Stats: Magallán sober, maar betrouwbaar

NielsE, 15-01-2018 om 16:00, 29721 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In de serie 'Stats' licht Ajax Showtime iedere keer een speler, een combinatie van spelers of het hele team van de Amsterdammers uit. Deze week kijken we naar Lisandro Magallán, de mandekker die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Ajax.

Na de voltreffer van Ajax in de persoon van Davinson Sánchez, lijken de Amsterdammers hun vizier betreffende versterkingen definitief op Zuid-Amerika te hebben gezet. In de op het moment van schrijven nog lopende winterse transferperiode werd in Nicolas Tagliafico nóg een Zuid-Amerikaanse verdediger aangetrokken en volgens het doorgaans betrouwbare Voetbal International zit er nog een verdediger in de pijpleiding. Lisandro Magallán zou de Amsterdammers in de zomer moeten komen versterken. De vraag is natuurlijk of de 24-jarige verdediger een aanwinst zal zijn voor Ajax. Ajax Showtime zocht het in samenwerking met Sci Sports uit.

In de bovenstaande afbeelding wordt de potentiële aanwinst eerst op basis van de SciSkill indicatoren vergeleken met een aantal van zijn potentiële concurrenten bij Ajax. Wat opvalt is dat Magallán op dit moment een lagere SciSkill (niveau op dit moment) heeft dan Nick Viergever en Joël Veltman. Daarentegen is zijn SciSkill wel weer hoger dan die van Matthijs de Ligt en Maximilian Wöber. De Argentijn scoort op dit moment met een score van 70,1 dus heel iets hoger dan het gemiddelde niveau van de Amsterdammers (69,9).

De potentie van de verdediger van La Plata is, vergeleken met die van zijn tegenhangers bij Ajax, wel opvallend laag. Zodoende zouden we dus al kunnen concluderen dat Magallán aangetrokken zou worden voor de korte termijn. Daar moet wel een kanttekening bij gemaakt worden, kijkend naar de ontwikkeling die de Argentijn de afgelopen 6 maanden heeft doorgemaakt. Deze ontwikkeling is in vergelijking met de toptalenten in de verdediging van Ajax al erg hoog te noemen. Misschien zien de scouts van de Amsterdammers dus een laatbloeier in Magallán, maar de kans dat de mandekker de absolute top zal gaan halen lijkt klein.

Vervolgens vergelijken we Magallán in bovenstaande afbeelding aan de hand van defensieve statistieken met zijn tegenhangers bij Ajax. Hier vallen een aantal dingen op. Ten eerste gaat de Argentijn op Joël Veltman na de minste defensieve duels aan, maar dit zegt op zichzelf nog niet zo heel veel; het kan ook duiden op ‘slim’ verdedigen en het vermogen om goed positie te kiezen. Wat misschien wel meer zegt is dat hij op De Ligt na het hoogste winstpercentage heeft. Daarbovenop wint de Argentijnse mandekker de meeste één-op-één duels van al zijn potentiële concurrenten.

Verder is het voor de Amsterdamse ploeg belangrijk dat een verdediger ook over voetballende kwaliteiten beschikt. Op dit gebied valt in ieder geval op te merken dat het voor Magallán nog wennen zal worden. De Argentijn passt, mede door het verschil in speelstijl van de ploeg waarin hij speelt, een stuk minder dan de verdedigers van Ajax dat doen. Het slagingspercentage ligt daarnaast wel in lijn met Joël Veltman en Nick Viergever. Magallán verstuurt bij zijn huidige ploeg wel veel lange ballen, en hij is hier kijkend naar het hoge aantal lange ballen per wedstrijd met een slagingspercentage van 50% aardig succesvol in.

Conclusie:
In het geval van Magallán kunnen we op basis van de beschikbare cijfers concluderen dat we niet met een enorm toptalent zoals bijvoorbeeld Davinson Sánchez te maken hebben. Ajax lijkt met Magallán op de iets veiligere tour te gaan door een verdediger aan te trekken die al wat ervaring heeft opgedaan. Magallán zal naar alle waarschijnlijkheid direct inzetbaar zijn bij de Amsterdammers en zal misschien, in tegenstelling tot jonge talenten, wat minder diepe dalen kennen. Met het halen van Tagliafico en de interesse in Magallán lijkt Ajax alvast in te spelen op het naderende vertrek van zowel Joël Veltman als Nick Viergever. De twee Argentijnen zullen de balans moeten gaan bewaren in een verder jonge achterste linie met onder meer Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, Deyovaisio Zeefuik en Manuel Orejuela.

Dit was (helaas) de laatste aflevering in de rubriek 'stats'. Via deze weg wil ik graag alle lezers bedankt voor hun positieve én negatieve kritieken! 

Niels Engelman (n.engelman@ajaxshowtime.com | @nielsengelman)

Meer uit de rubriek 'Stats' lezen?
Deel 1: Peter Bosz versus Frank de Boer
Deel 2: Lasse Schöne versus Riechedly Bazoer
Deel 3: Is de kritiek op Klaassen terecht?
Deel 4: Werk aan de winkel voor Nouri
Deel 5: Jaïro Riedewald of Nick Viergever?
Deel 6: Joël Veltman of Kenny Tete?
Deel 7: Bosz het plezier, De Boer het rendement
Deel 8: De transformatie van Hakim Ziyech
Deel 9: Sam Larsson, dé versterking voor Ajax?
Deel 10: Neres, versterking voor de korte termijn?
Deel 11: Doelpunten Younes komen eraan
Deel 12: Hakim Ziyech, dé opvolger van Eriksen?
Deel 13: Verbeterd Ajax rendeert afdoende
Deel 14: Scouten, alternatieven voor aankoop Neres?
Deel 15: Ajax heeft goud in handen met Sanchez
Deel 16: Klaas-Jan Huntelaar onder de loep
Deel 17: Is Van Leer de ideale tweede man?
Deel 18: De zoektocht naar een linksback
Deel 19: Welke verdediger moet Ajax halen?
Deel 20: Is Wöber de gewenste versterking?
Deel 21: De start van Bosz versus Keizer
Deel 22: De twee kanonnen voor de winter
Deel 23: Dolberg versus Huntelaar

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Cijfers zeggen niet zoveel, een andere competitie, stijl van voetbal. Sowieso schijnt het voetbal 3 versnellingen lager te liggen daar.

Het gaat mij erom wat zijn adaptievermogen is, heeft hij die intelligentie. Cijfers zijn voor de kortzichtige die geen klote verstand hebben van menselijke psychologie in de sport.
0 0
Ajax4xbestevaneuropa
Off: toch mooi dat ze in rotterdam denken dat van persie de verlosser is en ze wellicht nog kampioen worden hahaha. Sinds augustus niet meer gespeeld of geen hele weds. En dat bij fenerbahce, 1x kampioen laatste 5 jaar nu 3e . Als je daar niet eens basis staat ga je feyenoord echt geen kampioen maken.
Daarentegen kan die argentijnse back van ons wel net ff dat verschil zijn om kampioen te worden. Iemand die weet waar ballen vallen, durft een pass te geven zoals we met kluivert zagen. Gaat over lijken, zeg hem: geen voorzet! En hij levert zijn pink er nog voor in.
Ik zeg: Zet een zelfde type op de rechtsback en je lost al veel op. Want let nou eens op veltman, en vergelijk hem met de veltman van 4 jaar terug. Nu 150 potjes Ajax 1 en wat is het verschil? Ned-Fra en hij moest banken tov Mensah, een debutant. En dan ben je als Veltman aanvoerder van Ajax. Nee laat maar wat meer argentijnen/zuid amerikanen komen, kunnen ze laten zien hoe verdedigers moeten zijn. Wedden dat als je gaat tellen dat veltman gem. minimaal nog steeds 1 onnodige overtreding maakt per wedstrijd, of een voorzet geeft die nergens op lijkt.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je onderschat van persie, waarschijnlijk net zo hard als destijds dirk kuijt.
Dit is de mickey mouse competitie, met een van de slechtst verdedigende generatie uit mensen heugenis. Die rost ze er achter elkaar in.

Met of zonder van persie worden ze geen kampioen halverwege. Maar na de winterstop moeten we feyenoord niet onderschatten.
1 0
Gonzo
Ben benieuwd of het een verbetering is ten aanzien van Veltman en Viergever, die beiden multi inzetbaar zijn.
0 0
AFCsince98
Wat is die sciskill en hoe wordt dat bepaalt? Puur op statistieken? Want de ligt scoort opvallend laag vind ik.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Volgensmij zijn dat gemiddelde beoordelingen over alle specifieke eigenschappen in de ontwikking van een speler.
Scientific skills, ooit uitgevonden door amerikanen in het american football(er is een film over) daarna overgewaait naar europa via noorwegen.
0 0
Bobbaasje
Van mij mag die Argentijn komen.
1 -1
wendoo9
Verdediging heeft zeker nog een impuls nodig ! Zag dat armtierige clubje waar Ajax met 5-1 van won nog behoorlijke kansen creëren !
0 -2
Ozymandias
Ik kan de aankoop van Mallagán begrijpen maar ik vind het eigenlijk een fout van Overmars. Laten ze eerst maar aankijken of naast Viergever ook Veltman daadwerkelijk vertrekt én hoe Orejuela en Zeefuik zich de komende seizoenshelft ontwikkelen. Als één van die twee volgend seizoen klaar is voor een basisplaats en Veltman niet vertrekt kan hij als extra optie centraal achterin worden gebruikt. Verder heeft Ajax met Bergsma en Kemper twee jonge centrale verdedigers die ik goed genoeg vind om als vierde keuze (achter Wober, De Ligt en Schuurs) centraal achterin.

Basis: Tagliafico, Wober, De Ligt en Veltman
Back-ups: Bakker, Bergsma/Kemper, Schuurs en Orejuela/Zeefuik
0 -3
Bensco
De kans is zeer groot dat Viergever en Veltman vertrekken. Veltman was deze zomer eigenlijk al van plan om te vertrekken maar volgens mij hebben ze hem die aanvoerdersband beloofd als die blijven. Viergever is transfervrij deze zomer en kan een dikke tekenbonus pakken en volgens mij wil die ook richting het buitenland. Het zijn misschien allemaal vermoedens maar ik durf met 90% zekerheid te zeggen dat ze weg zijn aankomende zomer.

Regeren is dan vooruitzien en dan moet je dus een extra CV halen om beidde posities dubbelbezet te hebben. Probleem is wel dat het met De Ligt (18) Schuurs (18) en Wöber (19) wel heel jong gaat worden. Als je volgend jaar Europees wilt meedoen moet je een ervaren mannetje meenemen anders maak je dezelfde fout die Frank ook maakte elke keer als hij Europa inging.

Van Bergsma verwacht ik weinig eigenlijk. Hij haalt met zijn 20 jaar geen constant niveau in de Jupiler league en ik zie hem volgend jaar niemand uit de basis spelen bij Ajax. Tegen de tijd dat hij een serieuze kandidaat is is hij alweer 22 jaar en dan nog blijft de vraag of hij goed genoeg is. Ik denk persoonlijk van niet.

De rechtsback positie moet wel met schijn oog gevolgd worden want zijn Zeefuik of Orejuela wel de spelers van formaat die Ajax van dynamisch voetbal gaan voorzien? Het is nog wat te vroeg om daar over te oordelen maar ik ga daar komende tijd wel wat opletten.
1 -1
Champy
Kemper is zelfs 2de keuze op lcv bij de A1, en wordt vaker op linksback gezet. Dat wordt gewoon een jaar Jong en daarna zien we wel.
Of ze Bergsma's contract gaan verlengen is de vraag. Leuke voetballende verdediger voor Jong en misschien ook een klein clubje in de Eredivisie. Als die bijtekent, wordt het een jaar verlengen. Zo'n jongen gaat niet nog een jaar in Jong of op de bank zitten.

Orejuela en Zeefuik: hier komt maar 1 man uit de strijd. De vraag is of de winnaar 1ste reserve of bankzitter wordt. Deze strijd komt volgens mij pas volgend jaar. Ik verwacht zelf niet dat ze een nieuwe rechtsback gaan halen in de zomer, met het vertrek van Veltman. Misschien pas in de winter.

Overigens vergeet je Sinkgraven die ook linksback kan spelen, en op je lijstje van middenvelders staat die er ook niet tussen.

Ik pleit niet voor Magallan specifiek (ik ken die niet), maar wel een serieuze aankoop op die plek. Je moet anticiperen op het vertrek van Veltman/De Ligt.
1 -1
Multi
Toen in de scores zag en zag dat Veltman zoveel hoger had als Wöber en ook in potentie beter scoorde, haakte ik al af wat betreft de Sciskill. Ben wel erg beniewd hoe de potentie omgerekend wordt.
1 0
Champy
Waarschijnlijk iets met ervaring en niveau van die ervaring. Op papier is dat ook zo droog.
Veltman (WK, CL, EL-ervaring, kampioen geweest, veel wedstrijden voor Ajax 1 geweest).
Wöber (pas 3/4 jaar op het hoogste niveau,...)
1 0
Van Reenen
Volgens mij gaat het in dit artikel om verdedigers. Middenvelders zoals Frenkie en Daley zijn hier dus niet van toepassing. Ook al begrijp ik dat Frenkie tijdelijk in de achterhoede speelt en Sinkgraven, als hij niet geblesseerd is, ooit als linksachter heeft gespeeld.
1 0
Ajax27
Ik snap alle ophef hieronder niet zo? We hebben een tekort aan verdedigers. We hebben een aantal talentvolle jonge verdedigers. We hebben meer ervaren jongens als Viergever en Veltman die hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen weggaan. Moeten we na dit seizoen dan met een achterhoede van gemiddeld 18-20 jaar gaan voetballen? Moeten we niet mensen op de bank hebben zitten met ervaring? Breedte spelers die de echte toptalenten niet in de weg staan zoals de Ligt, Frenkie, Wober, Sinkgraven? Maar er wel direct kunnen staan door hun ervaring. Enige waar ik kritiek op heb is dat het allemaal ineens uit Zuid Amerika moet komen. Waarom niet bankzitters uit Duitsland, Engeland of Spanje ofzo kopen van 23-26 jaar die de Engelse taal spreken en al de nodige ervaring hebben? Zouden zij nu echt allemaal te duur zijn qua salaris om te halen?
1 0
Ozymandias
Mallagán is misschien wat ouder maar hij heeft relatief weinig ervaring omdat hij pas laat door is gebroken.
1 -1
Sjaakvaak
Als liefhebber van statistieken vind ik dit soort berichten erg interessant. Maar waar is die Sciskill nou eigenlijk precies op gebaseerd? Dat Wöber slechts op 47.7 staat en Matthijs op 65.1, terwijl Joel en Nick veel hoger staan, vind ik nogal gek..

Kleine kanttekening voor AS/NielsE, 70,1 ligt niet heel iets hoger dan 69,9. Een verschil van 0,2 in deze zal niet significant zijn. Blijft overigens sowieso lastig vergelijken want als je Wöber met die gigantisch lage score niet meeneemt in het gemiddelde, dan ligt het al op 77,3 ipv 70,1..
1 0
Ajax4life16
Gewoon geen Magallan en Labyad. Dat zijn breedte aankopen, terwijl Tagliafico duidelijk een verbetering is.
2 -2
Ozymandias
Ik denk niet dat Labyad een breedte aankoop zou zijn. Hij is kwalitatief zeker goed genoeg voor een vaste basisplaats bij Ajax. Ik verwacht dat hij na dit seizoen Ziyech zal opvolgen als linkshalf en Frenkie een vaste basisplaats als '6' krijgt. Tot die tijd zal Labyad misschien, inderdaad, een half seizoen als wisselspeler worden gebruikt maar het is een aankoop met het oog op de (nabije) toekomst en niet een breedteaankoop.

Basis: Labyad, Frenkie en Vd Beek
Back-ups: Mazraoui, Schone en Siem

Ik zou Eiting volgend seizoen verhuren aangezien hij zeker goed genoeg is voor een basisplaats in de Eredivisie maar nog niet goed genoeg voor veel speeltijd in het eerste van Ajax. Doordat hij een groot tekort aan atletisch vermogen heeft zal het wat langer duren voordat hij klaar is voor een basisplaats en ik denk dat hij een verhuurperiode nodig zal hebben om zich aan het niveau van de Eredivisie te kunnen aanpassen.
1 -3
Champy
Je moet inderdaad een opvolger aantrekken voor Ziyech, maar ik zou toch niet voor zo'n Eredivisieaankoop gaan. Te duur en te wispelturig die Labyad.
Overigens moet ik maar zien of hij wel past op het middenveld in een 4-3-3 opstelling.
2 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat is ook het probleem waardoor je ajax toch weer zwakker maakt. Ziyech heeft zoveel wapens en teamgeest, als je labyad haalt krijg je toch een beetje een verzwakt ajax, labyad is veel voorspelbaarder.
0 0
foensai
Dit zijn zeker geen breedte aankopen. Dit zijn spelers in de leeftijd 25 tot 30 jaar met kwaliteit! beide zeer bruikbare krachten.. Een categorie waar men er te weinig van heeft. Nu moeten jonge spelers al de dragende kracht zijn, kunnen bijna nergens op terug vallen. Iets wat Ajax jaren lang verweten werd. 95 jong elftal met ervaren krachten een mooie mix.
1 0
Ajax#1900
Het zijn breedte aankopen, maar je hebt breedte nodig in je selectie. Ik zie in JA niet een vleugelspeler die klaar is voor het eerste, en achterin idem, dus zo raar zou het niet zijn.
2 0
DavidFerr
Ajax doet niet meer aan breedte aankopen. Wij kopen toppers die er gelijk moeten kunnen staan of toptalenten.

Alsjeblieft geen spelers meer voor de breedte (voor op de bank)
2 0
Jornnn
Precies. Opvulling/breedte spelers halen we wel weg uit Jong Ajax ipv aan te kopen voor miljoenen.
1 0
Ajax#1900
Nogmaals, je kunt niet zomaar Dankerlui, Bergsma etc op de bank zetten. Je hebt gewoon 4 CVs nodig die er kunnen staan als het moet. Viergever heeft lang niet alles gespeeld maar is wel gewoon belangrijk geweest en heeft niemand in de weg gezeten.
1 0
MichelAngelo66
Ik zou zeggen Overmars.... koop alles wat los en vast zit. Niemand houd je meer tegen.

Mijn god waar gaat dit heen.
1 -5
skinny hein
als je zelf niets rond hebt lopen achterin zal je wel moeten toch?Je kan niet elk jaar een goede back uit n hoge hoed toveren.
1 0
Ajax#1900
Ach ja, eerst was Overmars niet slagvaardig genoeg, nu heeft hij die mogelijkheden wel en wordt er alsnog gezeken. Het is nooit goed.
0 0
Ajax#1900
Dit is zo overdreven direct weer. Er is niets aan de hand. Logische aankopen tot nu toe, deels met het oog op volgend seizoen. We worden echt geen loopclub oid.
1 0
Sulejmanibesteaankoopooit
allemaal leuk en aardig die Skiskill maar jullie weten dat dat de grootste onzin ooit is toch? De Ligt is is de beste verdediger uit die rij met de laagste score. Daarnaast loopt wober wel erg veel achter voor een speler die moeiteloos in de basis staat.

Daarnaast hoeft een verdediger van een team wat goed speelt minder intercepties of duels aan te gaan, wat niet betekent dat hij slecht is.

En dan nog die potentie, het grootste natte vingerwerk ooit. Het is vrijwel onmogelijk om te voorspellen waar iemands plafond ligt, kijk maar naar Vardy of Mahrez.

kortom Skiskill is grote onzin, en pseudowetenschap wetenschappelijk.
5 0
433metdepuntnaarlinks
Klinkt niet spectaculair maar aan de andere kant, brede selectie ga je nodig hebben (vooral komend jaar) en viergever was ook sober en degelijk. 11 fluwelen spelers is ook niks maar langzaam aan vind ik dat we bijna roekeloos worden qua uitgaven ... Als ik dat zo hoor dat ook Labyad nog moet komen ... Dan vraag ik me af of we niet iets TE veel uitgeven. De selectie lijkt me wel in balans, op de vleugels mag nog wel iemand bij maar dan lijkt Labyad me ook niet ideaal (mits die content is met een plek op de bank ...). Ben benieuwd!
0 0
Matzet
Het lijkt mij een totaal onnodige aankoop. Met Wober hebben we al een prima linker centrale verdediger. Ik snap niet dat we miljoenen moeten uitgeven aan een 'ervaren sobere' verdediger, terwijl we met Viergever al zo'n type speler in huis hebben? Ook hij is linksbenig, heeft ervaring en kan ook als linksback uit de voeten. Nee Nick is geen wereldtop, maar wel een degelijke back-up voor Wober. Een leider, spreekt Nederlands en altijd 100% inzet. Kan hem op weinig foutjes betrappen. Liever contractverlenging voor Nick, dan miljoenen uitgeven voor een Argentijnse back-up.
2 0
DavidFerr
Magallan is rechtsbenig.

Verder twijfel ik ook of hij echt toegevoegde waarde heeft. De laatste seizoenen heeft hij ook veel weinig wedstrijden gespeeld.

Wat betreft Viergever snap ik wel dat Overmars zijn contract niet wilt verlengen. Heeft natuurlijk vorig jaar een goed seizoen gedraaid alleen overall streven wij een hoger niveau na bij Ajax. Wober brengt bijvoorbeeld direct al een hoger niveau dan Viergever.
1 0
Matzet
Ik dacht dat Magallan linksbenig was, maar zat ernaast. Dank voor de correctie.

Wat betreft Viergever, als back-up vind ik hem van toegevoegde waarde. Geen topper, maar altijd solide.
0 0
Michelinho
Dit seizoen heeft hij alles en de volle 90' gespeeld. Vorig jaar zat hij idd zelden bij de selectie, maar de laatste wedstrijden vh seizoen wel basis en het jaar ervoor ook weer alles en de volle 90'.
0 0
Rsv
Aim higher dus
0 0
NouridolbergNeres34
Overmars wil gelijk toeslaan deze winter alle remmen zijn los na het vertrek van Bergkamp zo lijkt het, bande, schuurs, Tagliafico, Kuhn, Labyad??, Magallan?? , Ludovit Reis??

Bij spelers als magallan en labyad heb ik het idee die zou je gewoon zelf op moeten kunnen leiden, geen hoogvliegers.

Reis ken ik niet goed genoeg. Kuhn lijkt wel een pareltje te zijn als je ziet wel clubs er achter hem aan zaten.
Schuurs ook een goede aankoop jong talent.
0 0
chrisjuhhh
Magallan kunnen wij simpel weg niet over oordelen , want ik weet bijna 99% zeker dat niemand hier hem volgt zoals onze scouts hem volgen , ook speelt hij in een totaal andere competitie en gezien je vergelijk met Kuhn , dat andere grotere clubs achter aan zitten is voor mij een teken dat je niet goed verdiept heb in deze speler .
0 0
Sunstridr
Ik ben met je eens over Magallan en Labyad. Dat zoort speler kan Ajax zelf oplieden.

Van wat ik gezien heb, heeft Reis iets van Donny of Van Ginkel (zou fout kunnen zijn).
Ook met Kuhn en Schuurs mee eens.
1 0
mgtow
Marcie is jarenlang afgeremd en nou gaan alle remmen los. :)
1 0
DJMokum
Dit scheelt de scouts een hoop werk, lekker in het zonnetje op het strand van Buenos Aires naar AS.com en dan Marc een apje sturen....Heb duidelijk het verkeerde vak gekozen ;-)
1 0
Ajaxvooraltijd
Je bedoelt de scouts van PSV. Heb namelijk meer het idee dat zij hier vaak komen kijken om te zien waar Ajax nu weer interesse in heeft.Die scout die we van Groningen over genomen hebben schijn iedere dag gesweept te moeten worden om te checken of hij geen gps zendertje onder zijn schoen heeft zitten oid.
1 0
mgtow
Overmars zou iets moeten bedenken om alle jeugdspelers die niet voldoen gewoon voor de hoofdprijs aan PSV te verkopen. Oh wacht kan niet. PSV kan alleen maar kopen met schimmige constructies. Ff vergeten..
0 0
mgtow
Tagliafico had in december een sciskill van 84.1 met 103.1 potentie volgens het linksback zoek artikel https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/106428/stats-de-zoektocht-naar-een-linksback Niet verkeerd dus. En de 126 van De Ligt is Barcelona niveau. Dat wordt smullen. :)
0 0
zivkabrimovic
Ik vind de gedachte dat we straks nóg een Nederlander minder in de basis hebben kloten.
1 -7
Ricbun
Hey Hennie, leuk dat je nu op AS zit met ons!
5 0
AFCAsphere
Hij heeft tijd genoeg, nu hij uit zijn functie verheven is.
0 0
mgtow
Als we hogerop willen kunnen we niet altijd teren op Nederlandse talentjes. We zijn helaas geen Frankrijk waar de ene na de andere topper uit een ei komt kruipen.
2 0
Ajaxvooraltijd
Ik heb ook het vermoeden dat Nederlanders niet zoveel kinderen maken.
0 0
mgtow
Doen we ook niet. Over een paar jaar zijn er meer mensen van immigratie afkomst dan Nederlandse afkomst. We moeten hopen dat zij het betere pompwerk van ons overnemen. ;-)
0 0
Linkspoot
Want ?
0 0
kevinyounes11
iemand die weet waarom Maggalan niet speelde gister bij Boca, ook niet als wissel??
0 0
RichardWitschge8
Zijn vader is overleden vandaar dat hij er niet bij was.
0 0
Sunstridr
Het kan van als zijn, bvd een blessure.

Het is mogelijk dat hij met de number 21 speelden, want er is geen speler bij Boca die de number 21 normaal heeft.
0 0
mgtow
Omdat ie naar Ajax gaat? Wilde gok.
1 0
Ajaxvooraltijd
Viergever en zijn skiskill hahahahaha. Ze bedoelen zeker skihill.
1 -7
Ferd
Jouw voetbalinzicht skill en IQ skill liggen lager dan het aantal titels van Feyenoord.
1 0
GrandMasterFlex
Vorig jaar Europa League gekeken? Viergever was uitstekend in zijn rollen.
8 0
Ajaxvooraltijd
Ja geweldig, heb je ook al die blunders van hem gezien dat seizoen of vergeet je die maar voor het gemak even?
0 -2
AFCAsphere
Uitglijder bij Twente-uit en zijn enige mindere Europese wedstrijd bij Lyon-uit. Noem ze verder maar, ik kan mij geen andere blunders herinneren.
0 0
Sunstridr
Eerlijk gezegt,ik zou liever dat Ajax iemand zoals Pierie koopt inplaats van Magallan, want Ajax heeft geen directe nood op een vervanger/basis-speler die CV kan spelen. Bij Tagliafico hadden wij (ajax) en vervanger/basis-speler nodig, en van wat ik gezien heb is Tagliafico ook een betere speler.
1 -3
Ferd
pffff Pierie wil niet, die heeft heel bewust zijn contract bij Heerenveen verlengt een paar maanden terug. Dus het gejammer om Pierie is echt zo overbodig.
1 0
Nils
Ik juist niet, met Schuurs, Wöber en De Ligt zit je qua talenten echt al goed. Juist een (beetje) ervaren speler kan dan een meerwaarde hebben, zowel voor constantheid van de ploeg als voor de ontwikkeling van die talenten.
0 0
Sunstridr
Ik ben (voor een langetijd) van de school van gedachten, dat je bijna nooit te veel talenten heeft/heb.
En qua Schuurs, Wober en De Ligt hebben wij maar een linksbenig CV.
0 -1
Linkspoot
pffffrrrrtttt probeer het nogmaals en graag leesbaar .
0 -1
Sunstridr
Het is wel leesbaar.....
Maar als jij echt voor een tweede keer het wil lezen here.

Met Schuurs, Wober en De Ligt hebben wij maar een Linksbenig CV.
En qua talenten hebben wij, aan de drie algenoemd spelers, niet genoeg in mijn opinie.
0 -1
Daneman
Zeker slim van ajax om voor een ervaren kracht te gaan. Tevens gaan ze bepaald niet over een nacht ijs met Magallan
0 0
kaashaas
Als je de tietel leest zou je bijna denken dat hij al een rugnummer heeft
0 0
leppe
Jammer hoor, geen statistiekenrubriek meer.
1 0
leppe
Dat was niet als reactie op jou bedoeld, sorry. Tijd voor koffie :’)
1 0
kaashaas
;-)
0 0