'Aangegeven bal toverde glimlach op gezicht Appie'

BvdPloeg, 19-12-2017 om 08:05, 36010 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Abdelhak Nouri voert een 'dappere strijd' in het AMC, zo meldt De Telegraaf dinsdag in een uitgave van de krant, waarin 'Appie' centraal staat. Zo praten familieleden over het drama, afgelopen zomer in Oostenrijk.

'Om te kunnen beoordelen welke prikkels de ernstig beschadigde hersenen van de 20-jarige Ajax-speler nog kregen, voerden de revalidatieartsen een eenvoudige proef uit. "Het toetsenbord dat Abdelhak kreeg aangereikt, weerde hij af", zegt Mohammed (50), die vervolgens zag hoe ’Appie’ de aangegeven bal tegen zijn borst drukte en zijn van jongs af aan ’beste vriend’ een glimlach op zijn gezicht toverde', zo valt te lezen.

Het was een mooi moment, maar door een terugslag blijft de vooruitgang in Nouri's herstel nihil. Voor de familie is het geloof in deze tijd meer dan ooit belangrijk. Neef Khalid Kasem: 'Een niet gelovige zal roepen: "Hoe kun je nu zeggen dat dit iets goeds is als je broertje zoiets ernstigs is overkomen? Je bent hartstikke gek." Maar het geloof, de overtuiging dat dit een hoger doel dient, zorgt er wel voor dat je leert relativeren. Als je de boosheid en de wrok toelaat, doe je uiteindelijk alleen jezelf pijn, want je kunt er toch niets aan veranderen.'

Ook moeder Nouri blijkt een onverwachte steun en toeverlaat, zo vertelt broer Mohammed Nouri. 'De meeste zorgen maakte ik me om mijn moeder, omdat Abdelhak haar alles is. Ik was echt bang dat ze dit niet zou overleven. Maar zij blijkt de sterkste van ons allemaal, houdt ons op de been. Zij geeft ons rust.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Sterkte iedereen!
0 0
AFCAsphere
Check even de Instagram post van het officiële account van Ajax (@AFCAjax) waarop Matthijs zijn rijbewijs heeft gehaald. Er staan een behoorlijk aantal reacties van Feyenoorders onder zoals ''Nouri worden'', ''90 minuten lang Nouri aan de zuurstofslang'' en een account met een schokkende foto als avatar, waarop Nouri behandeld word. Waarschijnlijk een groepje vrienden dit dit allemaal tegelijk deden.

Hoe kun je zo zijn?
7 0
amthree
Ja en zulke “supporters” worden geliefd door de nederlandse media....
1 0
Afcas20
Gaan je handjes van kriebelen toch, achja grote bek op het internet maar real life sukkeltjes
1 0
didierajax020
Heel pijnlijk dit. Maar wat bedoelen ze met 'Nouri worden'? Dat Matthijs hetzelfde overkomt? Man man man.. wat een niveau.
1 0
Jaridebeste
Hartverscheurend.
En idd. hoe kun je zo zijn.
1 0
Aeter
Dit soort mensen realiseren niet hoe triest ze zelf zijn. Lekker laten gaan en vooral geen aandacht geven. Ieder wel denkend mens die zoiets ziet of leest weet dat het achterlijke zijn die dit doen.
0 0
Lazell
Geen aandacht aan schenken. Het enige wat ze willen is onrust stoken, dus geef ze dat genot niet. Het maakt niet uit voor ze hoe ze het doen, zo lang het maar werkt. Sjaak Swart (met Keizer en Cruijff), Bazoer die racistisch wordt benaderd, Joden die het best branden, etc. Dat soort grafvolk verandert niet door verontwaardiging. Negeren werkt het beste.
1 0
AFCAsphere
Ik wilde in eerste instantie één van die gasten aanspreken, want hij heeft zijn volledige naam in zijn account staan, dus die kan je mooi aanpakken. Maar ik heb nu geen tijd en je hebt gelijk, ik schiet er niets mee op door mij hierom druk te maken.

Maar ik vind het wel echt ziek. We weten dat er vele voetbalsupporters in Nederland (PSV, AZ, Twente als voorbeeld) die altijd even laten weten dat ze ons niet mogen en maar al te graag verslaan, maar dit soort Feyenoorders bereiken altijd een nieuw dieptepunt. Je zou bijna gaan denken dat ze worden opgevoed om 24/7 op de ergste manier op Ajax en haar supporters te kankeren.
5 0
Aeter
Ja sommige mensen leven schijnbaar zo. Al zou ik het geen leven kunnen noemen. Ach ja, als ik me druk moet maken om elke droeftoeter in de wereld dan houd ik geen tijd meer over. Dus ik laat ze liever wegrotten in het zielige bestaan, wat zij voor leven aannemen.
0 0
RaynoFischer
Hoop dat het dat soort mensen zelf overkomt, dit gun je niemand maar als je zo'n misselijk en kansloos (netjes uitgedrukt) figuur bent vraag je erom.

Kan me hier echt zo boos om maken
0 0
AFCAsphere
Zodra dit één van hun familieleden of vrienden overkomt, dan pas realiseren zij hoe achterlijk ze zich nu gedragen.
2 0
Aeter
Dat denk ik niet. Ik denk dat ze zelfs daar nog te dom voor zijn.
2 0
Lagasj
Elke keer breekt mijn hart.
Wat een sterke familie is dat !
4 0
reaguurder
In m'n gezicht steeds maar weer een harde klap,
Het is het jaar... van Eberhard en Abdelhak.

:(
2 0
Keffie L
Wie is zo ziekelijk om nu nou met minnetjes te strooien?
2 0
Mart42
Kunnen ze dat plus en min niet uitzetten op deze site?
0 0
Keffie L
Geen flauw idee. Zal wel een kakkie zijn die ontsnapt is uit het TBS kliniek ofzo
0 0
Sterretje73
Mag ik zeggen dat ik dit stuk van de Telegraaf erg verwarrend vindt. Hij kan wel afweren en glimlachen maar nooit meer lopen, praten horen of zien ? Ik mis echt wat context over hoe het nu werkelijk met Appie gaat. Ja beroerd, dat weet ik ook wel maar ik raak van dit stuk van de TG alleen maar meer verward. Knip en plakwerk uit oude en nieuwe interviews. Laat Appie en zijn familie met rust en kom pas naar buiten als zijzelf aangeven dat er een belangrijke stap is gezet. Ik blijf altijd sensatiezucht vermoeden van die krant en dt vindt ik juist op dit onderwerp heel erg kwalijk.
9 -1
JanTa
Daarom lees ik die krant ook nooit. Van iets heel kleins kunnen zij uitvergroten tot iets gigantisch.
3 -1
trainerdv
Helaas zijn de berichten elke keer even emotioneel als weinig hoopgevend. "Stay strong family of Appie..."
5 -1
Ajacied33
Je breekt telkens weer als je dit soort dingen leest. Hou je sterk Appie. Wat zou het mooi zijn om ooit zijn glimlach weer te zien terwijl hij bij kennis is. Sterkte voor de familieleden
12 -1
AFCA-B93
Blijf vechten kleine krijger
6 -1
Tinus
Je hart breekt toch elke keer opnieuw.
13 -1
Mart42
Ooit hoop ik dat hij zover kan herstellen dat hij in de Arena zijn mooie glimlach kan laten zien vanaf de middenstip. Een staande ovatie om Nouri te eren en te bedanken voor alles wat hij Ajax heeft gebracht. Stay Strong Appie
16 -1
mickey2602
Ik waardeer je streven en ben het er ook wel mee eens. Maar dat is wel voor de supporters dan. Wat zou dat met hem doen,te weten dat hij daar had kunnen en willen voetballen?
0 0