VI: Ajax wil Magallán voor de zomer halen

NielsE, 11-01-2018 om 20:50, 44388 views, VI |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax heeft na de komst van de Argentijn Nicolas Tagliafico haar zinnen gezet op nog een Argentijnse verdediger: Lisandro Magallan. Dit meldt Voetbal International. Directeur spelerszaken Marc Overmars hoopt de Argentijn in de zomer naar Amsterdam te halen. 

De Amsterdammers toonden al eerder interesse in de diensten van de Argentijn. Tot een definitieve overgang kwam het echter nog niet. Magallán is een sterke, rechtsbenige centrale verdediger en is een vaste waarde bij Boca Juniors. Volgens het eerdergenoemde medium wordt de mandekker al een lange tijd gevolgd door de Amsterdammers. 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars gaf eerder al tekst en uitleg over de stand van zaken wat betreft transfers in de winterse pauze: 'Tussentijds spelers halen blijft lastig, daar zitten andere clubs ook niet op te wachten. Wel staat er mogelijk nog iets te gebeuren, maar dat is nu nog even afhankelijk of het goed valt of niet. Dan heb je het over een versterking voor volgend seizoen. We hebben al redelijk vooruitgewerkt richting komend seizoen met Hassane Bandé en Perr Schuurs. Dat is goed. Misschien dat zoiets ook nog gaat gebeuren, maar dat is nu nog even afwachten.'

Profiteer nu van MEGA-kortingen in de Ajax-webshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax68
Tussen Zinnen zetten op, of iemand daadwerkelijk Vastleggen zit een groot verschil natuurlijk.
Als deze jongen goed genoeg is voor Ajax, waarom dan niet NU al vastleggen, straks piesen we weer naast het potje alswe langer wachten Mark, kom op man.
0 -1
JanTa
Men komt bij Ajax eindelijk tot inzicht dat niet alle spelers op jonge leeftijd geschikt zijn voor een snelle doorstroming naar het 1e. Dat beleid heeft Ajax prijzen gekost en nu gaat men voor een juiste balans aankoop en eigen jeugd.
6 0
Ajax68
Eindelijk !
Moet je nagaan, wat er allemaal al jaren is tegen gehouden door dat kloten "th " !
0 0
mickey2602
Of door de RvC...
1 0
Johnvanessen
Goed dat Marc al bezig is met volgend seizoen. Vertrekken een aantal spelers transfervrij. Gelijk opvullen en niet pas in augustus. Verwacht ook geen uittocht van spelers komend seizoen!

Feit blijft wel dat we dit jaar kampioen moeten worden. Maar daar heeft Ten Hag ook wel het materiaal voor. Zelfs een linksback! Wat een luxe!
3 0
KvD90
Het is dat Psv zeker niet oppermachtig is dit seizoen, integendeel. Het geluk was vaak aan hun zijde. Maar wie zegt dat, dit niet zo blijft? Of dat Psv opeens wel de vorm te pakken krijgt.

Feit blijft dat ten Hag het team moet leren kennen en het team ten Hag. Deze transformatie kost nou eenmaal tijd. Het is zeker mogelijk om kampioen te worden, maar dat hij kampioen moet worden, vind ik voor dit seizoen niet realistisch.

Volgend seizoen is anders. Dan moet en gaan wij gewoon kampioen worden
0 0
chrisjuhhh
dan moet PSV wel een keer verliezen en een keer gelijk spelen om minimaal op doelsaldo 1e te worden en dan moet Ajax alles winnen , dus zo simpel is het niet .
0 0
KvD90
Je kunt beter stellen dat wij één keer minder mogen verkiezen en een keer minder mogen gelijk spelen dan Psv. Alles winnen gaan we niet realiseren. Psv daar in tegen ook niet
0 0
Johnvanessen
Zeg ook niet dat het simpel gaat worden. Eerste wedstrijden redelijk cruciaal! Maar heb er een goed gevoel over. 5 punten is overbrugbaar!
0 0
Mark10
Ben blij dat Marc(Ajax) vooruit denkt.
Hoop alleen wel dat hij balans in eigen jeugd en/of Nederlandse speler tov buitenlandse spelers weet te behouden.
Voor Nederlands elftal/ voetbal is wel belangrijk dat er Nederlands talent/ ervaren spelers in de top van nederland spelen. Daarnaast vind ik ook dat Ajax weer hofleverancier moet zijn voor Nederlands elftal. Want wij zijn Ajax en wij zijn de beste
5 0
WestlandforAjax
Dat vind ik ook, maar met Magallan, Schuurs, Wöber en De ligt hebben we volgend seizoen 4 CV's voor 2 posities. Zie verder geen Nederlanders die wij kunnen halen, want Viergever zal vertrekken en bijvoorbeeld Riedewald is net niet goed genoeg als CV. Ik had zelf graag Fosu Mensah als linksbenige CV erbij gehad maar vind dit prima. De beste 2 CV's zullen spelen. Ik denk dat dit volgend jaar De Ligt en Wöber zijn. Schuurs kan mooi een jaar wennen en minuten maken in de beker en JA.
1 -1
chrisjuhhh
Het ga ook om ervaring , want 4 talentvolle spelers achterin is niet best CL of EL
0 0
zuidzuid
Fosuh mensa is volgens mij rechtsbenig. Staat ook RB bij palace.

Kijk naar feyenoord nu met de verdediging. Met de CL erbij werden ze overbelast. Daarom staat De Jong nu bij Ajax in t centrum en tegen Willem2 en Heerenveen zal t goed gaan maar tegen een PSG en Man City staat die jongen echt 90 minuten om zich heen te kijken van verwondering ben ik bang.

Wellicht die Pierie van Heerenveen al vastleggen voor 4 jaar en dan nog 2 competities bij hun laten spelen. In de tussentijd Botman bij Jong halen en laten wennen?
1 0
Ar
Want we hebben nog niet genoeg verdedigers.
Eens zien: Orajuela, Veltman, Schuurs, De Ligt, Wober, Tagliafico, Sinkgraven, Bakker.
0 -1
EuforischeRealist
Waarvan de kans groot (of in ieder geval aanwezig is) dat Veltman en De Ligt vertrekken komende zomer. Orejuela zich nog niet bewezen heeft. Schuurs waarschijnlijk eerst een (half) seizoen voornamelijk in Jong zal spelen en aan het niveau moet wennen. Bakker net komt kijken en ook nog minimaal een seizoen in Jong zal spelen. Sinkgraven erg blessure gevoelig blijkt. Dan hou je dus als zekerheidjes over Wöber en Tagliafico en daar mag dus best iets bij ja!
4 0
chrisjuhhh
de Ligt ga niet weg komend seizoen , dat heeft hij al lang en breed gezegd .
0 0
EuforischeRealist
Ik denk ook niet dat hij gaat, maar de mogelijkheid bestaat wel als je eerlijk bent. Komt er net als bij Sanchez een club uit de top van Europa met een flinke zak geld dan is het lastig weigeren. Dat hebben de laatste seizoenen toch inmiddels wel laten zien.
0 0
BlueDuke
Denk ik ook niet. Denk dat dit vervanger voor viergever is. Dus de ligs schuurs wober en magallan centrum. In jong is niemand klaar voor.
0 0
MosesD
Helemaal eens. Anticiperen heet dat. Blij dat men Ajax niet zo denkt 'want we hebben nog niet genoeg verdedigers'........
4 0
Ruff Rhythim
Je weet niet wie daar volgend seizoen nog van over zijn...
Zouden er zomaar een of twee kunnen vertrekken...
En dan houd je een heel mager bezette linie over...
1 0
DappreStryder
Waarvan je niet kan rekenen op Schuurs en Bakker, Sinkgraven vaak geblesseerd is en Orajuela het niveau vooralsnog niet aan kan. Kortom, je houdt 4 verdedigers over.... Een extra ervaren optie voor achterin zou meer dan welkom zijn.
2 0
AFCA-B93
Waarom zou Viergever verlengd moeten worden? Die jongen verdient toch gewoon een transfervrije positie waarmee die evt naar een andere mooie club kan?
Kijk, als er geen mooie club voor hem komt en hij is gelukkig als reserve hier, dan kan je ‘m altijd nog verlengen
3 0
DappreStryder
Viergever is altijd een degelijke en betrouwbare speler geweest. Ik zie geen reden om niet met hem te verlengen. Nu betaalt Ajax miljoenen voor een Argentijnse verdediger, waarvan het altijd afwachten is wat die gaat brengen, en laten een stabiele kracht gratis de deur uit lopen...
3 0
AFCA-B93
Ik denk dat Ajax denkt aan Nick z’n carriere eigenlijk.
Dit is toch het moment voor Nick om naar het buitenland te gaan? Kan me niet voorstellen dat hij die ambitie niet heeft
0 0
DappreStryder
Viergever gaf aan juist te willen verlengen..
1 0
Leprechaun
Hoe zit het met het verdedigend talent bij Ajax? Begrijp me niet verkeerd; ik ben hartstikke blij met aankopen als Wöber, Schuurs en Tagliafico, maar De Ligt is sinds Veltman de enige verdediger die zich staande houdt. Sinds Vertonghen en Alderweireld, zijn Denswil, Riedewald en Tete (op basis van mentaliteit) allemaal afgehaakt.
1 0
RaynoFischer
Centraal niet heel veel bijzonder talent eigenlijk (op korte termijn), Botman (019) doet het goed, in jong heb je Bergsma die is redelijk maar vind ik geen Ajax 1 potentie.
1 0
chrisjuhhh
Bergsma word zwaar onderschat
0 0
Champy
Die heeft de pech dat die fysiek zo beperkt is. Loopt op het veld met hetzelfde tempo en dezelfde motoriek als Heitinga in z'n laatste jaar.

Die jongen zal zichzelf wel verbeteren, en een laatbloeier zijn. De vraag is natuurlijk of z'n talent wel van dat niveau is waarmee ie de tijd krijgt.

Als je Veltman leest, zei ie ook dat die zware blessure bij hem in de Atjes zijn carriere heeft geholpen. Toen kreeg ie de tijd om in het krachthonk te werken. Misschien moet Bergsma eens wat speeltijd opofferen om dat te doen.
0 0
Rentokill
Transfers in de winterpauze moeten verboden worden. Competitievervalsing. In het leven geroepen voor de rijkste clubs zodat ze met geld hun positie nog beter onder controle kunnen houden. Dat dit komt omdat de EU vrijheid van werkplek voorschrijft is een fabeltje.
1 0
D4nny
Tuurlijk is dat een fabeltje. Als dat het geval zou zijn dan zou er helemaal geen transferwindow zijn. Het is wachten op de eerste speler die hiertegen in beroep gaat om buiten een transferwindow van club te wisselen. Voor een normale werknemer geldt een transferwindow ook niet en zou dus ook niet voor voetballers moeten gelden.

Als je hoopt dat de winter transferwindow wordt afgeschaft dan zou het hele concept transferwindow weleens geschrapt kunnen worden.
0 0
Rentokill
Neehoor. Een normale werksituatie is hier niet geheel vergelijkbaar. De UEFA kan nog altijd beslissen een speler pas op een bepaald speelgerechtigd te maken voor een nieuwe club. Hetzelfde doen ze min of meer met Europees voetbal. Als je ze niet op tijd inschrijft of ze hebben al in de CL gespeeld bijvoorbeeld. Een club zal niet een speler overnemen als je m niet mag gebruiken.
0 0
kaashaas
Lekker dat er vooruit word gewerkt..
0 0
FelixjeGassenlicht
Goed om vooruit te denken. Veltman, Dijks, Viergever en Sinkgreven (2019) zullen waarschijnlijk niet lang meer voor Ajax spelen. En bij een bod voor De Ligt dat men niet kan weigeren, vrees ik dat die ook weg is tussen nu en 1,5 jaar.
0 0
Rentokill
Als de Ligt zich zo blijft doorontwikkelen is die inderdaad snel weg. Heeft z'n dip, net als Kluivert al gehad dus de weg ligt open.
0 0
geDaante
De Ligt dus weg in de zomer, heel jammer, niet verwacht van die jongen.
0 -4
MosesD
Hoewel de Ligt mij een verstandige jongen lijkt, hebben we het wel over Barcelona (vermoedelijk). Het terugkeren aan de Europese top zoals JC zei blijkt gewoon een utopie. Af en toe aanschurken tegen de subtop, dat is het. Maar zoals vorige seizoen de EL, daar zie ik ons veel liever in dan in de CL. Daar hebben we echt niets te zoeken, althans echt meedoen is daar natuurlijk uitgesloten. Bovendien is de EL eigenlijk gewoon leuker en minder voorspelbaar. Hoop dat de UEFA deze competitie ook financieel aantrekkelijker maakt.
0 0
BGB
Een jaar in de Champions League zoals in 2003, met toentertijd ook een heel jong team, zou prachtig zijn. En mijn inziens zou dit met deze selectie, en het nodige geluk uiteraard, haalbaar moeten zijn.
0 0
Niko1995
Je moet gwn de Champions League halen om die miljoenen te pakken en dan 3e worden zodat je naar de EL gaat :-)
0 0
MosesD
Ik denk dat de verschillen sinds 2003 nog een stuk groter zijn geworden. En wat moet haalbaar zijn, overwinteren? Maar dat is toch helemaal niet leuk? Je moet kans maken op de halve finale of zelfs de finale, of te wel echt meedoen. De CL en mogelijk overwinteren is leuk voor de kas, meer niet.
0 0
BGB
Een kwartfinale bedoel ik dan, geef zelf ook de voorkeur aan een europa league finale maar ook dat lijkt me een incident geweest.
0 0
Web
Ga er maar vast aan wennen dan. Dat Frenkie en Donny hebben bij getekend, wil nog niet zeggen dat ze langer blijven. Ajax dekt zich in om veel transfer geld te vragen.
2 0
ETM
Niet wat voorbarig?
3 0
Lagasj
Dit is een slimme zet. Op de toekomst gericht. Er komt zoveel concurrentie dat de jonkies zich eerst willen/moeten bewijzen in het eerste voor ze een overstap maken. Ze zullen dan moeten concurreren met oudere top spelers die ze zelf nog net niet zijn. Komt extra druk op ze te staan en dat is goed voor heel Ajax. Ze zullen, mits een goede mix, leren van de Zuid Amerikanen en harder worden en sneller moeten leren denken. Deze concurrentiestrijd steekt achter dit beleid. Nu maar hopen dat Overmars jaren en jaren bij ons blijft. Dan zie ik ons terugkeren aan de Europese top.
1 -1
Afcagauke95
Magallan schijnt niet een echte topper te zijn, pas zijn eerste seizoen in de basis en dat op 24 jarige leeftijd. Tagliafico daartegenover is een ander verhaal, leuke leraar voor Bakker waar ik zeker potentie in zie
5 0
Oliveira
Ajax kan zich beter oriënteren op de rechtback positie. Veltman gat waarschijnlijk weg in de volgende transferperiode en Orejuela heeft nog niet laten zien klaar te zijn voor deze taak, en de centrale positie is voor nu goed genoeg.
0 -2
Champy
De cijfers van Overmars' aankopen zijn nu echt top te noemen:

Sinds z'n komst heeft ie afgerond 120 M uitgegeven aan nieuwe spelers (incl A-junioren en spelers vh tweede).

Van een deel van deze zelf gehaalde spelers heeft de club weer 100 M terug.

Ongeveer 95M van de 120M uitgegeven transfersommen zit nog in de selectie vertegenwoordigd!
Dure aankopen: Ziyech, Neres, Wober, Sinkgraven, Cassierra, Bandé, Tagliafico, enz,..
Goedkope spelers die wat kunnen opleveren: Dolberg, Onana, Frenkie, enz..
Spelers voor de toekomst die wat hebben gekost: Johnsen, Schuurs, Jensen
Spelers waar je je investering niet meer voor terugkrijgt: Siem, Viergever, Dijks..

Als de club straks 240 M voor de 120 M investering terugkrijgt, heeft Overmars het echt top gedaan, en zoals het er nu naar uitziet, is de kans daarop reëel.
Zelfs met een 50% rendement doet ie het al veel beter dan al z'n voorgangers en collega's van vergelijkbare clubs.

Dit gaat straks zorgen voor een enorme sneeuwbaleffect aan inkomsten.

Voor de duidelijkheid zijn de verkopen van spelers voor de Overmarsperiode en jeugdspelers hier niet meegerekend. Deze zijn dan voor andere investeringen die de club kan doen. En dan hebben we zelf nog een handvol eigen jeugdspelers die kapitaal vertegenwoordigen.

Hadden we al afstand kunnen nemen van de rest van de Eredivisie? Ja, eigenlijk wel.
Gaat dat straks "gemakkelijker" lukken? Ongetwijfeld met zo'n cashpositie. Geld zorgt niet automatisch voor beter voetbal, maar deze luxe kan helpen.
13 -2
Amsterdamsetrots
Sorry, per ongeluk op het minnetje gedrukt. Ben het helemaal met je eens, Overmars levert top werk af!
4 0
Amsterdamsetrots
Eindelijk wordt er eens goed vooruit gedacht en alvast geanticipeerd op komend seizoen!! Die Overmars heeft het op zijn heupen, heerlijk.
2 -1
fc Barcelona_ke
Magallan had eerder minstens drie keer kruisband gescheurd.. als ajax hem haalt, hoopt dat hij niet meer lastig hebt
2 -1
hallo1
Ik ben voorstander om Viergever gewoon te verlengen.

- de basis achterin staat, ook voor volgend seizoen: Veltman, De Ligt, Wöber, Tagliafico
- Viergever is links terwijl Schuurs ook komt en die is rechts
- Viergever kan zowel centraal en als linksback spelen
- Op en top professional en kan zich prima schikken in zijn rol als reserve
- Nederlands sprekende jongen met de nodige ervaring (28 jaar oud)

We hebben met Veltman, Orejuela, De Ligt, Schuurs, Wöber, Viergever, Tagliafico en Sinkgraven dubbele bezetting achterin. Daarbij is aangetoond dat Ajax in de Eredivisie ook prima met Frenkie de Jong als inschuivende verdediger kan spelen naast De Ligt. Of Viergever moet weg willen, anders kan ik de interesse in Magallan moeilijk verklaren. Of zou er al een club voor De Ligt komen? Anders zou ik eerder de markt opgaan voor een back-up op de rechtsbuiten positie. Daar loopt momenteel alleen Neres, terwijl zowel Kluivert, Bandé en Johnsen beter zijn vanaf links....
6 -1
Bensco
Maat, je betoog klopt en ik kan zo nog 20 redenen verzinnen waarom hij bij Ajax zou moeten blijven. Hij kan schone 2.0 achterin worden, hij kan een mentor worden, hij heeft Europese ervaring etc. etc. MAAR de kans is gewoon 99% dat die vertrekt. Viergever heeft geen contract aanbod gehad vanuit Ajax. Daar komt nog bij dat hij een vette tekenbonus kan krijgen als die transfervrij is. Een bonus die Ajax nooit gaat betalen anders hadden ze hem allang een nieuw aanbod gedaan. Ajax moet dus op zoek naar ervaring achterin.
0 0
hallo1
Ik vind het dan ook raar dat Ajax hem geen nieuw contract aanbiedt.
Zoveel verdedigers zijn er niet te vinden die zich kunnen schikken in een reserverol, ervaring hebben maar nog lang niet versleten zijn en er direct staan als het moet.
4 0
UltimateKaos
Kan Viergever zich schikken in een reserverol dan? Het lijkt me dat hij erg graag wil spelen en ik denk dat er ook best interesse is een een voetballer van 28 met enige ervaring. Hij zal bij zijn nieuwe club net zo veel kunnen verdienen als bij Ajax.
1 0
Bensco
Ja 1000% mee eens maar ik regel de contracten niet. Blijkbaar denkt overmars er anders over en wil die daar een andere verdediger zien.
0 0
Bram410
Eens
1 0
Bjorn
Die Zuid-Amerikanen zijn wel echte mannetjes op het veld. No bullshit en gaan ten koste van alles. Zie Suarez, zie Sanchez. Zeker in de verdediging zie je dat toch graag.
2 0
Restored
Als je op deze manier door blijft kopen wordt het wel een beetje een vreemdelingenlegioen, maarja aan de andere kant hebben we niet zo veel (goed) verdedigend talent rondlopen bij JA...
2 -4
Johnnie
Lijkt mij geen slechte aankoop, echter zie ik liever een rechtsback erbij wanneer Veltman vertrekt. Zeefuik zie ik het niet in zitten dus hou je alleen Orejuela over. Viergever zal ook vertrekken dus heb je weinig linksbenige centrale verdedigers over. Scout daar naar.
1 -1
Ozymandias
Ik zou eerst aankijken of Veltman daadwerkelijk zal vertrekken en hoe Orejuela en Zeefuik zich ontwikkelen. Orejuela is pas net in Nederland en in zijn eerste wedstrijd voor Jong Ajax (tegen Jong PSV) liet hij zien goed te kunnen voetballen. Misschien bewijst hij het komende halve seizoen wel dat hij dat niveau (bijna) elke wedstrijd kan halen.

Daarbij heeft Zeefuik met Jong Ajax in de Jupiler League aangetoond wel degelijk over potentie te beschikken. Hij lijkt mentaal alleen nog niet klaar voor een basisplaats bij het eerste. Ik hoop dat Veltman nog één seizoen blijft (met Orejuela als concurrent) en Zeefuik deze winter voor anderhalf seizoen aan een club in de Eredivisie wordt verhuurt.
2 -2
Johnnie
Zeefuik kan best potentie hebben, maar zie liever een ander. Jupi is wat anders dan de top van Nederland.
2 0
Ozymandias
Hij is pas 19 jaar oud, Eiting is ook nog niet goed genoeg voor het eerste van Ajax. Die ook alvast afschrijven terwijl hij barst van het potentieel? Zeefuik is een eerstejaars prof en heeft geen grote zwaktes. Kwalitatief is hij al goed genoeg voor het eerste maar mentaal lijkt hij in het eerste niet vrijuit te spelen.
2 -1
Stone020island
Geen grote zwaktes? Heeft zowat alles fout gedaan wat ie fout kon doen in de speeltijd die die heeft gehad. Kan niet opbouwen en staay heel vaak verkeerd. Verder vind ik hem buj jong ook vaak erg onbesuisd.
0 0
Ajax#1900
Ik heb sterke twijfels of hij kwalitatief goed genoeg is. Heeft weinig overzicht, positioneel niet sterk, gekke onnodige overtredingen. Moet zich nog behoorlijk ontwikkelen als hij ooit in de basis wil komen.
1 0
Johnnie
Vind Zeefuik vaak onbesuisd verdedigen. Zie het gewoon niet wat hem de toekomstige back van Ajax maakt. Misschien niet mijn type. Eiting gaat het wel maken op 6, die schrijf ik niet af en daar begon ik ook niet over.
0 0
DollieDollie
Eens over Zuifuik! Veel te (onnodig) onbesuisd! Ik vind dat Eiting ten alle tijden z’n kans moet krijgen.. Voor mij categorie Christian Eriksen!
0 0
AFCA-B93
Vind Deo in Jong ook vaak in fouten grossieren hoor, vorig seizoen helemaal..
1 0
Ozymandias
Naar wat ik over Magallán heb gelezen en gehoord is hij een centrale verdediger is die het verdedigend net als Tagliafico van zijn felheid en timing bij duels moet hebben. Hij is niet de langste (1,82 meter) maar wel sterk bij luchtduels en ook een technisch goede kopper. Hij zou een laatbloeier zijn maar hij maakte als huurspeler van Defensa een goede indruk en heeft zich vorig in mei vorig jaar in de basis gespeeld van Boca en houdt daardoor de 29 jarige Vergini (die bij Getafe en Sunderland heeft gespeeld) uit de basis.
3 -1
johnd
Centrale verdediger, concurrentie met De Ligt?
1 -2
Ajax27
Of inspelen op een mogelijk vertrek van de Ligt. Of iemand achter de hand hebben als 2e persoon wanneer er zoals nu meerdere geblesseerden waren. Met 24 jaar lijkt me ook dat Ajax voor deze speler het plafond gaat zijn maar dat we hierdoor wel op de lange termijn een stabielere verdediging gaat hebben omdat deze spelers niet na 1 goed seizoen vertrekken.
0 0
oudzuid2
zou wel vet zijn: Magallan, De Ligt, Wober, Tagliafico
2 -5
trooop
Nergens ter wereld wordt zo kinderlijk verdedigd als in de eredivisie, dus verdedigend zal hij hier vast voldoen. Het is daarom vooral te hopen dat deze magallan in de eerste plaats heel goed kan voetballen (als hij inderdaad komt). 1 Ajaxspeler die het niet van z'n voetballende talent moet hebben (als de verhalen over tagliafico kloppen) kan nog net, maar is wat mij betreft eigenlijk al over de grens. Als je op je 24e nog bij een talentenvijver als boca speelt, hoe goed kun je dan zijn?

Aan de andere kant kunnen goede trainers onvermoede talenten bij spelers naar boven halen. Van gaal kon dat, bosz liet sanchez inzien dat hij meer kon zijn dan een breker, otamendi was er waarschijnlijk nooit achter gekomen dat hij überhaupt kon voetballen als guardiola hem dat niet duidelijk had gemaakt. Ik denk dat ten hag dat ook kan.
1 -3
Ajax4life16
Anders laat je de middenvelders opbouwen, gebeurd overal in Europa. Voor ons Ajax is het niet optimaal, maar als we er aanvallend voetbal mee kunnen bereiken is het voor mij prima.
0 -1
gebruikersnaam
Volgens mij hebben we met De Ligt en Schuurs al 2 rechtsbenige centrale verdedigers dus ik zou dit niet echt begrijpen. Nog een rechtsbenige CV is volledig onnodig en complete geld- en talentverspilling.
4 -5
Turbo
Kan best dat Schuurs tijd nodig heeft. Niet elke cv is het kaliber van bv De Ligt die op hun 18e al topspitsen opvreten. De Ligt, Wober en Magallan als concurrenten voor de 2 CV plekken zou kunnen. Schuurs die dan de 4e man is en de tijd krijgt. Heb het idee dat dit gewoon directe vervanging voor Viergever en Veltman is, een wat oudere, no nonsense verdediger (die hopelijk aan de bal ook op zn minst een 7 is) voor erbij.
3 0
Ozymandias
Want een rechtsbenige centrale verdediger kan niet naast een andere rechtsbenige centrale verdediger spelen? Bij bijna alle Europese topclubs staan er twee rechtsbenige centrale verdedigers in de basis maar bij Ajax zou dit niet kunnen? Ajax heeft vier goede centrale verdedigers nodig en als Viergever vertrekt kan Maggalán hem opvolgen. Met verder Wober, De Ligt en Schuurs heeft Ajax dan vier basiswaardige centrale verdedigers. Daarbij is de kans groot dat ook Veltman na dit seizoen vertrekt. Dan heeft Ten Hag met Maggalán alsnog de optie om met een driemans verdediging te spelen.

Persoonlijk hoeft hij van mij trouwens niet te komen omdat ik Bergsma wel een geschikte vierde centrale verdediger vind. Dat heeft niets te maken met het feit dat Maggalán een rechtsbenige speler is. Ik kan alleen goed begrijpen als Overmars en Ten Hag minstens één centrale verdediger met een beetje ervaring in de selectie willen hebben. Met Bergsma, Wober, De Ligt en Schuurs zouden alle opties voor centraal achterin wel erg jong zijn. Maar met Tagliafico heeft Ajax nu al een relatief ervaren speler voor op linksback dus een noodzaak vind ik Maggalán niet.
1 -3
PuurGeluk
Klopt maar met Schuurs alleen overwinter je niet in de CL.
4 -2
Johnnie
Eerst maar eens Champions League halen, daarna weer verder kijken. Minimaal Europa League is nu het meest haalbaar, zeker met de huidige Europese plaatsen.
0 0
hallo1
Schuurs wordt toch back-up voor De Ligt. De Ligt gaat met Wöber in het centrum spelen en dan heb je gewoon een goed centrum. Twee sterke jongens die ook goed zijn aan de bal en als reserves heb je Schuurs en Viergever (zou ik gewoon verlengen). Lijkt mij dan ook geen noodzaak om nog een centrumverdediger te halen, zeker niet omdat Frenkie de Jong ook prima als inschuivende verdediger kan spelen. Ik zie liever een back-up achter Neres komen. Neres is momenteel onze enige echte rechtsbuiten, dus dat lijkt me harder nodig.
1 -1
Bobbaasje
Otamendi lijkt hij veel op, halen dus.
2 -2
Josajacied87
In the unlikely event dat Frenkie een balletje verliest heb je een Argentijnse sloper nodig om het op te vangen. Goed bedacht!
5 -1
hallo1
We hebben De Ligt en Wöber toch? Of wilde je een van die twee op de bank zetten? Ik zou dat doodzonde vinden. Dat wordt namelijk een centrum in de buurt van het niveau Alderweireld-Vertonghen in hun Ajax tijd. Viergever gewoon verlengen als back-up en je bent klaar, omdat je ook Schuurs er nog bij krijgt. Gebruik het geld maar om een back-up te halen voor Neres, dat is momenteel onze enige echte rechtsbuiten, zowel Kluivert, Bandé en Johnsen zijn een stuk beter als ze vanaf links komen....
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Haha die gekke overmars. helemaal los jongen.
Waarschijinlijk is hij dat geeikel in die verdediging eindelijk meer dan zat..
11 -1
GinoAFCA
ze zullen hem denk ik wel al kopen en in de zomer laten komen
1 0
RedFeather
Kan weinig zinnigs zeggen over deze kerel.
Wel dat Tico hoger wordt aangeslagen.
En dat hij al niet talent wordt gezien.
Magallan moeten we in die redenatie als C garniteur inschalen. En met die leeftijd lijkt me het aantrekken van deze speler dan dubieus.
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je bedoeld fico
0 0
dani020
Hij bedoeld Nico ;-)
1 0
Mundus
Ik denk Zico
0 0
Ajax4life16
Volgens mij Nico Ficozico
2 0
Bil
Wordt een mooie verdediging volgend seizoen:

Orejuela, Magallan, Wöber , Tagliafico
1 -7
RedFeather
Met Onana daarachter mag Max Spaans als bijvak nemen.
0 0
Bil
Hahaha klopt...

Wöber op Spaanse les!
0 0
FriescheAjacied
Ik heb liever de Ligt hoor.
7 0
Bil
Die is waarschijnlijk weg..
1 -4
FriescheAjacied
De Ligt is een verstandige jongen. Die gaat niet zo snel weg, neem ik aan.
3 0
Bil
Dat zeg je nou wel, maar mocht Barcelona komen, dan zou je echt wel er over nadenken.
Denk dat de Ligt het dan wel zou gaan doen.
2 -2
Mikey Stormram
Denk dat Marc met Magallan al wilt inspelen op een evt vertrek van De Ligt. Hoewel het beter zou zijn als hij nog minimaal anderhalf jaar blijft wordt De Ligt langzamerhand al onthoudbaar (hoop dat Overmars alles gaat proberen te voorkomen). Wöber en Magallan kan dan een aantal jaar het centrum vormen en talenten als Schuurs en uiteindelijk Van Gelderen (hoop ik) kunnen dan langzaam gebracht worden.
0 -1
xstaniox
Onthoudbaar of onhoudbaar? ;)
1 -1
serero97
“We willen de selectie voortaan een of twee weken na het seizoen op orde hebben.

Gaat de goede kant op zo. Eerlijk ik had dit totaal niet verwacht toen ze dat zeiden. Word een saaie zomer transferperiode zo ;)
9 -1
Bensco
Je kan lullen wat je wil maar Overmars doet goed zijn best om de selectie op tijd klaar te krijgen. Hopelijk kan hij Ziyech wat langer vasthouden en nog een aanvaller halen met potentie dan ben je klaar voor volgend seizoen zelfs met Europees
Voetbal.
4 -1
vak114
Marc pakt door.
1 -1
Ferd
Het wordt nog druk in het centrum met Schuurs, Mallagan, De Ligt, Wober, De Jong mogelijk Veltman in het centrum.
3 0
xstaniox
Veltman gaat na dit seizoen denk ik wel weg.
1 0
Ferd
Daarom zeg ik ‘mogelijk’. Maar ook zonder Veltman, 5 man voor 2 plekken
0 0
xstaniox
Oh, ik dacht dat je bedoelde dat Veltman mogelijk weer van rechtsback naar centrum zou switchen..
My bad
0 0
ajaxajaxajax
Veltman gaat na dit seizoen HOPELIJK wel weg.
2 -3
NouriVanderVaart
Ik vind deze aankoop niet nodig. Je hebt de ligt, schuurs, wober en veltman al voor centraal. En als Veltman dan weggaat, kan je beter een echte rechtsback halen.
3 0
Bensco
Gaat meer voor volgend seizoen. Met de Ligt (blijft wel een jaar) , Schuurs en Wöber moet je nog een centrale verdediger hebben om de posities dubbel bezet te hebben. Magallan zou een goede speler zijn omdat hij ouder is en dus meer ervaring met zich meebrengt. Anders wordt de leeftijd achterin wel erg jong met Wöber (19), de lit (18) en Schuurs (18). Je moet voor Europese wedstrijden een ervaren speler hebben die de klappen van de zweep kent.
2 -1
Ajax4life16
Ja, oke maar als ook Schuurs écht een wereldtalent is, hou je hem(en anders Wöber) heel erg achter in zijn ontwikkeling, wanneer je Magalán haalt. Wij zijn een club die wereldtalenten altijd vroeg een kans geeft, als ze het verdienen.
0 -1
rsvh88
Ja en wat als de Ligt vertrekt deze zomer. Reëele kans gwn.
1 -2
NouriVanderVaart
Ik zou het echt onbegrijpelijk vinden als we de ligt van de zomer al verkopen en als hij zelf al weg zou willen
2 0
rsvh88
Ja ik ook. Maar in deze wereld weet je het nooit.
1 -1
sucre
goed bezig Marc!
1 -2
Hugoboss92
Ik vind het prima! Geen Scandinaviers, maar Zuid-Amerikanen die richting Amsterdam trekken. Een mooie nieuwe trend!
2 -2
RaynoFischer
Maakt mij niet veel uit als ze maar wat toevoegen en niet om het Zuid Amerikaan zijn ;)
1 0