De Jong: 'Voorlopig koester ik de Eredivisie'

BVeenstra, 06-12-2017 om 07:20, 7752 views, Voetbal International | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax-middenvelder Siem de Jong is van mening dat de Eredivisie een ideale competitie voor hem is. 'Dat kan ik niet gaan ontkennen', spreekt hij in Voetbal International klare taal. De Jong probeerde het in het buitenland bij Newcastle United, maar geeft toe dat zijn periode in Engeland mislukt is.

'Hoe mooi de plannen ook waren voor een buitenlands avontuur, het is in Engeland niet geworden wat ik vooraf had gehoopt en verwacht. De keuze was destijds weloverwogen. Ik had alles bij Ajax meegemaakt en was klaar voor een volgende stap', aldus De Jong, die mede door blessures zijn avontuur in Engeland zag mislukken. 'Nu ben ik weer terug in de Eredivisie en dat bevalt prima. Ik ben 28 jaar en heb bewust voor drie jaar bij Ajax getekend. Opnieuw verhuurd worden zag ik niet zitten, en in Amsterdam voelt het vertrouwd. (...) Wie weet ga ik ooit weer voor een nieuwe buitenlandse uitdaging, maar voorlopig koester ik de Eredivisie.’

Voorlopig richt De Jong zich bij Ajax op het veroveren van een basisplaats, al weet hij ook dat dat met de concurrentie niet makkelijk is. 'Bijvoorbeeld iemand als Donny van de Beek doet het dit seizoen goed, die speel je niet zomaar uit de basis. Ik moet mezelf gewoon bewijzen op het veld, zorgen dat de trainer echt niet meer om me heen kan. Een vergelijkbare situatie als vorig seizoen (bij PSV, red.), dus ik weet dat ik geduld moet hebben', vervolgt De Jong, die meer over zijn rol wil praten met de trainer. De middenvelder vindt namelijk van zichzelf dat hij meer aanwezig moet zijn. 'Ook als ik niet alles speel, moet ik in staat zijn mijn ervaring over te kunnen brengen. Lasse Schöne heeft dat hier in het verleden ook goed gedaan op die manier toen hij niet wekelijks speelde, Klaas-Jan Huntelaar doet het op zíjn manier. Die rol moet ik nog meer gaan innemen, dan kunnen we elkaar alleen maar sterker maken. De speelminuten zelf moeten gaan komen, dat is duidelijk. Toen ik bij Ajax vertrok was ik onbetwiste basisspeler, dat gevoel moet zeker weer gaan terugkeren.’

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Frankkie
Zelfs als een speler zelfreflectie heeft, zelfs als hij er eerlijk en openlijk voor uit komt dat de ED zijn plafond is, zelfs als een speler zelf aangeeft dat zijn buitenlands avontuur mislukt is, zelfs als een speler niet meteen begint te schreeuwen dat hij wel weer klaar is voor een buitenlands avontuur, zelfs dan...... Weet onze geweldige maatschappij een hele emmer stront over zo'n persoon heen te gooien!!!!! Wat zijn wij toch een walgelijke samenleving geworden!!!
2 0
ajaxiscruijff
Goeie vent die Siem. Hij wordt vanzelf weer basisspeler. Of i.p.v. schone of i.p.v. Ziyech. Maar hij kan ook een keer in de spits, zoals laatste 10 minuten (al hebben we toen weinig van hem gezien). Het gaat er iig om dat hij de kwaliteiten en de juiste mentaliteit heeft om weer in de basis te komen, op verschillende posities zou dat mogelijk zijn. En dan weer net zoals voorheen met zijn scorend vermogen belangrijk worden voor Ajax. Mij staat die goal tegen Twente in 2011 nog bij, maar ook een belangrijke goal tegen manchester city in de champions league.
2 0
TheRiviera
Het lijkt me idd mogelijk dat Siem volgend seizoen een basisplaats heeft. Het is niet gek om te denken dat zowel Ziyech als Schöne volgende zomer een transfer zullen maken. Dus Siem is iemand die net als Schöne de benodigde ervaring kan brengen in een middenveld met Donny en Frenkie. Al vind ik wel dat Ajax sowieso een dergelijke aankoop moet doen die serieuze concurrentie kan bieden en de basis klanten dan scherp houd. Vul dit aan met Eiting en nog een talentje en je hebt je middenveld voor komend seizoen al weer compleet.
3 0
klompv
***
2 0
Morrissey
Fijne supporters hier beetje zeiken op eigen spelers. Het TH is vooral oorzaak voor deze selectie en de teloorgang van onze mooie club.
3 -1
gebruikersnaam
Kijk dat kan ik wel waarderen aan hem. Realistische uitspraken en de wil om ondanks zijn reserverol toch een goede bijdrage te leveren. Kan het niet in het veld dan wel daarbuiten.
6 0
koppendicht
Onbegrijpelijke aankoop. Voegt echt niets toe, altijd een grijze muis qua spel.
1 -6
Bensco
Ik vind Siem tot nu toe geen verkeerde aankoop. Hij kost niet veel, kent de club en kan zich inschikken. Donny lijkt momenteel de voorkeur te hebben maar Siem heeft een contract voor 3 jaar dus er kan nog een hoop gebeuren.
6 0
Turbo
Hopelijk corrigeert Overmars zn fout in de winter en verpatst hij Siem. Desnoods voor niks. Neem je verlies. Als Ajax serieus het probleem met dit soort spelers niet inziet dan gaan we de komende jaren geen progressie boeken.
3 -6
Mart42
Leuke kerel Siem en goede voetballer voor het Nederlandse voetbal. Graag in de 2e helft voortaan inzetten samen met Klaas
3 -7
Koenniiee
Ja verneuk idd je hele speelstijl in 2e helft.
6 -2
Mart42
Gelukkig was de 2e helft tegen twente van wereldklasse
3 -1
Joseph
Ik heb vooral genoten van Veltman op links en Zeefuik als centrale verdediger, Keizer denkt dat hij nog in de Jupiler league speelt..
1 -1
3*stars*3
Broertje Luuk is het ermee eens...
0 0
Ruff Rhythim
Anders gezegd: de eredivisie is je absolute plafond.
Maar dat was allang duidelijk...
4 0
Tikkiebreed
Natuurlijk geen schande
4 0