Ten Hag: 'Beleving in ArenA sterk toegenomen'

JesseTH, 12-01-2018 om 19:17, 11680 views, Ajax Life | De nieuwe rugnummers zijn bekend!

De beleving van de Ajax-aanhang in de afgelopen jaren bevalt Erik ten Hag. De kersverse trainer ziet dat het meer leeft dan voorheen en hoopt dan ook dat het eigen publiek een rol kan spelen in Amsterdams succes.

'Wat mij is opvalt, is dat de beleving in de ArenA de afgelopen jaren sterk is toegenomen', begint Ten Hag over de supporters tegenover Ajax Life. 'Dat is een positieve factor. Die steun kan - zeker in een kampioensrace - een bepalende factor worden. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren, maar af en toe kan het een ploeg over een dood punt heen tillen.'

Toch zijn er in de Johan Cruijff ArenA, vaker dan men lief is, lege stoeltjes te zien. 'Het is een landelijke trend dat er steeds meer lege plekken in het stadion komen. Behalve bij FC Utrecht. Daar zijn de toeschouwersaantallen de laatste jaren toegenomen.'

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AbdelhakNouri22
Wij supporters kunnen inderdaad de bepalende factor zijn in het kampioenschap. Iedereen 90 minuten lang volle bak dus ookal is het tegen roda (want ook die wedstrijden zijn 3 punten waard).
1 0
Mokum<3destad
Behalve in Utrecht??? Dat stadion is een en al gatenkaas dit seizoen!
0 0
Mart42
Ze hebben 110 procent hekel aan 020 in Sittard.
0 -1
AFCAsphere
Wat origineel. Ze vergeten alleen dat hun haat er niet toe doet. Net zoals in Utrecht, Den Haag, Enschede, Alkmaar, et cetera...

Ze geven af op de grootste, omdat ze weten dat ze toch niet in de buurt van onze successen komen. Zelfde geldt voor Bayern. Een club die netjes hun eigen vermogen hebben opgebouwd en een wereldclub tot stand hebben gebracht.
1 0
foroloca
We verkopen nog steeds de meeste seizoenskaarten.
0 0
Dusbaba
Gewoon goed voetbal laten zien, dan stroomt vanzelf weer vol. Let maar op.
1 0
EVH
Die vier hoeken moeten dicht.

Dat is bepalend.
3 -2
Dusbaba
Idd, ziet er niet uit met die rijdend bussen op de achtergrond tijdens wedstrijd. Trek er dan ff een zeil overheen of zo.
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Daar pleit ik ook al jaren voor maar is dit wel mogelijk vanwege veiligheid.
0 0
Mart42
Duizend legen plekken erbij. Nee een lekker briesje vind ik wel lekker in de arena
0 -1
AFCARSCA
Gelul. Daar kunnen maximaal 1000 mensen zitten. Het geluid verdwijnt niet uit die hoeken. Het is alleen klote dat het tocht door die hoeken. Maar laat het gras nou net dat beetje tocht nodig hebben om überhaupt te kunnen groeien. Komt nog bij dat de hulpdiensten ook de gracht in moeten kunnen he? Een helikopter door dat dak heen, lijkt me een beetje link.
1 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je bent op de hoogte dat gras tocht nodig heeft?
Waarom.denk je dat de eerste jaren het gras verschrikkelijk was en niet wou wortelen doordat men het dak een leuk speeltje vond.
0 0
AFCAsphere
De hoeken hoeven niet volledig dicht. Ze zouden wel een aansluiting tussen de lange en korte zijde moeten maken. Daar heb je al een paar stoelen, maar het loopt niet over naar elkaar. Erg jammer, want het kan er zoveel beter uitzien, en levert net wat meer stoeltjes op.
1 0
foroloca
Er zal vast een passende oplossing voor gevonden kunnen worden door een goed architectenbureau. Je hebt ook maar 1 ingang nodig geen 4. En het gras wordt nu ook met ventilatoren van een tochtje voorzien.
0 0
Mart42
Ze kunnen een tribune maken die na de wedstrijd open gezet kan worden.
1 0
Mart42
Korting systeem invoeren. Als je alle wedstrijden komt dan 10% korting op de prijs van een seizoenskaart. Als je een seizoenskaart neemt ga dan alle wedstrijden of zorg dat er iemand anders gaat.
1 0
AFCARSCA
Dat werkt denk ik beter dan straffen ja. Serieus een goede optie.
2 0
Mart42
Serieus?
0 0
AFCARSCA
Serieus ja. Als mij iets verboden wordt, heb ik er schijt aan, als ik korting kan krijgen, he, ik ben en blijf een Nederlander. Voor die 10% korting kun je toch al gauw 5 kratten bier halen, je tank vol kwakken, een lelijk wijf op de wallen ballen.
3 0
Mart42
Wat kost jou seizoenskaart? Voor die 10% kan ik met geluk een leger van groene flesjes in de koelkast proppen
0 0
AFCARSCA
Ik heb er 2, 300 per stuk.
0 0
Mart42
60 euro. 5 kratten bier is 50 euro statiegeld niet mee gerekend. Druppel benzine is gratis dus vol laten druppelen. Op de wallen is er wel een doos die voor 10 euro genaaid wil worden. Jou rekensom klopt.
0 0
Suarez16_
VI meldt dat Ajax labyad gaat proberen te halen. Ik zeg doen.
1 -2
Mart42
Ayub er ook meteen erbij. Wat een gifkikker is dat.
0 -2
AFCARSCA
Jong Ajax kan nog wel wat impulsen gebruiken, goed plan dus.
1 0
JesusZoonVanGod
Grappig. Is gewoon een speler die wat extra's brengt en altijd vuur in zijn spel legt en het fysiek niet schuwt. Zo'n type hebben we nog niet, dus wat mij betreft is hij gewoon welkom.
0 0
AFCARSCA
Kuyt halen, ik zeg doen.
2 -1
Mart42
Van Persie net getekend bij de kakkerlakken. Marc doe je werk eens wat beter.......
0 -4
AFCARSCA
Echt, dat we dat pareltje der natuur hebben laten lopen. Schande!
3 0
Mart42
Heb het helemaal gehad met Ajax. Ze laten zelfs Viergever en Veldman weg gaan. Ik ga het bestuur ritueel verbranden.
1 -1
AFCARSCA
Als je het ritueel houdt, is er kans op strafvermindering denk ik.
0 0
Mart42
Zeg wel dat ik anti zwarte piet ben. Heb je meteen vrijspraak in deze huidige strafrecht
0 -1
AFCARSCA
Dat is een valide punt, waar ik eerlijk gezegd al weken over heen kijk. Ik lees het wel, maar blijft niet hangen. Bizar dat 'hunnie' alles mogen he?
0 0
Mart42
Ach ten slotte worden we allemaal een vluchteling in ons eigen land. Kan er niet meer wakker van worden.
0 -1
Suarez16_
Precies. telstar een beetje sarren ;).
0 0
AJAIXIXIXI
Ajax wil labyad aldus freek
0 0
WestlandforAjax
Jammer dat het moet, maar gewoon ong 13 van de 17 thuiswedstrijden aanwezig zijn anders seizoenskaart kwijt.
2 0
Bram410
Lost niks op helaas. Voor de meeste vakken zij er geen wachtrijen dus een supporter kan als hij zijn seizoenskaart kwijt raakt zo weer een nieuwe kopen. Desnoods op naam van iemand anders. Daarnaast is het de lange zijde die vaak erg leeg is, hier is ook altijd de camera opgericht dus dat valt dat op. Tweede ring west, oost, en noord valt allemaal erg mee kwa leegte/opkomst. Maar op de lange zijde zijn de scc kaarten het duurst, maar de rijke lui die hier een scc koopt kan het zich permitteren om de helft van het jaar niet op te komen dagen. Over de beleving ben ik het niet helemaal eens, de jaren 2010 t/m 2015 was de sfeer in de Arena vaak beter als het nu is (behalve Europees) dit komt omdat Vak410 toen in zijn beste jaren zat.
0 -1
AFCARSCA
Je mist nu gewoon de wisselwerking tussen 425(vak 410) en F-side(zuid-1) 423 en 426, 427, 428 hebben groepen staan bovenin het vak, voeg die lekker samen en maak nog een sfeervak op 428, boven de F-side. Maar ik heb het idee, dat Ajax af wil van de sfeermakers. En dat stuit me tegen de borst als ik eerlijk ben.
2 0
AFCAsphere
Het zou beter zijn om twee sfeervakken aan de doel zijden te hebben. Dus achter elk doel een vol sfeervak, zoals bij Saint-Etiènne. Er is een enorme wachtlijst voor de F-Side, dus ik denk dat je Noord 1 makkelijk met fanatiek fans kan vullen. Vrees alleen dat Ajax dat niet wil.
0 0
AFCARSCA
Dat is met north up alliance mislukt. Idee was leuk, de animo treurig.
0 0
AFCARSCA
Wtf? utrecht kent juist erg veel lege plekken. Zeker als je kijkt naar de capaciteit van dat stadion. Zou gewoon vol moeten zitten.
0 0
Keffie L
Het is alleen vol als ze tegen de grote boze vijand uit “020” moeten spelen natuurlijk.
1 0
BobHaarms86
Dan kan het toch nog steeds dat er minder lege plekken zijn dan het seizoen daarvoor?
2 0
AFCARSCA
Ach ja, het zal. Anderhalve man en een paardenkop meer. Lang leve utrecht.
1 0