[Update II] Wöber zet nieuwe stap en lijkt klaar

BvdPloeg, 08-12-2017 om 13:45, 11163 views, Ajax | Kadotip: De Ajax Adventskalder.

Het is nog maar de vraag of Ajax aankomende zondag in het thuisduel met PSV kan beschikken over Max Wöber, Mitchell Dijks en Klaas-Jan Huntelaar. Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International laat weten dat het trio apart traint van de groep.

Wel is er goed nieuws omtrent Amin Younes. De Duitser zou volledig met de groep meetrainen. De buitenspeler kampte met knieproblemen. Tijdens zijn afwezigheid blonk Justin Kluivert meerdere malen uit als linksbuiten. Verder moet Ajax het sowieso stellen zonder Nick Viergever, Daley Sinkgraven en Vaclav Cerny. Zij zijn langdurig geblesseerd.

Het duel tussen Ajax en PSV begint aankomende zondag om 16.45 uur. De Amsterdammers moeten winnen om de titelstrijd in leven te houden. Bij winst op PSV komt het op zeven punten van de koploper, een nederlaag zou een achterstand van dertien punten betekenen.

Update - 15.20 uur  (6 december 2017)
Alhoewel Wöber nog niet volledig met de groep meetraint is de kans wel degelijk aanwezig dat hij zondag tegen PSV inzetbaar is. Dat vertelt Keizer in gesprek met FOX Sports. 'Ik heb goede hoop dat hij het duel met PSV gaat halen.'

Update II - 13.45 uur (8 december 2017)
Marcel Keizer gaat ervan uit dat hij zondag kan beschikken over Max Wöber. De Oostenrijker trainde vrijdag weer mee met de groep en lijkt tijdig hersteld van een nek-kwetsuur. Keizer kan sowieso beschikken over Luis Manuel Orejuela, die maandag speelde met Jong Ajax en de hele week volop mee trainde. Nick Viergever en Daley Sinkgraven zijn door blessures niet inzetbaar. 

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Gewoon de eerste de beste linksback uit de jeugd doorschuiven en de rest zo laten staan als anders.
0 0
Wereld
doe dan maar die orejuela een keer lb

en de rest van de verdediging laten zoals het is (Max-Matthijs-Joël).
1 0
RoodWit
Lekkere verdediger die Wöber, hij kan mij wel bekoren, alles wat hij doet, daar zit een gedachte achter, intelligent.

Goede aankoop Marc, prima.
6 0
Timoajax14
LB: Wöber
CV: de ligt Veltman
RB: Orejuela
1 0
Web
Veltman - de Ligt - Wober - Bakker.

Ik ben nod niet onder de indruk van Orejuela.
1 -1
Champions
Gwn orejuela-wöber-de ligt-Veltman
2 0
GvanAchteren
Aub het blok Veltman de Ligt en Wöber in stand houden. Wie er lb staat kan me dan niet zoveel schelen. Dijks, Bakker, Savastano, Zeefuik, Dankerlui, Orejuela.... Anders krijgen we helemaal gatenkaas.
3 0
gi0vanni
Een blok van 3 met een LB? En Veltman kun je niet echt een blok noemen. Of bedoel je Veltman RB? Dan kun je hem nog steeds geen blok noemen. Het centrum de Ligt en Wober dat kun je een potentieel prima blok noemen.
0 -1
Hziyech14
Ik lees net op 433 dat ajax suarez een mega deal heeft voorgelegt?
1 0
MFox
Suarez is 34 voordat zijn huidige contract bij Barcelona is afgelopen. Als hij dat überhaupt uitdient. Ik zie hem eerder nog een keer een transfer naar een andere topclub maken. Ik vrees dat dat een beetje een tweede Chivu-verhaal gaat worden hoor.
1 0
BobaAjax
Waarom niet de ligt ruilen tegen Suarez

Haha , droom lekker verder salaris van Suarez is veel en veel te hoog.


0 -1
sdds
6milj per jaar 5jaar lang ik zeg doen
0 0
gi0vanni
Ja zeker, en de kans dat hij komt is erg reëel..... in fifa 18. :d
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik lees het ook net. Zou wwl heel goed nieuws zijn voor alle Ajacieden.
0 0
Ajaxvooraltijd
Ik lees net op VP dat keizer gezegd heeft dat een team met Frenkie de jong nog niet genoeg vastigheid heeft. Mijn god! Welke opstelling dan wel al?
0 0
Ajaxvooraltijd
Dat is toch wel erg goed nieuws.
0 0
MFox
Het zal wel Veltman, de Ligt, Wöber en Dijks worden. Ik geloof niet dat Keizer in deze wedstrijd risico's durft te nemen met 3-4-3 of spelers uit Jong.
1 0
blava
Gewoon Bakker linksback zetten. Hield zich staande in Maastricht en zal dat ook doen tegen PSV.
1 0
Fieldman
Dijks is natuurlijk de enige optie als linksback. Dan kan Wober gewoon centraal, zodat de moderne Wielaert, Veltman, niet centraal hoeft.

Als je met Zeefuik - Veltman - De Ligt - Wober gaat spelen heb je een ontstellend zwakke verdediging.

Zeefuik is niveau onderkant Eredivisie (NAC). Veltman als CV is niveau PEC Zwolle. En Wober als back is niveau FC Utrecht. (Wober als CV is een van de beste van Nederland).
0 -3
Koenniiee
Haha, jij altijd met je Dijks.
1 0
Fieldman
Ik vind hem ook slecht, maar Wober is net zo slecht als back.

En Wober als back betekent de dramatische Veltman als CV. Dat moet jij toch wel begrijpen als tacticus.
0 0
X-RaY
Veel smaken zijn er niet momenteel.
0 0
Hammerzeit
Issie er nu nog???
1 0
Gerbrand
Linksachter Dijks( de meest harde en felle van de ovrblijvers) Voorin beginnen met Dolberg maar eventueel snel Huntelaar brengen Kaiser wacht meestal te lang , want de beuk moet er in!
0 -1
zivkabrimovic
Hoe kan het in vredesnaam dat je Keizer Kaiser noemt.
1 0
Panama
Weet niet wat achtelijker is, Dijks aanbevelen of keizer kaiser noemen
1 0
kaashaas
Wat maakt het eigelijk ook uit, tegen de tijd dat die fit is en op nivo.speelt vertrekt er weer een ander voor 20 miljoen of meer en kan je weer opnieuw beginnen... wat gaat er fout?
1 0
Pierre Heno
dat begint door te zeggen dat een speler vanaf 40 miljoen wèl te koop is i.p.v. meer kwaliteit in te kopen en zo ook de spelers die hogerop willen aan te geven dat je met Ajax ook hogerop wilt. Dan willen veel spelers nog best een seizoen hun tanden er in zetten juist omdat er op kwaliteit wordt ingekocht en opgeleid. Door telkens maar te blijven roepen dat je de betere spelers toch niet kunt vasthouden help je de club met wereldfaam Ajax alleen maar meer naar de gallemiezen. Tuurlijk blijven ze hier geen jaren spelen maar voorheen stond de naam Ajax op het CV van topspelers lang niet gek. Maar onder de huidige leiding van de gebroeders Zorgvlied is Ajax verworden tot doorgangshuis van spelers die Ajax niet meer willen dienen om prijzen mee te winnen maar slechts als middel zien om hogerop te komen bij de èchte Europese topclubs.
5 -1
Saren
Zó hé, niet afzeikerig maar ben het voor het eerst ooit totaal met je eens.
1 0
Boer Gijs
Precies en zo is het.
0 0
Henning
Ik las, keizer: goede hoop op... Ik dacht even, goede hoop op vertrek keizer, maar nee. Hij zit er nog.
4 -11
klompv
Yeah! Younes is terug!
5 -6
kaashaas
Haha
3 0
klompv
Lachen toch. Tot nu toe wel 5 mensen die het serieus nemen...
1 -1
Ruff Rhythim
Over die blessures: hoe is het toch mogelijk dat je met 1 wedstrijd per week spelen meer blessuregevallen hebt dan vorig seizoen waar je een heel jaar lang 2 wedstrijden per week speelde?
2 0
achterlijn
Ik denk door het zwaardere trainen als dat onder Bosz gebeurde
4 -4
Bensco
Het is toch eigenlijk ronduit triest dat je een centrale verdediger op links moet opstellen omdat je selectie niet breed genoeg is. En dat terwijl je niet eens Europees voetbal speelt.
5 0
blessure
Dat moet Keizer niet doen.
De competitie is gespeeld.
Neem de links back, van jong AJAX.
Dan blijft de rest van de verdediging, in tact.
0 -1
Boer Gijs
Tete hebben ze gewoon laten gaan. Zonder waardige vervanger. Zeefuik inbrengen maakte de verdediging duidelijk niet sterker tegen Twente. En onze nieuwe linksback bij begin seizoen was Dijks. Tel uit je winst en resultaat krijgen we nu op ons bord.
2 0
achterlijn
Als Wober hersteld zou zijn zondag dan moet hij ook als LCV ingezet worden... de linksback positie wordt een heel groot probleem als Dijks ook niet kan spelen.
2 -1
NouridolbergNeres34
Hopen dat wober zondag kan spelen, alleen zitten we nog altijd dan met de linksbackpositie.
Dankerlui, dijks, bakker of zeefuik RB en de hele boel opschuiven een plekkie ,niet echt iets om vrolijk van te worden onze achterhoede.
0 0
Hans Kraay Jr.
Veel blessures weer dit seizoen. Had het idee dat dat onder Bosz toch minder was. Vond onder Frank ook altijd veel blessures.

Zou dit dan toch aan de trainings intensiteit liggen van Dennis? Of verbeeld ik me dit maar en hadden we vorig jaar gewoon een bredere selectie?
6 -1
Ruff Rhythim
Was onder Bosz aanmerkelijk minder.
Seizoen lang 2x per week een wedstrijd zonder veel blessures. En nu 1x per week een wedstrijd op slechts nationaal niveau en kijk eens...
3 -1
Joseph
Met Wober kun je weer net als vorige week beginnen, dan heb je gewoon je 3 beste verdedigers in het veld staan op hun beste posities. Als Wober er niet bij is moet je 4-3-3 spelen en ben je gewoon ontzettend kwetsbaar, dan moete Zeefuik en Dankerlui spelen.

4-3-3 met Wober zou ook mogelijk zijn, Zeefuik-Veltman-de Ligt-Wober is misschien tegen PSV geen gek idee, met Zeefuik en Wober heb je in ieder geval stekte verdedigers op hun vleugelspelers.
0 -1
Koenniiee
Sterke vleugelverdedigers die zo slecht aan de bal zijn dat je continu weer in verdedigende situaties terecht komt. En geen enkele speler is defensief solide, wat dus weer problemen gaat opleveren.

Maar goed, veel meer smaken hebben we niet. Had sowieso Bakker toch wel mee laten trainen in de hoop dat hij niveau aan kan (al waag ik dat voor nu te betwijfelen).
4 0
Joseph
Daarom ben ik ook meer voorstander van 3-4-3, dan is gewoon duidelijk wie er voor de verdediging moeten zorgen. Je gaat Bakker toch niet mee op laten lopen in zijn debuutwedstrijd tegen PSV, die wordt compleet overlopen.

Verder denk ik dat we Schone moeten opofferen, als PSV een beetje druk zet op hem, ben je gezien. Het is een risico, maar ik zou weer met een blok spelen, Frenkie en Donny voor de verdediging, Ziyech daarvoor en Siem de Jong naast hem, als je onder druk komt te staan kun je in ieder geval een bal naar voren schieten, daar zijn Kluivert en Neres natuurlijk niet geschikt voor.
0 -1
ppierce34
Dat zou heel fijn zijn momenteel!
0 0
Lagasj
Kopen GVD.
0 0
DeWareRealist
ja graag voor zondag nog, tsjongejonge die Overmars kan ook niks.
8 -1
Pauw
Zonder Wöber dan maar:
Veltman De Ligt Bergsma

Of

Zeefuik Veltman de Ligt Dankerlui / Dijks
0 -6
PeterVKV
Dankerlui is een drama. Dijks moet natuurlijk kunnen mits fit. Als niet dan zou ik nog eerder voor Bakker gaan op linksback dan voor Dankerlui. Erg jong maar fysiek al heel sterk en waarschijnlijk de linksback van de toekomst.
2 0
Koenniiee
Ik snap je minnetjes niet helemaal. Want als Wober niet mee doet dan kan Keizer niet anders dan een van bovenstaande.

Ik ben geen fan van Keizer, maar wordt wel hard afgerekend (soms terecht hoor) terwijl hij moet werken met een selectie die niet conform visie (van nature) speelt. Echter had Bosz dat ook niet en die haalde er meer uit. Maar selectie van laatste 2 weken had Bosz natuurlijk niet, in die mate van defensieve zwakte.
2 0
Pauw
Men denkt wellicht dat Keizer nog meer verdedigers uit de hoge hoed kan toveren, maar dit zijn voor nu de beschikbare smaken.
1 0
EricvantZelfde
7 punten is niet veel. Nog één keer in Eindhoven winnen, PSV verliest in De Kuip sowieso. Voor de rest hebben ze nog lastige uitwedstrijden. Het probleem is vooral dat wij ook punten gaan laten liggen. Dus het is in feiten klaar. We zijn van het lijstje gestreept voor de titel en genadeloos afgeschreven.
0 -3
EuforischeRealist
Welke lastige uit-wedstrijden hebben ze dan nog volgens jouw? Ze hebben Vitesse, Utrecht en Heerenveen al gehad. Dus buiten de wedstrijd van zondag zijn alleen 010 en AZ nog echt lastig op papier.
2 0
Redrum
Je weet niet hoe het loopt, psv speelt gewoon dramatisch en komt er steeds mee weg. Als dat geluk een keer ophoudt en ze krijgen met blessures te maken kunnen ze gewoon nog een heleboel punten gaan laten liggen. Het is in ieder geval wel zeker dat Ajax praktisch alles moet gaan winnen en dat zie ik niet zo snel gebeuren helaas. Maar als Ajax zondag wint heb ik er nog wel een beetje hoop in.
0 0
Ajacied33
Moet je zondag eerst winnen alvorens we over 7 punten achterstand kunnen praten
0 0
maikelklaassen
ajax mag nog naar alkmaar utrecht arnhem eindhoven. die gaan we nooit allemaal winnen onder deze klaploper
1 0
Ajacied33
Als Wober er niet bij is dan wordt de spoeling wel erg dun achterin. Wat een fijne vooruitzicht
2 0
iammike
Dan kan je idd net zo goed niet spelen. Ik heb echt geen zin in Dijks en Zeefuik.
1 0
esteban
wat us er eigenlijk met savastano gebeurt?
ik meende dat hij een talent was die het 1ste wel kon halen en ook het niveau aan kon
0 -1
Nouri10Eriksen
Heeft veel last gehad van blessures, waardoor hij lang heeft stilgestaan in zijn ontwikkeling.
0 0
Sunstridr
Wat is er met Viergever aan de hand, dat hij laatste weekend op de bank was, en nu een langdurig blissure heeft?
0 0
DavidFerr
Achteraf bleek dat hij een scheurtje in zijn enkel had opgelopen.
0 0
Sunstridr
Dat is zonden.
0 0
Leprechaun
100% dat Keizer het gelijkspel van zaterdag aangrijpt om Kluivert weer te wisselen voor Younes.
0 -1
talent020
of dat hij Kluivert weer op rechts neerzet, zou mij ook niets verbazen,
0 0
Marcw1972
Nee dat denk ik niet. Wel vreemd dat Huntelaar apart traint, aangezien hij zaterdag gewoon bij de selectie zat.
0 0
talent020
zou wel verklaren waarom De Jong inviel voor Dolberg, wss was hij dan alleen mee om het team een hart onder de riem te steken.
0 0