'Gaat de familie niet om schadevergoeding'

BartVeenstra, 08-01-2018 om 11:00, 19715 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Letselschadeadvocaat John Beer heeft maar eens duidelijk aangegeven dat het onderzoek rondom Abdelhak Nouri voor de familie niets te maken heeft met geld. De familie van Nouri heeft sinds september contact met de letselschadeadvocaat omdat het vooral duidelijkheid wil over wat er met hun zoon is gebeurd.

'De familie wil graag weten wat er is gebeurd, maar in gesprekken met Ajax kregen ze het gevoel niet alles te horen', vertelt Beer tegenover Het Parool. De advocaat laat weten niet te hopen op een rechtszaak. 'Wij zitten niet te wachten op een conflict met Ajax, want de familie heeft veel positieve herinneringen aan de club. Het gaat de familie niet om een schadevergoeding, maar om eerlijkheid en duidelijkheid. Daar kunnen harde conclusies bij zitten voor Ajax.'

Afgelopen weekend is er veel ophef ontstaan rondom Nouri. Allereerst zou er door de KNVB al eerder een hartafwijking zijn geconstateerd bij de middenvelder, terwijl er ook vraagtekens worden gesteld bij de medische behandeling rondom het tragische incident in Oostenrijk.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Letselschade advocaten. Zijn dat niet die advocaten ,die je als je in de auto zachtjes van achteren aangereden wordt , er voor zorgen dat je dan met een nekbrace gaat rondlopen?
1 0
martin1234
Appelhak loopt nou niet direct met een nekbrace AgeM! ;)
0 0
Causio
Tuurlijk moet Ajax de Nouris betalen, laat daarom de waarbeid en de aansprakelijkheid in het midden, betaal 8 miljoen, onder afstand van aanspraken en shake hands. Dan kan iedereen verder met het leven. De Nouri tragedie is een historische klap voor de club. Ajax, toon wijsheid!
0 -2
RusselWestbrook
... nee.
2 0
koppendicht
Ik heb zojuist het filmpje met de advocaat en de letseladvocaat gezien, en het is me duidelijk geworden dat peter r de vries en deze advocaat een slaatje hieruit hebben proberen te slaan en meteen bovenop de familie zijn gedoken. De advocaat zegt namelijk bij 3:18 in het filmpje dat hij in een zeer vroeg stadium erbij betrokken was. Waarom gaat een advocaat zich er in een zeer vroeg stadium mee bemoeien, terwijl toen nog niet het geval was dat Ajax treuzelde bij het geven van medische gegevens, wat nu plots als reden wordt aangedragen voor het verslechteren van de verhoudingen. Dit gaat niet eens om geld, want deze advocaten weten ook wel dat hier niks uit te halen valt in de rechtszaak (ook al zeggen ze dat niet tegen de familie), maar om de exposure van het nieuwe advocatenkantoor van De Vries en Kassem en deze letselschadeadvocaat.

check het filmpje en 3:18: https://www.youtube.com/watch?v=VsQtUd0eSpg
2 -2
martin1234
Als de familie Nouri in dit verhaal passief slachtoffer is, of als ze het er niet mee eens zijn wat de advocaat doet, waarom trekken ze dan de opdracht niet in?
2 0
koppendicht
Wat ga jij doen als je zoontje als een kasplant in het ziekenhuis ligt en er komen opeens tig mensen met verhalen dat Ajax en de medische staf wellicht fouten hebben gemaakt? Reken maar dat je een bepaalde boosheid gaat voelen.
0 0
La Bomba
Als Nouri een hartafwijking heeft gehad zou Ajax dat toch ook moeten weten?
Lijkt me toch dat er elk jaar een controle is bij Ajax en niet alleen af en toe bij de KNVB.
Wat zijn er voor controles geweest bij Nouri tussen zijn 17e en 20e dat vraag ik me af?
0 0
Michelinho
Ajax wist het ook. Volgens de advocaten stond het in het medisch dossier dat ze de familie toegestuurd hebben en kwamen ze het zo te weten.
0 0
shachalnur
Volgens de advocaten zegt de KNVB dat Nouri en toen 'Ajax 'op de hoogte zijn gesteld

"Ik wist van de medische problemen van vele spelers,maar niet van Nouri".

Aldus Frank de Boer.

Dus misschien is het probleem wel dat niet duidelijk is wie bij Ajax op de hoogte was.

Wist Don de Winter het ook?

En had hij op dezelfde manier gehandeld op het veld als hij het geweten had?

Het lijkt me normaal als 'Ajax' op de hoogte is dat in ieder geval de medische staf en de trainer iets weten.

Wisten Bosz en Keizer het?

Nouri's trainers in Jong Ajax?

Is dat wel 'stil' te houden ?

Ik heb nog steeds niemand van Ajax gehoord die zei : "Ik wist ervan".
0 -1
AgeM
Man ! Een hele optocht van mensen , die volgens jou de andere kant opgekeken hebben . Geloof je het zelf ?
En dat er dan een zwijgcultuur bij Ajax zou zijn ?
Ik ga er van uit dat je vanuit verdriet voor jezelf en de familie praat .
Maar om nou een grote groep Ajax mensen daar de schuld van te geven ?
Vond overigens wel dat Nouri voorzichtig gebracht werd door beide trainers , Hij was toch ook al 20 . Ik dacht dat dat was omdat hij nogal klein van stuk was en daardoor fysiek misschien wat meer aanpassing nodig had , net als Frankie de Jong.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Lijkt mij sterk dat als de knvb er vanaf weet, dat nouri niks is medegedeeld.
Kan zijn dat nouri uit angst voor zijn carriere het verzwegen heeft(lees:kan zijn) Misschien dat er een kleine risico was, er lopen vele rond met een kleine hartafwijking wil niet zeggen dat je niet intensief kan sporten.
De trainings omstandigheden waren sowieso niet optimaal voor elk gezond mens.
2 0
koppendicht
Peter r de vries heeft gewoon voor de tactiek gekozen om het via de media te spelen en gaat er met de botte bijl in. Waarom? Omdat hij weet dat rechters beinvloed worden door de publieke opinie en de pers. Ik hoor overigens alleen maar aannames in de media.
2 0
Lagasj
Jinek gezien vanavond maar geen plaats voor tegengeluid van bv Ajax.
Weet het nu zeker.
2 mannen met euro's in de ogen in de aanval.
De band tussen Ajax en fam. Nouri is verbroken.
Voor Ajax geldt dat het meteen volledige openheid van zaken had moeten geven.
Tel uit je winst!
1 0
EKS
Als het werkelijk zo is dat de vragen van de familie maandenlang werden genegeerd, terwijl de advocaat binnen een week het medisch dossier op tafel had, dan vind ik dat toch echt schandalig.
0 -1
martin1234
Wat denk je van medisch geheim. Ik zou het schandalig vinden als een instantie mijn medische gegevens zonder mijn toestemming naar mijn vader stuurt. En laat staan wat ik ervan zou vinden dat m'n moeder al mijn post opent.
0 0
Michelinho
Zou het niet kunnen zijn dat Ajax zich heeft laten informeren of ze dat dossier wel móchten delen? Wellicht was Nouri aanvankelijk nog niet wilsonbekwaam verklaard bv. Om maar aan te geven dat hun terughoudendheid een legitieme reden zou kunnen hebben.
1 0
Finidi en Nwanko
Ook gekeken. Er wordt verwezen naar nichtjes/neefjes die alles van seconde tot seconde willen weten?! Tegelijkertijd worden vraagtekens gezet bij de behandeling die Appie heeft gekregen. En wordt gezegd dat de familie zich, nadat het onderzoek is afgerond, zal beraden op eventuele stappen richting Ajax. Ik raak de draad kwijt; gaat het nu enkel om de reconstructie tbv familie of gaat het om het verkrijgen van een oudedagsvoorziening voor de familie. Mocht dit laatste het geval zijn dan kan ik me ook voorstellen dat de familie zegt dat ze niets van de hartafwijking wisten. Ik beticht niemand ergens van maar hou wel een nare smaak over van wat ik heb gezien. Overigens wel jammer dat Ajax geen minutieus feitenrelaas op papier wil zetten.
2 0
koppendicht
Dat hebben ze uiteindelijk wel overhandigd. Het was gewoon niet op papier gezet en dus hadden ze er langer over gedaan en het alsnog op papier gezet en overhandigd. Nu doet deze advocaat net of dat Ajax zeer schimmig heeft lopen doen, alsof ze zaken hebben proberen achter te houden. Onzin allemaal. Deze advocaat en peter r de vries doken vanaf minuut 1 op deze familie (zo zegt de advocaat zelf dat hij in een zeer vroeg stadium erbij was), en nu moet en zal er iets gevonden worden waardor ze een schuldige kunnen aanwijzen. Ze brengen het daarbij schaamteloos in de media, voordat het onderzoek is afgerond, wat niemands belang dient, behalve het belang van het advocatenkantoor van de vries. 1 1 = 2 toch? Reken maar dat dit bewust door de vries en deze advocaat naar de nrc is gelekt, puur voor de exposure.
1 -1
martin1234
Nogmaals als die familie Nouri zo onschuldig is, waarom trekken ze de opdracht voor deze slangenadvocaten niet in dan?
1 0
Jan Doedel
Waarom neem je een letselschadeadvocaat? Juist ja........om geld te krijgen. Niks meer en niks minder! Iedereen die aan deze tragedie wil verdienen moet zich kapot schamen.
4 0
Cello
Is wel een goede vraag....want om puur en alleen een dossier in handen te krijgen had een gewone advocaat ook wel volstaan. Het feit, dat die Kasem, als woordvoeder van de familie nu op tv komt samen met die advocaat, geeft ook wel weer aan dat de familie ermee accoord is dat dit uitgedragen wordt in de media. Anders geef je je toestemming niet aan deze lieden.
En het ergste is dat dit en eerdere media optredens helemaal geen oplossing zullen bieden, eerder nog verder de partijen de hakken in het zand zullen doen zetten.

Opvallend daarbij ook, dat we voornamelijk vanuit de hoek van de familie nu dagenlang berichten horen (woordvoeder advocaat) en dat je nergens een weerwoord in programma's hoort van Ajax zijde of van KNVB zijde....misschien niet van mensen van de club/bond rechtstreeks, maar dan van een advocaat van de club en bond. Het gaat nu wel heel erg één richting op, waarbij vooral Ajax geprobeerd wordt in diskrediet te brengen. Dit terwijl óók Ajax slechts kan afgaan op wat medisch specialisten naar voren brengen t.w. die via de Bond zijn aangesteld en vermoedelijk die via VU-ziekenhuis aan Ajax verbonden zijn.
2 0
Michelinho
Kasem zei dat ze inderdaad een machtiging van de familie hebben om met hun bevindingen naar buiten te treden. Gezien hun eigen bewering dat het onderzoek een einde nadert lijkt de bewering dat het er puur om gaat de feiten op tafel te krijgen mij onzin. Op zijn minst zoeken ze publiciteit om hun kersvers, eind vorig jaar opgerichte advocatenkantoor' bekendheid te geven, maar stel ook mijn vragen bij de toevalligheid dat Kasem, die al veel eerder dicht bij de familie betrokken was en Peter R de Vries, die bot ving bij het baantjesjagen bij Ajax samen in zee zijn gegaan.
1 0
Freddy Al
Uiteindelijk zou het ook voor Ajax een winstpunt zijn als er volledige duidelijkheid is over de gang van zaken.
Zeker om er lessen voor de toekomst uit te trekken,ook als er sprake is van foutief handelen of fouten procedureel.
Ajax moet zelf niet meer mee willen maken dat er een kans is dat zoiets zich kan herhalen.
Hopelijk blijkt dat er geen verwijtbare zaken zijn maar in elk geval moet de waarheid rondom de gang van zaken boven water komen.
3 0
Finidi en Nwanko
Mee eens! Openheid van zaken geven. De betrokken artsen kunnen in een half uurtje op papier zetten wat er is gebeurd tot aan ziekenhuisopname. Zou ook een teken zijn van respect voor Appie en zijn familie. Het publiek is hier geen partij in. Ik snap daarom dat Ajax zich in de media nauwelijks uitlaat. En als er zaken niet goed zijn gegaan dan is dat helaas niet anders. Niemand is foutlois, fouten maken is menselijk. Blijft heel triest hoe het nu met Appie is gesteld.
0 0
Cello
Ajax kan van alles willen. Logisch dat ze zulke dingen niet mee willen maken. Echter het blijft wel een zaak van medisch specialisten, hè. Binnen Ajax, dus inclusief de clubarts, gaan ze af op de diagnose van en daarbij aanbevelingen van die specialisten. En als meerdere specialisten, die van de bond en ook die via VU aan Ajax verbonden zijn, aangeven dat o.a. de hartafwijking niet ernstig is, dat de persoon in kwestie wellicht nooit klachten had of dat ze zijn opgemerkt op welk moment dan ook....wat moet je dan?. Ik denk dat je verder als club, maar ook als bond en speler je volledig laat leiden door die specialisten.

Daarmee zeg ik niet dat er geen fouten gemaakt kunnen zijn, maar is het voor een club en ook voor een bond vrijwel onmogelijk om dat in te kunnen schatten. Daar zijn nu eenmaal juist die ingehuurde specialisten voor.

En wbt Ajax denk ik, dat ze juist alles wat menselijkerwijs mogelijk is wel gedaan zullen hebben. Kan me nog Kanu herinneren, die dan welliswaar vlak na zijn vertrek iets met zijn hart kreeg, maar wat ook bij Ajax aandacht heeft gekregen. Latn we ook niet vergeten het afketsen van de transfer jaren geleden van Arouna Kone nav medische keuring mbt zijn hart. En ook niet Evander Sno, die dacht ik ook op het veld inelkaar zakte en sindsdien met een kastje in zijn borst loopt. Dus ik geloof niet zo zeer in falen van Ajax of de KNVB, maar dat eerder de focus dan zou moeten liggen op de medici die betrokken waren bij Nouri.
1 0
behangdelul
Waarom zoekt die eikel dan continue de media?
1 -1
martin1234
Je lijkt nu impliciet de reden daarvoor alleen bij de advocaat zelf te zoeken. Maar de advocaat heeft een opdrachtgever. Als de opdrachtgever het niet eens is met wat de advocaat doet, dan is de oplossing makkelijk. Dan trek je de opdracht in. En dat heeft de familie Nouri nog steeds niet gedaan. Dus je kan wel de schuld leggen bij de slangen van advocaten, maar die handelen feitelijk in naam van een opdrachtgever.
2 0
Finidi en Nwanko
Het stukje zegt niet dat er nimmer een claim zal worden ingediend. Slechts dat men duidelijkheid wil. Maar waarom wil men duidelijkheid? Wat als er niet geheel adequaat is opgetreden door de betrokken artsen. Wat dan? Het verandert niets aan de toestand van Appie. Waarom het dan toch willen weten? Of volgt er dan in tweede instantie toch een claim? Misschien goed en mooi als de ouders zich daar, om rust te krijgen rond deze discussie, over uitspreken.
2 0
AjaxMokkum
Lijkt me toch niet meer dan normaal dat de familie duidelijkheid wil over wat er precies gebeurt is. Al is het maar om het af te sluiten, zo ver dat kan.
2 0
Finidi en Nwanko
Helemaal mee eens. Vraag me alleen af of er een claim volgt als blijkt dat er iets mis is gegaan.
0 0
Henkstarr
Het zinnetje “de familie kreeg de indruk dat Ajax niet alles vertelde”. Hetzelfde Ajax dat de familie zo steunde. Idd hoogst waarschijnlijk meneer Beer, opmerkelijk is het wel. Ajax en de KNVB zijn zo groot wat er ook gebeurt het welbekende stempeltje komt uiteindelijk (denk ik) bij de familie uit. En samen met Peter vaart de advocaat uit op een met euro’s geladen Berenboot. Arme Appie.
2 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat maakt het des te vreemder. Ajax heeft nouri geeert, spelers waren bij zijn huis en niemand heeft ooit een woord gerept naar de familie dat nouri een hartafwijking had, zelfs niemand van de media die vele schakels en connecties heeft binnen ajax komt een halfjaar later met een bericht, vergeten we ook nog de knvb.
Lijkt er eerder op dat alle partijen voor het blok zijn gezet door NRC handelsblad, dat alle partijen schuldig zijn.

Vind het heel raar dat er ergens niks over uit is gelekt.
1 0
Caparzo
Het gaat de familie Nouri niet om geld. De advocaat zegt het.
1 -1
martin1234
Letseladvocaat nog wel! Ik geloof het meteen. (Niet dus.) En gaat het de familie Nouri niet om het geld, dan gaat het de advocaat wel om het geld hoor..
0 -1
Cello
Velen gaan er ook maar gemakshalve rechtstreeks vanuit, dat er direct een verband ligt tussen hartafwijking en de uiteindelijke hartstilstand. Dat moet ook nog maar bewezen worden.
2 0
Cello
Als het gaat om waarheidsvinding wordt het dan niet eens tijd, dat men niet zozeer Ajax of de KNVB om dingen vraagt, maar de medisch specialisten destijds in 2014 en 2016 (onderzoeken destijds) en die van het VU-ziekenhuis (die periodiek Appie hebben onderzocht). Dit zijn ook de mensen, die uiteindelijk diagnoses hebben vastgesteld en adviezen/aanbevelingen hebben gedaan.

Dan ook het medisch personeel dat op 8 juli aanwezig was op dat veld en de artsen iets later die dag in dat ziekenhuis daar.

Want let wel.... Ajax en óók de KNVB hebben niets anders gedaan, konden ook niets anders doen dan die adviezsen/aanbevelingen opvolgen, net als Appie Nouri zelf overigens.

Dus wil je de waarheid boven tafel krijgen dan lukt dat alleen door de specialisten die Appie door de jaren heen hebben onderzocht aan de tand te voelen. En als dat juridisch moeilijk ligt, dan misschien via het medisch tuchtcollege?.
1 0
DiAngelo
In dit soort gevallen gaat het allereerst om waarheidsvinding. Vanuit de familie kant is dat hartstikke goed te begrijpen. En mochten er fouten zijn gemaakt dan komt daar geld bij kijken. Daarvoor heb je nu éénmaal advocaten over en weer en rechters in dit land. Laat die de zaak bekijken. Alles wat er extra over geroepen wordt is enkel schadelijk voor Ajax en de familie Nouri. Ik zou zeggen geef de familie het respect en de rust die zij verdienen. Als het de familie om geld ging hadden ze vanaf dag 1 al zaken in die richting geroepen en dat is geenzins het geval. Pas nu de KNVB met aanvullende info ontstaan er vragen en dat is niet meer dan terecht. Het zou fijn zijn als het verder niet meer als topic besproken wordt. Dat lokt enkel emotionele reacties uit van mensen die niet van de hoed en de rand weten en ook niet hoeven te weten.
1 0
kaashaas
Als het omtrent Nouri gaat zou ik het niet eens over geld willen hebben..
1 0
martin1234
Ja dat zegt iedereen kort na het drama, maar daarna gaat de slangenkuil open! En niet alleen in dit geval hoor. ;-)
0 0
Rentokill
Ah daar is John Beer weer in de pers met z’n dubbele boodschap. “De familie van Nouri is blij met Ajax maar denken dat ze niet eerlijk zijn”. Nee van die boodschap wordt de familie Nouri blij. Wat is je bedoeling met dit soort vuilspuierij? Waarom handel je dit niet intern af? Omdat ze nu wel meewerken en anders niet? Geloof ik niks van. Hier zit een groot deel eigenbelang bij.
3 -1
Cello
De teneur is me net iets te veel dat men Ajax wat in de schoenen wilt schuiven. En dat staat me tegen. Ajax is ook maar afhankelijk van medisch personeel wat men tot haar beschikking heeft in de samenwerking met het VU-ziekenhuis. Zelfs die club-arts is grotendeels afhankelijk van aangesloten specialisten.
Dat gezegd hebbend kunnen de beleidsmakers, de mensen op het technische vlak binnen de club (die ook geen medische achtergrond hebben) puur en alleen afgaan op wat ze aangereikt krijgen kwa advies van het medisch personeel.
Dat gaat zowel om de medische hulp destijds op het veld, maar óók om de onderzoeken die reeds eerder hebben plaatsgevonden bij KNVB (2014 en 2016) en natuurlijk de periodieke onderzoeken die lopen via het VU-ziekenhuis.
Ajax zelf kan gewoonweg niets anders dan de adviezen van de medici opvolgen in deze.

De focus moet dan ook niet zo zeer op Ajax liggen als wel op de betrokken medische personen en hun manier van werken/analyseren/concluderen en in hoeverre zij daarin gelijk hebben gehad of misschien wel duidelijk fout zijn geweest (wat ook nog maar de vraag is). Om nog mar te zwijgen over het feit dat de geconstateerde hartafwijking direct de aanleiding is geweest voor de hartstilstand, want dat valt misschien ook nog wel te bezien.

Hoe dan ook....bij al die vragen kan een club, duis ook Ajax, alleen maar afgaan op de medische dossiers die het tot haar beschikking heeft èn dan daarnaast de interpretatie van een specialist mbt dat dossier. En wordt er aangegeven door meerdere medisch specialisten, dat het 'ongevaarlijk' is, wie is de club dan om dat tegen te spreken. Helemaal als de persoon in kwestie ook nooit aangeeft last te hebben, dat de meet-kastjes, die gedragen worden tijdens trainingen nooit aanleiding hebben gegeven, dat er iets serieus fout zit?.

Al met al denk ik dat de focus eerder moet liggen op de behandelende specialisten dan op de club zelf.
4 -3
shachalnur
"En wordt er aangegeven door meerdere medische specialisten dat het'ongevaarlijk'is..."

Meerdere? heb je daar een bron voor?

Voorlopig is het niet duidelijk wie die diagnose heeft gesteld,behalve dan 'een medisch specialist' van de KNVB.

Er moet dus iemand hebben 'getekend 'voor die diagnose,want het gaat om een topsporter ,dus er zijn risico's aan verbonden.

Wie waren op de hoogte?

Waarom zegt Frank de Boer van niets te weten ?

Er is is nog geen bewijs geleverd dat Don de Winter van zijn toestand wist,deels ondersteunt door zijn manier van behandelen op het veld.

Wie van Ajax wist het dan wel?

Er is ook nog geen sluitend bewijs dat Nouri zelf op de hoogte is gebracht,en welke diagnose hem is medegedeeld,dat kun je alleen weten als er iets op papier staat..

En als Ajax die antwoorden niet kan of wil geven,zullen de ouders de onderste steen trachten boven te krijgen.

Het kan zijn dat Ajax geen blaam treft ,maar in de buitenlandse pers staat Ajax er niet mooi bij,de koppen zijn lelijk.

Dus de waarheid boven water krijgen ,en snel,is in het belang van Ajax.

Anders zal dit blijven pussen.
1 -1
Cello
Meerdere...?. Dat is niet zo moeilijk. In 2014 en 2016 zijn op 2 momenten bij de KNVB onderzoeken gedaan. Daarbij waren meerdere specialisten betrokken, wellicht zelfs andere specialisten in 2016 dan in 2014. Beide keren is het resultaat besproken met Appie door de hoofd-specialist geflankeerd door 2 andere specialisten.
Het is algemeen bekend, dat bij Ajax periodiek (meerdere keren per jaar) de spelers ook onderzocht worden door specialisten verbonden aan het VU-ziekenhuis (waar Ajax een samenwerking mee heeft). Los van het feit, dat de KNVB bij Appie een hartafwijking heeft vastgesteld, lijkt het me zeer onwaarschijnlijk, dat de specialisten van het VU dat niet hebben gedaan. Beter nog....met het dossier van de KNVB specialisten in de hand zouden ze er juist bij Appie extra op gelet hebben. Maar goed...zelfs al zou het misgegaan zijn kwa communicatie tussen KNVB en de arts van Ajax/VU-specialisten dan nog hadden ze bij de onderzoeken in het VU ook allang hebben moeten constateren. En in het Vu werken ze ook met een groep specialisten. Dus in deze zin heb ik het over 'meerderen'.

Het is wel duidelijk wie de diagnose heeft gesteld bij de KNVB. De bij de KNVB aangesloten specialisten of de door de KNVB ingehuurde specialisten. Immers daar is namelijk het veel besproken dossier opgesteld, daar komt de info vandaan mbt de hartafwijking van Nouri in het stuk van de NRC.

Wie waren er op de hoogte?. Dat mag/moet uitgezocht worden. Vast staat dat het meerderen zijn geweest.

Dat Frank de Boer zegt het niet te weten, dat kan ik begrijpen. Nouri was namelijk op dat moment niet zijn (vaste) selectiespeler. Dat ie het van anderen wel hoorde is ook logisch, want daarbij refereert hij aan zijn spelers (ajax-1 selectie). Als je dan al een trainer zou moeten vragen is dat de trainer van Appie in JA en Onder-19. Maar die heeft men niet gevraagd.
Vast staat dat de clubarts er wel van op de hoogte was, die heeft dat namelijk ook aangetekend in het dossier van Appie op de club.
Er is in zoverre wèl sluitend bewijs, als je nagaat dat Appie nav de onderzoeken bij de KNVB apart is genomen door de behandeld arts van het onderzoek, die tijdens dat gesprek geflankeerd is geweest door 2 andere artsen. Dat zijn 3 man die daarvoor kunnen instaan. 2 man die getuige waren van dat gesprek en wat er gezegd is geworden.

Ajax is niet zo zeer onwillig, maar zal zich wel gebonden weten aan wettelijke regels omtrent vrijgave van het dossier. En aangezien Appie zelf geen toestemming kan geven zal er idd de gang langs de rechter gemaakt moeten worden met idd advocaten van dien.

Ik denk dat op zich de 'voetbal'mensen binnen Ajax ook geen blaam treft, als daar al sprake van zou zijn. De enigen die mogelijk blaam treft zijn de gespecialiseerde artsen bij zowel de KNVB als ook het team in het VU-ziekenhuis, die het hebben geconstateerd en de diagnose hebben gesteld. Ajax op zich kan niets anders dan afgaan op de adviezen die de specialisten hebben gegeven, afgaan op Nouri zelf (die wellicht nooit klachten heeft gehad). Afgaan op de dagelkijkse uitdraaien van de meet-kastjes die gedragen worden tijdens de trainingen onder zware lichamelijke belasting/rustpauzes. Ook hierop werden dan geen rare dingen geconstateerd, die alarmbellen deden afgaan.

Verder bestaat er ook nog steeds de mogelijkheid, dat de hartstilstand niet gerelateerd kan worden aan de hartafwijking die eerder werd vastgesteld. En dat kan je je ook afvragen. Hoe kan iemand ruim 2 jaar (misschien langer) bijna dagelijks zware lichamelijke belasting hebben/ondergaan zonder dat er ook maar iets van te bespeuren is geweest bij die persoon zelf?. Maar goed....ook dat kan uitgezocht worden.

De waarheid boven tafel krijgen is in het belang van iedereen. De familie, Ajax, de spelers, staf, zelfs de KNVB en wie weet al die andere voetballers in het betaald voetbal/amateur voetbal, etc, etc.
2 0
Kikke
En de clubarts dan? Las in een artikel dat de clubarts hem in een zij ligging had gelegd, terwijl meteen moest reanimeren, dan had Nouri's hersenen meer zuurstof gekregen en er misschien minder beschadiging opgelopen. Ik begrijp volkomen dat die ouders duidelijkheid willen, dat zou toch elke ouder willen?
0 0
Cello
Maar tegelijkertijd had Appie niet vanaf minuut 1 een hartstilstand. Dat was ook zelfs waar te nemen op tv, waar redelijk in het begin van het ongeval men nog close-up beelden toonde, waarin je zag dat hij nog ademde en minimaal reageerde op zijn hulpverleners. Dus ja. Kan het dus begrijpen dat wanneer een hartstilstand (nog) niet is vastgesteld, dat je dan ook nog niet gaat reanimeren.
Velen maken namelijk de fout door ervan uit te gaan dat gelijk bij het neervallen van Appie er ook sprake was van een hartstilstand....dat was niet zo.
1 0
Puurvoetbal
Natuurlijk gaat het wel om geld. En het is helemaal geen schande om toe te geven; het is ietwat hypocriet om dit te ontkennen.
5 -1
Mr-MZ
Jezus hoe bizar sommige reacties hier.. hoe kunnen we nou weer bij hun geloof terecht komen? Dat heeft er toch 0,0 mee te maken? Zij willen gewoon precies weten hoe en wat er gespeeld heeft? Ik zou dat ook 100% willen weten als een familielid van mij dit overkomt
1 -2
BokkieBokstra
Dat dacht ik ook, hele schunnige reacties gelezen. Zegt wat. Familie wil natuurlijk weten hoe het zit, verstandig om een advocaat in de arm te nemen.
0 0
Rentokill
Alleen jammer dat die als tegenprestatie alles via de pers speelt.
1 0
Mr-MZ
Jezus hoe bizar sommige reacties hier.. hoe kunnen we nou weer bij hun geloof terecht komen? Dat heeft er toch 0,0 mee te maken? Zij willen gewoon precies weten hoe en wat er gespeeld heeft? Ik zou dat ook 100% willen weten als een familielid van mij dit overkomt
1 -1
Jan Doedel
Als ze de familie Nouri 10 miljoen bieden en dan hoeft er geen onderzoek meer te komen.............wedden dat ze dan akkoord gaan? Iedereen die geld wil verdienen aan die arme jongen moet zich doodschamen!
4 -3
shachalnur
Als bij jouw zoon,een topsporter, een anomalie aan zijn hart wordt ontdekt ,als hij 16 is,dan nogmaals wordt geconstateerd twee jaar later,en een jaar later bijna dood neervalt,wil je weten wat er is gebeurd.

Wie stelde die diagnose,op basis van welke gegevens,wie is de arts die Nouri vertelde dat het 'ongevaarlijk' was,is er vervolgonderzoek en een second opinion gevraagd,wist de medische staf van Ajax over zijn toestand etc?

Vooral als het waar is dat de familie van niets wist,en Frank de Boer zegt ook van niets geweten te hebben("ik kende de medische problemen van vele spelers,maar niet van Nouri')

Da's logisch.

Als Ajax in de ogen van de familie niet voldoende duidelijkheid wil/kan geven,is het normaal dat je een advocaat in de arm neemt.

De manier waarop de behandeling op het veld verliep staat daar misschien los van,want de arts Don de Winter wist toch wel van deze onderzoeken?

Maar misschien ook niet.

Het gaat om het leven van hun kind,

Van een afstand ziet het er niet goed uit.

De familie heeft volgens mij met waardigheid en geduld gehandeld,

En nu willen ze antwoorden ,voor zover die er zijn ,of gegeven worden.

Wat op het spel staat is de geloofwaardigheid en kunde van Ajax in de omgang met jonge spelers,vooral op medisch gebied.

Dus die antwoorden zullen er moeten komen.
3 -2
Juichtoon
Ach kom op. Het vaartuig heet We willen de waarheid en daarna volgt een claim. De manier waarop Peter R over zijn club sprak (alsof Ajax Nouri heeft laten 'doodgaan') is wel de grootste schoffering ooit van een supporter aan het adres van Ajax. Royeren is nog te mild.
Vergelijk dat nog maar eens met de houding van Johan waarover Peter R ook de meest nare dingen zei.
2 -1
3*stars*3
Zat Peter niet met een strak gezicht, toen iedereen opstond en wel ging klappen voor Johan?

Laatst riep hij voor de camera's dat hij het altijd al zag zitten in Neres...

Maar ok, on-topic... Speculeren blijft gevaarlijk maar ik geef mijn mening en denk gewoon dat dit om geld gaat en zeker als media zo erop duikt.
Ze zijn daar niet gek of hebben zich laten inpraten, om wat los te peuteren bij Ajax.
Hun goed recht hoor maar niet doen alsof het niet over geld gaat en die advocaatjes weten dat dondersgoed.
Nogmaals mijn mening!
1 -1
Ruudje74
Wat een vervelende kwestie, hier moet je als familie maar zin in hebben. Getrouwtrek, welles/ nietes spelletje, waar uiteindelijk alleen maar verliezers uitkomen. Alleen de Advocaten worden er beter van.
Kunnen uren maken, komen in de publiciteit.
Familie Nouri zal echt geen geld zien en zal emotioneel opgebrand raken door deze zaak, Ajax wordt wellicht onterecht in een kwaad daglicht gesteld, evenals de KNVB.
1 -1
martin1234
Als de familie Nouri dit niet wil, dan is de oplossing simpel. Andere advocaat zoeken.
0 0
BokkieBokstra
Ik denk dat de familie gewoon wil weten hoe het zit. En dan is het heel verstandig om daar een advocaat bij in de arm te nemen. Voor de familie is het hoe dan ook een ramp.
0 -1
JanTa
De grootste verliezers zijn natuurlijk de familieleden van Nouri omdat sensatiezucht weer eens de overhand kreeg.
0 -1
Juichtoon
Ga er maar vanuit dat John Beer en Peter R hun handelwijze van a tot z met de familie hebben doorgenomen. De familie is immers opdrachtgever.
3 0
martin1234
Dat bedoel ik. Denk je dat de Nouri's helemaal geen weet hebben van wat die advocaat gaat zeggen? Lijkt me niet. En dan kunnen velen wel zeggen, de familie Nouri is een hele warme aardige goede familie, en die advocaten zijn vieze slangen. Maar die warme familie geeft de slangen de opdracht.
0 0
3*stars*3
Precies.
'Als dit in media komt, zetten we Ajax met rug tegen de muur'.

Sowieso gaat Peter over lijken.
Familie Nouri riep sinds dag1, dat Ajax voor hun klaar stond en dat communicatie goed verliep.
2 -1
JanTa
Voor wie het Parool niet leest, deze krant heeft zonder sensatie alle feiten netje op een rij gezet.
https://www.parool.nl/amsterdam/komt-er-een-rechtszaak-tussen-nouri-s-familie-en-ajax~a4555736/
1 0
Michelinho
Ben geen abonnee en kan alleen de eerste regels lezen. Het begint iig al met een nogal ferme stelling, nl. dat Ajax ervan op de hoogte was. Is dat al bevestigd door Ajax of komt dat voort uit het feit dat de KNVB beweert(!) dat Ajax op de hoogte gesteld is? Verder zou het opmerkelijk zijn dat het Parool, dat deel uitmaakt van De Persgroep waar ook het AD onderdeel van is en beide media regelmatig artikelen 1 op 1 van elkaar overnemen, een andere lezing dan het AD heeft.
0 0
PabloXXX
De familie van Nouri heeft er natuurlijk alle recht op om de onderste steen naar boven te halen. Als jij het gevoel hebt dat er dingen zijn verzwegen over je kind of dat er niet goed gehandeld is, zou jij dan niet een advocaat in armen nemen? Een advocaat heeft verstand van het rechtssysteem en kan meer naar boven halen, dan de familie van Nouri als ze even naar het juridisch locet zijn gegaan.

Het voelt misschien allemaal een beetje rot, omdat het over onze clubliefde Ajax gaat, maar als het bijvoorbeeld het UMC was geweest had niemand hiervan opgekeken. Zelfs niet als het om een geldbedrag gaat als vergoeding. Daar in tegen weten wij veel waar ze dat voor gebruiken, misschien wel voor experimentele behandelingen in het buitenland die klauwen met geld kosten.

Verder is het natuurlijk hartstikke verdrietig dat zo’n advocaat constant de media opzoekt. Mensen maken nu al aannames over de intenties van de familie, terwijl ze misschien wel compleet de plank misslaan. Vervelende periode in een al zwarte bladzijde van onze clubgeschiedenis en nog belangrijker een vervelende periode in een donker hoofdstuk van de familie Nouri.
1 0
theflyingdutchm
Ik weet niks van de juridische gevolgen in het segment van letselschade, maar ik kan mij voorstellen dat het de familie nu te doen is om meer duidelijkheid te krijgen, maar je leest vaak in dit soort zaken als dan de onderste steen boven is en de advocaat draait die onderste steen zo dat het woord schadevergoeding om de hoek komt kijken, dat de familie dan wel heel sterk in de schoenen moet staan om te zeggen daar gaan we niet voor.

Ik begrijp aan de ene kant ook wel als ze voor het geld kiezen. Nouri zijn resterende leven zal veel geld gaan kosten en dat moet bekostigd worden. Indien Ajax nalatig is geweest op enig vlak dan moet Ajax daar ook verantwoording voor nemen en voor boete.

Alleen ben ik bang dat als ik die advocaat zo bezig zie in het nieuws dat het niet alleen een onkostenvergoeding eis wordt, maar ook eis door gederfde (toekomstige) inkomsten etc. Ik weet niet in hoever het Nederlands rechtsysteem hierheen meegaat, maar in Amerika was Ajax gewoon failliet geweest.
0 0
jackwolf
Meneer Beer trekt de put weer open...
1 -2
eriksen23
Hoe kan een advocaat in godsnaam zo vaak iets zeggen terwijl er nog een onderzoek gaande is en van alles duidelijk moet worden gemaakt? Als je een man van je woord bent en tevens een man van je werk, dan doe je zoiets niet. Familie Nouri heeft groot recht om alles te weten, Appie is tenslotte hun zoon en empathie is echt niet mogelijk. Maar volgens mij hebben ze de verkeerde advocaten ingeschakeld...
2 -1
Ajax#1900
Mediageil he. Zijn bureau komt opeens elke dag in het nieuws.
1 0
Causio
Zou het niet een goed idee zijn om zonder verdere scherpslijperij als Ajax aan de familie een royaal bedrag van 8 miljoen te betalen. Waarna alle betrokkenen in rust verder kunnen.
0 -4
FUBAR
Man man man.
0 0
JanTa
Door al die mediaverwarring dat nu is ontstaan met al die z.g. deskundigen die alleen maar met hun eigen ego's bezig zijn, kan ik begrijpen dat de familie nu een advocaat erbij gehaald hebben om duidelijkheid te krijgen. Na 7 maanden vind iedereen er iets van en dat op basis van geruchten zonder feitenkennis.
1 0
JCr14
Ik kan me niet voorstellen dat Ajax moedwillig belangrijke informatie achtergehouden heeft.
Kone ketste af omdat zijn hartritme 1 keer verstoord was. PSV nam hem daarna wel gewoon.
Ook is er echt niet moedwillig verkeerd gehandeld op het veld natuurlijk. Dus ik snap de ophef allemaal niet.
Natuurlijk gaat dit over geld. Maar geld haalt Nouri niet terug.
8 -1
Ajaxvooraltijd
Stadionverbod voor Peter R de kakkerlak en John Beer.
7 -3
RusselWestbrook
Toch wel gek. De onderste steen boven willen hebben wat betreft het handelen van Ajax, de KNVB en wie er ook maar zijdelings mee te maken hebben, maar 's avonds weer gewoon Allah bedanken voor dit grote feest des levens.
12 -5
3*stars*3
Logisch dat ze onderste steen boven willen hebben toch?
Dat het zo in media is gekomen, was imo onnodig en met toestemming van familie Nouri, is het in de media gekomen.

Dit gaat gewoon om geld.
1 0
RusselWestbrook
Ja, ontzettend logisch natuurlijk, want de grote architect van alles wat er op aarde gebeurt is niet te bereiken.

Hoevaak hebben we de afgelopen gehoord dat Allah voor iedereen een plan heeft? Dat ie ze zoveel kracht gaf en weet ik veel wat nog meer.

Blijkt die Allah dus gewoon een letselschade advocaat te zijn.
2 -2
3*stars*3
Pas nou op Russel....

Godsdienst hoeft er niet bijgehaald worden.
Denk dat er hier ook gelovigen/moslims zitten.

Wel mee eens, dat ze 180 graden lijken te draaien en dat het money time is.
0 0
Bjorn
Ajax moet samen met de familie dit gewoon oplossen. Achter de schermen wel te verstaan. Openheid en eerlijkheid. We hebben hier allemaal pijn en verdriet van. De club, de supporters en de familie.

Dit soort advocaten zijn enkel en alleen uit op geld over de rug van de familie.
1 -1
martin1234
Over de rug van de familie? Jij denkt dat die advocaten zonder instemming van de familie handelen? Dat lijkt me niet. De familie is hun opdrachtgever.
0 0
Duif63
Da familie zal het inderdaad niet om geld te doen zijn, maar dit advocaatje ruikt aan alle kanten geld en publiciteit. Voor zichzelf natuurlijk. Wat een walgelijk figuur.
7 -2
martin1234
Wie schakelt die advocaat in? De familie Nouri toch of niet?
0 0
stefanzob
En weer gooit deze man een bericht in de pers.
Zijn clienten, de familie, brengen een persbericht uit waarin ze vragen met rust te worden gelaten, en deze man publiceert samen met zijn vriendje Peter R. de Vries dagelijks iets.
Wat een totaal gebrek aan klasse en respect is dit zeg.
Willens en wetens mensen beschadigen voordat de onderzoeken zijn afgerond en conclusies duidelijk zijn. En dat allemaal over de rug van een fantastisch ventje....
12 -3
Eduard
John Beer!! Hou op met die verhalen in de Pers. Ga aan de slag met de familie en Ajax. Hou de Pers er verder buiten als je werkelijk om de de belangen van de familie Nouri geeft.

Ik heb geen moment het idee dat de familie Nouri op geld uit is. En natuurlijk moet de onderste steen boven.
Maar ik heb wel het idee dat jij je naam in de pers wil. Net als je collega Peter R die niet beter weet kennelijk. Dat is schandelijk voor het proces voor de familie Nouri en voor Ajax. Zodra de pers erbij komt trekken (met name beurs genoteerde) bedrijven zich terug. Ik heb leiding gegeven aan (dat soort) bedrijven en weet hoe het werkt. Ze worden voorzichtig, negative berichtgeving heeft impact op de koers . Dat weet een kind

Dus John Beer ...ga je werk doen op je kantoor, met je files, je mensen en nodig de partijen uit openheid van zaken te geven. Niet voor jezelf en jouw eigen PR maar voor de familie. En pas als alles duidelijk is en DE PARTIJEN stellen het op prijs, kom dan nog eens naar buiten met een verhaal. Dus.......aan de slag man, je bent je tijd aan het verdoen!!
10 0
Ajaxvooraltijd
Behalve een paar aannmes over de familie ben ik het hier ook mee eens.
0 -1
perryt
Goed gesproken, helemaal mee eens!
0 -1
hallo1
Familie Nouri heeft het volste recht om alles te weten.

Ajax zal daarin volledige openheid moeten geven, maar waarom heeft NRC (namens misschien wel deze zelfde John Beer) de boel op stelten gezet voor het onderzoek is afgerond?? Beide partijen hebben een advocaat, laat het onderzoek plaatsvinden en laat eventueel een rechter oordelen over de uitkomst. Maar zo'n k*tkrantje moet zo nodig weer stemming maken door zaken eenzijdig te belichten!
6 -2
chrisjuhhh
Niemand vind zo maar iets als dit , dus kan je wel aannemen dat het aangereikt word / is .
1 0
hallo1
Die kans zit er dik in, maar we kunnen niet op voorhand een schuldige daarvoor aanwijzen. Het is de verantwoordelijkheid van de krant zelf (NRC in dit geval) om feiten goed te checken en niet mee te gaan in stemming maken. Zeker in een gevoelige zaak als deze. Erg ongepast gehandeld van NRC.
0 0
chrisjuhhh
ER is simpel weg niemand schuldig .
Een advocaat/ inhuur geeft een tip aan het NRC die publiceer het als nieuws , wat ook een taak is van een journalist , maar waar ga het fout ?
Bij de advocaat/ inhuur die had het niet moeten geven , zodat de roddelpers PR de Vries er niets mee kan .
0 0
Danny.S
Echt schandalig inderdaad.

Zelf heb ik twee reanimaties uitgevoerd en hoe er gehandeld wordt in het begin is zeer belangrijk.
Ik kan mij voorstellen dat ze duidelijkheid willen ook voor het eventuele herstel/revalidatie.

Dit had echter nooit zo breed uitgemeten moeten worden in de media, mede dankzij Mr de Vries ):

De Familie en alle betrokkenen hebben recht om de onderste steen boven te krijgen.
0 0
hallo1
De Vries is overal en altijd erbij als er iets gezegd kan worden, ook al is het ongepast. Het is niet voor niets dat heel veel mensen die kop van hem in de media beu zijn.
1 -1
korem
Ik geloof ook niet dat de familie het doet voor het geld, maar wel duidelijkheid wil hebben en dat snap ik goed. Ik vind het wel heel erg triest van de zogenaamde specialisten dat die de medische staf die toen aanwezig waren beschuldigen van fout handelen, ik vraag me af op basis van wat ? Hebben hun inhoudelijke dossiers van die dag ? Ik geloof niet dat je op basis van die beelden een conclusie kan trekken, reanimatie lijkt misschien wel aan de late kant te starten, maar als er zoveel medisch personeel aanwezig is zouden ze dan allemaal er naast hebben gezetten wat betreft het starten van reanimatie ? Heel erg triest dat dit nu zo in de kranten komt te staan voor nouri voor de familie maar ook voor de medische staf die toen aanwezig was lijkt me dit ook wel erg zwaar. Ik hoop oprecht dat er een goed onderzoek gedaan word en mochten er fouten gemaakt zijn die ook bekend worden gemaakt aan de familie en hopelijk blijft de band tussen de familie nouri en Ajax ook goed, want dit zou appie nooit gewild hebben.
2 0
chrisjuhhh
Familie Nouri snap ik wel , maar die advocaten willen geld die werken niet voor niets , want anders als je zo begaand ben en van rechterlijke adviezen wil voorzien dan hou je dat binnenhuis en zoek je niet de media op .
8 -2
Ajaxvooraltijd
Maak nou geen reclame voor die huichelaar John Beer.
9 -2
altijdwelwat
Kijk eens aan een charme offensiefje van een letseladvocaat die bewust de hele boel onder hoogspanning heeft gezet, wat een verrassing ....je verwacht het niet ...zucht...
7 -2
Frankey78
Ik snap de familie wel dat ze duidelijkheid willen over hun zoon. En dat ze door sommige nu als geldwolven worden neergezet vind ik triest. Geld is ook niet alles en hoewel het mischien het leed wat zal verzachten, zal het niks aan de situatie met Nouri veranderen. Wat heb je dan aan het geld als je kind voor het leven getekend is.
1 0
Ajaxvooraltijd
Tja niemand van Ajax heeft informtie lopen lekken.
3 -1
afcas
ik kan met dezelfde zekerheid zeggen dat niemand van de familie nouri informatie heeft lopen lekken. zijn mensen nog te achterlijk om te begrijpen dat er hier advocaten in het spel zijn? dan weer je direct al dat er een vies spelletje gespeeld gaat worden...
0 0