Schöne: 'Hopen dat Vitesse haar best doet'

JesseTH, 17-12-2017 om 19:09, 19553 views, Voetbal International |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Lasse Schöne houdt een goed gevoel aan de manier waarop Ajax de laatste drie wedstrijden naar zich toe heeft getrokken. Hij ziet zijn ploeg nog niet als de grootste titelkandidaat, maar vertrouwt op een goede afloop wanneer het team doorgroeit zoals het nu doet.

'Het was een goede overwinning', spreekt de doelpuntenmaker tegenover Voetbal International. 'Vorige week speelden we tegen PSV, daarna midweeks tegen Excelsior en nu tegen AZ. Die win je alle drie goed, dus dat maakt de feestmaand nog wat mooier. Het is altijd lastig wanneer je blessures hebt, maar die jongens hebben het goed opgevangen. Ze hebben keihard gewerkt en meer verwacht je ook niet.'

Schöne zag Keizer zondagmiddag voor Huntelaar in de spits kiezen. 'Ik denk dat Kasper het de laatste tijd goed heeft gedaan, maar ik vind dat Klaas het vandaag ook gewoon heel goed heeft gedaan. Hij was belangrijk bij de goal en het is dus wel een luxe dat wij twee goede spitsen rond hebben lopen. Als je bovenaan staat, dan ben je titelkandidaat nummer één. Maar ik denk dat wij er heel dichtbij zitten als wij doorgaan zoals de laatste weken.'

Voor PSV wordt de druk met de week groter. 'Het is natuurlijk logisch, of je nu tien of vijf punten achterstaat, dat ze onze hete adem in hun nek voelen. Dat moet ook en hopelijk hebben ze van ons een beetje een tik gehad. Volgens week krijgen ze Vitesse thuis, dat zijn geen makkelijke wedstrijden. Laten we hopen dat Vitesse daar een beetje haar best doet.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAlways
Als we de scheids weer een beetje mee hebben moet het lukken.
0 0
Pierre Heno
Nu Fraser daar na de winterstop toedeledoki is en voor het trainer-coachschap naar Israël verkast zal de motivatie bij de huidige Vitesse selectie beslist niet optimaal zijn met al die huurlingen die ook liever niet in de kleredivisie / op kunstgras spelen maar wèl in de Premier League. PSV krijgt het vast weer makkelijk komend weekend tegen Vitesse.
0 0
MarkAFCA
Lasse, ik denk dat je beter kunt zeggen dat Ajax er alles aan gaat doen om van Willem2 te winnen. We moeten niet naar de concurrent kijken maar naar onszelf. Willem2 is al lastig zat, zitten in een aardige periode en laten we vorig jaar niet vergeten. Eerst zelf maar eens winnen voordat we bij de buren kunnen kijken....
5 0
ajaxrulesz
psv is sinds jaar en dag ijzersterk in eigen huis, die zullen echt minimaal punten morsen, meest vervelende daarom is nu voor ajax dat ze ook bijna geen echt moeilijke uitwedstrijden op twente, feyenoord en az na nog te gaan hebben.
Daarom wordt het heel penibel voor ajax om nog kampioen te worden. Als psv nog punten gaat verspelen zie ik ze dat enkel nog doen in deze 3 uitwedstrijden daarin moeten ze punten gaan verspelen, anders is het over.
Daarbij gaat psv zich ook nog eens defensief versterken in de winterstop met erik palmer brown achterin.
1 0
Pierre Heno
Vitesse schiet ze liever in eigen doel dan dat ze Ajax een plezier doen. Het is echt een flutploeg die alleen en vooral tegen Ajax wil vlammen, net als Utrecht ( verliezen op eigen veld met 1-7 van PSV!) en ADO. De wedstrijd van het jaar voor Sparta is Sparta-Feyenoord. Daar kijken ze b.w.v.s. een héé jaar naar uit!! En dan staan ze na 29 min al met 0-4 achter en gaan kansloos met 0-7 op hun bek. Dàt is het niveau van de huidige kleredivisie. Maar tegen Ajax wil iedere ploeg vlammen. Waarom? Ajax is de referentie voor de staat van het NL voetbal. Helaas wordt die status behoorlijk onderuit gehaald door een groot gebrek aan visie bij het heersende bestuur.
2 -1
Bensco
overigens effe een grappig feitje:

Keizer doet het momenteel beter dan Bosz. Met 17 speelrondes gespeeld heeft Keizer 38 punten binnengehaald terwijl Bosz na 17 speelrondes 37 punten had. Ook het doelsaldo van Keizer is overduidelijk beter. Keizer heeft een doelsaldo van +35 terwijl Bosz na 17 speelrondes op +22 stond. Dit is natuurlijk een stukje scoreboard journalistiek want Keizer heeft geen dubbel programma af te werken waar Bosz dit wel had. Maar het toont wel even aan wat voor veerkracht die gozer heeft getoond. Iedereen, waaronder andere ik, wou hem na Vitesse weg hebben maar hij heeft het toch voor elkaar gekregen om nog mee te strijden voor de titel. Petje af Keizer, dat mag ook wel eens gezegd worden.
9 -2
AFCAsphere
Men vergeet - zoals Pierre al zegt - voor het gemak even dat we niet actief zijn in Europa en dat Keizer geen aanpassingen aan de tactiek hoefde te maken, aangezien Bosz het al voor hem had voorbereid, i.t.t. de overgang voor Bosz van beton voetbal naar aanvallend voetbal.
4 -1
RaynoFischer
Klopt, maar daar tegenover staat wel weer de situatie van Appie en dat iedereen er daardoor wel mentaal erdoorheen zat en toch minder op konden brengen.
2 0
Bensco
en de selectie van Keizer is ook behoorlijk minder, niet alleen in kwaliteit maar ook in kwantiteit. Bijna 40% van de spelers die deel uitmaakte van de selectie van de EL finale is vertrokken en daar heeft Keizer bijna niks voor terug gekregen. Je ziet ook aan de selectie dat het kwalitatief een stuk minder is als afgelopen jaar. Komt ook nog eens bij dat men er niet in is geslaagd om de back posities op te vullen en dan met name op links. Bosz had echt wel beter materiaal waar die mee kon werken dan dat Keizer heeft.
1 0
Rentokill
En vergeet ook niet dat Bosz in een gespreid bede kwam. Keizer moest het doen met een vertrekkende Klaassen, Sánchez en Traore. Bovendien was er het drama met Nouri.
4 -2
AFCAsphere
In gespreid bede? Bosz moest de mentaliteit van de gehele selectie in één zomer omgooien, van beton voetbal naar attractief aanvallend voetbal. Dat is echt niet zo simpel als je denkt. Zeker na die dramatische middag op 8 mei. De spelers hadden net zoals de supporters eerst felle kritiek op de tactiek, waarna het pas na de winter goed ging draaien.
1 -1
Leviathan
En in de breedte ook minder. Had je nu nog Tete en Riedewald had je gewoon een fatsoenlijke verdediging gehad.
4 0
Pierre Heno
Bosz stond met Ajax nog vol in de EL. Beetje flauwekul dus wanneer je enkel en alleen naar de resultaten in de NL Klompetitie kijkt, inmiddels met zo'n beetje het laagste spelniveau van alle Europese landen.
1 -4
Bensco
dat benoem ik ook al beste Pierre ;)
0 0
Sampaoli
Overmars, beter ga je snel Kluivert zijn contract verlengen. Bedankt.
0 -2
Pierre Heno
Spelers gaan wanneer ze dat willen. Een lang contract biedt alleen spelers zekerheid. Wanneer ze mislukken hebben ze nog steeds een mooi lang contract en wanneer de echte topclubs interesse hebben zijn ze toch weg. Ajax houdt er alleen nog een mooi zakcentje aan over wat ze vervolgens op de bank zetten i.p.v. in kwaliteit te investeren= NV Ajax i.p.v. Afc Ajax.
0 -1
LezDeBoer
HAH! Vitesse die haar best doet tegen PSV. Je hebt meer kans dat ze niet komen opdagen en zo 3 punten reglementair cadeau geven.
2 -1
jollie18
Idd verwacht zaterdag een makkelijke zege voor PSV. Maar ze zullen het niet zo makkelijk krijgen als tegen ADO.
2 0
Pierre Heno
ADO schoot ze er feitelijk ook bijna zelf in voor PSV.
3 -1
arigold
Stemmen op Matthijs mannen:
http://www.voetbalinside.nl/spelerweek
1 -4
DS
Als je eenmaal via de website en een keer via de link op Facebook, kun je 2x stemmen op Matthijs.
0 -2
3*stars*3
Ach een kakkie zal het wel winnen...
2 0
3star
Beginnen we weer met de domme uitspraken? Je moet niet zo met de concurrenten bezig zijn, zo motiveer je ze alleen maar. Dacht dat we dat zo langzamerhand wel begrepen. Mondje dicht en goed spelen.
1 -3
EKS
beetje overtrokken reactie vind ik, voor iets dat ongetwijfeld met knipoog en grijns zal zijn gezegd.
0 0
NouriVandeBeek
Na de belachelijke Vitesse - Feyenoord van vorig seizoen verwacht ik niks meer van Vitesse. Zeker niet van Henk Fraser.
12 -1
Rentokill
Klopt de titel grammaticaal wel? Verder heeft tegen AZ de ervaring de doorslag gegeven. KJH en Lasse hebben leepheid.
2 -1
3*stars*3
Ik zet nooit geld op PSV want hoop elke keer dat ze punten laten liggen.
Maar je weet nu al dat Vitesse daar gaat lopen kloten en dan heb je ook nog Pasveer op doel.
Die liep na Vitesse-PSV met een lach van het veld, na een blunder en andere rare fratsen van hem.
7 0
ajax4ever01
Op Vitesse moet je niet rekenen. Gewoon van onze eigen kracht uit blijven gaan en 2e helft van het seizoen hopen op misstappen van PSV.
4 0
Ferd
Bovendien verkeert Vitesse in een dramatische vorm.
1 0
ajax4ever01
Ook dat ja
0 0
3*stars*3
Zeker en voetballen kunnen onze boys sowieso maar mooi om te zien hoe ze ook echt voor elkaar knokken.
Je merkt ook dat teams bang worden als Ajax begint aan een aanval want op beide flanken staan eindelijk, rappe en onvoorspelbare spelers.
1 0
ajax4ever01
Ze hebben mij weten te overtuigen door de manier hoe ze zich hebben ingezet door voor elkaar te werken want eerlijk is eerlijk ik had het bijna zo goed als opgegeven toen we qua punten op grote achtstand stonden. Ik ben dan ook blij dat ze het zelf niet hebben opgegeven. Ik hoop wel dat er deze winterperiode wat versterking bij komt want dat is wel nodig.. met name achterin.
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Normaal ben ik altijd wel optimistisch en ik gaf Keizer tijd maar voor mij was het gedaan na Utrecht en vooral omdat hij weer geen koten aan de basis en Siem erin bracht.
En daarna Twente uit....

Ik zag plek 2 als hoogst haalbare icm de beker maar binnen 1 week kan er veel veranderen...
0 0
Morrissey
Ik zeg 5 verdedigers laffe FC Gemeente.
1 0
Patajax
vergeet het maar. minimaal 3-0
0 0
iammike
Van Vitesse verwacht ik niks, fraser zal het wel lekker open gooien zaterdag.
6 0
Noxin
Vitesse kan alleen tegen Ajax de motivatie opbrengen. Tegen Feyenoord en PSV laten ze het altijd lopen.
12 0
ajax4ever01
Reken maar niet op Vitesse die heeft ons wel.vaker een oor aan genaaid
8 0
Boer Gijs
Zelfs thuis leek het nergens op
1 0
DirkvanDam
vitesse tegen psv.... mochten ze er net zoveel zin in hebben als tegen ons dan kan psv (zonder hulp arbitrage) niet winnen.... maar vitesse heeft tegen psv nooit zin...
8 0
insectenverdelg
Lag t aan mij of was die 2e helft heel erg vertekend in de samenvatting bij de NOS. Leek net of Ajax de hele 2e helft aan t billenknijpen was met alleen de kans van Huntelaar.
4 0
Turbo
Business as usual daaro. Knippen ook gewoon doodleuk die grote kans van Kluivert uit de samenvatting maar laten wel elke mislukte voorzet van AZ zien.
0 0
godenzonenssuper
Tja, Arno vermeulen als commentator..

Ook voelde je weer de haat van Arno naar Frenkie.
1 0
insectenverdelg
Hij was wel redelijk mild over de pingel. Had verwacht dat hij Makkelie daar zou afmaken.
0 0
ajax4ever01
Ach die Arno moet je al helemaal niet serieus nemen
1 0
Mark03
Ook opmerkelijk dat Arno Vermeulen commentator was, terwijl hij AZ-supporter is
1 0
aniel.rambharos
Klopt. Vond ik ook. Het leek in de samenvatting dat AZ sterker was dan Ajax, terwijl het volgens commentaar toch een wedstrijd was die alle kanten op kon. Beiden speelden op de aanval. Ik hoorde zelf dat Ajax het iets betere van het spel had.
1 0
insectenverdelg
I.o had Ajax verreweg t grootste gedeelte controle over de pot na de 1-2 en was er een minuut of 10 a 15 echt gallery play waar t meer een 2pnder was dat de bal niet in t doel van AZ ging en Ajax t echt verzuimde af te maken.
1 0