Ajax O17 walst over ADO Den Haag heen

JesseTH, 16-12-2017 om 16:10, 33100 views, AS |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Dit is het jeugdoverzicht, dat mede mogelijk wordt gemaakt door onze partners Mercedes-Benz en Stern Auto, voor het programma dat de Ajax-jeugd zaterdagmiddag 16 december afwerkte in de verschillende jeugdcompetities. Ajax O19 en O17 wonnen hun wedstrijden van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag, daar waar O16 in eigen huis werd verslagen door PSV.

FT | Ajax O16 - PSV O16 (1-3)
Ajax O16 had het vanaf het begin af aan vrij lastig met de Eindhovenaren en na vijf minuten was het dan ook al raak. Er leek een overtreding van PSV aan vooraf te gaan, maar die ploeg kwam in de openingsfase dus wel op een verdiende voorsprong. Ajax knokte zich daarna wat beter in de wedstrijd en kwam dan ook, enigszins gelukkig, op gelijke hoogte via een eigen doelpunt van PSV. In de fase daarna, voor rust, kwam het nog wat beter in de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer.

In de tweede helft begon Ajax zoals het begon in de eerste helft, niet best. PSV verdiende het doelpunt te maken wat hen de voorsprong zou brengen en dat gebeurde dan ook. Ajax werd weggetikt op het middenveld en er op snelheid uitgelopen in de verdediging en zo wist de ploeg uit Eindhoven op 1-2 te komen. Als je dacht dat het niet veel erger kon worden, dat kon het wel. Slechts enkele minuten na de 1-2, viel ook de 1-3. Een blunder van doelman Calvin Raatsie zorgde ervoor dat de bal simpel binnen gewerkt kon worden. Op enkele wissels na viel er hierna niet veel meer te noteren en zo werd er vrij kansloos verloren.

Opstelling Ajax:
Raatsie; Kasanwirjo, Fosu-Mensah, Aksit, Hoever (Pynadath 41'); De Waal, Warmerdan, Beelen (Scholten 59'); Pinas (Karahasanovic 78'), Hansen, Zamani (Cleonise 63').
Wissels: 
Dijkstra, Karahasanovic, Cleonise, Pynadath, Scholten.

Doelpunten:
0-1 PSV (5')
1-1 Eigen goal PSV (22')
1-2 PSV (64')
1-3 PSV (67')

Bijzonderheden:
-
Ajax O16 speelt tegen PSV zijn laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. De achterstand op de Eindhovenaren is twee punten en dus gaat de eretitel van winterkampioen alleen bij een zege naar Ajax. De ploeg van Nordin Wooter heeft eigenlijk minder verliespunten, maar eindigt op de ranglijst met één duel minder gespeeld, omdat de afgelaste wedstrijd tegen Volendam niet wordt ingehaald;
Naci Unuvar, Dillon Hoogewerf en Solomon Bonnah doen niet mee aan de kraker. Zij spelen op 18 december een oefeninterland met Oranje O15 tegen Engeland.

FT | ADO Den Haag O19 - Ajax O19 (2-3)
Ajax O19 kende een erg lastige eerste helft. Het enige te noteren feit was een tegendoelpunt van ADO Den Haag. Na ruim een halfuur spelen was het raak en stond de ploeg van John Heitinga tegen een achterstand aan te kijken. Na rust ging het, mede door wissels van de trainer, beter. Zo kwam Giovanni de la Vega er tien minuten na rust nog in en zou hij later in de wedstrijd twee assists afleveren. Na 68 minuten kopte Martijn Kaars Ajax op gelijke hoogte en na 71 minuten wist Richonell Margaret de van dichtbij 1-2 te scoren. Vijf minuten voor tijd voegde Jurgen Ekkelenkamp, de man van de vele goals de afgelopen weken, er nog een derde Amsterdamse treffer aan toe. In de negentigste minuut kwam ADO nog terug tot 2-3, maar verder dan dat zou het niet meer komen.

Opstelling ADO Den Haag:
Schoonderwalt; Owusu, Van Geenen, Asmelash, Achahbar; Rieder, Boussakou, Duijvestijn; Ladan, Chih, Bilgi.
Wissels:
De Groot, Chromek, Douiri, Murillo, Altena, Fikkert, Pata.

Opstelling Ajax: 
Plomper; Bakboord, Botman, Kemper (Dest 46'); Ter Heide, Ekkelenkamp, Pasquali, Jensen (Solomons 46'); Schön (Margaret 46'), Kaars, Gravenberch.
Wissels:
Margaret, Solomons, De la Vega, Dest, Dieker.

Doelpunten:
1-0 ADO (31')
1-1 Martijn Kaars (68')
1-2 Richonell Margaret (71')
1-3 Jurgen Ekkelenkamp (86')
2-3 ADO (90')

FT | Ajax O17 - ADO Den Haag O17 (5-0)
Ajax werd in de openingsfase van de wedstrijd meteen in het zadel geholpen door de Haagse tegenstander. Een fout in de verdediging maakte de weg vrij voor Venitchio Sint, die één op één de doelman wist te verslaan. Na de openingstreffer gebeurde er eigenlijk vrij weinig aan Ajax' zijde, terwijl ADO zelfs op gelijke hoogte had kunnen komen. 

Daarna kwam Ajax beter in de wedstrijd en hadden Brian Brobbey en Sint de score verder uit kunnen bouwen. Een eigen doelpunt van ADO zorgde uiteindelijk voor de 2-0, waarna het een hele poos doelpuntloos bleef. Pas tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de Amsterdamse doelpuntenmachine op gang, toen Enrico Hernandez, Liam van Gelderen en Quinten Maduro nog een duit in het zakje deden voor Ajax: 5-0.

Opstelling Ajax: 
Reiziger; J. Maduro, Llansana (Omzigtig 53'), Musampa, Douglas; Taylor (Mbinga 61'), Van Gelderen, Q. Maduro; Sint (Hernandez 61'), Brobbey, Maddy.
Wissels: 
Raatsie, Omzigtig, Mbinga, Hernandez.

Opstelling ADO Den Haag:
Van Nes; De Gelder, De Vreede, Amallah, Westra; Verbeek, Blaaker, Van Kleef; Rottier, Steijn, Dekker.
Wissels:
Koc, Rustveld, Hartemink, Van der Walt, Roethof, Morauw, Roeg.

Doelpunten:
1-0 Venitchio Sint (5')
2-0 Eigen doelpunt ADO (35')
3-0 Enrico Hernandez (74')
4-0 Liam van Gelderen (77')
5-0 Quinten Maduro (80')

Overige uitslagen:
Emmen O13 - Ajax O13: 1-7

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
dongenfrank
Weet iemand toevallig voor wie de la vega er in kwam bij O19?
0 0
MZMacnack
De la Vega kwam er in de 64ste minuut in voor Pasquali ik was in het stadion
1 0
gras
Er zat zeker wat in het leidingwater in den Haag gisteren.
0 0
wolterx
Ajax o12 in Spanje; 11 punten na 5 wedstrijden. Gelijkspel tegen Malaga (1-1) en Jabec (2-2) rest winnend afgesloten.
1 0
wolterx
Eerste KO ronde op penals gewonnen, morgen finaledag met Ajax er dus bij.
0 0
wolterx
Ajax verloor met 2-0 van Espanyol en zal voor 3e plaats tegen PSG spelen.
0 0
wolterx
3e plaats is binnen, versloegen PSG met 0-4 in troostfinale.
0 0
Champy
Welke speler van de A1 zag ik daar op krukken? Aberkane?
0 0
FlyingDutchMan
Kan je ook geblesseerd raken door een gebrek aan wedstrijden?? xD
0 0
AlexIbarra
ADO!
Mijn Club!!!
Komaan Boys!!

Voor de komende 6 uurtjes.
1 0
wolterx
Ajax o17 echt heel goede tweede helft moet ik zeggen, die 4e goal was echt een prachtgoal.Hakje van Mbinga was klasse, goal Hernandez ook mooi hoog in de bovenhoek met gevoel. Llansana op CV viel tegen, Van Gelderen op 6 matig. Groot compliment naar Quinten Maduro, speelde weer top.
2 0
FlyingDutchMan
Waarom wisselen ze Llansana en Van Gelderen niet om, of was dit juist weer met de gedachte om te leren op mindere posities?
0 0
wolterx
Neem aan met de gedachte ze te laten leren spelen in andere posities. Allebei - zeker in begin - hadden geen idee wat uit was qua positionering. Na wissel van Llansana begon Ajax echt te lopen, kreeg ADO geen kansen meer en met Hernandez en Mbinga als vers bloed erbij walste ze nog even eroverheen. Zeker tweede helft was leuk om te zien.
0 0
Champy
Hernandez is wel een leuke jeugdspeler.
0 0
FlyingDutchMan
Spreekt mij ook aan, heeft toch iets wat de rest ontbreekt. Mag van mij wat meer minuten maken, zit toch veelal op de bank.
0 0
Dexy
Ben er niet kapot van, hoe Heitinga O19 laat spelen. En dat heeft imo vooral te maken met spelerskeuzes. Met een paar andere poppetjes kun je dit team al veel beter voetballen.

Ekkelenkamp, Kaars, Botman, het zijn stuk voor stuk spelers die in balbezit niks aan het positiespel toevoegen. Kaars kan écht niet daar voorin, is veel te slungelig en heeft geen techniek. Gelukkig is het maar een tijdelijk noodverband. Ekkelenkamp doet niet mee in het positiespel, waardoor Pasquali en Ter Heide automatisch gedwongen worden tot postbodevoetbal. En Botman, man man man, ik heb zelden een verdediger in de jeugd zo veel lange ballen zien geven. Door al die lange lellen kom je automatisch al veel in de duels op het middenveld. Een goede opbouw kun je dan wel veel vergeten.

Snap ook niet dat Heitinga zo veel lange halen van Botman toestaat. Het is niet iets wat Botman nu opeens doet, nee, ook vorig jaar bij O17 kon hij al niet opbouwen. Ga alsjeblieft trainen op je inspeelpass over de grond.

De enige bij wie je vandaag wel voetballend vermogen zag, waren Gravenberch, Pasquali, Jensen en Margaret. Zij durfden wél tussen de linies te spelen en strakke passes over de grond te geven. Vooral Gravenberch viel me heel erg positief op, maar dat is geen verrassing. Hij komt uit een lichting die week in week uit heel goed positiespel op de mat legt, dus is het gewend om zo te spelen.

I.m.o. zou Heitinga met een paar wijzigingen dit team al een stuk beter kunnen laten voetballen:

- Ylatupa naar linksbuiten, Gravenberch naar het middenveld;
- Ekkelenkamp voorlopig naar de spits;
- Botman vervangen door een verdediger die wél over de grond kan opbouwen;
- Dest komt op mij over als een goede aanvallende rechtsback, laat hem meer minuten maken.

Je krijgt dan zoiets:

Ylatupa-----Ekkelenkamp-----Schön
Pasquali-----Ter Heide-----Jensen/Gravenberch
Kemper-Solomons-Bakboord-Dest

Gravenberch zal toch niet alle wedstrijden van O19 bij de selectie zitten, dan kan hij mooi afwisselen met Jensen op die halfpositie. En zodra Pereira weer fit is, heb je ook nog een extra keuze voor de spits erbij. Je kunt dan per wedstrijd aankijken of je Ekkelenkamp of Pereira beter kunt gebruiken. Met Ekkelenkamp heb je meer loopacties/diepgang, terwijl Pereira meer een type is die de bal kan vasthouden en veelvuldig uitzakt. Kaars heb je dan niet meer nodig.
1 -4
Ozymandias
"Ylatupa naar linksbuiten, Gravenberch naar het middenveld"
Dat is nu normaliter ook al het geval.

"Ekkelenkamp voorlopig naar de spits"
Dat lijkt me geen verstandige zet. Ekkelenkamp moet het hebben van zijn loopacties de diepte in. Als spits zal hij daar al te diep voor staan en hij heeft ook verder niets wat hem een geschikte spits zou maken.

"Botman vervangen door een verdediger die wél over de grond kan opbouwen"
En dan zet je Solomons in het basiselftal?! Die jongen heeft op mij tot nu toe totaal geen indruk gemaakt. Misschien komt dat doordat hij nog moet wennen aan Amsterdam en Ajax maar hij verdient momenteel geen basisplaats bij de A1.

"Dest komt op mij over als een goede aanvallende rechtsback, laat hem meer minuten maken"
Ik zou, inderdaad, graag zien dat Dest wat meer speeltijd zal krijgen.

Trouwens vind ik dat Ekkelenkamp onterecht veel kritiek krijgt. Hij is duidelijk een van de pispaaltjes geworden die de leden van AS altijd zoeken. Ekkelenkamp heeft een redelijke functionele techniek en een goed spelinzicht. Hij doet ook veel meer mee in de opbouw dan Klaassen die als de bal bij de verdedigers was zo'n 10 meter verder naar voren stond dan Ekkelenkamp.
0 -2
FlyingDutchMan
Tot nu toe kan Solomons er echt geen reet van, of het komt doordat zijn technische bagage nog onderweg is vanuit Cape Town...
0 0
Dexy
Ik vind Ekkelenkamp wel degelijk grote waarde hebben voor dit elftal, ik zeg ook niet dat hij eruit moet. Zijn goals zijn voorlopig niet te vervangen en hij heeft als een van de weinigen echt pure diepgang in zijn spel.

Maar als half in een 3-mans-middenveld verpest hij de opbouw. Met zijn goals zou ik dan zeggen: zet hem in de spits. Siem was in zijn beginperiode ook meer van het lopen ipv het er al staan, maar onder De Boer vulde hij de spitspositie toch prima in! Ekkelenkamp zou ook zo'n rol moeten kunnen vervullen.

Ben het wel met je eens dat Solomons ook geen ideale oplossing is achterin, maar Botman is dat ook niet.

@Ozymandias: Weet jij of er nog een andere CV in deze selectie is die op de plek van Botman zou kunnen spelen? (En dan met name opbouwend beter is)
0 0
Ozymandias
Siem is niet te vergelijken met Ekkelenkamp doordat hij van nature veel aanvallender speelde. Ekkelenkamp was tot kort een centrale verdediger en is slecht met zijn rug naar het doel (terwijl Ajax spitsen daar goed in moeten zijn). Ekkelenkamp is qua type meer vergelijkbaar met Klaassen dan Siem.

Ik zou persoonlijk graag een verdediging met (v.l.n.r.) Bakker, Kemper, Bakboord en Dest zien. Dat het centrale duo dan niet erg groot is maakt mij persoonlijk weinig uit. Kemper en Bakboord zijn beide opbouwend redelijk tot goed en ook verdedigend zijn ze prima.
0 0
Dexy
Dat zie ik ook graag als laatste linie, ja.
0 0
wolterx
O17 start al stukje beter dan de o16, zitten er fel op.
0 0
Dexy
Hoppa!
0 0
Champy
Pff zonde van die steekpass van achteruit. Kaars geeft hem voor waar niemand staat.
1 -1
Dexy
Yes, Margaret!
0 -1
Dexy
1-1
0 0
Sunstridr
Maak dat 2-1 voor Ajax
0 0
Dexy
Wat een kansloos voetbal, die lange lellen van Botman...
1 -1
Dexy
Waarom nou weer Jensen eruit?
0 0
Ozymandias
Waarschijnlijk omdat hij tot nu toe nogal blessuregevoelig is gebleken en ze geen risico met hem willen nemen.
0 0
Sunstridr
Omdat Heitinga kiest op het moment voor Ekkelenkamp boven hem, persoonlijk begrijp ik er niks van.
1 -3
Dexy
Excuus, moest een plusje zijn ;)
0 0
Dexy
Wat is dat toch met die keepers bij Ajax? Gisteren Alblas zien blunderen en nu Raatsie in de fout.
0 0
WestlandforAjax
Voor de liefhebbers: ADO vs Ajax 019 live op YouTube kanaal van ADO
0 0
Sunstridr
Waar? want ik kan het niet vinden.
0 0
Dexy
Ik ook niet
0 0
WestlandforAjax
Moet je op twitter bij AjaxDaily Youth kijken, daar staat een linkje
0 0
Sunstridr
https://twitter.com/ajaxdailydotya/status/941995396188004352 voor mensen die het niet kan vinden.
1 0
Dexy
3-4-3 dus bij O19. Gedurfd, maar ik ben erg benieuwd hoe het uitpakt!

Kunnen Schön en Gravenberch de ruimtes aan de flanken belopen, die vrijkomen in de omschakeling?
0 0
Ozymandias
Het maakt niet uit of ze dat kunnen. Wat uitmaakt is of ze iets bijleren van het spelen in een 3-4-3 systeem. Persoonlijk vind ik het verstandig dat ze in de jeugdopleiding van Ajax nu vaker van systeem wisselen. Daardoor leren talenten voor zichzelf te denken in plaats van dat ze hun één systeem wordt aangeleerd waarin alles voor ze is voorgekauwd.
1 0
geDaante
Dat 3-4-3 wordt dan net zo voorgekauwd, als men van het voorkauwen is.

Onder Cruijff/Jonk was het 4-3-3 met de punt naar achter; de beste formatie voor aanvallend combinatiespel, centraal opbouwen en drukzetten. De basis was echter niet per se het systeem, maar combinatiespel, dus overal op het veld kunnen combineren en driehoekjes maken. Dát is het belangrijkste.

Daar is weinig meer van over, men gooit het nu vooral op tactiek, en heeft daarbij resultaat weer teveel voorop staan. Talenten, met name je beste talenten, ontwikkelen zich nu veel minder goed dan onder Jonk.

Juist de huidige beleidsbepalers/trainers zijn meer voorkauwers, daar zijn hun tactiek erin willen krijgen, met veel meer lopen en lange ballen, en meer vaste, standaard stramienen en taken.
0 0
Sunstridr
Is El Maach geblesserd of is die bij een interlands ploeg?
0 0
Sten04Stam
wie is Dieker?
0 0
Champy
Keeper vd 016
0 0
insectenverdelg
Vreemd hoor dat je een afgelaste pot niet inhaalt.
0 0
Petervandersluis
ünuvar met o17?
0 0
Champy
Oranje o15
0 0