Veltman: 'Gunde het Keizer om te slagen'

giobelloni, 24-12-2017 om 18:39, 12372 views, Metro |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Joël Veltman hoopt algemeen directeur Edwin van der Sar te kunnen spreken over het ontslag van Marcel Keizer. Dat vertelt de aanvoerder in gesprek met Metro. Veltman werd donderdagmiddag ingelicht door diezelfde Van der Sar.

'Ik kwam net thuis, we hadden getraind toen Van der Sar belde', begint de 24-jarige verdediger. 'Ik schrok. Pas toen hij ophing, kwamen de vragen. Maar ik was niet de enige die verrast was door het besluit van de directie. Ik hoop Van der Sar vandaag of morgen nog te zien om het erover te hebben.'

Veltman vindt het persoonlijk heel jammer voor Keizer, omdat de aanvoerder het hem juist gunde om te slagen. 'Misschien wel meer dan bij een andere trainer. Ajax is zijn club en ook om datgene wat we met zijn allen hebben moeten doorstaan rondom de tragedie met Abdelhak Nouri. Wat hij heeft meegemaakt, maakt een andere trainer niet eens in vijf jaar mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dennis1964
Je eigen spelers afzeiken daar zijn wij kampioen in. Kritiek mag je leveren maar praat niet na. En als iemand mindere kwaliteiten heeft, kan je hem beter steunen. Alleen dan kan hij boven zijn niveau steigen.
4 0
Joseph
Ik hoop echt dat Ten Hag noet kiest volr Veltman als aanvoerder, ik zou nog eerder voor de Ligt kiezen, die vind ik ondanks zijn leeftijd volwassener dan Veltman.
Maar de band moet gewoon naar Ziyech, ik denk dat het net dat extra zetje kan zijn waardoor Ziyech echt alles er uit haalt wat er in zit.
0 -2
EKS
Ziyech heeft geen natuurlijke leiderschapskwaliteiten, en zeker ook niet de uitstraling van "baas". Hij is een ielig, ietwat timide mannetje dat zich vaak met wat afhangende schouders en hoofd naar beneden gebogen voortbeweegt en daarbij alleen leuk voetbal kan laten zien als hij het naar zijn zin heeft. Niets in zijn houding wijst op iemand die als persoonlijkheid respect kan afdwingen, of een team door moeilijke fasen heen kan sleuren. Dat zijn niet de kenmerken van een aanvoerder. Laat hem nu maar gewoon vrijuit voetballen en zonder tegennatuurlijke taken proberen geniaal te zijn.
1 0
Ar
Reiziger en Bogarde zijn beter dan Keizer.
Klaar.
We hebben niemand nodig.
Ook geen linksback overigens.
0 -7
BokkieBokstra
Zou ik prima vindenhoor Reiziger en Bogarde. Of ze beter zijn dan Keizer moet zich allemaal nog maar bewijzen. Net zoals Ten Hag beter is dan Keizer. Je weet het niet, Ajax deed het goed de laatste tijd met mooie overwinningen. De druk op de opvolger is groot. Er moet een titel gewonnen worden. Zo niet, opzouten.
1 -2
mvdk
Tweede seizoenshelft:

Onana(hopelijk in betere vorm)
Orejuela--De Ligt--Wober--Aankoop
------vd Beek--F de Jong--Ziyech-----
Neres------Huntelaar(c)----Kluivert

Wissels/reserves:
Van Leer, Aankoop rechtsback, Viergever, aankoop cv, Sinkgraven of aankoop linksback, Schone, Dolberg, aankoop links en rechtsbuiten(of Johnsen maar die moet duidelijk wennen, Cassierra, S de Jong, Sierhuis, Eiting, Mazroui

Verkopen: Veltman, Younes, Dijks,

2 jaar verhuren: Zeefuik (nog lang niet aan Ajax toe en misschien wel nooit).

Er zijn flink wat aankopen nodig. Vooral voor de flanken! Links en rechtsback is te matig en op links en rechtsbuiten hebben we alleen Neres, Kluivert en Younes die weg wil. Dat is te weinig! Het hoeven echt niet allemaal miljoenen aankopen te zijn, als het maar gerichte aankopen zijn.
1 -1
NoPants
Joel veltman. Speler met het hoogste slagingspercentage van duels van de eredivisie (63%, gedeeld eerste met ryan thomas). Met 991 passes de nr 5 qua aantal passes, en met 87% accuracy de nr 3 qua precisie van de eredivisie. 82% nauwkeurigheid op de helft van de tegenstander, wederom 3e van de eredvisie. 35 intercepties, wederom top 3 van de eredivisie.

Jongen van de club, aanvoerder, enige verdediger die af en toe vuil speelt om een tegenstander uit de wedstrijd te halen. Op basis van wat wil jij orejuela én een aankoop boven hem stellen? Lekker met de meute mee?

En verder, een aankoop op links back, links buiten, en rechtsbuiten is echt korte termijn visie. Ten eerste, je zegt zelf al kluivert en neres basis, dus de aankopen moeten genoegen nemen met een plek op de bank, wetende dat over 5 maanden er ook nog een toptalent bijkomt op de buiten positie. Dan ga je bijna altijd aankopen doen die niks toevoegen. Ook de linksback, je kan er nu een halen omdat onze eerste en tweede linksback geblesseerd zijn, maar je gooit wel ~€10 miljoen weg als je sink en viergever daardoor gaat negeren.
1 0
Dexy
Grotendeels mee eens, alleen ik zou Schöne in het elftal laten. Hij is te belangrijk op 6.

Frenkie gewoon als inschuivende 4 blijven opstellen de rest van het seizoen. En dan volgend seizoen, als Ziyech vertrekt, Frenkie naar het middenveld doorschuiven.
2 -1
mvdk
Schone is de ideale 12e man. Ik heb altijd het idee gehad dat hij op zijn best is als ze hem het laatste half uur brengen. Natuurlijk zijn zn vrije trappen een sterk wapen, maar voetballend is F de Jong vele malen beter. Op dit moment is De Jong op cv een noodverbandje, hij doet het erg goed, maar op het middenveld komt hij veel beter tot zn recht. Daarnaast is Wober een heerlijk talent en moet hij zodra hij beter is meteen terug in de basis.

------De Jong-----
Vd Beek--Ziyech

In vorm is dat een helicopter.
0 0
Dexy
Snap je gedachte wel hoor ;) . Persoonlijk maakt het me ook niet veel uit wie er op 6 speelt. Maar Schöne is, zoals je zegt, erg belangrijk met vrije trappen, corners en doelpunten (afstandschoten). Dus ik denk dat de nieuwe trainer (wss Ten Hag) het niet aandurft om Schöne nu uit de basiself te gooien.

Bovendien is Schöne positioneel heel sterk en zeer betrouwbaar (loopt weinig van zijn positie af) waardoor hij veel gaten dichtloopt. Frenkie is toch meer iemand die de vrije ruimte opzoekt en zwerft daarmee veel over het veld. Voor een CVM is dat geen goede eigenschap.
0 0
xrosspoint
Nu dient er door gepakt te worden met de nieuwe trainer. Grootste miskleun van Keizer om Veldman als aanvoerder te bombarderen en als rechsback in de basis te handhaven. Nieuwe aanvoeder aanwijzen en nieuwe rechtsback in de basis zoeken. Veldman absoluut niet goed genoeg voor beide posities.
1 -3
NoPants
Beste rb van de eredivisie op basis van statistieken. Speelt dit seizoen heel steady, elke week een voldoende (als een vd weinige!) Jongen van de club, echte ajacied.

Waarom al die haat mensen? Ik ben niet eens echt fan van veltman, maar schaam me echt dat we met zn alle hem nooit hebben kunnen steunen. Altijd maar afzeiken. Paar jaar geleden terecht, nu is hij een van de betere spelers en wordt hij nog afgezeken. Triest.
2 0
michel76
Ik snap dat ook niet. Ajacied in hart en nieren. Hoor je nooit klagen en altijd 100% inzet.
0 0
SPRKY020
Wie had je dan in gedachten? Daarnaast is hij de beste rechtsback die je heb en doet het laatste weken, op wat schoonheidsfoutjesna, prima.
2 0
3sterren
Niet in een heel voetbal-mensenleven.
Goed om te horen dat er in de spelergroep heel andere sentimenten leven dan wat er hier soms wordt gepost.
3 0
A-west
Schone is de absolute aanvoerder. Wie daar nog aan twijfelt. Hij was echt goed vandaag. Zoveel energie in de wedstrijd gelegd. Petje af Lasse!
5 0
Joseph
Is er al interesse in Veltman? Als je al zo lang bij Ajax speelt, kun je met zekerheid zeggen dat hij tekort komt.
2 -4
johnd
Tja, hadden jij en tien anderen zelf in de hand
3 -1
migilo
Veltman, nuttig in grote wedstrijden maar komt schrijnend te kort tegen ploegen waar er veel ruimte ligt.
8 0
Afcadam14
De perfecte omschrijving inderdaad.
2 0
BokkieBokstra
Van der sar mag helemaal wel eens uitleg geven. In plaats van snel in zijn auto kruipen en het hek doorscheuren. Het gezicht van Ajax.
8 -2
ajaxminimax
Had iedereen gedaan...
1 -1
rodnet
Veltman maakte de eerste helft de indruk dat hij totaal niet kan voetballen. Als back hopeloos en als aanvoerder nooit op een interessante uitspraak te betrappen. Tsja.
7 -3
NoPants
Misschien weet hij ook dat hij niks goed kan doen bij de fans. Die fans die alleen spelers supporten die top zijn, ga je schamen. Je bent geen supporter als je je team niet support. Veltman is een echte ajacied en verdient onze steun. Droeftoeters.
1 0
rodnet
Wat een grenzeloze lulkoek weer. Als er reden tot kritiek is mag je kritiek geven, ook als is een speler nog zo sympathiek of nog zo Ajacied. Mitchell Dijks is wellicht het beste voorbeeld: de leukste vent van de selectie met een absoluut Ajax-hart, maar helaas niet passend bij Ajax. En zo past Veltman voor geen meter op de positie waar hij nu staat. Brengt aanvallend helemaal niets, ziet de oplossingen vaak niet en heeft veel teveel overtredingen nodig. En gisteren speelde hij bovendien sowieso als een drol. Veltman is niets meer dan een hooguit redelijke centrale verdediger die soms in topwedstrijden boven zichzelf uitstijgt maar vaker middelmaat is. En daar doen statistieken niets aan af. Volgens de statistieken was Dijks eervorig seizoen de op 1 na beste linksback bijvoorbeeld. En dat was hij dus niet.
0 0
10Sneijder10
Pure middelmaat.
Zegt al genoeg dat de clubs in het buitenland geen interesse in hem hebben.
Vandaag was het niet veel, hij gaat voor de vorm mee naar voren maar vanaf daar speelt hij bijna alleen maar terug.
5 0
jarenfan
veltman is het nivo ajax,leuk of niet het is zo.
1 0
mvdk
Veltman kan beter naar Utrecht.
0 0