef nou gewoon een keer toe dat hij gewoon een totaal verkeerde keuze heeft gemaakt. Jij noemt dat badinerend een onzin riedeltje, ik heb het, als gezegd, altijd al gezegd, en oh wat heb ik gelijk gekregen. Neemt niet weg, dat Jonk en Bergkamp prima (individuele) trainers zijn, maar voor een complexe en verantwoordelijk functie zijn ze gewoon niet gekwalificeerd.
0 0
Ozymandias
Ik denk dat Jonk en Bergkamp beide goede ideeën hebben maar de tact missen om in een organisatie mensen achter hun ideeën te krijgen (en af en toe te compromiseren) en daardoor uiteindelijk veel conflicten creëren. Voor mij zijn beide nog steeds enorme helden en ik ben blij dat ze samen met Cruijff er weer voor hebben gezorgd dat Ajax als een voetbal club voelt. Ik denk alleen dat het beter is dat beide niet meer bij Ajax actief zijn aangezien hun conflicten (met elkaar en anderen) een duidelijk lange termijnsbeleid in de weg stonden.

Ik vind dat Vd Sar en Overmars zich goed ontwikkelen en vertrouw erop dat Ajax de komende jaren een goed beleid zal voeren. Wel hoop ik dat Overmars niet door zal slaan in zijn drang om te bewijzen dat hij daadkrachtig kan zijn maar lange tijd door de RvC (Van Duivenbode) werd tegengehouden. Gelukkig lijkt hij zich te richten op spelers die geen grote talenten uit Jong Ajax of de A1 in de weg zullen lopen. Dat neemt niet weg dat hij regelmatig een miskoop zal doen, maar noem mij één technisch directeur die dat niet doet?
2 -2
geDaante
Tsja, Bergkamp zal nu wel denken, had ik maar niet zo lopen huilen over wat performance trainertjes en Jonk en Cruijff weggewerkt, maar hen gesteund, omdat ze zeer actief en gericht en uitstekend bezig waren met de jeugd, waarbij voor hen ook gelde 'goed is niet goed genoeg', altijd innoverend, experimenterend en perfectionistisch verbeterend.

Omdat ze vóór jeugd boven niet gerichte (breedte)aankopen waren, alleen wilden aankopen als het een directe versterking voor de basis was op een positie waar geen toptalent op het punt staat door te breken. Dé perfecte match tussen jeugd en aankopen.
Omdat ze een rode lijn, visie en lange termijnbeleid wilde neerzetten en bewaken, met het liefst zelf ook trainers opleiden, zodat van de F1 tot en met het eerste spelers én trainers met hetzelfde doel en dezelfde filosofie bezig zijn, wat dan moest resulteren in jeugdspelers die zonder nadenken en met de juiste skillset zo in het eerste gegooid konden worden, zonder lang aan te moeten passen/te wennen. Omdat je maar kort van die talenten kan genieten, moeten zijn bij hun doorbraak het spelletje door en door kennen, er één mee zijn, dan haal je het maximale uit hen, in die paar eerste seizoenen. Zelfopgeleide trainers om die lijn perfect door te zetten, iemand erbij die die lijn ook nog eens in de gaten houdt en bewaakt.

Probleem Bergkamp met Jonk/Cruijff:
-Wat teveel invloed performance afdeling (gaat dus nergens over)

Probleem Bergkamp met Overmars:
-Te weinig oog voor de jeugd, sneller kopen
-Snel grote bedragen neerleggen
-Structuur van de organisatie, met Overmars die bereid is de trainer (passant) meer macht te geven, en ook meer zijn zin in transfers. Mag eigen assistent(en) meenemen.
Zeggenschap TD weer groot, die van de HJO in principe nul, geen cultuurbewaker = oude standaard voetbalorganisatie structuur = is terug naar pre-revolutie
-Meer oog voor de korte termijn, minder voor de lange.
-Minder een rode lijn neer willen zetten en bewaken.

Kortom, wat Bergkamp zo belangrijk vond, heeft hij door een onnozel technisch onenigheidje door de plee gespoeld door Jonk en Cruijff weg te werken. Hoe haal je het in je hoofd?

Nu wordt hij overruled door mensen die er totaal anders tegenaan kijken, en wordt hij eruitgewerkt. Boontje komt om zijn loontje. Hij zal nu wel achter zijn oren krabben.
4 -3
Noroja
Heb Cruijff en Ajax vanaf de jaren 70 meegemaakt. Voor mij geldt dus Cruijff = Ajax, Ajax =Cruijff. Voor mij dan hè, spreek niet voor anderen.
Na de Beursgang kende ik mijn club steeds minder terug en ik was dan ook erg in mijn nopjes dat Johan destijds ingreep met de bedoeling Ajax weer terug naar zijn roots te brengen. Koopclub af, de jeugdopleiding moest weer belangrijk worden.

Nu lees ik vaak dat de Fluwelen Revolutie ten einde is en dat we weer terug naar af gaan. Maar is dat dan wel zo...? Is de Cruijff lijn nou zo ingewikkeld of is het eigenlijk heel simpel? Heb je te maken met duizenden details of hoef je alleen maar te zorgen dat de jeugdopleiding rendeert? Gewoon zorgen dat je genoeg talenten in huis hebt (eigen jeugd en aangekochte jeugd) zodat er altijd doorstroming is naar het eerste. En wat je dan nog te kort komt koop je in. Verder de intentie om frivool en aanvallend voetbal te spelen.

Misschien ben ik wel simpel maar veel meer dan dat is het m.i. niet. Natuurlijk kun je discussiëren over de opzet van de jeugdopleiding maar dat is weer een ander verhaal. Zolang er geen aankopen gedaan worden die onze exceptionele goede jeugdspeler in de weg staat wordt de lijn Cruijff m.i. gewoon in ere gehouden. Met de investering van 36 miljoen voor de Toekomst heeft Ajax het belang van de jeugdopleiding eerder al erkent en ik zie geen aanwijzing waarom men hier van af gaat stappen.

Dus waarom zijn er zoveel mensen bang dat er van de lijn Cruijff/Ajax (zoals 7 jaar geleden werd afgesproken) wordt afgestapt? Omdat er geen cultuurbewaker meer is? Omdat we een trainer zonder Ajax achtergrond hebben? Of omdat Overmars nu doet wat noodzakelijk is: het eerste van buitenaf versterken?

Nogmaals: misschien bekijk ik het allemaal te simpel maar zou dan wel graag tegen argumenten horen waarom het gedachtegoed van Cruijff verloren dreigt te gaan.
2 0
BokkieBokstra
Dat klopt uiteindelijk ook, bij het begin van de revolutie hebben Jonk en Bergkamp huisgehouden binnen Ajax en zijn er heel wat Ajacieden aan de dijk gezet. Toen was de rol van Overmars nog klein. Maar het is uiteindelijk niet verwonderlijk dat zowel Jonk en Bergkamp vervolgens aan de beurt komen en nu Overmars de macht grijpt. Overmars komt ook nog wel aan de beurt. Net als van der Sar.
1 -2
Joseph
Bergkamp heeft onze club veel schade toegebracht, door zijn toedoen zijn Cruijff, Jonk en Bosz bij onze club vertrokken. Ik ben blij dat hij nu eindelijk weg is, maar hij had natuurlijk al weg moeten gaan toen hij met Jonk overhoop lag.
Bergkamp is een fossiel, die zijn alleen mooi om naar te kijken, maar je moet niks van ze verwachten.
4 -6
gras
Zonder Bergkamp, zou er geen FR zijn geweest. Jonk had dat in zijn eentje nooit, maar dan ook nooit voor elkaar gekregen. Dat de naam Bergkamp, die bijna zo groot is als Van Basten bij Ajax, daaraan verbonden werd, gaf het geloofwaardigheid. Anders was Jonk als redelijk anonieme jeugdtrainer gewoon ontslagen door Jan Olde Riekerink.

Wegens een verschil van inzicht. Je weet wel. Diezelfde, nietszeggende kutsmoes waar Sar en Overmars zich nu steeds op beroepen om maar niet de inhoud in te hoeven.

En zonder Bergkamp was Bosz uberhaupt niet aangesteld.

Dit soort fossielen heeft Ajax op de kaart gezet en maakt dat supporters op andere continenten Ajax nog kennen. Ik denk dat een beetje posten op internet daar niet echt mee in verhouding staat.
4 -1
geDaante
Cruijff heeft de FR voor elkaar gekregen, niemand anders. En zal ook niemand in de toekomst meer voor elkaar krijgen.
2 -3
Sulejmanibesteaankoopooit
we kunnen eindelijk zien wat het resultaat is van een Overmars die niet meer beperkt wordt door mensen als Bergkamp of van duijvenbode.

Voor het eerst in jaren is de selectie compleet, zelfs al voor het volgende seizoen. dat is wat anders dan eindeloos vertrouwen in jeugdspelers waarvan iedereen weet dat ze niet het niveau hebben.

Het is prima om jeugd door te schuiven, en er spelen ook flink wat jeugdspelers bij Ajax, maar het kan niet zo zijn dat je eigenlijk de afgelopen 4 jaar geen echte linksback hebt gehad omdat iedereen maar de kans moest krijgen.

Daarnaast had frank de boer Neres en Ziyech niet gehad omdat ze te duur waren, en er alleen aankopen van 4-5 miljoen gedaan mochten worden. Dus ik ben blij dat Overmars eindelijk genoeg te zeggen heeft, en hoop dat hij nog vele jaren doorgaat.
2 -3
godenzonenssuper
Ga eens even onderzoeken hoeveel miljoenen Frankie mocht verkwanselen.
0 -2
Ferd
Frank de Boer gaf gemiddeld 12 miljoen per seizoen uit, waaronder bijna 10 (inclusief bonussen) voor Sinkgraven, ruim 6 voor Gudelj, ruim 6 voor Sigthorson en veel te veel geld voor kwaliteitsarme spelers die hij er persoonlijk doorheen drukte (Duarte, Van der Hoorn, Dijks etc)
1 -2
Noroja
Als ik het goed heb zijn onderstaande de belangrijkste speerpunten van het beleid zoals 7 jaar geleden werd afgesproken:

-zelf opleiden
- jong kopen en verder opleiden
- wat dan nog niet in huis is aankopen MITS het een versterking is

M.i. was Bergkamp te erg gefocust op punt 1 en 2 terwijl Cruijff zich als geen ander er van bewust was dat het aantrekken van bepaalde spelers van buitenaf ook noodzakelijk waren.
Zwart/wit zou je dus kunnen zeggen dat Bergkamp de lijn Cruijff dus niet volgde of verkeerd interpreteerde.
De jeugdopleiding zal altijd de levensader van Ajax blijven maar aankopen van bepaalde spelers zijn noodzakelijk voor sportief succes.
Velen hoor ik nu roepen dat het tijdperk Cruijff bij Ajax verleden tijd is maar naar mijn gevoel wordt nu pas gedaan wat destijds is afgesproken.
9 0
trainerdv
Als aanvulling: Niet alleen spelers, maar ook trainers... Tuurlijk is het het mooiste als iemand vanuit Jong Ajax doorkomt ipv een een 'extern' iemand. maar niet ten koste van alles. Met Keizer is die plank misgeslagen na het vertrek van Bosz. Daar had wederom een extern iemand moeten komen, en Keizer wellicht over 1 a 2 jaar. Nu moest hij zonder A diploma in het diepe..
1 0
chrisjuhhh
Je verwoord het prima .
Het is simpel zat als je erover nadenkt .
1 0
TheRiviera
Als ik dit zo lees ben ik toch wel blij dat Bergkamp op non actief is gesteld. Met alle respect naar Bergkamp maar het klinkt alsof hij alles teveel van binnen Ajax uit wou laten komen. Zowel nieuwe trainers als aanvulling voor de selectie. Hij voelt echt alsof Bergkamp content was met het feit dat Ajax veel talent voortbracht maar geen successen behaalde.
1 0
chrisjuhhh
Het gaf niet dat je dat doet enkel het moet aansluiten bij wat Ajax moet en wil bereiken en dan constateren dat Bergkamp te veel op jeugd zat .
0 0
Ajaxvooraltijd
Er waren meer spelers waar Marc de kleedkamer mee had gedeeld bij Ajax, maar die heeft Dennis knap allemaal weggewerkt.
2 -2
Knalpot
En terecht.
0 -2
Ferd
dus het is terecht dat Bergkamp Jonk heeft weggewerkt? Jonk is de beste opleider van Nederland.
1 0
Mentir
Dat er ruzie was over doorstrooming had je kunnen verwachten want talent kost tijd maar Ajax moet ook presteren zowel in binnen- en buitenland.

In mijn ogen hebben ze Keizer ontslagen zodat de volgende trainer meer tijd kreeg om alles te regelen want onder bosz duurde het ook halfjaar voor dat het ging lopen. Wat sommige dan stoor waarom keizer deze kans niet kreeg, dat komt volgens mij dat Keizer niet helemaal kon omgaan met de druk van presteren nadat de kwestie met Nouri. Dus heeft overmars zijn nek uit gestoken om te zeggen dat het anders moet, het is nu der op of der onder in 2 jaar voor overmars. Want dit jaar zo maar alles goed te krijgen is niet zo eenvoudig
2 -2
chrisjuhhh
Niet alleen dat , want de mentor en ervaren man ala Spijkerman was het klankboard en laat die man nu juist het systeem de Boer volgen , wat je ook steeds weer goed zag .
Spelers die de taal moesten kennen en wennen , tikkie breed tikkie terug , afjagen door enkelingen , rare defensieve wissels etc etc etc .
1 0
Ajaxvooraltijd
Goed zo Marc, zoef zoef en er voorbij!
0 -2
Ajax68
ALLES,.... wat betreft Mark Overmars in ERE herstellen !
1 -5
AgeM
T zal toch vooral met het transferbeleid te maken gehad hebben . Van Duivenbode was hierover al eerder gestruikeld en weggegaan . Bergkamp en consorten zijn nog niet weg en wat wordt er aangetrokken ? 2 onduidelijke argentijnen ,een voetballer uit Belgie die nog niks bewezen heeft ,een middelmatige jongen uit Utrecht enz enz .
Ook tijdens Bergkamp zijn er wel dubieuze transfers geweest , maar mogelijk heeft hij dit geslikt om er toch nog wat van te maken .
Wat ik geloof zeker dat ook Dennis een groot Ajax hart heeft !
En hij hoorde ook bij de Cruyffiaanse Ajaxfamilie
Bergkamp is lang blijven zitten om dat laatste stukje Cruyff te bewaken .
Uiteindelijk is hij ook zoals het lijkt met ruzie vertrokken . Net zoals als alle anderen die aan Johan verbonden waren .
Het is zo jammer dat niemand van de betrokkenen wat zegt over de redenen ,dat zal juridisch wel niet mogen .

Johan is nu al enige tijd niet meer onder ons en alles wat tegen hem was komt onder de steen vandaan . En alles wat met Johan te maken had wordt opgeruimd .
Niemand durft dit hardop te zeggen binnen Ajax want daarvoor is Johan te belangrijk geweest .
Ook voor de Jeugd .
Eigenlijk ontzettend laf van die stroming binnen Ajax om dat nu zo te bewerkstelligen .
Het is al eens eerder gebeurd . In de periode voor van Gaal . Begin jaren 90. Ook toen kende Ajax een post Cruyff succes periode , nadat Cruyff zich enkel jaren nadrukkelijk met Ajax bemoeide.
Dat anderen uiteindelijk er met het succes vandoor gingen vond Johan niet erg . Als het maar goed ging met zijn Ajax . Weet iedereen eigen wel hoe groot Johans liefde voor Ajax was ?
Alleen als het nu weer mis gaat is Johan er niet meer om Ajax te helpen ...
4 -14
chrisjuhhh
Jij oordeel al voor je het een kans gaf bijzonder dit .
Bande heet die in Belgie voetballende jongen , is een international .

Die 2 Argentijnen bedoel je zeker Tagliafico en Magallan mee ?
2 uitstekende verdedigers die we komend seizoen niet zouden hebben als we zo bezig bleven met jeugd , want die moeten al met hun 17 jaar allemaal in het eerste spelen toch ?
Zodat we Europees weer niet mee kunnen , dat bedoel je toch ?

Ik lees niets over Peers en Kuhn 2 jeugdige spelers voor de toekomst .

Maar ik ben de rotste niet en zal eens kijken wat directe Ajax materiaal is uit de aanstormende jeugd .

Bakker nog echt te jong , Sierhuis nog echt te jong , Noa Lang nog echt te jong , Bergsma een kwalitatieve speler een 12e man maar te jong , Eiting een geweldig talent , maar die kan volgend seizoen meer minuten gaan maken bij eventueel vertrek .
Zeefuik bewezen te jong en onbesuisd , Orejuela en Cassierra beide te weinig kans gehad .

Zo als je lees is dit best een lijstje , want de overige muv Misschien Nunley , Yaltupa , Johnsen komen er niet , wel uit de O19 maar die zijn te jong .
1 0
AgeM
Misschien heb je daar gelijk , maar hoe zie je Labyad in dit rijtje ?
0 0
chrisjuhhh
wat ferd zegt Labyad is er helemaal nog niet en word enkel op media gehypt .
Voor mij hoef hij niet te komen hoor wel Magallan .
1 0
Ferd
Labyad is nog helemaal niet gekocht, dat is slechts een vaag gerucht, net als Mallagan.
0 0
MosesD
'Jaren 90 een post Cruyff succes periode'?
1 0
AgeM
Ook opleiding niet afgemaakt ?
0 0
MosesD
Niet van de JC Academy.
0 0
Ajaxvooraltijd
Hahahahahahah
0 0
Ben
Weet je wat het is, en ik durf het hardop te zeggen, de manier van Johan heeft sinds de revolutie bij Ajax weinig tot niks gebracht. Ja het vertrek van vrijwel iedereen voordat Frank werd aangesteld kunnen we hem dankbaar voor zijn. Maar verder? Misschien had het wél gewerkt als Johan zelf de boel bij elkaar kon houden, de club nog jaren kon adviseren over te nemen stappen, en zijn plan kon voltooien, maarja, dat kan nu helaas niet meer. Johan kon ook nog een soort van verantwoordelijkheid dragen over beslissingen die hij er door gedrukt zou hebben bij Ajax. Maar nu is Johan er natuurlijk niet meer, en andere mensen dragen nu de verantwoordelijkheid. En die willen liever afgerekend worden op hun eigen beslissingen dan beslissingen die 'heilig' zouden zijn maar niet werken. En terecht.

Neem nou Bergkamp, dat lijkt me echt een pure volgeling van de ideeën van Cruijff, en zijn functie binnen Ajax (cement tussen jeugd en Ajax 1) lijkt me er ook een die uit de plannen van Cruijff komt, maar blijkbaar heeft iedereen moeite om met hem samen te werken. Hoelang ga je als Van Der Sar en Overmars dan toekijken hoe deze stoorzender binnen de club blijft? Het heeft Ajax een andere grootheid (Jonk) -die de jeugd goed op orde had- gekost, een succescoach die voor het eerst in 100 jaar een Europese finale haalt (Bosz) gekost, en dit jaar voor het eerst in 100 jaar Europees voetbal gekost door de aanstelling van Keizer door te drukken, vervolgens wilt hij niet praten over de toekomst van Ajax.

Als het dan dus mis gaat, kost het andere mensen hun kop, niet die van Cruijff, zelfs niet die van Bergkamp zelf. Dan moet je ook je eigen weg durven in te slaan. Ik sta volledig achter Edwin en Marc, vind het een volkomen begrijpelijke beslissing, en heb het gevoel dat Ajax nu eindelijk de handrem er af heeft en écht weer kan proberen aan te haken bij de Europese (sub)top. En niet alleen met aankopen, maar óók met eigen jeugd zoals Cruijff het graag had gewild.
2 -3
Ferd
Bergkamp als cement tussen jeugd n Ajax 1? Eerder het betonrot dan cement want hij was bar weinig op de Toekomst te vinden.
1 0
AgeM
Dank u voor uw snelle en uitgebreide reactie.
Maar dat voetbal waar u voor staat en wat ook heel des Ajax is komt toch ergens vandaan en niet in de laatste plaats door de invloed van Johan?
De voetballers die zich daartoe aangetrokken voelen en ook geslaagd zijn onderschreven dit toch ook ?
Als je breekt met deze cultuur( zoals het er naar uitziet) is het dan nog wel Ajax?
En geldt dan voor u alleen het winnen ?
Dat kan ook met betonvoetbal hoor .
0 0
ajaxminimax
Op dit moment zijn er 3 aangetrokken hoor. Bande, ja kun je twijfels over hebben, maar is er een jeugdspeler die direct kan aansluiten als vleugelaanvaller. Perr Schuurs, logische aankoop. Groot talent en op die positie loopt er vrij weinig in de jeugd. En tenslotte Tagliafico, kunnen we kort over zijn. Absoluut noodzakelijk.
4 -1
trodat4030
Je vergeet Kühn, al moeten we afwachten in welk team hij terecht gaat komen.
0 0
chrisjuhhh
Jong Ajax is nu al bekend .
0 0
PeterVKV
Die Bergkamp heeft dus echt jarenlang met iedereen ruzie gemaakt. Fantastische voetballer. Vervelend mannetje. Komt vaker voor. Te groot ego omdat hij op een voetstuk is gezet (Arsenal) en dan ongeschikt om samen te werken met anderen. Ik koos zijn kant in de zaak Jonk maar dat was bij nader inzien denk ik toch fout.
9 -3
GerardAjax26
Hoe kan je eind september al twijfels hebben aan de trainer, als de spelers aangeven nog niet eens aan voetbal te kunnen denken na het drama rondom Nouri. VD Sar had lekker keeperstrainer moeten worden ofzo, is totaal geen directeur.
5 -5
Bjorn
Ajax - Vitesse gaf enorm goed bloot dat dit een heel onstabiel jaar ging worden.

Die wedstrijd sloeg alles.
2 -1
BokkieBokstra
Precies dat, het getuigt niet van gevoel voor de situatie en het is zeer onfatsoenlijk. Het eerst wat ik dacht na het ontslag van Keizer: overmars en van der sar, dat zijn harde jongens die gaan over lijken. Verder denk ik je neemt samen een beslissing sta er dan ook achter.
1 -1
DoorenAFCA
Omdat ze Keizer uiteraard al goed kenden vanuit zijn periode bij Jong. De keuze voor Keizer als hoofdcoach was niet unaniem, aangezien een aantal Keizer nog niet klaar achtte voor Ajax 1. Toch hebben ze hem op aangeven van Bergkamp aangesteld als hoofdcoach, maar vond men schijnbaar toch dat zijn kunnen, tactische kennis en coachings vermogen niet voldeed voor het eerste elftal.
3 -1
GerardAjax26
Ik begrijp dat ze hem al goed kende vanuit Jong Ajax, dat lijkt mij ook de reden dat ze hem hebben aangesteld. Dat Overmars het daar niet mee eens was is duidelijk. Mijn punt was dat ik het nogal opmerkelijk vind dat VD Sar na een paar wedstrijden al twijfels had bij Keizer. Terwijl het drama rondom Nouri natuurlijk een grote impact had, zeker in die tijd. Dan kan je (vind ik) zo vroeg in het seizoen nog niet oordelen of de trainer geschikt is of niet.
3 -1
Maxwell_5
Ok, dus als ik het goed begrijp zitten Dennis, Marc en Edwin op een kantoor zaken te bespreken en vervolgens komt de Telegraaf met een gedetailleerde reconstructie.

Is dit een spin-off van Wie is de mol?
0 0
altijdwelwat
Ik lees dat Ouali deel uitmaakt van het technische hart, dat vind ik persoonlijk droevig,lachwekkend en zorgwekkend tegelijk.
3 -4
Michelinho
De huidige vorm van het TH, als adviserend en niet bepalend orgaan, is prima. Ik vraag me wel af of Ouaali de meest geschikte persoon is als Hoofd Opleidingen.
0 0
Ferd
Ik niet.

Zoals Cruijff het wilde. De technisch manager (Overmars), de trainer (Ten Hag) en hoofd opleidingen (Ouali)
3 0
3sterrenAjax1
duidelijk. bergkamp wilde keizer alleen jeugd en geen aankopen. visie cruijff. overmars wil aankopen en ten hag. dan steun ik bergkamp.
4 -16
BokkieBokstra
Het is met Cruijff net zoals met Jezus, de volgelingen vechten elkaar de tent uit en iedereen weet wat het ware woord is. Cruijff heeft met zijn foute vrienden een hoop ellende aangericht bij Ajax met de zogenaamde fluwelen revolutie. Maar gelukkig, nog twee te gaan, Overmars en van der Sar. Als die ook weg zijn dan hebben alle aanhangers elkaar de tent uitgevochten en de andere helft van de Ajacieden deugt niet en is afgeslacht. Terug bij af, dat is een knappe prestatie. Dan blijft over een zielloze club in een zielloos stadion. Heimwee naar de Meer.
1 -4
ajaxminimax
??? Dan weet jij niet wat de visie Cruijff is. Hij wil jeugd maar ook aankopen waar de selectie beter van wordt. En dat wil Overmars ook nog altijd. Alleen bergkamp sloeg door in eigen jeugd. Bergkamp leefde gewoon met de gedachte dat je met een compleet jeugdteam ook kampioen kon worden. Daarbij komt dat bergkamp bijna met iedereen ruzie kreeg.
8 0
Ferd
Jij hebt duidelijk plan Cruijff niet gelezen, want Cruijff wilde niet alleen maar jeugd
6 -1
marcoo
Volgens mij wil Overmars jeugd en het team aansterken met gerichte aankopen. Wat ook visie Cruijff is en zo kan je tenminste een beetje meedoen in Europa
9 -1
DonShining
Mss even beter nalezen wat Cruijff wilde, Cruijff wilde jeugd en aankopen waar nodig. Nu al 3j geen kampioenschap dus Overmars ziet dat hij moet aankopen omdat de huidige selectie niet goed genoeg is gebleken. Dat is alsnog in lijn Cruijff.
17 -1
BokkieBokstra
Lijn Cruijff of niet. Zie wel dat de Boer 4 titels gehaald heeft met een minimaal beleid. Wel verkopen en kleine aankopen. Ik herinner me iets over een zak geld en scoren.
0 0
Ferd
titels met een dieptepunt in punten, die titels met het zaaddodende voetbal van de laatste jaren kwamen puur omdat de concurrentie nog slechter was.
1 0
BokkieBokstra
In het begin vond ik het prima voetbal, later veel minder leuk om naar te kijken, het eindigde weer leuker. Maar je moet het wel doen de titel halen, je kan niet alleen maar naar de concurrentie kijken. Ik reken ook mee dat er onder de Boer amper geld werd uitgegeven en het met allemaal eigen jongens deed. Maar ik vind het bijna onvoorstelbaar dat een trainer die 4 titels binnenhaalt door een gedeelte van de aanhang zo wordt weggezet. Ik moet ook eerlijk zeggen, door al dit gedoe van de laatste jaren, die afgrijselijk Arena en dat waardeloze publiek wat niet komt en alleen maar fluiten dat de lol in Ajax hard aan het verdwijnen is. Kan me eigenlijk niet zoveel meer schelen wie er kampioen wordt. Feyenoord, PSV, AZ het is me om het even.
0 0
Daneman
Oh is het zo gelopen? Ben erg blj dat Bergkamp en Spijkerman weg zijn. En in iets mindere mate Keizer
4 -1
kaashaas
Er is geen visie meer, die visie is vorig jaar weg gegaan. Nu word er wat aan geklooid.. er worden wat spelers gekocht en dit verbloemd het 1 en ander. Teamspel is weg. Had Bosz laten zitten dan was je nu 2 keer zover geweest. Hoe kan je dit in godsnaam laten gebeuren.
Je kan als beleidsbepalers meningsverschillen hebben maar aan het einde van de rit moet je dezelfde kant opkijken. Doe je dat niet hoor je niets te bepalen.
3 -9
Sazzz
Alsof Bosz was blijven zitten. Hij heeft in de ruzie met bergkamp gewoon aangegrepen om Ajax de schuld te kunnen geven van zijn vertrek,maar hij was sowieso wel gegaan hoor.
En daarnaast is bergkamp de enige die weigert een compromis te sluiten.
11 -3
kaashaas
Op basis van wat heb je die info?
1 0
Ferd
Op basis van z'n dikke duim.


er is juist wel visie, plan Cruijff wordt weer uitgevoerd. Gerichte aankopen voor de basis, geen breedte aankopen meer, jong talent kopen zodat het niveau in de jeugd ook omhoog getrokken wordt. Alles precies zoals Johan wilde.
1 -1
mickey2602
Persoonlijk heb ik nooit het Plan Cruijff ingekeken maar volgens mij is dit precies wat Johan wilde bereiken met Ajax,dit zoals jij het omschrijft.
Maar er blijven altijd mensen die zeggen dat het niet meer volgens dat plan gaat en er is er hier zelfs eentje die regelmatig commentaar levert en dan het liefst Jong Ajax in het eerste wil zien want"dat is zoals Johan het wil zien."
Neem als voorbeeld,sommigen hier beweren dat volgens Cruijff er nooit een aankoop mocht komen,de jeugdopleiding was de spil van Ajax en dat moest zo blijven. Maar volgens mij stond er in Plan Cruijff dat er zoveel mogelijk vanuit de jeugd opgelost moest worden,echter zit er daar de juiste speler niet bij of wel de juiste speler maar nog niet klaar voor het eerste,dan moet er gekocht worden.
Lang verhaal maar uiteindelijk ben ik het met je eens.
Edit,die ene die ik bedoelde zie ik hierboven een reactie van,3sterrenAjax1.
0 0