Prachtig affiche lonkt voor O19 in Youth League

BvdPloeg, 06-12-2017 om 20:45, 34385 views, Ajax Showtime | Er is een nieuwe collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax O19 weet tegen welke zeven ploegen het kan uitkomen in de play offs van de Youth League. De ploeg van John Heitinga rekende in de Domestic Champions Path af met Hammarby en Legia Warschau en treft begin 2018 in één wedstrijd op De Toekomst een nummer twee uit de reguliere groepsfase.

Op dinsdag werden de eerste vier tegenstanders duidelijk. In de laatste speelronde van de groepsfase waren er nog veel ploegen die eerste of tweede konden worden, maar in poules A tot en met D viel de beslissing. De vier ploegen die tweede werden en dus de mogelijke tegenstander van Ajax O19 kunnen worden zijn: Manchester United, Paris Saint Germain, Atletico Madrid en Sporting Portugal.

Mocht Ajax Manchester United loten, dan treft het een oude bekende in de persoon van Millen Baars. Paris Saint Germain was al eens eerder de tegenstander van Ajax O19, dat toen nog met onder meer Donny van de Beek en Abdelhak Nouri met 6-1 en 3-6 won. Atlético Madrid en Sporting Portugal speelden nog niet eerder in de Youth League tegen Ajax.

Op woensdag kwamen er drie mogelijke tegenstanders bij. Spartak Moskou, AS Monaco en Real Madrid eindigden als tweede in poule E, G en H. Ajax O19 speelde vorig seizoen nog in de kwartfinale van de Youth League tegen Real, maar die wedstrijd verloor het met 2-1. Ook Spartak Moskou was al eens tegenstander in de Champions League voor junioren.

Feyenoord werd in poule F knap tweede achter Manchester City, maar is geen mogelijke opponent vanwege hetzelfde land van herkomst. Op 11 december wordt er geloot, de acht winnaars van de play offs spelen in de achtste finales van de Youth League, samen met de acht groepswinnaars uit de reguliere competitie.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bobbaasje
Revanche op Real Madrid, en anders Manchester United.
3 0
TimAFCA
Wil met m'n broer naar de YL wedstrijd van U19 gaan als ze tegen ManU of PSG loten. Nu ben ik benieuwd hoeveel een kaartje kost?
0 0
BvdPloeg
Normaal gesproken altijd 2,50 euro, voor het idee, omdat Ajax het niet gratis kan aanbieden. Online betaal je nog wel 3 euro servicekosten, aan de deur niet.
0 0
Adamoost
servicekosten hebben ze volgens mij afgeschaft en de prijs 1,- duurder gemaakt
0 0
ajaxminimax
Als kakkies O-19 doorgaat, kan ajax die dan ook treffen? Of kunnen ploegen uit hetzelfde land elkaar niet treffen in de eerste knockout ronde?
0 0
Onpartijdig
Nee dat is niet mogelijk!


"The mechanism of the draws for each round was as follows:
In the draw for the play-offs, the eight second round winners from the Domestic Champions Path were drawn against the eight group runners-up from the UEFA Champions League Path, with the teams from the Domestic Champions Path hosting the match. Teams from the same association could not be drawn against each other."

Laatste zin

Ajax speelt dus altijd thuis als het komt vanaf de Domestic Champions Path. Als Ajax wint in de playoff, dan gaat het tegen de nummer 1 uit een groep van de Youth League zelf, dus niet tegen een andere winnaar van de playoff. De ronde daarna is wel een puur willekeurige loting en kan Ajax iedereen treffen.
1 0
Han57
En 010 gaat door.
2 0
Onpartijdig
Oef die wedstrijden tegen PSG.. haha, dat waren pas echt leuke wedstrijden. In die tijd waren ook El Azzouzi en El Idrissi goede spelers, jammer dat het zo met ze is afgelopen.

Groothuizen, Lartey, Mirani, Riedewald, Savastano, Vd Beek, Nouri, El Idrissi, Cerny, El Mahdaoui, Muric... Dat was de opstelling tijdens de 6-1 van PSG. Op Groothuizen en Mirani na dacht ik dat ze allemaal wel een kans hadden om Ajax1 te bereiken. De enige die dat op vaste basis doet is Vd Beek.. Ook van Riedewald, Noui en Cerny kan je zoiets zeggen.

Maar dat Lartey, Savastano (veel blessureleed) , El Idrissi, El Mahdaoui en Muric allemaal echt totaal niet aan bod zouden komen en zelfs moeite hebben om gewoon eredivisie niveau te halen, dat had ik niet verwacht. Zonde.

Laten we hopen op wat beter spel dan de tweede wedstrijd tegen de Polen. Dat sloeg echt nergens op.
2 0
Champy
Dat ze niet allemaal Ajax 1 halen vind ik niet zo opvallend. Dat er enkele zelfs het niveau van de Jupiler League niet halen vind ik verrassend.
1 0
Onpartijdig
Adham El Idrissi bij ASV de Dijk.. dan vraag ik me toch echt af waar het fout is gegaan... Was technisch goed genoeg voor een profclub en werkte ook hard in het veld. Wellicht ging er buiten het veld iets niet goed? Zonde zonde.
0 0
Champy
Ik denk dat de "meeste" jeugdspelers alleen goed zijn of goed lijken door met veel betere spelers te spelen. Ze moeten zich kunnen optrekken aan een bepaald niveau. Het moet ook gezegd worden dat er in het jeugdvoetbal veel tekortkomingen gemaskeerd worden.

Verder is het dan weer een verrassing dat Sandler bij Zwolle in de basis het zo leuk deed.
0 0
Bensco
Stond onlangs een heel interview van El-idrissi op vicesports

https://www.vicesports.nl/blessures-pijn-en-nouri-de-comeback-van-adham-el-idrissi/
0 0
mistermiyagi
nieuwe Suarez..
0 0
Suarez16_
Lang geblesseerd geweest helaas.
2 0
Mr.P.
blessure is inderdaad doodsteek voor de meeste spelers, komen niet meer op hun niveau vooral als het een hardnekkige/ zware blessure betreft
0 0