[Update] Keizer kiest voor Dolberg in de spits

BvdPloeg, 20-12-2017 om 19:34, 32740 views, Ajax |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Ajax zal woensdagavond in het bekerduel met FC Twente met de succesvolle basiself van de laatste wedstrijden gaan aantreden, zo meldt De Telegraaf. Ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen AZ keert Joël Veltman, die geschorst was tegen de Alkmaarders, terug in de basisopstelling van Ajax.

Dit houdt verder in dat André Onana dit keer in een bekerduel 'gewoon' onder de lat zal staan. In de vorige bekerwedstrijden kreeg hij nog rust. Daarnaast zal ook nu Frenkie de Jong weer vanuit de verdediging gaan spelen.

De achterhoede bestaat verder uit Mitchell Dijks en Matthijs de Ligt. Op het middenveld zullen we de namen van Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Donny van de Beek terugvinden. Voorin kunnen we de namen van David Neres en Justin Kluivert verwachten, maar is het nog wel de vraag of trainer Marcel Keizer kiest voor Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar.

Update - 19.30 uur
Marcel Keizer geeft Kasper Dolberg het vertrouwen als spits tegen FC Twente. De Deen nam tegen AZ plaats op de bank door het drukke schema en zag hoe vervanger Klaas-Jan Huntelaar uitblonk. De routinier begint in Enschede echter op de bank. Zoals verwacht staat Andre Onana onder de lat en keert Joël Veltman terug als rechtsback.

'Kasper zou spelen', zegt Keizer stellig. 'Klaas-Jan heeft het heel goed gedaan en Kasper is fris om te spelen. Het centrum van Twente is groot, sterk en niet zo wendbaar. Daar verwacht ik wel wat van. Ook vorig seizoen was hij een speler van momenten en hij zit tegen een goal aan te hikken soms. Ik zie dingen terugkomen dat hij eraan komt.'

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Dijks; Ziyech, Schöne, Van de Beek; Neres, Dolberg, Kluivert. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
KlasseLasse
keizer gaat een extra aanvaller erin zetten in de 116e minuut wat een waus kan toch 16 min eerder hopenlijk flikkeren ze die kale kneus eruit en de rest van dit achterlijke elftal egt weer waardeloos
1 0
Ajaxbrl
KEIZER OUT
1 0
HarryHarHar
Dat hebben we gezien je speelt gewoon met 10 man! rot aub op keizer en neem die Dolberg mee
2 -2
Amsterdam1900
Word er nou helemaal gek van hoor, ff nokke met al dat gewissel. Laat Huntelaar lekker in de spits staan de rest van het seizoen
3 -1
DrFeelBest
Helemaal mee eens! Met Dolberg gaat het niet worden dit seizoen.
0 0
swing
persoonlijk zou ik voor KJH kiezen, we shall see..
1 -1
3sterren
Daar waar de meeste ’supporters’ Keizer betichten van een wisselvallig/wispelturig beleid, vind ik het slim om de wissels tevreden te houden, door ze om en om te laten starten in de basis. Zo krijgen de wissels toch het idee dat ze voor hun kans kunnen strijden. Heel intelligent handelen van Marcel ...
2 -3
TheRiviera
Je vergeet wel even dat spelers duidelijkheid en stabiliteit nodig hebben. Continue je spits wisselen zorgt niet voor balans in je elftal. Je hebt een eerst spits en een tweede spits zo simpel is het. En Keizer moet gewoon een keuze maken tussen de twee en het daarbij laten. Zowel Huntelaar als Dolberg moeten blijven speler om beter in vorm te komen. Als Huntelaar of Dolberg twee wedstrijden achter elkaar in de basis staan en ze pikken een doelpunt je meer dan gaat het lopen. Dan verwacht je de volgende wedstrijd weer in de basis te staan zodat je weer belangrijk hoopt te zijn. En dan komt Keizer ineens met jaaa Klaas/Kasper je zit vandaag op de bank. Zo haal je een speler volledig uit zijn ritme.
0 0
SambaNeres
Daar zeg je wat. Zit zeker wat in..
0 0
gras
Het is anders pas gaan lopen, nadat hij eens vasthield aan een keuze. Vervolgens doet hij een toezegging niet meer veel te willen rouleren, maar dat blijkt lastig.
0 0
KlasseLasse
hopen dat twente net zo speelt als vvv! lijkt helemasl nergens op
1 0
Ajacied33
Dat is minder. Waarom gewoon niet Huntelaar in de spits. Daar hebben we op dit moment veel meer aan. Voor de rest wel tevreden
4 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Zal vast wel weer gewisseld worden. Ik had trouwens nooit verwacht dat huntelaar zon professionele houding zou hebben. Klaagt niet steunt de trainer, en doet gewoon wat er van hem verwacht werd. Dat had ik van te voren nooit verwacht
6 -1
ST
Off-topic: Philips sponsort de KNVB denk ik. Vandaar dat ze altijd de scheidsrechter mee hebben.
On-topic: Ik begrijp niet waarom Keizer niet gewoon met Huntelaar start. Die is toch veel bruikbaarder tegen de kopsterke verdedigers van Twente? Daarnaast ook weleens goed om spelers die goed renderen te laten staan. Wat had Huntelaar moeten doen tegen AZ? Twee assists en twee goals? Van Dolberg weet je zeker dat hij geen 1 assists en 1 goal had gemaakt. Waarom dan wel opstellen tegen Twente?
2 -7
NouridolbergNeres34
Mooi dolberg gewoon in de spits.
3 -3
Stone020island
Ben wel beetje klaar met dolberg hoor. Presteert gwn niet al een half jaar en mag van mij ff op het bankie aangezien hij ook niet keihard werkt.
6 -6
Ajax#1900
Grote kans dat hij dit weekend weer op de bank zit natuurlijk. Huntelaar heeft tegen AZ z'n kans wel gepakt.
3 -2
Piejotter
In tegenstelling tot velen heb ik geen enkel probleem met het rouleren tussen Dolberg en Huntelaar. Ik zie geen nadelige gevolgen voor het team. Eerder een luxe om twee behoorlijke spitsen te bezitten. Zoals Dolberg vorig seizoen voetbalde ben ik meer een fan van Dolberg maar dit seizoen zie ik maar heel weinig van die Dolberg (helaas)
7 0
talent020
PSV heeft de scheids weer mee hoor
2 -2
DirkvanDam
zit niet te kijken... wat nu (al) weer?
0 0
HZMKK
Balen dat Huntelaar niet speelt. Beviel me zeer goed tegen AZ, vechtlust, slimmigheid is wat je nodig hebt tegen ploegen als Twente!
5 -1
Ajaxhart
Klote dat Dolberg speelt. Erger me dood aan die gast. Mist iedere vorm van agressie/gif. In dit soort vechtwedstrijden heb je veel meer aan een ervaren strijder als KJH.
4 -8
gi0vanni
Het probleem is dat als KJH het te goed doet hij alsnog op de bank moet. Dolberg is de toekomst.
1 -1
SuperJ00d
Precies maarja, hopen dat Dolberg onze monden snoert en er een hattrick inschiet!
1 -1
Joseph
Weet niet of hij fit is, maar ik had toch liever een Bakker gezien ipv Dijks. Dijks is een drama met geen enkele toekomst bij Ajax, van Bakker weet ik het niet, maar is die optie er in ieder geval. Bakker kan ook zeker niet slechter zijn dan Dijks, dus wederom een keuze die ik van Keizer niet begrijp.
4 -5
Mikenick
Zowel tegen Excelsior als tegen AZ heeft Dijks zich prima staande weten te houden. Het is geen top verdediger en behoort zeker niet tot het niveau wat Ajax na moet streven, maar op basis van afgelopen 2 wedstrijden lijkt Dijks het wel te verdienen.
3 -4
AjaxPassion
Niet gezien dat hij Jahanbaksz continue op 10 meter stond te dekken? Vandaar je reactie wss...
2 -1
Leviathan
En dan misschien net zo zenuwachtig als Zeefuik zijn? Geen wedstrijd voor debutanten.
2 0
ricardov2
Word een makkelijke overwinning.
Mijn gevoel zegt een overtuigende overwinning 2-6
3 -1
ajaxinho
Prima keuze, Keizer!

Mooie ontwikkeling voor Dijks.
2 -2
Starkoo
Eindelijk een trainer die ook snapt dat de beker van belang is eindelijk het A Elftal op stellen!
5 -3
AbdelhakNouri22
Onana; Veltman, de Ligt, Frenkie, Dijks; van de Beek, Schöne, Ziyech; Neres, Huntelaar/Dolberg, Kluivert.

Voor degene die de opstelling liever zo lezen (onder wie ik zelf).
3 0
geronimo
Vorig jaar had Keizer Cambuur met Jong Ajax opgerold in de competitie toen dacht Bosz dat kan ik ook in de beker met als gevolg roemloos uitgeschakeld.
1 0
klompv
Weer géén Younes........
3 0
Rentokill
Dolberg opstellen. Huntelaar hoef je niet in een flow te brengen. Die is ervaren genoeg. Dolberg moet zoveel mogelijk spelen om uit zn dip te komen en te leren wat ie moet leren.
4 0
chrisjuhhh
Onderwijl niet scoren , wat zijn zelfvertrouwen verder onder uit haalt .
Dit ten nadele kom te staan voor Ajax en irritaties alom onder de spelers .

Nee sommige spelers zijn het kwijt na een seizoen en ik ben benieuwd of hij dit niveau wel aankan , want talent allen houd ergens op een sortiment gedrevenheid die mis ik wel bij hem .
0 -2
NouridolbergNeres34
Hij scoorde nog tegen excelsior.
1 0
NotForSale
Een strafschop
0 0
ajaxinho
Ik denk dat hij wel weer inspiratie heeft gehad zondag ;)

We nemen geen risico wanneer we hem opstellen.
Als blijkt dat hij achteruitgaat, moet Keizer op tijd handelen.

Bovendien, met de vorm van de rest van de spelers,
is het ideaal voor hem om ook in de flow te komen.

Ben benieuwd welke keuze Keizer maakt...
1 0
MickS
Blij om te horen dat er niet gerommeld gaat worden aan de opstelling. Iets met 'never change a winning team'. Er is al genoeg noodzakelijk geschuif geweest vanwege blessures/schorsingen.
Vol voor de dubbel gaan dit jaar, en dus vol er op met de meest succesvolle opstelling. Vooral het ritme en routine vast proberen te houden!

Als er al spelers hier en daar wat rust nodig hebben, dan is het een kwestie van eerder wisselen wanneer de stand het toe laat.
0 0
RusselWestbrook
Never change a winning team?

Stilstand is achteruitgang.
0 -12
Sampaoli
Waarom zo zuur en bijdehand? Je begrijpt toch wat hij bedoelt.
4 0
MickS
dit inderdaad. Ik bedoel enkel het nu even zo veel mogelijk ongewijzigd te laten omdat dit nu lekker draait. Zodra iets of iemand minder gaat draaien, dan uiteraard aanpassen waar nodig.
0 0
RusselWestbrook
Huh?

Ik verbeter hem niet hoor, ik ben het gewoon niet met hem eens.

Always change a winning team. Het kan namelijk altijd beter. Pas als je foutloos speelt en elke tegenstander met 5-0 oprolt kun je er misschien aan denken om niets meer te veranderen.

Maar ook dan is alles met 6-0 winnen nog steeds beter.
1 -7
Sampaoli
Het kwam op mij anders over, excuus.
2 -1
Leviathan
Prima blij dat Veltman er weer is na een helft Zeefuik. Al viel Orejuela goed in.. Maar je kan niet verwachten dat op basis van 1 helft Veltman de bank op gaat. Al zou ik best als de 2e helft het toelaat Veltman centraal zien Frenkie naar t midden Orejuela rechtsback maar dan moet je wel dik voor staan
1 0
Gonzo
Orejueala verdient wel iets meer kans dan 1 helft dit seizoen. Zie hem graag nog eens in een viermans verdediging.
0 0
Leviathan
Daarom zou ik hem ook graag zien als invaller en dan frenkie naar voor. 2 vliegen in 1 klap
0 0
PJK54
Het wordt tijd dat die beker weer eens naar Ajax gaat is ook alweer een jaar of 7 geleden dus goed dat de sterkste opstelling gaat spelen, never change a winning team!!!!
0 0
Johnnie
Beker is ook een prijs. Vol voor gaan!
5 0
Mokum31
Doe maar ff the Hunter he!
1 -3
iammike
Prima gewoon de sterkste 11. Moet wel kunnen in dit drukke Europese programma.
4 0
jollie18
Gelukkig wil dat Ajax zo ver mogelijk komt. De volgende thuis en je staat met een beetje geluk in de halve finale.
0 0
oudzuid2
ik had lekker Onana een paar dagen vrijaf gegeven maar goed
0 -8
BrandjeXL
Ja ik ook. Het duurt namelijk nog weken voordat het winterstop is en we hebben ook nog een overvol programma tot die tijd.
3 0
Tecmessa
Je weet dat Van Leer geblesseerd is? Dan heb je dus Lamprou op doel.
2 0
Mokum31
En die smurf op goal
3 -1
Willem410
Waarom, over 4 dagen hebben ze allemaal 10 dagen vrij. Die beker verspelen we al jaren door zulke wissels, lekker nog 2 wedstrijden knallen en dan met een gematigd positief gevoel de kerst in. Ben erg benieuwd waar we nu staan tegen het Twente waar we een maand geleden nog punten tegen hebben verspeeld, als we echt stappen hebben gemaakt dan moet het vanavond een simpele 0-3 moeten worden.
5 0
Mart42
Nog een paar dagen dan heeft hij een paar weken rust. Vol gas vanavond alleen de winst telt
2 0
Bil
Want??
1 -1
Bil
Verstandige keuze Marcel!
1 0