'Willen niet elke kleine verandering melden'

BVeenstra, 20-12-2017 om 08:05, 17348 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De familie Nouri kiest er bewust voor om weinig medische updates te geven omtrent de situatie van Abdelhak Nouri. Hiermee wil men speculaties en valse verwachtingen tegengaan. Desondanks krijgt de familie vaak de vraag hoe het met Appie is.

‘We snappen die vraag heel goed, maar we willen niet continu elke kleine verandering direct melden', vertelt oom Khalid in gesprek met Voetbal International. 'Dat is ons ook geadviseerd, want dan krijg je gelijk de vreemdste verhalen en geruchten. Zo zou Abdelhak alweer hebben gehoest of gelopen. En hij is volgens die fabeltjes ook al eens dood verklaard. Dat soort onzin wordt al snel verspreid en kan een eigen leven gaan leiden.’

De medische status van Nouri is dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft en de laatste maanden is daar niets aan veranderd. 'Het gaat met ups en downs', legt broer Abderrrahim uit. 'Kleine stapjes vooruit, dan weer een terugslag. Door de maanden heen is ons geregeld het beeld geschetst dat zijn huidige toestand altijd zo zal blijven. Dat mag, dat nemen we niemand kwalijk, maar uitspraken over de toekomst zijn niet mogelijk. Daar moet je mee oppassen, want niemand weet wat er kan gebeuren. Net zoals niemand wist dat dit hem zou overkomen, kan ook niemand weten of hij weer beter wordt. Doktoren doen uitspraken volgens de wetenschap, wat ze zien op scans, vanuit ervaring en intuïtie. We zijn hen heel dankbaar. Zonder de artsen was Abdelhak niet waar hij nu was, maar wij geloven dat hij op een dag weer helemaal bij ons zal zijn.’

Het geloof is voor de familie Nouri enorm belangrijk. De islam zorgt ervoor dat de familie de tragedie kan accepteren en daarnaast geeft het steun om het drama ook een plek te geven. ‘Abdelhak is geliefd bij God, dat weten we en dat gevoel is de afgelopen maanden heel sterk geworden. Al die mensen die vol respect en waardering hun steun hebben geuit... Gelovigen en nietgelovigen, van alle culturen en met allerlei verschillende achtergronden. Dat gaf en geeft ons een blij en sterk gevoel. Abdelhak is in goede handen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
In de vorm van de laatste 8 maanden zullen weinig trainers hem als eerste keus zien....
0 0
Pluto10
Complimenten voor de respectvolle, mooie reportage van Freek Jansen van VI op https://www.vi.nl/pro/overig/abdelhak-is-nooit-alleen#_=_

Appie en familie Nouri: onze harten en gedachten zijn bij jullie
1 -2
witchmaster11
Ik heb die knul vaak zien spelen op de toekomst als ik in masterdam was , het doet me gewoon nog steeds veel heel veel pijn en nog steeds denk ik als ik ze zie spelen ...verdomme hier had nouri kunnen staan en zoals als gezegd en ik ben geen moslim maar bidden doen ik wel elke zondag voor die knul en familie die het ook byzonder zwaar heeft laten we dit niet vergeten en we moeten realistisch zijn appie zullen we nooit meer op onze velden zien , maar vergeten ??? nooit bij onze club van 6 man met een gemiddelde leeftijd van 65 + blijf hij in onze harten en hoop ik zo dat dit kampioenschap voor nouri zal zijn
5 -4
RusselWestbrook
Elke post weer met een minnetje, wtf.
5 -6
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Maak je niet zo druk om een duimpje kerel.
2 -2
Keffie L
Moet weer een doorgedraaide debiel uit Rotjeknor zijn, kan niet anders..
2 -4
mvdk
Ik las gister serieus een artikel waarin stond dat er dit jaar landelijk ongeveer 40000 meldingen over verwarde personen binnenkwamen. Daarvan waren het er ongeveer 8000 uit Rotterdam.... 1 op 5(!) Hahahhahahahahaha
3 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Laten we hopen dat er lichtpunten zullen zijn voor familie nouri in 2018. Voetbal of dat ajax succes heeft is niet zo heel relevant voor de familie.
Het zou al heel wat zijn als abdelhak bij zou komen en uiteindelijk mee naar huis kon. Het is slopend voor de familie om elke keer naar het ziekenhuis te moeten in onzekerheid, dat vreet aan je.
2 -3
Ajacied33
Hartverscheurend dit soort verhalen. Heb zelf 2 kleintjes thuis rondlopen,als je hun verplaatst in Appie's situatie,wordt ik helemaal gek. Wat lijkt het me ontzettend zwaar zeg voor de familie
3 -4
Dennis1964
#StayStrongAppie
3 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik heb zelf een zoon, lijkt mij echt verschrikkelijk om dit mee te maken. Het bericht wat mij erg raakte en nog steeds achtervolgt is dat hij even wakker werd en glimlachte. Ik zie dat gewoon voor me, echt hartverscheurend als je je zoon van klein hummeltje hebt op zien groeien. Al die beelden die door je heen gaan. Verschrikkelijk drama voor elke ouder.
Telkens als er een nouri bericht is, kijk ik even naar mijn zoon en zet mij aan het denken, stel dat je dit zou meemaken.
7 -3
Truth
Vreselijk hè!? Hier idem dito
3 -4
ferdinandajax1
ik ben bang dat hij nooit meer wakker wordt, tevergeefs. ik ben zelf geneeskundig opgeleid. de vooruitzichten zijn zeer sober. door het geloof van de familie nouri zullen ze, denk ik, nooit opgeven. dat prijst hun, maar zelf zou ik niet zo willen leven. laten we hopen dat het heel snel beter gaat. maar als de hersenstam nauwelijks nog functioneert zijn de vooruitzichten zeer sober. dit kan namelijk niet herstellen
0 -1
Mart42
In het stadion voel ik op de een of andere manier dat Appie er altijd bij is. Vooral de maand december is er wat gebeurt binnen Ajax dat het allemaal op zijn plek is gevallen.

X Stay
X Strong
X Appie
4 -5
Horrontelli
Hoe het met Appie gaat gaat ons niks aan. En de familie kiest natuurlijk zelf wat ze wel en niet willen vertellen. Maar als je indianenverhalen wil voorkomen zouden ze beter kunnen vertellen hoe het met hem gaat. Dan valt er niks te speculeren. Maar nogmaals, dat is niet aan ons.
3 -3
trodat4030
Het probleem is juist dat er heel weinig te vertellen valt en als je elke scheet gaat vertellen roept dat meer vragen op dan antwoorden en wordt er juíst gespeculeerd. Dat zag je toch ook in de zomer? Iedereen was opeens een arts in wording of ervaringsdeskundige, maar eigenlijk wist helemaal niemand iets.
3 -3
Horrontelli
De speculaties die als pijnlijk werden gevoeld waren dat hij weer kon lopen en dat hij was overleden. Zegt de familie zelf.

Als je net hebt verteld dat er niets is veranderd krijgen dat soort geruchten geen voet aan de grond. Dus minder pijnlijk voor de familie.
0 -1
Lazell
Ik ben geen medisch specialist, maar je zou denken dat "blijvende hersenschade waarbij de cruciale hersenfuncties ernstig beschadigd zijn" ook direct ontkracht dat hij weer zou kunnen lopen.

Als ze een update naar buiten brengen, komen daar reacties op. Niet te voorkomen dat er gespeculeerd wordt over de (toekomstige) conditie van Appie. "Nu is Appie er zo aan, dat betekend dat het over 1 jaar misschien wel zo met hem gaat". Als je niet elke zoveel tijd een update geeft, heb je ook niet elke zoveel tijd die reacties en speculaties. Dat is hun denk ik ook geadviseerd.
0 -1
Chesterson93
Laatste alinea is totaal niet waar.
0 0
Dexy
Wat blijft het elke keer weer pijnlijk om over hem te lezen.

Als we het dit jaar worden, zou dat by far het kampioenschap met de allermeeste emotionele lading worden.
3 -4
ferdinandajax1
Zou appie daadwerkelijk zijn doorgebroken? volgens Perez, dacht ik, waren er grote twijfels
0 -1
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat denk ik ook, zou mooi zijn als we de dubbel wonnen, en de ouders van nouri die omhoog mogen liften bij de huldiging.
1 -3
AFCA-B93
Bedenk me nu pas eigenlijk hoe toevallig het is dat juist Appie voor nummer 34 koos en dat de jongens nu daarvoor strijden zonder hem..
4 -4
Marcao
Ik ben blij dat de familie - voor zover we weten - de privacy krijgt waar ze recht op heeft. En inderdaad: laten we proberen kampioen te worden voor Appie...
3 -3
Stibba020
We moeten dit jaar kampioen worden voor Nouri!
7 -3
ferdinandajax1
of de beker pakken
0 -2
EVH
Nee.

EN de beker pakken.
0 -1