[Update] Ajax bevestigt transfer van Dankerlui

Damil Dankerlui verlaat Ajax en vertrekt per direct naar Willem II. De verdediger tekent voor tweeënhalf jaar bij de Tilburgse club, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Dankerlui speelde sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax, waarna hij in oktober 2013 debuteerde voor Jong Ajax. In mei 2015 tekende hij zijn eerste contract in Amsterdam. Dankerlui zat enkele malen bij de selectie, maar een officieel debuut maakte hij niet. Voor Jong Ajax kwam hij 82 keer in actie.

Bij Willem II sluit Dankerlui maandagavond al aan voor het trainingskamp. De mandekker is na Giliano Wijnaldum de tweede winterse versterking voor de Brabanders.

Update - 14.00 uur (9 januari 2018)
Damil Dankerlui gaat definitief spelen voor Willem II, zo bevestigt Ajax via de officiële kanalen. De verdediger, die bij Ajax ook af en toe op het middenveld speelde, vertrekt per direct en tekent in Tilburg een contract. Hij speelde sinds 2011 in de jeugdopleiding, maar maakte nooit zijn debuut in het eerste. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Je gunt ieder zijn succes, maar laten we eerlijk zijn, er zit niks in de jeugd wat je door kunt selecteren.
Als je zo die wedstrijden van jong ajax en daaronder aankijkt schieten de tranen in je ogen hoe slecht er achterin word gespeeld. Ajax moet gewoon beter verdedigers gaan opleiden en kijken naar het buitenland, waar de verdedigers een decenia geleden al zijn geovolueerd.
0 0
Champy
Ik snap wat je bedoelt. Het kan altijd veel beter wat betreft het opleiden van verdedigers.
0 0
DavidFerr
Bakker
0 0
Tyronetjonaloi
Ajax heeft nu wel een prima verdediging.

Backs:
- Veltman (ervaren, soms nog slordig)
- Tagliafico (ervaren, verder vrij onbekend)
- Orejuela (Super snel, soms nog onzeker)
- Sinkraven (Top uitvinding van Bosz, jammergenoeg blessure gevoelig)

Centraal:
- De Ligt (Één van de grootste Nederlandse talenten)
- Wöber (Maakt tot nu toe een sterke indruk en groot Oostenrijks talent)
- Viergever (ervaren, valt niet echt op maar speelde vorig seizoen echt heel sterk)
- Schuurs (ook een heel groot talent)

Persoonlijk hoop ik dat Orejuela het echt nog gaat laten zien. Dijks en Zeefuik verwacht ik niet veel meer van.

Dankerlui veel succes in Tilburg!
3 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De ligt speelt de laatste tijd goed, maar vind hem geen groot talent. Hij is gewoon een ouderwetse verdediger. Groot sterk, maar kwa techniek opgewassen tegen de snelheid van het aanvallende spel in europa. Dat zelfde vond ik van vertonghen waarbij je ziet dat hij ingehaald word door de ontwikkeling van de aanvallers. Maakt steeds meer knullige fouten omdat alles te snel gaat.

Eijkpunt voor de moderne verdediger hoort sanchez of een wober te zijn voor ajax. Mannen die de sliding niet schuwen, snel en er op techniek uitkomen. Eigenlijk hoort de hedendaagse verdediger, de middenvelder van vroeger te zijn kwa spel.
0 0
DavidFerr
Hoeveel 18 jarige verdedigers ken jij die 50 wedstrijden in het 1e hebben gespeeld, in een Europa League finale hebben gestaan en ook nog een aantal interlands hebben gespeeld?

Blijkbaar zien al die topclubs die De Ligt volgen het verkeerd en weet jij meer dan hen!
0 0
Aeter
Veltman is in principe ook gewoon centrale verdediger en is daar eigenlijk ook op zijn best.

Dijks is allang afgeschreven, maar werd de schuur weer uitgereden bij gebrek aan linkspoten, die mag nu gewoon opzoek naar een mooie club die bij hem past en zal dit seizoen hoogstwaarschijnlijk geen minuten meer maken.

Schuurs is alweer gehaald als backup voor De Ligt, die een geweldige ontwikkeling doormaakt en met een beetje pech na dit seizoen al weg is. In dat geval zal Veltman in mijn ogen terugschuiven naar centraal, met Schuurs als backup erachter en Orejuela, tegen die tijd stabiel genoeg hoop ik, op rechtsback gaan spelen met Zeefuik als backup, hopende dat Zeefuik zich nog positief gaat ontwikkelen.

Op links heb hoge verwachtingen van Tagliafico en verwacht ik dat hij er meteen zal staan, gezien zijn leeftijd en ervaring, al is dit natuurlijk puur speculatief en hebben we nog geen idee, behalve wat youtube videotjes. Gelukkig hebben hier ook voldoende backup voor in de vorm van Viergever, Sinkgraven en Wöber, waarbij Sinkgraven nr.1 is door zijn voetballende kwaliteiten, maar zijn Viergever en Wöber in nood geen slechte opties, alhoewel voetballend niet zo sterk als Daley uiteraard.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Op basis waarvan?
We weten verdedigend helemaal niks over de beste man. Enige wat je vind zijn leuke passes, en voorzetten, ik wil zien hoe snel deze man terug is op positie, en dat aanvallers de achterlijn niet halen, of dat tegenstanders vanaf die positie het strafschop in combineren. Ik doel hier op het lezen van het spel icm positionering.

Hoe slim is hij in het inschatten in het op het juiste moment opkomen of terugtrekken, dat is belangrijk. Ajax is daar op dit moment erg zwak in met dijks en veltman.

Zyech moet terugzakken om een aanvallend zwak aanvallende dijks te laten aanvallen en kluivert voor de poten te lopen en komt zelf niet aan een goede aanval toe. Bijna alle punten die wij verloren speelde dijks in die rol en heeft het 3 man hun baan gekost. Heracles uit, twente uit en thuis, vitesse thuis, utrecht thuis allemaal met een mitchel "dolle dries" dijks volop de aanval. Zelfs tegen az in de eerste helft een zeer kwetsbaar ajax, totdat keizer zijn verdedigers achterin liet staan de 2e.

Tegen psv bleven ze achterin en rollen ze psv op, rara hoe kan dat?
0 0
Ozymandias
Ik hoop dat Younes wordt verkocht en Labyad van FC Utrecht wordt gehaald. Labyad kan als concurrent van zowel Ziyech als Kluivert fungeren. Bandé kan na dit seizoen dan als concurrent van Kluivert (en Neres op rechts) overnemen. Ziyech zal na dit seizoen waarschijnlijk vertrekken en dan heeft Ajax met Labyad zijn vervanger al in huis. Een middenveld met Labyad, Vd Beek en Frenkie lijkt mij geweldig.
1 -2
3*stars*3
Krijge een nare smaak in mijn mond, als ik denk aan die jongen.
Niet vergeten dat hij zijn eigen clubbie, een mes in de rug stak, voor wat extra centjes.
Daarnaast speelde FCU vaker vanuit de omschakeling en PSV ook.
Hoe is Labyad in de kleine ruimtes?

Nee, ik denk dat het Fey voor hem gaat worden.
4 -1
Ozymandias
Labyad is in de kleine ruimte nou juist erg goed. Hij is iemand die een goede dribbel heeft en daardoor in de kleine ruimte een directe tegenstander uit kan spelen. Hij is qua type meer vergelijkbaar aan Nouri (met meer scorend vermogen) dan aan Ziyech.
1 0
wladimir
Ik heb laatst gelezen zijn kant van het verhaald gelezen hoe dat is gegaan bij PSV destijds. Een hoop amateurisme vooral bij PSV. Bij verkoop van Younes is het best een optie. Ziyech zijn we deze zomer natuurlijk gewoon kwijt.
1 0
Oliveira
Labyad is totaal geen toegevoegde waarde. Hij heeft in het buitenland niet laten zien en heeft niks bijzonders ten opzichte van onder andere Siem de Jong etc. Wat maakt Labyad ineens een geschikte speler voor Ajax?
2 -1
Ozymandias
Toen hij in het buitenland speelde was hij nog erg jong en daar gewoon nog niet aan toen. Labyad is nog altijd pas 24 jaar oud en heeft zeker genoeg kwaliteit om in het eerste van Ajax te spelen. Daarbij ontwikkeld hij zich erg goed onder Ten Hag en zou die ontwikkeling zich bij Ajax zeker doorzetten. Qua voetballend vermogen en creativiteit is hij sowieso goed genoeg. Tactisch is hij onder Ten Hag enorm vooruit gegaan en bij Ajax zal hij tussen betere voetballers waarschijnlijk alleen maar beter tot zijn recht komen.

Labyad heeft dit seizoen 10 keer gescoord en heeft daarnaast 8 assists gegeven in 23 wedstrijden in totaal. Ziyech heeft dit Eredivisie seizoen 4 keer gescoort en 8 assists gegeven. Labyad heeft 7 keer gescoord en 5 assists gegeven. Beide waren ze dus direct betrokken bij 12 doelpunten maar Labyad speelde één wedstrijd minder dan Ziyech. In totaal heeft Labyad in de Eredivisie 42 kansen voor FC Utrecht gecreëerd, bij Ajax heeft alleen Ziyech meer kansen gecreëerd.
2 -1
TheRiviera
Eerst zeg je dat Labyad 10 keer heeft gescoord en 8 assists gegeven en daarna zeg je dat hij 7 keer heeft gescoord en 5 assists gegeven?
1 -3
Ozymandias
Ik begrijp dat ik het niet heel duidelijk heb opgeschreven maar Champy heeft het antwoord al gegeven.
0 0
Champy
Inclusief Europees en beker voor de eerste cijfers.
Eredivisie voor de laatste cijfers.
3 0
behangdelul
Mooi, nu Zeefuik, Youness en Dijks nog lozen en we kunnen doorrrrrr
0 -4
kaashaas
misschien nog een verdediger ? Of jeugd
1 0
TikkieTerugJaap
Nu Dijks en Younes nog.
Volgens Freek Jansen vertrekken beide deze maand nog.
2 0
DavidFerr
Ik gun ze allebei een mooie club.

Alleen ik ben wel benieuwd hoe wij dat qua buitenspelers gaan doen dan. Wanneer Amin gaat komt er dan nog iemand bij of hebben ze genoeg vertrouwen in Johnson, Lang of Nunnely als backups?
0 0
Champy
Op rechts heb je Neres en als die niet kan spelen, zullen ze daar eerder Ziyech laten spelen. En dan pas Nunnely

Op links heb je Kluivert, dan Johnsen en dan eventueel Lang.

Als je naar volgend jaar kijkt, zullen ze geen linksbuiten meer aantrekken. Bandé kan daar spelen.

Op rechts heb je dan alleen Neres, Nunnely en Cerny die waarschijnlijk het eerste deel van het seizoen mist.

Ze kunnen eventueel nu al een rechtsbuiten aantrekken als opvolger van Neres (maximaal nog een seizoen bij Ajax). Daarnaast wordt het een strijd tussen Cerny en Nunnely voor de reserveplek.
1 0
C.Eriksen10
Met de komst van Ten Hag is de liefde voor middelmatige spelers van Jong Ajax waarmee Keizer werkte hopelijk ook voorbij. Hopelijk mag Zeefuik vertrekken en Dijks zou nu ook mogen gaan. Veel succes Damil !!!!
3 -2
Ozymandias
Zeefuik heeft in het eerste nog geen goede indruk gemaakt maar hij heeft bij Jong Ajax laten zien wel degelijk over potentieel te beschikken. Hij moet positioneel beter worden maar hij durft een directe tegenstander kort te dekken en heeft aanvallend meer te bieden dan mensen vaak van hem denken. Kijk nog maar eens naar de wedstrijden van Zeefuik bij Jong Ajax onder Keizer. Zeefuik speelde regelmatig een mannetje uit en kwam veelvuldig over de rechtsbuiten heeft. Hij is alleen gewoon nog niet klaar voor het eerste en heeft nog minstens anderhalf seizoen nodig voordat hij dat wel zal zijn. Hij is ook pas 19 jaar oud en moet gewoon de tijd krijgen om zich verder te ontwikkelen.

Ik hoop dat Reiziger het komende halve seizoen zo vaak mogelijk met Lamprou; Zeefuik, Bergsma, Kemper, Bakker; Lang, Eiting, Mazraoui; Nunnely, Cassierra en Johnsen in de basis zal spelen. Dat elftal heeft het meest individueel potentieel én zal daarbij het meest kans maken om kampioen van de Jupiler League te worden. De tien veldspelers in dat basiselftal geef ik allen een kans(je) om het eerste van Ajax te halen. Volgend seizoen zal Jong Ajax nog sterker worden met het doorstromen van toptalenten Pasquali en Jensen en andere redelijk grote talenten als Danilo en Ylatupa. Hopelijk lukt het Reiziger en Bogarde om deze talenten zich optimaal te laten ontwikkelen de komende jaren.
7 -4
sdjt01
Jensen is bij O19 niet zeker van een basisplaats. Iets wat je van een "toptalent" toch wel mag verwachten. Zal zich dus nog flink moeten ontwikkelen alvorens hij voor Jong belangrijk kan zijn.
0 0
Ozymandias
Jensen was aan het begin van het seizoen (mede door blessures) niet zeker van een basisplaats maar dat was in de laatste maanden anders. Als hij fit blijft zal hij aantonen dat hij de beste speler van de huidige A1/o19 is. Geen enkele voetballer in dat team heeft meer voetballend vermogen of creativiteit. Pasquali heeft een goede functionele techniek, een goede passing en een goed spelinzicht waardoor hij een allround behoorlijk complete middenvelder voor een speler van zijn leeftijd is.
0 0
Champy
Ik denk dat we met Jensen nog even moeten wachten. Doorschuiven van hem is nog geen zekerheidje. Pasquali ook maar eerst verlengen wat ongetwijfeld zal gebeuren. Overigens zou ik Pasquali niet onmiddellijk omschrijven als een toptalent, eerder een interessante en vroegvolwassen speler. Vroegvolwassen in zijn spel en keuzes. best een sobere speler.

Ik hoop dat Ylatupa en de andere nieuwe buitenlandse spelers zich gaan laten zien in de tweede seizoenshelft. Het moet in ieder geval een stukje beter.
1 0
Champy
Bij Dankerlui moet ik altijd denken aan een forumlid hier die de nodige fantasie had.
Hij had het over de naam Dankerlui op het shirt van Ajax, en dat de D en I niet zo zichtbaar waren op een foto...Gevolg is dat het leek alsof Damil niet zo'n flatterende achternaam heeft.
1 -1
3*stars*3
Mooi voor die jongen.
1 0
Champy
Het was eigenlijk geen al te beste lichting, maar uiteindelijk wel de nodige spelers die het profvoetbal halen, en de opleidingskosten van 1 lichting zijn terugverdiend met de transfer van Riedewald.
Deze 12 spelers hebben een contract gehad:

Groothuizen: reservekeeper ADO
Dankerlui: Willem II
Van Bruggen: recent basisspeler VVV (huur PSV)
Mirani: basisspeler Almere City
Owusu: basisspeler Almere City (huur Ajax)
Lartey: reservespeler Jong Ajax
Riedewald: reservespeler Crystal Palace (9 miljoen transfersom)
Clement: reservespeler FC Reading
Efmorfidis: reservespeler Almere City
El Mahdioui: basisspeler Trencin
Bruijn: Jong Heerenveen
El Azzouzi: (reserve)speler Excelsior (huur Ajax)

Bazoer en Muric er niet bijgenomen vanwege hun korte tijd in de opleiding.

Iets vergelijkbaars lijkt te gebeuren met de 1997-lichting waar alleen Van De Beek is doorgebroken.

Van Bladeren
Bergsma
Mazraoui
Savastano
Van De Beek
Nouri
Walian
Dekker
El Idrissi
Cerny
Karlsson
Bay
Leyder

De 1998-lichting ziet er eigenlijk best slecht uit. Uiteindelijk is het ook de vraag wie er van de vertrokken spelers zijn doorgebroken. Alleen Fosu-Mensah leek mij een zekerheidje.

Zeefuik
Sidoel
De Wit
Eiting
Boultam
Matusiwa
De Wit
Flemming
Sierhuis
2 -2
wladimir
1989 Siem de Jong
1990 Blind
1992 Eriksen, Veltman, Boilesen
1993 Klaassen, Denswil, Dijks
1994 Fischer
1995 Tete, El Ghazi, Kishna
1996 Bazoer, Riedewald
1997 Dolberg, van de Beek / Frenkie de Jong / Nouri / Cerny
1998 Zeefuik / Eiting
1999 de Ligt / Kluivert

Gaat Ajax dit in de toekomst volhouden?
1 0
Champy
Uit 1989 is wel meer doorgekomen, volgens jouw manier van tellen. Ik tel bv geen spelers mee die pas in de Atjes of later zijn gehaald.
Dan stonden er bij 1989: Anita en Alderweireld.
Van Rhijn ben je bv vergeten bij 1991.

En de vraag is ook wanneer ze op die lijst gaan staan? Waarom Zeefuik wel en Lukoki niet om een vb te noemen?? Niet dat ik ze in dezelfde categorie spelers plaats, maar waarom maak jij die keuze? Op basis van potentie?

De opleiding gaat gewoon spelers blijven afleveren. Alleen moet het van een hoger niveau zijn, spelers die straks ook het verschil kunnen maken bij Oranje, of op z'n minst een vast gezicht worden van het land.

Sinds de lichting van Sneijder, hebben alleen Blind en Van Der Wiel voor een lange tijd in de basis van Oranje gestaan (inclusief eindtoernooi). Dat is natuurlijk veel te schaars voor een club als Ajax.
1 0
wladimir
Je hebt gelijk er kunnen veel spelers bij. Onder FdB hebben veel spelers een kans gekregen. Veel zijn niet geslaagd. Een boel ook wel. Veltman was erbij in 2014 en heeft best wat interlands gespeeld.

Definitie jeugdspeler is tussen 16 - 21

Tete, de Ligt, Bazoer, van de Beek, Klaassen en El Ghazi hebben hun debuut gemaakt voor Oranje.
0 0
Champy
Veltman was een reservespeler op dat WK en is nu tribuneklant/reserve.
Debuut maken vind ik geen (grote) referentie voor kwaliteit. Daar jaren het verschil maken wel, dat duidt op de kracht van de kwaliteit van de jeugdspelers.
Nu heb ik wel goede hoop dat Van De Beek en De Ligt het goed doen, Tete denk ik ook wel. Bazoer heeft nog steeds de mogelijkheden.

Punt is dat het niveau omhoog moet en dat onze jeugdspelers ook daadwerkelijk uitgroeien tot de beste spelers van het land.
0 0
wladimir
Soms duurt het wat langer voor een speler doorbreekt in Oranje. Danny Blind is pas heel laat in z'n carriere basisspeler geworden.

Tete, Bazoer en El Ghazi hadden best potentie. Lastige jongens alleen en weinig geduld. Tete heeft een goede club gekozen. Bazoer en El Ghazi zie ik voorlopig niet terugkeren in Oranje.
0 0
cruijff71
Toch werd de 1997 generatie de beste in jaren genoemd.
0 0
Champy
Terecht toch?!
Nouri, Van De Beek en Cerny in 1 lichting.

Uiteindelijk is het ook beter pas achteraf te oordelen. De hunkering naar oude tijden is ook groot.

Zo is de kans ook groter dat we over 10 jaar praten over de toplichting 1999 met enkele internationals, terwijl we de afgelopen jaren meer genoten hebben van de lichting van Nouri.
3 0
xstaniox
Van 1997 lichting zou Nouri zeer waarschijnlijk doorgebroken zijn, als hij geen hartproblemen had gehad. Cerny was doorgebroken, maar na een paar blessures en de mede daardoor gekochte opvolgers, gaat het nu moeizaam.
Bij Van Bladeren, Bergsma en met name Mazraoui zou ik nog ff geduld hebben.

En de 1998 lichting slecht noemen...
Zeefuik is in potentie gewoon Ajax 1 materiaal.
Flemming doet het ook redelijk goed.
Over Eiting maar te zwijgen.
Ik zou niet weten wie die tweede Flemming is ;)
En Sierhuis, heeeeel slecht, absoluut, kan totaal niet schieten, laat staan vollerende goals te maken..
2 -2
Champy
Nouri... laten we het daar maar niet over hebben.
Heb eerder het gevoel dat het te maken heeft met de naweeen van De Graafschap dan de blessures die pas later volgden bij Cerny
De rest is opvulling.

Over de 1998: vooral twijfelgevallen. Ik ben fan van Eiting en Sierhuis, maar ben niet blind voor hun tekortkomingen. Hoop dat ze het redden, maar voorlopig hebben ze een achterstand in te halen.
0 0
xstaniox
Met Nouri bedoelde ik te zeggen, dat je niet moet zeggen dat hij geflopt is, zoals vele anderen.
Natuurlijk heeft hij het ook niet gered zoals Van de Beek.
Maar ik vind eerder dat je Nouri helemaal niet moet noemen dan hem in een rijtje namen moet zetten met geflopte spelers.

Maar wat zou je een paar jaar geleden over spelers als Veltman, Schöne, Viergever gezegd hebben? Ik denk toch ook iets als opvulling.
Maar wees eerlijk, die 3 spelers zijn nu toch echt belangrijk voor Ajax geworden.
1 0
Champy
Nouri staat in een lijst samen met de andere spelers die een contract kregen. Boven zijn naam staat die van Van De Beek en die is niet geflopt.

Ja klopt, iets in de trend van opvulling bij die drie spelers. Vind ik nog steeds, ondanks dat ze hun waarde hebben bewezen. We zijn niet in staat gebleken betere spelers te halen.
0 0
blava
Die linksback die tegen Ajax speelde in de Arena was ook niet slecht.
0 0
petwes
Gefeliciteerd! Een prima eredivisiespeler denk ik!
0 0
Michelinho
WeggeBakkerd.
0 -3
eriksen23
Was slechts selectieopvulling eigenlijk. Geen kwaliteit voor Ajax 1 maar toch denk ik dat hij een goede back voor Eredivisie begrippen kan zijn, voor een club als Willem II is hij een potentiele meerwaarde. Lewis en Dankerlui op de backs in een vijfmans achterhoede is voor hun gewoon prima, het is hem ook gegund
1 0
Ajaxvooraltijd
Ja voor een club als PSV of Feyenoord kan hij ook nog wel van waarde zijn.
0 0
Ajax68
Met DIT soort aankopen wordt Willen 2 nog wel eens kampioen hahaaaa, jeeetje wat een armoede zeg !
0 -5
Dwergje48
Als jij het voor Willem 2 al armoede vind, wat zegt het dan dat wij hem in de jeugd hadden lopen?
4 0
xstaniox
Zouden we nog een transfersom ontvangen?
1 0
Michelinho
Ach, wij hebben Frenkie voor een prikkie overgenomen, goodwill is ook wat waard ;) Sowieso levert het opleidingsvergoeding op en bespaart Ajax op salaris.
0 0
afcas
daar is ajax over het algemeen veel te makkelijk in. zulke spelers gaan over het algemeen transfervrij weg. dit omdat nederlandse clubs te gierig zijn om te betalen voor spelers van ajax, maar vervolgens wel de hoofdprijs vragen als ajax voor een speler van hun komt.
0 0
xstaniox
Als Nederlandse clubs te gierig zijn om te betalen, kan je toch gewoon 'nee' zeggen?
Nu €0 of straks €0, wat maakt dat uit. En dat salaris van Dankerlui doet er denk ik ook niet echt toe.
0 0
jollie18
Denk het niet alleen doorverkoopercentage.
1 0
RaynoFischer
Mooiste club voor hem, succes!
0 0
Bil
Wanneer maakt Dijks een transfer??
2 -10
LANS
Jij bent een “ blinde Nep Ajacied “

Mag ik dat zeggen ? Ja dat mag IK !
0 -1
Bil
Ga je dat serieus zeggen?

Ga al 40 jaar naar Ajax toe.

Niet zo dom lullen voortaan.
0 -1
4xEC1
95% hier op AS vond en vind Dijks niet goed genoeg voor Ajax, vind ik best wel schijnheilig al die minnetjes. Ook al vind ik het bericht van Ajax#1900 met boven de 80 thumbs up meer dan terecht over dat Dijks een goed afscheid verdient.
3 0
Bil
Bedankt!

Dijks zou namelijk in Nederland achter blijven.
Hij zou bezig zijn met andere clubs.
0 0
LANS
Zeer correct. Speelde naar zijn vermogen, en zeker niet zo slecht like vele onbenullen op deze site proberen te beweren.
Heeft zeker een aandeel in het komende Kampioenschap.
0 -2
Bil
Aandeel???

Pffff zo goed was Dijks niet.

Bovendien maar een paar wedstrijden gespeeld.
En dan al meteen een aandeel.
1 0
OKP-AFCA
Is die nog niet weg!?

Overmars OUT!!!!!!
1 -6
LANS
Onbenul.

Neen : JIJ OUT ! ! !
1 0
trodat4030
Mooi voor die jongen. Hoop dat hij zich nu kan focussen op een positie die bij hem past (rechtsback imo). Ik vind hem als rechtsbenige linksback gewoon niet geschikt, al snap ik dat hij zich op die positie focuste, want de concurrentie was daar nou eenmaal nihil. Nu komt Bakker er echter aan en die strijd had ie sowieso verloren.
3 0
Foetsie
Prima speler voor Willem II. Zeker in het 5-3-2 systeem dat zij nu spelen.
3 0
Van Reenen
Tegen Ajax zal het wel een 6-3-1 systeem worden.
1 0
Niko1995
Dit seizoen hebben we ze al gehad.
0 0
jollie18
Gelukkig hoeven we daar niet meer tegen
1 0
jollie18
Mooie stap voor Dankerlui. Ben alleen benieuwd of hij aan spelen toe komt ze hebben ook al Wijnaldum overgenomen.
2 0
Bensco
En dan te bedenken dat sommige hier hem afgelopen zomer nog zagen als toekomstig Ajax 1 verdediger. Het was allang overduidelijk dat hij tekort kwam. Gun hem als oud Ajacied wel een goede tijd toe bij Willem II trouwens.

Ik denk overigens dat Bergsma het ook niet gaat halen. Met Wöber, De Ligt en Schuurs heb je 3 centrale verdedigers. Ik zou graag een extra verdediger willens ken die je verder kan helpen in Europese wedstrijden. Het wordt namelijk erg jong achterin.
1 0
Ar
Veltman en Tagliafico zijn ook centraal verdedigers, beiden 25 jaar en dus vol ervaring.
Met ook nog die Colombiaan en Sinkgraven en Bakker hebben we denk ik wel genoeg spelers voor de achterste linie, eker als Ajax doorgaat met Frenkie op vier.
3 -1
Keffie L
Taglia is een back die als het moet ook centraal kan spelen.
2 0
Bensco
Dus dan heb je eindelijk een pure linksback en dan ga je hem weer centraal zetten? Geen optie voor mij. Wil je Europees meedoen moet er gewoon een CV bij en eentje met ervaring anders ga je weer hetzelfde gezeik krijgen als onder Frank.
1 0
Michelinho
Heeft bij Indenpendiente best vaak CV gestaan in een driemansverdediging.
0 0
Bensco
Je moet meer met het oog op volgend jaar kijken als we weer Europees spelen. Ik acht de kans vrij groot dat Veltman weggaat en Sinkgraven zie ik ook wel vertrekken. Tagliafico is onze linksback, die moet je daar ook houden anders hebben we weer precies hetzelfde gezeik als de afgelopen 2 jaar.
2 0
DeKenner
Goed genoeg is oud genoeg he ;-)
Ik moet eerlijk zeggen dat ik in alledrie een groot vertrouwen heb. Daarnaast hebben we Veltman en Viergever ook (nog) binnenboord en die kunnen in geval van nood ook in het centrum, net als onze nieuwste Argentijnse aanwinst. Ik zie de nood van een nieuwe CV daarom niet zozeer...
0 0
Ajaxvooraltijd
We hebben Schuurs ook nog
0 0
Bensco
Volgend jaar zijn Viergever en Veltman gewoon weg. Veltman was nu al nauwelijks te houden en Nick gaat echt niet verlengen als hij transfervrij de deur uit kan lopen. Voor volgend jaar moet er wat ervaring achterin komen. Magellan wordt hier als optie genoemd en dat vind ik geen gek idee om eerlijk te zijn.
1 0
DeKenner
Veltman nauwelijks te houden? Naar welke club is hij dan bijna gegaan?
En Viergever weet je ook niet... als Ajax hetzelfde denkt en een ervaren verdediger wil halen... waarom dan niet gewoon Viergever behouden? Ook bij Ajax zou hij tekengeld kunnen krijgen... ik denk dat veel zal afhangen van wat Ten Hag en Schreuder willen, en hoe hun relatie met Viergever wordt... Uitgaande van de huidige situatie zou er m.i. echt geen centrale verdediger bij hoeven.
0 0
Bensco
Ajax gaat never nooit niet een dikke tekenbonus aan Viergever geven deze zomer. Anders hadden ze allang een contractverlenging aangeboden maar zelfs dat is niet aan de orde. Ik ben hier wel bijna 99% zeker van dat die weg is deze zomer.

En Veltman was in juli al aan het twijfelen om weg te gaan. Zal me niks verbazen als ze hem de aanvoerdersband hebben beloofd als die zou verlengen. Ajax had al grote moeite namelijk om backs aan te trekken deze zomer.
0 0
Champy
Daarbij ziet Viergever ook dat die volgend jaar ook niet zeker van z'n plek is. Al zou ie nog voldoende speeltijd krijgen als 5de of 6de man.

Veltman gaat nu ook richting een leeftijd waar ie nog wat kan cashen. Zal ongetwijfeld wel een club vinden waar ie het dubbele kan verdienen.
1 0
Bensco
Ook dat nog ja. Sterke argumenten.
0 0
Hugoboss92
Magallan bijvoorbeeld? Mocht Vermaelen weg mogen bij Barca, dan zou hij ideaal zijn
1 0
Bensco
Magallan zou een goede optie zijn maar Vermealen zou ik niet op gokken. Heeft een twijfelachtige inzetbaarheid.
1 0
Suarez16_
Hoeveel? 5 ton?
0 0
altijdwelwat
5 ton ?? Dat lijkt mij heel sterk , dat heeft een clubje als Willem II niet ff liggen in de winter. Zal wel een een twix , een bounty en een doorverkooppercentage zijn.
1 0
Suarez16_
Je weer het nooit. Normaal gaan de beckers, Lukoki's, sporksledes, bonevacia's en Menigs wel voor een paar ton.
0 0
Hugoboss92
Halfjaar contract. Zal niet veel zijn geweest. Gok 100.000 of iets in die richting. In elk geval minder salariskosten en ruimte voor andere talenten
1 0
mvdk
Dat is nog veel. Bij een tweejarig contract gaat zo'n talent voor hooguit 3 ton weg. Zelfs Becker leverde niet veel op. Als Willem II een half jaar had gewacht zou hij transfervrij zijn, dus het zou mij niets verbazen als hij hooguit 40/50k gekost heeft. Voor de rest zullen we het in de toekomst misschien met een doorverkoopclausule en een percentage voor de opleiding moeten doen.
0 0
altijdwelwat
Voor die jongen een prima stap , succes !
4 0
DannTheDon020
Overmars goed bezugggg
1 0
Ajaxvooraltijd
Geen man overboord, miste het niveau.
0 0
Redrum
Die gaan we niet missen.
0 0