Keizer: 'Donny kan ook prima op 6 spelen'

BartVeenstra, 14-12-2017 om 20:40, 4595 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Marcel Keizer hoopt dat Siem de Jong met zijn diepteloopacties donderdagavond gevaarlijk kan worden tegen Excelsior. De aanvallende middenvelder vervangt de geschorste Lasse Schöne, waardoor Donny van de Beek in een meer controlerende rol zal gaan spelen.

'Ik denk dat het niet veel uitmaakt. Siem heeft goede diepteloopacties. Donny kan ook prima vanaf de positie van Lasse spelen, eigenlijk blijft veel hetzelfde', vertelt Keizer bij FOX Sports, waarna hij de tegenstander kort analyseert. 'Ze spelen meestal compact, ver terug, met veel beweging voorin. Wij moeten dat stuk spelen.'

Frenkie de Jong zal opnieuw vanuit het centrum van de defensie spelen en Keizer heeft daar vertrouwen in. 'Dan krijgen we variatie van achteruit. Dat brengt Frenkie nu', aldus Keizer, die mogelijk Nousair Mazraoui laat debuteren. 'Het is een hele goede middenvelder. Hij is snel, al zou je dat door zijn lengte niet zeggen. Hij is handig aan de bal, goed loopvermogen, dus een goede speler. Of hij gaat debuteren? Dat zou kunnen, maar er zitten er nog meer op de bank die willen spelen. Eerst maar een gunstige stand bereiken.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
noahdepoah
Nou dat hebben we weer gezien. Belachelijk. Wissel gewoon een andere speler voor schone maar haal niet het hele middenveld door elkaar. Siem is helemaal een drama.
1 0
Joseph
Je wist dat dit een aanfluiting zou worden, maar dat het zo uit zou pakken op het middenveld had ik ook niet verwacht.

Siem de Jong scoort, maar kan totaal, maar dan ook totaal niet mee in het niveau van de rest, beetje vergelijkbaar met Dijks. Donny op 6 slaat ook nergens op, die loopt gewoon Frenkie in de weg, die Donny dus ook niet in de diepte kan bedienen.

Eiting op de positie van Schone en je rolt dit zwakke excelsior zo op.
3 0