Ten Hag: 'Beleving in ArenA sterk toegenomen'

JesseTH, 12-01-2018 om 19:17, 11928 views, Ajax Life | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

De beleving van de Ajax-aanhang in de afgelopen jaren bevalt Erik ten Hag. De kersverse trainer ziet dat het meer leeft dan voorheen en hoopt dan ook dat het eigen publiek een rol kan spelen in Amsterdams succes.

'Wat mij is opvalt, is dat de beleving in de ArenA de afgelopen jaren sterk is toegenomen', begint Ten Hag over de supporters tegenover Ajax Life. 'Dat is een positieve factor. Die steun kan - zeker in een kampioensrace - een bepalende factor worden. Uiteindelijk moet het op het veld gebeuren, maar af en toe kan het een ploeg over een dood punt heen tillen.'

Toch zijn er in de Johan Cruijff ArenA, vaker dan men lief is, lege stoeltjes te zien. 'Het is een landelijke trend dat er steeds meer lege plekken in het stadion komen. Behalve bij FC Utrecht. Daar zijn de toeschouwersaantallen de laatste jaren toegenomen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AbdelhakNouri22
Wij supporters kunnen inderdaad de bepalende factor zijn in het kampioenschap. Iedereen 90 minuten lang volle bak dus ookal is het tegen roda (want ook die wedstrijden zijn 3 punten waard).
1 0
Mokum<3destad
Behalve in Utrecht??? Dat stadion is een en al gatenkaas dit seizoen!
0 0
Mart42
Ze hebben 110 procent hekel aan 020 in Sittard.
0 -1
AFCAsphere
Wat origineel. Ze vergeten alleen dat hun haat er niet toe doet. Net zoals in Utrecht, Den Haag, Enschede, Alkmaar, et cetera...

Ze geven af op de grootste, omdat ze weten dat ze toch niet in de buurt van onze successen komen. Zelfde geldt voor Bayern. Een club die netjes hun eigen vermogen hebben opgebouwd en een wereldclub tot stand hebben gebracht.
1 0
EVH
Die vier hoeken moeten dicht.

Dat is bepalend.
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Daar pleit ik ook al jaren voor maar is dit wel mogelijk vanwege veiligheid.
0 0
Mart42
Duizend legen plekken erbij. Nee een lekker briesje vind ik wel lekker in de arena
0 -1
Mart42
Korting systeem invoeren. Als je alle wedstrijden komt dan 10% korting op de prijs van een seizoenskaart. Als je een seizoenskaart neemt ga dan alle wedstrijden of zorg dat er iemand anders gaat.
1 0
Suarez16_
VI meldt dat Ajax labyad gaat proberen te halen. Ik zeg doen.
1 -2
Mart42
Ayub er ook meteen erbij. Wat een gifkikker is dat.
0 -2
AJAIXIXIXI
Ajax wil labyad aldus freek
0 0
WestlandforAjax
Jammer dat het moet, maar gewoon ong 13 van de 17 thuiswedstrijden aanwezig zijn anders seizoenskaart kwijt.
2 0
Bram410
Lost niks op helaas. Voor de meeste vakken zij er geen wachtrijen dus een supporter kan als hij zijn seizoenskaart kwijt raakt zo weer een nieuwe kopen. Desnoods op naam van iemand anders. Daarnaast is het de lange zijde die vaak erg leeg is, hier is ook altijd de camera opgericht dus dat valt dat op. Tweede ring west, oost, en noord valt allemaal erg mee kwa leegte/opkomst. Maar op de lange zijde zijn de scc kaarten het duurst, maar de rijke lui die hier een scc koopt kan het zich permitteren om de helft van het jaar niet op te komen dagen. Over de beleving ben ik het niet helemaal eens, de jaren 2010 t/m 2015 was de sfeer in de Arena vaak beter als het nu is (behalve Europees) dit komt omdat Vak410 toen in zijn beste jaren zat.
0 -1