Ziyech blijft bij Ajax: 'Ben hier op mijn plek'

ArthurV, 07-12-2017 om 21:18, 12460 views, Algemeen Dagblad | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Hakim Ziyech sluit een winters vertrek bij Ajax uit. Dit laat de Marokkaans international weten tegenover het Algemeen Dagblad

'Ik ben hier op mijn plek en nog niet klaar,' vertelt Ziyech. 'Ik heb heel bewust gekozen om vanuit FC Twente niet direct de stap naar het buitenland te maken. Ik sta nog steeds achter die keuze.'

Na het huidige seizoen met Ajax volgt voor Ziyech het WK in Rusland. Hier is de middenvelder echter nog niet mee bezig. 'Het gaat om presteren met Ajax, fit blijven en dan kan na het seizoen de focus op Marokko.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NoPants
Ik snap dat gezeik op ziyech niet zo als ik eerlijk ben. Op mij komt hij over als een hele slimme jongen, die vaker eerlijk is dan hem lief is. We klagen vaak over de mediatraining die veel jongens krijgen, maar tegelijkertijd klagen we als een jongen als ziyech zegt wat hij denkt.

Hij plant zijn carriere duidelijk, en volgt nou juist een weg die ajacieden vaak toejuichen (middenmoot naar subtop, naar nationale top, en dan verder kijken). Hij lijkt goed in de groep te liggen en ontfermt zich over jonge jongens als kluivert en neres.

Hij heeft niet voor nederland gekozen, in mijn ogen zijn goedrecht. Als een xavi simons bijvoorbeeld voor nederland zou kiezen zouden t allemaal toejuichen.

Hij draagt het team niet zoals klaassen dat deed, dat kan hij misschien helemaal niet. Dat was echt een kwaliteit van klaassen, gesteund door het oneindige krediet die ‘jongens van de club’ vaak krijgen.
0 0
waayop
Ziyech wil spelen en fit blijven en een goed wk in Rusland spelen. Dan kan hij de clubs uitkiezen, voor de echte top zal hij wel minder lichtzinnig balverlies moeten lijden. Daar wordt dat niet geaccepteerd.
0 0
AJAXTHELEGEND
Zo is dat ,gewoon je voeten laten spreken , Ziyech .
0 0
Rsv
Jammer, ik zou deze slapjanus 1 januari per direct verkopen.
1 -10
PuurGeluk
En jou van deze site bannen.
3 -1
martin1234
Ik zou zelf het woord slapjanus niet gebruiken, maar als je iedereen van de site wil bannen die Ziyech nu niet meer ziet zitten, dan wordt het hier heel stil.
1 0
Knalpot
Mag ik je dan nog even een lijstje meegeven? Ken er nog wel een paar.
1 -1
Jan Doedel
Ben blij met dit nieuws, enige wat Ziyech nodig heeft is een behoorlijke trainer en dan zal hij gauw weer de beste speler op de Nederlandse velden.
3 -7
Oliveira
Wat mij betreft mag Ziyech blijven maar dan moet hij wel de knop omzetten er voor gaan, en daarnaast kritiek serieus nemen en eens niet zo arrogant doen.
6 -2
Fredschuit1
Want jij denkt dat het een kwestie van een knop omzetten is? Denk je niet dat hij zelf de pannen van het dak wil spelen en zich definitief in de kijker speelt bij clubs uit de grootste competities? Ziyech speelt idd nou al weken ruk maar dat vind hij zelf ook. Je spelers door dik en dun steunen zorgt er eerder voor dat hij zijn oude niveau terugpakt dan dat 30.000 man loopt te fluiten bij elke balverlies. Was verleden jaar de grote man maar door zijn creativiteit en risico in zijn spel. blijkbaar zijn heel veel Ajacieden dat al weer vergeten. Daarnaast is zijn beste vriend zo goed als zeker zijn (oude) leven kwijt. Enig idee wat dat met een mens kan doen? Denk je niet dat als hij in de kleedkamer zit naast het lege stoeltje met 't shirt van appie met nummer 34 dat symbool zou moeten staan voor het kampioenschap voor Appie, dat hij daarvoor wil strijden.? Wij verwachten dat hij doodleuk elke week topprestaties geeft in deze situatie maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. En wat is precies arrogant doen? Dat hij kritiek geeft op 'supporters ' die hun eigen spelers uitfluiten? En dat ook nog is op de man gericht doen? Terwijl het hele elftal slecht speelt? Begrijp me niet verkeerd, ook ik zeik na een verloren wedstrijd iedereen af maar eigenlijk zouden we heel snel moeten relativeren. Er is geen speler die er met de pet erna gooit. Daar geloof ik helemaal niets van. Deze jongens hebben onze steun nodig en ja ook na 5 maanden na dato..
5 -3
grannig mokum1
Uitgefloten worden door je eigen publiek is nooit zo leuk, maar wat Ziyech deed dat kan zekers niet zo minachtend reageren naar je medespelers........!!
1 0
Caelintroy
Gelukkig zijn we er nu wel achter gekomen dat Ziyech een mens is en geen robot. Vroeg me dat al die tijd af namelijk.
0 -1
3sterren
Dat denken er velen, helaas ... Maar dat zijn dan ook degenen met het empathische vermogen van een kikker. Type koel, terwijl ze zelf denken dat ze cool zijn. Je hebt het goed onder woorden gebracht, mijn dank daarvoor, maar je zegt het tegen dovemansoren. Het woord steun kennen ze alleen maar in combinatie met het woord kousen. Noemen zichzelf Ajaxsupporters, sommigen nemen zelfs het woord ’Ajaxied’ in de mond en dat is precies wat ze zijn ”Ajaxieden’ (is een ander woord voor nepfans).
Echte Ajacieden staan namelijk achter hun club en spelers. In goede tijden, maar meer nog in mindere tijden. Daar herken je de echte Ajacied aan.
Een Ajacied ben je niet voor even, maar voor het leven ...
0 0
Oliveira
Moraliteit staat los van de werkelijkheid. Je kunt niet verwachten dat jou manier van denken toepasselijk is voor al jou acties, zeker niet wanneer je akkoord ben gegaan met een andere mindset: dat van iemand waarvan wordt verwacht dat hij er staat tot betrekking zijn werk. Hoe denk jij dat mensen succesvol worden? Niet door stampvoetend zijn eigen zin te willen doordrammen maar door een middenweg te vinden tussen wat je zelf wilt en een ander.
0 0
3sterren
Ook na een paar keer lezen, blijf ik het een onsamenhangende tekst vinden. Een reactie die kant nog wal raakt.
Bovendien ook nog eens met behoorlijk wat fouten. Jammer ...
0 0
Oliveira
Daarnaast hoef je mij niet te vertellen hoe het is om iemand te verliezen...... Dat maakt elk mens mee. Het is juist een kwestie van hoe je ermee omgaat. Natuurlijk is het geen makkelijk proces maar je mag dat niet zien als een excuus want je hebt een baan en er wordt van je verwacht dat je jou werk doet. Natuurlijk kan je aangeven dat je ermee zit en natuurlijk zal er rekening mee worden gehouden maar het mag niet zo zijn dat het naar een aantal maanden nog steeds dat jou reden is dat je het niet vol kan houden, dan moet je toch echt een stap terug doen en zeggen: Ik neem een tijd voor mij zelf.
5 -3
Finidi en Nwanko
Mooi verhaal maar niet iedereen is zo perfect als jij Oliveira.....Als het zo makkelijk zou zijn dan konden we de woorden oorlog, misdaad ed ook wel uit de dikke van dale schrappen. Maar volgens mij staan ze er nog in.
1 0
Oliveira
Dus omdat jij iets vind dat haaks staat op het gene hoe ik het omschrijf is het ineens irrationeel? Juist ja. En blijkbaar heb jij nooit in een situatie gezetten waarin je keuzes moet maken dat reflecteer van wat voor persoon je bent. Anders kom je niet met zo'n kortzichtig stukje.
0 0
Finidi en Nwanko
"En blijkbaar heb jij nooit in een situatie gezetten waarin je keuzes moet maken dat reflecteer van wat voor persoon je bent."......zin klopt niet helemaal. Buiten dat stel je dat je (of Ziyech) gewoon maar met je vingers kan klikken en je mindset is veranderd. Maar zo makkelijk werkt het natuurlijk niet. Je schetst een voorbeeld van een perfecte situatie, ook wel een utopie. Maar dat is het niet. Reflectie brengt niet automatisch verandering teweeg. Ergo heb begrip voor je medemens en weet dat verandering bij de een sneller plaatsvi dt dan bij de ander. Salaris heeft daar geen invloed op.
0 0
Oliveira
Hij moet zich realiseren dat zijn gedrag dat hij laat zien op het veld ook wordt gezien door de trainer en supporters. Het maakt geen ene drol uit of hij nou goed wilt spelen, als hij zijn gedrag niet ga aanpassen zal hij uiteindelijk worden uitgekotst. Dat zou heel jammer zijn want Ziyech lijkt me een speler die nog veel kan bereiken, het zou zonde zijn als hij het op zo'n manier voor zichzelf zou vergallen.
3 0
Fredschuit1
Welk gedrag doel je dan op? Dat hij teleurgesteld was dat zijn assist niet werd afgemaakt in de wedstrijd tegen Twente en toevallig 1 x in beeld kwam, of dat hij kritiek gaf op een fluitconcert dat op de man gericht was terwijl het hele elftal door het ijs zakte..?
0 0
Oliveira
Hij gaf duidelijk aan geïrriteerd te zijn dat hij wordt uitgefloten en dat zag hij als excuus om te verzaken om goed te spelen. Dat kan je een speler die onder contract staat zeker kwalijk nemen. Je hebt te maken met meer dan alleen jou zelf, je team, coach, club en supporters zien wat je doet.
2 0
Fredschuit1
Natuurlijk ben je geïrriteerd als je merkt dat er op de man wordt uitgefloten terwijl het hele elftal slecht speelt. Hij heeft het ook nooit als excuus gebruikt voor zijn slechte spel. Hij begon er niet eens zelf over maar gaf antwoord op de vraag van de journalist in kwestie .
0 0
Ferd
Misschien speelt het elftal wel slecht door al het onnodige balverlies van Ziyech. Dat levert heel veel druk en extra werk op voor de verdediging, die daardoor veel laffer gaan spelen om niet in de problemen te komen, wat weer gevolgen heeft voor de rest van het spel.

En dat gelul over ‘hij speelt risicovol’ is gelul, vorig jaar had hij niet zuivel balverlies en het zijn vaak de simpele ballen die hij verspeelt
2 0
brullie
Eindelijk iemand die het snapt en ziet!!...Doordat Hakim zo vaak bal verlies leidt gaat het mis....passes zijn al heel veel langer dan een paar maanden slecht alleen iedereen onthoud die ene of 2 hele mooie. Daar heb je niets aan. Dat constante balverlies moet het hele elftal zich aanpassen en steeds weer direct omschakelen naar verdedigen ipv aanvallen...Hakim mag best op de bank plaats nemen.
2 -1
Oliveira
Ziyech wordt gezien als de beste speler van Ajax, ik laat even buitenbeschouwing wat de individuele persoon op deze site daarvan vindt. Als de beste speler/leider het niet lukt om het hele zooitje aan de gang te krijgen dan wordt er op aangekeken ja. Of dit eerlijk is laat ik ook in het midden, dat is namelijk ook per persoon verschillend. Ik zou het tof vinden van hem als hij zou zeggen: jongens sorry maar nu wordt het beter. Maar we zullen zien.
1 0
Jos1983
Ziyech is gewoon brilliant en had in Bosz een trainer die hem prikkelen kon. Keizer kan dat minder, hij gaf aan het begin van het seizoen al aan dat hij meer gevoel had bij Bosz dan Keizer. Keizer is een allemansvriend, durft geen beslissingen te nemen, is beinvloedbaar door omgeving/media en zal dus Ziyech niet snel wisselen en kiezen voor de makkelijkere opties Dolberg, vd Beek, Schone, Wober..
Toch is de hype de laatste weken wat overtrokken. Tuurlijk is het balverlies percentage van Hakim veels te hoog, maar hij zet gewoon wekelijks minimaal 4-5x iemand in 100% scoringspositie. Wanneer we daar meer uithalen vervaagt die hele discussie van het balverlies en is hij onmisbaar voor AJAX.
1 -5
Gajes
Ziyech haalt zijn potentiële niveau niet net als veel anderen. Youness voorop, donny, frenkie, Onana, de ligt, Veltman en dolberg. De trainer is hiervoor verantwoordelijk, zou heel graag van Gaal deze winterstop nog het stokje zien overnemen met eigen staf. Hij kan veel meer uit deze jonge groep halen, spelers durven geen loopje met hem te nemen en zullen de ballen uit hun broek moeten trainen om in de basis te mogen staan. Het is zo zonde dat we nu enorm veel grote talenten hebben die geweldig kunnen voetballen maar dat het er niet uitkomt. Deze groep verdient een toptrainer!
1 -3
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat zou echt een hele goede zet zijn. Dit is de ideale selectie voor van gaal met zoveel talenten.
Alleen met van gaal kun je eindelijk na jaren weer een ajax vormen met een gouden generatie.
Van gaal zet gewoon frenkie erin, het jaar erop nog een goud talent zodat je er 6 a 7 hebt, ipv 4 met daarom heen troep zoals andere door selecteren.
Want dat vind ik echt de zwakte van al die vorige trainers, telkens de klote niet hebben om zo door te selecteren maar alleen maar zwakkere broeders ertussen plaatsen. De gudeljes, duartes etc
0 0
Voetbalverstand
Van Gaal zou ons geweldig laten spelen. Van Gaal in de JC Arena is toch wat vreemd
0 0
geDaante
Hij heeft Bayern en Vooral Manchester united niet bepaald geweldig laten spelen, oersaai zelfs, en het Nederlands elftal ook niet. Hij hanteert nog steeds zijn visie uit ‘95, dus zwaar verouderd, wat resulteert in net balletje breed en terug gebeuren. Zijn pupil De Boer zet dit door.

Beiden dus niet meer instaat dominant aanvallend goed voetbal te spelen. Daarbij is Van Gaal een lul.
1 -3
Cello
Voor me gevoel ben ik eigenlijk wel een beetje klaar met Ziyech. Hij is potentieel een geweldige voetballer, kan dat iig zijn, maar het komt er eigenlijk -op een paar wedstrijden in deel 2 van vorig seizoen- niet uit!.
Ik vind het te makkelijk om óók dit op te hangen aan Keizer en zijn staf, immers hoe vaak heb ik nu al Ziyech, alleen al dit seizoen, ballen verkeerd zien aannemen, verkeerde passes zien geven of zelfs actie's zien maken die dan kinderlijk eenvoudig balverlies op leverden. Gebeurde dit nu in topwedstrijden dan kon je nog zeggen dat dat door de kracht van de tegenstander zou komen of door de druk van die tegenstander. Maar dit seizoen wordt duidelijk dat hij het ook doet zonder dat ie onder druk staat..... en dat laatste geeft echt te denken.

Misschien ook daarom, dat we door zijn Twente en Heerenveen verleden, een te hoog verwachtingspatroon hebben gehad. Iets wat ie nooit kan waarmaken, omdat ie niet zo goed is als wij graag hadden willen zien en op gehoopt hadden. En aangezien dit vrijwel wekelijks een terugkerend fenomeen is kan je je ook gaan afvragen of ie er wel van leert. Daar lijkt het niet op, want hij blijft in dezelfde valkuilen stappen/vallen. Misschien wel heel veel talent, weinig gogme of voetbalverstand. Iets wat je wel vaker ziet bij spelers die puur en alleen op instinct voetvallen. Misschien hij dus ook wel.
Hoe dan ook. Op deze manier is hij eerder een blok aan het been (door veel balverlies) van het team dan dat hij het team verder helpt. Want dat doet hij dus echt niet: het team aan de hand nemen.
3 -1
Rsv
Helemaal correct
1 0
jarenfan
Als ze dat gaan zeggen,zijn ze meestal vlug weg.
1 0
martin1234
Ik zou er niet rouwig over zijn i.i.g.
0 0
MortenOlsen
Misschien hebben wij met zn allen gewoon veel te hoge verwachtingen van hem gehad. 2 seizoenen geleden was hij nog de beste speler van de hele Eredivisie. Bij Twente was hij destijds de grote man, iedereen werkte zich uit de naad voor hem en dan is hij op zijn sterkst en komt zijn genialiteit naar boven; kan hij strooien met slimme passjes en vanwege zijn vrije rol (toen) zelf regelmatig is scoringspositie komen. Bij Twente was hij op een bepaald moment zowat bij elk doelpunt betrokken.
Maar dat is nou precies het grote verschil met spelen voor een provinciale club of spelen bij 1 van de grote 3 van NL en zeker bij ons. Bij ons ben je niet zomaar even de spil van elftal waar alle anderen zich voor wegcijferen want al die anderen hebben ook talent en kunnen ook allemaal goed voetballen. Als je bij de traditionele Nederlandse top 3 gaat spelen, ben je gewoon 1 van de 11 op het veld, meer niet. En in die rol is Ziyech misschien wel gewoon niet op zijn best.
3 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
1 voor de reactie hierboven.

Idd. Het grote verschil met de ziyech van twente met de ziyech van ajax vind ik dat hakim veel minder een aanspeelpunt is. Bij twente zocht iedere speler ziyech, bij ajax maakt iedereen een actie, dit jaar nog meer dan vorigjaar als je ziet hoe dolberg daaronder lijdt.
Bij ajax gaat het veldspel ook 2 keer zo snel dan de rest van de eredivisie, voor onze beleving is de stap twente naar ajax (bijna)hetzelfde voor een speler, als de stap van ajax naar de premierleague.
Daarin heeft hij zich vorigjaar knap staande gehouden dat zegt wel wat over de potentiele. Kracht van deze speler.

Wat er nog bij komt zijn persoonlijke issues. Meest onderschatte onderdeel van een voetballer over het algemeen. Je kan nog zo goed zijn, maar vertrouwen en goed voelen brengen je naar een hoger nivo. Zeker als je de innerlijke kracht bezit om die eigenschap vast te houden. Grote nederlandse recente voorbeelden zijn robben, kuijt.
Dit jaar kampt hij met persoonlijke problemen waardoor hij extra hard moet werken aan zichzelf.
Zijn spel lijdt hieronder, tot de tijd dat hij zichzelf weer heeft herpakt moet hij bij ajax blijven, want hier respecteren ze zijn problemen en kan hij verder bouwen(hij speelt immers nog steeds in de basis). In het buitenland ben je gewoon de man die uit de mickey mouse competitie komt, daar kun je echt niet aankomen kloppen met persoonlijke problemen, daar word je geslacht door de gevestigde orde in zon ploeg, en beland je tussen het publiek.dat word gezien als een grote zwakte.
1 0
vijfennegentig
Ja deze spelers moet je koesteren, ik vind hem bijvoorbeeld wél een typische Ajax-speler.

Ajacieden laten zich niet gekmaken door de media. 1 club, 1 stad!
1 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Fantastische speler, maar ik erger mij dood aan het feit dat hij zelf niet doorheeft hoe groot hij kan worden.
Hij moet echt een goede afspiegeling van zichzelf gaan krijgen. Zijn gedrag met name, en hoe hij speelt als er kritiek op hem is. Valt mij gewoon op dat hij door teleurstellingen deprimerend en achteloos gaat spelen (zo van het kan me allemaal niks meer schelen) dit viel mij heel erg op de laatste wedstrijden, die rare passes naar niemandsland tegen twente en dan dat schuddende hoofd.


Pas als je als speler geen aai over je bol nodig hebt om getergd en gemotiveerd een veld in te stappen, en medespelers kunt inspireren\motiveren, kun je een grote worden.
Dat heeft hij echt wel in zich.
Zo is hij door teleurstellingen en verdriet om nouri een beerte levenslust verloren lijkt het.
Hij verdedigd heel zwak mee, en verliest op de meest dodelijke plekken op het veld de bal.
Dat zou in profvoetbal niet meer mogen op zijn leeftijd. In het buitenland word je gewoon op de tribune gezet ongeacht waar je speelt. Daar hebben ze dikke maling aan je gemoedstoestand. Alleen een positieve instelling helpt je verder, ook doordat je daaroot mensen kan overtuigen. Een negatieve houding brengt geen mens verder in het leven.

Maar persoonlijk geloof ik nog steeds In hem,
Laat hem lekker genieten van de feestdagen een beetje rust doet wonderen. Daarna gezellig met de boys op trainingskamp. Denk dat hij na de winterstop gaat vlammen, en zijn ware kracht gaat vinden.
2 0
Lane 8
Dit zijn verstandige teksten, denk wel dat hij weggaat deze zomer, maar we hebben een opvolger al in huis.
0 0
kikodepoes
Hakim, kamergenoot van Appie.. Respect voor hoe hij met de situatie om is gegaan, helaas was het dit jaar misschien niet geheel wat we van hem mochten verwachten. Zou de selectie écht blij zijn geweest met een titel dit jaar?, wetende wat er met Appie is gebeurd? ik vraag het me af.. dus geen probleem wat mij betreft. Respect voor de inzet iig en mooi dat hij bij ajax wil blijven!
0 0
Babangida83
Hoezo is dit nieuws?
1 -1
Chesterson93
Goeie teksten, toch?
0 -1
chuckie88
Ben wel blij dat Hakim in ieder geval blijft tot de zomer.... Nu maar hopen dat hij zich dit seizoen nog even hersteld en verder een prima of goed WK speelt... goed of slecht WK scheelt al snel tussen de 10 en 20 miljoen extra voor zo n speler. Zelf zou hij ook denk ik graag volgend einde van het seizoen een volgende stap willen maken en dan moet je als Ajax gewoon cashen. Denk niet dat hij voor minder dan 30 miljoen verkocht zal gaan worden door Ajax.
1 -2
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Hij moet nog zeker anderhalfjaar blijven, in deze vorm hoor je nooit meer wat van hakim. Daar ben ik echt bang voor. Zou zo ongelofelijk zonde zijn voor deze dijk van een voetballer.
0 0
chuckie88
Wat beter voor hem zou zijn of voor Ajax ligt niet altijd op dezelfde lijn... ik denbk dat hij max 2 jaar bij Ajax wil blijven voor de volgende stap... ik weet vrijwel zeker dat hij komend jaar bij een mooie club , c.q. aanbieding gaat vertrekken... zeker als hij een goed wk speelt... puur financieel leveren natuurlijk spelers na een goed wk ook het meeste op.... kan en win wi situatie worden, hoe graag je hem ook zou willen houden voor Ajax... een speler die weg wil... gewoon laten gaan en cashen
0 -1
Robeerke
Hoe down hij op het veld ook lijkt, hij laat zich niet gek maken. Make us proud Hakim!
0 0
korem
Geweldige voetballer, op dit moment kan je je soms ook wel irriteren aan hem, maar toch ben ik wel fan van hem en heb echt respect voor wat een werklust hij heeft in het veld.
6 0
Jajijdaar
Ziyech is een prachtspeler.

Hoop echt niet meer dat hij wordt uitgeloten.... Zonder Ziyech heb je helemaal een tergend saai Ajax + betonvoetbal.
4 -5
godenzonenssuper
Nou nee, als Frenkie een prominentere rol krijgt niet.
3 -2
trooop
Hij had de pen al in de hand om te tekenen bij fenerbahce, toen Ajax z'n traditionele paniekaankoop besloot te doen. Dus zo bewust was dat allemaal niet. Als liefhebber hoop ik dat hij nog flinke stappen maakt, want hij kan zoveel moois, maar zoals het nu gaat is het niet veel soeps. Als realist zie ik hem niet meer heel veel beter worden. Het kan nog, op je 25e, maar het gebeurt niet vaak.
1 -1
Mung
Veel Marokkaanse jongens die nu Ajax supporten door Ziyech en Nouri. Die diversiteit is ook Ajax. En dat juich ik toe.
2 -3
jariafca020
Goed om te horen!
2 -1
erikje
Ziyech tenminste een één in een dozijn voetballer. Nog steeds heel blij dat hij bij Ajax heeft getekend.
2 -1
erikje
..niet een...
0 -1
3*stars*3
Hopelijk is het kwartje gevallen en heeft hij beelden teruggekeken van afgelopen potjes.
Ziyech is bijna 25 maar nog steeds erg speels en juist op zo'n leeftijd moet je constant zijn en opstaan.

Ik blijf een Ziyech fan maar na een goed WK, moet Ajax natuurlijk gewoon cashen.
1 0
Toekomst1900
Hopelijk is het kwartje ook bij Keizer en de staf is gevallen! Ik heb niet het gevoel dat onze huidige staf en Ziyech een match zijn. Met bijna niemand overigens..

Ziyech wordt voor mij gevoel zonder opdracht het veld ingestuurd en ‘mag alles’ van de staf. Terwijl Donny en Schone vol opdrachten zitten! Hierdoor is er totaal geen chemie op het middenveld. Ziyech is gebaat bij duidelijkheid, dat betekend niet volop opdrachten hoor, maar als je ziet hoe Klaassen en Ziyech een klik waren afgelopen seizoen! Klaassen was continue bezig, Hakim was continue bezig en zowel Schone als Frenkie konden daardoor een stuk hoger spelen.

Nu spelen we met middenvelders die het vooral druk hebben om zich zelf te bewijzen en in de basis te spelen/blijven! Als Siem erin komt, staat er een middenvelder hoger dan Ziyech, en Hakim wordt hier totaal niet in geholpen, gezien de ruimtes die aanvallend nog kleiner worden, en verdedigend nog groter!!!
2 0
3*stars*3
Helemaal mee eens maar ik betwijfel of kwartje gaat vallen bij Keizer en staf.
Dat Siem erbij is gekomen, was al apart maar een 3-jarig contract was bezopen.
Siem speelde zijn beste potjes als 10/spits maar als rechtshalf speelt hij verstoppertje en een verdwaald doelpunt camoufleert dan veel.
Dat gaat idd ten koste van zo'n Ziyech maar Ziyech speelt zonder Siem, ook al een tijdje belabberd.

Ik hou van spelers die risico's nemen maar ik denk dat Ziyech al een tijdje erg bezig is met statistiekjes in de gaten houden, om snel te vertrekken..
0 0
Toekomst1900
Dat is ook idd precies wat ik bedoel. Ziyech speelt ook zonder Siem niet goed. Maar dat komt omdat de andere middenvelders vol met opdrachten worden gestopt, en vooral Donny zich moet bewijzen! Keizer heeft nog geen 1x gezegd: dit is mijn middenveld! Dus Donny en Frenkie hebben het drukker met zichzelf als met het team als ze spelen.

Hoe heerlijk was het vorig jaar met Klaassen? Die stond hoe dan ook op het wedstrijdformulier, of ie nou de week ervoor goed of slecht speelde. Klaassen hielp het team, was bezig met het aansturen van Ziyech, nam risico om zijn positie te verlaten in het druk zetten. Donny kijkt wel uit. Die heeft het volkomen terecht te druk met zichzelf en neemt niet de risico’s die Klaassen nam, want het kan wel eens zijn plekje kosten. Ziyech werd bij Bosz vaak na 80 minuten eraf gehaald. Op, leeg.. vaak goed gespeeld en met applaus eraf. Nu speelt ie alles en lees je totale ongelukkigheid van zijn gezicht af. Keizer moet duidelijk zijn, naar iedereen!
1 0
3*stars*3
Mee eens en ik was geen Klaassen fan (Klaassen van NA zijn blessures) maar hij was vorig seizoen een hele belangrijke schakel en je hebt sowieso gelijk over Donny.
Toch zie ik Donny het liefst als 6 maar (arme) Keizer heeft geen ballen om Lasse eruit te halen, na zijn 2 goals en daarvoor Frenkie in de plaats.

Toch denk ik dat we van dat gehypte PSV gaan winnen maar ik hou mijn hart vast voor Az uit...

By the way, Excelsior doordeweeks en dan Az.
0 0
Heiko
Als hij zo blijft spelen zoals hij nu doet mag hij van mij vertrekken
6 -7
Rinus M.
De echte supporters zijn blij met Ziyech.
8 -8
Tikkiebreed
Inderdaad helemaal eens, zn vorm komt wel weet terug! Ziyech is toch een geweldige speler. Mensen lijken alweer vergeten wat voor seizoen hij vorig jaar gedraaid heeft, dacht dat ie toch wel wat meer krediet had verdiend!
1 -1
MelleAfca
Weet je wat het dingetje een beetje is. Ziyech is een niet dé gepolijste nummer 10 die wij bij Ajax zo graag willen zien. Vorig jaar speelde hij een toch wel zwakke eerste seizoenshelft. Dat kon nog, als nieuwe speler, al vind ik persoonlijk dat een speler die met zo'n status binnenkwam er meteen moest staan. Eigenlijk toen Ajax vanaf Feyenoord thuis begon te draaien begon ook Ziyech te draaien. En mijn inziens komt dat puur door het feit dat Bosz Ziyech heeft weten te raken. Opeens was hij fel en zat hij er verdedigend overal tussen,dat gecombineerd met zijn passing zorgde er voor dat hij een beest werd op het middenveld. In die rol is Ziyech dan ook op zijn best, op 8. Met Klaassen naast of zelfs voor hem. Maar dan moet hij er zich er wel voor kunnen opladen.
Als een ding is gebleken is dat Keizer dat niet kan. Combineer dat met het feit dat er met Van de Beek er een toch wel verdedigender type voor in de plaats is gekomen, waardoor hij bij wijze van de enige aanvallende middenvelder is geworden. Dan vind ik het niet gek dat hij niet goed presteert.
De enige reden om Ziyech te laten draaien is mijn inzien om sowieso Frenkie naadt hem te zetten, en er voor te zorgen dat hij meer wilt gaan bikkelen. En dat dan gecombineerd met een geller
0 0