Vader Nouri: 'Durven bijna niet zijn kamer in te gaan'

BVeenstra, 09-12-2017 om 08:15, 50964 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Mohamed Nouri, de vader van Abdelhak Nouri, kan nog altijd niet geloven wat zijn zoon is overkomen. Vrijwel dagelijks gaat Nouri senior langs in het ziekenhuis in de hoop dat zijn kind uit zijn coma zal ontwaken. 'Hij was in de hele wereld geliefd. Daarom is het zo moeilijk te geloven dat juist hém dit overkomt', aldus Nouri senior in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De familie heeft het er vanzelfsprekend moeilijk mee. Nadat vorige week broer Abderrahim al een interview deed in De Volkskrant spreekt nu zijn vader. 'Ik vind het heel moeilijk om erover te praten. We durven bijna niet zijn kamer in te gaan. We hebben niks veranderd. Alles is nog hetzelfde', vertelt hij.

Net als Abderrahim vertelt ook Mohamed Nouri over de glimlach die even te zien was bij Abdelhak. 'Toen we een voetbal in zijn handen legden, zagen we een glimlacht op zijn gezicht...', aldus Nouri senior, die laat weten dat de locatie van het ziekenhuis waar Abdelhak nu ligt bewust niet bekend wordt gemaakt. 'We zijn heel blij met alle steun, maar Abdelhak moet rust hebben.'

Ondanks de moeilijke situatie blijft de familie hoop houden, zo vertelt Mohamed. 'Er kwam een man die ooit in coma was geraakt. Hij vertelde dat hij nu weer zelf kan autorijden en een gezin heeft. Wij halen veel kracht uit ons geloof. Allah beproeft ons maar wij vertrouwen in Hem. Elke dag zit ik naast zijn bed en lees ik voor uit de Koran. Elke dag bidden we en blijven we hoop houden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rsv
Pittig om het hele artikel in het AD te lezen. Zo ligt Appie dus met z'n ogen open en lijkt hij af en toe te kijken. Daarnaast waren er problemen met z'n organen en leidt deze vorm van hersenbeschadiging daarom vaak tot vroegtijdig overlijden. Ik kan nog steeds niet geloven dat Appie dit is overkomen, zo'n schat van een jongen. Als iemand dit niet verdiende was hij het wel.
3 0
Mung
Iconische foto
2 0
MelleAfca
Raar genoeg betrap ik me erop dat ik, nu de familie meer in de media verschijnt, toch meer vertrouwen krijg in een wonder.
Tegen Twente hebben we nog een glimp van Appie mogen opvangen, de goal van Schöne was een ode aan Appies goal tegen Willem II,gescoord in de 34ste minuut.
0 -2
Dennis1964
Hartverscheurend, weer natte ogen. Net als de weken na het incident. #StayStrongAppie
XXX
1 0
Van Reenen
Waarom worden deze interviews eigenlijk geplaatst door De Volkskrant en het AD voor een grote wedstrijd. Waarom niet voor Ajax-Heracles o.i.d.
Daarnaast ben ik blij met elke update over de gezondheidstoestand van ons aller Appie.
1 0
Dinho
Let's pray for a mirakel!
4 0
Lane 8
Wat een lieve man is dit, tranen in mijn ogen bij het dankwoord aan alle ajacieden/buurtbewoners in de auto.
9 0
Pauw
Beetje off-topic, de reacties van velen hieronder.

Fijn om in elk geval weer een soort van update te krijgen. Zijn verhaal gaat ons immers ook aan t hart.
9 0
Middenweg401
Er staat maar 1 reactie hieronder.
0 0
Lane 8
Dat komt omdat er met de ban-hamer is gezwaaid.
2 0
Middenweg401
Snap ik, maar als Kim Jong-Un's censuur team langs komt, dan lijkt het mij niet meer dan normaal dat ze even een berichtje achter laten van "berichten verwijderen omdat...".
Mijn verzoenende berichtje moest ook weg blijkbaar.
3 0